fatih kısaparmak balon baskılı balon 1 milyon doları önce reddetti ama... - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 1 milyon doları önce reddetti ama...

Fırat
03-24-2010, 20:21
1 milyon doları önce reddetti ama...

Dünyanın en zor matematik problemlerinden birini çözen 44 yaşındaki Rus matematikçi Dr. Grigory Perelman'ın, bu başarısı nedeniyle kendisine sunulan 1 milyon dolarlık ödülden vazgeçmediği bildirildi.

http://image.samanyoluhaber.com/Images/News/2010324/130071.jpg

"Dünyanın en zeki adamı" olarak kabul edilen ve Rusya'nın ikinci büyük kenti St. Petersburg'da, bakımsız bir evde yaşayan Perelman'ın ödülü reddettiği haberlerinin gerçeği yansıtmadığı kaydedildi.

Rus internet haber portalı "Lifenews", "Perelman ödülü yavaş yavaş düşünmeye başladı" başlığıyla verilen haberde, daha önce ödülü almak istemediğini açıklayan Perelman'ın bu konuda henüz son kararını vermediğini söylediği ifade edildi.

Perelman'ın, kendisini arayan gazetecilere, ödül konusunda son kararını vermediğini belirterek, "Bu konudaki nihai kararı verdiğimde bunu ilk olarak Clay Matematik Enstitüsüne bildireceğim" dediği kaydedildi.

Rusya Matematik Enstitüsünden 2005 yılında ayrıldıktan sonra bilim insanı annesiyle kaldığı evinden pek çıkmayan Perelman, hayatını annesinin emeklilik maaşı ve özel derslerden elde ettiği gelirle sürdürüyor.

100 yıldır matematikçilerin çözemediği Poincare Varsayımı problemini çözen Perelman, çözümü de internette yayımlamıştı.

ABD'deki Clay Matematik Enstitüsünün koyduğu 1 milyon dolarlık ödülü önce reddeden Perelman, "Meşhur olmak istemiyorum. Kahraman falan değilim" demişti.

Perelman'ın komşusu Vera Petrovna da gazetecilere daha önce yaptığı açıklamada, "Bir kere dairesine girdim ve şoke oldum. Sadece bir masası, bir klozeti ve daha önceki oturanlar tarafından bırakılmış kirli bir yatağı vardı. Apartmandaki hamam böceklerinden kurtulmaya çalışıyoruz, ama onun dairesinde saklanıyorlar" diye konuşmuştu.

AA
24.03.2010 15:08:45

İntifada
03-24-2010, 20:23
Helal olsun tamam işte soruyu bu adam çözmüş kesinleşti :)

Fırat
03-24-2010, 20:24
Kardeşlik sen şu bileti al seni bi gönderelim belki inandırırsın

Erhan KARACA
03-24-2010, 20:29
Minikkelebek okumalı bu haberi (:

İntifada
03-24-2010, 20:32

:w::w::w: erhan bu amcaoğlu meselesini neye bağlicaz aga?

Kardeşlik sen şu bileti al seni bi gönderelim belki inandırırsın

kardeşlik vizeler geldi ya ;D

Fırat
03-24-2010, 20:34
Adamda parayı çar çur edecek tip yok tutumlu birine beziyor kardeşlik.
Sınavdan sonra bakarız o zaman

Kur'ânTalebesi
03-24-2010, 20:37

Okudum, okudum :) Zaten dün hakli oldugunuzu itiraf etmistim :)

Erhan KARACA
03-24-2010, 20:40
(: mesele haklı olmak değil nilgün abla (:

mesele insan psikolojisini anlamak (:

5 haftadır psikoloji dersi alıyorum,
Ama daha tek dersine girmedim..
anla bi de derse girsem ne olacak (:

Erhan KARACA
03-24-2010, 20:42
:w::w::w: erhan bu amcaoğlu meselesini neye bağlicaz aga?

kardeşlik vizeler geldi ya ;D

Ararım ben şimdi bizim buraktan bozma Barak hüseyin obama'yı bize bi en yeşilinden pasaport ayarlatır (:

bizim vizelere daha 20 gün var :D:D:D:D:D:D

Kur'ânTalebesi
03-24-2010, 23:00
(: mesele haklı olmak değil nilgün abla (:

mesele insan psikolojisini anlamak (:

5 haftadır psikoloji dersi alıyorum,
Ama daha tek dersine girmedim..
anla bi de derse girsem ne olacak (:

Sen simdi hakli oldugun için psikolojiden anlamis mi oluyorsun? :) Vay be, sende ne cevherler varmis, birde derse gitmedigini marifetmis gibi ilan ediyorsun :)

İntifada
03-24-2010, 23:05
Erhan bide derse gitsen demek ki varya :)

Erhan KARACA
03-24-2010, 23:40
Sen simdi hakli oldugun için psikolojiden anlamis mi oluyorsun? :)

(: laf ebeligi böyle birsey olsa gerenk (:

Vay be, sende ne cevherler varmis, birde derse gitmedigini marifetmis gibi ilan ediyorsun :)

Arkadaşlar burdan ilan ediyorum devamsızlık zorunlu derse gitmek biz zeki insanların işi degildir.. (:

Erhan KARACA
03-24-2010, 23:41
Erhan bide derse gitsen demek ki varya :)

(: ders benden uzak olsun.. seneye 4 gun staj bi gun ders var yaşasın (: simdiden seviniyorum (:

Kur'ânTalebesi
03-24-2010, 23:44
Arkadaşlar burdan ilan ediyorum devamsızlık zorunlu derse gitmek biz zeki insanların işi degildir.. (:

Oglumuz pek de mütevazi :) Âlim odur ki... devamini siz getirin :)

İntifada
03-24-2010, 23:47
erhan yapacak iş basit yerine imza atacak birisini bulacaksın :)
benim imzamı benden iyi atan arkadaşlarım var

Erhan KARACA
03-25-2010, 00:03
(: ahh hiç sorma onu.. elli kere imza degiştirdim.. artık sınıftaki kızlar imzamı atıyorlar bende onlardan bakıp imza calısıom (: derse gidince bile onlar imza atıyor karısıklık olmasın die

Erhan KARACA
03-25-2010, 00:04
Oglumuz pek de mütevazi :)

(: hiç sorma çok mütevazıyımdır.. ama karşılıklı konusurken burda öyle olmama gerek yok die dusunuyorum (:

Kur'ânTalebesi
03-25-2010, 00:06
(: hiç sorma çok mütevazıyımdır.. ama karşılıklı konusurken burda öyle olmama gerek yok die dusunuyorum (:

Karsilikli konusur iken zekani ortaya koyuyorsun, ama forumda böyle bir durum olmayinca hâliyle ikide bir zeki oldugunu söylemek zorunda kaliyorsun. Buda seni çok yoruyordur :)

Erhan KARACA
03-25-2010, 00:09
karşılıklı konusurken karsıdakine yogunlasıyorsun ve karsıdakine zeki oldugunu hissettiyorsun ister istemez (: burda ole degil bir mesaj atıyorsun devamı ya gelir ya gelmez.. (: kimse kimseyi tam olarak süzemiyor tüm yazdıklarını izlemedigi surece.. vea um sorulara cevap vermedigi için.. vesaire vesaire..

mütevazılık nasıl diyeyim daha reel birsey olsa gerek diye dusunuyorum.. benim sokakta kiminle nasıl konustugumu arkadaslarımla nasıl iletisim içinde oldugumu burdan tahmin etmek zor.. (: sahsen buraya eglenmek zaman gecirmek için giriyorum (:

BlueMoon
03-25-2010, 08:23
adam hakikaten zekiymiş. eğer ödülü kabul etseydi baştan bu haber medyaya düşmeyecekti. kabul etmediği için adam kahramanlaştırıldı. gerçekten çok uyanıkmış bu sayede kendi reklamını yaptı. şimdi yine parasını alacak ama :D