AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 10-05-2009, 11:58   #1
Kullanıcı Adı
Asi_isyankar
Standart Anayasa için CHP-DSP oyu
DTP’li vekillerin polis zoruyla mahkemeye götürülmesini önleyecek 83. madde değişikliği için AKP ve DTP’nin desteğinin yanı sıra en az sekiz oy aranırken DSP’li Pazarcı ve Ağırbaş’la, CHP’li Koç ve Baratalı’dan olumlu işaret geldi.



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, DTP’lilerin polis zoruyla ifade vermeye götürülmesine karşı gündeme getirdiği Anayasa değişikliğine, Bağımsız, DSP ve CHP’li vekillerden destek geldi. Taraf’a görüşlerini beyan eden dokuz vekilin açıklamalarıyla Anayasa değişikliği için gerekli 367 şartı şimdiden aşılmış oldu.
Başbakan’ın “DTP’liler için her türlü yasa ve Anayasa değişikliğine varız” açıklamasının ardından gözler 367 şartına çevrilmişti. AKP’nin 338, DTP’nin 21 vekili olduğu hesaplandığında, 367 için gerekli sekiz vekil için açık çağrı yapılmıştı. DSP’den istifa eden İzmir Milletvekili Recai Birgün, bu çağrıyı yanıtsız bırakmayarak, değişikliğe destek vereceğini açıkladı. DTP’lilerin maruz kaldığı durumu onaylamadığını belirten Birgün, “Demokrasi ve düşünce özgürlüğünün sınırlarının genişletilmesi yönünde bu değişiklik olmalı. Bu değişiklik genel kurula geldiği takdirde kesinlikle oyumun rengi ‘evet’ olacak” dedi.

Halıcı: Destek vereceğim
Ankara Bağımsız Milletvekili Emrehan Halıcı da demokrasi adına atılacak her adıma destek vereceğini açıkladı. Halıcı, “Demokrasi adına hükümetin atacağı her adıma destek vereceğim. Türk siyasetinde ‘hükümetten gelen her öneriyi reddetmek, görmemezlikten gelmek’ gibi bir anlayış var. Bu kesinlikle doğru bir bakış açısı değil. Gelen öneri ülke ve halkı adınaysa mutlaka desteklenmeli” diye konuştu.

Ortak hareket edilmeli
DSP Balıkesir Milletvekili Hüseyin Pazarcı, Anayasa değişikliği konusunda aydınlar başta olmak üzere birçok kesim tarafından bir konsensüs sağlandığını hatırlattı. Pazarcı, “Meclis çatısı altında olan siyasi partiler de bu konuda uzlaşmalı. Bu nedenle bu değişiklik sadece bir partinin vekillerine yönelik olarak algılanmamalı. Demokrasi ve fikir özgürlüğü adına atmamız gereken bir adım olarak algılamak gerekir. Ortak bir konsensüs sağlandığı takdirde değişikliğe destek vereceğim” dedi.

Üstümüze düşeni yaparız

Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli, yapılacak değişikliğin dokunulmazlık zırhını genişletmemesi gerektiğini belirterek, içeriğe göre değerlendirmesini yapacağını söyledi. DSP İstanbul Milletvekili Ayşe Jale Ağırbaş da , “Hükümet daha önceki değişiklikler gibi davranmamalı. Değişiklik konusunda ne yapmak istediğini net bir şekilde ortaya koymalı. Parti olarak bize böyle bir öneri geldiği takdirde üstümüze düşeni yaparız. Değişiklik oldu bittiye getirildiği takdirde desteklememiz söz konusu değil. Temel talebimiz kürsü dokunulmazlığı ile sınırlanmalı” diye konuştu.

CHP’den de destek
CHP Samsun Milletvekili Haluk Koç, insanların düşüncelerinden dolayı yargılanmasının Türkiye’ye yakışmadığını belirterek, “Bu tür değişikliklerde günlük gelişmelere göre hareket edilmemeli. Elbette insanlar düşüncelerini ifade ettiği için yargılanmamalı. Bu anlamda değişmesi gereken yasalar değişmeli. Hükümetin getireceği Anayasa değişikliği konusunda içerik hakkında bilgi sahibi değilim. Genel kurula geldiğinde ve getirdikleri yasa değişikliğinde samimilerse elbette destek verilmeli” dedi.
CHP İzmir Milletvekili Bülent Baratalı ise, “Birey olarak demokrasinin önündeki tüm engellerin kaldırılmasından yanayım. Daha önce de defalarca dile getirdiğim gibi, her alanda insanlar düşüncelerini özgürce ifade edilebilmeli. Bunlar suç olmaktan çıkarılmalı. Bu anlamda yeni düzenlemelerin yapılması gerekir” dedi.

Uras: CHP’liler destek verecek
Bağımsız İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, Anayasa değişikliğine destek vereceğini belirterek, şunları söyledi: “Anayasa değişikliği mutlaka yapılmalı. Meclis de bu ayıptan kurtulmalı. Halkın seçtiği vekillere dokunulmamalı. Bu konuda yasa Meclis’e geldiği takdirde tabii ki destek vereceğim. Yasa genel kurula geldiği takdirde Baykal’ın dışında CHP’li birçok milletvekili arkadaşın destek vereceğini biliyorum.”

Taraf/FİKRET KARAGÖZ/ANKARA - Istanbul - 05.10.2009

 

Asi_isyankar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım