fatih kısaparmak balon baskılı balon AK Parti-Saadet Ortaklığı Mı Geliyor? - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : AK Parti-Saadet Ortaklığı Mı Geliyor?

El Emin
07-01-2010, 16:04
Başbakan Erdoğan, “Seçim yok” derken, muhalefet Anayasa Mahkemesi'nin vereceği karara göre hükümetin seçime gidebileceği kanısında. İşte gündeme damgasını vuracak bomba kulis...

Başbakan Tayyip Erdoğan, son AK Parti Meclis grup toplantısında erken seçim tartışmalarını bir kere daha reddetti.
Ama bu Meclis'te hem iktidar, hem de muhalefet kulislerinde Anayasa Mahkemesi kararına bağlı bir erken seçim ihtimalinin yaygın şekilde konuşuluyor olmasını engellemedi.
Konuşulan seçim senaryosu şöyle:

* Anayasa Mahkemesi (AYM), Anayasa değişiklik paketini aynen 12 Eylül referandumuna sunarsa, AK Parti açısından mesele yok, o zaman erken seçim ihtimali de yok; yola devam.

* Ancak AYM değişiklikleri ya tamamen, ya da kısmen iptal ederse, Erdoğan bunu Meclis iradesine müdahale sayarak ‘Millete gidelim' diyebilir.

* Bir erken seçim kararı alınması durumunda AK Parti seçimin (eğer AYM tarafından iptal edilmezse) 12 Eylül referandumu ile eşzamanlı yapılmasını tercih edebilir, böylece mağduriyet puanının artmasını gözetebilir.
Böyle bir durumda gözler Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) çevrilir. YSK halen referandum sürecinde; örneğin 3 Temmuz'da seçmen listeleri kesinleşecek, ardından sandık kurulları oluşturulacak. Hükümetin başvurması halinde, YSK'nın kaç günde genel seçime de hazır olunabileceğini söylemesi gerekiyor.

AK Parti kulisinden sızan duyumlar arasında temmuz ortasından önce AYM'den olumsuz yönde karar çıkarsa, erken seçimin referandumla aynı dönemde, belki birlikte yapılabileceği söylemi de var. Muhalefet partileri, MHP hariç, Erdoğan'ın kesin dille yalanlamasına rağmen Meclis'i temmuz ortasına dek açık tutma kararının, AYM'den çıkacak karara bağlı olarak hemen erken seçim kararı alma ihtimaline bağlıyorlar.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, “AYM iki maddeyi iptal ederse ne olacak?” diye soruyor. “Boşuna referandum yapmış olmamak için Başbakan o noktada erken seçim diyebilir.”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, bu senaryoların tamamını reddediyor. Çelik'e göre, “Koşullar ne olursa olsun, AK Parti erken, ya da baskın seçime gitmeyi yanlış buluyor.” Açıklama, seçimin zamanında yapılması olarak görülen siyasi istikrar ve ekonomik istikrar olarak açıklanıyor.

Oysa erken seçimi hemen isteyen, hatta 7 Kasım diye tarih öneren MHP lideri Devlet Bahçeli'ye göre, AK Parti seçime gidemez, çünkü artan PKK saldırıları ve işsizlik ortamında sandıktan çıkacak sonuçtan çekinir.

AK Parti+Saadet?

İşte bu noktada tartışma başka bir boyut alıyor.

Kuliste söz edilen senaryolar arasında en aykırısı şu:

l AYM'den değişikliklerin tamamen ya da kısmen iptali kararı çıkarsa, AK Parti bir koşulda erken seçime gider: ‘Ferman yargınınsa, sandık bizimdir' gibi bir söylemle, ‘Oy verin Anayasayı değiştirelim' diyerek...

l Ancak CHP'nin Kemal Kılıçdaroğlu rüzgarıyla yüzde 30 eşiğini aşması durumunda ve yüzde 10 barajı tehdidi altındaki partiler gözlerini bu kadar seçime dikmiş bekliyorken, AK Parti'nin tek başına Meclis'te üçte iki çoğunluk yakalaması ihtimali daha da zorlaşıyor. Üstelik AK Parti açısından da 2009 belediye seçimlerindeki yüzde 39 oranının, haydi 40 diyelim, altına düşmeme gibi bir psikolojik eşik var.

l Öte yandan, DSP'nin 2007 seçiminde CHP listesinden seçime girmiş olması nedeniyle bugün siyasette söz sahibi olması, Saadet Partisi, Büyük Birlik Partisi (BBP) gibi dindar tabana sahip partilere örnek oluyor.

l Özetle, AK Parti AYM kararına bağlı böyle bir erken seçim ihtimalinde, listesine SP'den belki BBP'den isimler alıp bir ‘Sağ koalisyon' oluşturabilir mi? Böylece hem onlar Meclis'e girip seslerini duyurabilir, hem de (tıpkı DSP'lilerin CHP öncülüğündeki her AYM başvurusuna adeta stratejik ortak olarak imza atması gibi) yeni bir Anayasa oylamasının üçte iki çoğunlukla Meclis'ten geçmesini sağlayabilir mi? Ortaklığa giren partiler açısından bir ‘kazan-kazan' senaryosu yani.

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş şunu söylüyor:

* “Öyle bir kararın çıkmasını istemeyiz, ancak AYM kararının olumsuz çıkması durumunda Hükümetin, şimdi reddetse de erken seçime gideceği açıktır. Ayrıca parlamento artık birbirine tahammül edemez, konuşamaz hale geldi. AYM'den öyle bir karar çıkarsa Hükümet'in ayakta durması zorlaşır.

* Ayın 11'inde Kongremiz var. Önümüzdeki seçimde parlamentoya girmek hedefimiz. Ama bunun için ne bir ittifak arayışımız, ne de kimseyle bir görüşmemiz var. Bu tür şeylerin konuşulduğunu biliyorum, 3-5 farklı ittifak senaryosu konuşuluyor. Saadet Partisi'nin siyasette kilit konuma geldiğini görmek bizi memnun ediyor, ama başka partilerin hesabı bizi ilgilendirmez. Bizim içinde olacağımız parlamento Türkiye için ihtiyaçtır. Biz kendi

işimize bakıyor, Saadet'le ilgili olumlu algıyı geliştirmeye uğraşıyoruz.”

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu'nun bu konuya bakışı da şöyle:

* “Biz bu sene seçim ihtimalini yüzde 50'nin üzerinde görüyoruz. AYM'nin olumsuz kararı ardından erken seçim bir zorunluluk olacak. İttifak meseleleri canımızı acıtıyor. Geçmişte biliyorsunuz ANAP ile bir tecrübemiz oldu. İttifak bana ağır geliyor. Ama parti kurullarımız bir araya gelip ‘Yüzde 10 barajı var, Meclis'te olalım' derse, ben kenara çekilirim, ama parti devam eder.

BBP'nin yüzde 2,5-3 oyu, 21 belediye başkanlığı var. Biz mescitte de meyhanede de, Doğu'da da Batı'da da olan bir partiyiz. Bizim kimseye ihtiyacımız yok, ama Meclis'te bize ihtiyaç olabilir. Bize ihtiyaç duyanların, biraz fedakarlık yapması lazım...

İş o noktaya gelirse, herhalde Meclis'te güçlü temsil için ‘Kaç milletvekili?' hesabı yapılır.”

Tekrarlayalım: AK Parti her türlü erken seçim ve ittifak senaryosunu reddediyor. Adı geçenler, ‘yok' dese de kapıları açık tutuyor. Yine de bir gerçek var: Bu konular Ankara'da yaygın konuşulmaya, ayrıntıda tartışılmaya başlandı. Bizden aktarması

Habervaktim.com

İntifada
07-01-2010, 16:08
Niye saadet aşamıyormuymuş barajı?
boş verin böyle bir birleşmeye gerek yok...
ne diyor erbakan hoca ak parti yahudinin hazırladığı kireç suyuv biz ise ak sütüz...
şimdi kireçle süt birbirine karışmasın...
zaten farkta var...
diyeceğim şudurki ne halleri varsa görsünler birde saadeti taşıyamayız...

rizzelli
07-01-2010, 16:21
iyi de seçim ittifakı ne alaka?

iki dönemdir tek başına iktidar olan AK Parti ile yüzde 2-3 lerde oy alabilen Saadet Partisi.

anketlerde bile durum böyle iken,

analiz değil kulis dedikodularına göre ortaya birşeyler atmış kim atmışsa artık.

saçmalamaktan öteye gidememiş.

Çelik'in söylediği gibi bizim için işçi partisi neyse Saadette odur.

İntifada
07-01-2010, 16:22
iyi de seçim ittifakı ne alaka?

iki dönemdir tek başına iktidar olan AK Parti ile yüzde 2-3 lerde oy alabilen Saadet Partisi.

anketlerde bile durum böyle iken,

analiz değil kulis dedikodularına göre ortaya birşeyler atmış kim atmışsa artık.

saçmalamaktan öteye gidememiş.

Çelik'in söylediği gibi bizim için işçi partisi neyse Saadette odur.

benim için boş oy neyse saadet partisi odur :)
yani ihtimal dahilinde ama son seçenek :)

redyellow
07-01-2010, 16:24
Bu yazı RADİKAL gazetesinde MURAT YETGİN'in yazısı, okuyanların dikkatine sunulur.

İntifada
07-01-2010, 16:26
yüreğime su serptiniz...

redyellow
07-01-2010, 16:28
Keşke o su benim de yüreğime serpilseydi, ama yazılanları, yorumları okuyunca bırakın yüreğime su serpilmesini, üzüldüm.

Özgür Çağrı
07-01-2010, 16:34
Olabilir gayet güzel olur mecliste saadet partisini görmeyi isterim.

Karşımızda bütün şer odakları birleşmişken dsp+chp+tdh
Bizde müslümanlar olarak birleşebiliriz.

Chp nin dsp ye uyguladığı seçimlerde milletvekili verme mantığa uygun.
Saadet partisinin alabileceği %5-6 oy için 50 sandalye verilebilir.
Sonra meclise girdiklerinde dilerlerse ayrı grup kurabilirler
Mecliste bize yardımcı olabilecek bir parti lazım artık ...

aslan1276
07-01-2010, 16:50

nihayet doğru konuşan biri çıktı
diğer arkadaşlar nedense hep katı ve sert düşünceye sahipler
bakın ak parti eğer %2-3 alsaydı ben mecliste olmasını isterdim
bana göre ak parti eminim diğer sp lilerde aynı düşünceye sahiptir sp ye en yakın ak parti dir

rizzelli
07-01-2010, 16:50

imkansız.

AK Parti milli görüşten uzaklaştığı için şuan iktidarda.
milli görüşlü insanların çoğu nasıl oylarını AK Parti'ye veriyorlarsa aynen devam.

AK Parti yardım almaya muhtaç bir parti değil.
Kadrosunun birkimi,tecrübesi,akıl takımı kendisine fazlasıyla yetiyor.

Saadet'in yardıma ihtiyacı olabilir.bizi ilgilendirmez.

aslan1276
07-01-2010, 16:52
yüreğime su serptiniz...
yaptığın gerçekten çok ayıp akıncı diye geçiniyor şuna bak

aslan1276
07-01-2010, 16:53
benim için boş oy neyse saadet partisi odur :)
yani ihtimal dahilinde ama son seçenek :)
çok ayıp

rizzelli
07-01-2010, 16:55
çok ayıp

ayıp arıyorsanız ilk gideceğiniz adres milli görüş siteleri olmalı.

böylelikle ayıplamayı öğrenirsiniz

İntifada
07-01-2010, 16:55
yaptığın gerçekten çok ayıp akıncı diye geçiniyor şuna bak

ne alakası var?
ne ala memleket değilmi...
siyonist uşağı diyeceksin
bizans torunu diyeceksin
kırık ampül diyeceksin..
iş birlikçi diyeceksin sonra seçimlerde ittifak yapmalıyız diyeceksiniz...
nedem yapatın?fark vardı hani?hadi gösterin farkınızı girin meclise bende sizi görmekten memnun olayım...chpy mhp yi görene kadar saadeti görmek isterim...
ama kendi verdiğim oylada saadeti meclise sokmam o kadar laftan sonra ne hali varsa görsün sp

İntifada
07-01-2010, 16:57
çok ayıp

sen git önce bize Allahu Ekber demeyi unuttunuz diyen mgfdekileri ayıpla...
sonra bizim ayıbımıza bakarız...

El Emin
07-01-2010, 17:04
Akıncı'ya tamamen katılıyorum....
Benim için CHP ne ise SP'de odur.
SP'nin yaptığı hakaretler CHP'yi aratmıyor...
Ki Ak Parti SP İle birleşirse SP ile kazanacağı oyun iki katını kaybeder...
Her açıdan zararlı ve olumsuz.

El Emin
07-01-2010, 17:09
MG'tekilerin yaptıklarını her halde görmeyenler var...
Ki haklı olarak SP'yi istemeyen Akıncı'ya ayıp falan denilmeler olmuş açıkçası güldüm...
Yani hakaret edilen biz sövülen biz...Görüş belirttiğimizde ayıp diye kınanan da biz..
Çok garip...Hey ALLAH'ım daha neler göreceğiz.

HaArP
07-01-2010, 17:14
Bu Mesele Derin bir ''Milli siyaset'' içermektedir... Bu itibarla ifrat ve tefrit yerine acizane İttihad-ı İslam çerçevesinde değerlendirelim kardeşlerim...

El Emin
07-01-2010, 17:17
Bu Mesele Derin bir ''Milli siyaset'' içermektedir... Bu itibarla ifrat ve tefrit yerine acizane İttihad-ı İslam çerçevesinde değerlendirelim kardeşlerim...

İslami cemaat ve partilere karşı yapılan iğrenç tutumlar karşısında nasıl o çerçevede düşüneceğiz...

İntifada
07-01-2010, 17:19

benim dindarlığımımndan vatan sevgimden şüphe edenlerle hiç bir çerçevede bir arada olmam...

HaArP
07-01-2010, 17:21
İslami cemaat ve partilere karşı yapılan iğrenç tutumlar karşısında nasıl o çerçevede düşüneceğiz...

Siyasette laf mananın zıddıdır... İttihad-ı İslam çerçevesinde ''İslam'' dendiğinde ifrat ve tefrite girmemenizi acizane öğütlerim lakin siyasi manada eleştiriler olmalıdır kanaatindeyim acizane...

Şu kadarını aktarmam uygun olur ki : Verilen Mesajların Derinliği vardır ve Müslümanlara verilen mesajlar değildir...

rizzelli
07-01-2010, 17:24
Siyasette laf mananın zıddıdır... İttihad-ı İslam çerçevesinde ''İslam'' dendiğinde ifrat ve tefrite girmemenizi acizane öğütlerim lakin siyasi manada eleştiriler olmalıdır kanaatindeyim acizane...

Şu kadarını aktarmam uygun olur ki : Verilen Mesajların Derinliği vardır ve Müslümanlara verilen mesajlar değildir...

aslında tam aksine Müslumanlara verilen bir mesaj var.

yazıyı dikkatlice okuyun, Chp'nin yüzde 30 alacağını ön görerek AK Parti'nin çoğunluğu yakalayamayacağı ve bu suretle Saadetle BBP ile işbirliğine girilecek havası verilmeye çalışılıyor.

yani saçmalık

HaArP
07-01-2010, 17:28
benim dindarlığımımndan vatan sevgimden şüphe edenlerle hiç bir çerçevede bir arada olmam...

Tercihinize saygım var... Böyle düşünmenizin nedenleri açıktır...

Lakin Siyasi Manada şunları diyebiliriz...

Radikal yazarı bir yönlendirme yapmaktadır ve bir mesaj vermektedir... Ne kadar dikkate alınır bilinmez lakin ;

mesajı : Ak Partiye karşı birleşimde Ak Parti'nin sağ bölümü kullacağı uyarısıdır..

Yönlendirmesi : Ak Parti'nin ''Muhafazakar-Demokrat'' alanından Sp ile birleşimi Demokrat kesimi Karşıt Tarafa itebilir yönlendirmesidir ki ! Bir yorumdur...

Ak Parti'nin buna şu aşamada ihtiyacı yoktur ! Ayrıca ''Görüş birliği'' siyasi birliktelikten daha önemlidir...

elif zeynep
07-01-2010, 19:36
AK Parti - Saadet ortaklığı mı.. herkes kendi yolunu çizmiştir, görünen/ve görünmeyen farklar ortaklığa engeldir.. vesselam.

İntifada
07-01-2010, 19:37
AK Parti - Saadet ortaklığı mı.. herkes kendi yolunu çizmiştir, görünen/ve görünmeyen farklar ortaklığa engeldir.. vesselam.

bencede sp gölge etmesin bize başka şey istemeyiz...

.:Ay_Yıldız:.
07-01-2010, 19:38
Saadet Partisi ile birleşilir ise yıllar önce o partiden ayrılma davasının bir anlamı kalmaz.

Oy düşer.

EZEL
07-01-2010, 19:52
Eğer böyle birşey olursa süper olur bu seçim sistemi ile daha fazla milletvekili çıkarırız ayrıca Ak Partinin Saadet Partisi ile uyum sorunuda yaşamıyacağını düşünüyorum .

Cihannur
07-01-2010, 21:25
AK Parti'nin % 40 civarında kemikleşmiş oyu yerleşmektedir. CHP'nin alabileceği en fazla oy % 25'ler seviyesindedir. Olağanüstü bir durum olmazsa 2011 Genel Seçiminde AK Parti'nin 3. kez tek başına iktidar olması kuvvetle muhtemeldir. 3. kez tek başına iktidar olması kuvvetle muhtemel olan bir siyasi partinin, başka siyasi partilerle ittifak kurmasına gerek yoktur.

Terennüm
07-01-2010, 21:36
havanda su dövmeye devam..

Cihan_ŞümuL
07-01-2010, 22:11
havanda su dövmeye devam..:güzel::güzel::güzel:

FERM@N
07-01-2010, 22:13
Sp' nin Ak Parti' ye gölge gibi bir durumu mevcut değildir zaten ..
Konu içindeki yorumlara şöyle bir baktım da böyle pek içi doldurulur cinsten bir cevap bulamadım doğrusu ..
Konu zaten Radikal gazetesinden buraya sıçramıştır.Üzerinde durupta vakit kaybedilecek cinsten değildir ya da şahsıma konuyu - haberi öyle görüyorum ..

İntifada
07-01-2010, 22:19
nasıl türden bir cevap bekliyordunuz?

FERM@N
07-01-2010, 22:30
" ... diyeceğim şudur ki ne halleri varsa görsünler birde saadeti taşıyamayız... / Boş oy neyse saadet odur benim için .../Saadet gölge yapmasın yeter ... " AKıncı 34

Bunlar sizin konu içerisinde sarfettiğiniz sözler .. Sp ve Ak Parti arası zıtlık gösteren kalıplaşmış ifadeler de diyebiliriz ..

Nasıl türden cevap bekliyorsunuz demişsiniz .. Dediğim gibi konu beni pek sarmadı -ki geldiği yeride duyunca üzerinde durupta kafa yorasım hiç gelmedi ...Ama cevap vermek isteyip konu üzerinde duran sizlerden biraz daha hoşgörü içeren sözler sarfetmenizi beklerdim / zıtlık kalıplaşmış sözlerden ötürü ...

Anlaşıldığımı umuyorum ..

İntifada
07-01-2010, 22:43
görüşünüze saygım var...
sizin için pek bir şey ifade etmiyor olabilir bu başlık ama benim için çok şey ifade ediyor...
yazdıklarım yazmak istediklerimin yarısı bile değil inanın bana...

EZEL
07-01-2010, 23:30
AK Parti'nin % 40 civarında kemikleşmiş oyu yerleşmektedir. CHP'nin alabileceği en fazla oy % 25'ler seviyesindedir. Olağanüstü bir durum olmazsa 2011 Genel Seçiminde AK Parti'nin 3. kez tek başına iktidar olması kuvvetle muhtemeldir. 3. kez tek başına iktidar olması kuvvetle muhtemel olan bir siyasi partinin, başka siyasi partilerle ittifak kurmasına gerek yoktur.

Anayasayı değiştiremek için bin dereden su getidiğimizi unutmayalım . Herkes daha geniş çerçeveden bakmalı olaylara ..

Cihannur
07-01-2010, 23:52
Anayasayı değiştiremek için bin dereden su getidiğimizi unutmayalım . Herkes daha geniş çerçeveden bakmalı olaylara ..

Anayasada yapılması gereken temel değişikliklerin pek çoğunu yaptık Rabbime şükürler olsun. Cumhurbaşkanını halkın seçmesini yasalaştırdık.

Ayrıca şunu da göz önünde bulundurmak gerekir ki, 2011 Genel Seçiminde AK Parti 3. kez tek başına iktidar olabileceğinin yanı sıra, bir kez daha 330'un üzerinde milletvekili çıkartarak anayasayı referandum yoluyla değiştirebilecek milletvekili sayısına da sahip olabilir. AK Parti gibi güçlü bir siyasi partinin şu aşamada başka siyasi partilerle seçim ittifakı yapmasını doğru bulmuyorum.

unnamed
07-01-2010, 23:53
Kimse Ak Parti sp ortaklığını lüzumlu bir iş diye göstermeye kalkamasın...
daha dün bu kadar lafları eden sp şimdi neden Ak Partinin kanatları altına girmyee çalışıyor...
bunların niyeti açıktır, Ak Parti sayaesinde meclise gireek, meclise girdikten sonra partiden ayrılıp kendi gruplarını kuracaklar...
açık söylüyorum bugün ha sp ha cehepe....
sp nin tek farkı, fark var demesi...

CeVHeR
07-01-2010, 23:55
Belki tartışmayala alakası yok ama rica etsem AKP yerine AK PArti yazsak, sürekli düzeltmesi zor oluyor...

Hüdaverdi
07-02-2010, 00:11
Olası erken seçimde chp ve mhp birleşirse -ki sanmam- ak partide buna karşı BBP ve SP ile birleşmeli.

chp-mhp birleşmezse,ak parti birleşmemeli.Birleştiği taktirde insanların gözünde kan kaybettiği sanılabilir.Birleşirse,halk öyle görmese bile meclise girince milletvekili bölünmeleri olacak.

Birleşme olacağını anmıyorum ama olursa eğer,sp ve bbp meclise girerse işler daha güzel yürür.chp ve mhp de zarar görmüş olur.

Gerçi gerek yok birleşmeye partimiz yolunda ilerliyor ama sp ve bbp nin girmesini çok isterim :güzel:

EZEL
07-02-2010, 00:15
Ben mecliste DTP'nin 1 oyuna bile muhtaç olmak istemiyorum .:@
Yapacağımız daha çok şey var BAŞÖRTÜSÜ,İMAMHATİP,Askeri kadrolardaki kısıtlamlar ,Üniversiteler , Demokratik açılımın devamı kendimize güveniyoruz ama meclisteki şu sayımızla bile ne kadar zorluklar yaşadık önümüzdeki seçimde herkes realist olarak bakarsa sandalye sayımız dahamı fazla olur dahamı az olur diye düşünmeli .

Mavera
07-02-2010, 00:36
bazen 2 arti 2 4 etmeyebiliyor bazende 0 la 0 in toplami 4 olabiliyor bu tamamen sinerji meselesi..
yok sp nin alacagi yüzde 2-5 oy heba olmasin mantigi güdülüyorsa sp yle birlesmeden kaynaklanacak olan oy kaymasinida iyi hesap etmek gerekir..

mehmetakif24
07-02-2010, 01:16
:) radikal yazarı tamamen ironi yapmış.
Birleşmenin zamanına daha var.

ALmi´
07-02-2010, 02:56
Chp ile Sp'yi bir tutmam. Aralarında ince ama bariz bir fark var.
Fakat gene de ; Partimizin Sp ile birleşmesini istemem.
Çünkü bunun gerekli olduğunu kesinlikle düşünmüyorum.
Ki haberin de asılsız olduğu kanaatindeyim.

elif zeynep
07-02-2010, 11:09
'daha dün bu kadar lafları eden sp şimdi neden Ak Partinin kanatları altına girmeye çalışıyor...'

Saadet Partisi'nin kimsenin kanatları altına girdiği yok, böyle bir şeye de ihtiyacımız yok..
herkes yolunu çizmiştir, bu kadar kesindir..

Birisi taş atıyor kuyuya, herkes bir taraftan çıkarmak derdinde.. Paniğe gerek yok efendim, bir saadetli de zaten böyle bir birleşmeyi asla kabul etmez.. Birleşmek,uzlaşmaktır.. Ak Partiyle nasıl uzalaşacakmışız :)

elif zeynep
07-02-2010, 11:14
Ne güzel işte, %47 ile meclisteler, istedikleri icraati yapıyorlar, kimsenin oyuna, yardımına ihtiyaçları da yok, daha ne (:

Galevera'ya katılıyorum, ak parti böyle bir birleşmede oy kaybını hesaba katmalıdır..
En azından , Galevera'yı kaybedebilir.. :)

Biz Hocamız ne derse onun fikrindeyiz, burdayız.. Gidecek başka alternatif asla görmüyoruz, ihtiyaç hele hiç duymuyoruz, elhamdüllilah..

rizzelli
07-02-2010, 11:27
Biz Hocamız ne derse onun fikrindeyiz, burdayız.. Gidecek başka alternatif asla görmüyoruz, ihtiyaç hele hiç duymuyoruz, elhamdüllilah..

Numan başkanın, Erbakan'ın vesayetinde değiliz açıklamaları partinizi kaynatıyor.

size ,Erbakan hoca yerine Kurtulmuş'u dinlemek kalıyor galiba :)

redyellow
07-02-2010, 12:09
Kimse Ak Parti sp ortaklığını lüzumlu bir iş diye göstermeye kalkamasın...
daha dün bu kadar lafları eden sp şimdi neden Ak Partinin kanatları altına girmyee çalışıyor...
bunların niyeti açıktır, Ak Parti sayaesinde meclise gireek, meclise girdikten sonra partiden ayrılıp kendi gruplarını kuracaklar...
açık söylüyorum bugün ha sp ha cehepe....
sp nin tek farkı, fark var demesi...

Ya kardeşim yazıyı okumuyor musunuz?

yazının altına da bu yazı radikal gazetesinden murat yetkinin yazısı diye not düştüm hususi olarak.

Radikal gazetesinden birisi bir yazı yazıyor, üstelik saadet bunu yalanladığı halde siz hala tutup kanatlardan bahsediyorsunuz!

ne kanatları kardeşim ne kanatları?

Saadetin kimsenin kanatları altına girmeye niyeti yok, kendinizi kaf dağında görmeyi bırakın artık.

Bu kafayla giderseniz kendinizi kaf dağında görürseniz sonunuz anap gibi olur.

ha sp ha cehepe diyen zihniyete zaten pek bir şey demeye gerek yok.

civciv çıktığı yumurtayı beğenmiyor!

Mecliste siz gidip bdpye muhtaç olmayı tercih edin!

Ha sp ha cehepe diyenler anayasa değişikliği olduğu zaman bdpnin kapasını çalmak zorunda kaldıklarını unutmasınlar!

redyellow
07-02-2010, 12:12
Numan başkanın, Erbakan'ın vesayetinde değiliz açıklamaları partinizi kaynatıyor.

size ,Erbakan hoca yerine Kurtulmuş'u dinlemek kalıyor galiba :)

Kaynasın hocam, kaynayan bizim partimiz, siz de sevinin:)

Biz kaynasada partimizden memnunuz, kaynamasa da, genel başkanımızdan da memnunuz, erbakan hocamızdan da.

Siz rahat olun.

kaynadığına göre ateş var demektir:)

rizzelli
07-02-2010, 12:27
Kaynasın hocam, kaynayan bizim partimiz, siz de sevinin:)

Biz kaynasada partimizden memnunuz, kaynamasa da, genel başkanımızdan da memnunuz, erbakan hocamızdan da.

Siz rahat olun.

kaynadığına göre ateş var demektir:)

Numan hocanın Erbakan'ın vesayetinden kurtulmaya çalışması,bunu kongrede başaracağız gibi kendisine olayı 'başarı kıstası' olarak görmesi,net ifadelerle bir çok yerde beyane tmesi, beni memnun etmiyor :)

neden derseniz, partiyi Erbakan hocanın gölgesinden kurtarmak AK Parti tabanına gerçek anlamda göz kırpmak demektir.

bu da beni rahatsız etmeye başladı :)

ama bakıyorum Saadetli arkadaşlar bu konuya fazla girmek istemiyorlar.tabi ki anlayışla karşılıyorum Hocalarına olan sevgilerinden dolayı.

Saadette değişim oluyor ama bunu hazmedemeyen milli görüşlüler olabilir,normaldir.

durum bundan ibaret.

redyellow
07-02-2010, 12:35
Numan hocanın Erbakan'ın vesayetinden kurtulmaya çalışması,bunu kongrede başaracağız gibi kendisine olayı 'başarı kıstası' olarak görmesi,net ifadelerle bir çok yerde beyane tmesi, beni memnun etmiyor :)

neden derseniz, partiyi Erbakan hocanın gölgesinden kurtarmak AK Parti tabanına gerçek anlamda göz kırpmak demektir.

bu da beni rahatsız etmeye başladı :)

ama bakıyorum Saadetli arkadaşlar bu konuya fazla girmek istemiyorlar.tabi ki anlayışla karşılıyorum Hocalarına olan sevgilerinden dolayı.

Saadette değişim oluyor ama bunu hazmedemeyen milli görüşlüler olabilir,normaldir.

durum bundan ibaret.

Siz o yazılanlara bakmayın, medya bu konuyu kaşımak istiyor.

Erbakan hocanın gölgesinden hiç kimse kurtulamaz, kurtulursa güneşte kalır ve yanar, kurtuldugunu sanarken yanar biter kül olur!

Bizim parti sizin partinin tabanına göz felan kırpmıyor siz yanlış görüyorsunuz, biz tüm dünyaya göz kırpıyoruz.

Degişimden rahatsız mıyız?

değişim ne ki?

Sizin parti gibi olacaklarsa rahatsız oluruz, iyiyi doğru değişiceklerse olmayız niye rahatsız olalım.

Biz saadetten memnunuz, siz rahat olun.

partimizi seviyoruz, genel başkanımızı seviyoruz, hocamızı seviyoruz.

hatta sizi de seviyoruz be dostum, selamlarımla.

Özgür Çağrı
07-02-2010, 12:37
Eğer Numan hoca erbakan hocadan bağımsızlığını ilan ederse bu kongrede 2011'de İslam toplumunda çetin bir siyasi rekabet oluşacaktır. İşte o zaman biz birleşmezük diyenler sp=chp diyenler başbakanımız birleşmek isteyince onlarıda göreceğim.

rizzelli
07-02-2010, 12:48
Eğer Numan hoca erbakan hocadan bağımsızlığını ilan ederse bu kongrede 2011'de İslam toplumunda çetin bir siyasi rekabet oluşacaktır. İşte o zaman biz birleşmezük diyenler sp=chp diyenler başbakanımız birleşmek isteyince onlarıda göreceğim.

Hayal kuruyorsun değerli kardeşim,

Saadeti mecliste görmek istiyor musunuz diye anket açsak büyük çoğunluk 'evet' der.

ama Saadetin AK Parti içinde meclise girmesine de büyük çoğunluk 'hayır' der.

o yüzden siyasi fantezileri bir kenara bırakalım.

milli görüşü destekleyen büyük kitle şuan AK Parti'de.

partilerin birleşmesi veya uzlaşmasına gerek yok,zaten tabanlar birleşmiş nerede AK Parti'de.

bu AK Parti'nin başarısı Saadet'in başarısızlığıdır.

redyellow abimiz yukarıda gayet net açıklamış.

zaten bende ihtimal vermiyorum da Kurtulmuş'un böyle beyanlar vermesine Saadetliler de açıklama getiremiyor.

kongrede bakalım neler olacak.

El Emin
07-02-2010, 13:02
Ya kardeşim yazıyı okumuyor musunuz?

yazının altına da bu yazı radikal gazetesinden murat yetkinin yazısı diye not düştüm hususi olarak.

Radikal gazetesinden birisi bir yazı yazıyor, üstelik saadet bunu yalanladığı halde siz hala tutup kanatlardan bahsediyorsunuz!

ne kanatları kardeşim ne kanatları?

Saadetin kimsenin kanatları altına girmeye niyeti yok, kendinizi kaf dağında görmeyi bırakın artık.

Bu kafayla giderseniz kendinizi kaf dağında görürseniz sonunuz anap gibi olur.

ha sp ha cehepe diyen zihniyete zaten pek bir şey demeye gerek yok.

civciv çıktığı yumurtayı beğenmiyor!

Mecliste siz gidip bdpye muhtaç olmayı tercih edin!

Ha sp ha cehepe diyenler anayasa değişikliği olduğu zaman bdpnin kapasını çalmak zorunda kaldıklarını unutmasınlar!

Biz bdp'ye muhtaç olma olayı değil illada adam sokulmak isteniyorsa meclise kapı gibi bbp var....
Eğer birileri bir davanın ortasında şahsi düşünmeye başlayıp klasik türkiye siyasetçileri gibi düşünüp konuşmaya başlarsa cehepeden ne farkı kalır.Ki yokta....
Biz kimin ne olduğunu iyi anladık...
En azından bizim dava anlayaşımızla birilerinin dava anlayışının dava edeplerinin dava ahlaklarının bir birine çok uç noktalarda olduğunu fark ettik.

redyellow
07-02-2010, 13:08
Biz bdp'ye muhtaç olma olayı değil illada adam sokulmak isteniyorsa meclise kapı gibi bbp var....
Eğer birileri bir davanın ortasında şahsi düşünmeye başlayıp klasik türkiye siyasetçileri gibi düşünüp konuşmaya başlarsa cehepeden ne farkı kalır.Ki yokta....
Biz kimin ne olduğunu iyi anladık...
En azından bizim dava anlayaşımızla birilerinin dava anlayışının dava edeplerinin dava ahlaklarının bir birine çok uç noktalarda olduğunu fark ettik.

kapı gibi bbp varsa buyrun onları alın yanınıza onları meclise sokun, şöyle 20-30 tane milletvekili ile bbp temsil edilsin mecliste, biz saadetciler olarak en az saadet girmiş kadar seviniriz, siz rahat olun.

Ama nedense siz bunu da düşünmüyorsunuz, chp dspyi nasıl meclise soktu bakın şimdi anayasa mahkemesine gidecekleri zaman sayıları yetmiyor gidiyor dspden yardım alıyor.

Bunları dahi göremiyor bazı iktidar partisi yanlısı arkadaşlar, kendilerini kaf dağında görüyorlar, burunları büyümüş, kraldan çok kralcı davranıyorlar.

saadete cehepeden farkı yok diyenlere sözüm olamaz, çünkü onların vicdanları kaybolmuştur, vicdanları kaybolanlara ne söylerseniz söyleyin tesir etmez.

madem cehepden farkı yokmuş genel başkanınız yıllarca o partide, o görüşte ne yapmış? gidin bi sorun bakalım.

ve genel başkanınızın yanında SP CHPDEN FARKI YOK deyin bakalım size tepkisi ne olacak?

Dava ahlakıymış, dava edebiymiş, çok ahlaklı ve edepli olunduğu için spnin chepeden farkı yok diyorlar değil mi!!!!

Ama dedim ya, vicdanı yok olanlara laf söylemeye gerek yoktur.

Terennüm
07-02-2010, 13:17
sevgili saadetli kardeşlerim buraya kadar yorumlarınızı okudum..dünya değişirken değişmeyen tek şeyin değişimin olmadığını sizde görüyorum..bu konuda ki samimi tavrınızı kutluyor..ama üzülerekte şunu söylemek istiyorum dünya şartlarına ve siyasetine alternatif siyaset üretmezseniz değil oylarınızı artırmak mevcudu bile koruyamaz hale gelebilirsiniz...%2,5-5 baremi arasında gider gelirsiniz nacizane ben buna oyların zekatını alırsınız diyorum.ve kendinizide kandırmış olursunuz.en başta başkanlarınız olmak üzere seçimde oylarını yüzde yüz artıran tek parti saadettir gibi ironiyle kendinizi avutmaya devam edersiniz..bana kızabilirsniz belki de içinizden şuna iki çift söz söylerdim ama neyse diyede fırtınalar da kopabilir..ve sarıldığınız tek söylem ise Türkiyede iki parti vardır mantığıyla sahip çıkmanıza devam edersiniz..zira sizin için önemli olan davadan geri adım atmamktır..çok merak ediyorum..yarın bir gün çocuklarınızda sizin gibi düşünecekmi? erbakan vefat ettiğinde(rabbim hayırlı ve uzun ömürler versin)partinin parçalanacağını buradan size söyleyebilirim..hayda diyebilirsniz ama benim teşhislerim var gördüklerim var zira bende bir dönem bu partide vazife yapmış idealistlerdendim..zira gerçekleri görene kadar..çünkü bu partide iki kesim var..birincisi gayet samimi ve davalrına bağlı bir kesim ki bunları ayakta alkışlıyorum..birde bu samimi insanların üzerinden nemalanan bir grup varki bunlar seçkinci elit yani sadece söylemini yapan kesim ve idareyi elden bırakmak istemeyen ihtiyarlar ve ekibi..bunlara ise söyleyecek sözüm yok..zaten partiyi bu hale getirn kesimde bunlardır..ufak olsun benim olsun hesabı yapan cenah..saadet partisini hiç bir zaman rakip görmedim aksine refik gördüm..ama akpartinin kuruluşundan bugüne kadar bakarsak salvoların hepsinin saadet tarafındn geldiğini görmüş oluruz..ne hikmetse başbakanve ekibi ise buradan gelen salvoları ya ciddiye almadı yada içleri kan ağlasada cevap vermedi bunun sebebini ancak yılar sonra birinci ağızlardan duyarsak anlayacağız.aslında yazacak o kadar çok şey varki şimdilik bu kadar söylüyorum..

İntifada
07-02-2010, 16:05
Yav sonunuz anap gibi olur diyenlerin partilerinin sonu nasıl oldu acaba?
yüzde 3 oylarla kendinizi hala türk siyasetinin anahtar partisi görüyorsunuz...
Arkadaşımızn biride zaten saadetlilerde böyle bir birleşmeyi istemiyor demiş lütfetmişler ....
çok güzel karşı tarafta istemiyorsa sorun değil saadet farkını kullansın ve girsin meclise ...

El Emin
07-02-2010, 16:26
ne hikmetse başbakanve ekibi ise buradan gelen salvoları ya ciddiye almadı yada içleri kan ağlasada cevap vermedi bunun sebebini ancak yılar sonra birinci ağızlardan duyarsak anlayacağız.aslında yazacak o kadar çok şey varki şimdilik bu kadar söylüyorum..

İşte buda Ak Partinin dava ahlakı dava edebi....
Bu arada biz Ak Parti güzel adam akıllı bir parti içeriye chp gibi sokmasın demedik tabi ki yapmaya çalışsın ama bu konuda Ak Partiye Cehape ne kadar uzaksa Sp'de o kadar uzaktır.BBP var onları soksunlar kapı gibi işte.Hem Başbakanımız isterseniz Sp Hayranı olsun ne fark eder ki sonuçta o kendi kendini başbakan yapmıyor malumunuz halk seçiyor.Ki Ak parti sp ile birleşirse sp sayesinde gelecek %3 gibi bir oysa kaybedeceği %7 veya ondan fazla oranda bir oydur ki adam sokayım derken adam kaybetmek olur.

İnsaf diyenler var...Açıkçası ben benim düşüncelerime Sp'nin bir Cehapeden farklı yaklaştığını görmedim.

R.T.E.
07-02-2010, 16:55
Kardeşlik mesajı vermeden evvel bir kan bağı araştırması yapmak lazım gerek. Unutmamak gereklidir ki şu andaki İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu da bizim Adem(as) dan kardeşimizdir.
Kimse kimsenin yükünü taşımasın demek de yanlış.
chp-dsp anlaşması olmasaydı ne olurdu biliyormusunuz. anayasa mahkemesine başvuracak çoğunluğu olmazdı chp nin.
hayırlısı ne ise o olsun.

manifesto
07-02-2010, 16:56
Ak partiyi yine milli görüş çukuruna çekmek isteyenlerin işi gibi bu haber
AK Partinin hiçbir parti ile ittifaka ihtiyacı yok
Kurtulmuş dürüst bir lider
Çalışırsa zaten 3-5 seçime kalmaz partisini meclise taşır,bunun için evvela partisini ERBAKAN tortusundan temizlemeli

HaArP
07-02-2010, 16:56
Saadet Partisi ; Görüşünün doğruluğuna güven duyması hasebiyle Toplumun bütününe ''duyurmak'' noktasından hareket etmektedir... Yurt içinde Liberal, Demokrat, Laik kesimleri ikna ile toplamasına imkan yoktur...

Milli Görüş doğru bir görüştür... Lakin bu görüş Dünya siyasetini idare etmede kabul görmediği gibi kabulde görmeyecektir... Çünkü Dünyayı Yönetenlerin Hesaplarını bozan ''Direkt'' ''Doğrudan'' bir Müdahaledir...!

Ak Parti ise Saadet'in Dünya Stratejisine ve Toplumun Her Kesimine hitap etmeye çalışan ve eden Hatta Dünyanın anlayacağı bir Dili kullanmaktadır...

Bu itibarla Muhafazakar-Demokrat çizgidedir...

Milli Görüşte Doğrudur... Ak Partide Bbp'de Siyaset arenası ile Duruş ve Huylarının farklı olması siyaset alanındadır...! Hedef Aynıdır...

Hz.Ömer r.a. ile Hz.Ali r.a. gibi...

zilzal
07-02-2010, 23:18
kıymetli kardeşlerim,
AKP nin şunun şurasında Recep Tayyip ERDOĞANIN Cumhurbaşkanlığına kadar ömrü kaldı.toplam 5 yıl sonra Akp ve kadrolarından eser kalmayacak.
anap-akp-? bakalım yeni konjöktör partisini ismi ve başı kim ola.Türkiye zaman kaybediyor başka bir şey değil.
Zaten Hangi MİLLİ GÖRÜŞçü AKP ile ortaklığı istemişte siz kabul etmiyorsunuz.Sizler yolcu MİLLİ GÖRÜŞ hancıdır.
%2 yi seçimlerde görürsünüz.
Ayrıca SAADET'in yükselişini gören gerçek şer odakları(YAPAY DEĞİL)Eski huylarını nüksettirmeye başladı.
Çok övündüğünüzn%40 ları millet ERGENEKON için verdi,açlık ve sıkıntıyı göze alarak,fakat 8 yılda ortada 4 tane adamın içeri gir dışarı çık oyunundan başka bir şey görülmedi.Bu arada ET İNDİRİMİ NE OLDU.:evet:

İntifada
07-02-2010, 23:24
kıymetli kardeşlerim,
AKP nin şunun şurasında Recep Tayyip ERDOĞANIN Cumhurbaşkanlığına kadar ömrü kaldı.toplam 5 yıl sonra Akp ve kadrolarından eser kalmayacak.
anap-akp-? bakalım yeni konjöktör partisini ismi ve başı kim ola.Türkiye zaman kaybediyor başka bir şey değil.
Zaten Hangi MİLLİ GÖRÜŞçü AKP ile ortaklığı istemişte siz kabul etmiyorsunuz.Sizler yolcu MİLLİ GÖRÜŞ hancıdır.
Ayrıca SAADET'in yükselişini gören gerçek şer odakları(YAPAY DEĞİL)Eski huylarını nüksettirmeye başladı.
Çok övündüğünüzn%40 ları millet ERGENEKON için verdi,açlık ve sıkıntıyı göze alarak,fakat 8 yılda ortada 4 tane adamın içeri gir dışarı çık oyunundan başka bir şey görülmedi.Bu arada ET İNDİRİMİ NE OLDU.:evet:

ne kadar güzel bakın bir taneside gelmiş bize ömür biçiyor...
işte ben dediğim zaman bana kızanlar okusun bu yazıyı bu adamla aynı çatı altında mı olacağım ben kalsın...
yolcu saadet:w::w:
görürüz seçimlerde yüzde 2 yüzde 5 olursa seyr eyle gümbürtüyü...
anahtar parti olur yine saadet

rizzelli
07-02-2010, 23:32
kıymetli kardeşlerim,

ergenekon seçimlerden sonraydı şimdi ne uyduracaksın?

zilzal
07-02-2010, 23:33
34, İster gül :w: ister ağla:ağla:

Milli görüşün mecliste olması demek rahat at oynatamamak demektir.O zaman Cahilce her şeye muhalefet eden CHP ve MHP çok arasınız.:güzel:

zilzal
07-02-2010, 23:35
RİZELİ,2002 seçimlerin ''aslında elmanın yarısıyız denildi oy toplandı''

''bunun balon olduğu çıkınca ergenekon süreci başlatıldı'' al gülüm ver gülüm.:olmaz:

unnamed
07-02-2010, 23:36
hele bak(:
zilzal yine gelmiş...
ama uzak kalın, bu güzide kadro sizin gibi!!! şahıslar yüzünden kirlenmesin...
ufacık siyaset bilginizle Ak Partiye ömür biçmeyin...
bu arada özellikle uyarıyorum seni AKP deil Ak Parti, yoksa bende sana farklı lafızlar kullanacağım...
inşaAllah bunu anlayacak kapsite mevcuttur sende...

Fırat
07-02-2010, 23:36
34, İster gül :w: ister ağla:ağla:

Milli görüşün mecliste olması demek rahat at oynatamamak demektir.O zaman Cahilce her şeye muhalefet eden CHP ve MHP çok arasınız.:güzel:
Siz gelince de onları ararız garanti, gelen hep gideni aratıyor..

rizzelli
07-02-2010, 23:38

''bunun balon olduğu çıkınca ergenekon süreci başlatıldı'' al gülüm ver gülüm.:olmaz:

sen geyik yapmaya gelmişsin anlaşılan.

senin gönlünü eğlendiremem,yumurcak tv yi izlemeni öneriyorum.

Cihannur
07-02-2010, 23:39
DSP Genel Başkanı Masum Türker, "Ben CHP'ye laf söyletemem. CHP bizim kardeş partimiz." benzeri sözler söyleyerek solun nasıl ortak cephe oluşturduğunu gösterirken, sağda yer alan küçük partilerin sağın ana ve büyük partisi AK Parti'ye karşı sert muhalefet yapmaları yanlıştır.

AK Parti sağın ve merkezin büyük partisi olarak, Türkiye'nin ve Türk Milleti'nin düşmanı olan sola karşı büyük bir mücadele vermektedir. Sağda ve merkezde yer alan tüm küçük partilerin seçmenlerini, sağın ve merkezin ana partisi AK Parti'de birleşmeye davet ediyorum.

2011 Genel Seçiminde oy kullanacak olan sağda ve merkezde yer alan hiçbir seçmen, sandığa kadar gidip oyunu % 10'luk seçim barajı altında kalması hemen hemen kesin olan küçük partilere atıp, bir anlamda boş oy kullanmamalıdır. 2011 Genel Seçiminde sağ ve merkez oyların en az % 50'lik bölümünü AK Parti'de birleştirip, AK Parti'yi en az % 50 oyla 3. kez tek başına iktidara getirerek, sola karşı büyük bir zafer kazanalım. İslam ve Türklük davası, laikçilik ve batıcılık davasını fikren sonsuza kadar yenip çürüttüğü gibi, seçimlerde halkın oylarıyla da perişan etmelidir.

Fırat
07-02-2010, 23:42

Elmamnın diğer yarısı neden mecliste olmadı yarısıda sizdeydi ya. Hatta sizin hesaba göre sizn yarım daha büyük ve daha değerliydi biz ikinci siz birinci olamlıydınız sizin mantığa göre neden olmadınız?

manifesto
07-02-2010, 23:42
Zaten Hangi MİLLİ GÖRÜŞçü AKP ile ortaklığı istemişte siz kabul etmiyorsunuz.Sizler yolcu MİLLİ GÖRÜŞ hancıdır
Yani bu zatlar ile koalisyon falan veya aynı çatı
Allah muhafaza
Onlar CHP ile müttefik olmaya alışıklar,gene meclise girerlerse muhtemelen Bizansın çocuklarınıo seçecek değiller ya,kemalin çocuklarını seçerler..

20 yüzyılda kalmış ilkel bir slogandan ibaret sözde bir milli görüş ile Türkiye gibi küresel bir vizyon ile yola çıkmış bir Türkiye idare edilemez..
Edilir diyen KADDAFİNİN çadırına baksın

zilzal
07-02-2010, 23:49
ALLAH AŞKINA BİR TANE DOĞRU DÜRÜST CEVAP VEREN VARMI?

YA AŞAĞILAMA,YA KİBİR,YA İFTİRA,YA TEHDİT,

YOK KADDAFİ YOK ŞU YOK BU ..

SİZE ŞUNU ÖNERİYORUM.İÇİNİZDEN EN BİLGİLİ EN SİYASETİ BİLEN BİR ARKADAŞ SEÇİN .ARAYA KİMSE GİRMEDEN USULUNCA TÜRKİYENİN SON 40 YILINI TARTIŞALIM.HERŞEYİ DÖKELİM OYNANAN OYUNLAR HALKI KANDIRIP ÜLKEYE ZAMAN KAYBETTİRMELER ÇIKSIN ORTAYA.

manifesto
07-02-2010, 23:54
ÜLKEYE ZAMAN KAYBETTİRMELER ÇIKSIN ORTAYA.
arkadaşım burada ki her ak partili sizin ağzınızın payını her daim verir
Bu yüzden biz ak partiliyiz siz sözde bir milli görüş
90 larda kalmış bir siyasal islam fanatiklerinden fikir ve eser üretmeyen bir yapıdan bahsediyorsun sen
Sloganlar ile beyinleri uyuşmuş bir kitle

Meydanlara çıkmak için İSRAİLİN kurşun sıkmasını bekleyen şuursuz bir kalabalık
Hepsi bu

Ak Parti genç dinamik ve 21 yüzyıl demek
Anladın sen..

Ha şimdi Bize Milli Görüşü mü anlatıcak sen
Yani Erbakanı

Erbakanı çıkarırsan milli görüşten geriye ne kalır?
Hiç
Bunu görmüyorsun Erdoğanın liderliğine laf yetiştiriyorsun

Ülkeye zaman kaybettirenler çıksın ortaya diyor bir de
Sizin 28 Şubatta sebep olduklarınızı hala geri almakla meşgulüz..

Fırat
07-02-2010, 23:56

SİZE ŞUNU ÖNERİYORUM.İÇİNİZDEN EN BİLGİLİ EN SİYASETİ BİLEN BİR ARKADAŞ SEÇİN .ARAYA KİMSE GİRMEDEN USULUNCA TÜRKİYENİN SON 40 YILINI TARTIŞALIM.HERŞEYİ DÖKELİM OYNANAN OYUNLAR HALKI KANDIRIP ÜLKEYE ZAMAN KAYBETTİRMELER ÇIKSIN ORTAYA.
İftira atmadık siz asıl şimdi iftira attınız neden benim soruma cevap vermediniz sizin örnekten yola çıkmıştım oysa.

40 Yıl değil sizin ve bizim döneme bakmaya yeterli o da ortada nesini tartışalım koraklığınızdan başlayabiliriz istersen..

unnamed
07-03-2010, 00:00

sizin yaptığınız şekilde, siyaset tartışılacaksa...
forumdan zannetmiyorum, kimse bu zulüme dayanamaz...
ki sizlerin ezberinde olduu iki cümle var, onlardan başka ne biliyorsunuz...
düşük kapasitenle forumu kirletme...
madem hancı olmak istiyorsun, önce yolcularını bul....

zilzal
07-03-2010, 00:01
fırat sana ne cevap vereyeyim.

ben diyorumki 2002 seçimlerinde ortaya çıkış ''Aslında Erbakan hoca işi alttan götürüyor.Kendi yasaklı hemde yaşlandı.Bu yüzden R.Tayyip ERDOĞAN'ı öne sürdü''sloganıydı.

Sen halen elmanın yarısı olan siz niye iktidara gelmediniz diyorsunuz.ELMANIN YARISIYIZ DİYEN BİZ DEĞİLDİK.

Cihannur
07-03-2010, 00:03

2002 yılında Cumhuriyetimizin 79. yılında 230 Milyar $'lar seviyesine gelmiş olan Milli Geliri devralan AK Parti'nin, 7,5 yıllık iktidarında 2010 yılında, 1929 Dünya Ekonomik Krizinden sonra dünyanın görmüş olduğu en büyük ekonomik kriz olan 2008 Dünya Ekonomik Krizine rağmen, Avrupa ülkelerinden Yunanistan'ın ekonomisi batmışken, İspanya'nın ekonomisi batışın eşiğindeyken, Portekiz'in ekonomisi zor durumdayken, 600 - 700 Milyar $'lar seviyelerine yükselterek, Cumhuriyetimizin 79 yılının toplamından daha büyük ekonomik başarıyı sadece 7,5 yılda sağlamış olmasından başlayabiliriz isterseniz.http://img413.imageshack.us/img413/8616/hhdiyensmiley.gif (http://img413.imageshack.us/i/hhdiyensmiley.gif/)

Fırat
07-03-2010, 00:06
fırat sana ne cevap vereyeyim.

ben diyorumki 2002 seçimlerinde ortaya çıkış ''Aslında Erbakan hoca işi alttan götürüyor.Kendi yasaklı hemde yaşlandı.Bu yüzden R.Tayyip ERDOĞAN'ı öne sürdü''sloganıydı.

Sen halen elmanın yarısı olan siz niye iktidara gelmediniz diyorsunuz.ELMANIN YARISIYIZ DİYEN BİZ DEĞİLDİK.
Tamam işte diğer yarısıda sizsiniz sizin iş neden yattı hadi sizin yarınızdık sizinle birlikteydikte neden önceden beraberken seçime gidip iktidar olmadık. Aydınlatımırsınız..

zilzal
07-03-2010, 00:07
[QUOTE=unnamed;763094]sizin yaptığınız şekilde, siyaset tartışılacaksa...

Sana göre düşük.
ayrıca formu kirletmiyorum,tatlı rüyanızdan uyandırıyorsam ,rüyanıza devam edebilirsin.
YAKINDA NASIL OLSA UYANACAKSINIZ,BELKİDE UYANMAYACAKSINIZ.!!!!!

Mavera
07-03-2010, 00:09

Sana göre düşük.
ayrıca formu kirletmiyorum,tatlı rüyanızdan uyandırıyorsam ,rüyanıza devam edebilirsin.

hadi biz bir gün uyanacagiz ama siz o uyku hapini kullanmayi birakmadigini sürece hep uyuyacaksiniz bizede "nennide nenni" demek düsüyor ;)

zilzal
07-03-2010, 00:11
Tamam işte diğer yarısıda sizsiniz sizin iş neden yattı hadi sizin yarınızdık sizinle birlikteydikte neden önceden beraberken seçime gidip iktidar olmadık. Aydınlatımırsınız..

Ne anlatıyorsun?
Ne zaman seçime birlikte girdik?
Ne işmiz yattı?

1996 yılında REFAH iktidar olmadımı?

kapatıldığı halde FAZİLET %15 oy almadımı?

El Emin
07-03-2010, 00:13
http://akgercekler.com/

Zilzal al gir az aydınlanırsın.

Fırat
07-03-2010, 00:14
Ne anlatıyorsun?
Ne zaman seçime birlikte girdik?
Ne işmiz yattı?

1996 yılında REFAH iktidar olmadımı?

kapatıldığı halde FAZİLET %15 oy almadımı?
Resmen dik kafalısın kardeşim..

EZEL
07-03-2010, 00:14

Sana göre düşük.

:karizmatik:

Hg Allah göstermesi FP döneminde Erbakan hoca vefat etseydi Numan Kurtulmuşunmu yoksa Recep Tayyip Erdoğanınmı Partinin başına geçmesini isterdin ?

Cihannur
07-03-2010, 00:17
Cevabınızı bekliyorum zilzal kardeşim.

unnamed
07-03-2010, 00:18

Sana göre düşük.

bak aşikar herşey...
rüyada olan sizsiniz...
bu halk sizi terk etti, ne deseniz boş...
siz geçmişşte yaşayan, yarına bakamayan bir kaç insan topluluğundan ileri gidemeyen, ezberlediiğiniz iki kelimeyle siyaset yapmaya çalışan siyasetçilerin kuklalarısınız....
her zaman şükür edyorum Allah' sizin gibi insanlar aramızda yok...
yoksa bizim ApAK olan partimizde sp gibi olurdu...
terkedilmiş...

zilzal
07-03-2010, 00:22
http://akgercekler.com/

Zilzal al gir az aydınlanırsın.

Ne var burada?
sana chp ve mhp yi savunan mı oldu?

zaten sizin en büyük nimetiniz chp ve mhp gibi geçmişi bozuk iki partinin muhalefet olması,

Dış borç 500 milyar dolar,tarım ülkesi etsiz,bakliyatsız dışa el açmış.
emekli,memur sürünüyor,
sağlık politikası iflasın eşiğinde,

insanları yardıma muhtaç hale getirilmiş,sen yat sana kömür makarna veririz.vs vs vs.

zilzal
07-03-2010, 00:24
YADA AZINLIK OLMAK,YANLIŞ YOLDA OLMAKMI?

Cihannur
07-03-2010, 00:27
Hâlâ cevap veremediniz zilzal.

zilzal
07-03-2010, 00:29
[QUOTE=Cihannur;763099]2002 yılında Cumhuriyetimizin 79. yılında 230 Milyar $'lar seviyesine gelmiş olan Milli Geliri devralan AK Parti'nin, 7,5 yıllık iktidarında 2010 yılında, 1929 Dünya Ekonomik Krizinden sonra dünyanın görmüş olduğu en büyük ekonomik kriz olan 2008 Dünya Ekonomik Krizine rağmen, Avrupa ülkelerinden Yunanistan'ın ekonomisi batmışken, İspanya'nın ekonomisi batışın eşiğindeyken, Portekiz'in ekonomisi zor durumdayken, 600 - 700 Milyar $'lar seviyelerine yükselterek, Cumhuriyetimizin 79 yılının toplamından daha büyük ekonomik başarıyı sadece 7,5 yılda sağlamış olmasından başlayabiliriz isterseniz.http://img413.imageshack.us/img413/8616/hhdiyensmiley.gif (http://img413.imageshack.us/i/hhdiyensmiley.gif/)

madem bu kadar MİLLİ GELİR VAR. bu gelişmişlikten kim faydalanabiliyor.hani nerede bu milli gelir.Yunanistan daki kriz ne biliyormusun?TATİL HAZIRLIĞI YAPAN YUNANLI EMEKLİLERİN TATİLLERİ ASKIYA ALINDI.oNLARIN YAŞADIĞI KRİZİN 10 KATINI BU MİLLET SÜREKLİ YAŞIYOR.

zilzal
07-03-2010, 00:31
cumhuriyet tarihinin borç rekoru nasıl yapıldı.en son 500 milyar dolardı.O kadar özelleştirilen yerlerin paraları ne oldu.

unnamed
07-03-2010, 00:32
neyi kastettim neyi anlıyorsun...
gerçi söylemlerine bakınca seni yine novekle karıştırdım....
haklı olan bir insanın yanında herkes durur...
laf ebeliği yapma boşuna....
bugn Gazze, davasında haklı olmasa kim destek olur ona?
evet siz yanlış yolda olduğunuz içi azınlık oldunuz...
hatta hiçliğe doğru hergün dahada yaklaşıyorsunuz...
Allah'ıma dua ediyorum, bu süreci hızlandırıp sizin gibileri bu ülkenin başına yönetim yapmasın diye....

anlayamadım gitti...
sp liler bunları çok arıyorlarmı? yoksa aramalarına gerek yok biz zaten hepimiz böylemiyiz diyor...
zilzal, sokak siyaseti yapıyorsun...
inanıyorum ki siyasete dair hiçbir bilginde yok...
araştırmıyorsunda, sadece çamur atayım yeter diyorsun....
eğer ki saçma söylemlerine devam edersen, yanıtlarım kalp kırıcı olacak...
o yüzden git, sütünü iç ve yat...
sizin ülkeye en büyük hizmetiniz;
gölge etmeyin başk ihsan istemez.....

El Emin
07-03-2010, 00:32
Ne var burada?

zaten sizin en büyük nimetiniz chp ve mhp gibi geçmişi bozuk iki partinin muhalefet olması,

emekli,memur sürünüyor,

insanları yardıma muhtaç hale getirilmiş,sen yat sana kömür makarna veririz.vs vs vs.

Cahil ve kör olmak için Chp yada Mhpli olmak gerekmiyor...Şehil zilzal'da görüldüğü gibi cehalet doruk noktada ...Diyorum ya gir aydınlanırsın...

EZEL
07-03-2010, 00:33
Ne var burada?

emekli,memur sürünüyor,

Zilzal dış borcun büyüklüğü borcun GYMSH oranıyla ölçülür .
Basit bir şekilde anlatırsak 100 lira para kazanıp 25 lira borçlanıyorsunuz diğer yerde 500 lira kazanıp 75 lira borçlanıyorsunuz hangisinden kendini daha çok borçlu hisedersin yada hangisinde borcunu daha rahat ödersin ? Ak Parti döneminde borcun GYMSH'ye oranı düşmüştür.
Sonra memurlar halinden memnun zam olmayınca isyan edilcek bir durumda olmuyor zaten ;;) sağlık politikası iflasın eşiğinde diyorsun RP ne yaptı ? Mesala sağlık kuruluşlarını birleştirebildimi ? sevkleri kaldırabildimi? ilaç kuyruklarını ladırıp vatandaşa istediği eczaneden ilaçlarını almasını sağlayabildimi ? sağlık personeli için ne kadar kadro açtı ?
Ezberden konuşmayalım azcık araştıralım öğrenelim hepimiz din kardeşiyiz :saygılar:

cumhuriyet tarihinin borç rekoru nasıl yapıldı.en son 500 milyar dolardı.O kadar özelleştirilen yerlerin paraları ne oldu.

Ak Parti döneminde değil tüm Cumhuriyet tarihdeki özelleştirmelerin toplamında devletin kasasına giren para 100 milyar dolar bile değildir . Ak Parti iktidara geldiği dönemdeki devlet bütçesiyle şimdiki bütçeyi yanyana koy arada 750 katrilyon var kuru sıkı sallamayalım yani :karizmatik:

Fırat
07-03-2010, 00:36
Yanıltamadınız

El Emin
07-03-2010, 00:37
madem bu kadar MİLLİ GELİR VAR. bu gelişmişlikten kim faydalanabiliyor.hani nerede bu milli gelir.Yunanistan daki kriz ne biliyormusun?TATİL HAZIRLIĞI YAPAN YUNANLI EMEKLİLERİN TATİLLERİ ASKIYA ALINDI.oNLARIN YAŞADIĞI KRİZİN 10 KATINI BU MİLLET SÜREKLİ YAŞIYOR.

Senin kafan bu kadar işte...
Dünyada en çok büyüyen ve gelişen ülke olarak gösterilen Çin'de durum içler acısı...
Siz geleceği görmüyor günü birlik düşünüyorsunuz...
"nato kafa nato mermer" diye bir söz var aklıma onu getirdiniz.

zilzal
07-03-2010, 00:39
[QUOTE=Vuslata Hasret;763152]

Dünyada en çok büyüyen ve gelişen ülke olarak gösterilen Çin'de durum içler acısı...

SÜPER KAFA NE İMİŞ 1.5 MİLYARLIK ÇİN İN İÇLER ACISI DURUMU?

unnamed
07-03-2010, 00:40
Bu millet bu hükümete sabrediyorsa,inancından,hükümet (halk deyimi ile)kafirin eline geçmesin diye.
KENDİ NAMINA KONUŞ, İYİCENE ZIRVALMAYA BAŞLADIN...
BU MİLLET YAPILAN HİZMETLERİ GÖRÜP İKİ SEÇİMDİR BU PARTİYE OY VERİYORLAR, VE BU ÜLKE BAŞBAKANINI SEVİYOR....
SİZ NE YAPTINIZ?
BU ÜLKEDE SÖYLEYİN İCRAATLERİNİZİ?
BAK sn.EZEL YAPILAN REFORMLARI SUNMUŞ SİZE...
HANGİSİNİ YAPTINIZ....
BOŞ BOŞ KONUŞMA....

Cihannur
[

Yunanistan'ın ekonomik batışını küçümsemeyiniz. Yunanistan, Avrupa Birliği ülkelerinden büyük ekonomik destek almasına rağmen perişan olmuş durumdadır. Eğer Avrupa ülkeleri Yunanistan'a büyük ekonomik destek vermeselerdi, Yunanistan belki de askerî darbeye maruz kalabilirdi.

AK Parti'nin sağladığı ekonomik gelişmeden tüm Türk Milleti faydalanıyor. Kimine az fayda gelebilir kimine çok. 230 Milyar $'lardan aldığı Milli Geliri 600 - 700 Milyar $'lara yükseltmiş olması, AK Parti'nin Türkiye'ye ve Türk Milleti'ne Türk Siyasi Tarihinde gelmiş geçmiş en çok hizmet etmiş, en iyi ve en başarılı siyasi partisi olduğunun apaçık ve reddedilemez delilllerindendir.

Bu kesin gerçeği kabul ediyorsunuz değil mi? http://img819.imageshack.us/img819/9042/acabadiyensmiley.gif (http://img819.imageshack.us/i/acabadiyensmiley.gif/)

El Emin
[QUOTE=Vuslata Hasret;763152]

SÜPER KAFA NE İMİŞ 1.5 MİLYARLIK ÇİN İN İÇLER ACISI DURUMU?

Sen dünyadan habersiz sadece eline verilen iki üç kelimeyi ezberleyip neyi savunduğunu bilmeden boş boş zırvalayan birisine şimdi ben ne anlatayım...

EZEL
07-03-2010, 00:41
Bu millet bu hükümete sabrediyorsa,inancından,hükümet (halk deyimi ile)kafirin eline geçmesin diye.

Sizi niye seçmiyor peki ?

EZEL
07-03-2010, 00:43
Ne var burada?

emekli,memur sürünüyor,

Zilzal dış borcun büyüklüğü borcun GYMSH oranıyla ölçülür .
Basit bir şekilde anlatırsak 100 lira para kazanıp 25 lira borçlanıyorsunuz diğer yerde 500 lira kazanıp 75 lira borçlanıyorsunuz hangisinden kendini daha çok borçlu hisedersin yada hangisinde borcunu daha rahat ödersin ? Ak Parti döneminde borcun GYMSH'ye oranı düşmüştür.
Sonra memurlar halinden memnun zam olmayınca isyan edilcek bir durumda olmuyor zaten ;;) sağlık politikası iflasın eşiğinde diyorsun RP ne yaptı ? Mesala sağlık kuruluşlarını birleştirebildimi ? sevkleri kaldırabildimi? ilaç kuyruklarını ladırıp vatandaşa istediği eczaneden ilaçlarını almasını sağlayabildimi ? sağlık personeli için ne kadar kadro açtı ?
Ezberden konuşmayalım azcık araştıralım öğrenelim hepimiz din kardeşiyiz :saygılar:

Ak Parti döneminde değil tüm Cumhuriyet tarihdeki özelleştirmelerin toplamında devletin kasasına giren para 100 milyar dolar bile değildir . Ak Parti iktidara geldiği dönemdeki devlet bütçesiyle şimdiki bütçeyi yanyana koy arada 750 katrilyon var kuru sıkı sallamayalım yani :karizmatik:

milletinadami
07-03-2010, 00:43
zilzal isimli saadet holiganını iftiraları ve hakaretleri ile başbaşa kalması için banlanmasını öneriyorum....

ALmi´
07-03-2010, 00:44
Zizal'e az düşünsün , az kendine gelsin , az ağzından çıkanı kulağı duysun diye ; birkaç gün istirahat verildi...ama görüyorum ki zilzal aynı zilzal!..

zilzal
07-03-2010, 00:45
[QUOTE=unnamed;763143]neyi kastettim neyi anlıyorsun...
gerçi söylemlerine bakınca seni yine novekle karıştırdım....
haklı olan bir insanın yanında herkes durur...
laf ebeliği yapma boşuna....
bugn Gazze, davasında haklı olmasa kim destek olur ona?
evet siz yanlış yolda olduğunuz içi azınlık oldunuz...
hatta hiçliğe doğru hergün dahada yaklaşıyorsunuz...
Allah'ıma dua ediyorum, bu süreci hızlandırıp sizin gibileri bu ülkenin başına yönetim yapmasın diye....

anlayamadım gitti...
sp liler bunları çok arıyorlarmı? yoksa aramalarına gerek yok biz zaten hepimiz böylemiyiz diyor...
zilzal, sokak siyaseti yapıyorsun...
inanıyorum ki siyasete dair hiçbir bilginde yok...
araştırmıyorsunda, sadece çamur atayım yeter diyorsun....
eğer ki saçma söylemlerine devam edersen, yanıtlarım kalp kırıcı olacak...
o yüzden git, sütünü iç ve yat...
sizin ülkeye en büyük hizmetiniz;
gölge etmeyin başk ihsan istemez.....

ülkenin tapusunuda aldın herhalde,ne gölgesiymiş bu?
kardeşim hem araştırıyoruz hem yaşıyoruz merak etme..

sokak siyasetimi dedin? MECLİSTE ARA.

Bende DUA ediyorum? MÜMİNLER İÇİN HAYIRLISI NE İSE RABBİM ONU NASİP ETSİN.

Mavera
07-03-2010, 00:45

siyaset bilimcisiniz galiba baksaniza ne müthis tespitler yapiyorsunuz yada radikal milli görüscüsünüz olayi hemen dine bagladiniz ;)
peki bu millet sp yi niye görmezden geliyor yap bir gözlemde bilgilenelim!

unnamed
07-03-2010, 00:48
Sizi niye seçmiyor peki ?
abi bırak bu densizi, gitsin...
şimdi bir kaç kelime daha dağarcığına katarlar bunun, gelir onları zırvalamaya başlar....

zilzal
07-03-2010, 00:48
[QUOTE=Galevera;763167]siyaset bilimcisiniz galiba baksaniza ne müthis tespitler yapiyorsunuz yada radikal milli görüscüsünüz olayi hemen dine bagladiniz ;)

TV,gazetelerde estirilen rüzgar,

bu tv,gazetelerin Türkiyede başbakan yapamayacağı insan yoktur.

EZEL
07-03-2010, 00:49
Amann sallayın gitsin ;D

manifesto
07-03-2010, 00:49
zilzal, boş bir laf ettin ak parti foruma geldin bari dersini al boşa gitmemiş olursun
500 milyar dolar gibi bir dış borçtan bahsetmişsin
Cehaletine veriyorum çünkü milli görüşçü kardeşlerimizin ortak yönü budur

Sana merkaz bankasının 2010 verilerini vereyim
Hazine'den yapılan açıklamaya göre, Türkiye Brüt dış borç stoku, 2010 yılı ilk çeyreği sonu itibarıyla 266,6 milyar dolar olarak gerçekleşti. Özel sektör borçlarının toplam dış borç stoku içindeki payı 169,2 milyar dolar (yüzde 63,5), kamu kesimi borçlarının payı da 84,9 milyar dolar (yüzde 31,8) oldu

Yani kamu borcu 2010 yılı itibari ile 84 milyar dolar ki bu GSMH nın borcu karşılama oranına bakarsan anlarsın..onu da anlamazsan bir istatistik dersi daha verebilirim..
Bu arada siz IMF klişeleri ile IMF defol sloganları ile büyürken biz sessiz sedasın IMF nın kaba etine kocaman bir tekmeyi çoktan attık..
ha anladın sen :)

Mavera
07-03-2010, 00:52
[QUOTE=Galevera;763167]siyaset bilimcisiniz galiba baksaniza ne müthis tespitler yapiyorsunuz yada radikal milli görüscüsünüz olayi hemen dine bagladiniz ;)

TV,gazetelerde estirilen rüzgar,

bu tv,gazetelerin Türkiyede başbakan yapamayacağı insan yoktur.

o zaman o rüzgar buyursun kilicdaroglunu basbakan yapsin ya!.. gecelim bunlar bu halk öyle firtinayla, rüzgarla oy vermiyor öyle olsaydi biz ne firtinalar gördük bakiniz simdi hepsi birer birer patladi..
mehmet ali bayar, erkan mumcu, kemal dervis, ismail cem, hüsamettin özkan, abdullatif sener, mustafa sarigül de rüzgar estiriyordu simdi o rüzgarla ancak balon ucurtabiliyorlar!

unnamed
07-03-2010, 00:53
[QUOTE=unnamed;763143]
ülkenin tapusunuda aldın herhalde,ne gölgesiymiş bu?
kardeşim hem araştırıyoruz hem yaşıyoruz merak etme..

sokak siyasetimi dedin? MECLİSTE ARA.

Bende DUA ediyorum? MÜMİNLER İÇİN HAYIRLISI NE İSE RABBİM ONU NASİP ETSİN.
meclise baktığımda sizinkileri görüyorum orda...
aranızdaki fark ise, sadece parti isminin değişik olması...
yoksa zihniyetler aynı...
senin şimdi çark dönmemiştir hemen söyliyeyim, orda muhalefette cehepe ve mehepe duruyor ya, heh onlar..aklından geçmiştir elbet... o kadar da değil dimi....

zilzal
07-03-2010, 00:54
[QUOTE=BenHur;763172]zilzal, boş bir laf ettin ak parti foruma geldin bari dersini al boşa gitmemiş olursun
500 milyar dolar gibi bir dış borçtan bahsetmişsin
Cehaletine veriyorum çünkü milli görüşçü kardeşlerimizin ortak yönü budur

Sana merkaz bankasının 2010 verilerini vereyim

Yani kamu borcu 2010 yılı itibari ile 84 milyar dolar ki bu GSMH nın borcu karşılama oranına bakarsan anlarsın..onu da anlamazsan bir istatistik dersi daha verebilirim..
Bu arada siz IMF klişeleri ile IMF defol sloganları ile büyürken biz sessiz sedasın IMF nın kaba etine kocaman bir tekmeyi çoktan attık..
ha anladın sen :)

ÇOK KİBİRLİ VE GURURLUSUNUZ,İŞTE ASIL ELİNE YALAN YANLIŞ ÜÇ BEŞ BİLGİ VERİLİP HAKARET ETMEYİ NİMET SAYANLAR. ÖĞRETİLENLER.SİZSİNİZ.

GERİ KALANI NE BORCUYMUŞ?
VE KİM ÖDEYECEK?

Gönülden
07-03-2010, 00:56
Konunun dışında yapılan yorumlar ve partimizi eleştiriden öte kendince yapılan tespitler ile karalama amaclı mesajlar silinecektir.Tartışma seviyesini düşürmeden saygı çerçevesinde tartışalım

zilzal
07-03-2010, 00:57
[QUOTE=zilzal;763166]
meclise baktığımda sizinkileri görüyorum orda...
aranızdaki fark ise, sadece parti isminin değişik olması...
yoksa zihniyetler aynı...
senin şimdi çark dönmemiştir hemen söyliyeyim, orda muhalefette cehepe ve mehepe duruyor ya, heh onlar..aklından geçmiştir elbet... o kadar da değil dimi....

BANA BASİT ADAM DİYENİN SÖZLERİNE BAK.ÇOK KOMİK.

BU SLOGANI BİR YERDEN BİLİYORUM GALİBA.

Cihannur
07-03-2010, 01:03

AK Parti, Türkiye'nin reel borçlarnı azaltmıştır. Bir kısım muhalefet, AK Parti, Türkiye'nin borçlarını arttırdı diyerek halkı kandırmaya çalışmaktadır. Bir kısım muhalefetin yalanlarına ve iftiralarına kanmayınız. AK Parti'nin Türkiye'nin borçlarını reel olarak azalttığını kesin olarak kanıtlayayım:

AK Parti, 2002 yılında iktidara geldiğine Anasol M'den devraldığı Kamu Borcunun Milli Gelire oranı % 73'ler seviyesindeydi. AK Parti 7,5 yıllık iktidarında, 1929 Dünya Ekonomik Krizinden sonra dünyanın görmüş oluğu en büyük ekonomik kriz olan 2008 Dünya Ekonomik Krizine rağmen, Avrupa ülkelerinden Yunanistan'ın ekonomisi batmışken, İspanya'nın ekonomisi batışın eşiğindeyken, Portekiz'in ekonomisi zor durumdayken, Kamu Borcunun Milli Gelire oranını % 45'ler seviyesine düşürmüştür.

Basitleştirerek şöyle anlatayım: AK Parti'nin hükümeti devraldığı Anasol M'nin 100 TL gelirinin 73 TL'si borç iken, AK Parti'nin 100 TL gelirinin 45 TL'si borçtur. Bu apaçık ve kesin gerçek, AK Parti'nin Türkiye'nin borçlarını reel olarak azalttığının reddedilemez delilidir.

Cumhuriyetimizin 79 yılında 230 Milyar $'lar seviyesine gelmiş olan Milli Gelirini devralan AK Parti, 7,5 yıllık iktidarında Milli Geliri 600 - 700 Milyar $'lar seviyesine yükseltmesinin yanı sıra, Kamu Borcunun Milli Gelire oranını % 73'lerden alıp % 45'ler seviyesine düşürmüştür. Bu büyük başarılar, AK Parti'nin Türkiye'ye ve Türk Milleti'ne Türk Siyasi Tarihinde en çok hizmet etmiş, en iyi ve en başarılı siyasi parti olduğunun apaçık ve reddedilemez delillerindendir.

Bu kesin gerçekleri kabul ediyorsunuz değil mi? http://img819.imageshack.us/img819/9042/acabadiyensmiley.gif (http://img819.imageshack.us/i/acabadiyensmiley.gif/)

unnamed
07-03-2010, 01:04
[QUOTE=unnamed;763176]

BANA BASİT ADAM DİYENİN SÖZLERİNE BAK.ÇOK KOMİK.

BU SLOGANI BİR YERDEN BİLİYORUM GALİBA.
baktım anlamıyorsun..
istemeyerekte olsa senin seviyene düşmek zorunda kaldım...
ne yapayım hani belki anlarsın diye...
hep bağırmıyormusunuz siz fark var diye...
evet var isim farkı(:

zilzal
07-03-2010, 01:06
[QUOTE=Galevera;763174][QUOTE=zilzal;763169]

o zaman o rüzgar buyursun kilicdaroglunu basbakan yapsin ya!.. gecelim bunlar bu halk öyle firtinayla, rüzgarla oy vermiyor öyle olsaydi biz ne firtinalar gördük bakiniz simdi hepsi birer birer patladi..
mehmet ali bayar, erkan mumcu, kemal dervis, ismail cem, hüsamettin özkan, abdullatif sener, mustafa sarigül de rüzgar estiriyordu simdi o rüzgarla ancak balon ucurtabiliyorlar!

BASININ O RÜZGARI KEMAL KILIÇTAROĞLUNU CHP NİN BAŞINA GETİRTTİ.

DİĞER SAYDIĞIN İSİMLERE HİÇ BİR RÜZGAR ESTİRİLMEDİ.MEMET ALİ BAYAR'IN KOLTUĞU BU BASIN SAYESİNDE CİNDORUKA TESLİM EDİLDİ.

Cihannur
07-03-2010, 01:07
Cevabınızı bekliyorum zilzal kardeşim.

manifesto
07-03-2010, 01:13
GERİ KALANI NE BORCUYMUŞ?
VE KİM ÖDEYECEK?

Devletin borcu değil..Özel sektörün borcu..Ne oldu şimdi de bu adamlara mı çatacaksın niye bukadar borç aldınız diye :)

borcu kim aldıysa o ödeyecek,bunu da mı bizim söylememiz gerek..Ne oldu 500 milyar dolardan bahsediyordun...soluğun mu kesildi..

siz erbakanın borcunu ödeyin bence 12 milyon dolar..aranızda para toplamaya başlasanız iyi edersiniz :)

zilzal
07-03-2010, 01:15
cihannur kardeşim :halka yansımasını anlatınız.

kurumların verdiği rakamlar hiç bir şeyi ifade etmez.ENFLASYONUN RAKAMLARINIDA ÇİÇEK SEPETİ,SAÇ TOKASI,MASA ÖRTÜSÜ BELİRLER.BUNLAR ŞİMDİ GERÇEK RAKAMLARMI*

Kredi kartı batağı ne kadar artmış,boşanmalar ne kadar çoğalmış,aile içi şiddet,cinayetler,terör,kaybolan çocuklar,tv lerden akan necaset proğramları,vs vsvs gündem bunlar.lütfen gerçekçi olalım.

Şu an başta CHP olsa idi aynı şeyler olsa idi ne derdik.?

zilzal
07-03-2010, 01:20
[QUOTE=BenHur;763194]Devletin borcu değil..Özel sektörün borcu..Ne oldu şimdi de bu adamlara mı çatacaksın niye bukadar borç aldınız diye :)

borcu kim aldıysa o ödeyecek,bunu da mı bizim söylememiz gerek..Ne oldu 500 milyar dolardan bahsediyordun...soluğun mu kesildi..

siz erbakanın borcunu ödeyin bence 12 milyon dolar..aranızda para toplamaya başlasanız iyi edersiniz :)

BENHUR kardeşim.

Hani ihracaat rakamları ile övünüyor,hemen kendinize çekiyordunuz?borca sıra geldimi tü kaka öylemi?ihracaatı yapan bu adamlar değilmi?

Hocama laf etme,sonra bu konunun içerisine Başta Cumhurbaşkanı ve diğer partinizin ileri gelenlerinide çekersiniz?Allah muhafaza.

FarukARSLAN.
07-03-2010, 01:37

kurumların verdiği rakamlar hiç bir şeyi ifade etmez.ENFLASYONUN RAKAMLARINIDA ÇİÇEK SEPETİ,SAÇ TOKASI,MASA ÖRTÜSÜ BELİRLER.BUNLAR ŞİMDİ GERÇEK RAKAMLARMI*

Şu alıntıladığım arkadaşa sorar mısınız, hangi yüzle "enflasyon" deyip bu döneme horozluk yapıyor acaba?, diye..

http://img43.imageshack.us/img43/4997/101996daenflasyonyzde85.jpg

http://img8.imageshack.us/img8/6968/1322010daenflasyontekha.jpg

Cihannur
07-03-2010, 01:46

Kredi kartı batağı ne kadar artmış,boşanmalar ne kadar çoğalmış,aile içi şiddet,cinayetler,terör,kaybolan çocuklar,tv lerden akan necaset proğramları,vs vsvs gündem bunlar.lütfen gerçekçi olalım.

Şu an başta CHP olsa idi aynı şeyler olsa idi ne derdik.?

Halka yansımaz olur mu tabii ki yansıyor. Türk Milleti, 2010 yılında 2002'ye göre çok daha iyi durumdadır. AK Parti iktidarından önce sürekli olarak siyasi ve ekonomik krizler yaşayan Türkiye, AK Parti iktidarı sayesinde siyasi ve ekonomik istikrara kavuşmuştur şükürler olsun. Halkımızın alım gücü yükselmiştir. Gazeteleri açıp bakarsanız pek çok konut ilanına rastlayacaksınızdır. Gazetelerde ilanları yayınlanan o konutları kimler satın alıyor? Halkımız satın alıyor elbette.

AK Parti ülkemize yıllar boyu yapılan zulümleri gidermiş, uçuruma sürüklenen Türkiye'yi uçurumun kenarından kurtarmıştır.
Her şey güllük gülistanlıktır demiyorum. İşsizlik ve ekonomik sıkıntılar terörden sonra halkımızın en önemli sorunlarının başlarında gelmektedir. Ama ümitliyiz. AK Parti'ye, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ve AK Parti'nin kadrolarına inanıyor ve güveniyoruz. AK Parti iktidarında ülkemizin ve milletimizin ekonomik durumu gittikçe daha da iyi olacaktır inşaallah.

Kurumların verdiği rakamlar çok şey ifade eder. Eğer kurumlarımızın verdiği rakamlar kötü çıksaydı, Allah korusun ki; Yunanistan'ın, İspanya'nın, Portekiz'in düştüğü kötü durumlara biz de düşebilirdik.

Eğer CHP iktidarda olsaydı ve AK Parti'nin hizmetleri gibi hizmetler yaparak; Milli Geliri 230 Milyar $'lardan alıp 600 - 700 Milyar $'lara yükseltebilseydi, Kamu Borcunun Milli Gelire oranını % 73'lerden alıp % 45'lere düşürebilseydi, bunlar gibi daha pek çok olağanüstü ve muhteşem hizmetler yapabilseydi, Türk Siyasi Tarihinin Türkiye'ye ve Türk Milleti'ne en çok hizmet etmiş olan en başarılı siyasi partisi CHP'dir diyecektik o zaman. Bizler Müslümanlar olarak doğru olan neyse onu söyleriz. Müslüman yalan söylemez.

rizzelli
07-03-2010, 02:10
ağzından slogandan başka birşey çıkmayan birisine istatistik,rakamlar,sayılar ile birşeyler aktarmaya çalışıyorsunuz.

arkadaş görmüyor ki,gözünü yummuş bağırıyor.

gardını almış hayali suçlamalara başlıyor.

Erbakan hoca birşeyi açıklarken,yanıt verirken mizahi cevap verirdi.

millet ekranda hocayı gördü mü konuşmanın içeriğine değil espirilerine gülerdi.

sonra dünya seni anladı bu millet anlamadı der milletin zekasına alaya almaya başlar.

sandıktan seçim sonuçları açıklanır milletin basiretine saygı duymaz suçu siyaset makamı hariç herşeye atar.

zilzal gulu gulu dansı yapıyor , sizlerde kendinizi yorup arkadaşa eşlik etmeyin bence:)

HaArP
07-03-2010, 02:26
Masonik kaynaklarda, masonların Kuran ahlakını yaşayan ve bu ahlakı savunan kimselere uyguladıkları eziyet, iftira ve komplo hareketleri bir kural olarak şöyle anlatılır:

"Toplumumuzda İslam medeniyetinden kalma ve onu medeniyete bağlamaya çalışan gizli kuvvetler vardır. Bunun varlığını kabul etmekten kaçınmamak lazımdır. Ama onu ezecek tedbirleri düşünmek ve uygulamak şarttır." (Bilgi Locası Yayınları, No.1, sf.74, Ankara)

Çekişmeye son verip Düşmanlarımızı sevindirmemeliyiz acizane...

Beylerbeyi
07-03-2010, 04:10
mecliste saadet partisini görmek isterim ama AK Parti- Saadet ittifakının kurulmasına karşıyım. Ki zaten bu mümkün değil. çok ayrı tellerden çalan iki partiyiz. saadetle ittifak kurulması oyları yükseltmez. çünkü bazı AK Partililer Saadete soğuk baktığı için AK Partiye oy vermekten vazgeçebilir, aynı şekilde partimizi "dinden çıkmışlar, kireç suyu, cehennem yolcuları mensupları" olarak gören bir partinin üyeleri de bu ittifaka olumlu bakmayacaklardır. bu yüzden böyle bir ittifakın kurulmasına hiç gerek yok. ne zaman ittifak yapılabilir? CHP-MHP nin vekil sayısı AK Partinin vekil sayısını geçtiyse ve Saadet barajı aşıp meclise girdiyse CHP-MHP ittifakının oluşmaması için AK Parti ile Saadet ittifak yapabilir onun dışında olmaz.

İntifada
07-03-2010, 07:56
yorulmaya bile değmez...
fark var demekle fark gösterilmiyor...
o farkı önce halka göstereceksin sonra çıkıp konuşacaksın...
yüzde 3 oy alıp birde çıkıp yok hancıyız biz demeyeceksin...
sen önce genç partiyi geçte Ak Partiyle yarışırsın...
saadet partisinin azınlık olmak haksızlıkmıdır söylemler :)
bilenler bilir mgf de fink atıyorduk bir oylama vardı bir sitede en iyi siyaset adamını seçiyorlardı bizim ise forumumuz kapalıydı tabi bunlar yayınladı forumlarından bir baktık numan kurtulmuş yüzde 40 larda başbakanımız yüzde 20 lerde sonra başladılar hepsi fark var farkı gördük işte saadet farkı vs...
sonra akşamına bir baktık ki başbakanımız yüzde 50 ye dayanmış numan kurtulmuş yüzde 15 lere inmiş...
sonra yorumlar neydi sizce?biz anket sonuçlarına göre değerlendirme yapmayız,ak partililer kendi kendilerine sevinsinler,biz farkımızı her alanda gösteriyoruz:)
ey saadet ahalisi 1 milyonluk mitingler düzenliyoruz diye övünüyorsunuz ama son genel seçimlerde aldığınız oy 850.000 bir düşünün o 1.000.000 bile bize neden oy vermiyor diye

redyellow
07-03-2010, 12:49
Maşallah konu baya kaynak olmuş:)

Radikaldan bir gazeteci bir yazı yazıyor, saadet bu yazıyı yalanlıyor, ama bazıları nedense ısrarla bu yalanlanmış haber üzerinden saadete sataşarak, atarak, tutarak, saldırarak konuyu devam ettiriyorlar.

Hayırlısı olsun bakalım.

Durmak yok!

Saadete ateşşşşşşşş!

Milli görüşe ateşşşşşşş!

redyellow
07-03-2010, 12:49
Maşallah konu baya kaynak olmuş:)

Radikaldan bir gazeteci bir yazı yazıyor, saadet bu yazıyı yalanlıyor, ama bazıları nedense ısrarla bu yalanlanmış haber üzerinden saadete sataşarak, atarak, tutarak, saldırarak konuyu devam ettiriyorlar.

Hayırlısı olsun bakalım.

Durmak yok!

Saadete ateşşşşşşşş!

Milli görüşe ateşşşşşşş!

unnamed
07-03-2010, 19:13
Redyellow abi kusura bakma ama, zilzal gibiler sizde olduğu müddetçe siz daha çok ateş altında kalırsınız....

manifesto
07-03-2010, 23:49
Durmak yok!

Saadete ateşşşşşşşş!

Milli görüşe ateşşşşşşş!

redyelleow , cevap vermemeyim diyorum ama olmuyor.
Her platformda ak partililere giydirmeyi marifet belleyen sözde milli görüşçülere müsade et de akparti forum da gereken cevabı verelim..
İftiralarına cevap veriyoruz zılgıtları koparıyorsun..
Git bunu karanlık forumlarında dile getir..
ak partiye niye ateş ediyorsunuz de
Efendilik peşindeysen..

Akparti onmilyonlarca seçmenin takdiri ile 7 yıldır kesintisiz iktidar ve öyle kalmaya devam edecek.Nice 7 yıllara

redyellow
07-04-2010, 10:19
Redyellow abi kusura bakma ama, zilzal gibiler sizde olduğu müddetçe siz daha çok ateş altında kalırsınız....

Hayret.. benhur gibileri görmeyenlerin başkaları sözkonusu olunca hemen gözlerinin dört olması çok ilginç!

ha işçi partisi ha saadet diyenleri görme!

Saadet ile cehape aynı diyenlere görme!

Bütün bunlara gözünüzü kapatın!

Ama zilzal gibiler diyerek saadete ateş etmek için hemen bahane arayın!

Bak bu başlığı oku, saadet dememiş böyle bir şey, radikal gazetesinden bir yazar kendi kendine böyle bir yazı yazmış, bu konuya yazılmış yazı, arkadaşlar hemen başlamışlar atıp tutmaya!

zilzal ortada yok bile!

"bizim işçi partisi neyse saadet o" cümlesi de zilzal yokken, murat yetkinin yazısı üzerine yazılmış!

Yahu bu yazıda saadetin suçu ne Allah aşkına? bir gazetci yazı yazıyor, burda durup dururken saldırılan saadet oluyor!

Ondan sonra da sayın zilzala laf atıyorsun.

Sayın zilzal ile benhur gibilerin yazılarını karşılaştır bi de.

zilzal hakaret edmiyor, küfür etmiyor. En azından ben görmedim, eğer küfür, hakaret vs. yazıyorsa buyrun aktarın.

Sadece eleştiri yapıyor, eleştirilere hazımlı olun, iktidar partisi eleştiriyi hazmetmelidir, eleştiri yapıcı olursa iyidir, her eleştiriyi kötü kabul edip bu kadar tepki vermek yanlış olur arkadaşım.

redyelleow , cevap vermemeyim diyorum ama olmuyor.
Her platformda ak partililere giydirmeyi marifet belleyen sözde milli görüşçülere müsade et de akparti forum da gereken cevabı verelim..
İftiralarına cevap veriyoruz zılgıtları koparıyorsun..
Git bunu karanlık forumlarında dile getir..
ak partiye niye ateş ediyorsunuz de
Efendilik peşindeysen..

Akparti onmilyonlarca seçmenin takdiri ile 7 yıldır kesintisiz iktidar ve öyle kalmaya devam edecek.Nice 7 yıllara

Sen bana cevap verme!

Önce sen konuşmayı öğren sonra gel beni muhatap al!

rizzelli
07-04-2010, 10:33
Hüseyin Çelik'in söylediği gibi İşçi Partisi nasıl rakibmiz ise Saadette rakibimizdir.

Bundan niye bu kadar gocuyosunuz sevgili abicim.

Cihannur
07-04-2010, 10:35
Redyellow kardeşim, zilzal kardeşimize fazla yüklenildiği konusunda sizinle hem fikirim. Madem AK Parti Forum AK Partili olmayan kardeşlerimize de açık, öyleyse zilzal'a ve AK Partili olmayan diğer kardeşlerimize de anlayışla davranılmalıdır.

Ahmet Yasin
07-04-2010, 10:36
Geçen aylarda milli görüş foruma üye oldum ve ak partiyi savunmaya başladım sordukları bütün cevaplara gayet mantıklı ve doğru cevaplar verdim. sustular hak verdikleri yerde oldu bazı üyeler hatta biri vardı ki (sanırım bayandı) illa saadet diyor başka bir şey demiyor. yazdığım yorumu alıntılarken kendine uygun alıp alıntılıyor ve hatta mesajımı değiştirdi sen böyle dedin diye konuyu dağıtmaya çalıştı.Ne cevap verdiysem boşuna nuh diyor peygamber demiyor.
Söylediği ve savunduğu tek konu şu neymiş efendim AK parti eşcinsellere kanun çıkarıyorda neden türbanı serbest bırakmıyor.baya anlattım tamam diyor yine , o zaman niye türbanı serbest bırakmıyor dedi yine sadece güldüm:) cevap veremedim.

Aklıma şu geldi 'akıllı adamlarla tartışırım ikna edebilirim ama karşımda cahil olunca hep kaybederim.''sustum yani demek istediğim Saadet partisi bütün partilerden çok AK partiyi eleştiriyor sebebi belli biliyorsunuz.Ama bazı konularda illa inat etmesini hala anlamıyorum.

Yaşadığım şehirde çok fanatik bir saadet partili arkadaşım vardı o kadar koyu bir saadet partili ki yanında Ak partinin ak ını diyemiyorum.Ak partilililere söylemediği laf kalmazdı hırsız vurguncu yalancı vs. dün teşkilata gittim baktım dediğim kişi orda ve il yönetimine girmi hayırlı olsun dedim.ve söyledikleri o sözler aklıma geldi

Neden hırsızları tercih ettin de içlerine geldin.Yinede hoşgeldin.

Ahmet Yasin
07-04-2010, 10:36
.....

redyellow
07-04-2010, 11:14
Redyellow kardeşim, zilzal kardeşimize fazla yüklenildiği konusunda sizinle hem fikirim. Madem AK Parti Forum AK Partili olmayan kardeşlerimize de açık, öyleyse zilzal'a ve AK Partili olmayan diğer kardeşlerimize de anlayışla davranılmalıdır.

Teşekkürler.

ya foruma AKPARTİLİ OLMAYAN GİREMEZ diye bir maded konur bu iyin önüne geçilir, veya böyle bir şey istenmiyorsa herkes üye olabiliyorsa eleştirilere karşı anlayışlı davranılılır.

hakaret, küfür vs. varsa buna ben sizlerden önce karşıyım, hemen defedilmelidir.

Ama gelinmiş insan gibi güzelce eleştiri yapılıyorsa bundan memnuniyet duyulmalıdır.

Çünkü eleştiri iyidir, güzeldir, yol göstericidir.

Eleştiri ile hakareti ayırt edebilen herkes her forumda görüşünü yazabilmelidir.

Sayın zilzalın yazılarında ben hakaret görmedim, ama bakıyorum onun yazısı saadete saldırılması için delil gösterilebiliyor.

Bu yanlıştır.

Burda iktidar partisi, mgf forumda saadet partisi başka partililer tarafından eleştirilebilmeli, güzel bir tartışma ortamı oluşturulmalıdır.

Tekrar teşekkür ediyorum bu güzel düşünceleriniz için.

Hüseyin Çelik'in söylediği gibi İşçi Partisi nasıl rakibmiz ise Saadette rakibimizdir.

Bundan niye bu kadar gocuyosunuz sevgili abicim.

:)

BENİM İÇİN AKP İLE ERGENEKONCULAR AYNIDIR.

Desem, "gocunmazmısınız"???

Gocunmayın canım, ergenekon bizim rakibimizdir, iktidar partisi gibi desem sonra da:)

redyellow
07-04-2010, 11:17
Geçen aylarda milli görüş foruma üye oldum ve ak partiyi savunmaya başladım sordukları bütün cevaplara gayet mantıklı ve doğru cevaplar verdim. sustular hak verdikleri yerde oldu bazı üyeler hatta biri vardı ki (sanırım bayandı) illa saadet diyor başka bir şey demiyor. yazdığım yorumu alıntılarken kendine uygun alıp alıntılıyor ve hatta mesajımı değiştirdi sen böyle dedin diye konuyu dağıtmaya çalıştı.Ne cevap verdiysem boşuna nuh diyor peygamber demiyor.
Söylediği ve savunduğu tek konu şu neymiş efendim AK parti eşcinsellere kanun çıkarıyorda neden türbanı serbest bırakmıyor.baya anlattım tamam diyor yine , o zaman niye türbanı serbest bırakmıyor dedi yine sadece güldüm:) cevap veremedim.

Aklıma şu geldi 'akıllı adamlarla tartışırım ikna edebilirim ama karşımda cahil olunca hep kaybederim.''sustum yani demek istediğim Saadet partisi bütün partilerden çok AK partiyi eleştiriyor sebebi belli biliyorsunuz.Ama bazı konularda illa inat etmesini hala anlamıyorum.

Yaşadığım şehirde çok fanatik bir saadet partili arkadaşım vardı o kadar koyu bir saadet partili ki yanında Ak partinin ak ını diyemiyorum.Ak partilililere söylemediği laf kalmazdı hırsız vurguncu yalancı vs. dün teşkilata gittim baktım dediğim kişi orda ve il yönetimine girmi hayırlı olsun dedim.ve söyledikleri o sözler aklıma geldi

sevgili barışçan:

doğru söylemişsiniz, hırsızları niye tercih etmiş?

peki bi de sizinkilere sorsaydın: hırsız diyenleri niye il yönetimine almışlar?

Burda iki tane eleştiri yapılacak husus var ama sen nedense bi tanesini görüyorsun be kardeş.

Hem o kişiyi eleştirir, hem partinizi eleştirirsen objektif olmuş olursun, o kişiyi eleştir çünkü karaktersiz bence, hırsız diyordu ise o partiye girmemeli, giriyorsa o kişi karaktersizdir, partinizi eleştir, kendilerine hırsız diyeni partiye alıyor bi de il yönetimine almışlar her ikisi de yanlıştır.

İki yanlışı da görebilirseniz sizi alkışlarım, birini görür birini görmezseniz size acaip kızarım:)

Muhabbetle.

Cihannur
07-04-2010, 11:28
Rica ederim redyellow.

unnamed
07-04-2010, 11:36
Abi yüzüm burda....
Benhur'u yaptığı yorumlardan dolayı alenen ve özelden uyardım..
saadetliye çifte standart yapmıoyurz...
bu konuda kendinizede danışabilirsiniz...
Abim yapıcı eleştiri, ne zaman çamur atmaya döndü?
zilzalin burda yapıcı bir eleştiri yaptığını gören varsa buyursun açıklasın...
geçenlerde yine bu zilzal için tartışma çıkmıştı...
kimse kusura bakmasın abim ama, burası gelipte zilzal gibilerin at koşturacağı bir yer değil...
bir susarım, iki görmezden gelirim...
üçüncüde anlayacağı cevabı hiç çekinmeden veririm ki verdimde...
herkes hakkettiğini bulur...
sende splisin, bu zamana kadar haksızlığamı uğradın aramızda?
isteyen buyursun gelsin, eleştirisini yapsın...
ama çamur atmadan, yapıcı bir şekilde...
son bir not; AKP değil Ak Parti....
eğer ki bu söylem devam ederse, sp değil SAP olur...
buda bilginize....

rizzelli
07-04-2010, 11:38

BENİM İÇİN AKP İLE ERGENEKONCULAR AYNIDIR.

Desem, "gocunmazmısınız"???

Gocunmayın canım, ergenekon bizim rakibimizdir, iktidar partisi gibi desem sonra da:)

siz söylenenleri gayet net anlarsınız.

samimiyetinize inanıyorum.

ama bazı şeyleri atlıyorsunuz.

Hüseyin Çelik İşçi partisi ile Saadet'in arasında bir benzerlik kurmuyor,iki partiyi de rakip olarak görüyor.

rakip görmek siyasi söylem açısından en masum,makul ifadelerdir.

İşçi partisi ile Saadet'in ortak özelliği rakibimiz olmalarıdır.

var mı itirazınız?

unnamed
07-04-2010, 11:40

Evet abim, bu olaylara yakından şahit oldum...
ve görünen tablo hiçde hoş değildi...
sadece iki kelime biliyorlar ve çok şey bildiklerini zannediyorlar...
görünce üzülmedim değil..
herkesin özgür iradesi, bitmiş bir davanın arkasından illa koşacam diyorlarsa..
buyursunlar....

FarukARSLAN.
07-04-2010, 12:10
Redyellow ve zilzal gibileriyle konu rayından çıkarılmasaydı keşke arkadaşlar.

zilzal hakaret edmiyor, küfür etmiyor. En azından ben görmedim, eğer küfür, hakaret vs. yazıyorsa buyrun aktarın.

Sadece eleştiri yapıyor, eleştirilere hazımlı olun, iktidar partisi eleştiriyi hazmetmelidir, eleştiri yapıcı olursa iyidir, her eleştiriyi kötü kabul edip bu kadar tepki vermek yanlış olur arkadaşım.

Hazret böyle buyuruyor.
İktidar eleştirilere hazımlı olsun, ama cevabî sözlerimiz "milli görüşe ateşşşé saadete ateşşş" olsun. Ne güzel İstanbul..
Hem konunun yalanlanmış bir konu olduğunu, uzatılmaması gerektiği söylenecek, hem de zilzal efendinin abidik gubidik konulardaki atışları "eleştiri, normal" olacak. Neâlâ muallâ.

Sadece eleştiren zilzal'in "siz bilmemnelerin kuklasısınız" lafları da normal evet..
Normal evet normal.

Ama size normal oldukça, bizim cevaplarımız da sizi böyle kamçılar, kamçılayacak işte.

Alan bırakmak yok. Lâflarına "hay hay" etmek yok, iftiralarına "başımızın üstünde" demek yok. Bu şuuru, bu bilinci kaybetmek yok.
Bu gibi konularda bu dâvâ hassasiyetimize devam AK Parti Forum.

*Ortaklık mı?
Dağ ile tavşan ne zaman ortak olmuş-olurmuş?

Konu gerektiği kadar tartışılmış ve ana tema kaybolduğu için kapanmıştır.
Kişiye orantılı cevapları olacak olanlar Özel Mesaj sistemini kullanabilir.