AK Gençliğin Buluşma Noktası
Köşe Yazıları Köşe yazıları burada paylaşılıyor.

Stil
Seçenekler

Alt 10-09-2011, 16:33   #1
Kullanıcı Adı
LâHuTî
Standart Ana da ağlar, evlat da ağlar!..

Noktalar
İsmail Kapan
Türkiye
09 Ekim 2011 Pazar

“Ağlarsa anam ağlar, gayrısı yalan ağlar...” derler. Bu söz ‘ana yüreği’nin ne kadar hassas ve ne kadar yufka olduğunu anlatmak içindir. ‘Anne sevgisi’, ‘anne şefkati’ gibi kalıplar da, hep o ‘rakîk’ yüreği tanımlar...
Yoksa sadece analar ağlamaz. Evlat da ağlar, bacı da ağlar; eş de ağlar, kardeş de ağlar. Ve hepsi de sahiden ağlar. Ancak annenin ağlaması başkadır. Çünkü ana yüreği başkadır. Ana bazen sevinçten de ağlar. Lakin daha çok hasretten, endişeden; kaygıdan ve kederden ağlar. Annenin ağlaması çok yakıcıdır. Yazının girişindeki ifade, işte bu yakıcılığı dile getirir...
Anneler için, evlatları hep “çocuk”tur! İsterse altmış yaşına gelmiş olsun.
Medyaya yansıyan bilgilerden öğreniyoruz ki, rahmetli Tenzile Hanım; oğlu Tayyip Erdoğan’ın eve dönüşünü her gün merak ve endişe içinde beklermiş. Yine bizzat Sayın Erdoğan’ın ifadelerinden anlıyoruz ki, merhume annesi kendisiyle ilgili haberleri kaygıyla izler, aleyhinde yapılan konuşmalara çok ama çok üzülürmüş. Bazen “Oğlum senden ne istiyorlar?!” diye dertlenirmiş. Tayyip Bey de “Üzülme anneciğim, olur böyle şeyler...” diye kendisini teselli edermiş. İşte annelik bu! Oğlu ülkeyi yöneten Başbakan da olsa, anne yine de kendisi için telaşlanıp gözyaşı döküyor.
Ne yazık ki, benim annem büyüdüğümü göremedi. Onu kaybettiğimde, sadece beş buçuk yaşında idim. Kendisini hayal-meyâl hatırlıyorum. Ama vefat ettiği gecenin sabahı, bugün gibi hafızamda tazedir!..
Meğer rahmetli annem ölüm döşeğinde iken, bana epey nasihat etmiş. Özellikle benden küçük iki kız kardeşime, nasıl davranmam gerektiği konusunda çok şey anlatmış ama; çocukluk aklı işte, o sıralar pek algılayamamışım. Bütün bunları sonraki yıllarda, babaannemden (O da on üç yıl sonra rahmetli oldu...) öğrendim.
Hani derler ya, “Annenin yeri başka...” Manası şu: Evlat için, annenin yerini tutacak kimse yoktur. Dolayısıyla ister seksen, ister doksan yaşında olsun, annenin vefatı çocukları için sarsıcıdır.
Sayın Tayyip Erdoğan, “Cennet annelerin ayağı altındadır” düsturunu kavrayan ve “Anaların ayağının altı öpülür. Ben öperim...”, diyen bir evlat. Bu şuurdaki bir evlat, elbette üstün başarılarının temelinde, rahmetli annesinin gözyaşı ile ettiği duaların olduğunu, herkesten iyi bilir.
Şüphesiz rahmetli Tenzile Hanım, bir “simge anne” olarak hafızalarda yerini almıştır. Onun milli ve manevi değerlerimize ne derece bağlı bir anne olduğunu, televizyonlara yansıyan görüntülerden çıkarabiliyoruz. Ne kadar vakarlı ve ne kadar mütevazı... Oy kullanma ve bir iki açılış töreni dışında, ortalıkta hemen hiç görünmeyen; anneler gününde, oğlu da olsa Başbakanla birlikte görüntü verirken utanıp sıkılan bir anne. Edep timsali bir Anadolu kadını...
Türk Milleti, Recep Tayyip Erdoğan gibi bir evlat yetiştirdiği için, Tenzile Anneye minnettar ve şüphesiz çok dua ediyor. Allahü teâlâ, ona ve cümle geçmişlerimize gani gani rahmet eylesin.
Başta Başbakan Sayın Tayyip Erdoğan olmak üzere, bütün aile efradına; akraba ve hısımlarına ve sevenlerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum...

LâHuTî isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)