![]() |
#1 |
![]() Anayasa hukukçusu Kazım Berzeg, Anayasa Mankemesi'nin kararını 'Bu Türkiye'yi demokratik dünya dışına iten son derece şanssız bir karar' olarak değerlendirdi.
Kararın hukuka uygun olarak kabul edilmesinin mümkün olmadığını söyleyen Berzeg şunları söyledi: EKONOMİK BEDEL ÖDENİR "Bir hukukçu olarak çok üzüldüm. Türkiye'nin AB yolunun bu kararla tekrar kesildiği endişesi içine girdiğimi ifade ediyorum. Türkiye'de çağdaşlıkla, hukuk devletiyle ilgili bütün kavramlar, kuvvetler ayrılığı kavramı, demokrasi anlayışı, maalesef en ileri ölçüde yozlaştırıldı. Demokrasi adına kuvvetler ayrılığı adına, hukuk devleti adına, bürokratik totalitarizm tesis edildi. Türkiye, içine sokulduğu durumdan kurtulabilmek için 10 yıllarını harcamaya mahkum edildi. Demokratik batı dünyasından ve batılı ekonomik sistemden uzaklaştırılan Türkiye'nin ayrıca orta ve uzun vadede çok büyük ekonomik bedeller ödemesi ve gelişmiş ekonomiler safhına katılma imkanını kaybetmesi şartları yaratıldı. Bütün bunlara rağmen hayırlı olsun. Cumhurbaşkanının yargılanması sonucu da yaratılmışsa alınan kararla kararın diğer unsurlarının tamamı gibi Sayın Cumhurbaşkanı ile ilgili yönü de tümüyle anayasaya aykırıdır." İADE EDİLEBİLİR "Anayasa Mahkemesi, iddianameyi bir hata varsa düzeltin diye iade edebilir" diyen Çağdaş Hukukçular Derneği Başkanı Hüseyin Biçen ise, "Cumhurbaşkanı sadece vatana ihanete yargılanabiliyor, başka konulardan yargılanamayacağı için hakkında iddianame düzenlenemeyeceği görüşü dile getirilmiş sanıyorum. Ancak, çoğunlukla iddianamede bir hata yok, o da incelenebilir denilmiş. Bu dava AK Parti'nin işine yarayacaktır. Türkiye'de ekonomik krizi iddianameye bağlanacaktır. Siyasi anlamda AK Parti'nin önünü açtılar. Dava sonunda AK Parti kapatılmazsa AK Parti'yi kim durduracak? Zamanlama yönünden AK Parti'nin lehine olan bir dava" dedi. Bugün
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|