AK Gençliğin Buluşma Noktası
Müzik Her türlü müzik paylaşımı ve şarkı sözleri.

Stil
Seçenekler

Alt 11-14-2011, 02:23   #1
Kullanıcı Adı
İntifada
Standart Allahuekber Humeyni Rehber | İran İslam İnkılabı Marşı

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 11-14-2011, 22:24   #2
Kullanıcı Adı
BeldeiTAYYIBe
Akinci kardesim,
sen, Hazreti Ebubekir ,
Hz. Ömer ve Hz Osman'nin (R.A.) hilafeti döneminde kurulmus olan idarenin, bazi kurallarinin, islam programina aykiri olduguna inaniyormusun?
BeldeiTAYYIBe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-14-2011, 23:04   #3
Kullanıcı Adı
İntifada
halife dönemini anlatırken ve konuşurken insanflı olunmasını düşünüyorum...
duyduğumuz,bildiğimiz bazı aksaklıklar olmuştur ama insaf yani...
mesela hz.osman(allah ondan razı olsun) akrabalarını devlet idaresinde önemli noktalara yerleştirdiği gibi eleştiriler vardır çok kaale almam...
ama hz.ömerin çok ayrı yeri vardır bende...
diğer iki halifeye saygısızlık olarak algılanmasın ama hz.ömer ve hz.alinin yeri çok ayrıdır bende...
özellikle hz.ömerin devlet adamlığı tam hayalimdeki liderdir...
Alt 11-14-2011, 23:14   #4
Kullanıcı Adı
BeldeiTAYYIBe
Hz. Osman hakkinda söyledigine katilmamakla beraber, velevki öyle olmus olsa bile ( ki kesinlikle buna inanmiyorum ve yine bir sii propagandasi oldugunu tahmin ediyorum fakat senin buna inanip inanmamani sorgulayamam...kendi kararin.) , Hz. Ebubekir, Hz. Ömer ve Hz. Osmanin hilafet döneminde, hükümetin idaresinin islam programina aykiri olduguna inaniyormusun?

Veya senin vurguladigin elestiri hususlari ( ki ben sahsen bundan Allah'a siginirim....) , bu üc halifenin idaresinin islam kurallarina aykiri oldugunami delalet eder?
Alt 11-14-2011, 23:17   #5
Kullanıcı Adı
Mavera
Hz Ömerin halifeligindeki mükemmeliyat bir yana adaleti bence tam bir örnek teskil eder.. Hz Ömer su anda örnek alinmasi gereken bir devlet adamidir, Hz Osman ve Hz Ali dönemlerinde malesef ic karisikliklar öne cikmis ve tam verimli calistiklarini söyleyemeyiz..
Hz Ebubekir ise bir bilen, bir büyük ve herkes tarafindan sevilen, sayilan bir sahsiyetti o acidan onun halifeligine pek karsi cikilmamisti..
Mavera isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-14-2011, 23:26   #6
Kullanıcı Adı
İntifada
İslam programından kasıt nedir üstad ?
sahabe dindeki ölçüyü iyi bilirdi...
ayete ters,şeriata ters bir hüküm verdiklerini zannetmiyorum...
devlet idaresi ise sadece ayete bağlı değilki politika ve karar almak gerekir yeri gelince...
dediğim gibi şeriata aykırı olmayan ama yoruma dayalı farklılıklar olabilir...
hz.muhammed farklı hz.ali farklı şeriatmı uyguladıda o kadar karışıklık çıktı ali döneminde...
islam programı değil devlet yönetimide hatalar yapışmıştır diyebilirim...
fetihlerle vergilerle artan hazineyi gelir adaletini hz.ebubekir ve hz.ömer iyi kontrol ediyordu...
ama hz.osmanın gelir dağılımında aynı kontrolü sağlayamadığı söylenir.
ayrıca o dönemin valilerinin çoğunun ümeyye oğullarından yani hz.osmanın sülalesinden olduğu bilinir zaten daha sonraki isyanlarda ön plana çıkarlar mesela muaviye...

Alt 11-14-2011, 23:44   #7
Kullanıcı Adı
BeldeiTAYYIBe
" Rasuli Ekremin rihletinden sonra , islam hükümetinin ebu talip oglu Ali'nin velayetinde kurulmasina, yüce Allahin ve Rasuli Ekremin rizasina uygun bir hükümetin vucut bulmasina , direnenlerle ümmeye ogullari imkan vermediler. Sonuc olarak hükümetin esasini degistirdiler, baska sekle soktular. Hükümet programlarinin bir cok kurali , islam programina aykiri düsüyordu....

Bu satirlarin 1979da nesredilen, Humeyninin "islam fikhinda devlet " adli kitabinin 120.ci sayfasinda gectigi, Mustafa Uysal hocanin 73 firka adli eserinde yer alir....

Simdi burdaki " Hükümet programlarinin bir cok kurali , islam programina aykiri düsüyordu...." cümlede gecen islam programindan ne anliyorsan maksatta odur diyorum...cünkü ben anliyacagimi anladim.
Kaldiki, biri cikarda bunu humeyni yazmadi derse o zaman aydinlatsinlar bizide...
Alt 11-14-2011, 23:54   #8
Kullanıcı Adı
İntifada
bilmiyorum iki kitabıda okumadım...
bu cümleye katılasım gelmiyor imam humeyniyle aynı fikirde değilim...
lakin humeyniyi biraz tanıyın derim...
humeyni için şiayı ehli sünnete en fazla yaklaştıran imam derler...
ki muhitlerinden çıkmayıp milleti tekfir etmekten başka birşey yapmayan insanlardan çok daha fazla sünnete hizmet etmiştir...
Allah ondan razı olsun...
sizlerden ricamız iran,humeyni,şia denilince hemen aksi refleks göstermemenizdir...

Alt 11-15-2011, 00:11   #9
Kullanıcı Adı
BeldeiTAYYIBe
Alıntı:
AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
sizlerden ricamız iran,humeyni,şia denilince hemen aksi refleks göstermemenizdir...
Üstadim..., hani yaptigimiz elestiriden su sonuc cikmasin.
Sanki isi gücü birakipta birilerini sapik ilan etmek gibi bir heves pesindeymisiz gibi algilanmasin....hani bazi arkadaslar yanlis anliyorlar, sanki tekfir ediyormusuz gibi ...ki bu külliyen yalandir...acikca küfrünü ilan etmeyenin imanini sorgulamak gibi bir lüksümüz yoktur haddimizde degildir, yapmayizda...kaldiki sofuluk söyle dursun belkide ameli acidan en degersiz olaniniz benimdir...
.bu sebepten dolayi ricani en azami derecede dikkate alacagimdan süphen olmasin.
Amma yanlisada yanlis demek itikadim geregidir...
Alt 11-15-2011, 00:19   #10
Kullanıcı Adı
Terennüm
Hz.Ali dönemine ait bir anekdot: Sahabeden biri Hz. Ali'ye sormuş: "Ya Ali senin zamanında meydana gelen bu üzücü olayların hiç biri daha önceki halifeler zamanında olmadı. Sebebi nedir?" Hz. Ali'nin cevabı söyle oldu:-onların döneminde biz vardık.bizim dönemimizde onlar yok....
Terennüm isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)