04-16-2010, 23:06 | #1 |
Anneye
ey annem
benim sıcaklığım ninnilerde benim sıcaklığım şiirlerde kalmasın güzelliğim masallarda sevgin sadece gönlünde kalmasın ey annem bana olan sevgin gönlünden sözlerine sözlerinden ellerine ellerinden saçlarıma aksa avuç avuç ve ben büyütsem sevgini dağ dağ çağlasam seller gibi annem ve sevgin yüzümde menekşeye, papatyaya ellerimde bereketli tohumlara, olgun başaklara gözlerimde ışıldayan yıldızlara dudaklarımda tebessüme bürünse kocaman bir sevgi yumağı olurdum ellerinde ve beni iplik iplik işlerdin annem ey annem hani bahçemizde küçük bir günebakan çiçeği vardı sarı, güneş gibi sapsarı onun yapraklarını bir bir koparırdık kardeşlerimle seviyor, sevmiyor derdik her yaprağı çektikçe ve hep seviyor diye bitirirdik ne hikmetse senin adına… kalbin adına… sevmeni isterdik kendimiz adına bazen kızardın, bağırırdın taşkınlıklarımıza hatta vururdun istemeye istemeye ama akşam oldu da bir köşeye sızdık mı başımızı okşar, koklardın nasıl kıydım da vurdum derdin için için cennet bu, rahmet bu evin neşesi bunlar derdin hayallere dalıp iki damla yaş dökerdin istikbalimiz adına mazimiz adına… ey annem şimdi senin tülbent kokun hala benim için rahmet kokusu, hüznün, sevincin kokusu benim kokum da senin için umudun, istikbalin kokusu… Adem Keven
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|