Orijinalini görmek için tıklayınız : 'Ak Partiye Oy Vermekten Neden Vazgeçildi..?!!..
xhidayet
05-26-2009, 15:30
İğneyi ilk önce kendimize batırmalıyız öyle değil mi?..:saygılar:
Yorumlar geldikçe ben de acizane düşüncelerimi yazacağım inşeallah...:karizmatik:
Supraliminal
05-26-2009, 15:33
Gerçek Akpartililerin oyu %40'dır bu seçimlerde Saadet partisi oylarını çekti ve diğer yanı da bu genel seçim değildir.
xhidayet
05-26-2009, 15:33
Forum yönetiminden ricam..;Eğer yanlış anlaşılmalara sebebiyet veriecekse, art niyetli olanlara pirim verecek bir tehlike arz ediyosa, konuyu silebilir veya değiştire bilirsiniz!..
Selam ve dua ile..
Supraliminal
05-26-2009, 15:35
Bence güzel bir konu , evet muhalifler tarafından saptırılabilir zaten gereken yapılır onlara.
Konunun silinmesine gerek yok yani .
ishakyilmaz
05-26-2009, 15:42
Yerel seçimin analizi uzun uzadıya bir şekilde yapıldı,çıkarılması gereken dersler çıkarılmıştır.Her seçimin özel stratejileri vardır,yerel seçimlerinde kendine göre çok özel stratejileri söz konusudur.AK Parti olarak bu stratejilerin peşinden gidilmemekle birlikte,özel bölgelerde yanlış aday tercihleride yapılmıştır.Bunun yanısıra ülkemizin içinde bulundu ciddi ekonomik sıkıntılar seçmenin,pozitif düşünüp karar verme sürecinide ciddi bir şekilde etkilemiştir.Bunun tahlilleri fazlası ile bizahati başbakanımız tarafından yapılmıştır.
xhidayet
05-26-2009, 16:04
bjektif;622765']Bence güzel bir konu , evet muhalifler tarafından saptırılabilir zaten gereken yapılır onlara.
Konunun silinmesine gerek yok yani .
Teşekkür ederim.. Ben şimdi işe gitmeliyim, İnşeallah yarın düşüncelerimi yazacağım..???
Al@@tt!n
05-27-2009, 12:18
seçimlerde sp nin oyların düşüşünde rolü vardı ama sp nin hakim olduğu çoğu yerde de ak partinin birinci parti olarak çıkmasını unutmamak gerekir. ama bazı bölgelerde özellikle halk tarafından sevilmiş veya beklenen aday adaylarının, aday olarak gösterilmemesi bu sonucu etkiledi bence.
tahminimce genel seçimlerde ak partinin oyları yükselecektir çünkü yerel seçimlerle oylar çoğunlukla aday kişilere göre dağılım gösteriyor.
xhidayet
05-28-2009, 11:44
Saadet önemli bir faktör..
Ancak; 'Halka inmek' stant açmak, incik boncuk dağıt mı?..
Belediyelerin "festival" adı altında trilyonları, sanatçı kılıklı zibidilere yağma etmeleri..
Belediye-Parti-Kurum vs. içinde yuvalanmış 'Yiyci' ayak takımı iş bitiriciler.. Tahsilsiz, beceriksiz,şoven vs. bir takım adamları "akraba,hısım,yakin..." adları altında bir yerlere getirip altlarına koltuk vermek..
Gerçekten emek sarf edenleri türlü bizans oyunlarıyla, ekarte etmeye çalışmak..
Rehavet, aşırı güven, 'Bize bir şey olmaz ' mantığı..
Daha sayayım mı??!!..
Benimse ağlamaktan öte elimden bir şey gelmiyor..
Korkarım ak partiyi bitiriyorlar....
Üzgünüm ama görebildiğim bu....
BlueMoon
05-28-2009, 12:15
Sonuna Kadar Ak Parti
Supraliminal
05-28-2009, 14:16
mavera kardeş konu başlığını algılayamadın sanırım ;)
Ak_Kelebek
05-28-2009, 14:31
Reklamını başka bir başlıkta yap istersen kardeş..!
aşk-ı ilahi
05-28-2009, 14:39
hayır uyarmanıza gerek kardeşim;) ben ak'a hiç oy vermedim ki oy vermekten vazgeçtiğimi anlatım ;;) anlaşılabilmek duasıyla selametle
aynen....;1
xhidayet
05-28-2009, 16:52
Benim korkum buydu.. ,
"Amaç en doğruyu bulmak".. Polemik hoş bir şey değil..
xhidayet
05-28-2009, 18:23
Sadetli kardeşler!.. varsa yapıcı, uyarıcı fikirleriniz.. paylaşın.. Ben de Ak Partilide değilim ama
Bu ülke için can hırış çalışan insanların ak parti de olduğuna inanıyorum..
gönül birliği yani..:):):):)
Necip Fazıl
05-28-2009, 20:58
Oooooooooo Sp liler de buradaymış vayyyyyyy...
Seçimden sonra tv de ilk yani...
Neyse hoş gelmişler ama konuyu yine mafetmişler sanırım...
Özgür Çağrı
05-28-2009, 21:06
Aday Yanlışları
Ekonomik Kriz
Saadetteki Müze Kadrosunun nihayet bırakması
Yerel Seçim olması
diye uzar gider .. Ama biz yine Çok Şükür Tek Başına İktidarız ve Genel Seçimlerde bu tempoda çalışmaya devam ettiğimiz müddetçe İktidarda kalacağız inşAllah ..
Necip Fazıl
05-28-2009, 21:09
herkes akp forumu övmüştü eleştirye açık diye ama nerdeeeeeee gerçekleri söyleyen bann kimse sizler kadar karıştırmamış ortalığı
Doğruyu söyleyeni banladığımızı bu sözlerden nasıl çıkarttın yaa helal valla... :hihi2:
Necip Fazıl
05-28-2009, 21:15
onun o kadar örneği varki söylemeye gerek yok :güzel: :w:
neyse selametle
Bana bir kişi söylermisin burda doğruyu konuştuğu için banlanan...
Necip Fazıl
05-28-2009, 21:22
maalesef söylemiyeceğim bizzat kendi arkadaşım banlanan kişi :güzel: herkesin doğruluk anlayışı başkadır ama doğru birdir :güzel:
Söyleyemezsin tabiki çünkü böyle bişey yok... :güzel:
Doğruyu söyleyen banlansaydı şu anda forumda kimse kalmazdı... ;;)
Necip Fazıl
05-28-2009, 21:28
o size göre ;;) aynı görüşten olan kişiler neden banlansınki :w:
Farklı görüşte olan üyelerden de bu forumda daimi olanlar var sorup öğrenebilirsin doğru söyleyen banlanıyormu banlanmıyormu diye... ama işine geleceğini sanmıyorum...
Necip Fazıl
05-28-2009, 21:32
sormaya gerek yok ;;)selametle
Dedim ya işinize gelmez... ;;)
Supraliminal
05-28-2009, 21:32
Çok kaçamak konuşuyorsun mavera kendi sölediklerine kendin inanmıyorsun.
Hadi selametle.. ;)
Supraliminal
05-28-2009, 21:40
Diyorum ya ortada ispatlayacak bir durum yok .
Boş boş vakit harcıyorsun.
Necip Fazıl
05-28-2009, 21:41
size kendimi ispatlamak yada inandırmak gibi bi sorunum yok ;) SELAMETLEEE
Bizde size bişeyler ıspatlamak zorunda değiliz... :güzel:
Herkes inanmak istediği gibi inanır... ;;)
Bu forumda daimi olan farklı görüşte üyeler var sizde olabilirsiniz ama saygıda kusur etmedikçe... benden de bi tafsiye bu önyargılarınızdan kurtulun sonra doğru söyleyeni banlıyorsunuz demeyin... sonu saygısızlığa gitmedikçe de rahat olunuz banlanmazsınız... :güzel:
Terennüm
05-28-2009, 21:45
akparti kendi özeşleştirsini yapmış seçim sonuçları ve nedenleri diye açıklama yapmıştır bu konun tekrar açılması beliki iyi niyetle olabilir fakat abesle iştigaldir
Yerel seçim sonuçları ile genel analız yapmak şaşırtıcı sonuçlar verir.
aşk-ı ilahi
05-29-2009, 15:02
K@RFeZ
Aday Yanlışları
Ekonomik Kriz
Saadetteki Müze Kadrosunun nihayet bırakması
Yerel Seçim olması
diye uzar gider .. Ama biz yine Çok Şükür Tek Başına İktidarız ve Genel Seçimlerde bu tempoda çalışmaya devam ettiğimiz müddetçe İktidarda kalacağız inşAllah ..
ne demek şimdi bu ..müze kadrosu..tecrübe desek..daha mantıklı olmazmı????
DadaşAkp
05-29-2009, 15:58
akp oyları bir dahaki secimde düşebilir iktidar yolu oy kaybıyla bitebilir henüz akp döneminde verilen sözler tutulmadı cevrem ak gencşik cok erzurumlu akrabalarımız vede cok insanımız verilen sözler tutulmadı hani baş örtüsü sözünde vardı hani işsizlik cözüm bulunurdu buna benzerler dilden dile sölenir kürt acılımı pkk sorunu ermenistan la görüşmeler dile geldi kuzey ırakta talabani barzani saten pkk yandaşı örgüt içinden halada görüşülür sözleri vardır akp öncelik ülkemizin içindeki eksikleri gidermeli emekli maaşlar hala 650 ytlden başlıyor alan emekliler en az 1 bin ytl olması lazımken daha nereye kadar emeklinin gecimi sıkıntısı işsizliğin dert olduğu yıllarda cözümler bulunmadı umarımki akp ti dönemi iktidarın tek gücü olur anayasamızda dtp terörist milletvekilleri hala mecliste konuşurlar pkk desteğini Allah sabır güc versin akp tiye ALLAH Yüzümüzü güldürsün sağlıkla nice yıllara güclü Türkiye olsun umutlar başka yıllara kalmasın:evet:
muhammet nuri
05-30-2009, 00:26
slmlar. hiç bir birimizi kandırmıyalım. ak partımızın özüne inmeli ve irdelemeliyiz. 80 s0nra askeri darbeden s0nra ülkemizi gerilme dööneminde şu andaki gelmiş geçmiş partileri irdeliyerek y0la çıkalım. 80 ve 90 larda ANAP rek0r 0yla iktidara geldi şu an durumu malüm.. daha s0nra REFAH rek0r 0yla geldi şu an nerde barajın altında neden bu partilerde istikrar y0k?? veya bu partilere 0y verenler. rahmetemi kavuştu? veya ak partımızde bu partiler gibi 0lacak? bu şekilde irdeliyip y0la çıkmamız gerek. ak partimiz şu aşamada en ilçe teşkilatları örgütlenmede ç0k zayıf 0ldugunu görüy0rum neden dersenız. sayın başbakanımız veya partinin kurmay kişileri bu partıyı kurtaramaz.(çünkü enkazın altında iktidarı almıştır) ilçe baaşkanları ve il başkanları. gençlik k0lları başkanları akp binalarımızı ÖZEL şirket gibi kullanmaları. ve halkın kuurdugu partıyı bireysel heg0manlık altında kullanmaları halktan uzak bir teşkılat içinde 0ldugunu görüy0ruz..
egerki bu tahlilerımde yanılgım varsa bunu açık gönüllükle yazar söylerıim cevap hakkım düşerse tabi
allaha amenet 0lun.
xhidayet
05-30-2009, 11:02
slmlar. hiç bir birimizi kandırmıyalım. ak partımızın özüne inmeli ve irdelemeliyiz. 80 s0nra askeri darbeden s0nra ülkemizi gerilme dööneminde şu andaki gelmiş geçmiş partileri irdeliyerek y0la çıkalım. 80 ve 90 larda ANAP rek0r 0yla iktidara geldi şu an durumu malüm.. daha s0nra REFAH rek0r 0yla geldi şu an nerde barajın altında neden bu partilerde istikrar y0k?? veya bu partilere 0y verenler. rahmetemi kavuştu? veya ak partımızde bu partiler gibi 0lacak? bu şekilde irdeliyip y0la çıkmamız gerek. ak partimiz şu aşamada en ilçe teşkilatları örgütlenmede ç0k zayıf 0ldugunu görüy0rum neden dersenız. sayın başbakanımız veya partinin kurmay kişileri bu partıyı kurtaramaz.(çünkü enkazın altında iktidarı almıştır) ilçe baaşkanları ve il başkanları. gençlik k0lları başkanları akp binalarımızı ÖZEL şirket gibi kullanmaları. ve halkın kuurdugu partıyı bireysel heg0manlık altında kullanmaları halktan uzak bir teşkılat içinde 0ldugunu görüy0ruz..
egerki bu tahlilerımde yanılgım varsa bunu açık gönüllükle yazar söylerıim cevap hakkım düşerse tabi
allaha amenet 0lun.
Tamamen katılıyorum.. Ben bağımsızım kardeş.. Ama dışarıdan baktığımda manzara hiç de iç açıcı gözükmüyor..
Başbakanımızı ve ekibini çok seviyorum.Ancak gerekli tedbirleri almazlarsa.. Bu son seçim 'Sonun başlangıcı' olarak tarihe geçer!..:saygılar:
senolum42
05-31-2009, 03:17
selamun aleyküm.
kardeşler öncelikle ben saadetliyim. ama maksadım fesad çıkarmak değil yanlış anlaşılmasın.
ama daha öncede belirttim bi konuda kimse kimseye hakaret etmesin haddi aşmasın. ne saadetliler ne akpartililer.
bu müzelik ne demek Allah aşkına arkadaşlar seviyeyi düşürmeyelim lütfen. müzelik dediğiniz insanlar bu memlekete faydalı olabilmek için ömürlerini harcamış insanlar. ve sayın başbakanın ve birçok siyasetçinin hocalarıdır onlar.
ne demek müzelik hiç yakıştıramadım.
kimseyi sevmek zorunda değilsiniz ama hakaret etmeyede hakkınız yok. ne saadetli ne akpartili kimsenin kimseyi aşşağılama hakkı yoktur. rabbim hepimize hesap soracak. hepimiz kardeşiz ümmet i muhammediz paylaşamadığımız ne anlayamıyorum.
fikirlerimiz farklı olabilir ama neticede kardeşiz.
lütfen seviyemizi koruyalım.
bende fikrimi yazmak isterim. görüşlerime katılmayabilirsiniz saygı duyarım
bence oyların düşme sebebi
1-yanlış aday
2-nasıl olsa halk bizi seviyo destekliyo deyip hafife almak, ceket mevzusu
3-halkın iktidardan beklentisini alamaması
4-ekonomik kriz vs....
SELAM VE DUA İLE
Akparti gelip geçici partilerle kıyaslanamaz. Hiçbir iktidara yapılmayan karalama kampanyalarına yenilmemiş, kendisini hazmedemeyen darbecilere YETER! SÖZ MİLLETİNDİR deyip bunu gerçekleştirmiş bir partidir.
Bazı partiler gibi kendi oluşturduğu krizle değil dünyayı sarsan bir krizle mücadeler etmiştir. Milletimizin istemeyuk diyen kesiminden eleştiri almış olması sonun başlangıcı olarak adlandırılmamalıdır.
Akpartinin alternatifi yoktur.
Yine ezici bir çoğunlukla tek başına iktidar olacağından zerre kadar şüphem yok.
Allah cc yollarını açık etsin.
muhammet nuri
06-01-2009, 00:43
güzel bir dekr0ter. tşkl. s0runun temelinden irdelemekten bahsetmıştık bir üstteki arkadaş yazmıştı. !! ak partimiz öteki partilere benzemez!! böyle bir söylem t0plumsal tahlilin zayıf 0ldugunu. ve gözlemlerden uzak bir düşünceden ibaret 0ldugunu. bireysel bir tahliL. çıkartıgını söylemek z0rundayım.
AK partimiz KİŞİLERİN VE ZÜMRELERİN PARTİSİ DEGİLDİR. halk katmanların laik gördügü ve dem0krası kılıncının adaletli kullandıgı için AKP ve AK partimiz kurulmuştur. halkı temsilen vardır. ki var 0lacakta..
ide0l0jı kavramların çürüdügü dönemlerde halk için var 0lan AK partimiz bugüne gelişi ve şu andaki durumu. strateji hatalar ve s0n belediyelik seçimlerınde gözle görülür bir kayıbın var 0ldugunu görüy0ruz. gerçek tabanın irdelemek lazım. bölge il başkanları. ilçe başkanları. halktan k0puk sadece bir deyişımle cevap vereyim. bölge yetkili kişiler vasfı önemlı degil. !!!ilk önce ben s0nra partim s0nra halk!! . tabirıyle ak parti yetkililerini kullanmaktadır. (ek0n0mi rant) asıl yapması gereken. !!önce halk s0nra partimiz s0nra kendi özel işleri !!. 0y kaybetmemizın temel s0runu budur.muhalefe partilerın kazandıgı bölgelerde kaybetmemizin asıl nedenleri bunllardır?
örnek: ben mersinde yaşiyan kürt kökenlı bir vadandaşım 100 yakın ev akrabalarımızla AK partımıze 0yumuzu verriz kuruldugundan bu yana. özelikle bu seçimde ak partimiz mersinde gecen dönemde bu s0n beledıyelık seçımlerınden 10 bin 0y kaybetmiştir bizım 0turdugumuz semtlerı bu s0n seçimi dtp kazanmıştır (fazıl türk) geçmış. dede chp (kenan yüces0y) vardı chp geçmışte belediyelikte yardım ve iş sahası saglıyarak 0y sahasını zeminin yaratmıştır.(bu ilçe seçimini kaybetsekte büyükşehiri alırız zihniyetiyle) bu seçimdede dtp kazanmıştır ki 0da iş sahası 0larak kendı kendı yandaşlarına yardımcı 0lmaktadır. peki bu ilçede AK partiye 0y verenlerın durumu nasıl ? ve dtp kendi bölgelerınde muhtar adaylarınıda kendı tayın ediy0r ve kazanıy0rlardı chp aynı zihniyette p0litikasını yapıy0r. neyse. asıl s0run geçenlerde ak partımızın teşkilat binasına gitmıştım kür kökenli ak partilia ailelere pisik0ljı baskı yapıy0rlar manavı anlamda destegınızı istıy0ruz ve y0ksul AK PARTİLİ VADANDAŞLARA FARKLI PARTİLİ MUHTARLAR ÖZELİKLE YARDIM ETMIY0R VE BUNUN GİBİ BİR Ç0K S0RUNLAR dile getirdim cevabımı biz birşey yapamayız... işte il ilçe başkanını zihniyeti.
Benim tahlilim belki bireysel belki dar bir kısımdan oluşmuştur, olabilir. Ama ben halen aynı düşüncedeyim Akparti hiçbir hatası olmayan kusursuz bir parti demiyorum fakat detaylardan cıkıp genele baktığımızda Akpartinin alternatifi yoktur ve olacağınıda sanmıyorum. Bu konuda milyonlarca insan kendi gözlemlerinden fikir savunabilir genel bir sonuç cıkmaz. Akparti seçimlerde özeleştirisini yapmıştır ve izleyeceği politikanın başarılı olacağına inanıyorum.Bunun en önemli örnekleri Davutoğlu,Ergün ve Arınçtır. Genel seçimlerde inş. en az %45 le iktidar olacağımıza koşulsuz inanıyorum.
hipermuhafazakar
06-01-2009, 14:46
AK Parti'nin % 70 alması lazımdı. Ama alamadı. Nedeni 2 cümle.
Çünkü AK Partililer çok tembeller. Yapılan icraatları ve onlara yapılan kösteklikleri, statükoculukları hiç kullanmadılar. Halkımız herşeyi unutuyor. Bu ülkedeki en önemli olay bile 23 günde unutulur.
Bunu ne zaman tespit edecekler çok merak ediyorum :)
kanahmet
06-03-2009, 14:23
Birinci sebebi ekonomik krizin milletin cebine teğet geçmesine rağmen sürtmesi ve zarar vermesi.
İkinci sebebi bu bir yerel seçimdir ve akp milletvekillerini çok fazla referans aldı kamuoyu yoklamaları büyük bir önem teşkil etmedi.
Üçüncüsü ise genel seçimlerde yine tarih yazmaya hazırlanıyoruz.
ben olaylara "İslam" gözlüğüyle bakarım.
Kur'an da ki peygamberlerin çoğunun taraftarı bir elin parmakları kadar idi.
Yani ALLAH bize çok olmanın,haklı olmaya işaret etmediğini belirtiyor.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.