09-12-2011, 23:56 | #1 |
"Alternatif Eğitim Sistemlerini Devreye Sokacağız"
Kuruluşunun 7. Yılında Çarpıcı Mesajlar! Mustazaf Der'in 7. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen programda konuşan Mustazaf Der Genel Başkanı M. Hüseyin Yılmaz, Başörtüsü, Kürt sorunu, STK üyelerine verilen ağır cezalar ve NATO'nun füze kalkanı projesi gibi konularda önemli mesajlar verdi. DİYARBAKIR - Mustazaflar ile Dayanışma Derneği (Mustazaf Der) Kuruluşunun 7. yıl dönümünü Miryıldız Düğün salonunda katılımın yoğun olduğu bir program ile kutladı. Program, Kur'anı Kerim tilaveti ile başladı, düzenlenen etkinlik, Mustazaf Der'in yapmış olduğu, sosyal, ekonomik, yoksullukla mücadele, insan hakları, dini ve ilmi eğitim, sağlık ve uluslar arası faaliyetler, kutlu doğum etkinlikleri, Kur'ana Sahip Çıkma mitingi, tesettür seferberliği, fotoğraf sergisi, Şeyh Said ve arkadaşlarının itibarlarının iadesi için imza kampanyası ve Dünya Mustazaflar Günü gibi etkiliklerin gösterildiği sinevizyon gösteriminden sonra Grup Vuslatın okuduğu ilahi ve ezgiler ile devam etti. "İnancın Önündeki Önündeki Engeller Hala Duruyor" Programda bir konuşma yapan Mustazaf Der Genel Başkanı M. Hüseyin Yılmaz, 28 Şubat sürecinin bıraktığı tahribatları hatırlatarak şöyle konuştu: " İnancı yaşamanın önündeki engeller hala duruyor. Çocuklara Kur'an eğitimi ve öğretimi ve dini eğitim vermek ile ilgili yasal zorbalıklar halen devam etmektedir. Kız çocuklarının okullarda tesettür ile okullarını okumalarını ve diğer bayanların kamusal alanda başörtüsü ile çalışmaları önündeki engeller halen devam etmektedir. Biz sadece üniversitede değil tüm alanlarda tesettürün serbest bırakılmasını istiyoruz" haberin devamı için tıklayın videoyu izlemke için tıklayın
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|