AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 07-25-2011, 19:22   #1
Kullanıcı Adı
sudaduran
Standart Almanya'da Kurban Bayramı'nda İslami kuralara göre kesime izin
Almanya'nın Bavyera eyaleti İdari Mahkemesi, eyalette yaşayan Müslümanları sevindirecek bir karar aldı. Bavyera İdari Mahkemesinin resmi internet sayfasında yer alan basın bildirisinde 9 BV 09.2892 dosya numaralı davada, şikayetçi olan bir kasaba İslami kurallara göre kısıtlı oranda hayvan kesimi için izin verilmesi gerektiğine hükmetti.
Söz konusu kasabın 2008 yılındaki Kurban Bayramında bulunduğu yerdeki kaymakamlığa hayvanları koruma yasasısı çerçevesinde İslami kurallara uygun olarak 100 ila 200 arasında koyun kesimi için izin istediği kaydedildi. Daha önceleri 40 ila 100 koyunu kesebilmek için izin alan kasabın daha fazla koyun için istediği izne ret cevabı aldığı belirtildi.
Daha sonra İdari Mahkeme de hayvan koruma yasaları açısından gerekli şartların yerine gelmediğini belirtmiş ve kasaba elektronik şoklama ile kurban kesmesi yöntemi tavsiye edilmişti. Bu durumu değerlendiren Bavyera İdari Mahkemesi, şikayetçi kasaba 2008 yılında 100 koyunu İslami kurallara göre kesmesine izin verilmesi şeklinde görüş bildirdi.
Yüksek hakimler, söz konusu kararda şikayetçinin dile getirdiği gerekçelerin din özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti. Buna karşın Bavyera İdari Mahkemesi de 100'den fazla koyunu kesmesi için bu kasaba izin vermedi.
Bunda özellikle şikayetçi kasabın mezbahanesinin yeterli olup olmadığı konusunda açıklama yapmamasının etkili olduğu tahmin ediliyor. Davayı 18 Temmuz tarihinde görüşen hakimlerin verdiği kararın henüz geçerli olmadığı ve gerekçeli kararın bir kaç hafta içinde açıklanacağı kaydedildi.
Şikayetçi kasabın davasını üstlenen avukat Rainer Nickel, Bavyera eyaletinde muhtarlık ve kaymakamlıkların bu konuda standart bir uygulama yapmamalarını eleştirdi ve bunun ne gibi sonuçlar doğuracağını resmi dairelerin görmemesinin üzücü olduğunu belirtti.
Alman Koyun Eti Birliği (WDL) derneğinin hesaplamalarına göre Almanya'da Kurban Bayramı'nda bir yılda bir milyon koyun kesiliyor.
http://www.zaman.com.tr/haber.do?hab...re-kesime-izin

 

sudaduran isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 07-26-2011, 00:30   #2
Kullanıcı Adı
BeldeiTAYYIBe
Standart
Bu insanlar Bayram disinda et yemiyorlarmi?
Müslümanlara islami kesim hakki tamamen taninmali.

Güya lütfediyorlar beyefendiler...
BeldeiTAYYIBe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım