04-30-2011, 12:48 | #1 |
Amerikayı hortum vurdu 300'den fazla ölü var !
Amerikayı hortum vurdu 300'den fazla ölü var !
Bilhassa Alabama eyaletinde etkili olan hortumlu fırtınada şu ana kadar ölenlerin sayısı 300'ü aştı. ABD'nin güneyindeki eyaletleri onlarca yıldır vuran en kötü hortum felaketinde ölenlerin sayısı 300'ü aştı. ABD'nin güneyindeki 8 eyaleti vuran felakette önceki gün 160'tan fazla hortum oluştuğu belirtiliyor. ABD'de 1974'ten bu yana yaşanan en büyük hortum felaketinde sadece Alabama'da 200'den fazla kişi yaşamını yitirirken, 1700'den fazla kişi yaralandı. Alabama Valisi Robert Bentley'nin memleketi Tuscaloosa kenti ise adeta haritadan silindi. Yetkililer, kurtarma çalışmalarının devam ettiğini, ölü sayısının artabileceğini söyledi. Tuscaloosa Belediye Başkanı Walter Maddox da kentin altyapısının tamamen yok olduğunu söyledi. Fırtınalar ve 310 kişinin hayatını kaybettiği, 1974 hortum felaketinden bu yana bölgeyi vuran en ölümcül hortum trajesidisi Amerikan halkını şaşkına çevirdi. Görüntüler, ABD'yi 2005'te vuran Katrina kasırgası faciasını anımsattı. ABD tarihinin en yıkıcı ve ölümcül kasırgalarından biri olan Katrina'da binlerce kişi yaşamını yitirmişti. Yüzlerce ölü ve yaralının olduğu Alabama eyaletinin Valisi Bentley, durumu büyük felaket olarak nitelendirdi. Alabama'da bir milyon kişiyse elektriksiz kaldı. Evlerde patlama olmuş görüntüsü, yıkık duvarlar ve ortalığa saçılmış mobilyalar felaketin boyutlarını gözler önüne serdi. Felaketten etkilenen bir Amerikalı, "Ne kadar kaybım olduğunu şu anda düşünmek istemiyorum. Hükümetten biraz yardım alacağımızı umuyorum" dedi. Oklahoma'dan Georgia'ya kadar olağanüstü durum ilan edildi. Valiler, Ulusal Muhafızları kurtarma ve temizleme çalışmaları için yardıma çağırdı. ABD Başkanı Barack Obama ve eşi Michelle Obama, insanlık trajedisinin yaşandığı Alabama'yı bugün ziyaret edecek. Fırtınaların anneleri, babaları, kızları, oğulları, arkadaşları ve komşuları hatta tüm toplumları etkilediğini söyleyen Obama, federal yardım sözü verdi. Felaket ayrıca Tennessee'de 34, Mississippi'de 33, Georgia'da 14, Arkansas'ta 12, Virginia'da 5, Missouri'de 1 ve Kentuck'de 1 kişinin canına mal oldu. Kaynak: itibar haber
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
04-30-2011, 13:06 | #2 | ||||||||||||
Mehdî bakar ki, bütün dünyâ çirkin hîle ve planlarla aleyhinde ittifâk ettiklerini görür. Fakat, bilir ki, Allah daha şiddetli mekr sâhibidir ki, onların bütün hîlelerini akím bırakır. Ve bütün kâinât O’nun mülküdür ve O’na dönecektir ve merci yalnız O’dur. Ve bütün dünyâ aslı ve fer’iyle O’nun bir hilkat şeceresidir. İşte bu kudrete mâlik olan Cenâb-ı Hak, Mehdî’ye nusret için en şiddetli bir darbe ile onları vurur ve karayı, denizi ve semâyı onlar üzerine yandırır. Ve semâ da onların üstüne şiddetli yağmurunu yağdırır. O gün bütün ehl-i arz küffâra la’net eder. Allah da bütün küfrün zevâlini irâde eder.” (Naim bin Hammad, Kitâbü’l-Fiten, 291) Konu HaArP tarafından (04-30-2011 Saat 13:26 ) değiştirilmiştir.. |
|||||||||||||
05-08-2011, 18:57 | #3 |
|
|
05-08-2011, 19:34 | #4 |
Abi söylenecek söz bırakmamışsınız MaşşAllah =)
|
|
05-08-2011, 19:52 | #5 |
yüzbinlerce masum insan kadın çocuk ve müslüman öldürdüler , bu acıyı onlarında anlaması gerekli.
|
|
05-11-2011, 02:24 | #6 |
|
|
05-25-2011, 22:29 | #7 | |||
Mehdî bakar ki, bütün dünyâ çirkin hîle ve planlarla aleyhinde ittifâk ettiklerini görür. Fakat, bilir ki, Allah daha şiddetli mekr sâhibidir ki, onların bütün hîlelerini akím bırakır. Ve bütün kâinât O’nun mülküdür ve O’na dönecektir ve merci yalnız O’dur. Ve bütün dünyâ aslı ve fer’iyle O’nun bir hilkat şeceresidir. İşte bu kudrete mâlik olan Cenâb-ı Hak, Mehdî’ye nusret için en şiddetli bir darbe ile onları vurur ve karayı, denizi ve semâyı onlar üzerine yandırır. Ve semâ da onların üstüne şiddetli yağmurunu yağdırır. O gün bütün ehl-i arz küffâra la’net eder. Allah da bütün küfrün zevâlini irâde eder.” (Naim bin Hammad, Kitâbü’l-Fiten, 291) |
||||
05-25-2011, 23:59 | #8 |
hiç üzülmedim...
normal magazin haberi gibi okudum... mazlumun ahı çıkar aheste aheste.... |
|
05-26-2011, 13:03 | #9 |
Bu hortumlar durmadı hala devam ediyor;
24 Mayıs 2011 Missouri eyaletinin güneybatısında bulunan Joplin şehrini vuran hortumlar kelimenin tam anlamı ile geride harabe bıraktı. Bölgeden gelen son haberlere göre ölü sayısı 116’a yükselirken can kaybının artmasından endişe ediliyor. Saatteki hızı 198 mili (yaklaşık 317 km) bulan hortumlar, Joplin şehrinin yüzde 25’inden fazlasını harabeye çevirdi. Ulusal Meteoroloji Dairesi, halkı bölgede başka hortumlara karşı da uyanık olmaları konusunda uyardı. Pazar yerel saat ile akşam üzeri 06:00 da Joplin’i vuran hortumlar, Amerika tarihinde ikinci en büyük yıkıcı hortum olarak tarihe geçti. 1953 yılından bu zamana kadar Amerika’da hiçbir hortum felaketinin bu boyutta can kaybına neden olmadığı belirtildi. Joplin’i vuran hortumların zaman zaman çapı yaklaşık 1.2 km bulurken saatteki hızı da 198 mil olarak kayıt edildi. 50 bin nüfusu olan Joplin şehrinde hortumlar uğradıkları yerde adeta taş üstünde taş bırakmadı. Missouri valisi Jay Nixon, Joplin’de olağanüstü hal ilan ederken bölgeye federal hükümette kurtarma ve yardım ekipleri gönderdi. Hortumun vurduğu Joplin şehrinde bir hastane de kasırgadan büyük zarar gördü. Hastanede bulunan birçok yatalak hasta kamyonetlerin arka kasasında daha güvenli hastanelere taşınırken, başta WallMart olmak üzere Home Depot gibi dev mağazalardan da geriye yalnızca enkaz yığını kaldığı görüldü. HORTUM SAYISINDA BU YIL REKOR KIRILABİLİR Bu sene kimlerine göre iklimsel değişim kimilerine göre ise henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı hortum sayısında rekor seviyede artış olduğu görüldü. Geçen yılın aynı dönemine kadar kaydedilen hortum sayısı 506 iken bu sene bu rakam tam 1151’i buldu. Bu sene en fazla can ve mal kaybına neden olan kasırga ve fırtına nisan ayının son günlerinde yaşandı. Başta Alabama olmak üzere toplam 7 eyalette can kaybına neden olan kasırga ve hortumlar 354 can aldı ve geride tam 5 milyar dolarlık hasara neden oldu. Fırtına ve hortumlar bu yıl Amerika’da büyük acılara neden olduğu kesin ancak daha ne kadar gözyaşı dökeceği ise belli değil. Zira hala Amerika’da hortumların en sık görüldüğü mevsim yaşanıyor. Bu sene meydana gelen fırtına ve hortumlar sonunda Amerika’da 481 kişi hayatını kaybetti. Yalnızca 25-28 Nisan tarihlerinde yaşanan hortumlar tam 354 kişinin yaşamını yitirmesine neden olmuştu. Ulusal Meteoroloji Dairesi’nin kayıtlarına göre nisan ayının son günlerinde özellikle 2 gün süreyle etkili olan fırtınada toplam 362 hortumun oluştuğu kayıt edilmişti. Bu Amerika ve de dünya tarihinde bir fırtınada meydana gelen en fazla hortum sayısı olarak not edildi. Yine aynı tarihte 24 saat içinde (27 Nisan) oluşan hortum sayısı 312 olarak kayıt edilirken bu yalnızca rekor olarak kalmadı aynı zaman da bir önceki sayıyı da ikiye katlamıştı. Daha önce bir günde olan hortum sayısı en fazla 1974 yılında kayıt edilmiş ve toplam 148 olarak belirlenmişti. Amerika genelinde her yıl irili-ufaklı 900 ila bin 400 arasında hortumun oluştuğu rapor ediliyor. Amerika’dan sonra en fazla hortumun görüldüğü ülke ise Çin; bu ülkedeki yıllık ortalama hortum sayısı yalnızca 100. Nisan ayında Amerika’da görülen hortum sayısı 400 rakamını bulduğu belirtilirken, bunun bir ayda görülen en büyük rakam olduğu belirtiliyor. Fırtına Tahmin Merkezi (Storm Prediction Center) yetkilileri yarın için (salı) Kansas ve Texas’da yeni hortumlar beklendiğini dile getirdi. Fırtına Tahmin Merkezi yetkilileri bu ayların fırtına ve hortum mevsimi olduğuna işaret ederken, özellikle Mayıs sonunda Amerika’da en fazla hortum ve kasırganın oluştuğuna işaret etti. Kaynak: habervitrini |
|
05-26-2011, 13:42 | #10 |
Bu kadar dönen deccali fitneye elbet bitmeyecektir... Ta ki Zalimlikten vazgeçinceye kadar Allahualem...
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|