Orijinalini görmek için tıklayınız : AKP DEĞİL AK PARTİ!!!
AKSARAYKÖY
01-23-2009, 13:04
DOSTLARIM BİZİM PARTİ TÜZÜĞÜMÜZDE KISALTMAMIZ AK PARTİDİR. AKP DEĞİL. TÜRKİYENİN GELİŞMESİNİ,AK PARTİNİN BÜYÜMESİNİ KABUL EDEMEYEN BAZI KESİMLER BUNU ÇEKEMEMEKTEDİR.HERKESE AKP DEĞİL AK PARTİ OLDUĞUNU ANLATALIM LÜTFEN.
ishakyilmaz
01-23-2009, 13:13
Telaafuz yönünden önemli bir konuya değindiniz gerçekten...Daimi olarak bizimde üzerinde durduğumuz ve sık sık uyarıda bulunduğumuz bu konu için emeğinize sağlık..!
AKSARAYKÖY
01-23-2009, 13:24
BİZİM ADIMIZ GİBİ ANLIMIZDA AKTIR. BİZ ATATÜRKÇÜ GEÇİNENLERDEN DAHA FAZLA ATATÜRKÇÜ,MİLLİYETÇİ GEÇİNENLERDEN DAHA FAZLA MİLLİYETÇİYİZDİR.KİMSE KENDİNİ BELİRLİ KALIPLARIN ARKASINA SAKLAMASIN.SİYASETİN MİZANI HALKTIR. VE NE MUTLU Kİ ARTIK HALKIMIZ BİLİNÇLİDİR. BU YÜZDEN AK PARTİ'Yİ ONLARDAN AYIRMAKTADIR.
siyah gül 07
01-23-2009, 13:33
Haddini aşıyorsun Görmek istediğin gibi bakıyorsun ne yapmaya çalıştığın belli bakıyorsun aydınlığın partisiyiz biz Ak partiyiz elbet bir gün anlayacaksın.Ayrıca büyük harfle yazmak ve kırmızıyla yazmak yasak bilginize..............
Ak_Kelebek
01-23-2009, 13:43
Lütfen haddinizi aşmayın Turep nick li arkadaşım.
AKSARAYKÖY
01-23-2009, 13:44
DOSTUM SEN EGER AK PARTİ KARŞITIYSA NE İŞİM VAR BU FORUMDA.GÖNÜL NE İSTERSE GÖZ ONU GÖRÜRMÜŞ.BİZİM FORUMDA GEZDİĞİNE GÖRE SENİN GÖNLÜNDE DE VAR AK PARTİ.SAKLAMA GEL BİZE. BİZ "YARADILANI SEVERİZ YARATANDAN ÖTÜRÜ"
AKSARAYKÖY
01-23-2009, 13:46
"GEL NE OLURSAN OL YİNE GEL" BU KAPI MİLET KAPISIR BU KAPI AK KAPIDIR. HERKESE SONUNA KADAR AÇIKTIR.
FarukARSLAN.
01-23-2009, 14:34
Benim, foruma geldiğimde Tanışma bölümüne açıtğım ilk konunun başlığı bu idi..
AKP değil AK Parti diye.. (:
Evet, ülkemizde CHP, MHP vs. diye kamu kuruluşları vardır ancak AKP diye bir kamuya mâl olmuş bir oluşum yoktur. AK Parti vardır. Sonrasında Adalet ve Kalkınma Partisi vardır.. Ancak hiç bir evresinde AKP diye bir 'zırva' söz konusu değildir.
AK diyemeyenlerin, dillerine pranga vurulmuş, gözlerine mil çekilmiş, beyinlerine kelepçeler takılmış 'mahluk'ların uydurmasından öte bir şey değildir AKP lafzı..
Ancak kısaltma için kullananlar az biraz 'istisna' adı altında bunu kullanırlar..
Yani dediğiniz gibi; AKP değil AK Parti .
Üç mevsim
01-23-2009, 14:56
"AKASARAYKÖY" bu önemli hatırlatmanız için teşekkürler. Partimizin resmi adı Adalet ve Kalkınma Partisi, kısaltılmış adı ise AK PARTİ'dir. Başbakan da bu konuda uyarıda bulunmuştu. AKP lafzının, dilimizde yeri olmamalı.
Aşağıdaki bu döküman AK Parti Resmi Web Sitesi (http://www.akparti.org.tr/AKPARTi%20Kurumsal.pdf)ne üzerindeki çizimler ise bana aittir.
http://img90.imageshack.us/img90/6431/dkmanakpartidk9.png
siyah gül 07
01-23-2009, 15:08
"AKASARAYKÖY" bu önemli hatırlatmanız için teşekkürler. Partimizin resmi adı Adalet ve Kalkınma Partisi, kısaltılmış adı ise AK PARTİ'dir. Başbakan da bu konuda uyarıda bulunmuştu. AKP lafzının, dilimizde yeri olmamalı.
Aşağıdaki bu döküman AK Parti Resmi Web Sitesi (http://www.akparti.org.tr/AKPARTi%20Kurumsal.pdf)ne üzerindeki çizimler ise bana aittir.
Sürekli akp diyenlere uyarımızı yapıyoruz AK PARTİ diye teşekkürler konu için AKSARAYKÖY
Teşekkürler özgün genç bu güzel kanıt ve açıklama için
ÖNEMLİ BİR KONUYA DEĞİNMİŞSİN KARDEŞİM.. AKP DEĞİL AK PARTİ...
bilgi müdavimi
01-23-2009, 17:56
Ak Parti,kara parti olmuş önemli değil.Önemli olan yapılan işlerdir.
Ne Alakası var AKP Desem ne olur...
Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) bu Resmi sitenizin Tanımı...
Ama Eğer AkP İstemiyorsanızda AK PARTİ Değil, AK PARTİSİ OLACAK...
Türkçeyi katletmeyin....
politikaci
01-23-2009, 18:06
Bunun bi önemi yok diye düşünüyorum..önemli olan partimizin halka yaptığı yararlardır,dar gelirli bi ailenin tebessümüdür..
FarukARSLAN.
01-23-2009, 18:15
Ne alakası var diyenler AK ile karayı ayıramayanlar sanırım.. AKa AK, huzura huzur SAADETe de SAADET denir.
Ben SP dediğimde içimdeki tuhaflıklarla diyorum. Hiç kullanmazdım bu tabiri ama o kafaya bu daha uygun gidiyor diyorum şimdi.
Ne alakası var deyip bunu Türkçe ile beziyor bide arkadaş..
AK Parti'dir AK PARTİ.. Türkçeye bu kadar düşkünlere de ; 'rehper' değil 'rehber' . Rahmanın kullarıyız değil ''Rahman'ın kullarıyız'' diye yazıldığını hatırlatır birileri..
Minareyi çaldınız, kılıfını uydurmayın bari..
Bizim uydurulacak hiç bir sözümüz... Yok Açığı olan uydurur... Açığı olan ...Bir yerine basılmış Bişey gibi Bağırır... Biz ; AK'ı Da Biliriz Kara'yıda... Bize Kelime oyunları laflar isimlerle Söz Getirmeyin... Hala Siz İşin Akında KarsındaSınız AKP Denmiş SP Denmiş..Deyin AMA Biz SAADET için Varız....
Ayrıca Bizim Kafamızla düşüncelerimizle pek takışmayın... Kafalara söz gelirsek onuda söyleriz...
Gömlekle Kafa ile olmuyor... Gömleği çıkartan çıplak Kafayı bırakan Kafasız olur...
Siz Bize İcraatla .... Laf değil Söz Söyleyin....
FarukARSLAN.
01-23-2009, 19:23
Bizim uydurulacak hiç bir sözümüz... Yok Açığı olan uydurur... Açığı olan ...Bir yerine basılmış Bişey gibi Bağırır... Biz ; AK'ı Da Biliriz Kara'yıda... Bize Kelime oyunları laflar isimlerle Söz Getirmeyin... Hala Siz İşin Akında KarsındaSınız AKP Denmiş SP Denmiş..Deyin AMA Biz SAADET için Varız....
Ayrıca Bizim Kafamızla düşüncelerimizle pek takışmayın... Kafalara söz gelirsek onuda söyleriz...
Gömlekle Kafa ile olmuyor... Gömleği çıkartan çıplak Kafayı bırakan Kafasız olur...
Siz Bize İcraatla .... Laf değil Söz Söyleyin....
İcraat arıyorsan, icraat kısımlarına bak.. Din arıyorsan din konularına bak.. Dedikodu yerlerinde laf ebeliğini geç.. Yemişim davanı yoksa tereciye tere mi satıyorsun burda.
Saadet için varmış.. Her yanınız saadet olsun sizin AK olamadıktan sonra kaç yazar.. AL BENDE BUNLARI DİYEYİM. EŞİT OLURUZ..
AYNI SEVİYEDE TAKILIRIZ..
OLDU MU?..
Ak_Melek
01-23-2009, 19:28
islam arkadaşım bizim sözle anlatacağımız birşey yok herşey ortada zatenn..AK PARTİ iktidarda olduğundan beri yapılan güzellikler icraatlar ortadaa...Ayrıca biz değerlerimizi koruyup sahip çıkarız buda bizim saygımızdandır,zaten siz o kısmı anlamazsınız.......
Necip Fazıl
01-23-2009, 19:29
mühim olan NİYET... ;1
Eşit olamamız için Kırk Fırın Ekmek Yemen LAzım...
Dinide İçratıda Sizde Arayacak Kadar Alçalmadım...
Siz Önce Kendinizi AKLayın Bakalım...
Önce Seviyeni ve edebini Koru Kasımpaşa Ağızı ile benle konuşma...
Ama yediklerine dikkat et... !!! Miğdene Oturmasın...
Yar yüreğim yar,Gel gör ki neler var,
Bu halk içinde, Bize gülenler var
Ko gülen gülsün, Hak bizim olsun.
Gâfil ne bilsin, Hak'kı sever var.
Yunus Emre..
FarukARSLAN.
01-23-2009, 19:36
Sana mı aklayacağız kendimizi..
Ateş olsan cürmün kadar yer yakarsın sana mı aklayacağız?..
Sen önce 'konumunu' bil sonra ÖT. Paçalı horozlardan farkın yok haberinde yok..
Ayrıca az önce türkçeden de dem vuruyordun. Miğde değil 'mide'
Konuyu saptırdın, barikonunun aslı ile ilgili söylediğin sözlere dokunalım emi..
Ayrıca
Mevlana'da
''Denizi gören göz başka köpüğü gören göz başka, köpüğü bırakta denizin gözüyle bak sen'' diyor..
Köpükçüler ne anlar deniz gözünü...
Benim Cürmüm Seni Yakmaya Yeter... Ve yandında...
Partini Yada sÖzde Davanı Savunacağına ... Kişiliğime ve Sözlerime Saldırıyorsun ...
Oysa ben AKP'nin Tüzel kişiliğini eleştiriyorum ve aklanmasını bekliyorum...
Ona Bİle ACİzsizn...Partini Tanımıyorsun ki bilmiyorsun ki anlatıpta aklayasın...
Saldır koçum meydanlar seni bekler...
Necip Fazıl
01-23-2009, 19:51
Partini Yada sÖzde Davanı Savunacağına ... Kişiliğime ve Sözlerime Saldırıyorsun ...
Ona Bİle ACİzsizn...Partini Tanımıyorsun ki bilmiyorsun ki anlatıpta aklayasın...
fazla büyük konuşma kardeş faruk kardeşimi yakarken başkalarınıda yakman gerekebilir... ;;)
biz aklandık aklanacağımız kadar sizde aklanın geç olmadan... ;1
fazla büyük konuşma kardeş faruk kardeşimi yakarken başkalarınıda yakman gerekebilir... ;;)
biz aklandık aklanacağımız kadar sizde aklanın geç olmadan... ;1
çok komiksin :merhaba:
Necip Fazıl
01-23-2009, 19:57
çok komiksin :merhaba:
sana öyle geliyor... ;;)
sana öyle geliyor... ;;)
öyle veya değil önemli değil...
Necip Fazıl
01-23-2009, 20:02
öyle veya değil önemli değil...
önemli olmayan şeyleri uzatma o zaman ;;) ;1
FarukARSLAN.
01-23-2009, 20:03
Sen ne tüzel kişiliğinden ne aklanmadan bahsediyorsun kardeşim yahu?..
Saldırayım hadi 'koçum'..
Sen kimin aklanmasından bahsediyorsun?..
1 trilyonu aşıranları savunuyorsun bende o bir trilyonu aşıranları cezaevinden kurtaran oluşumu savunuyorum..
Al.. İyi mi?..
Aşırmamış diyeceksin değil mi?..
Kurtuluşa götürecek başkanının ABD deftetlerinden bahset biraz bakalım..
YOK diyeceksin değil mi?..
Davanı yesinler, davan sizden ayrılmışların peşinden koşmak mı be eleman?..
Aşırmışların yardakçıları kendini aklasında öyle gelsin bize pariniz kendini aklasın desin tamam mı?..
Bak efendi, görüşün görüşümdür diye ses çıkarmadıkça edepsizlşiyorsun.. Ama GURURA KARŞI GURUR SADAKADIR buyurur efendimiz..
Alın bakalım.. Konuyu beraber çukurlaştıralım..
Sen bıdı bıdı ben bıdı bıdı.. Kapanana kadar..
Aşırmamışların ayakçılarısınız siz gerçi..
Yani bu gibi forumları da sizin gibiler havlasın diye yaptılar ya!
Yada yok öt öt.. Zavallı başka çöplüğünüz yok..
Tekmenin izine hala kapı kapı dolaşıp vay anam gittiler vay anam sattılar deyip durun..
Şunada bakın hele %2.5 bile yok. %47 kendini aklasın diyor..
Gidin hayal kurun siz 'ebed bizimdir' diye.. paçamıza yapışıp kuyruğumuz olmanıza ne gerek var..
Nedense bu parti aleyhinde bir şey söyleyende hep kıvırmalarda mahir kişiler.. Bak, efendi AKP AK Parti lafızlarından tuttu, girdi bizim tüzel kişiliğimizi eleştiriyormuş oralardan çıktı..
Konu hakkında konuşabiliyorsan konuş, saptırıp; vay bu dava böyle çakma, böyle cıvık, böyle kuyruk bir şey miymiş derler sonra..
Ne yüzsüz ADAmlarsınız...
Kİm ÇAlmış Bak...
Ozamanın Maliye Bakanı ABdullatif Şener Sizin kankanız...
Parti içi Maliyeden Sorumlu kişi Abdullah Gül ... onuda tanırsınız...
Birde bunun suçlusu Erbakan olur Haaa... Aferin size...
Edepsiz olan senzin hem iftira hem terbizesizlik ...
İti olanda sensin terbiyeden yoksun herif seinle muhattap olanda kabahat...
EDep yok seviye yok...
Etme eşşekle muhabbet....
sana bundan sonra cevap yok edepsilere cevap yok sen haddini aştın...
kendi tarzında ibir adam bul ulumalardan anlamam da...
genişzaman
01-23-2009, 21:00
Ne yani şimdi bütün partilere MH Parti, CH Parti mi diyeceğiz? Neden bu ayrımcılık?
bilgi müdavimi
01-23-2009, 21:01
Ne Alakası var AKP Desem ne olur...
Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) bu Resmi sitenizin Tanımı...
Ama Eğer AkP İstemiyorsanızda AK PARTİ Değil, AK PARTİSİ OLACAK...
Türkçeyi katletmeyin....
Önemsiz bir tartışma...Fakat sizin için önemliyse,Türkçe katledilmiyor merak etmeyin.Ak Parti de oluyor.Heralde aklınızda Cumhuriyet Hakl Partisi diye CHP nin uzun ismi kalmış.Aynı dil içinde telafuz farkı olabilir.Bunu ayıracak beynin sizde olduğunu düşünüyorum.En azından öyle umuyorum.
Necip Fazıl
01-23-2009, 21:18
beğenmeyen yolu biliyor... ;;)
bilgi müdavimi
01-23-2009, 21:37
Ne yani şimdi bütün partilere MH Parti, CH Parti mi diyeceğiz? Neden bu ayrımcılık?
Ben sen ve senin gibilere cevap verecem.Önemsiz bir konu ama,sizin için önemliyse sizin mesleğiniz belli.
Gereksiz İşlersen Sorumlu Devlet Bakanlığı/________________
Bu kadar rezil duruma düşmeyin...Kendinizi böyle rezil duruma düşürmeyin.Açın kitap okuyun biraz.Ha kitabınız yoksa,forum kitap yollar size.Merak etmeyin.
genişzaman
01-23-2009, 21:40
Tamam tamam, biz bu ülkenin gelişmesini istemiyoruz o yüzden AKP diyoruz, biz Ergenekoncuyuz o yüzden AKP diyoruz AK Parti demiyoruz... Bölücüyüz teröristiz dinsiziz o yüzden diyoruz...
Mantığa bak :) :) :)
Necip Fazıl
01-23-2009, 21:44
Tamam tamam, biz bu ülkenin gelişmesini istemiyoruz o yüzden AKP diyoruz, biz Ergenekoncuyuz o yüzden AKP diyoruz AK Parti demiyoruz... Bölücüyüz teröristiz dinsiziz o yüzden diyoruz...
üsttede belirttiğim gibi mühim olan niyettir... bazı insanlar maksatlı kısaltıyor bazıları alışkanlık yüzünden vs vs... kimsenin içinden geçeni okuyamayız sonuçta fakat bazı kişilerin yazıları hangi niyette olduklarını ele veriyor... saygılar... ;1
bilgi müdavimi
01-23-2009, 21:45
Bu mantık nerden çıkıyor,bu mantık neden çıkıyor,bu mantık nasıl bir mantık...?
Bu üç soruma cevap ver...?
genişzaman
01-23-2009, 21:46
Partilerin eşitliği ilkesine saygılı olduğum için kısaltıyorum. Biri 3 harfli ya da 2 harfli baş harf kısaltması kullanırken, AKP'ye böyle bir ayrıcalık tanınamaz...
bilgi müdavimi
01-23-2009, 21:50
Bunu sana kim dedi?Bu düşünceye iten sebep nedir?
genişzaman
01-23-2009, 22:07
DOSTLARIM BİZİM PARTİ TÜZÜĞÜMÜZDE KISALTMAMIZ AK PARTİDİR. AKP DEĞİL. TÜRKİYENİN GELİŞMESİNİ,AK PARTİNİN BÜYÜMESİNİ KABUL EDEMEYEN BAZI KESİMLER BUNU ÇEKEMEMEKTEDİR.HERKESE AKP DEĞİL AK PARTİ OLDUĞUNU ANLATALIM LÜTFEN.
En yakın örnek bu mesaj, bu ve bunun gibi ünlü düşünür arkadaşlarımız...
bilgi müdavimi
01-23-2009, 22:13
Ben bunu kastetmedim,ben biraz önce biz teröristmiyiz gibi sözler söylemiştin,o sözleri kastettim.Biz Ergenekoncuyuz demiştin.Onları kastettim.
ALLAH aşkına Ergenekon gibi komünist ve ülkeye zarar veren bir grup kanlı örgütü neden desteklersin?Ayrıca Atatürk komünizme karşı bir lider.
Anlamadığım paradoks şu ki,Cumhuriyetçiyiz diiyorsunuz ve ülkeye zarar veren kominist grubu destekliyorsunuz.
Ayrıca biz teröristiz diyorsun.Ne bu düşünce,ne bu mantık?PKK yla ilişkili vatan hainlerini neden destekliyorsun?
Kendine çok mu yakınbuluyorsun bu hainleri?
genişzaman
01-23-2009, 22:16
Ben bunu kastetmedim,ben biraz önce biz teröristmiyiz gibi sözler söylemiştin,o sözleri kastettim.Biz Ergenekoncuyuz demiştin.Onları kastettim.
ALLAH aşkına Ergenekon gibi komünist ve ülkeye zarar veren bir grup kanlı örgütü neden desteklersin?Ayrıca Atatürk komünizme karşı bir lider.
Anlamadığım paradoks şu ki,Cumhuriyetçiyiz diiyorsunuz ve ülkeye zarar veren kominist grubu destekliyorsunuz.
Ayrıca biz teröristiz diyorsun.Ne bu düşünce,ne bu mantık?PKK yla ilişkili vatan hainlerini neden destekliyorsun?
Kendine çok mu yakınbuluyorsun bu hainleri?
Ben mahkeme kararını bekleyenlerdenim, suç işlemek istemiyorum (dipnot: yargıya müdahale bir suçtur.) . Savcı iddianamesini değerlendirerek kesin hükme varmak hakimin işidir, mahkemeden sonra evli evine hükümlü hapse...
bilgi müdavimi
01-23-2009, 22:18
Ben mahkeme kararını bekleyenlerdenim, suç işlemek istemiyorum (dipnot: yargıya müdahale bir suçtur.) . Savcı iddianamesini değerlendirerek kesin hükme varmak hakimin işidir, mahkemeden sonra evli evine hükümlü hapse...
Bu cevap doyurucu değil.
genişzaman
01-23-2009, 22:20
Bence yeterince doyurucu, Türkiye tam bir demokrasi ülkesi olsa sadece Ergenekon sanıkları değil Ergenekon sanıklarını daha iddianame yayınlanmadan kendilerince mahkum edenler de yargılanırdı.
bilgi müdavimi
01-23-2009, 22:26
Bence yeterince doyurucu, Türkiye tam bir demokrasi ülkesi olsa sadece Ergenekon sanıkları değil Ergenekon sanıklarını daha iddianame yayınlanmadan kendilerince mahkum edenler de yargılanırdı.
Bu adamları savunmanızın nedeni bu mu?Siz galiba polislerin hırsızları nasıl yakaladıklarını bilmiyorsunuz.İlk başta bu işler şüpheliler ve o kişileri tanıyanları sorguyla başlar.
Şimdiye kadar polisimiz sorgu yapmasaydı eğer,hangi hırsızı hangi katili yakalardı?
Ayrıca iddianameye gerek yok?Yeraltında Roketatarın ne işi var?
politikaci
01-23-2009, 22:37
Ergenekon'a karşı savunmanız bumudur? Herşey meydana çıkmış,Bu yorum sence onları "temize" çıkarabilirmi,Adeta,yanlızca Laikliği savunuyorum diyen insanların,sadece bunu bir başlık olarak kullanması,sizinde devleti sevmediğiniz için,onlarında devlete karşı olmaları yaptıkları tüm şeyleri! ört bas etmeye,ve korumaya değermi sence?
genişzaman
01-23-2009, 22:37
Bu adamları savunmanızın nedeni bu mu?Siz galiba polislerin hırsızları nasıl yakaladıklarını bilmiyorsunuz.İlk başta bu işler şüpheliler ve o kişileri tanıyanları sorguyla başlar.
Şimdiye kadar polisimiz sorgu yapmasaydı eğer,hangi hırsızı hangi katili yakalardı?
Ayrıca iddianameye gerek yok?Yeraltında Roketatarın ne işi var?
Roketatarlar neden ciğer gibi tertemizdi? Ve neden sadece TRT alındı kayda? Bazı detayların ortaya çıkması mı istenmedi? Ve silahlar yerin 2,5 metre altından çıkmış bu insanlar Ankara'nın göbeğini kepçeyle kazıp mı yerleştirmiş silahları? Gibisinden sorular da türetilebilir. Bu yüzden mahkeme sonuçlanmalı sonra konuşuruz diyorum.
Üç mevsim
01-23-2009, 22:50
Partilerin İsimlerini Partiler Koyar.
Bizim Partimiz de Bizim Partimizin Kısaltılmış Adını AK Parti koymuştur.
Bu Mesele İyi Niyetli Olanlar İçin Bu Kadar Basittir
Güzel Kelime Eksikliği mi Var Memlekette
Kafası çalışan Daha Güzelini Üretsin Daha Güzel İsim Koysun
Bunun Ayrımcılıkla Alakası Yok
FarukARSLAN.
01-23-2009, 22:58
Hadi bakalım hadi.. Bunlar reklam kokan hareketler. Sen demediğini bırakma benim liderime, sizden dem vurunca hemen haddi aşmış olalım değil mi..
İyi alıştınız siz müsamahaya..
Çalıntı, çırpıntılarınızı temizleyip öyle gelin aktan karadan bahsedin.. Hadi bakalım hadi..
Beylerbeyi
01-23-2009, 23:01
partimiz isim konusunda neden bu kadar ısrarcı davranıyor anlamıyorum. bırakalım kim nasıl isterse öyle okusun partinin ismini.
normalde parti isimleri kısaltıldığında 'parti' kelimeside kısaltılıp 'p' olarak yazılır. chP, dtP. partimizin kısaltılışı da (normal prosedüre bakılırsa) Adalet ve Kalkınma Partisi = AKP dir. eğer ak partiliyseniz AK Parti şeklinde söylersiniz yok muhalefetseniz AKP demenizde bana göre hiçbir sakınca yok. hiç bir muhalefet kişisine akp dediği için kızma hakkımızda yok. bırakalım kim nasıl isterse öyle söylesin.
FarukARSLAN.
01-23-2009, 23:02
Bu foruma akpforum.com yazarak mı giriyorsun?..
Paşa paşa yazıyorsun değil mi AK PARTİ'yi
AK Parti kamu ismidir ayrımcılık değil. Nasıl ki Anavatan Partisi'ne AP yada A Partisi demiyor ANAP diyorsak bu da öyle bir KURUM ismidir..
CHP,MHP bunlar kısaltmalarını böyle kullanmıştır. O yüzden MH Parti vs. demiyoruz..
Tamam?
genişzaman
01-23-2009, 23:03
Bunu nasıl bir kasıntı haline dönüştürebiliyorsunuz anlayabilmiş değilim...
Yok arkadaş ben bu ülkenin gelişmesini istemiyormuşum; al sana delili:
AKP! AKP! AKP! AKP!.............................................. ....
politikaci
01-23-2009, 23:04
Bunu nasıl bir kasıntı haline dönüştürebiliyorsunuz anlayabilmiş değilim...
Yok arkadaş ben bu ülkenin gelişmesini istemiyormuşum; al sana delili:
AKP! AKP! AKP! AKP!.............................................. ....
Bu konuda sizlere katılıyorum..Sıfatlara takılırsak,yüklemleri unuturuz..
Necip Fazıl
01-23-2009, 23:04
partimiz isim konusunda neden bu kadar ısrarcı davranıyor anlamıyorum. bırakalım kim nasıl isterse öyle okusun partinin ismini.
normalde parti isimleri kısaltıldığında 'parti' kelimeside kısaltılıp 'p' olarak yazılır. chP, dtP. partimizin kısaltılışı da (normal prosedüre bakılırsa) Adalet ve Kalkınma Partisi = AKP dir. eğer ak partiliyseniz AK Parti şeklinde söylersiniz yok muhalefetseniz AKP demenizde bana göre hiçbir sakınca yok. hiç bir muhalefet kişisine akp dediği için kızma hakkımızda yok. bırakalım kim nasıl isterse öyle söylesin.
evet akp yiyebilirler ama dışarda... eğer bu foruma üye oluyorlarsa kurallarına katlanmak zorundalar... ;1
genişzaman
01-23-2009, 23:06
Bu foruma akpforum.com yazarak mı giriyorsun?..
Paşa paşa yazıyorsun değil mi AK PARTİ'yi
AK Parti kamu ismidir ayrımcılık değil. Nasıl ki Anavatan Partisi'ne AP yada A Partisi demiyor ANAP diyorsak bu da öyle bir KURUM ismidir..
CHP,MHP bunlar kısaltmalarını böyle kullanmıştır. O yüzden MH Parti vs. demiyoruz..
Tamam?
Ben bu foruma AK Parti yazarak girmiyorum, forumun en alt kısmına etiket olarak "AKP" yi ekleyen site kurucusu arkadaşlar sağolsun Google'da AKP diye aratırken buldum :D :D :D önce kendinizle çelişmemeyi öğreniniz beyefendi.
Beylerbeyi
01-23-2009, 23:09
[/center]
evet akp yiyebilirler ama dışarda... eğer bu foruma üye oluyorlarsa kurallarına katlanmak zorundalar... ;1
bence çok katı, saçma, gereksiz bir kural. komik duruma düşüyoruz sadece. akp deme ak parti de, böyle saçmalık mı olur? kim nasıl isterse öyle desin.
FarukARSLAN.
01-23-2009, 23:16
Ben bu foruma AK Parti yazarak girmiyorum, forumun en alt kısmına etiket olarak "AKP" yi ekleyen site kurucusu arkadaşlar sağolsun Google'da AKP diye aratırken buldum :D :D :D önce kendinizle çelişmemeyi öğreniniz beyefendi.
Hadi bakalım beyefendi kısaltmada MH Partilere ANAP lara neden gelemedin?..
Yemedi değil mi?..
Senin beynin ne kadar kara olursa olsun o kullandığın, bana ulaştığın, iki gündür yediğin şaplaklara seni pcin nasıl götürüyor, nasıl getiriyor??
AK PARTİİİ DİYE DİYEEE..
Google Amcayla aran pek iyi zaten.. Ama Google değil GGL diye yazmalıydın, (hadi gülelim)..
Ama o bile kurtaramyor seni bu çökük halinden be zavallım..
Üç mevsim
01-23-2009, 23:16
Kardeşim benim partimin adı AK Parti sen diyorsun ki buna başka birşey de. Elmaya armut denir mi?
Faruk bana da bulaştırdın :w:
Herşeyin bir ismi var. Bunun ismi de AK PARTİ. Normali anormali yok bu kadar basit bir mesele bu.
Beylerbeyi
01-23-2009, 23:26
Kardeşim benim partimin adı AK Parti sen diyorsun ki buna başka birşey de. Elmaya armut denir mi?
Faruk bana da bulaştırdın :w:
Herşeyin bir ismi var. Bunun ismi de AK PARTİ. Normali anormali yok bu kadar basit bir mesele bu.
muhalif biri senin demene uymak zorunda değil ki
sen istediğin kadar AK Parti de, o AKP der. bunda da hiçbir sorun yok.
chp kalkık dese ki bana halkçı parti diyeceksiniz, benim adım bu dese, der misin? demezsin yine CeHaPe dersin. daha doğrusu deyip dememen hiç önemli değil.
anavatan örneğinde de ana-p şeklinde kısaltma yapılmış. tıpkı eskiden
de-ha-p örneğinde olduğu gibi.
velev ki AKP diyenler yanlış söylüyor olsalar bile bizim ille de AK Parti diyeceksin diye ısrar etmemiz bana göre çok daha yanlış. valla komik duruma düşüyorsunuz. çocuklar gibi ısrar etmek hoş değil. sizin ısrarınızla veya zorlamanızla AKP diyenler AK Parti mi diyecek ? tam tersi akp demekte ısrar edecekler.
Üç mevsim
01-23-2009, 23:34
Adaş, bunun ismi anap sa anap denir, dehap sa dehap denir, chp halkçı parti yapsaydı halkçı parti derdik içi ne kadar boş olursa olsun kaldı ki bizi bununla kimse karşılaştıramaz %47 lik halk desteğimiz AK lığımızı onaylıyor...
Onun için biz kimseyi zorlamayız. Ama milletimizin onayladığı partimizin ismini olduğu gibi değil de olmadığı gibi söylerlerse onlarda ileri derece hazım problemi olduğunu anlar ve ona uygun muamelede bulunuruz. Tıpkı Milletin AKPCİ güruha yaptığı gibi....
FarukARSLAN.
01-23-2009, 23:36
muhalif biri senin demene uymak zorunda değil ki
sen istediğin kadar AK Parti de, o AKP der. bunda da hiçbir sorun yok.
chp kalkık dese ki bana halkçı parti diyeceksiniz, benim adım bu dese, der misin? demezsin yine CeHaPe dersin. daha doğrusu deyip dememen hiç önemli değil.
anavatan örneğinde de ana-p şeklinde kısaltma yapılmış. tıpkı eskiden
de-ha-p örneğinde olduğu gibi.
velev ki AKP diyenler yanlış söylüyor olsalar bile bizim ille de AK Parti diyeceksin diye ısrar etmemiz bana göre çok daha yanlış. valla komik duruma düşüyorsunuz. çocuklar gibi ısrar etmek hoş değil. sizin ısrarınızla veya zorlamanızla AKP diyenler AK Parti mi diyecek ? tam tersi akp demekte ısrar edecekler.
Ben DİYECEKSİN demem.. Geçen konularda da bahsetmiştim bundan 'kısaltma' kisvesi altında AKP diyenlere MECBUREN bir şey diyemezsin..
Ancak amaçları kendini ele veriyor.. Kısaltma yapıp kolaylık eden biri AKP der tamam ama bunun iyi niyetlileri 'istisna' olur.
İşte benim uyuz olduğum taraf AKP deyip AK lafzını örtbas etme çakallığı..
Ben ısrar etmem AK Parti desinler diye ancak AKPnin YANLIŞ olduğunu da bilecekler. Baksanıza ona bile dal budak salıp kabul etmiyorlar..
Yok ki, AKP diye bir kamu kuruluşumuz yok ülkemizde yani. Bu kadar basit..
Beylerbeyi
01-23-2009, 23:44
%47 oy almamız %53 lük kesime parti ismimizi dayatma hakkını vermiyor bize.
%47 oy almamız aklığımızı onaylıyor olabilir ama muhalife 'AK Parti söyle' diye tutturma hakkını vermiyor.
kimi AK Parti kimi AKP diyorsa ve bu konu tartışmaya açıksa her iki söylemde de sorun aranmamalı. kişi dilediği tabiri kullanabilmeli. eğer AKP demek gerçekten suçsa veya partimizin adı için ille de AK Parti demek gerekiyorsa medya kuruluşlarına ceza yağması gerekirdi. AKP demenin söylem olarak bir sorun olmadığı bilindiğinden medyada çok defa bu şekilde telaffuz ediliyor. daha doğrusu muhalif medya ile yandaş medya partimizin adını farklı şekilde söylüyorlar. konu tartışmaya açık. taraflardan birinin ısrar etmesine gerek yok. forumda AKP diyenlere nerdeyse küfür edeceksiniz, adamları boşu boşuna kırıyorsunuz beş para etmez bir konu yüzünden. ben AK Parti diyorum ama AKP diyen bir muhalifin söylemi beni rahatsız etmiyor. birine ille de AK Parti diye dayatmak gerçekten çok komik.
Necip Fazıl
01-23-2009, 23:48
%47 oy almamız %53 lük kesime parti ismimizi dayatma hakkını vermiyor bize.
%47 oy almamız aklığımızı onaylıyor olabilir ama muhalife 'AK Parti söyle' diye tutturma hakkını vermiyor.
kimi AK Parti kimi AKP diyorsa ve bu konu tartışmaya açıksa her iki söylemde de sorun aranmamalı. kişi dilediği tabiri kullanabilmeli. eğer AKP demek gerçekten suçsa veya partimizin adı için ille de AK Parti demek gerekiyorsa medya kuruluşlarına ceza yağması gerekirdi. AKP demenin söylem olarak bir sorun olmadığı bilindiğinden medyada çok defa bu şekilde telaffuz ediliyor. daha doğrusu muhalif medya ile yandaş medya partimizin adını farklı şekilde söylüyorlar. konu tartışmaya açık. taraflardan birinin ısrar etmesine gerek yok. forumda AKP diyenlere nerdeyse küfür edeceksiniz, adamları boşu boşuna kırıyorsunuz beş para etmez bir konu yüzünden. ben AK Parti diyorum ama AKP diyen bir muhalifin söylemi beni rahatsız etmiyor. birine ille de AK Parti diye dayatmak gerçekten çok komik.
saçmalama murat kimseye isim falan dayatmıyoruz dışarısı bizi bağlamaz fakat bu foruma üyeysen kurallarına uyacaksın bu kadar basit beğenmeyen gelmesin... ;1
Üç mevsim
01-23-2009, 23:52
Hiçkimsenin kimseye birşey dayattığı yok. O AKP diyen medya kuruluşlarının halk nezdindeki saygınlığı ortada. Partimizin adı AK PARTİ iken ve Başbakan da bilahare bunu açıklamışken AKP diyenlerde bir art niyet sezinliyoruz, bunu sadece biz değil millet de sezinliyor. Tüm mesele bu.
Beylerbeyi
01-23-2009, 23:57
[/center]
saçmalama murat kimseye isim falan dayatmıyoruz dışarısı bizi bağlamaz fakat bu foruma üyeysen kurallarına uyacaksın bu kadar basit beğenmeyen gelmesin... ;1
saçmalamak mı?
birilerine ille de AK Parti diyeceksin demek saçmalık, komik ve zorbalıktır.
eğer partimizin adı gerçekten AK Parti olsaydı medyada çoğu TV AKP diye telafuz etmezdi. çünkü hiçbir partinin ismini yanlış söyleyemezsin. konu tartışmaya açıktır, isteyen dilediği tabiri kullanabilir. konu tartışmaya açık olduğundan ve kesin hüküm bulunmadığından dolayı isteyen istediği şekilde söyleyebilir. muhalif bir medya, kurum veya birey AK Parti demek zorunda değil.
kısaltma olarak AKP diyen bir muhalifin bu söylemi oldukça doğaldır. bu kısaltma yüzünden kişide kötü niyet aramakta saçmalığın daniskasıdır.
FarukArslan: Ben DİYECEKSİN demem.. Geçen konularda da bahsetmiştim bundan 'kısaltma' kisvesi altında AKP diyenlere MECBUREN bir şey diyemezsin..
Ancak amaçları kendini ele veriyor.. Kısaltma yapıp kolaylık eden biri AKP der tamam ama bunun iyi niyetlileri 'istisna' olur.
amaçları kendilerini ele veriyor derken? AKP dediklerinden dolayı onların amaçlarını, niyetlerini mi anlıyorsunuz? ya da akp diyen biri kötü niyetli midir? ayrıca AKP diyen birinin iyi niyetli mi kötü niyetli mi olduğunu nerden anlıyorsunuz? bunun için kahin olmak lazım. yani diyorsunuz ki, AKP dedin dur bakayım senin şekline şemaline eh iyi niyetli birine benziyorsun o zaman eyvallah bu söyleminde sorun yok. başka biri AKP diyince tipini beğenmedim senin niyetin kötü çabuk AK Parti mi de demek istiyorsun?
gerçekten saçma bir konu, eğer forum muhaliflere de açıksa muhaliflerin AKP demelerine tahammül etmeniz lazım. yok tahammülünüz yoksa forumu sadece AK Partililere özel yapın. girişte de şöyle bir yazı koyarsınız: AK Partili değilsen giremezsin.
FarukARSLAN.
01-24-2009, 00:24
AKP diyenlere nerdeyse küfür edeceksiniz, adamları boşu boşuna kırıyorsunuz beş para etmez bir konu yüzünden.
Davulun sesi uzaktan hoş gelir diyorum. Başka bir şey demiyorum
FarukARSLAN.
01-24-2009, 00:27
FarukArslan: Ben DİYECEKSİN demem.. Geçen konularda da bahsetmiştim bundan 'kısaltma' kisvesi altında AKP diyenlere MECBUREN bir şey diyemezsin..
amaçları kendilerini ele veriyor derken? AKP dediklerinden dolayı onların amaçlarını, niyetlerini mi anlıyorsunuz? ya da akp diyen biri kötü niyetli midir? ayrıca AKP diyen birinin iyi niyetli mi kötü niyetli mi olduğunu nerden anlıyorsunuz? bunun için kahin olmak lazım. yani diyorsunuz ki, AKP dedin dur bakayım senin şekline şemaline eh iyi niyetli birine benziyorsun o zaman eyvallah bu söyleminde sorun yok. başka biri AKP diyince tipini beğenmedim senin niyetin kötü çabuk AK Parti mi de demek istiyorsun?
gerçekten saçma bir konu, eğer forum muhaliflere de açıksa muhaliflerin AKP demelerine tahammül etmeniz lazım. yok tahammülünüz yoksa forumu sadece AK Partililere özel yapın. girişte de şöyle bir yazı koyarsınız: AK Partili değilsen giremezsin.
Arkadaşım, çık ilk yorumumu oku. Bak ne diyorum..
Papağan gibi 2907438 defa tekrarlayalım mı her seferinde
muhammed.ikb
01-24-2009, 22:40
kardeşler bakın çok basit bir konuda tartışmışsınız gelin dilimiz açısından inceleyelim bunu...
murat kardeşimizin de dediği gibi isteyen istediğini söyler ama AK Parti dendiğinde kulağa daha hoş geldiğinde tabiki bir cazibeliği de var..
dil açısından baktığımızdan AKP diyen biri için hiçbir sorun görünmüyor.ama bunu AK Parti şekline dönüştürdüğümüzde türkçeye aykırılığı söz konusu oluyor..çünkü Adalet ve Kalkınma Partisi anlamına gelecek şekilde kullanırsak AK Parti değil AK Partisi dememiz lazım bu da kulağa hoş gelmiyor tabi...
en iyisi bırakalım isteyen istediğini kullansın biz hizmetler yaparak AKlanalım sözle değil...
Üç mevsim
01-24-2009, 23:18
Ne kadar da olgun, doyurucu ve ikna edici bir açıklama yaptınız pes doğrusu. Partinin resmi adı AK PARTİ'ye AK PARTİ değil de başka birşeyler diyebilmek için bin dere yetmedi binbirici dereden su getiriyoruz. Böyle giderse size denizler de yetmez. Türkçe bu konuyu açıklayama yetersiz kalır, edebiyata, tarihe başka alanlara da uzanalım. :evet:
muhammed.ikb
01-24-2009, 23:45
Ne kadar da olgun, doyurucu ve ikna edici bir açıklama yaptınız pes doğrusu. Partinin resmi adı AK PARTİ'ye AK PARTİ değil de başka birşeyler diyebilmek için bin dere yetmedi binbirici dereden su getiriyoruz. Böyle giderse size denizler de yetmez. Türkçe bu konuyu açıklayama yetersiz kalır, edebiyata, tarihe başka alanlara da uzanalım. :evet:
:D:D:D:D:D ALLAH razı olsun ama çok ciddiyim...dalgaya alabilirsin kardeşim saygı duyarım.ama gerçekten ciddiyim...
Leyli_Can
01-24-2009, 23:49
akp diyince ne oluyor ki ha akp nin açılımını illa ak parti diyenler in aklına akp açılımı başkamı geliyor yoksa akp açılımı adalet kalkınma partisi değilmi
politikaci
01-25-2009, 12:44
[/CENTER]
İyi ozaman yönetime karşıyım şuanda,banlayacaklarmı?Böyle mantıksız şey olurmu? Ben akpliyim akpartiliyim ve Adalet ve kalkınma partiliyim..
partimizin sitesinde,orjinal adı saymak yasakmı yani nasıl bir zihniyettir bu?
Benim adım Hatice mesela,başkaları sırf bana düşmanlıktan ötürü,ismimin anlamında kötü birşey olmasada Hatice dese,ben asıl adımdan vazgeçermiyim..Bana hatice denmesini yasaklarmısınız?
Necip Fazıl
01-25-2009, 13:00
İyi ozaman yönetime karşıyım şuanda,banlayacaklarmı?Böyle mantıksız şey olurmu? Ben akpliyim akpartiliyim ve Adalet ve kalkınma partiliyim..
partimizin sitesinde,orjinal adı saymak yasakmı yani nasıl bir zihniyettir bu?
Benim adım Hatice mesela,başkaları sırf bana düşmanlıktan ötürü,ismimin anlamında kötü birşey olmasada Hatice dese,ben asıl adımdan vazgeçermiyim..Bana hatice denmesini yasaklarmısınız?
bak güzel kardeşim partinin orjinal adını saymak yasakmı diyorsun... partinin orjinal adı ADALET VE KALKINMA PARTİSİ'dir kısaltması ise AK PARTİ'dir... bunu akp diye kısaltan art niyetli insanlar var... ama bunu alışkanlık için de kısaltanlar var bunlara sözüm yok... benim kızdığım art niyetlilerdir herkes üstüne alınmasın... ;1 ;1
politikaci
01-25-2009, 13:02
[/CENTER]
bak güzel kardeşim partinin orjinal adını saymak yasakmı diyorsun... partinin orjinal adı ADALET VE KALKINMA PARTİSİ'dir kısaltması ise AK PARTİ'dir... bunu akp diye kısaltan art niyetli insanlar var... ama bunu alışkanlık için de kısaltanlar var bunlara sözüm yok... benim kızdığım art niyetlilerdir herkes üstüne alınmasın... ;1 ;1
:) gerçek kısaltma akpdir..kulağa hoşgelsin ve bir partide iki mana taşısın diye akparti denilmektedir.Bende diyorum sevgili abicim,Artniyetliler benim adımı değiştiremez.. :)
Beylerbeyi
01-25-2009, 13:03
art niyetlileri nasıl anlayacaz? böyle mantık olur mu Allah aşkına?
yok şu iyi niyetlidir bırakalım akp desin, sorun yok. şunun tipini beğenmedim kesin kötü niyetlidir hurraaaa hücum..
Necip Fazıl
01-25-2009, 13:05
:) gerçek kısaltma akpdir..kulağa hoşgelsin ve bir partide iki mana taşısın diye akparti denilmektedir.Bende diyorum sevgili abicim,Artniyetliler benim adımı değiştiremez.. :)
ama kısaltması AK PARTİ'dir... akp değil bu konuda senin hassas olmanı beklerdim açıkçası ileride AK PARTİ'nin içerisinde göreceğime şüphem olmadığı için... ;1 :çiçek:
genişzaman
01-25-2009, 13:05
Haticeye değil neticeye bakmak lazım tabi :D :D :D ...
Üç mevsim
01-25-2009, 13:07
Bir çocuk doğunca adını kim koyar sahipleri değil mi..
Bir parti doğunca adını kim koyar yine sahipleri değil mi..
Hayır Gerçek Kısaltma AKP değil, bizim lügatımızda böyle bir kelime yok. Kulağa hoş görünsün diye vs değil, zekice düşünülmüş ve şefaflığı ifade etsin diye bilerek konulmuştur.
Adalet ve Kalkınma Partisi'nin gerçek kısaltılmış adı AK Parti (http://www.akparti.org.tr/AKPARTi%20Kurumsal.pdf)'dir.. ;1
politikaci
01-25-2009, 13:09
Bir çocuk doğunca adını kim koyar sahipleri değil mi..
Bir parti doğunca adını kim koyar yine sahipleri değil mi..
Hayır Gerçek Kısaltma AKP değil, bizim lügatımızda böyle bir kelime yok. Kulağa hoş görünsün diye vs değil, zekice düşünülmüş ve şefaflığı ifade etsin diye bilerek konulmuştur.
Adalet ve Kalkınma Partisi'nin gerçek kısaltılmış adı AK Parti (http://www.akparti.org.tr/AKPARTi%20Kurumsal.pdf)'dir.. ;1
:) peki Akparti yazmaya üşeniyorum..akp desem,ben artniyetlimi oluyorum :)
Beylerbeyi
01-25-2009, 13:10
hiiiii naptın sen, çabuk tövbe et :D
politikaci
01-25-2009, 13:12
:) :) bu konuda söylemiştim zaten,birdaha hatırlatıyım
Sıfatlara takılırsak yüklemleri unuturuz :8
Bırakın kim ne derse desin,hizmetlerimizin önüne iki sıfat geçemez.. :)
Necip Fazıl
01-25-2009, 13:13
tabiki sen artniyetli değilsin... dedim yaa alışkanlık için akp diyenler var onlara eyvallah... ama artniyetli olanlarda var bunların zaten bikaç mesaj sonra niyetleri anlaşılıyor... seni asla bu safa koyamayız... ;1 :)
bu konu güzel ama insanlar hep bir olmuyor iş te ak olan bilir ak partiyi AK ak
Alparslan
01-25-2009, 15:59
Ben Ak Partili değilim.Bence herkes istediğini diyebilmeli.
Alparslan
01-25-2009, 16:02
Yıllarca insanları yaftalayıp durduk..Sen Necip Fazıl mı dedin vay Faşist,sen nazım mı dedin vay komünist yeter Allah aşkına yeterince zaman kaybetmedik mi?
gizosh33
02-05-2009, 11:54
Adımızın hiçbir onemi yoktur onemli olan yaptıgımız işlerdir isterse adımız kara parti olsun ama yinede yaptıgımız işler onemlidir.
Resmi sitede (bir yerde dahi) AKP lafzı geçiyorsa, kimsenin bunu "söyleyemezsin, kullanamazsın" gibisinden kişilerin kullandığı kelimelere müdahale zıngırtıları çıkarmaya hakkı olmadığını düşünüyorum!
Adamı "senin resmi siten kullanmasın bende kullanmayayım" diye oturtmazlarmı!
Ha önemli olan üç beş harfi takıntı yapmak değil, hizmet vede gelecektir!
Aşalım artık bu bebe polemiklerini!
Neymiş! AK Parti değilde AKP demiş!
Aman ne büyük ihanet!
Resmi sitede, resmi kayıtlar baz alınarak AKP denilmiş olabilir. Zaten resmi kayıtlarda "AK Parti" olarak geçmez, geçemez; AKP olarak geçer.
Fakat bir çok muhalif Ak Partinin AK'lığını kabullenemediğinden AKP demekte ısrar ediyor sadece. Üstat Bülent Arınç'a "AKP Milletvekili" denildiğinde derhal müdehale eder ve "Hayır Ben Ak Parti Milletvekiliyim" der. Hitabet ustası Bülent Arınç yoksa bebe polemikler içinde mi?
Hülasa, resmi kayıtlarda nasıl ki CHP,MHP olarak geçilmişse Ak Parti'de AKP olarak geçilir. Resmi sitelerde bunlara uymak zorundadır ;;)
Fakat her "AKP" diyen kişilerde muhalif değildir.
Kadim Sevgiler..
[/center]
??? ilklerde bende akp diye yazmıştım ama art niyet olmadan :olmaz:sonra düzeltim tabi:karizmatik::saygılar:AK PARTİ:güzel:
bende dikkat ettim bizim partimizi çekemeyen bazı şahıslar AKP diyorlar bizler AK PARTİYİZ...
Resmi sitede, resmi kayıtlar baz alınarak AKP deninmiş olabilir. Zaten resmi kayıtlarda AK Parti geçmez, geçemez; AKP olarak geçer.
Fakat bir çok muhalif Ak Partinin AK'lığını kabullenemediğinden AKP demekte ısrar ediyor sadece. Üstat Bülent Arınç'a "AKP Milletvekili" denildiğinde derhal müdehale eder ve "Hayır Ben Ak Parti Milletvekiliyim" der. Hitabet ustası Bülent Arınç yoksa bebe polemikler içinde mi?
Hülasa, resmi kayıtlarda nasıl ki CHP,MHP olarak geçilmişse Ak Parti'de AKP olarak geçilir. Resmi sitelerde bunlara uymak zorundadır ;;)
Kadim Sevgiler..
Resmi sitenin resmi hüküm içermeyen bölümlerinde yüzlerce defa AKP lafzı telaffuz ediliyor! Zaten resmi bir işlem söz konusu ise kısaltmalar değil, normal ismi yazılır. (veyahut kısaltması şu şekildedir gibisinden belirtilerek devam edilir. Nitekim bu konu kapatma iddianamesine ve iddianameye cevap belgesine dahil olmuştur!)
Bir resmi site kendisi hakkında böyle kelimeleri kullanmaktan sakınca görmüyorda bize noluyor!
Kraldan çok kralcı olmak diye tabir edilen durum bu olsa gerek!
Ha mesajlarımdan her zaman AKP tabirinin kullanılmasını istediğim yorumu çıkarılmasın!
Vurgulamak istediğim, el oğlu uzaya karpuz ekerken bizim uyduruk kaydırık vede son derece gereksiz polemiklere yıllarımızı harcamamız!
Onlarca yıldır böyleydi! Görünüşe göre böylede devam edecek!
Beylerbeyi
02-05-2009, 16:47
böyle şaçma bir konu hala tartışılıyor mu? bize ne muhalefetin ne demesinden, bırakın kim ne derse desin. partimiz bize göre AKtır ama muhalefet neden AK desin ki?
Üç mevsim
02-05-2009, 17:03
Resmi sitede (bir yerde dahi) AKP lafzı geçiyorsa, kimsenin bunu "söyleyemezsin, kullanamazsın" gibisinden kişilerin kullandığı kelimelere müdahale zıngırtıları çıkarmaya hakkı olmadığını düşünüyorum!
Adamı "senin resmi siten kullanmasın bende kullanmayayım" diye oturtmazlarmı!
Ha önemli olan üç beş harfi takıntı yapmak değil, hizmet vede gelecektir!
Aşalım artık bu bebe polemiklerini!
Neymiş! AK Parti değilde AKP demiş!
Aman ne büyük ihanet!
Resmi sitede AKP değil AK PARTi geçiyor. Ve bilhassa ismin AK Parti olduğu açıklanıyor.
Bu Partinin ismi hiçbir zaman AKP olmadı. Bu partinin kurucuları, bu partinin sahipleri ve millet bu parrtinin kısaltılmış adını AK PARTİ koydular. AK Partililerin bundan rahatsız olmasını anlayabilmek mümkün değil.
Üç mevsim
02-05-2009, 17:05
böyle şaçma bir konu hala tartışılıyor mu? bize ne muhalefetin ne demesinden, bırakın kim ne derse desin. partimiz bize göre AKtır ama muhalefet neden AK desin ki?
İskilipli Atıf Hoca, şapka kanununa karşı çıktığı için İstiklal Mahkemelerinde yargılanırken Hakimlerden (!) Kel Ali, Hocaefendi'ye şöyle seslenmişti (küstah herif bir de bağırmıştı)ı:
“Sen bilmiyor musun ki şapka da bezdir, fes de bezdir?”
Hoca'nın cevabı nettir:
“Evet biliyorum, ancak hey’et-i hakimin (hakim heyetinin) arkasındaki bayrak da bezdir, İngiliz bayrağı da bezdir.”
Bana bak senin için saçma olabilir ama hayata yön veren anlamlardır. Onun için saygılı ol murat Emin..
Resmi sitede AKP değil AK PARTi geçiyor. Ve bilhassa ismin AK Parti olduğu açıklanıyor.
Bu Partinin ismi hiçbir zaman AKP olmadı. Bu partinin kurucuları, bu partinin sahipleri ve millet bu parrtinin kısaltılmış adını AK PARTİ koydular. AK Partililerin bundan rahatsız olmasını anlayabilmek mümkün değil.
Parti isminin AKP olduğunu iddia etmedim zaten!
Ancak merak ettim. Ömrünüzde kaç defa resmi siteye girdiniz ve bugüne kadar kaç sayfasını okudunuz!
Resmi siteden onlarca örnek çıkarıp sunabilirdim şimdi size ya! Neyse deyip geçiyorum!
Yaw tartışmayın benDErim AKP sen dersin Adalet ve Kalkınma Partisi ne fark var... Sonuçta aynı Fikir zihnimizde canlanıyor mu ? Canlanıyorsa Kavramsal olarak hiç bir fark yoktur...
Yetklili Notu: w,q gibi Türkçeye zarar veren yabancı harfler kullanmayın.
Üç mevsim
02-05-2009, 17:23
Parti isminin AKP olduğunu iddia etmedim zaten!
Ancak merak ettim. Ömrünüzde kaç defa resmi siteye girdiniz ve bugüne kadar kaç sayfasını okudunuz!
Resmi siteden onlarca örnek çıkarıp sunabilirdim şimdi size ya! Neyse deyip geçiyorum!
Neyse deyip geçmeyin lütfen.
Buyrun Bekliyorum. Bakalım resmi siteye siz ömrünüzde kaç defa girmişsiniz biz ömrümüzde kaç defa girmişiz..
Beylerbeyi
02-05-2009, 17:25
İskilipli Atıf Hoca, şapka kanununa karşı çıktığı için İstiklal Mahkemelerinde yargılanırken Hakimlerden (!) Kel Ali, Hocaefendi'ye şöyle seslenmişti (küstah herif bir de bağırmıştı)ı:
Hoca'nın cevabı nettir:
“Evet biliyorum, ancak hey’et-i hakimin (hakim heyetinin) arkasındaki bayrak da bezdir, İngiliz bayrağı da bezdir.”
Bana bak senin için saçma olabilir ama hayata yön veren anlamlardır. Onun için saygılı ol murat Emin..
güzel kardeşim, saçma olan partimize AK Parti demek değil, muhalefete ille de AK Parti diye ısrar etmenizdir.
saygılı olmadığımı nerden çıkarıyorsun, konuyu farklı yerlere çekme!!! benim bir kez AKP dediğimi göstersene.. Ben her defasında AK Parti diyorum. bana göre gerçeği budur, fakat muhalefetten birinin ille de AK Parti demesi için zorlamak saçmalıktır. sen böyle ısrar ediyorsun, muhalefetten biri çıkıpta AK Parti demeye başladı mı? bırak adam nasıl istiyorsa öyle konuşsun.
AKP ile AK Parti arasındaki farkı bayrakla özdeşleştirdiğin için de tebrikler..! daha muazzam bir yorum yapılamazdı doğrusu.
önce başkasının görüşlerine saygılı olmayı öğren murat bey! bize ne elalem AKP demiş dememiş. biz işimize bakalım. muhalefet medyada partimizin ismi AKP diye yer alınca bir engelle karşılaşıyorlar mı? bir yasak var mı? kanunda ille de AK Parti denecek diye bir kaide var mı? yasak değil bişi değil, zorbalık yapmaya gerek yok..!! burda birkaç kişiye ahkam keseceğine git SHOW TV ye kanal d yi şikayet bakalım. neden ak parti demiyorlar diye ağlamanın sızlamanın hiçbir faydası yok.
Resmi sitede, resmi kayıtlar baz alınarak AKP denilmiş olabilir. Zaten resmi kayıtlarda "AK Parti" olarak geçmez, geçemez; AKP olarak geçer.
Kadim Sevgiler..
Sanırım DolunAy.Kadim Forum Başkanı Kendi Partisinin İç Tüzüğünü Hiç Okumamış...
http://img24.imageshack.us/img24/4582/abcdegz8.jpg
Savunmanın En iyi yolu Bilmektir...
:merhaba: :evet: :merhaba:
Üç mevsim
02-05-2009, 17:42
güzel kardeşim, saçma olan partimize AK Parti demek değil, muhalefete ille de AK Parti diye ısrar etmenizdir.
saygılı olmadığımı nerden çıkarıyorsun, konuyu farklı yerlere çekme!!! benim bir kez AKP dediğimi göstersene.. Ben her defasında AK Parti diyorum. bana göre gerçeği budur, fakat muhalefetten birinin ille de AK Parti demesi için zorlamak saçmalıktır. sen böyle ısrar ediyorsun, muhalefetten biri çıkıpta AK Parti demeye başladı mı? bırak adam nasıl istiyorsa öyle konuşsun.
AKP ile AK Parti arasındaki farkı bayrakla özdeşleştirdiğin için de tebrikler..! daha muazzam bir yorum yapılamazdı doğrusu.
önce başkasının görüşlerine saygılı olmayı öğren murat bey! bize ne elalem AKP demiş dememiş. biz işimize bakalım. muhalefet medyada partimizin ismi AKP diye yer alınca bir engelle karşılaşıyorlar mı? bir yasak var mı? kanunda ille de AK Parti denecek diye bir kaide var mı? yasak değil bişi değil, zorbalık yapmaya gerek yok..!! burda birkaç kişiye ahkam keseceğine git SHOW TV ye kanal d yi şikayet bakalım. neden ak parti demiyorlar diye ağlamanın sızlamanın hiçbir faydası yok.
Muhalefete, "AK Parti deyin" diyen bir sözümü bulabilir misin.
Partinin adınıın AK Parti olduğunu ve AK Parti denmesini isteyenler hakkında ve bu konu başlığı hakkında -saçma sapan şeylerle uğraşmayın- mealinden yorumun üzerine saygısızlık bahsi açıldı.
AKP ile AK Parti arasındaki farkı önmemsemek, İskilipli ATIF Hoca'nın fes ile şapka arasındaki farkı önemsemesiyle birebir aynı örneklemdir.
İsrail'in Gazze saldırısında sonra, İsrail aleyhine söz söyleyenlere antisemitist yaftası yapıştırılması gibi sen de partinin gerçek kısaltması AK PARTİ'yi yaygınlaştırmaya çalışanlara yasakçı masakçı demeye çalışarak savunduğun daha doğrusu savunmadığın saçma fikir üzerinden baskı kurmaya kalkışma !
Millet bu partiye söver gibi AKP diyenleri çok iyi belliyor sen merak etme, ayrıca birçok kanal son dönemde AK Parti demeye başladı, bu ayrıntıyı gözden kaçırma ve Kanal D'nin, Show'un AKP demesi kadar normal birşey olamaz. Ben bundan hiç rahatsız olmuyorum. Biz elalemin AKP demesi ile ilgilenmiyoruz AK Partililere partinin ismini öğretiyoruz !
Bu sözlerini "AKP diye yer alınca bir engelle karşılaşıyorlar mı? bir yasak var mı? kanunda ille de AK Parti denecek diye bir kaide var mı? yasak değil bişi değil, zorbalık yapmaya gerek yok..!! burda birkaç kişiye ahkam keseceğine git SHOW TV ye kanal d yi şikayet bakalım. neden ak parti demiyorlar diye ağlamanın sızlamanın hiçbir faydası yok" anlama kapasitenin ifşası bakımından herkes okusun.
Biz Hanya derken sen Konya bile diyemiyorsun Ankara diyorsun.
Neyse deyip geçmeyin lütfen.
Buyrun Bekliyorum. Bakalım resmi siteye siz ömrünüzde kaç defa girmişsiniz biz ömrümüzde kaç defa girmişiz..
AK Parti'nin kuruluşundan beri parti ile ilgili bütün haberleri resmi siteden takip ederim! Yer imlerime kayıtlıdır ve hergün "en az" 1 kere olmak üzere tıklarım!
Buyrun size en basitinden birkaç örnek sunayım!:
http://img88.imageshack.us/img88/543/zzzzzzzfy7.jpg
http://img24.imageshack.us/img24/4166/abcdefmz0.jpg
Daha almaya üşendiğim onlarca örnek var. Tek tek uğraşmak istemedim!
Resmi sitenin "bir yerinde" dahi böyle bir ifade geçiyorsa, kimsenin böyle bir şeyden başkasına hesap sormaya hakkı olamaz!
Yoksa bu durum, "Kraldan çok kralcı olmak" ile ifade edilir!
Ancak daha önceki mesajlarımda belirttiğim gibi; amacım AKP lafzının kullanılmasını savunmak değil, bu "kıytırık" şeyleri aşmaktır!
ya isslam bende bu aralar görünmüyon diyodum aynı tavır devam he
Ya bunun ne önemi var. Uraşılacak şey değil. Yani bir yabancıya anlatsan fıkra olacak boyutta bir şey bu.
Ha AK Parti, Ha AKP ikiside aynı şey. Çok boş bir şey. Bize bu saçmalıkları tartışmak yakışmaz. Gelin ülkenin durumunu, ekonomiyi tartışalım.Partimiz için çalışalım bunlarla zaman kaybetmeyelim. Umarım bu konuda kilitlenir.
Saygılar
ya isslam bende bu aralar görünmüyon diyodum aynı tavır devam he
Yaw kardeşim ben ne yapayım... Bir Partili Hele Üst düzeyde... Bi Siyasi Partinin Forumun Başkanı Kendi Partisinin Tüzüğüne Hiç Göz Atmamış...
Bence Çok manidar ve ilginç... :hmm
Meseleyi anlamadan öyle çok bilmiş gibi hurra üstüne atlarsan komik duruma düşersin. Hiçbirşey diyememiş duruma düşersin. Ayrıca bu çarpıtmayı bilmeyerek yaptığına inanıyorum... Yukarıdaki mesajı iyi oku.
Üç mevsim
02-05-2009, 17:50
Sanırım DolunAy.Kadim Forum Başkanı Kendi Partisinin İç Tüzüğünü Hiç Okumamış...
Arkadaşın önce konuya vakıf olalım, ondan sonra yorum yapalım.
"Katil" dedi ki; resmi sitede yüzlerce defa AKP geçiyor (ben bir defa bile göremedim) Dolunay kadim buna karşılık, Partinin resmi sitesinde bilinçsiz bazı görevliler tarafından AKP yazılılıyor olsa dahi bu gerçeğpi değştirmez. Bülent Arınç her seferinde AKP ye kızar AK Parti der dedi.
Kimin ne dediğini iyi anla önce, sonra yorum yap.
Ya bunun ne önemi var. Uraşılacak şey değil. Yani bir yabancıya anlatsan fıkra olacak boyutta bir şey bu.
Ha AK Parti, Ha AKP ikiside aynı şey. Çok boş bir şey. Bize bu saçmalıkları tartışmak yakışmaz. Gelin ülkenin durumunu, ekonomiyi tartışalım.Partimiz için çalışalım bunlarla zaman kaybetmeyelim. Umarım bu konuda kilitlenir.
Saygılar
Bencede kitlenit... Çünkü Ölümcül Hata http://tbn2.google.com/images?q=tbn:C4Vyr6yurVx52M:http://www.budapesthotels.com/sitepic/error_button.pngvar... Error...
"Katil" dedi ki; resmi sitede yüzlerce defa AKP geçiyor (ben bir defa bile göremedim) Dolunay kadim buna karşılık, Partinin resmi sitesinde bilinçsiz bazı görevliler tarafından AKP yazılılıyor olsa dahi bu gerçeğpi değştirmez. Bülent Arınç her seferinde AKP ye kızar AK Parti der dedi.
Buyrunuz gör(e)mediğiniz örnekleri inceleyiniz!:
http://www.akpartiforum.com/showpost.php?p=505216&postcount=102
"Resmi sitede, resmi kayıtlar baz alınarak AKP denilmiş olabilir. Zaten resmi kayıtlarda "AK Parti" olarak geçmez, geçemez; AKP olarak geçer. " Dolunay Kadim... Bunu demiştir... Ne Anlaşılıyor... Ha...
Yetkili Notu: Kırımızı renkle yazmayın
Üç mevsim
02-05-2009, 17:57
AK Parti'nin kuruluşundan beri parti ile ilgili bütün haberleri resmi siteden takip ederim! Yer imlerime kayıtlıdır ve hergün "en az" 1 kere olmak üzere tıklarım!
Buyrun size en basitinden birkaç örnek sunayım!:
http://img88.imageshack.us/img88/543/zzzzzzzfy7.jpg
http://img24.imageshack.us/img24/4166/abcdefmz0.jpg
Daha almaya üşendiğim onlarca örnek var. Tek tek uğraşmak istemedim!
Resmi sitenin "bir yerinde" dahi böyle bir ifade geçiyorsa, kimsenin böyle bir şeyden başkasına hesap sormaya hakkı olamaz!
Yoksa bu durum, "Kraldan çok kralcı olmak" ile ifade edilir!
Ancak daha önceki mesajlarımda belirttiğim gibi; amacım AKP lafzının kullanılmasını savunmak değil, bu "kıytırık" şeyleri aşmaktır!
Bu resimlerin olduğu adresin linkini alabilir miyim. Buyuralım inceleyelim.
Üç mevsim
02-05-2009, 18:00
"Resmi sitede, resmi kayıtlar baz alınarak AKP denilmiş olabilir. Zaten resmi kayıtlarda "AK Parti" olarak geçmez, geçemez; AKP olarak geçer. " Dolunay Kadim... Bunu demiştir... Ne Anlaşılıyor... Ha...
Katil'in kendinden çok emin (!) sözleri yanlış yönlendirmiş olabilir.. Partimiz, ismine gerek resmen gerek fiilen AK PARTİ demiştir....
Bu resimlerin olduğu adresin linkini alabilir miyim. Buyuralım inceleyelim.
http://kadinkollari.akparti.org.tr/turkce/haber.asp?id=122 (http://kadinkollari.akparti.org.tr/turkce/haber.asp?id=122)
http://www.akparti.org.tr/gnsayfa/haber.asp?haber_id=22332&kategori=8 (http://www.akparti.org.tr/gnsayfa/haber.asp?haber_id=22332&kategori=8)
Katil'in kendinen çok emin (!) sözleri yanlış yönlendirdi onu. Partimiz, ismine gerek resmen gerek fiilen AK PARTİ demiştir....
evet bizzat onu Resmi siteden Tüzükten kopyaladım....
:güzel:
ama amacım Akp yi inkarda degil Davasında takipsizlik yapanlara göstermek....
Katil'in kendinen çok emin (!) sözleri yanlış yönlendirdi onu. Partimiz, ismine gerek resmen gerek fiilen AK PARTİ demiştir....
Benim kendimden eminliğim bildiklerim ve gördüklerim çerçevesindedir!
Buyrunuz bir üst mesajımda gereken haberlerin resmi site üzerindeki bağlantılarını verdim!
Her ne şekilde olursa olsun resmi sitede başkasından alıntı yapmadan, kendi özgür cümle vede haberlerinde bu tarz bir ifadelerin kullanılması, başkasının bunları kullanmasına itiraz hakkını elimizden alır!
Tekrarlamaktan bıkmama rağmen yineliyorum:
AKP lafzının kullanılmasını meşrulaştırma amacında değilim! Sadece bu tarz çocuk mamalarından uzaklaşalım artık!
FarukARSLAN.
02-05-2009, 18:12
Hoca'nın cevabı nettir:
Budur.
'Farklı bir şey söyleyeyim de prim yaparım belki' zihniyetinde olanlara da Budur.
Ben şahsi olarak, PKKlıların Türkiye diyemeyip TC demesine ne kadar içerliyor isem AK Parti'ye AKP denmesine de o kadar karşıyım.
Amma ülkemizde de, kamularda da çokça yerde TC olacak geçiyor dimi lafzımız?
Eee PKK ne yapsın bu durumda!
Değil mi?!..
Üç mevsim
02-05-2009, 18:14
http://kadinkollari.akparti.org.tr/turkce/haber.asp?id=122 (http://kadinkollari.akparti.org.tr/turkce/haber.asp?id=122)
http://www.akparti.org.tr/gnsayfa/haber.asp? (http://www.akparti.org.tr/gnsayfa/haber.asp?)
haber_id=22332&kategori=8
1. Linkteki Haber: Hürriyet Gazetesi İnternet Sitesinden Alıntı, Zaten o resmi orada görünce bir haber alıntısı olduğunu anlamıştım.
2.Linkteki adreste yer alan sayfayı aşağıya doğru tarayın bakalım. orada aynen şöyle bir cümle var;
http://www.akparti.org.tr/gnsayfa/haber.asp? (http://www.akparti.org.tr/gnsayfa/haber.asp?)
[ 06.03.2008 Akparti Mart ayı il danışma meclisi toplantısı yoğun katılımla yapıldı.
"Pazar günü İl Danışma Meclisi toplantısını izlediğim AKP pek öyle havasını alacak gibi görünmüyordu. Sanki Demokrat Parti (eski DYP) ve ANAP'tan AKP'ye doğru bir yöneliş başlamış..." ]
Bu yorumdan o sayfanın bir haber bağlantısı olduğu ve resmiyetten tamamen uzak olduğu ayrıca bu sayfaya çeşitli kişilerin yorum yaptığı ayan beyan ortaya çıkıyor.
Şimdi ister eğri ister doğru oturun ve konuşalım. sana yakışıyor mu böyle bir çarpıtma Katil, senden beklemezdim açıkçası..
Bütün bunlardan sonra
Ben şimdi size AK PARTİ RESMİ WEB SİTESİ (http://www.akparti.org.tr)adresini veriyorum. Buyrun arayın tarayın bakalım.
ishakyilmaz
02-05-2009, 18:21
Gerek Forum Ekibi gerekse AK Partili üyeler tarafından açık ve net bir biçimde konu izah edildi.Fakat bazı arkadaşlar yine her zaman ki edayla AK Partiyi nasıl bir yolunu bulupta linç edeyim havasına girmişler.Ekibimiz tarafından resmi yapılan açıklamalara rağmen bunlar söylemlerini aynı yörüngede sürdürmüştür.Bu nedenle görüşülmek üzere konumuz kapatılmıştır.
Üç mevsim
02-05-2009, 18:29
Teşekkürler İshak Bey..
Arkadaşlar Faruk yukarıda TC VE AKP söylenişleri üzerinden konuyu net biçimde açıkladı. Bizim kimseye, bazı aklıevvellerin iddiaları (!) gibi zorbalık, baskı vb gibi bir amacımız yok. Amacımız, AK Partili kardeşlerimize;
Partimizin tam adının Adalet Ve Kalkınma Partisi
Resmi ve fiili kısaltmasının ise AK Parti olduğunu anlatmaktır.
AK PARTİ RESMİ İNTERNET SİTESİ (http://www.akparti.org.tr)
ishakyilmaz
02-05-2009, 18:40
Boşa beyin çürütmenin hiçbir anlamı yok.Burada açılan taraflı tarafsız her konuya gerek resmi gerekse samim bir şekilde yönetim veya üyelerce cevap verilmektedir.Lakin bazıları bile bile forumu kirletmek için uğraşıp durmaktadırlar.Kardeşim haklı ve doğru gerekçe sunulduktan sonra neden hala kendi ideolojini yansıtmaya gayret ediyorsun ki..!AK Parti forum bir sohbet mekanı değildir..!AK Parti forum AK Prtimizi temsilen kurulmuş,ve bu yönde işlemektedir..!
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.