fatih kısaparmak balon baskılı balon 2. Pist Yapılmalıdır - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2. Pist Yapılmalıdır

Erhan KARACA
03-26-2010, 22:14
http://www.takagazete.com/haber_images/yabilmalidir_26032010.070325.jpg
Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçoğlu Taka Gazetesi’nin dünkü sayısında manşetten ‘Havalimanı Kapanıyor’ başlığıyla verdiği haber üzerine bir açıklama yaptı. Başkan Gümrükçüoğlu gazetede yer alan haberin doğruluğuna dikkat çekerek şunları söyledi: “Haberiniz son derece doğrudur. OR-Gİ’nin hizmete girmesiyle Trabzon havalimanı kapanmayacak ama eski etkinliğini kaybedecektir.

Trabzon’da uluslararası havalimanı varken OR-Gİ’ye gerek var mı? Trabzon’a 130 kilometre mesafede ikinci havalimanına ne gerek var veya gerek var mı? Ama Trabzon Havalimanında ikinci pistin acilen yapılması zorunlu hale gelmiştir. Benim fikrim şudur, havalimanı pistinin önü ve arkası doldurulmalıdır. Orada var olan futbol sahası da doldurulmalı ve pist Kaşüstü’ne doğru uzatılmalıdır. Hatta Trabzonspor tesislerinin de bir bölümünü veya tamamını içine alacak yerler de boşaltılarak havalimanına ilave edilip büyütülmelidir. Yoksa OR-Gİ havalimanı açılır bir de gümrük konulur o zaman Trabzon havalimanının bir espirisi kalmaz. Doğru bir haber yaptınız” şeklinde konuştu.

Avrasya Pazarı Canlanmalı

Önceki akşam Trabzon Avrasya pazarı esnafıyla bir toplantı yaparak onların sorunlarını da dinleyen Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu dün sabahın erken saatlerinde de pazaryerinde incelemelerde bulundu. Orada bulunan esnafla da birebir görüşen Başkan Gümrükçüoğlu

“Orada bulunan esnaf gerçekten zor durumda. Orasını biraz daha aktifleştirmek lazım. Onun için bir takım tedbirler almayı düşünüyoruz. Belki Avrasya pazarına gidecek yeni bir yol yapmalıyız. Belki haftada bir gün Batum’a otobüs seferi koyarak oradaki insanların mallarını burada satmasını sağlayacağız. Veyahut da başka bir aktivasyon düşüneceğiz” dedi.

Sahilde Kırılmadık Işık Yok

Trabzon Sahil yoluyla ilgili bir takım düzenlemeler de düşündüklerini ifade eden belediye başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu işe sahildeki ışıklandırmayla başlayacaklarını kaydetti.

Başkan Gümrükçüoğlu “Sahil yürüyüş bandında yer alan tüm ışıklar kırılmıştır. Kablolar birileri tarafından koparılarak üç beş liraya bakır niyetine satılmıştır.

Akşam diktiğimiz fidanlar gece yarısı kesilip atılıyor. Veya onları kesip yakarak ısınıyorlar. Çok acı bir durumdur. Şimdi kırılmayan lamba var mı onun araştırmasını yapıyorum.

Ayrıca yolun güney bölümüne halkın ihtiyacını karşılayacağı birkaç tuvalet koyduracağım. Yürüyüş yapanlar veya deniz kenarında gezinenler kullanabilecekler. Ayrıca Aksular otel ile Beşirli semti arasında yer alan iki alt geçidin ortasında bir üst geçit yapmayı düşünüyorum. Onu da kısa sürede hizmete sokmayı amaçlıyorum” dedi.

Bir Yılı Değerlendirecek

29 Mart 2009 seçimlerinde Trabzon Belediye Başkanlığına seçilen Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu bir yılını dolduracağı 29 Mart 2010 tarihinde bir yılın değerlendirmesini yapacak. Pazartesi veya Salı günü geniş katılımlı bir basın toplantısı düzenleyecek olan Başkan Gümrükçüoğlu, 61 projeyle çıktığı yolda kaydettiği mesafeyi kamuoyuna aktaracak.