AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 10-10-2011, 15:43   #1
Kullanıcı Adı
depare
Exclamation Antalya'da 6 kişi sele kapılıp kayboldu Denizli de 1 kişi öldü !
Yağış ve fırtına uyarısı!


Meteoroloji'den 3 bölgede 7 il için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. Antalya'da meydana gelen sel sonrası 6 kişi kayboldu, Isparta'da 2 köprü çöktü...

10 Ekim 2011 Pazartesi, 11:28:12 Meteoroloji'den yapılan uyarıya göre başta Marmara olmak üzere tüm yurt yağışlı havanın etkisi altına girecek. Batı Karadeniz'in batısı, Marmara ve Kuzey Ege'de fırtına bekleniyor. Hava sıcaklığı, iç ve batı kesimlerde 3 ila 5 derece azalacak. İstanbul'da sıcaklık 11 derecelere kadar düşecek.

Devlet Meteroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, yurdun iç ve batı kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların Marmara, Ege, Batı Akdeniz ile Ankara, Eskişehir, Konya, Kırşehir, Nevşehir ve Aksaray çevrelerinde kuvvetli, Antalya çevrelerinde aşırı olması bekleniyor.

ANTALYA'DA FACİA!

Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Gebiz beldesinde meydana gelen sel sonrası 6 kişinin kayıp olduğu bildirildi


Edinilen bilgiye göre, Antalya'da dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan şiddetli rüzgar ve yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Serik ilçesine bağlı Gebiz beldesinin Haskızılören köyünde meydana gelen sel sonrası 6 kişi kayboldu. Sel nedeniyle bölgede ulaşımın sağlandığı bazı köprüler zarar görürken, bazı köylerle de telefon bağlantısının kesik olduğu bildirildi.

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, dün akşamdan beri süren sağanak yağış ve fırtınadan dolayı, Antalya'nın Serik ilçesi Gebiz beldesinde 6 kişinin kayıp olduğunu ihbarını aldıklarını söyledi.

Vali Altıparmak incelemelerde bulunmak için gittiği Gebiz'e bağlı Abdurrrahmanlar köyü Azaplar mahallesinde, açıklamalarda bulundu.

Vali, Serik'in Gebiz beldesine bağlı köylerde 3 evin yanı sıra 3 köprü ve 2 menfezin yıkıldığını bildirdi.

Yine aynı köyden 6 kişinin kayıp olduğu ihbarını aldıklarını belirten Vali Altıparmak, köprülerin yıkık olması sebebiyle karadan ulaşımın yapılamadığını belirtti. Karadan ulaşım için Köprüleri bay-pas etmeye çalıştıklarını vurgulayan Altıparmak, Orman Bölge Müdürülüğü ve Sahil Güvenliğe ait 2 helikopterle bölgeye yardım ulaştırmaya çalıştıklarını bildirdi. Şuana kadar 25 kişinin kurtarıldığını bildiren Vali Altıparmak, 1000 dekar alanın sular altında bulunduğunu açıkladı.

Bu arada, vatandaşlarında kendi imkanlarıyla kurtarma çalışmalarına katıldığı gözlendi. Abdurrahmanlar köyü Azaplar mahallesinde mahsur kalan 22 kişi vatandaşlarca kurtarıldı.


ISPARTA'DA SEL FELAKETİ!

Isparta'nın Sütçüler ilçesinde meydana gelen selde 3 köyün ulaşımını sağlayan iki köprü çöktü.

Sütçüler Kaymakamlığı'na vekalet eden Aksu Kaymakamı İbrahim Özdel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, etkili yağış nedeniyle Sütçüler'e bağlı Çobanisa ile İbişler köyleri arasındaki köprünün çöktüğünü, bu sırada köprüden geçen otomobildeki 4 kişilik ailenin köy halkı tarafından kurtarıldığını kaydetti.

Beydilli köyünün ulaşımını sağlayan köprünün de çöktüğünü belirten Özdel, ayrıca Sütçüler ilçesindeki bir alabalık tesisinde 50 bin alabalığın telef olduğunu bildirdi.

Özdel, sel nedeniyle can kaybı bulunmadığını, sadece maddi hasar oluştuğunu aktardı. Bazı yollarda yağışın etkisiyle bozulmalar olduğunu belirten Kaymakam Özdel, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerinin, ilçede inceleme yapacaklarını açıkladı.

TEKİRDAĞ'DA ŞİDDETLİ YAĞMUR SELE NEDEN OLDU

Tekirdağ'da dün geceden itibaren aralıklarla etkisini sürdüren sağanak yağış sabah saatlerinde şiddetini arttırınca sele neden oldu. Kent merkezindeki pek çok işyerini su bastı.

Tekirdağ'da sabah saatlerinden itibaren şiddetini bastıran yağmur, hayatı olumsuz yönde etkiledi. Tekirdağ'ın Cumhuriyet Meydanı ve Ördeklidere mevkiinde ise yağmur suları sele neden oldu. Yollar sel sularıyla kaplanırken, araçlar ilerlemekte zorluk çekti. Yağmurla birlikte kent merkezindeki birçok işyerini de su bastı. Vatandaşlar, işyerlerine dolan suları kendi imkanlarıyla boşlatmaya çalışırken, bazı vatandaşlar ise işyerlerini su basmaması için önlem aldı.

Meteoroloji yetkilileri, yağmurun çarşamba gününe kadar yer yer etkili olacağını bildirdi.

MUĞLA'DA ŞİDDETLİ YAĞIŞ!

Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Muğla ve ilçelerinde yağışlı havanın süreceği uyarısında bulunduğunu belirterek, ''Vatandaşlarımız bugün de su baskınlarına karşı tedbirli olsunlar'' dedi.

Gürün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Muğla'da dün aniden başlayan ve sabah saatlerine kadar süren şiddetli yağışın yaşamı olumsuz etkilediğini bildirdi. Kurak geçen bir yazın ardından gelen mevsimin ilk yağışının çok şiddetli olduğunu vurgulayan Gürün, ''Yağış nedeniyle su, dere yataklarını aşarak taştı. Taşan su, dere yataklarında biriken çöpleri de taşıdığı için, suyun tahliyesinde sıkıntı yaşadık. İlk yağışın ardından ekiplerimiz 100'ün üzerinde su baskını ihbarı aldı. Özellikle itfaiye ekipleri, 6 evde su baskını nedeniyle ciddi sıkıntı yaşadı'' dedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Muğla ve ilçelerinde yağışlı havanın süreceği uyarısında bulunduğuna işaret eden Gürün, ''Yapılan uyarı doğrultusunda tedbirlerimizi aldık. Muğla kent merkezinde metrekareye düşen yağış miktarı çok fazla. Yağışın fazla olması da, dere yataklarının taşmasına neden oldu. İtfaiye, zabıta ve fen işleri ekiplerimizi teyakkuza geçirdik. Vatandaşlarımız bugün de su baskınlarına karşı tedbirli olsunlar. Olası bir su baskını anında itfaiye ve zabıta ekiplerimizden yardım isteyebilirler'' diye konuştu.

Ortaca ve Dalaman

Şiddetli yağışın etkili olduğu Ortaca ilçesinin Çaylı Mahallesi'nde 2 elektrik direği, Mehmet Şeşen'e ait evin üzerine devrildi. Evin çatısının çökmesi üzerine gürültüyü duyarak evi terk eden Şeşen ailesi, olaydan yaralanmadan kurtuldu.

Dalaman ilçesinin Bülüşlü mevkisindeki hayvan barınağı da şiddetli yağış nedeniyle zarar gördü. Barınakta bulunan yaklaşık 500 sokak hayvanı, devrilen ağaçların, barınağı çevreleyen tel örgüleri koparması nedeniyle ormanlık alana dağıldı. Barınakta bulunan köpeklerden ikisi ise su dolu çukura düştü. Köpekler hayvanseverler ve Dalaman Belediyesi görevlileri tarafından kurtarıldı.

Ortaca Hayvan Dostları Derneği Başkanı Türkan Dağdelen, barınağın bir an önce onarılması gerektiğini belirterek, ''Barınakta bulunan hayvanlar korku ve panik içinde etrafa dağıldılar. Buranın acilen onarılması ve ağaçların temizlenmesi gerekiyor. Yağışlardan barınağın içi kullanılamaz halde. Daha önce de benzer olaylar oldu. Geçtiğimiz günlerde yıldırım düştü. Bir an önce paratoner yapılması lazım'' dedi.

Öte yandan, Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Muğla kent merkezinde son 24 saatte metrekareye 169, Bodrum'da 79, Marmaris'te ise 33 kilogram yağış düştü.

ÇANAKKALE'DE SAĞANAK!

Çanakkale'de kent merkezine son 24 saatte metrekareye 75.8 kilogram yağış düştü.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, kent merkezi ve ilçelerini dünden bu yana etkisi altına alan yağışlı hava aralıklarla sürüyor. Gece boyunca zaman zaman şiddetlenen yağış sabah saatlerinde etkisini azalttı.

İl Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, kent merkezine son 24 saatte metrekareye 75.8 kilogram, Gökçeada'ya 54.6, Bozcaada'ya 60.4, Ezine'ye ise 22.6 kilogram yağış düştüğünü kaydetti.

Kaynak: habertürk

 

depare isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 10-10-2011, 15:45   #2
Kullanıcı Adı
depare
Standart
Bizim burayı da yine sel bastı mahalle gölet oldu camiyi,evleri su bastı ):

Saat 3 ile 6 arası çok kuvvetli yağış bekleniyor Allah sonunu hayretsin..
depare isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım