02-07-2008, 03:38 | #1 |
Almanya da okumak isteyen arkadaslar.
Ben Türkiye`de insaat mühendisligini bitirdim ve Almanya Berlin de Doktora yapiyorum. Eger Almanya nin herhangi bir sehrinde okumak isteyen arkadaslar var ise yardimci olabiliriz. Bu konuya mesaj atabilirsiniz.
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
02-07-2008, 18:03 | #2 | |
Alıntı:
şuan halkla ilişkiler okuyorum ıkıncı sınıftayım.(açık öğretim).almanca dıl kursuna da gıdıyorum tabıkı...zaten dil bilmeden vızede vermıyorlar artık.. oraya geldiğimde eğitimime devam etme olasılığım nedir veya eğitimime nasıl devam edebilirim...yardımcı olursaız sevinirim. |
||
02-08-2008, 04:43 | #3 |
Öncelikle egitiminize Almanya da devam edebilmeniz icin merkezi dil sinavi Tesdafi basariyla gecmelisiniz. Bu sinavi gecebilmeniz icin en az bir sene Almanca kursu görmeniz gerekiyor. Bu sinavi gectikten sonra eger Türkiye de bir üniversiteye kayitli iseniz Almanyada egitiminize devam edebilirsiniz.Berlindeki en büyük üniversite adresini veriyorum ( http://www.tu-berlin.de ) bu adresten bölümlerle ilgili bilgi alabilirsiniz. ( ingilizceniz var ise ) . Size basarilar diliyorum. Sorularinizi bu bölüme yazabilirsiniz.
|
|
02-08-2008, 11:52 | #4 | |
Alıntı:
|
||
02-08-2008, 15:34 | #5 |
Merhaba...Benim ailem Almanya'da babam 4 yıllığına göreve gitti. Ben şuan Fatih Üniversitesinde okuyorum. Almanya' ya gidebilmek, oarada okuyabilmek için konsolosluğa başvurduk. Ama öncesinde yaşım 18 olduğu için kabul etmemişler, okulu şart koşmuşlardı. Yerleştim bu seferde aile birleşimi dediler. Oradaki bir akrabamız yeğenim dil öğrenmeye gelecek diye gerekli izni aldı Alman polisinden. Ama ailemin orada olduğunu söylemedik konsolosluğa. Hatta kaydım bile yapıldı Dortmund Üniversitesine. Konsolosluğa başvuralı tam tamına 25 gün oldu bir haber yok hala daha.Bir de orada yabancı dil kursu 17 Ocakta başladı ama ben hala buradayım. Beklemedeyiz.
Size sorum eğer olursa beni bekleyen süreç ne olacak. Konsolosluktaki bayan vize işlemleri için 4- 6 hafta dedi. ve nerdeyse 4 haftayı bitirdik. Sizce ümit var mı? |
|
02-08-2008, 15:49 | #6 |
senin de işin zor kardeş allah yardımcın olsun inşllh olur
|
|
02-08-2008, 15:55 | #7 | |
Alıntı:
|
||
02-09-2008, 00:56 | #8 | |
Alıntı:
|
||
02-09-2008, 01:02 | #9 |
Problem zaten orada başlıyor. Babam Alman polisine başvurdu. İstenen kağıtlar verilmedi. Bİz de böyle yapmak zorunda kaldık. Şuan Dortmund üniversitesinin öğrencisiyim. Gittiğim zaman devam edeceğim büyük ihtimalle.Daha doğrusu yeni başlayacağım. Okulun kendi dil kursuna. Bahsettiğiniz kağıtlar okuldan geldi bize bizde konsolosluğa başvurduğumuzda o kağıtları verdik onlara.
|
|
02-09-2008, 01:08 | #10 | |
Alıntı:
|
||
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|