fatih kısaparmak balon baskılı balon %47 lik oy dağılımında milli görüşün oranı. - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : %47 lik oy dağılımında milli görüşün oranı.

erenon
12-11-2007, 18:30
görüşlerinizi yorumlarınızlada belirtirseniz sevinirim ;)

Beritan
12-11-2007, 18:35
tabikide %20nin üzerinde.....kendim şahit oldumki milli görüşe çalışıp son gün chp kazanacağına akpye veririm o kazanır diyen çok insan tanıyorum...ha bu görüşü tabiki onaylamıyorum...

erenon
12-11-2007, 18:36
tabikide %20nin üzerinde.....kendim şahit oldumki milli görüşe çalışıp son gün chp kazanacağına akpye veririm o kazanır diyen çok insan tanıyorum...ha bu görüşü tabiki onaylamıyorum...

:D :D :D :D

chp de siirtin köylerinden seçmen taşımıştı taşıdıkları seçmenlerde akp ye vermişti :D :D

erenon
12-11-2007, 18:37

ama benim merak ettiğim türkiyede bu kadar çok milli görüşcü var mı ya :-\

Beritan
12-11-2007, 18:38

:D :D :D :D

chp de siirtin köylerinden seçmen taşımıştı taşıdıkları seçmenlerde akp ye vermişti :D :D

ama bu konuyla benim anlattığım aynı değil.onlar onlara çalışmış...ama milli görüşe çalışanlar milleti ikna etmeye...yani kendi ikna olmamışi başkasını ikna etmeye çalışıyo...ben buna karşıyım

Beritan
12-11-2007, 18:39

ama benim merak ettiğim türkiyede bu kadar çok milli görüşcü var mı ya :-\

tabikide var....şimdi inkar edebilirler ama...kökeni kesin milli görüştür

mavera
12-11-2007, 18:44
milli görüsün oy orani tas catlasin yüzde 15 dir..yok yüzde 20 nin üstünde katkisi var diyenlere sormak isterim milli görüs gelenegi tavan oyunu refah partisi zamaninda yüzde 21 le almistir acaba ak partinin oylarinda nasil yüzde 20 katkilari var bana bilimsel olarka aciklasinlar..
kaldiki milli görüsün son partisi fazilet partisinin oy orani yüzde 15 dir, birde saadetin oylari cikardigimizda birde buna diger partilere kayanlari katarsak varin siz hesaplayin..

erenon
12-11-2007, 18:46
sonuçta artık milli görüş filan bitti ;artık paranın görüşü var;millet ilk önce benim cebime ne kadar para girecek,ben nasil konforlu yaşayabilecem onu soruyor ve bunun en güzel cevabını akp verdiği için oylar oraya kaydı bunu yapan dtp olsa emin oldu oda tek başına iktidara gelir.

yani demek istediğim artıkne dinsel,ne milliyetsel ideolojiler prim yapmıyor ,para nerede,rahat nerede millet orada.

Beritan
12-11-2007, 18:46
sonuçta artık milli görüş filan bitti ;artık paranın görüşü var;millet ilk önce benim cebime ne kadar para girecek,ben nasil konforlu yaşayabilecem onu soruyor ve bunun en güzel cevabını akp verdiği için oylar oraya kaydı bunu yapan dtp olsa emin oldu oda tek başına iktidara gelir.

yani demek istediğim artıkne dinsel,ne milliyetsel ideolojiler prim yapmıyor ,para nerede,rahat nerede millet orada.

milli görüş hiç bi zaman bitmezz

Beritan
12-11-2007, 18:47
milli görüsün oy orani tas catlasin yüzde 15 dir..yok yüzde 20 nin üstünde katkisi var diyenlere sormak isterim milli görüs gelenegi tavan oyunu refah partisi zamaninda yüzde 21 le almistir acaba ak partinin oylarinda nasil yüzde 20 katkilari var bana bilimsel olarka aciklasinlar..
kaldiki milli görüsün son partisi fazilet partisinin oy orani yüzde 15 dir, birde saadetin oylari cikardigimizda birde buna diger partilere kayanlari katarsak varin siz hesaplayin..

abi çoğu oy veren tanıyorum..başa geleceklerini bilsem veririm....

Esra KAÇ
12-11-2007, 18:49
Bence fazla yoktur.
Çünkü biz bütün partilerin oylarından aldık..
Herkez genelde Ak Parti'ye oyunu kullandı.
Her iki seçmenden birisi oyunu bize verdiğine göre çok az bir milli görüş oyu vardır.

erenon
12-11-2007, 18:50

milli görüş hiç bi zaman bitmezz

nasil bitmez ;bakın 28 şubattan önce herkesi bir umut sardı erbakan hoca herşeyi düzeltecek diye sonra baktılar ki aynı hoca hala hayel peşinde ve o partisi gümledi milli görüş bitmez diyorsun milli görüşe çalışanlarda ak partiye verdi diyorsun ve ak parti politikaları ile milli görüşe taban tabana zıt

fütüvvet
12-11-2007, 18:54
bence çok ama çok az. % 1 in altında.
çünkü onlar bu harekete karşılar.
münafıkça görüyorlar bu hareketi.

eğer bir kere onlara oy veripte şimdi ak parti diyenler varsa
bunları onlardan sayamayız.onların aldığı oy bir seferlik,alternatifsizlikten veya başka sebepten onlara verilmişse onlar bu oyların üzerine oturamazlar.oturmaya haklarıda yok.

şimdi iki dönemdir ak parti bu kadar oy almış hala onlar diyorlarki bu oylar geçici.aslında bu oylar bizimdi,sizde emanetler .

hala ak partinin oylarına sulanıyorlar.ama zor.hemde çok zor.hayal dahi edemezler .

erenon
12-11-2007, 18:54
Bence fazla yoktur.
Çünkü biz bütün partilerin oylarından aldık..
Herkez genelde Ak Parti'ye oyunu kullandı.
Her iki seçmenden birisi oyunu bize verdiğine göre çok az bir milli görüş oyu vardır.

işte bunu anlamak önemli

çevremde ve ailemde namaz kılmayan, oruç tutmayan bir çok kişi ak partiye oy verdi ve seçim gecesi yaşanan sevinci içki içerek kutlayan akp lilerde vardı ve bu oranda hiçde azımsanmayacak kadar yüksek oran

umarım bundan sonrada ak parti reel politik neyse onun gereğini yapmaya devam eder,dinsel,etniksel,bölgesel milliyetçiliğe hayır diyerek insanı temel alan vizyonunu sürdürür

mavera
12-11-2007, 19:01

abi çoğu oy veren tanıyorum..başa geleceklerini bilsem veririm....

kardes bu konuda sayin tarhan erdemin bir arastirmasi vardi ak partinin oy aldigi kitlelere yönelik hatirladigim kadariyla milli görüsten yüzde 12 gibi oy kaymasi vardi buda ak partinin oylarinin yüzde 30 na filan denk geliyordu..
ama oylarin cogunu milli görüsten aldi demek siyasetin ruhuna aykiri cünkü ortada bilimsel gercekler var..milli görüsün bir önceki secimlerde aldigi oylar var o yüzden ak parti milli görüs olmazsa bir hictir demek cok ama cok yanlis..

loneliness
12-11-2007, 19:01
% 20 diyen arkadaşlar olmuş :o :o :o :o Ne yaptınız kardeşim siz yaa vay be bu ülkede bu kadar milli görüşçü varmıydı.. Vardı da biz mi göremedik acaba.. % 5 in altındadır... Milli görüş nüfusu türkiye ne kadar ki de % 20 diyorsunuz.. Her dindar ı milli görüş çü mü ilan ettiniz yoksa.. ??? ??? ??? ???

Beritan
12-11-2007, 19:03
iyide milli görüş olmazsa akp bir hiç dedimmi...dememde

erenon
12-11-2007, 19:03
% 20 diyen arkadaşlar olmuş :o :o :o :o Ne yaptınız kardeşim siz yaa vay be bu ülkede bu kadar milli görüşçü varmıydı.. Vardı da biz mi göremedik acaba.. % 5 in altındadır... Milli görüş nüfusu türkiye ne kadar ki de % 20 diyorsunuz.. Her dindar ı milli görüş çü mü ilan ettiniz yoksa.. ??? ??? ??? ???

bende onu anlamadım ya;milli görüşcüler en fazla erbakan hoca zamanında % 20 almıştı ee zaman içinde milli görüşcüler çoğaldımı yani .

mavera
12-11-2007, 19:04

bu lafim sana degil, adresine kardesim..;)

Beritan
12-11-2007, 19:04

bu lafim sana degil, adresine kardesim..;)

adresi alsam

Necip Fazil
12-11-2007, 19:05
Bu konuyu açam zihniyetler sayensinde, Milli Görüş kökenli kimse kalmayacak zaten ne partide ne forumda ... Ne dertleri var anlamıyorum, yok kaç tanesi milli görüş, kaç tanesi bilmem ne görüş ... Ocusu bucusumu var, kendi içinizde ayrılıklar ortaya koyarak nereye varacaksınız ?

Yazıklar Olsun ...

VesseLam

erenon
12-11-2007, 19:07
Bu konuyu açam zihniyetler sayensinde, Milli Görüş kökenli kimse kalmayacak zaten ne partide ne forumda ... Ne dertleri var anlamıyorum, yok kaç tanesi milli görüş, kaç tanesi bilmem ne görüş ... Ocusu bucusumu var, kendi içinizde ayrılıklar ortaya koyarak nereye varacaksınız ?

Yazıklar Olsun ...

VesseLam

senden en azından bu konuya saygı duymanı beklerdim,burada bir konuyu konuşuyoruz

Beritan
12-11-2007, 19:08

Yazıklar Olsun ...

VesseLam

Yazıklar Olsun ...

VesseLam

senden en azından bu konuya saygı duymanı beklerdim,burada bir konuyu konuşuyoruz

ama abinin sorusuna cevep isterim

Necip Fazil
12-11-2007, 19:09
Konuştuğunuz konu fitne ve fesada mahal verecek ise, saygı duyulmaz. Bumudur şimdi aynı ağacın dalları olmak ? Nerede bizim birlik beraberliğimiz ?

Sözde herkes karde, herkes dava arkadaşı, özde kalplerde kin var sadece !

VesseLam

erenon
12-11-2007, 19:09

Yazıklar Olsun ...

VesseLam

Yazıklar Olsun ...

VesseLam

ama abinin sorusuna cevep isterim

hayır %47 den sonra bazı kesimlerde tüm %47 yi muhafakazar ,dindar gibi görme eğilimi vardı bu konuyu görmek için açtım
ama niye milli görüşcüler tartışılınca rahatsızlık duyulur anlamadım

Necip Fazil
12-11-2007, 19:11
Yarayı kaşımanın ne gereği var muhterem ? Sen muhafazakar değilsen, o kafir ise, bu münafık ise zorla ona Müslüman mı deniliyor?

Herhalde aklı başında bir insan size muhafazakar dyiyecek kadar ahmak değildir ! Size burada muhafazarak diyen mi oldu yada %47 lik kesime ? Kim diyorsa bunları gidin onlara cevabınızı verin. Burada fitne fesat çıkarmayın !

VesseLam

Beritan
12-11-2007, 19:12
bu bi cevap değil
aksine soru

erenon
12-11-2007, 19:12
Konuştuğunuz konu fitne ve fesada mahal verecek ise, saygı duyulmaz. Bumudur şimdi aynı ağacın dalları olmak ? Nerede bizim birlik beraberliğimiz ?

Sözde herkes karde, herkes dava arkadaşı, özde kalplerde kin var sadece !

VesseLam

bence kalplerde kin filan yok;sadece paranoya var;her eleştiriyi her yapılan hareketi;dine saldırı;muhafazkarlığa saldırı gibi gören paranoya zihniyetler var

burada milli görüşcüler ebir laf edilmiş mi edilmemiş mi önce ona bakılmalı ondan sonra kin olup olmadığına karar verilmeli

başbakan 150 küsür milli görüşcüyü liste dışı bırakırkende kin mi kustu yoksa

biz sadece bu partinin ne kadar merkeze nedakar ,milli görüşe yakın olduğunu tartışıyoruz katılırsınız yada katılmazsınız ama saygı duymalısınız.

Necip Fazil
12-11-2007, 19:16
Siz önce partinizin birlik ve beraberliğine sahip çıkın, tabiki parti umrunuzdaysa ... Tutturulmuş bir söz gidiyor , yok efendim Milli Görüşcüler diyorki Ak Parti Milli Görüşten oluşuyor ... Siz önce bu paranoyanızdan kurtulun. Kendinizi azınlık görüpte birşeyleri kanıtlamaya mı çalışıyorsuz ?

Bende oy vereyim şimdi %1 diye, belki gönlünüz rahat ederde, muhafazarakların azınlıkta olduğunu düşünüp kına yakarsınız ; )

VesseLam

erenon
12-11-2007, 19:18
Siz önce partinizin birlik ve beraberliğine sahip çıkın, tabiki parti umrunuzdaysa ... Tutturulmuş bir söz gidiyor , yok efendim Milli Görüşcüler diyorki Ak Parti Milli Görüşten oluşuyor ... Siz önce bu paranoyanızdan kurtulun. Kendinizi azınlık görüpte birşeyleri kanıtlamaya mı çalışıyorsuz ?

Bende oy vereyim şimdi %1 diye, belki gönlünüz rahat ederde, muhafazarakların azınlıkta olduğunu düşünüp kına yakarsınız ; )

VesseLam

burada milli birlik ve beraberliğe bir saldırı olduğunu öne sürüldüğünü idda etmek şovenlikten başka bir şey değilasıl sizin bu yaptığınız partinin bütünlüğüne zarar vermek;

terbiyenizinde ne kadar olduğunu son cümlenizle gösterdiniz

Necip Fazil
12-11-2007, 19:20
Sözün bittiği yerde iftiralar başlar, bu forum benim showmen olup olmadığımı çok iyi biliyor. Haksızlık karşısında susup dilsiz şeytan olacağıma, fitne saçan şeytanların karşısında durup showmen olurum! Elhamdulillah ...

VesseLam

erenon
12-11-2007, 19:21
Sözün bittiği yerde iftiralar başlar, bu forum benim showmen olup olmadığımı çok iyi biliyor. Haksızlık karşısında susup dilsiz şeytan olacağıma, fitne saçan şeytanların karşısında durup showmen olurum! Elhamdulillah ...

VesseLam

bence şeytanlığı tartışmanın ortasında gelip konuyu çok farklı mecraya çekmekle siz yaptınız.

Beritan
12-11-2007, 19:21

VesseLam

bence şeytanlığı tartışmanın ortasında gelip konuyu çok farklı mecraya çekmekle siz yaptınız.

arkadaşlar saygıyı unutmayalım

Necip Fazil
12-11-2007, 19:24
Doğru bu konunun çok manidar bir yanı vardı ... Parmakla Milli Görüçcü sayma işleri gibi ... Kendince bir söz atacaksın ortaya Ak Partinin %47 si muhafazakar diyorlar diye, sonrada kendi kendine sorgular yapacaksın ... Doğru söyleyende şeytan olacak ...

Bizi muhafazakar olanlar şeytan ilan etmesinde, Allah'ını bilmeyenler kafir ilan etsin kaç yazar ...

VesseLam

fütüvvet
12-11-2007, 19:30
Ak Partinin 47 si o kadar kişinin diline dolandıki
say say bitmez yani..

bağımsızlarımı ararsın
ağarımı ararsın,mhp yimi arasın chp v ediğerleri
hatta fp bile 47 yi bölmeye çalışmazmı..

nerdeyse ak parti borçlu çıkacak.sanki hiç oy almamış gibi olacak.

BENDE ŞU İDDİAYI SÖYLÜYORUM.

RECEP TAYYİP ERDOĞAN olmasa 47 değil % 5 alırdı ak parti. tek başına bi parti kursun,ekibinide seçsin ,bu kadar oy alır.

erenon
12-11-2007, 19:33
Doğru bu konunun çok manidar bir yanı vardı ... Parmakla Milli Görüçcü sayma işleri gibi ... Kendince bir söz atacaksın ortaya Ak Partinin %47 si muhafazakar diyorlar diye, sonrada kendi kendine sorgular yapacaksın ... Doğru söyleyende şeytan olacak ...

Bizi muhafazakar olanlar şeytan ilan etmesinde, Allah'ını bilmeyenler kafir ilan etsin kaç yazar ...

VesseLam

sen devam et kardeşim kendi yoluna;kendine göre bir ütopya peşinde koşmaya devam et.

Necip Fazil
12-11-2007, 19:35
Elhamdulillah devam ediyoruzda , edeceğizde ... Zamanlar sona erip vuslat görününce kim ipotya'da kim gerçek alemde belli olur elbet.

VesseLam

erenon
12-11-2007, 19:35
say say bitmez yani..

bağımsızlarımı ararsın

RECEP TAYYİP ERDOĞAN olmasa 47 değil % 5 alırdı ak parti. tek başına bi parti kursun,ekibinide seçsin ,bu kadar oy alır.

çok doğru erdoğan olmasa idi bu parti % 5 de zor bulurdu erdoğanın karizmasının bunda büyük etkisi oldu;birde büyükşehir başkanlığında iken yaptıkları işlerdeki elde edilen başarılar.

erenon
12-11-2007, 19:38
Elhamdulillah devam ediyoruzda , edeceğizde ... Zamanlar sona erip vuslat görününce kim ipotya'da kim gerçek alemde belli olur elbet.

VesseLam

hiç şüphen olmasın ; allaha inmadığın söylemeyen birisini allaha inanmıyor gibi yansıtmanında hesabı görülür öte alemlerde.

Necip Fazil
12-11-2007, 19:40
Ne o üzerinizemi alındınız muhterem, oysa ben gocunanlar alınsın diye yazmıştım, Muhafazakarlardan korkanlar, Allah diyenlerden tiksinenler için söylemiştim. Niyetimide biliyor Mevla, O'un adaletinede her zaman" Amenna ve Saddakna "

VesseLam

erenon
12-11-2007, 19:42
Ne o üzerinizemi alındınız muhterem, oysa ben gocunanlar alınsın diye yazmıştım, Muhafazakarlardan korkanlar, Allah diyenlerden tiksinenler için söylemiştim. Niyetimide biliyor Mevla, O'un adaletinede her zaman" Amenna ve Saddakna "

VesseLam

aklın sıra kandırıyorsun birilerini açık ol ,dobra dobra seni hedef alarak yazdım desene...neyse allah biliyor

fütüvvet
12-11-2007, 19:43
say say bitmez yani..

bağımsızlarımı ararsın

çok doğru erdoğan olmasa idi bu parti % 5 de zor bulurdu erdoğanın karizmasının bunda büyük etkisi oldu;birde büyükşehir başkanlığında iken yaptıkları işlerdeki elde edilen başarılar.

elbette ki öyle..

zaten İstanbulda tanındı..
bende ilk beyoğlunda resimlerini görmüştüm.
beyoğlu belediye başkan adayı olmuştu.ama kaybetmişti o zaman az bir oyla. heralde m.görüş e yakın olması onun seçimi kaybetmesine sebep olmuştu.
Cumhurbaşkanının atamasını yapan bir kişi,ilçede kaybediyor.olacak işmi.. ayağına bağ oluyorlarmış.açılmaya çalışan tomurcuk gibi imişki sonradan o bağlardan kurtulduda bu seviyelere geldi.

Necip Fazil
12-11-2007, 19:44
Azizim yazdıklarım ortada, saptan - samandan korkacak insan değiliz Elhamdulillah. Sizde diyorsanız ben muhafazakarlardan korkuyorum, tiksiniyorum, aynen sözlerim sizin içinde geçerli ... Biz öyle tekil şahısları hedef almayı kendimize ar sayarız.

VesseLam

erenon
12-11-2007, 19:48
Azizim yazdıklarım ortada, saptan - samandan korkacak insan değiliz Elhamdulillah. Sizde diyorsanız ben muhafazakarlardan korkuyorum, tiksiniyorum, aynen sözlerim sizin içinde geçerli ... Biz öyle tekil şahısları hedef almayı kendimize ar sayarız.

VesseLam

kardeşim korkmak kelimesi farklı tiksinmek kelimesi farklı sen şimdi allah için söyle benim muahafazakarlardan tiksiniyorum dediğimi bir yazımı gördün mü ? ama sen baştan beri tutturmuş gidiyorsun kafir di değildi sizin yüzünüzden insanlar biraz hani dine ısınacaksada ısınmaktan vazgeçiyor ;emin olun bunun vebali çok ağırdır biraz yumşak yazmayı tavsiye ederim;yada susmanızı.

erenon
12-11-2007, 19:50
say say bitmez yani..

bağımsızlarımı ararsın

elbette ki öyle..

zaten İstanbulda tanındı..
bende ilk beyoğlunda resimlerini görmüştüm.
beyoğlu belediye başkan adayı olmuştu.ama kaybetmişti o zaman az bir oyla. heralde m.görüş e yakın olması onun seçimi kaybetmesine sebep olmuştu.
Cumhurbaşkanının atamasını yapan bir kişi,ilçede kaybediyor.olacak işmi.. ayağına bağ oluyorlarmış.açılmaya çalışan tomurcuk gibi imişki sonradan o bağlardan kurtulduda bu seviyelere geldi.

çünkü değişti radikalizimden döndü

sumeyra_tonkal
12-11-2007, 19:51
DİNDANLARA O KADAR SALDIRILIYOR Kİ, YUMUŞAK USLUB MÜMKÜN DEĞİL

TABİ BENİM İÇİN GEÇERLİ

Necip Fazil
12-11-2007, 19:51
Madem tiksinmiyorsunuz, madem korkmuyorsunuz o zaman sözlerin muhatabı siz değilsiniz muhterem. Ben kimleri hedef aldığımı belirttim okuduysanız ...

Benim bu şekilde hedef aldığım insanlar dine ısınacak diye dindarlara yani benim kardeşlerime sövdürmem, kimseninde söverek dine ısındığı görülmemiştir.

VesseLam

erenon
12-11-2007, 19:54
Madem tiksinmiyorsunuz, madem korkmuyorsunuz o zaman sözlerin muhatabı siz değilsiniz muhterem. Ben kimleri hedef aldığımı belirttim okuduysanız ...

Benim bu şekilde hedef aldığım insanlar dine ısınacak diye dindarlara yani benim kardeşlerime sövdürmem, kimseninde söverek dine ısındığı görülmemiştir.

VesseLam

sende okuduysan belirttim dinci kesimden tedirgi oluyorum;korkuyorum dedim...burada ki korkuda,endişede o kesime saldırmakla giderilmez

hz peygamber bile hakkında ayt inmiş ebu cehilin evine bile kaç defa gitti her halde kims ebu cehil gibi büyük kafir olamaz günümüzde o yüzden birilerine saldırmaktan ziyade anlatmayı deneyin ...zaten bu saldırıların sonucu din öcü gibi gösterilir hale geldi.

fütüvvet
12-11-2007, 19:55
Aslında BAŞBAKANIMIZ radikal değildi,hemde hiç değildi.

oraya yabancı idi,rahatsızdı, kendini ifade edemiyordu,edecek bir zemini yoktu.

Onlar Başbakanımızı baskı altında tuttukları gibi toplumuda baskı altında tutuyorlardı.Dine düşman olanlara istemedikleri kadar malzeme verdikleri gibi,
imanı arayan,Allahı ve Kuranı tanımaya koşan,arayış içinde olanlarıda ürkütüyorlardı.ve dahi halada ürkütüyorlar.

toplumda bölücülüğe ortam hazırlıyorlardı.

BAŞBAKANIMIZ SIYRILDI ÇIKTI ONLARIN İÇİNDEN.
TABİ İÇLERİNDE HEPSİDE BÖYLE DİYEMEYİZ.DERSEK HAKSIZLIK ETMİŞ OLURUZ.
O ORTAM Bİ ŞEKİLDE OLUŞMUŞTU ONLARDA MECBUREN O ORTAMDA BULDULAR KENDİLERİNİ. DİĞERLERİDE İNŞALLAH DOĞRUYU BULURLAR.
BU SÖYLEMEYE ÇALIŞTIĞIM ŞEYLER İMANLA DİNLE ALAKALI KONULAR DEĞİL,SİYASİ KONULARDIR.SİYASİ VEYA SOSYOLOJİK DURUŞLARINDAN BAHSEDİYORUM.

Necip Fazil
12-11-2007, 19:57
Bende karşımda " ben kafirim " diyen birini bulursam Ebu Cehil gibi Allah'a yemin olsun ki ne gerekirse yapacağım. Ama ne olduğu belli olmayan insanlara anlatacak hiçbir sözüm yok, Efendimizde münafıklık alameti olan insanlar ile muhatap olmamıştır.

VesseLam

erenon
12-11-2007, 19:59
aslında radikal değildi
hemde hiç değildi.
oraya yabancı idi,rahatsızdı kendini ifade edemiyordu,edecek bir zemini yoktu.

onlar erdoğanı baskı altında tuttukları gibi toplumuda baskı altında tutuyorlardı.

toplumda bölücülüğe ortam hazırlıyorlardı.BAŞBAKANIMIZ SIYRILDI ÇIKTI ONLARIN İÇİNDEN.TABİ İÇLERİNDE HEPSİDE BÖYLE DİYEMEYİZ.DERSEK HAKSIZLIK ETMİŞ OLURUZ. O ORTAM Bİ ŞEKİLDE OLUŞMUŞTU ONLARDA MECBUREN O ORTAMDA BULDULAR KENDİLERİNİ. DİĞERLERİDE İNŞALLAH DOĞRUYU BULURLAR.
BU SÖYLEMEYE ÇALIŞTIĞIM ŞEYLER İMANLA DİNLE ALAKALI KONULAR DEĞİL,SİYASİ KONULARDIR.SİYASİ VEYA SOSYOLOJİK DURUŞLARINDAN BAHSEDİYORUM.

bakın erdoğanın geçirdiği süreç incelenirse orada zaman içinde merkeze kayma;erbakanın güdümünden çıkma vardır aslında evet hiç bir zaman radikal olmadı bu yönde haklısınız;hatta savaş ay ile bir röpörtajında içki içen arkadaşlarınında olduğunu ve onlarıda hoçgörü ile karşıladığını söylemişti ama sanırım refahın ve saadetin o radikal günlerinde biraz tabana uydu ama dediğiniz gibi hiç bir zaman radikal bir kişilik olmadı

erenon
12-11-2007, 20:00
Bende karşımda " ben kafirim " diyen birini bulursam Ebu Cehil gibi Allah'a yemin olsun ki ne gerekirse yapacağım. Ama ne olduğu belli olmayan insanlara anlatacak hiçbir sözüm yok, Efendimizde münafıklık alameti olan insanlar ile muhatap olmamıştır.

VesseLam

iyi umarım dediğiniz gib yapıyorsunuzdı-ur bir ateist görünce şevaketle yaklaşıp dininiz anlatıyorsunuzdur.burada yazmak kolay gerçek hayat zor

Beritan
12-11-2007, 20:01

VesseLam

iyi umarım dediğiniz gib yapıyorsunuzdı-ur bir ateist görünce şevaketle yaklaşıp dininiz anlatıyorsunuzdur.burada yazmak kolay gerçek hayat zor

peki yapılmadığını nerden biliyosunuz

Necip Fazil
12-11-2007, 20:01
Ben Belçika'dayım muhterem, sınıfımda 21 tane kafir var. Ve hiçbir zaman kanlı bıçaklı olmuyoruz, beraber oturup beraber kalkıyoruz. Yani burada yazmıyorum, yaşıyorum .

VesseLam

erenon
12-11-2007, 20:02

VesseLam

peki yapılmadığını nerden biliyosunuz

yapılmıyor demedim burada arkadaşın tutumunu görünce tereddüte düştüm sadece

erenon
12-11-2007, 20:03
Ben Belçika'dayım muhterem, sınıfımda 21 tane kafir var. Ve hiçbir zaman kanlı bıçaklı olmuyoruz, beraber oturup beraber kalkıyoruz. Yani burada yazmıyorum, yaşıyorum .

VesseLam

ozaman başka ülkelerin vatandaşlarına gösterdiğiniz saygıyı ,hoşgörüyü kendi ülkenizin insanlarınada gösterin bir daha ;yanlış anlamayalım bizde.

Necip Fazil
12-11-2007, 20:04
Sizde onlar gibi açık sözlü olup inancınızı ortaya koyun, bizde size karşı saygılı olalım. Müslüman müslümandır, laytı radikali olmaz.

VesseLam

mavera
12-11-2007, 20:06
konu nereden nereye kaymis..dostlar konuya yorum yapsak nasil olur..;)..
biraz daha saygi ,biraz daha az önyargi, biraz daha empati lütfen..;)

fütüvvet
12-11-2007, 20:07
evet erenon

Radikalizm denen bu illet heryerde-herkese rahatsızlık veriyor.

taban dediğimiz halkıda galeyana getiren,pohpohlayan,gürültü çıkarmalarını isteyen de içlerindeki lider konumundaki radikallerdi.
aralarındada bi sıkıntı vardı . Tayyip bey bu sıkıntıyı bağrında tuttu ama dışarı vermedi. vefasız olmayayım adına içlerinde kaldı bir süre.

Radikal olandan böyle bir görüntü alamayız "herkesi kucaklayan,sevgi ve kalpleri toplayan gönül insanı".
Radikal biri ya sağda yada solda radikaller arasına geçer.sağın en sivri yerinde ise , ve ordan geçiş yapacaksa başka sivri ve radikal bir yer arar.

erenon
12-11-2007, 20:07
Sizde onlar gibi açık sözlü olup inancınızı ortaya koyun, bizde size karşı saygılı olalım. Müslüman müslümandır, laytı radikali olmaz.

VesseLam

öyle bir oluyor ki nelerini gördük hiç şüpheniz olmasın sivasta 37 kişiyi diri diri yakanıda gördük;kutlu doğum haftasında ellerinde gül dağıtan güzel insanlarıda gördük ..hiç şüpheniz olmasın radikalıde -ılımlısıda var bence biraz araştırın

Necip Fazil
12-11-2007, 20:11
Siz bilmem kaç kişiyi yakanı Müslüman sınıfına koyuyor İslamı onlarda görüyor iseniz, o sizin sıkıntınızdır. Gül dağıtanlarda en az sizin korktuğunuz kadar muhafazakar buna emin olun. Siz önce İslamı bir anlayın, Müslüman denildiği zaman kimleri gözümüzün önüne getirmeliyiz onu bir öğrenin ondan sonra bana radikal ile laytın ayrımını yapın.

VesseLam

erenon
12-11-2007, 20:11
"herkesi kucaklayan,sevgi ve kalpleri toplayan gönül insanı".

işte bunu herkes başaramıyor başaramıyıncada sağa sola,ajan -münafık-işbirlikçi-kafir gibi iddalarla saldırıyor,sonundada din,islam zarar görüyor

türkiyede bir hoca bir gün imam hatipler kapanacaksa bu dine hizmet ediyoruz diyenlerin beceriksizliğinden kapanacak der 1978 vaazlarının birisinde ve aynen dediği çıkar erbakan hoca döneminde olur;ak parti yönetim kadrosuda bunu gördüğü için koptu zaten erbakandan şimdi içimizde bazı radikaller olacak ama onlarında sesi mutlaka daha çok kısılacak;herşey dialogdur.

sumeyra_tonkal
12-11-2007, 20:12
Aslında BAŞBAKANIMIZ radikal değildi,hemde hiç değildi.

oraya yabancı idi,rahatsızdı, kendini ifade edemiyordu,edecek bir zemini yoktu.

Onlar Başbakanımızı baskı altında tuttukları gibi toplumuda baskı altında tutuyorlardı.Dine düşman olanlara istemedikleri kadar malzeme verdikleri gibi,
imanı arayan,Allahı ve Kuranı tanımaya koşan,arayış içinde olanlarıda ürkütüyorlardı.ve dahi halada ürkütüyorlar.

toplumda bölücülüğe ortam hazırlıyorlardı.

BAŞBAKANIMIZ SIYRILDI ÇIKTI ONLARIN İÇİNDEN.
TABİ İÇLERİNDE HEPSİDE BÖYLE DİYEMEYİZ.DERSEK HAKSIZLIK ETMİŞ OLURUZ.
O ORTAM Bİ ŞEKİLDE OLUŞMUŞTU ONLARDA MECBUREN O ORTAMDA BULDULAR KENDİLERİNİ. DİĞERLERİDE İNŞALLAH DOĞRUYU BULURLAR.

Bence o zaman o görüşü benimsiyordu savunuyordu şimdi farklı düşünüyor.Daha iyi hizmet etmenin böyle olduğunu düşündü. Baskı olarak düşünmek olmaz diye düşünüyorum

mavera
12-11-2007, 20:12

VesseLam

öyle bir oluyor ki nelerini gördük hiç şüpheniz olmasın sivasta 37 kişiyi diri diri yakanıda gördük;kutlu doğum haftasında ellerinde gül dağıtan güzel insanlarıda gördük ..hiç şüpheniz olmasın radikalıde -ılımlısıda var bence biraz araştırın

kardes belki kisinin ilimlisi, radikali olabilir ama islam bir tanedir, islamin kollari yoktur o yüzden bize giydirilmeye calisan elbiseye dikkat edelim..

erenon
12-11-2007, 20:13
Siz bilmem kaç kişiyi yakanı Müslüman sınıfına koyuyor İslamı onlarda görüyor iseniz, o sizin sıkıntınızdır. Gül dağıtanlarda en az sizin korktuğunuz kadar muhafazakar buna emin olun. Siz önce İslamı bir anlayın, Müslüman denildiği zaman kimleri gözümüzün önüne getirmeliyiz onu bir öğrenin ondan sonra bana radikal ile laytın ayrımını yapın.

VesseLam

birisi muhafazakarda olsa şiddet içermiyor;birisi belki doğru düzgün namaz kılmadan allahsızlara saldırın diye bağırıyor işte ayrım bu.

Necip Fazil
12-11-2007, 20:15
Biri müslüman biri riyakar ... Sizde riyakarlardan korkuyorum deyin o zaman neden Muhafazakar kelimesini kullanıyorsunuz ?

VesseLam

erenon
12-11-2007, 20:17
Biri müslüman biri riyakar ... Sizde riyakarlardan korkuyorum deyin o zaman neden Muhafazakar kelimesini kullanıyorsunuz ?

VesseLam

hoşgörüye tahammulu olmayan her kimse riyakarsa riyakar,muhafazakarsa muhafazakar hepsinden korkmak gerek çünkü hepsi kafasında şeriat özlemiyle yanıyor ;ama el altından biliriz ne işler çeviriyor;zamanında kasalarından porno filim çıkan mgv lerde gördü bu ülke ;korkumuz ondan.

mavera
12-11-2007, 20:18

VesseLam

birisi muhafazakarda olsa şiddet içermiyor;birisi belki doğru düzgün namaz kılmadan allahsızlara saldırın diye bağırıyor işte ayrım bu.

mümin ile münafik arasindaki farki biliyorsun degil mi kardesim ;)..uhud savasinda yari yoldan dönen münafiklari biliyorsun degil mi kardesim..

sumeyra_tonkal
12-11-2007, 20:20
SANA SORMAK LAZIM ŞERİAT NEDİR BİLİYORMUSUN?

Necip Fazil
12-11-2007, 20:20
Bari o insanlar porno izliyorda öyle tatmin ediyorlar kendilerini, bazıları gibi barlarda bayanlarla şarap içip akşamları evlerini paylaşmıyorlar ... O nedenle o insanlara saygı duyarım.

Allah'ın hükümlerinden korkan insanlarda anca uçkuru bağlanır diye korkuyordur, yada şarap bardağı elinden düşer diye ... Varsın korkmaya devam etsinler. Taş patladı 70 yıl sürer hükümdarlıkları ... Gerisi malum ...

VesseLam

mavera
12-11-2007, 20:22

VesseLam

hoşgörüye tahammulu olmayan her kimse riyakarsa riyakar,muhafazakarsa muhafazakar hepsinden korkmak gerek çünkü hepsi kafasında şeriat özlemiyle yanıyor ;ama el altından biliriz ne işler çeviriyor;zamanında kasalarından porno filim çıkan mgv lerde gördü bu ülke ;korkumuz ondan.

kardes cidden su söyleme takildim..seriat özlemiyle yaniyor..bir insanin Allahin kurallariyla yönetim sekli istemesi yanlismidir yada böyle bir düsünce, düsünce özgürlügüne girmez mi..
simdi riyakarlar üzerinden cikip bütün muhafazakarlari hedef almak yanlis..sonucta ak parti ne diyor biz muhafazakar demokratiz evet ak partiye oy verenler muhafazakar degil ama ona oy verenelr ak partinin muhafazakarliginin agir bastigini biliyor ;)

Necip Fazil
12-11-2007, 20:24
Neyse ben deveye hendek atlatmaya gidiyorum, laf anlatacak kişiler geldi, belki uslupları uslubumuza uyar.

Allah'a emanet.

VesseLam

Yavuz_ErTürk
12-11-2007, 20:45
Arkadaşlar bu konunun burada ne işi var hayretler içerisindeyim. Biz Ak partiyiz dedik ve yola devam ediyoruz. yarın da bir arkadaş çıksın MHP den gelen oyları konu yapsın. diğeri anapı konu alsın vs. bu nedir kardeşim !!!

ahmet63
12-11-2007, 20:46
bence % 5 bile değil eğer % 5 olsaydi erbakan cumhurbaşkanı olurdu

mavera
12-11-2007, 20:51
bence % 5 bile değil eğer % 5 olsaydi erbakan cumhurbaşkanı olurdu

ne alaka diye sorabilir miyim ;)

Yâren
12-11-2007, 21:20

ben bu güne kadar hiç destekleyeni görmedim, zira milli gazeteye bakacak olurak destekmi köstekmi olunduğu anlaşılır.. milli görüşün Türkiyede tabanı meydana çıkmıştır. %3... asıl taban partilerin en kötü seçimlerinde belli olur, mesela mhp nin tabanı %8 civarıdır. en kötü seçimlerinde dahi bunun altında düşmediler.. demek istediğim Türkiyede %3 lük bir kesim milli görüşcüdür, daha önce alınan yüksek oylar muhafazakar kesimin sağduyusundan kaynaklanmıştır

oguzdesouza
12-11-2007, 22:34
tabii ki de % 5'in altında örnek olarak kendi ilçeme baktığımda milli görüşte olup AKPARTİ'ye oy verenler çok ama %47'lik dilimin %10'unu alacak kadar değil.AKPARTİ'ye oy verenler genellikle anap ve dp seçmenleriydi.Buna milli görüşü ve diğer grubu eklediğimizde %47 gibi bir tablo çıktı.

Beritan
12-11-2007, 22:35

ben bu güne kadar hiç destekleyeni görmedim, zira milli gazeteye bakacak olurak destekmi köstekmi olunduğu anlaşılır.. milli görüşün Türkiyede tabanı meydana çıkmıştır. %3... asıl taban partilerin en kötü seçimlerinde belli olur, mesela mhp nin tabanı %8 civarıdır. en kötü seçimlerinde dahi bunun altında düşmediler.. demek istediğim Türkiyede %3 lük bir kesim milli görüşcüdür, daha önce alınan yüksek oylar muhafazakar kesimin sağduyusundan kaynaklanmıştır

yapmayın ya okadarda değil

Onlybullet34
12-12-2007, 01:50
Bu oranları tam saptayamayız.Şu bir gerçek Akparti konjonktür partisidir.Halkın ihtiyaçları , kriz hali , siyasi çözümsüzlük ; genelde tüm fikirlerin Akpartiye oy vermeye yöneltmişdir.Erdoğan önderliğinde güzel bir oluşum oldu.

aşk-ı ilahi
12-12-2007, 01:55
tabanını oluşturduğunu düşünüyorum.....

milli görüş bimedi bitmeyecektirde.....

her yıkımdan sonra şahlanış gelecektir...inşalah

CeVHeR
12-12-2007, 02:41
erenon işin gücün ortalığı karıştırmak. Bu nasıl bir ankettir yahu. Bu forumda böyle bir anketin ne işi var. Ben böyle bir ankete saygı maygı gösteremem. Ben Milli Görüş kökenli bir insan değilim. Hayatımda MGV' lere girmedim. Yalnız bu forumda Milli Görüş cephesinden gelen birçok kardeşimiz var. Şimdi sana soruyorum erenon; böyle bir anketin yapılacak yorumlardan sonra, çok tehlkikeli ve gereksiz tartışmalar doğuaracağı hiç aklına gelmedi mi, burda kardeş gibi paylaşım yapan insanların birbirlerini kırabileceği hiç aklına gelmedi mi, yoksa bunların hepsi aklına geldide, amacın mı bu.
Şeriattan korktuğunu söylemişsin. Bu ne cahilliktir yahu. Şeriat dediğin islamın ta kendisidir.

CeVHeR
12-12-2007, 03:18

VesseLam

Bu forumda her görüşte insan olabilir ama tabii ki görüşünün ne olduğunu söylemek kaydıyla. necip_fazıl arkadaşıma katılıyorum bu konuda ve yine soruyorum erenon kimsin...

eses
12-12-2007, 03:31
peki şimdi akpartinin %90 milli görüş çizgisinden geliyor desek mutlu olacaksan bunu deriz kardeşakparti için problem değil neticede iki kişiden birisi akpartili ve bu bir kişi akparti için kimdir nedir hangi görüş tabanından önemli değil.diğer akpartiye oy vermeyen kişiler içinde önemli değil ne oldukları. sonuçta Türkiyeye hizmet için var bu parti.ama sen mutlu olacaksan deriz ne olacak seni mi kıracaz.

ak_mavish
12-12-2007, 10:00
benim bu konudan anladığım tek şey

''biz tartışmayı bilmiyoruz ve farklılıklarımıza; bize ters geliyorsa tahammül edemiyoruz''

Meftun
12-12-2007, 10:21

''biz tartışmayı bilmiyoruz ve farklılıklarımıza; bize ters geliyorsa tahammül edemiyoruz''

evet zeynep duygularıma tercüman olmuşsun...bu siteye her görüşten insan geliyor...provakatif birşey görmüyorum bu konuda ve bazılarınızdan daha seviyeli bir tartışma beklerdim......yazık...

Yavuz_ErTürk
12-12-2007, 10:30

evet zeynep duygularıma tercüman olmuşsun...bu siteye her görüşten insan geliyor...provakatif birşey görmüyorum bu konuda ve bazılarınızdan daha seviyeli bir tartışma beklerdim......yazık...

işte bu konunun tehlikeli olmasında ki en büyük neden senin yazık diyerek cümleni tammalaman Saliha kardeşim. konunun açılmasına karşı olan arkadaşlarımızın da tepkilerinde ki en büyük neden aramıza fitne nin girmesidir. daha önce forum da daimi olan üyelerin yorumlarına yazık şeklinde bir kelime kullanmış mıydın ?

Meftun
12-12-2007, 11:07

işte bu konunun tehlikeli olmasında ki en büyük neden senin yazık diyerek cümleni tammalaman Saliha kardeşim. konunun açılmasına karşı olan arkadaşlarımızın da tepkilerinde ki en büyük neden aramıza fitne nin girmesidir. daha önce forum da daimi olan üyelerin yorumlarına yazık şeklinde bir kelime kullanmış mıydın ?

abicim ben yorumların içeriğine birşey demiyorum herkesin kendi fikri ben uslüba kızıyorum...yani hepimiz aynı düşünelim o zaman ohh...biz farklılıklarımız zenginliğimizdir demiyor muyuz? tartışacağız farklı düşüneceğiz ki gelişebilelim yoksa koyun sürüsünden ne farkımız kalır...burada da farklı düşünüyoruz diye birbirimizi aforoz(!) etmeye kalkacaksak vay halimize...ölmüşüz arkamızdan ağlayan yok....

Yavuz_ErTürk
12-12-2007, 11:12
doğru siz haklısınız kardeşim... yalnız ben düşündüklerimi size aktaramıyorum

ZAksu
12-12-2007, 13:12

VesseLam

Şeriatın anlamını öğrenip konusmaya davet ediyorum seni erenon...Zira söylediğin lafların nerelere gidevileceğini tahmin eder misin bilemem.

Feride
12-12-2007, 13:20

VesseLam

nasıl bir görüştür bu anlamak mümkün değil erenon. ayıp cidden ayıp. biraz dikkatli konuş. ters fikirlerini bu ifadelerle anlatman da ayrı bir garabet..

fütüvvet
12-12-2007, 13:28
arkadaşlar herkes herkese
veya birileri birilerine kızıyor,farklı farklı açılardan eleştiriyor
her birinin eleştirdiği noktalar bazı hususlarda hakikat içeriyor.
endişelerimiz üç aşağı beş yukarı birbirine yakın... temelde birleşeceğimiz hususlar var
ama öyle canhıraş cevapları atıveriyoruzki , karşıdan sadece tepki buluyor.
birileri makul mantıklı cevaplar vermeye çalışırken diğeri başka konulara atlayıveriyor.

bu başlık altında birden çok konuya değinildi.birkaç başlık altında toplanabilecek konular bu başlık altında sıkıştırılmaya çalışılıyor.

konunun dışına çıkılmadan başka bir konu açıp orada devam edilecek konuları burda devam ettirmek doğrumu ?
en az 4 başlık altında incelenebilecek konu var burada.
bence onları ayıralım bu biir.

ikincisi: tartışma ötesinde fikirlerini söyleyen üyelerin düşünceleri kaale alınmıyor
illaki tartışılacak konular devam ettiriliyor. normal konular ilgi çekmiyor.

başlığa sadık kalınmıyor.saldıranda eleştirende konunun dışına çıktığına dikkat etmiyor.

ÖZELLİKLE DİNİ KONULAR IN BURALARDA KONUŞULMASINA KARŞIYIM.ALAKASIZ BİR ŞEKİLDE KONU DİNE GETİRİLİYOR,DİNİ BİR MESELE LAF ARASINDA HAKARAET AMİZ BİR ŞEKİLDE SÖYLENİVERİYOR.ELBETTEKİ İTİRAZ OLACAK.

SON CÜMLE OLARAK ŞUNU SÖYLEYİM.
BEN DİNİ BÜTÜN TAM İNANMIŞ ALLAME DEĞİLİM.SİZDEN DAHA FAZLA BİR BİLGİYE SAHİP DEĞİLİM.
ÖNCELİKLE BUNU SÖYLEMİŞ OLAYIM.

ALAKASIZ BİR ŞEKİLDE DİNİ MESELELERİ SEVİYESİZCE ELEŞTİRENLERİ,HAKARET EDEN KONULARI ŞAHSEN BEN ŞİDDETLE KARŞI ÇIKACAĞIM.HER NEYE MAL OLURSA OLSUN.YA GÖREVLİLER ARAYA GİRER VE BİZE BIRAKMAZLAR , KURALLARA UYULMASINI SAĞLARLAR YADA BEN KARŞILARINA DİKİLİRİM.KİMSE ÜSTÜNE DE ALINMASIN.KİŞİSELLEŞTİRMESİN.ŞAHSİLEŞTİRMESİN.
KONU ÜZERİNDE KONUŞULUYORSA KONU ÇERÇEVESİNDE KALINSIN.

KİNLENECEK DÜŞMAN OLUNACAK HAKARET EDİLECEK BAŞKA KONU YOKMUDA DİNİ UNSURLAR HAKARET KONUSU YAPILIYOR..

TÜRK EVLADI
12-12-2007, 13:35
Ak Parti'de şu anda yüzde 20'den çok daha fazlası Milli Görüşçü!

Geriye kalanlarda diğer partilerden gelme...

CeVHeR
12-12-2007, 16:57
Biz merkez partiyiz, herkese açığız diye diye ne olduğu bilinmeyen insanlarla dolduracaksınız partiyi. Ne demek her görüşten adam olabilir. Ben AK Parti çatısı altında misal bir ataist görmek istemiyorum. Kim ne derse desin AK Parti dine yakın bir partidir. Öyle olması da en uygunudur. Necmettin Erbakan gibi yapsaydık 28 Şubat günlerini yeniden yaşardık. Milli görüşçüler bizim kardeşimizdir. Kim ne derse desin. AK Parti olmasaydı ve son seçimlerden önce Necmettin Erbakan o talihsiz açıklamaları yapmasaydı. Bu forumdaki insanların yarısından fazlası Milli Görüş çizgisindeki partiye oy verirdi...

Necip Fazil
12-12-2007, 17:13
Bir insan nefsi için sinirlenip uslubunu bozuyor ise ona Yazıklar Olsun ... Bir insanda Dini için kelimeler sarfedip kardeşlerine toz kondurmamak için uğraşıyor ve buna nezaketsizlik denip yazıklanıyorsa, onu yazıklayanlara Yazıklar Olsun.

VesseLam

Necip Fazil
12-12-2007, 17:23

Banada öyle geliyor ki, birileri Milli Görüşçülerin varlığina tahammül edemiyor, Bir korku, bir sıkıntı, bir kin, bir nefret var ... Ama hayırlısı diyelim, bize sövmeye, akılları sıra küçümsemeye devam etsinler ... Onlar yokken biz vardık, yine onlar yok olacak biz kalacağız.

VesseLam

Beritan
12-12-2007, 17:24

Banada öyle geliyor ki, birileri Milli Görüşçülerin varlığina tahammül edemiyor, Bir korku, bir sıkıntı, bir kin, bir nefret var ... Ama hayırlısı diyelim, bize sövmeye, akılları sıra küçümsemeye devam etsinler ... Onlar yokken biz vardık, yine onlar yok olacak biz kalacağız.

VesseLam

vaaaaaaaay abi ne diyosun ......yani saygımdan sana hak vermek geliyo içimden

fütüvvet
12-12-2007, 18:05
ne söylersek söyleyelim bi değişiklik olmuyor malesef..

bi kere şimdiki erdoğan ve ekibini kovanlar milli görüşçüler zaten.

kullanıp kullanıp attılar. içlerine sindiremedikleri bir ekipti hep.

yök zihniyetini aratmayan bu görüşçüler vefasızlığın en seviyesizini tayyip beye ve ekibine reva gördüler.hemde dini kullanarak..

biz o zamanlar yine aynı yerde idik.görüşçüler de bizi tekfir etmekle meşguldüler. ve şimdiki ak parti kadrosu bizim bulunduğumuz yere geldiler.sonuç % 47 oldu. eğer onlar bizden ayrılırlarsa yine o görüşçüler gibi % 3 küsürlerde sürünüyor olacaklardır..

en adi ticaret din ticaretidir.din ticareti yapanları ne etmeli bilmiyorum..

Necip Fazil
12-12-2007, 18:12
Bir söz vardır, genelde futbol takımlarını tutan taraftarlar kullanır. Biz onun özünü yazalım ;

" Biliyorsan konuş ibret alsınlar, Bilmiyorsan sus adam sansınlar "

Şu atalarımızın elleri, ayakları öpülse azdır sanırım. Biz Milli Görüş olarak, şuanki Saadet ve onun tabanını değil, Erdoğan ve onun izlediği yolu görüyoruz diyoruz. Birileride tutup buradaki Milli Görüşcüler için, geçmişin muhasebesini çıkarıyor. Ne yapmamız lazım yani, bırakalım yıllarımızı verdiğimiz Milli Görüş ismi, değerini bilmeyen insanlara, sadece Camii cemaatine hitap eden kişilere mi kalsın ?

Biz kendimize başka bir isim mi bulsak acaba, mesela " Oldukça Muhafazakar Dinini Sevenler Cemiyeti " ne dersiniz arkadaşlar, Milli Görüş'ün "M " sini bilmeyenler için böyle bir fedakarlık yapalım mı ?

VesseLam

fütüvvet
12-12-2007, 18:44
bazı özel kelimeler vardırki kullananlar tarafından içi boşaltılıp eracif doldururlar..
işte bu kelimede o hale getirildi..

iki milli görüş olduğunu yeni duyuyorum..

birisi kaybeden görüş biri kazanan görüş..

bakalım gelecek zamanlarda 3. görüş hareketi çıkarsa şaşmam..

milli görüşün ne değeri varki değerini bilmeyenlerden bahsediliyor.. bu kelime nerden türetilmiş aceba.. neyi iafde ediyor
sadece cami cemaatine hitap edenlerin bir cümle içinde bu kadar aşağılandığını görmemiştim..bakalım nefis hesabına ne takla attırılan cümleler okuyacağız..
aman lütfen bırakın da cami cemaatine hitap edenler devam etsin.. onlar çok am açok azizdirler..

Necip Fazil
12-12-2007, 18:53
Milli Görüş'ün hiçbir değeri yoktur ki, şuan Devletin başına aslanları yetiştirmemişlerdir ! Milli Görüşün hiçbir değeri yoktur ki, ülkeyi soyup soğana çeviren belediyelerin yerine, Hakkı hukuku bilen belediyececiler gelmemiştir ! Milli Görüşün hiçbir değeri yoktur ki, Ülke ekonomisi tarinde ilk gez giderleri ve gelirleri eşit olsun ! Yani Milli Görüşün hiçbir değeri yoktur, Körler için !

Mesele döndü dolaştı, yine İslama getirildi, ben siyasi açıdan sadece Camii cemaatine hitap ediyor diyorum, vatandaş siyaset konuştuğumuzdan habersiz işi tarikat cemaatlerinin işi olan meselelere vuruyor. Cemaate hitap eden Allah dostları ile sıkıntımız yok muhterem, senin anlamakta zorluk çektiğin şahıslar ile var ...

VesseLam

mavera
12-12-2007, 18:53
arkladaslar haddimi asarak birsey sormak istiyorum neyin kavgasi yapiliyor burada daha dogrusu ne kanitlanmaya calisiliyor?
birde bir arkadasimiz ak parti icinde ateist görmek istemiyorum demis bence cok ici bos bir laf olmus..bir insan ateistte olsa türkiye cumhuriyeti vatandasidir ve oy verme hakki vardir, istedigi partiye oy verir, istedigi partiyi destekler..
madem kitle partisiyiz diyoruz, madem herkese hitap ediyoruz diyoruz o halde kisileri ateist, dindar, laik, cagdas diye ayirarak neden disliyoruz..
dikkatinizi cekerim ak partiye oy veren ateist ak partinin muhafazakar demokrat bir anlayisa sahip oldugunu göz önüne almistir..
simdi adama sen ateistsin ak partili olamazsin, sen icki iciyorsun ak partiye oy veremezsin, sen hristiyansin ak partiden uzak dur mu diyecegiz..
lütfen olayi bu kadar basite indirgemeyelim..hep ayrimciliktan yakiniyoruz, hep bizlere ayrimcilik yapildigindan dem vururuz neden ayni ayrimciligi kendimiz yapariz hic anlamam..
bir ateistin, bir hristiyanin, bir yahudinin ak partiyi desteklemesinden, oy vermesinden gocunmam aksine sevinirim demek ki o insanlar ak partiyi hayirli görüyorlarki oy veriyorlar o insanlara sirf görüsleri, inanislari, irklari nedeniyle oy verme demek cok anlamsiz olur..
o kisinin ateist olmasi ayri bir mevzudur bunu bilare konusabiliriz ama onun ateist olmasi ak partiye oy vermesine engel degildir!..

fütüvvet
12-12-2007, 19:06
ukalalık gerçekten başa beladır.. fazla sevilmezler..

en kolay şey hakaret etmektir. baktın olmuyor hakaret edersin..

sıka sıka acayip yorumlarda yetmiyorsa hamaseti seçersin..atarsın tutturduğunu zannedersin..

"senin anlamakta zorluk çektiğin şahıslar ile var ... ""

bu sözleri söyleyen kafa o kafa.gerçekten görüşçü kafası..

onlar bu ekibi yetiştirecek yüreğe ve samimiyete sahip değiller.. kelin ilacı olsa kendi kullanır.. 3 küsürlerde sürünen ler in neyi savunuluyor..
iktidarın en büyük hatalarından biri onların içinden gelmeleridir zaten.. o kara sayfalarıda olmasa kimse tutamaz.. 60 ı vurmuştu şimdiye kadar..

ak_mavish
12-12-2007, 19:11
arkladaslar haddimi asarak birsey sormak istiyorum neyin kavgasi yapiliyor burada daha dogrusu ne kanitlanmaya calisiliyor?
birde bir arkadasimiz ak parti icinde ateist görmek istemiyorum demis bence cok ici bos bir laf olmus..bir insan ateistte olsa türkiye cumhuriyeti vatandasidir ve oy verme hakki vardir, istedigi partiye oy verir, istedigi partiyi destekler..
madem kitle partisiyiz diyoruz, madem herkese hitap ediyoruz diyoruz o halde kisileri ateist, dindar, laik, cagdas diye ayirarak neden disliyoruz..
dikkatinizi cekerim ak partiye oy veren ateist ak partinin muhafazakar demokrat bir anlayisa sahip oldugunu göz önüne almistir..
simdi adama sen ateistsin ak partili olamazsin, sen icki iciyorsun ak partiye oy veremezsin, sen hristiyansin ak partiden uzak dur mu diyecegiz..
lütfen olayi bu kadar basite indirgemeyelim..hep ayrimciliktan yakiniyoruz, hep bizlere ayrimcilik yapildigindan dem vururuz neden ayni ayrimciligi kendimiz yapariz hic anlamam..
bir ateistin, bir hristiyanin, bir yahudinin ak partiyi desteklemesinden, oy vermesinden gocunmam aksine sevinirim demek ki o insanlar ak partiyi hayirli görüyorlarki oy veriyorlar o insanlara sirf görüsleri, inanislari, irklari nedeniyle oy verme demek cok anlamsiz olur..
o kisinin ateist olmasi ayri bir mevzudur bunu bilare konusabiliriz ama onun ateist olmasi ak partiye oy vermesine engel degildir!..

katılıyorum..biz iyi niyetli davranırsak onları kazanabiliriz unutmayalım ki Allah hidayet nasip ederse bugünkü ateist yarının en hakiki müslümanlarından olabilir..biz de bunu demeye çalıştık ama yine suçlu olduk.. böyle konularda yorum yapmamam gerektiğini öğrendim.bu sondu.

Necip Fazil
12-12-2007, 19:12
Biz atasözlerimizden devam edelim, Hani derler ya, " Atasını inkar eden soysuz, Babasını inkar eden ... dir " diye, bu sözüde üstünüze alınmayın sakın, bu söz benim için. Ben ne soysuz olmaya , nede babasız olmaya niyetli değilim. O beğenmediğiniz kadrolardan yetişen ve O kafa dediklerinizdenim.

Siz ister içinize sindirir kabul edersiniz, ister sindirmeyip nefret edersiniz. Bunun kaç para edip etmediğinin kararınıda bendeniz veririm.

Demek ki, bazı zamanlar karanlıklar olması gerekiyor imişki, güneş güzel açsın. Sizin beğenmediğiniz karanlıklar bugün güneş doğurmuştur. Siz ister güneşe şükredersiniz, ister güneşi verene. Meyveyi satan manava olan minnet ile, meyveyi veren ağacın zahmeti misali ...

VesseLam

mavera
12-12-2007, 19:14

sıka sıka acayip yorumlarda yetmiyorsa hamaseti seçersin..atarsın tutturduğunu zannedersin..

onlar bu ekibi yetiştirecek yüreğe ve samimiyete sahip değiller.. kelin ilacı olsa kendi kullanır.. 3 küsürlerde sürünen ler in neyi savunuluyor..
iktidarın en büyük hatalarından biri onların içinden gelmeleridir zaten.. o kara sayfalarıda olmasa kimse tutamaz.. 60 ı vurmuştu şimdiye kadar..

kardes yazdiklarin cok agir kacmis..öncelikle su ak partinin oy orani üstünden hava atmak, digerleirni kücük görmek huyundan vazecelim, ayaklarimiz yere bassin..
secim oldu, bitti artik oraya takilmaylaim önümüze bakalim birde sunu asla unutma kardes cogunluk demek hakli olmak demek degildir nuh as da cogu kisi inanmadi peki o davasinda haksiz miydi?..
birde basbakanimiz gecmisiyle övünürken, gecmsini kötülemezken bizim ne haddimize o gecmisi kara sayfa olarak görmek..evet bir fikir ayriligi yasandi, yollarimiz ayrildi ama bu demek degilki gecmis tamamen silinmeli..

Beritan
12-12-2007, 19:17

kardes yazdiklarin cok agir kacmis..öncelikle su ak partinin oy orani üstünden hava atmak, digerleirni kücük görmek huyundan vazecelim, ayaklarimiz yere bassin..
secim oldu, bitti artik oraya takilmaylaim önümüze bakalim birde sunu asla unutma kardes cogunluk demek hakli olmak demek degildir nuh as da cogu kisi inanmadi peki o davasinda haksiz miydi?..
birde basbakanimiz gecmisiyle övünürken, gecmsini kötülemezken bizim ne haddimize o gecmisi kara sayfa olarak görmek..evet bir fikir ayriligi yasandi, yollarimiz ayrildi ama bu demek degilki gecmis tamamen silinmeli..

geçmiş acıda olsa güzelde olsa geçmiş lafta geçer gerçekte yaşanmıştır aslında.....

fütüvvet
12-12-2007, 19:17
ak partiyi doğuran karanlıkları bu ülke 1950-60 larda ve daha önceleri yaşadı..
rüşeym gibi toprağın bağrındaki o tohumlar kıraç taşlık alanda açmadıda anadolunun bağrında açtı..
önce kıraç ve nasipsiz bir yere saçılmıştı o tohumlar,orda bitmesi mümkün olmadığı için ilahi meşiet onu bir saba rüzgarı ile bizim topraklara atıverdi.. ve şimdi serpilip büyümede inşallah.

bu söz bana ait değil.." Biliyorsan konuş ibret alsınlar, Bilmiyorsan sus adam sansınlar "

mavera
12-12-2007, 19:18
ak partiyi doğuran karanlıkları bu ülke 1950-60 larda ve daha önceleri yaşadı..
rüşeym gibi toprağın bağrındaki o tohumlar kıraç taşlık alanda açmadıda anadolunun bağrında açtı..
önce kıraç ve nasipsiz bir yere saçılmıştı o tohumlar,orda bitmesi mümkün olmadığı için ilahi meşiet onu bir saba rüzgarı ile bizim topraklara atıverdi.. ve şimdi serpilip büyümede inşallah.

bu söz bana ait değil.." Biliyorsan konuş ibret alsınlar, Bilmiyorsan sus adam sansınlar "

o zaman size ait olan sözlerle yorum yapiniz güzel kardesim ;)

fütüvvet
12-12-2007, 19:21
ak partinin oy oranı üzerinden hava atmak değil o sizin hatanız..
Farenin dağ doğurduğunu iddia edenlere cevap olarak yazılıyor onlar..
dağ fare doğurmaz demeye çalışıyorum.

konuşmanın başından itibaren okursan belki hak verirsin..
biz kimleri hoş görmedikki görüşçüleri hoş görmeyelim..
konunun evveli ve sonrası önemli..
bu bi silsile bir süreç konu oraya geldi.. seviye dedik değiştiremedik.. o şekilde devam ediyor..
biraz fransız kalmasak iyi olur..

Necip Fazil
12-12-2007, 19:22
Bende Aşık Veysel'den gireyim sözede, Alakaya maydanoz olayına devam edelim ;

Ben giderim adım kalır
Dostlar beni hatırlasın
Düğün olur bayram gelir
Dostlar beni hatırlasın

Can bedenden ayrılacak
Tütmez baca, yanmaz ocak
Selam olsun kucak kucak
Dostlar beni hatırlasın...

Gerçekleri edebiyat yaparak örtmeye çalışacak isek, Fuzuli'dende bildiğim beyitler vardır. En yeşerenlerinden ;)

VesseLam

mavera
12-12-2007, 19:25
ak partinin oy oranı üzerinden hava atmak değil o sizin hatanız..
Farenin dağ doğurduğunu iddia edenlere cevap olarak yazılıyor onlar..
konuşmanın başından itibaren okursan belki hak verirsin..
biz kimleri hoş görmedikki görüşçüleri hoş görmeyelim..
konunun evveli ve sonrası önemli..
bu bi silsile bir süreç konu oraya geldi.. seviye dedik değiştiremedik.. o şekilde devam ediyor..
biraz fransız kalmasak iyi olur..

kusura bakma ama ben senin yazdiklarin üzerine yorum yaptim..tabiki konunun evveli olabilir ama söyle bir gözatinca evvelde de o sözleri sarfetmeniz icin cok gecerli bir neden göremedim..
ak partinin almis aldigi oy oranin rehaveti malesef bizleri, diger partileri kücümsetmeye yöneltiyor ve bu beni cok rahatsiz ediyor..
kardes kusura bakma ama sana bir elestirede bulunacagim hocaefendi konusunda eronon arkadasi yerden yere vurdun burada bakiyorum ayni fevri cikisi bir kez daha yapiyorsun..
konuyu cok kisisellestiriyorsun, konuya degil kisilere yorum yapiyorsun mesela yine benim yazdiklarima degil bana yorum yapmissin..
bizim kimseyle alip veremedigimiz yok ama biraz daha sakin, sogukkanli, anlayisli olursak cok iyi olacak yoksa üslup agirlasiyor, kalpler kiriliyor..

fütüvvet
12-12-2007, 19:30
iyide sen konunun neresindesin anlamadım şimdi..
hoppadan atlayıverdin orta yere
biz konunun bi yerinde uyarıyı da yaptık.. kişiselleştirmek konusu beni ilgilendirmiyor
çünkü konu üzerinde durmaya çalışıyorum ben..

ha yok eğer senin kankiye laf atılıyor sanıyorsan o zaman iş değişir..

tarafın ne tarafında olduğunu anlayalım..

başka konularıda bakıyorumda ezberleyivermişsin.. ordada aynı şeylermi olmuştu.. atlama meselesi..

fişlememi yapıyorsun yoksa.. yazılarında iddia ettiklerin benle alakalı değil.. alaka kurmak için bayaa uzun bir merdiven uzatman lazım..

madem hakem gibi geldin o zaman aaaadil ol (maya çalış) hiç olmassa..

Necip Fazil
12-12-2007, 19:32
Edep Yahu ! Der Hocanız, sizede tavsiye ederim.

VesseLam

mavera
12-12-2007, 19:35
ben bir sade üye olarak görüsümü yazdim yoksa yazma yetkim yok mu..neyi kanitlamaya calisyiorsun ki ben neyin hakemligini yapayim yoksa ortada bir mac mi var?? kimle, kim karsilasiyor..
benim kanki kim..sen bana ne kadar yakinsan, digerleride o kadar yakin bundan emin olabilirsin..ama bak konuyu hala daha kisisellestiriyorsun hala daha benimle alakali yorumlar yapiyrosun yok kankin diyrosun, yok hakem diyorsun..
ben gecmise niye degindim sen o konuda eronona hocarefendiye saygi göstermedigin icin veryansin etmistin ama o gün saygidan bahseden sen bugün ayni saygiyi milli görüse göstermiyor onlara resmen karalama yapiyrosun..adama sormazlar mi bu ne perhiz, bu ne lahana tursusu diye..
ben milli görüsten gelmedim, onlari bu forumda belkide en fazla ben elestirdim ama saygi sinirlari icerisinde ama sende sanki bir öc alma, bir intikam alma durumu var ve buda bizim aramiza nifak tohumu sokar güzel kardesim..
uyarmak haddime degil ben sadece görüslerimi bildirdim öyle konuyada atlamadim dikkat edersen benim mazim senden eski konuda, yazdiklarinida okuyup yorum yaptim ;)

fütüvvet
12-12-2007, 19:54
evet maziniz eski .. doğru..

kişiselleştirme dediğin şeyi çok aalaa yapmışsın kardeşim..
eğri oturup doooğru konuşmak lazım..
konu
ısınmış
ısınmış
ısınmış
ısınmış

bi de bakmışız arkadaş müdahil gelivermiş..
ve bi şahsı karşısına alarak
diğer konularda geçen leride kişisel dosya olarak kaydedilen yerinden alıp
senin yüzüne yüzüne serpivermiş.

konu nerde kaldıı kişiselleşmenin neresine geldik..

yutan varmı bu iddiaları..
ben kişiselleştirmedim.. ve bana öyle deniyor.. hemde ala kişiselleştirenlerde demiyormu.. insanın nutku duruyor..

araya girmek bi nevi hakemliktir.. araya giren biraz gönül insanı olacakki konuyu frenleyecek..
ama mübarek söylenmeyenleride katarak iyice ısıttı..

aslında sizleride birilerinin uyarması lazım.. forumu başka havalara sokuyorsunuz diye.. hep aynı isimler bakıyorumda..bir kaç isim... soğuk bir hava veya başka türlü bir tartışma varsa hep aynı isimler.. biri bu meseleye el atması lazım..

neyse .. bu bitmez. daha çook yazacaktım ama.nefis devreye girmeden burda bırakayım..
ben bari bırakayım.. ne desek boş çünkü.. sayılmıyor.. veya azınlık tarafından sayılmıyor bunlar.

mavera
12-12-2007, 20:19
neyse sov yapmani görmezden gelirsek ben buradan bir duyuru yapmak istiyorum...
arkadaslar bu arkadasimiz bizim konulara yazmamizdan rahatsizlik duymus acaba sizde rahatsizlik duyuyor musunuz yok öyle bir rahatsizlik varsa arkadasimiz o engin bilgilerini konulara serpistirsinde bizide her konuya yazma zahmetinden kurtarsin..
sen yazdinda seni tutan mi oldu..niye bizim yazmamizdan gocundun, yanlis birsey mi dedik, ters birsey mi dedik..bu arada madem hakemim ben macin skorunu takip edemedim söyler misin güzel kardesim mac kac kac..
birde sunu asla unutma dün ak dedigine, bugün kara deme..dün saygidan dem vurup, bugün baskalarinin degerine saygisizlik yapma ondan sonrada demogoji yapma böyle nutkun tutulur konuyu saptirip durursun!...;)

fütüvvet
12-12-2007, 20:46
neyse konu bitmeyecek..

hadi fazla uzatmayalım.. ben helal ediyorum..

hadi hakkınızı helal edin.. necip fazıl ve mavera.. bide salavat getirin.. 4444 tane salavat bitsinde yenisine başlayalım..

.. üzülmeyin daha çoook tartışırız..şaka şaka.. ;)

mavera
12-12-2007, 20:53
benimde hakkim varsa helal olsun kardes..benim elestirilerim yazilarindan daha cok üslubunaydi yoksa bende milli görüs geleneginden gelmedim, onlarin hareketini hic bir zaman benimsemedim..
neyse ak partinin güzelligi bu olsa gerek..her görüsten insan ak parti semsiyesi altinda toplanmis...ne diyelim rabbim muhabbetimizi daim etsin...

fütüvvet
12-12-2007, 20:55
sıra necip fazılda..

hadi milli görüşçü kardeş..fazla bekleme..

CeVHeR
12-13-2007, 02:19
Milli Görüşçülerden korkan ama ataistlerden korkmayan bir AK gençlik. Ne kadar güzel...

mavera
12-13-2007, 11:22
Milli Görüşçülerden korkan ama ataistlerden korkmayan bir AK gençlik. Ne kadar güzel...

amacin polemikse yazdiklarimi iyi okuyup ona göre cevap ver..böyle bir laf atipta icini doldurmadan gitmek etik olmasa gerek ;)..
ak partinin kapisi herkese aciktir..mevlanayi kendine örnek almis bir partiyiz biz o halde insanlara sen sucusun, sen söylesin diyerek onlari partimizden dislamak dogru degildir..
ak partiyi destekleyen herkes, ak partinin muhafazakar demokrat kimligini göz önüne almistir..!

mavera
12-13-2007, 11:25

bu arada ateisten niye korkalimki ateist acikca görüsünü belirtmistir ben inanmiyorum diyor benim asil korktugum münafiklardir, biz sizdeniz diyerek bizi birbirimize düsüren münafiklar...

fütüvvet
12-13-2007, 11:43

laf konustu bal kabagi koy tabaga ye sabaha

hani ateist
kim korkmuyormuş onlardan.. ateist ten neden korkalım hem.. kelpten korkar gibi ..

insan insanla konuşur.. her konuda anlaşacağız diye bi şey yok.. hemfikir olduğumuz yerlerde olur,karşı olacağımız yerlerde..
biz konuşuyoruz , tartışıyoruz anlaşıyoruz.. sen ne yapıyorsun böyle..

eses
12-13-2007, 12:00
galiba akparti içerisinde ki ler tartışması arkadaşlarında defalarca dediği gibi çokta gerekli olmayan bir tartışma ekbetteki parti içerisinde her görüşten insan olacaktır.akpartililer hiç bir zaman ayrımcılık yapmaz arkadaş çok sert ifadeler de bulunmuş da ben onu yazmayayım.
bu memleket senelrce şu cu bu cu diye yapılan tartışmalardan çok çekmiş kardeşim dün dündü ve bugün akparti var.ve herkese kolllarını açmış bir parti velhasılı kelam özümüzüde terk etmiyoruz fakat
önemli olan vatansa gerisi teferruattır kardeşimm

TÜRK EVLADI
12-13-2007, 12:04
Eskişehirli'nin dediği gibi bu içimizdekilerin ne kökten geldiği ve ideolojileri çok fazla tartışılması gerekilmeyen bir konu!

Açıkçası yakıştıramıyorum ve bıkmaya başladım...

Onlybullet34
12-13-2007, 13:37
Gereksiz bir tartışmaya gitmiş büyütülmüş açıkçası.Lütfen atıp tutmayalım .

CeVHeR
12-14-2007, 01:20
mavera, fütüvvet, eses, türk evladı, onlybullet34, ismihan
Madem yanlış konuştuğumu düşünüyosunuz özür diliyorum. Kusuruma bakmayın eşeklik ettim. Ben öyle gördüm öyle söyledim. Hakkınızı helal edin. Ataist olan herkestende özür diliyorum. mavera ve fütüvvet hep seviyeli tartışma diyorsunuz bir küfür etmediğiniz kalmış, yargısız infaz yapmışsınız. Ben ortaya laf atıpta kaçmadım. 24 saat online olamam, bu konudada özür diliyorum. Sizin gibi 24 saat forumda takılamıyorum. Ben hakkımı helal ediyorum, mümkünse sizdende aynı hoşgörüyü bekliyorum. Allaha emanet olun... ( şimdi de diyeceksiniz demogoji yapıyosun ama olsun...)

CeVHeR
12-14-2007, 01:56
Ben tek tek kim ne yazmış diye okumadım hiç. Okumamda..
Senin de yazdıklarından hala bi-haberim.
Ben sadece konu başlığı hakkında konuştum.

Benim kızdığım sadece; bu saçma konunun niye açıldığı?
Şu insanların "-cı'cı -cu'cu" olarak sınıfandırılması bana yıllardır saçma geldi.
HEMDE AYNI YOLDA SAVAŞANLAR YAPAR BUNU NE HİKMETSE..

yol bir hedef aynı
neden bu ayrı gayrılık...
özetin özeti

İsmihan kardeş senden bir kere daha özür dilerim. Bende senin yazdığını idrak edememişim. Benle alakalı birşey yazamışsın. Hakkını helal et...

Feride
12-14-2007, 12:12
arkadaşlar bir kişinin görüşleri doğru ya da yanlış olabilir. ama bu kadar üzerine gidip kalp kırmanın bir manası yok.

Yavuz_ErTürk
12-14-2007, 12:15
Kalp kırmamak, yapıcı birleştirici olmak v.s. v.s. en olgunum diyen insanlar da bile bu konuda yok oldu gitti...

mavera
12-14-2007, 12:18
Degerli arkadaslar ;
bu konuya gerek genelden, gerekse özelden cok fazla tepki geldi..bu konunun birligimizi zedeleyecegi üzerinde duruldu ve gördügüm kadariyla yasanan tartismalarda bu görüsü hakli cikariyor..
daha fazla birbirimizi kirmamak adina,üyeler arasindaki muhabbeti daha fazla zedelemesi adina bu konuyu kilitliyorum..
bu konuyla alakali cevap hakki olan arkadaslar bana ulasirlarsa gereken yapilacaktir..lütfen konuda birbirini kiran arkadaslar birbirlerinden helallik alsinlar..
konuyu basta konuyu acan arkadasin ve üyelerin anlayisina ,samimiyetine dayanarak hic tarzim olmayacak bir sekilde kilitliyorum..
saygilarimla..