AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 08-02-2009, 20:21   #1
Kullanıcı Adı
Gölge
Thumbs up Başbakan`a hakarete 3 ay çalışma cezası

Bursa`da Başbakan Erdoğan`a hakaret ettiği için yargılanan 17 yaşındaki O.K`ye verilen 7 ay 23 günlük hapis cezası, 3 ay 26 gün kamu kurumunda çalışmaya çevrildi.

Alınan bilgiye göre, Bursa`da geçen yıl üniversite harçlarını protesto etmek için Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu önünde yapılan basın açıklamasında, Başbakan Erdoğan`a hakaret içeren sloganlar attığı belirlenen Mehmet Emre B, Ahmet K, Betül Ö, Hasan Ö, Berna Ö. ile olay tarihinde 17 yaşında olan O.K. hakkında Bursa 4. Sulh Ceza Mahkemesinde dava açıldı.

Yaşı küçük olduğu için yargılamasına Bursa 2. Çocuk Mahkemesinde devam edilen O.K, geçen hafta içinde yapılan son duruşmada, 1 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. Yaşının küçük olması, sabıkasının bulunmaması ve duruşmadaki iyi hali göz önünde bulundurulan O.K`nin hapis cezası 7 ay 23 güne indirildi.
Mahkeme, bu cezayı tedbire çevirerek, 3 ay 26 gün kamu kurumunda çalışmaya dönüştürdü.
O.K`nin avukatı Aslı Evke Yetkin, O.K`ye verilen cezayla ilgili olarak temyize gittiklerini, sonucunu beklediklerini söyledi.
Yetkin, Mehmet Emre B, Ahmet K, Betül Ö, Hasan Ö. ve Berna Ö`nün Bursa 4. Sulh Ceza Mahkemesinde mart ayında sonuçlanan duruşmada hapis cezası aldıklarını, ancak cezanın ertelendiğini anımsattı.

ajanslar

Gölge isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 08-03-2009, 13:44   #2
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
Standart 'Ampul' benzetmesine 3 ay hapis // HERKES HADDİNİ BİLECEK.

Bursa’da bir eylemde 'ampül Tayyip' sloganını atan lise öğrencisine hapis cezası verildi.

Bursa'da bir eylemde "Amerikancı, işbirlikçi, eğitimi satan, sağlığı satan ampül Tayyip" sloganını atan lise öğrencisine 3 ay 26 gün hapis cezası verildi.

Bursa'da bir eylemde "Amerikancı, işbirlikçi, eğitimi satan, sağlığı satan ampül Tayyip" sloganı attığı için Liseli Genç Umut grubundan bir öğrenciye 3 ay 26 gün hapis cezası verildi.

2008 yılında Liseli Genç Umut grubu tarafından Bursa'da düzenlenen ÖSS'ye Red" eyleminde atılan "Amerikancı, işbirlikçi, eğitimi satan, sağlığı satan ampül Tayyip" sloganı nedeni ile eyleme katılan Ozan Kaplanoğlu adlı lise öğrencisine yargılandığı çocuk mahkemesinde 3 ay 26 gün hapis cezası verildi.

Aynı eyleme katılan Bursa Eğitim Sen Şube Sekreteri ,Bursa Eğitim Sen Eğitim Sekreteri ve Halkevleri 4. Bölge Temsilcisi'ne "devlet büyüklerine hakaret" suçlamasıyla dava açılmış, bu isimlere 11 ay 20'şer gün hapis cezası verilmiş ancak görülen temyiz davasında beraat kararı çıkmıştı. Yaşı 18'den küçük olması nedeniyle davası çocuk mahkemesinde görülen Kaplanoğlu'na verilen ceza içinde temyize gidilecek.

/ İhlassondakika
FarukARSLAN. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-03-2009, 13:57   #3
Kullanıcı Adı
LeyaL
Yerinde bir karar olmuş..

Herşeyden önce bahsedilen kişi bu ülkenin başbakanı..
Ağız iyice bozulmuş..saygı derseniz yok..

Bu tip eylemler dikkatle incelenmeli gereği her defasında caydırıcı bir şekilde uygulanmalıdır..
Yoksa sen kimsin ki ülkenin nerede ise yarısının oyunu almış bir başbakana bunları söyleyebiliyorsun..
LeyaL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-03-2009, 14:40   #4
Kullanıcı Adı
BlueMoon
haketmiş

Konu BlueMoon tarafından (08-03-2009 Saat 14:43 ) değiştirilmiştir..
BlueMoon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-03-2009, 15:33   #5
Kullanıcı Adı
R.T.E.
Pedagojik açıdan yanlış...
R.T.E. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-03-2009, 15:40   #6
Kullanıcı Adı
BlueMoon
Alıntı:
R.T.E. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Pedagojik açıdan yanlış...
hem yanlış bir davranış, hemde ahlaki açıdan da çok düşündürücü. Bir kişiyi sevmeyebilirsiniz, karşı olabilirsiniz ama bu sizin onu aşağılayacağınız hor göreceğiniz veya küçümseyeceğiniz anlamına da gelmez. Bir de bize muhalif olanlar bizi cahil, kendilerini ise okumuş, yüksek tahsilli,zengin, ve elit kesim olarak nitelendiriyor. Eğer onların zihniyetleri bu ise ben bu saflarda yokum arkadaş. Biz onların indiği seviyeye inmeyiz. Bizim hoşgörü ve merhamet anlayışımız onların anlayamayacağı derecede yüksektir.
BlueMoon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-03-2009, 15:46   #7
Kullanıcı Adı
R.T.E.
Alıntı:
olcayatay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
hem yanlış bir davranış, hemde ahlaki açıdan da çok düşündürücü. Bir kişiyi sevmeyebilirsiniz, karşı olabilirsiniz ama bu sizin onu aşağılayacağınız hor göreceğiniz veya küçümseyeceğiniz anlamına da gelmez. Bir de bize muhalif olanlar bizi cahil, kendilerini ise okumuş, yüksek tahsilli,zengin, ve elit kesim olarak nitelendiriyor. Eğer onların zihniyetleri bu ise ben bu saflarda yokum arkadaş. Biz onların indiği seviyeye inmeyiz. Bizim hoşgörü ve merhamet anlayışımız onların anlayamayacağı derecede yüksektir.
Beni yanlış anlamışsınız ben pedagojik açıdan yanlış derken çocuğa yapılan muameleyi kastettim.
Lisedeyken sizler de iyi bilirsiniz kimin eli kimin cebinde belli değildir. Kimin kullandığı, kime uyduğu belli değildir. Büyük ihtimalle ÜLKÜCÜ kimseler tarafından bu olaya sürüklendi. biz bunları bilemeyiz o yüzden bu evladımızın yaptığı yanlış dahi olsa küstahlık dahi olsa hapis cezası ağır olmuştur.
Elbette ki bir ülkenin başbakanına bu şekildeki bir hitab kabul edilemez. Ancak kabul edilemeyecek çoook söylemlerin olduğu bir ülkedeyiz. Başbakanımıza "kıvırıyorsun" diyen şahsiyet bile ceza almazken, ya da her gün tv lerde hakaret edilirken soruyorum size günahı bir lise öğrencisine yıkmak doğru mu?
YANLIŞ ANLAMAYIN SAVUNMUYORUM. Ancak olaydaki çarpıklığı görmenizi istiyorum. Demek ki bağımsız yargımızın gücü bir liseliye yetiyormuş diyorum.
selametle inşallah...
R.T.E. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-03-2009, 16:00   #8
Kullanıcı Adı
talibanci
serefsiz çocuk umarim ömrü kisa vaadeli olur.
talibanci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-04-2009, 11:02   #9
Kullanıcı Adı
Ak_Kelebek
Yerinde bir kararı olmuş bence ama 18 yaşından küçük olduğu için sanıyorum dava temyize gönderilip bozulacaktır.Böyle cahil çocukları kandırmak çok kolay ama hakaret ettiği kişi de Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanıdır.Yazık..1Aile terbiyesini o kadar almış demek ki..!
Ak_Kelebek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-04-2009, 12:43   #10
Kullanıcı Adı
rikopasa
Vay arkadaş vay arkadaş vayki vay ... Ben böyle birşey görmedim bilmiyorum bu nasıl bir kör cahilliktir. Yahu başbakan vatandaşa hakaret ederken kulaklarını kapayan ama halktan birisi aynı tavrı gösterince o kişinin "aile terbiyesini" sorgulayan arkadaş, nasıl bir vicdandır sendeki böyle ? bu nasıl bir bakış açısıdır bu nedir ya.
Hadi bunu geçtim demokrasi, özgürlükler diye ortalığı kasıp kavuran anlayışta olan sizler benim yazdıklarımda ne buldunuzda sildiniz. Sizin demokrasi, çok seslilik anlayışınız bu kadar işte. Tolerans eşiğiniz bu kadar düşük işte.

Hiçbir söyleminiz hareketiniz samimi gelmiyor bana, takkiyede elinize kimse su dökemez. Gerçek olun, adam gibi söylemlerinizin arkasında durun.
Ama bunları sizlerden beklemek ütopik olur, nede olsa "demoktrasi bir trendir istediğim durakta inerim" ve "değiştim" diyen bir lideriniz var.

Ona buna açılım yapacağınıza bu ülkeye zararı dokunmamış insanlar için açılım yapın.

Hadi eyvallah ...
rikopasa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)