fatih kısaparmak balon baskılı balon 'AK Parti ile orduyu karşı karşıya getirmek istiyorlar' - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 'AK Parti ile orduyu karşı karşıya getirmek istiyorlar'

CeVHeR
03-03-2008, 01:36
Sınır ötesi operasyon bitti.
Haberin duyulmasından hemen sonra verilen tepkileri görünce şaşırmamak mümkün değil.
Bu teröre karşı yapılan açık bir savaştı.
Riski çok yüksek bu savaşın daha fazla kan dökülmeden, Türkiye'yi içinden geçtiği kritik süreçte uluslararası zora sokmadan bitirilmesi neresinden bakarsanız bakın büyük başarı.
Şimdi, bu başarıyı komplo teorileriyle gölgelemenin siyasi hesapları yapılıyor.
Ve ortada kafaları karıştıran sayısız soru dolaşıyor.
Acaba ABD baskısı mı oldu?
Ordu, hükümeti zor durumda bırakmak mı istedi?
Aslında "siyasi hesapsız" sonuca bakıldığında çekilmenin ne anlama geldiği çok daha net görünüyor.
Konuyla ilgili soru işaretlerini dünyayı yakından izleyen Eski ANAP Genel Başkanı Nesrin Nas'a soruyorum.
Önce genel bir değerlendirme yapıyor:
"Bu işten özellikle MHP ve CHP siyasi bir sonuç çıkarmaya çalışıyor. Bu doğru bir siyasi yaklaşım değil. Hedefler vurulmuş ve dönülmüş. Bütününe bakınca ben operasyonu başarılı buluyorum. Türk ordusu gücünü göstermiştir. Bu öldürülen terörist sayısından çok daha önemli bir sonuçtur. Zaten operasyonun bitişine de askerler karar verir, siyasetçi değil."
İşin uzmanlarına göre harekat 15 gün gibi bir zamanla sınırlandırılmıştı. Ancak dönüş kararının hızlı verilmesi farklı yorumlara neden oldu.
Nesrin Nas iç siyaset gerginliklerinin bu değerlendirmelerde büyük rolü olduğunu ileri sürüyor ve şöyle devam ediyor:
"Türban meselesinde askerle karşı karşıya getiremediler. Şimdi burada askeri zan altında bırakıp iki tarafı karşı karşıya getirmek istiyorlar. Ayrıca, ulusa sesleniş ambargolu gittiğine göre, demek ki dönüş biliniyordu."
Nas, işin diplomatik boyutunun çok daha önemli olduğunu şu sözlerle anlatıyor:
"Bir savaşın yüzde 50'si askeri alanda, yüzde 50'si diplomasi masasında kazanılır. Asker, diplomasi masasında Türkiye'nin elini zayıflatmadan sıcak çatışmaya meydan vermeden gayet temiz bir şekilde girmiş ve çıkmıştır. Bu büyük bir başarıdır. Bundan siyasi bir sonuç çıkarmaya çalışanları şiddetle kınıyorum. Türkiye'nin şu anda kendi ordusuna dönüp teşekkür etmesi gerekir."

Mahmut ÖVÜR / SABAH 02/03/2008

YavuzSultanSelim
03-03-2008, 01:37
çamur at izi kalsın mantık aynı.

o bataklıkta çok uzun süre kalmak çokta mantıklı değildi. Devletimiz de en iyisini yaptı

Susmak
03-03-2008, 03:00
Sınır ötesi operasyon bitti.
Haberin duyulmasından hemen sonra verilen tepkileri görünce şaşırmamak mümkün değil.
Bu teröre karşı yapılan açık bir savaştı.
Riski çok yüksek bu savaşın daha fazla kan dökülmeden, Türkiye'yi içinden geçtiği kritik süreçte uluslararası zora sokmadan bitirilmesi neresinden bakarsanız bakın büyük başarı.
Şimdi, bu başarıyı komplo teorileriyle gölgelemenin siyasi hesapları yapılıyor.
Ve ortada kafaları karıştıran sayısız soru dolaşıyor.
Acaba ABD baskısı mı oldu?
Ordu, hükümeti zor durumda bırakmak mı istedi?
Aslında "siyasi hesapsız" sonuca bakıldığında çekilmenin ne anlama geldiği çok daha net görünüyor.
Konuyla ilgili soru işaretlerini dünyayı yakından izleyen Eski ANAP Genel Başkanı Nesrin Nas'a soruyorum.
Önce genel bir değerlendirme yapıyor:
"Bu işten özellikle MHP ve CHP siyasi bir sonuç çıkarmaya çalışıyor. Bu doğru bir siyasi yaklaşım değil. Hedefler vurulmuş ve dönülmüş. Bütününe bakınca ben operasyonu başarılı buluyorum. Türk ordusu gücünü göstermiştir. Bu öldürülen terörist sayısından çok daha önemli bir sonuçtur. Zaten operasyonun bitişine de askerler karar verir, siyasetçi değil."
İşin uzmanlarına göre harekat 15 gün gibi bir zamanla sınırlandırılmıştı. Ancak dönüş kararının hızlı verilmesi farklı yorumlara neden oldu.
Nesrin Nas iç siyaset gerginliklerinin bu değerlendirmelerde büyük rolü olduğunu ileri sürüyor ve şöyle devam ediyor:
"Türban meselesinde askerle karşı karşıya getiremediler. Şimdi burada askeri zan altında bırakıp iki tarafı karşı karşıya getirmek istiyorlar. Ayrıca, ulusa sesleniş ambargolu gittiğine göre, demek ki dönüş biliniyordu."
"Bir savaşın yüzde 50'si askeri alanda, yüzde 50'si diplomasi masasında kazanılır. Asker, diplomasi masasında Türkiye'nin elini zayıflatmadan sıcak çatışmaya meydan vermeden gayet temiz bir şekilde girmiş ve çıkmıştır. Bu büyük bir başarıdır. Bundan siyasi bir sonuç çıkarmaya çalışanları şiddetle kınıyorum. Türkiye'nin şu anda kendi ordusuna dönüp teşekkür etmesi gerekir."

Mahmut ÖVÜR / SABAH 02/03/2008
Kardesim Bu Gazeteye inanmam kusura bakma malum Kartel gaz etesi :)

CeVHeR
03-03-2008, 03:01
Keyfin bilir... ;)

Susmak
03-03-2008, 03:03
Keyfin bilir... ;)
tamam da merak ediyorum ben bu gazetelerden gersi sabah gazetesinden hic haber eklemedim ya,karsi cikardin simdi ne oldu?,

CeVHeR
03-03-2008, 03:09
Keyfin bilir... ;)
tamam da merak ediyorum ben bu gazetelerden gersi sabah gazetesinden hic haber eklemedim ya,karsi cikardin simdi ne oldu?,

Sabah' tan haber eklediğin için sana karşı çıktığımı hatırlamıyorum. Ayrıca ben haber eklmedim, sadece bir yazarın şahsına ait görüşlerini yani köşe yazısını ekledim. Yazıya hiç dokunmadım, senin gibi başlığını değiştirmedim...

Susmak
03-03-2008, 03:18
Keyfin bilir... ;)

Sabah' tan haber eklediğin için sana karşı çıktığımı hatırlamıyorum. Ayrıca ben haber eklmedim, sadece bir yazarın şahsına ait görüşlerini yani köşe yazısını ekledim. Yazıya hiç dokunmadım, senin gibi başlığını değiştirmedim...
tamam da bu gazetenin diger benim eklemis oldugum gazetelerden farki ne?,kaldi ki bende bir yazarin yazisini sadece 1998 Tayyip erdogan parti kursa ve 50-60 arkadasi ile ayrilip Milli görüsün sonu gelir diye yazdigi ve ondan sonra dedigi ortaya cikti diye eklemistim tepki ile karsilastim,sanirim ayni gazetenin övgüsünü ekleseydim ayni tepkiyi almazdim :-\

CeVHeR
03-03-2008, 03:21
Arkadaşım, burası köşe yazıları bölümü ve bu da bir köşe yazısı. Haber değil. Sadece bir yazarın görüşleri var. Katılırsın, katılmazsın. Hak verirsin, vermezsin. O senin sorunun. Ben olduğu gibi buraya aktardım. Senin gibi üzerinde oynamalar yapmadım...

Ayşe_Berra
03-03-2008, 03:25

Çok güzel tespitler.

.Hep dedim operasyonu siyasi boyuta taşımak hem askerin başarısına gölge düşürüyor hem de şehitlerimize saygısızlık oluyor. Küçük hesapların yapıldığı bir olay değil bu. TSK şartlar ne olursa olsun her durumda yapabileceklerini tüm dünyaya gösterdi.Gerek Büyükanıt,gerek Abdullah Gül gerekse Tayyip Erdoğan bulundukları konumdaki duruşlarını çok net ortaya koydular.

pkk'ya atılan mermide yazıyor ya;"Daha bitmedi devamı gelecek"..

Teşekkürler nusret.+1

Mu-Alim
03-03-2008, 03:28
Bir haftada bir milyon adet terörist öldürülseydi ve hiç şehit vermeseydik; yani verdiğimiz şehitlerin öldürülen teröriste oranı çok çok düşük olsaydı bu kriz nemacıları aynı şeyleri söyleyemeceklerdi. O zaman neymiş:

Bu insanlar kansız, sorunsuz ve mantıklı bir çözüm değil; ülkedeki karmaşa ile doğru orantılı olarak "koltuğa oturmayı" bekliyorlarmış.

Çok beklerler!

CeVHeR
03-03-2008, 03:32

Çok güzel tespitler.

.Hep dedim operasyonu siyasi boyuta taşımak hem askerin başarısına gölge düşürüyor hem de şehitlerimize saygısızlık oluyor. Küçük hesapların yapıldığı bir olay değil bu. TSK şartlar ne olursa olsun her durumda yapabileceklerini tüm dünyaya gösterdi.Gerek Büyükanıt,gerek Abdullah Gül gerekse Tayyip Erdoğan bulundukları konumdaki duruşlarını çok net ortaya koydular.

pkk'ya atılan mermide yazıyor ya;"Daha bitmedi devamı gelecek"..

Teşekkürler nusret.+1

Ben teşekür ederim...