![]() |
#1 |
![]() Erdal Demirkıran
Sen şimdi gidiyorsun ya, Cehennem'in dibine git. Adlı kitapdan alıntı. Sizler için yazmak istedim ![]() 10 mart 1876 tarihinde, henüz 29 yaşındayken tüm zamanların en büyük buluşlarından biri olan telefonu icat eden iskoç asıllı ABD’li bilim adamı Alexandar Graham Bell, ilk telefon hattını sevgilisi olan Allessandra Lolita Oswaldo’nun evine çekmişti. Dolayısıyla Bell’in atölyesinde telefon çaldığında arayan kesinlikle sevgilisinden başkası olamazdı. Büyük mucit telefonu he açtığında arayandan emin olduğu için, “Allessandra Lolita Oswaldo” diyordu; fakat genç kız bu arama işini abartıp her dakika aramaya başlayınca, Bell zaman kaybetmemek için oldukça uzun olan bu ismi kısaltarak sadece ‘Alo’ diyerek karşılık vermeke başlamıştı. Kendini öyle kaptırmıştı ki Bell, Alo’yla eskisi kadar fazla ilgilenemiyordu. Kız bu ilgisizliğe daha fazla dayanamayıp, Bell’i terk etti. Bu arada Bell’in çalışmaları olumlu sonuç vermiş ve başka insanlar da evlerine işyerlerine telefon bağlatmışladı. Yine bir gün mucit telefonu ‘alo’ diyerek açtığında başka biriyle karşılaşınca Allessandra Lolita Oswaldo’yu kaybettiğini anladı; ama iş işten geçmişti. O günden sona telefonu her zaman ‘alo’ diye açtı belki arayan Allessandra Lolita Oswaldo olur diye; ama o hiç aramadı. Graham Bell’in telefonu hep alo diye açmasını telefon konuşma adamı zaneden kulanıcılar da artık telefonu alo diyerek açıyor birbirlerine alo diyorlardı.
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Ben hep ''EFENDİM'' diye açarım..Alo denmesinden hiç hoşlanmam..Bu hikayeyi duyduğumdan beride özellikle dikkat ederim..
![]() |
|
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Peki 'Efendim' diyerek telefonu açtın ama ses yok, Ne dersin ikinci ve üçüncü kez ?
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
![]() Alıntı:
![]() |
||
![]() |
![]() |
#5 |
![]() güzel hikayemiş
![]() HöH diye açabiliriz haa diye cevap veeren var ![]() ![]() Ne var ne istiyorlar diye de açabiliriz ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Aşk a bak be tüm insanlığa fayda sağlamış. Herzaman söylerim aklın başında sevicen aha da örnek
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
![]() Alıntı:
saolun.. ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() En estetik ve kibar olanı EFENDİM diye açılmasıdır bence tabi..
![]() |
|
![]() |
![]() |
#10 |
![]() ben hep alo derim
![]() guzel paylasim icin tskler (teşekkürler) + |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |