Orijinalini görmek için tıklayınız : AKP'nin Anketinde Saadet Sürprizi
AKP’nin yaptırdığı gizli anket Saadet Partisi’nin seçimlerde baraj sorunu olmadığını ortaya koydu. AKP’nin hazırladığı 1 Temmuz 2007 tarihli Türkiye Geneli Seçim Anket Bildirim Çizelgesi’nde Saadet Partisi yüzde 13,4 alarak 3’üncü parti oldu. Boyuthaber.com adlı haber sitesinin haberine göre Saadet’in bu yükselişi üzerine AKP hemen bir toplantı yaparak, ‘Saadet Partisi’ni nasıl eritiriz’ üzerine görüş alışverişinde bulunmuş. Haberde, AKP’lilerin, Millî Görüşçü hatip ve konuşmacıların ‘radikal’ konuşmalarını basına sızdırma kararı aldıkları belirtiliyor.
“Saadet hızla yükseliyor”
Öte yandan Başkent Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi tarafından yapılan Türkiye Siyasi Eğilimler Araştırması da Saadet Partisi’nin ‘Durdurulamaz’ yükselişini gözler önüne serdi. Türkiye’yi temsil eden 27 ilde yapılan araştırmada 5 bin 400 kişi ile yüz yüze görüşüldü. Bir ve dört Temmuz 2007 tarihleri arasında, Stratejist ve Araştırma Uzmanı Mehmet Murat Pösteki’nin koordinatörlüğünde gerçekleşen araştırmada Saadet Partisi’nin net bir şekilde barajı aşacağı ifade edildi.
“AKP kan kaybediyor, Erbakan’a cevap veremiyor”
Araştırmada, “Bir önceki araştırmamızdan bu yana AKP’nin oy kaybettiğini görmekteyiz. Bu durumun en büyük etkeni Necmettin Erbakan’ın yaptığı konuşmalardır. AKP kurmaylarının Necmettin Erbakan’ın ithamlarına cevap vermemesi seçmeni ikileme düşürmüştür. Seçmen ‘Susmak kabullenmektir’ sözünden hareketle Necmettin Erbakan’ın haklı olduğunu düşünmektedir. Bu durum AKP’deki Millî Görüş oylarının Saadet Partisi’ne kaymasını sağlamaktadır.” denildi. Erbakan’ın vereceği konferansların ve miting konuşmalarının da etkisiyle seçim yaklaştıkça Saadet’in oylarının daha da artacağı vurgulanan araştırmada, 4 partinin meclise girmesi durumunda AKP’nin 276’yı bulamayacağı ve tek başına iktidar olamayacağı kaydedildi.
Fahrenheit
07-09-2007, 17:34
Böyle yazılar insanın hayal dünyasını geliştiriyo Akplilerin Erbakana cevap vermemesinin nedeni ise ona olan saygılarındandır..
Hasan ERBEK
07-09-2007, 18:10
hımm..bence böle demagoji yaparak milli görüş kaybediyor...
Erbakan a en iyi cevap ona kahkahalarla gülmektir :D
MEHMET ZAHİT
07-09-2007, 21:08
SAADET PARTİSİ YÜZDE 3 Ü GÖRSÜN ÖPSÜN BAŞINA KOYSUN...AK PARTİ İLE SAADETİN DÜŞÜNCELERİNİN ALAKASI YOK
sayın Erbakan çok büyük bi siyasetçiydi...Dikkat edin -idi diyorum...çünkü artık belli bi yaştan sonra bazı kararlar sağlıklı bir şekilde verilemediği için, Ak partiye verilen oy için "cehennem bileti" olarak nitelemeyi marifet bilirler...
Saadet Partisi, Davası, İdeolojisi olan bir partidir.. Bu münasebetle, Milli Görüş partileri 40 yıldır var olduğu gibi bundan sonra da -Allah'ın izni ve inayetiyle- hep var olacaktır.. Yeryüzünde Adil Düzeni de Milli Görüş kuracaktır..
Necip Fazil
07-09-2007, 21:28
Gönül isterki CHP nin yerine mecliste Saadet Partisi'ni görelim, ama ne yazık ... 2002 dekinden farklı bir sonuç çıkacağını sanmıyorum.
VesseLam
murselyavuz
07-09-2007, 21:30
ya arkadaşlar ben gerçekten insanlara şaşırıyorum...
aşağı yukarı her liderin seçim meydanlarında yaptığı konuşmaları gerek interneten gerekse tv'den takip etmeye çalışıyorum ve genelde şöyle bir sonuca varıyorum...
her lider meydanlarda tek başına iktidar olduklarını söylüyor...
Erbakan Hoca bir zamanlar refah partisi'ne oy verenlerin cennete gideceğini söylerken şu an Ak Parti'ye oy verenlerin cehenneme gideceğini söylüyor...
haşa böyle giderse yakında peygamber olduğunu itiraf edecek...
Haydar Baş'ı dinliyorum
o da tek başına iktidar olacağını söylüyor...
MHP deseniz onların yaptığı ankette CHP %26 ile birinci
MHP %22 ile ikinci
Ak Parti %18 ile üçüncü...
İşçi partisi lideri meydanlarda miting yapmaya cesareti bile yokken çıkmış iktidar olma hayalleri kuruyor....
ben merkla değil gerçekten sabırla bekliyorum 23 temmuz sabahını ve bu söylenenleri unutmayacağım..
herşey 23 temmuz sabahı belli olacak
kimin barajı geçip kimin geçemeyeceği...
onun için bu tarz söylemlere sadece gülüyorum...
Erbakan Hoca bir zamanlar refah partisi'ne oy verenlerin cennete gideceğini söylerken şu an Ak Parti'ye oy verenlerin cehenneme gideceğini söylüyor...
abi, defalarca tekrar ettik, hâlâ neden böyle söylediğini anlamıyorum.
Erbakan hoca SP'ye oy verenler cennete, AKP'ye verenler cehenneme gidecek demedi, demiyor..
Lütfen Hocanın sözlerini çarpıtmayın, bu sürekli yapıyorsunuz.. İnsaf yahu..
abi, defalarca tekrar ettik, hâlâ neden böyle söylediğini anlamıyorum.
Erbakan hoca SP'ye oy verenler cennete, AKP'ye verenler cehenneme gidecek demedi, demiyor..
Lütfen Hocanın sözlerini çarpıtmayın, bu sürekli yapıyorsunuz.. İnsaf yahu..
Canım kardeşim...daha 3 gün önce bizzat dinledim..."AK partiye verilen oy demek cehenneme alınan bilet demek diyor" aynen bu şekilde, ve diyorki "her tövbe edenin tövbesini kabul ederiz diyor..."
Adamlar sanki dinden çıkıyor yahu...Ama katılıyorum şuna ; cehenneme gider demiyor, sadece biletini alır diyor...çarpıtmamak gerek vesselam...
murselyavuz
07-09-2007, 21:52
eğer gerçekten demediyse özür diliyorum
ben kendi kulaklarımla duymadım gazete manşetlerinin yalancısıyım...
ama şu da bir gerçekki şu an içi AK Parti iktidarına en sert muhalefeti yapan kişi de Erbakan Hoca ve Saadet partililerdir...
hatta hiç unutmam
saadet partisine o zamandan beri mesafeliyimdir...
2004 yerel seçimleri sonrası Trabzonda CHP'li belediye başkanı Volkan canalioğlu 300 oy farkla AK Parti'den Trabzon belediyesini kazandıydı...
ve ben o zaman Saadet Partisi Gençlik kolları başkanıyla çok samimi arkadaştım...
bana o seçimlerden sonra şöyle dedi
''Şükürler olsun Rabbime Trabzonu Ak Parti kazanmadı ya, olsun varsın CHP kazansın, ben bundan gurur duyuyorum''
ben bu söylemlerden sonra gerçekten çok üzüldüm...
böyle bir zihniyet olur mu ya?
maalesef bu zihniyet sadece Trabzon Saadet Partisi Gençlik Kolları Başkanında yok...
neredeyse bütün Saadet Partililerin yaklaışımı böyle...
murselyavuz
07-09-2007, 21:53
ayrıca Cehennem gitmek demekle cehenneme bilet alır demek arasında çok da büyük fark yok açıkcası...
keşke bütün çarpıtmalar böyle olsa arkadaşlar...
Hocanın İMF'nin TR'yi cehenneme çevirdiğini, bu sebeple AKP'ye verilen her oyun bu manada bu cehenneme alınan bilet olduğunu söylediğini ben ifade ettim.
Hoca bu sözü söylediğinde sinevizyonda İMF'nin Türk ekonomisini cehenneme çevirdiği ile ilgili bir slayt geçiyordu.
Burda öldükten sonra gidilen cehennemin kastedilmediğini belki 10 kere söyledim.
Erbakan hoca kesinlikle öyle söylemez, böyle söyleyen birisi zaten gerçek bir müslüman olamaz.
buyrun...
http://www.youtube.com/watch?v=ILU03DeNj0o
http://www.youtube.com/watch?v=ntPSdC4-pQw
Evet, bu videolar da benim sözlerimi gerçekliyor.. Teşekkürler boun..
Esra KAÇ
07-09-2007, 22:33
;D Bence bu tartışmalar boşuna 22 Temmuzda herşey belli olacaktır.
Allahın izniyle Ak Parti sandıklardan tek başına ikitdar olarak çıkacaktır.
rica ederim diriliş...
İnşalah...Dualarımız o yolda zaten...%45 alacağız Alnımızın akı ile...
murselyavuz
07-09-2007, 23:49
arkadaşlar fazla değil on dakika önce KON TV'de seçime doğru proğramında Erbakan Hoca vardı ve söylediklerini aynen buraya yazıyorum
''milli görüşün kalesi Konya'dır...
Ey Konyalılar eğer ki siz Ak Parti'ye oy verirseniz Konya'nın evliyaları sizleri çarpar...
Alaaddin Keykubat, Mevlana sizleri çarpar....
siz ki onların torunlarısıznız, sizki Milli Görüşün kalesinde yaşıyorsunuz ve sizler Milli görüşü tekrar yücelteceksiniz....
Sakın ha sakın AKP'ye oy vermeyin....''
murselyavuz
07-09-2007, 23:50
ben bunları 10 dakika önce KON TV'de kendi kulaklarımla dinledim arkadaşlar...
sizce bu söylemler doğru mu?
subcomandante
07-09-2007, 23:57
aşağı yukarı her liderin seçim meydanlarında yaptığı konuşmaları gerek interneten gerekse tv'den takip etmeye çalışıyorum ve genelde şöyle bir sonuca varıyorum...
Haydar Baş'ı dinliyorum
MHP %22 ile ikinci
İşçi partisi lideri meydanlarda miting yapmaya cesareti bile yokken çıkmış iktidar olma hayalleri kuruyor....
ben merkla değil gerçekten sabırla bekliyorum 23 temmuz sabahını ve bu söylenenleri unutmayacağım..
kanaltürk anket sonuçları:
akp %27
chp%21
mhp%14...
valla bence akp bir daha gelecek ve dtplilerle koalisyon kuracak...
''milli görüşün kalesi Konya'dır...
Ey Konyalılar eğer ki siz Ak Parti'ye oy verirseniz Konya'nın evliyaları sizleri çarpar...
Alaaddin Keykubat, Mevlana sizleri çarpar....
siz ki onların torunlarısıznız, sizki Milli Görüşün kalesinde yaşıyorsunuz ve sizler Milli görüşü tekrar yücelteceksiniz....
Sakın ha sakın AKP'ye oy vermeyin....''
iftira kampanyası sınır tanımıyor yahu...
demişse yanlış yapmıştır ama erbakan'ın böyle şeyler söylediğine zerre kadar ihtimal vermiyorum.
saadet misyonunu tamamladı artık sıra akpartide
murselyavuz
07-10-2007, 00:05
kardeşim yemin ediyorum iftira değil...
eğer bana zerre kadar inanıyorsan o kelimeleri kendi kulaklarımla duydum...
eğer sana zerre kadar samimi gelmiyorsam bunu bir iftira olduğunu düşünürsün...
subcomandante
07-10-2007, 00:07
yaa hani şu anlamda söylemiştir deriz ya mevlananın çocukları hata yapmayın veya işte özalın hemşerileri akıllı olun yapmayın gibi...
o anlamda söylemiştir bence...
kardeşim yemin ediyorum iftira değil...
eğer bana zerre kadar inanıyorsan o kelimeleri kendi kulaklarımla duydum...
eğer sana zerre kadar samimi gelmiyorsam bunu bir iftira olduğunu düşünürsün...
estağfurullah öyle demek istemedim. lâkin bunda da diğer meselede olduğu gibi kinayeli bir anlatım mevcuttur muhakak..
murselyavuz
07-10-2007, 00:29
kardeşim ben üniversite okuyorum 6 yıldır...
ve kinayenin ne manaya geldiğini de çok iyi bilirim...
eğer kinaye yaptıysa ve ben bile onu bu şekilde anlamışsam(ki yanlış anlamayın burada ben bile yazmam bir büyüklenme değil) köyde okumaz yazma bilmeyen, yıllardır bir işe başlarken besmele çekiyor diye Erbakan Hoca'nın peşinden giden köylü halkı ne anlar....
gerçekten kinaye olsa bile köy halkı veya siyasetten anlamayan vatandaşlarımız ne anlar kinayeden?
murselyavuz
07-10-2007, 00:30
ya arkadaşlar kusura bakmayın
mesajı tekrar okuduğum zaman bireböbürlenme bir kibirlenme seziyorum mesajımda
ama derdimi anlatmak için yazdım...
lütfen yanlış anlaşılmasın...
eğer o şekilde anlaşılıyorsa affınızı rica ediyorum
kardeşim ben üniversite okuyorum 6 yıldır...
sen KTÜ tıp 5'te değil miydin mürsel abi... yoksa sen de benim gibi... neyse.. hatırlamak istemiyorum :)
murselyavuz
07-10-2007, 01:07
evet kardeş 1.5 yıl uzatmalarım var....
hayırlısı olsun abi.. bu zaten Allah'ın emri.. insan sınıfta kalmadıkça kemâle eremez... (atasözü)
CenneT-GüLü
07-10-2007, 01:14
buyrun gülün ozaman sizi tutan yok...ama unutmayinki ne kadar sevmesenizde sizden yasca büyük bir Insandan bahsediyorsunuz...lütfen daha saygili olun...bu sekilde davranarak nereye varirsiniz bilinmez...Allah yolunuzu acik etsin ne diyelim...Selametle...
"Uğraşacak bir pusula dolusu parti varken; neden Ak Parti?" diye sorası geliyor insanın..
Beybabam yıllarca Milli Selamet ve Refah Parti'sinde teşkilat başkanlığı yaptı, lakin şu anda gönlüde, aklıda, zihnide Ak Parti diyor. Siyaset bir ahlâk işidir, eleştiri okları yöneltilecekse de ahlâkî anlamda nasipsiz siyasetçilere yöneltilmelidir. Bunlar için de Ak Parti bulunmamaktadır.
İnşâallah 13 değil, 23 alırsınız. İnşâallah CHP/MHP gibi partiler yerine siz girersiniz. Muhafazakâr siyaseti bu ülkede hakkıyla bir, yanlış politikalarla dört parti yürütmektedir. Birin paçasından çekme yerine, yanına ulaşmaya çalışmak daha eftaldir.
murselyavuz
07-10-2007, 01:20
"Uğraşacak bir pusula dolusu parti varken; neden Ak Parti?" diye sorası geliyor insanın..
Beybabam yıllarca Milli Selamet ve Refah Parti'sinde teşkilat başkanlığı yaptı, lakin şu anda gönlüde, aklıda, zihnide Ak Parti diyor. Siyaset bir ahlâk işidir, eleştiri okları yöneltilecekse de ahlâkî anlamda nasipsiz siyasetçilere yöneltilmelidir. Bunlar için de Ak Parti bulunmamaktadır.
İnşâallah 13 değil, 23 alırsınız. İnşâallah CHP/MHP gibi partiler yerine siz girersiniz. Muhafazakâr siyaseti bu ülkede hakkıyla bir, yanlış politikalarla dört parti yürütmektedir. Birin paçasından çekme yerine, yanına ulaşmaya çalışmak daha eftaldir.
evet gerçekten katılıyorum...
şu an saadet partisinin gündeminde varsa yoksa AK Parti var...
peki siz hiç Erdoğan'ın ağzında Saadet partisi kelimesini iyi ya da kötü anlamda duydunuz mu?
arkadaşlar Erbakan Hoca'nın uğraşacak başka gündemi, muhalefet edecek başak bir konusu yok mu allah aşkına?
Muhterem "murselyavuz" kardeşim, aslında bu konuda ilgi çekici bir husus var. Buna üzülmeli mi, sevinmeli mi bilmiyorum. Fakat SP'nin tüm Ak Parti eleştirileri Ak Parti'ye oy kazandırmakta, Ak Parti yıllardır en çok anti laiklik suçlamasına maruz kalmakta, siyasetini sevenler dahi bu yüzden korku ile yaklaşmaktalar, SP'nin bu tavrı ise bu kısım insanlara; Ak Parti gerçekten bu çizgiden kopmuş görüntüsü veriyor, bu da merkez siyasetin oy potansiyelini kazandırıyor. Muhterem Salih Kapusuz hocamız geçen hafta bu hususta bir konuşma yapmıştı.
Niyetleri nedir bilemem lakin, eleştiri yoluyla Ak Parti'ye oy kazandıranlara da bir teşekkür borcumuz vardır. :)
rica ederim diriliş...
İnşalah...Dualarımız o yolda zaten...%45 alacağız Alnımızın akı ile...
ak partiden bahsediyorsun heralde.ama 'diriliş' SPyi tutuyor.yanlış anlama olmuş :)
Neden Ak parti?
Çünkü hâl-i hazırda iktidar partisi AKP, durum böyle iken Erbakan'ın sözgelimi TKP'Yi eleştirmesi mantık dışı olacaktır. Bununla birlikte geçtiğimiz günlerde Sn. Prof. Oya Akgönenç Hanımefendi, düzenlediği basın toplantısında CHP, GP, AKP, DP, ve MHP'ye yüklendi.
"Siyaset ahlak işidir, eleştiri de bu ahlâkı taşımayanlara yöneltilmelidir" sözünüzü destekliyorum.
Kanımca, sözgelimi "Başörtüsü %1,5'un sorunudur" demek, yahut milletin geleceğini İMF'ye ipotek ettirmek birer siyasî ahlâksızlıktır ve eleştirilmelidir.
hayataAKartı
07-10-2007, 01:34
DOSTLAR ERBAKAN HOCA YA CEVAP VERİLMEMESİNİN SEBEBİ ARKADAŞIN DA DEDİĞİ GİBİ SAYGIDANDIR. VE BENCE MÜSLÜMAN OLAN BİRİ CENNETE VE CEHENNEME KİMİN GİDECEĞİNE ALLAHU TEALANIN KARAR VERECEĞİNE İNANMALI VE HANGİ KONUDA KONUŞURSA KONUŞSUN BUNUN BİLİNCİNDE KONUŞMALIDIR.
Muhterem "Diriliş" kardeşim/büyüğüm, başörtüsünden bahsetmişsiniz. Size bu husus üzerine bir sûal yönelteceğim; Ak Parti bu politikasında bir 28 Şubat süreci daha yaşatsaydı hoşunuza gider miydi? Şu an ki politikası ile o süreç arasında seçim yapsanız hangisini seçerdiniz?
Ben Mazlumder üyesiyim, başörtüsü konusunda reşit olmadığım vakitlerden beri çaba sarfediyorum, şu an 21 yaşındayım, bu sorun çözülene kadar da bu konu hakkında elimden geldiğince çalışacağım. "Ak Parti'ye bu hususta güveniyor muyum?" sorusuna gelince cevabım evet olur, ben meslek lisesi mezunuyum, daha bir kaç yıl evvel bu yasa tasarısı üzerinden imam hatipleri rahatlatmaya çalışan Ak Parti'ye neler yaptıklarını unutmayalım. Bir siyasi sergüzeştin içerisindeyiz, santranç misalî herkes bir kurgu ile yol alıyor. İnanın ki bu sorun için en çok Ak Parti düşünüyor, nasıl çözüleceğini, çözülmesi için hangi kriterlerin gerektiğini isterseniz uzun uzun anlatabilirim.
Necip Fazil
07-10-2007, 02:02
Bu Cehenneme Bilet kesme olayının büyütülmemesi lazım aslında, söylemiş olsa ne olur, söylememiş olsa ne olur ... Neysi kasdederse etsin.
Sipariş üzerine bilet kesilmiyor ötelerde !
VesseLam
murselyavuz
07-10-2007, 02:08
Haydar Baş'ı dinliyorum
MHP %22 ile ikinci
Erbakan Oy verenlerin Cehenneme gideceğini söylemedi maşallah siz bu konularda özellikle söylenenleri çarpıtma konusunda çok başarılısınnız hatta en başarılı olduğunuz konu
Söylediği aynen şuydu Oy vermek Cehenneme bilet kesmek gibidir
Siz bunu nereye çekerseniz oraya gider
bu sizden kasıt Mursel Yavuz olarak ben miyim?
yoksa forumdaki diğer Ak Parti li arkadaşlarda bu olayları çarpıtan siz kavramı içine giriyor mu?
AKP'ye oy vermek cehenneme bilet kesmek gibidirle, AKP'ye oy veren cehenneme gider arasında ne gibi bir fark vardır?
bunun neresi çarpıtmadır?
Az evvel adı geçen siteyi hazırlayanların ulusalcılar olduğunu inşâallah biliyorsunuzdur kardeşim.
murselyavuz
07-10-2007, 02:11
ayrıca sende AKP düşmanlığı yok olması Saadet partisinde de olmayacağı manasına gelmez...
bak demişsin ki hoca ders verirken siz arka bahçedeydiniz...
hoca o dersi veresiye kadar ülkede İmam hatip diye bir sorun yoktu...
hoca Rektörler tesettürlülerin karşısında selam duracak diyesiye kadar üniversiteye bayanlar tesettürlü giriyordu...
el insaf ya...
Yorum editlendiği için alıntınız düzenlenmiştir. Anlayışla karşılayacağınızı umuyoruz Muhterem kardeşim.
VesseLam
Necip Fazil
07-10-2007, 02:19
Zinayı CHP bile çıkarmamıştı ...
Peki Zina suç olarak yürürlükte olsa idi ne olurdu?
İslami hassasiyette olduğunuzu umarak şunu sormak istiyorum size, diyelim ki Zina suç olarak yasalarda var ve, Kur'an- ı Kerim'in erkeklere tanımış olduğu haklardan yararlanarak bir kardeşimiz 2 hanımla evlilik yapmıştır. Yarın zina yapıyor diye bu adamın kapına polisler dayansa bunun hesabını kim verecek ?
Olayları biraz iyi niyet ile düşünürsek, aklı selim kararlar veririz diye düşünüyorum.
VesseLam
Muhterem "Diriliş" kardeşim/büyüğüm, başörtüsünden bahsetmişsiniz. Size bu husus üzerine bir sûal yönelteceğim; Ak Parti bu politikasında bir 28 Şubat süreci daha yaşatsaydı hoşunuza gider miydi? Şu an ki politikası ile o süreç arasında seçim yapsanız hangisini seçerdiniz?
Ben Mazlumder üyesiyim, başörtüsü konusunda reşit olmadığım vakitlerden beri çaba sarfediyorum, şu an 21 yaşındayım, bu sorun çözülene kadar da bu konu hakkında elimden geldiğince çalışacağım. "Ak Parti'ye bu hususta güveniyor muyum?" sorusuna gelince cevabım evet olur, ben meslek lisesi mezunuyum, daha bir kaç yıl evvel bu yasa tasarısı üzerinden imam hatipleri rahatlatmaya çalışan Ak Parti'ye neler yaptıklarını unutmayalım. Bir siyasi sergüzeştin içerisindeyiz, santranç misalî herkes bir kurgu ile yol alıyor. İnanın ki bu sorun için en çok Ak Parti düşünüyor, nasıl çözüleceğini, çözülmesi için hangi kriterlerin gerektiğini isterseniz uzun uzun anlatabilirim.
Bîçâre bey/hanım..
Bu mesajınıza cevap verebilmem için, daha doğrusu bu konu hakkındaki düşünceleri anlatmak, içimi dökebilmek öncelikle birkaç önsöz söylemem gerekli...
Başörtüsü yasağı niçin var?
Başörtüsü gerileme amili midir? Gelişmeye, çağdaşlığa engel midir?
Şunu anlamak gerekir ki, aslında bizim kadınlarımızın başörtüsü takmasının çağdaşlıkla hiçbir ilgisi olmadığının herkes farkında. Aslında bunun ne kadar komik bir mazeret olduğunu herkes biliyor..
Ama başörtüsü yasak..
Çünkü bizim (özellik TR müslümanlarının) başlarını kaldırıp ülkede, dünyada neler olup bittiğini anlamaları istenmiyor. Başörtüsü, imam hatip vs. sorunlar aslında bizi sürekli bu dertlerle hemhâl edip başka meselerle ilgilenmemize mani olmak için var.
Şimdi, belki birgün AKP başörtüsü sorununu çözecek...
Ancak muhtemelen o gün müslüman ülkelerinde ya petrol kalmayacak, ya sömürecek başka birşey bulamayacak... Kısacası bizimle ilgili amaçlarına nail olmuş olacak. Elimizden herşeyimiz (itibar ve şerefimiz dahil) alınmış olacak.. Irak'ta, Suriye'de, Filistin, Afganistan ve endişe ediyorum ki Türkiye'de yeterince müslüman ölmüş olacak..
Belki o gün, kendisine mutlak surette daima bir düşman bulmak zorunda olan siyonizm, brezilyalıların samba dansını çağdaşlığa aykırı bulur..
AKP istediği kadar toplumsal mutabakat arasın.. Siyonizm hedeflerine ulaşmadan asla mutabakat diye birşey olmayacaktır.
Son olarak, sizi tanıdığıma memnun oldum, zirâ ben de bir Mazlumder üyesiyim...
Bu sonların olabilme ihtimali vardır, fakat bunun sorumlusu 4,5 yıldır ülkeyi teslim alan parti midir? Başörtüsü konusunda bir siyasi suçlu bulunacaksa bu başkaları olmalıdır, bu ülkede ilk başörtüsü sorununun ne zaman zuhur ettiğini bilenlerin azlığını bilmemiz lazım, 1968 yılında, Hatice Babacan Hanımefendi’nin Ankara İlahiyat Fakültesi’ne alınmamasıyla başlayan zulümün kaçıncı yılındayız, kaç iktidar, kaç koltuk değişti? Hangi yöntemler denendi? Nasıl çözülmesi gerekiyor?
Bu soruları bir kenara koyar ve olayın iç boyutuna geçer isek, başörtüsü katlinde istenen sonuca ulaşılmak üzere olduğunu üzülerek söylememiz gerekir. Başörtüsü başlardan değil, zihinlerden söküldü. Aklı selim kimseler var, oldu, olacak.. Yeter ki kefeler denk, zihinler şeffaf, kalpler halisane niyetlerle bezeli olsun. Siyasi iradeye taş atıldığı kadar sosyal irade vuk'u bulsun.
"Wordpress" isimli internet tabanında o sitenin destekleyicilerine göz atınız kardeşim, iktibas o ki imam kliside ayin yaptı diye hayırlı bir iş yapmış sayılmaz, tıpkı '80'de birbirlerini katleden MHP ve CHP'nin çıkarlar uğruna kuzu sarması olması gibi. Dışardan etki edemeyen güçler manevi diktelerle bu oluşumu bertaraf etmek istiyor, elmanın kabuğu soyulduğu vakit ne kadar taze tutarsanız tutun sararmaya, çürümeye mahkûmdur.
D8 projesi nobele layık bir icraatti, şu an da (Türkiye hariç) bu 7 ülkeye bir göz atınız, hangi sorunlarla boğuştuklarını inceleyiniz.
Zina suçken kaç kişi bu suçtan yargılanıyordu? Bunda bir dayatma mı vardı? Şerri hükümlere göre ceza-i işlem olmadıkça ne farkeder? Bir 5 yıl öncesiyle mukayese ettiğinizde fark görebiliyor musunuz?
Ben başka konularda fark görüyorum, açılan cemaat/vakıf evlerinde, yurtlarında artış görüyorum. Bazı dini vecibeler eskiden (5 yıl önce) suç iken bugün hangi "cemaat evi/dergâhı baskını" haberi işitiyorsunuz?
"Osmanlı eserleri bakımsızlıktan yıkılıyor" İlber Ortaylı'nın (kendisi Topkapı Müzeleri müdürüdür) sırf Topkapı Sarayı'na 5 yılda yapılan yenileme çalışmalarını anlattığı yazılarına göz atınız. "Klisileri yıkalım" zihniyeti Mekke Fethinde Efendimiz (s.a.v.) tarafından doğru görülmedi, "saygı duy ki saygı göresin"..
Ahdamar Klisesi açıldı, gayette iyi oldu. O bölgeye gelen turist sayısında patlamalar yaşandı, ora açıldı diye kaç kişi Hristiyan olacak, ayin yapılmayan bir tarihi mekânın ne zararı dokunacak. Kendini 1 yılda amorti edecek, devamında bölgeye maddi kazanç sağlayacak bir projeyi misyonerlik faaliyeti olarak algılamak vicdan işi değildir.
CenneT-GüLü
07-10-2007, 02:53
D8 projesi nobele layık bir icraatti, şu an da (Türkiye hariç) bu 7 ülkeye bir göz atınız, hangi sorunlarla boğuştuklarını inceleyiniz.
Zina suçken kaç kişi bu suçtan yargılanıyordu? Bunda bir dayatma mı vardı? Şerri hükümlere göre ceza-i işlem olmadıkça ne farkeder? Bir 5 yıl öncesiyle mukayese ettiğinizde fark görebiliyor musunuz?
Ben başka konularda fark görüyorum, açılan cemaat/vakıf evlerinde, yurtlarında artış görüyorum. Bazı dini vecibeler eskiden (5 yıl önce) suç iken bugün hangi "cemaat evi/dergâhı baskını" haberi işitiyorsunuz?
"Osmanlı eserleri bakımsızlıktan yıkılıyor" İlber Ortaylı'nın (kendisi Topkapı Müzeleri müdürüdür) sırf Topkapı Sarayı'na 5 yılda yapılan yenileme çalışmalarını anlattığı yazılarına göz atınız. "Klisileri yıkalım" zihniyeti Mekke Fethinde Efendimiz (s.a.v.) tarafından doğru görülmedi, "saygı duy ki saygı göresin"..
Ahdamar Klisesi açıldı, gayette iyi oldu. O bölgeye gelen turist sayısında patlamalar yaşandı, ora açıldı diye kaç kişi Hristiyan olacak, ayin yapılmayan bir tarihi mekânın ne zararı dokunacak. Kendini 1 yılda amorti edecek, devamında bölgeye maddi kazanç sağlayacak bir projeyi misyonerlik faaliyeti olarak algılamak vicdan işi değildir.
Türkiyede Kiliseler aciliyor, ben Almanyada yasiyorum, hicbir Camii acildigini göremiyorum. Neden onlar bizim icin birseyler yapmazken, biz hep onlara yaranmak icin ugrasalimki. biz neden onlarin isteklerini yerine getirelim.
"CenneT-GüLü" kardeşim klise açılmıyor, kaynağı dışardan alınarak restore ediliyor, gelirleri bölgeye aktarılıyor.
O joplanan kişiler arasında ben de vardım, yer Kocaeli değil Ankara'ydı bunu dahi Ak Parti'ye yükleme cûr'etini nerden buluyorsunuz muhterem kardeşim? D8 için kötü birşey söylemedim, sonuçlarından bahsettim Recai Kutan'ın yorumuda açıktır "siyonistler bu oluşumu hazmedemedi", bunun suçuda mı Ak Parti'nin? Arena gibi bir programda ayda bir yayınlanan programlara hürmet ederek Ak Parti'ye saldırmak yine boş bir kulaçtır. Yıkılan Kûr'an kursu kaçak bina idi, İstanbul'da 2005-2006 yıllarında kaç adet Kûr'an kursu, kaç adet yurt açıldı? Şu mevsimlerde camilerde çocuklara Kûr'an öğreten sayısız hanım ve erkek kardeşimiz nerde yetişiyor?
Ben Ak Parti savunacak posizyonda değilim, savunmaya ihtiyaç olmayan hususlar dile geldiği için "iftira" boyutundan tenzih ediyorum sizleri. Ak Parti'nin strateji hataları olmuştur bunları dile getirin, benimde tasvip etmediğim politik yanlışlar yapmışlardır bunları dile getirin.
Lâkin bunlar manevi olgular değildir, ben cemaat evlerinde kaldığımı, iki astsubay çocuğuna dini ders verdiğimi her yerde hürce söyleyebiliyorsam bu kazanımı borçlu olduğum bir irade vardır. Bİr taraf terör yoluyla, diğer taraf misyonerlik suçuyla yükleniyor Ak Parti'ye.. Allah aşkına cumhuriyet döneminde hangi zaman diliminde başbakan, TBMM başkanı, başbakan yardımcısı ve dışişleri bakanlarının eşleri başörtülü olmuştur?
Bu gibi eleştirilere tanık olduğumda keşke 6 okçuların, kurtçuların eline düşsekte "AK" kara belli olsa diyorum. Anadolu Üniversite'si 2006 yılında namaz hususu yüzünden bana disiplin cezası verdi, bu suçu Ak Parti'ye yüklemem mi gerekir, YÖK'ün kuyusunu kurutacakları desteklemem mi...
Vicdanı/insafı elden kaybetmeyelim, Allah rızası için...
garipgureba
07-10-2007, 10:32
mesele akp sp meselesi ya da şu veya bu parti meselesi değil.davası islam olan insanların ve partilerin meselesi.çünkü islam bütün dünyevi oluşumlardan üstün bir olgudur.eğer bir parti bu davaya hizmet ediyorsa ya da edeceğini söylüyorsa,veyahut da bunu ima ediyorsa benim gözümde bir değeri olur.ancak akp şu ana kadar bu bağlamda yeteri kadar adım atamadığı gibi gemisine doldurduğu yeni isimlerle ve tasfiye ettiği kadrolarla bu gayeden uzak bir görünüm arz etmektedir.sp ise bu konudaki yıllardır taviz vermediği çizgisiyle davasının islam olduğunu hem söylemekte hem de hissettirmektedir.her meseleye olduğu gibi bu meseleye de Allah'ın kanunları perspektifinden bakmak herkese fayda getirir düşüncesindeyim.dünyevi değil uhrevi bakmak gerek.hayal aleminin arkasındaki gerçekleri görmek lazım
kan kaybeden biz değiğliz asıl mhp ve chp diğerleri zaten bitik
Hasan ERBEK
07-10-2007, 13:26
çok değerli saadetli kardeşlerim.neden bu kadar karalamacı bi şekilde siyaset yapıp,demagoji yapıyorsunuz?bi hazımsızlık söz konusu zannedersem.biz sn. prof. dr erbakan hocamıza bişe dediğimiz yok.türkiyenin yetişridiği ulvi,önder,ender şahıslardan biri.takdir ettik hep.ama bi yerden sonra bırakmak gerekiyor.lütfen bu itibarı sarsmayın.sizleri seviyoruz.aeo.
Önemli: Başörtüsü yasağı ilk olarak ulu önder M. Kemal Atatürk dönemine rastlamaktadır.
Sanırım önemli bir dezenformasyon sözkonusu..
Sehrazat
07-10-2007, 23:09
mesele akp sp meselesi ya da şu veya bu parti meselesi değil.davası islam olan insanların ve partilerin meselesi.çünkü islam bütün dünyevi oluşumlardan üstün bir olgudur.eğer bir parti bu davaya hizmet ediyorsa ya da edeceğini söylüyorsa,veyahut da bunu ima ediyorsa benim gözümde bir değeri olur.ancak akp şu ana kadar bu bağlamda yeteri kadar adım atamadığı gibi gemisine doldurduğu yeni isimlerle ve tasfiye ettiği kadrolarla bu gayeden uzak bir görünüm arz etmektedir.sp ise bu konudaki yıllardır taviz vermediği çizgisiyle davasının islam olduğunu hem söylemekte hem de hissettirmektedir.her meseleye olduğu gibi bu meseleye de Allah'ın kanunları perspektifinden bakmak herkese fayda getirir düşüncesindeyim.dünyevi değil uhrevi bakmak gerek.hayal aleminin arkasındaki gerçekleri görmek lazım
aynen katiliyorum :) ;)
_tuba_89
07-11-2007, 00:39
buyrun gülün ozaman sizi tutan yok...ama unutmayinki ne kadar sevmesenizde sizden yasca büyük bir Insandan bahsediyorsunuz...lütfen daha saygili olun...bu sekilde davranarak nereye varirsiniz bilinmez...Allah yolunuzu acik etsin ne diyelim...Selametle...
merve bencede biraz daha dikaatli olalım...bu bize yakışmaz kardeşim... ;)
Sehrazat
07-11-2007, 00:54
bu bence tek size degil kimseye yakismaz bu bir....
ikincisi sayin erdogan agzini acip bir kelime bile sayin erbakan hakkinda konusmazken sizlere ne oluyor, demekki bir bildigi yahut saygisi var, sayin erdoganin yaptigini yapsaniza.....
SENİ gerçekten tebrik ediyorum söylediğim şeylerin hep tersten anlamışsın
şimdi sırsıyla cevap verecem anlatmaya çalışacam
1-D-8 Japonyada üniv Prof anladı hala sen anlamamışsın şimdi anlatsam yine anlamamakta ısrar edersin gerek yok
2-Zina olayı yasa bir geri adımdır ve gerçekten yakalanıp ceza alanlar vardı Arena da bile çıkıyordu yakalanalar.Nasıl Müslümansın
3-ARTIK BASKIN YOK KÖKTEN ÇÖZÜM MESELA PİYALEPAŞA Kuran Kursu yıkımı durmak yok yıkıma devam ;) ayrıca Bazı cemaatlere devlet eliyle destek var ona bir şey demiyoruz.Kocaelinde Joplanan Başörtüsü eyleminide unutmamak lazım
4-Ayrıca ben hoşgörü sahibi bir insanım Zaten islam bunu emrediyor.Kilise yıkalım demedim Kiliseler yapılırken osmanlı eserleri neden restore edilmiyor onu söyledim ayrıca kilise paralarıda AB den geliyor acaba neden daha fazla şuur lazım
5-Burası için bir yorum yapmadım cevap 4 var zaten
Allaha emanet ol
benim hocam olan insan ne zaman bitti biliyormusun
israille 1996 f-16 yedek parça alım ihalesini imzalarken
28 şubatta kararları imzalayarak
biletçi rolüne bürünüp cehenneme bilet kesmeye kalkınca
27 nisan bildirgesine muhsin yazıcıoğlu kadar demokrasiye sahip çıkmayarak
_tuba_89
07-11-2007, 01:03
ikincisi sayin erdogan agzini acip bir kelime bile sayin erbakan hakkinda konusmazken sizlere ne oluyor, demekki bir bildigi yahut saygisi var, sayin erdoganin yaptigini yapsaniza.....
çoooooook haklısın doğru söze ne denir de zaten ben biz derken akpartili diye kastedmedim insan büyüğüne saygılı olur demek istedim yani :-[
Sehrazat
07-11-2007, 01:22
çoooooook haklısın doğru söze ne denir de zaten ben biz derken akpartili diye kastedmedim insan büyüğüne saygılı olur demek istedim yani :-[
asil ben özürdilerim yalnis anladim herhalde kusura bakmayin ::)
murselyavuz
07-11-2007, 01:38
evet arkadaşlar bu tarz yazıları okumak ve serin kanlı olarak, olaylara sağduyulu yaklaşmaktır bize yakışan....
unutmayalım ki
özür dilemek alçaklık değil asalettir...
bizlerede bu yakışır...
"Başörtülü birinin Akp ye oy vermesi hiç de manttıklı değil "
Diye kendini ifade etmeye çalışan kardeşim tam olarak ne demek istedin??
peki bize çözüm olarak SP ye oy vermemizi ve CHP ve MHP nin başa geçmesini mi öneriyosun??biz tamamen sol görüşlü bir okuldayız ve o bacım diye hitap eden ülkücü arkadaşlar bile bize kan kusturuyo.Allah rızası için eğer bayan ardeşlerinizi birazcık düşünürseniz oyları bölmeyelim.Bizlerin zulmü AK parti ile biraz da olsa dindi.Oylar bölünürse inanan kardeşlerimizden fireler vericez ve zaten senelerdir zina yuvaları olan üniversitelerin önüne hiç geçilemeyecek :-[
Serkanix
07-11-2007, 11:43
peki bize çözüm olarak SP ye oy vermemizi ve CHP ve MHP nin başa geçmesini mi öneriyosun??biz tamamen sol görüşlü bir okuldayız ve o bacım diye hitap eden ülkücü arkadaşlar bile bize kan kusturuyo.Allah rızası için eğer bayan ardeşlerinizi birazcık düşünürseniz oyları bölmeyelim.Bizlerin zulmü AK parti ile biraz da olsa dindi.Oylar bölünürse inanan kardeşlerimizden fireler vericez ve zaten senelerdir zina yuvaları olan üniversitelerin önüne hiç geçilemeyecek :-[
ben bu yorumun altına imzamı atarım kardesim..güzel bi yorum..
KOMİK diyorum başka bişe demiyorum..
murselyavuz
07-11-2007, 17:11
[size=14pt][color=blue]YETER artık milleti Chp gelecek sözleriyle kandırma işin lütfen bırakın bu milletin zihninde korku oluşturuyor ve direk olarak oyları bölmeyin demek çok saçma OYLARI bölen kişi R.Tayyip Erdoğan dır ayrılıp parti kuran o .
AKP de Başörtüsünü çözmedi Chp de çözmez MHp de nitekim geçen 5 senede gördük
Ancak Saadet Partisi bunu çözebilir.
ya arkadaşım sen bu sözlerinde ne kadar samimisin...
Ak Parti'yi oy bölmekle suçluyorsun....
milli görüşün en başından beri alabildiği oy sayısını ve milletvekili sayısını aşağıya yazıyorum...
RP --- %21,38 ---- 6.012.450 ------ 158 milletvekili
bir de 2002 de Ak Parti'nin aldığı oyları yazalım...
AKP ---- %34,43 -----10.848.704 ------365 milletvekili
eğer biz sizin oylarınızı bölmüş olsaydık sanırım milli görüşün en başından beri aldığı oylardan daha az oy almış olmamız gerekiyordu..
sanırım yukarıdaki veriler senin tezini çürütmüştür...
peki Erbakan Hoca ''Rektörler selam duracak '' demdeseydiş şu an ülkemizde eşarp problemi olacak mıydı?
siz istiyorsunuz ki Erbakan Hoca'nın düştüğü hataya Erdoğan da düşsün...
ama düşmiyecek...
çünkü Erdoğan ''vakitsiz öten horozun başını keserler'' lafını çok iyi biliyor...
şu ana kadar tesettürle alakalı hiçbir şey yapılmamasına rağmen hala milli görüşten dolayı anti-laik olarak gösteriliyoruz...
sizin gözünüzde ise ''dinsiz-imansız-ve siyonistiz''
kaç kere dedim bu konuları konuşmayalım diye...
kaç kere yazdım yazdım sildim...
yeter artık siz biz ayrımı yapmayalım diye....
ama arkadaşlar gerçekten yeter artık....
peki Erbakan Hoca ''Rektörler selam duracak '' demdeseydiş şu an ülkemizde eşarp problemi olacak mıydı?
1. Erbakan hoca böyle söylemedi
2. Bu açıklama 95 seçimleri öncesinde yapıldı, yasak ise 97 yılında RP iktidarda iken geldi. Yasağın kaynağı Erbakan hocanın sözleri değil icraatlarıdır.
D-8 gibi İslam alemini uyandıracak, kalkındıracak bir projeyi hayata geçiren Erbakan'dan, siyonizm ve ırkçı emperyalizm fena halde rahatsız olmuş, rantları sona eriyor diye hocayı düşürmek için böyle bahaneler uydurmuşlardır.
Erbakan hocanın cihadını anlamayan, onun bu sözünü de anlayamaz.
Kimsenin imanından şüphe etmiyoruz. İnsanların imanını da sorgulayacak olan biz değiliz. Bunu Allah yapar.
Biz sadece kimin neye hizmet ettiğini görebiliyoruz, sinelerin özünü Allah bilir.
murselyavuz
07-11-2007, 17:21
çünkü Erdoğan ''vakitsiz öten horozun başını keserler'' lafını çok iyi biliyor...
şu ana kadar tesettürle alakalı hiçbir şey yapılmamasına rağmen hala milli görüşten dolayı anti-laik olarak gösteriliyoruz...
sizin gözünüzde ise ''dinsiz-imansız-ve siyonistiz''
asla ve asla biz böyle bişey söylemiyoruz..hele hele dinsizliği imansızlığı asla..
bizim size söylediğimiz tek şey..
siyonistlerle işbirliği yapmaktan vazgeçin..onların yararına olna hizmetlerde bulunuyorsunuz..
kardeşim peki Erbakan'ın iktidarı döneminde neden bizim tankların yenilenmesi İsrail'e verildi?
İsrailden başka yapabilecek devlet yok muydu?
murselyavuz
07-11-2007, 17:27
1. Erbakan hoca böyle söylemedi
2. Bu açıklama 95 seçimleri öncesinde yapıldı, yasak ise 97 yılında RP iktidarda iken geldi. Yasağın kaynağı Erbakan hocanın sözleri değil icraatlarıdır.
D-8 gibi İslam alemini uyandıracak, kalkındıracak bir projeyi hayata geçiren Erbakan'dan, siyonizm ve ırkçı emperyalizm fena halde rahatsız olmuş, rantları sona eriyor diye hocayı düşürmek için böyle bahaneler uydurmuşlardır.
abdurrahman kardeşim,
bak bir önceki mesajda ne dedim
''vakitsiz öten'' dedim...
ben Erbakan hocanın o sözleri niçin söylediğini, ve erbakan Hoca'yı niçin oradan indirdiklerini çok iyi biliyorum...
bana bunları gerçekten anlatmana gerek yok...
ama senin 186 milletvekilin varken...
arkanda tam olarak güvenemediğin bir Çiller varken...
Şevki yılmaz'ın Rize'den konuşmaları...
Şevket Kazan'ın başka yerden konuşmaları...
üstüne bir de Hasan Mezarcı...
Sincen belediye Başkanının Sincan da yaptığı Fetih gecesi....
Birde Erbakan'ın bu sözleri....
siz ce İslamiyet'e hizmet mi etmiştir...zarar mı vermiştir...
lütfen bu sorularımı pazrtizanca değil, sağduyulu ve vicdanınızın sesini dinleyerek cevap verin...
23 Temmuz'da ne bu hararet kalacak, ne sorunlar. Ne Ak Parti, ne Saadet ne bir başkası herşey unutulacak bu yüzden kalp kırmayalım, Ak Parti'li kardeşlerim de parti etiğine uygun davransınlar.
Başörtüsünü sadece seçim öncesi malzeme yapanlarla (bu herkesi kapsar, kişileri, partileri kurumları), bunu yıllardır dava görenleri ayırt etmek gerekir.
Benim gönül verdiğim partinin başında; Recep Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül ve Bülent Arınç var.
Bu ülkede hiç bir iktidar partisi, bir sonraki seçimde oyunu artıramamıştır!
Bu ülkede bir seçimi galip bitiren hiç bir parti, sonraki seçimler de daha fazla oy alamamıştır.
Bunu ilk başarabilen parti ilklerin ve enlerin partisi Ak Parti olacak, inşâallah..
murselyavuz
07-11-2007, 17:30
ukde kardeşim demişsinki biz iktadarda olduğumuz tüm zamanlarda hiç israille anlaşma yapmadık!
tamam hadi ben yanlış hatırlıyorum diyelim....
peki Amerişka ile de mi hiç anlaşma yapmadınız?
Amerika'nın ne farkı var İsrail'den?
veya Fransa'nın, ve ya Almanya'nın?
ne farkı var?
Gönül isterdi ki AKP de Milli Görüş çizgisinde hareket etsin, biz de Erdoğan da büyüğümüz, hocamızdır deyip destekleyelim..
Ama olmuyor işte..
Irak savaşında kılı kıpırdamayan bir hükümete biz nasıl destek verebiliriz..
anatolia
07-11-2007, 17:33
ya siz buna gerçekten inanıyor musunuz hayret ediyorum
Cok gereksiz ve münasebetsiz bir tartısma..
Yok Saadet oy oranı yükseliyormus ta yok Ak parti kaybediyormus falan filan..
Basörtüsünün sebebi Erbakanmıs,yok şuymuş yok buymuş..
97 de yapılanlarla simdi yapılanlar arasında hiçbir fark yok..
D-8 ler yüzünden üzeri cizilen Refah ile orta dogu projesinde aktif rol oynayan Ak parti arasında ne fark var?
Saadet partili milli görüşcü sevgili dostlara sesleniyorum..
Gün bugün ise oylarınızı heba etmeyin ve Ak partiye oy verin..
Kazanan gene hepimiz olacağız..
Selametle..
altan akdeniz
07-11-2007, 17:39
Gönül isterki CHP nin yerine mecliste Saadet Partisi'ni görelim, ama ne yazık ... 2002 dekinden farklı bir sonuç çıkacağını sanmıyorum.
VesseLam
katılıyorum sp chp den daha dürüst muhalefet yapacağı kesin
murselyavuz
07-11-2007, 17:56
islamiyete zarardan hsediyorsunuz..peki sizin o beğendiğiniz hükümetin zinayı suç olmaktan çıkarması,domuz kredileri,nufus cüzdanlarından islam ibaresinin kaldrılması,eşcinsellere dernek kurma iznini verilmesi,kuran kursunun yıkılması,kilise havra medeniyetler bahçelerinn açılması gibi faaliyetlere ne diyeceksiniz..
bak öncelikle o dediklerimin gerçekten İslamiyete zarar verip vermediğinin cevabını vermemişsiniz....
ama ben sizin dedilerinize tek tek cevap vereyim...
bu saydıklarınızın tamamı AB uyum sürecinde çıkartılan yasalar...
Size göre gereksizdir, bakış açısıdır...
Zinanın suç olmadan çıkması; zina suç iken bizim ülkemizde zina yapılmıyor muydu?
peki zina yapanlar kaç kere yakalandı ve kaç kere hüküm yedi?
unutmayalım ki şerri hükümlere göre bile bir kişinin zina yapıyor diye suçlanması çok ağır şartlara bağlıdır...
onun için ha suç sayılmış ha sayılmamış...
öncelikle insanlara bunu yasak değil doğru olmadığını anlatmamız gerekiyor, bunu eğitimini vermemiz gerekiyor....
Domuz krediler veya domuz kesimin serbest bırakılması; unutmayalım ki burası laik bir ülkedir, yani İslami kurallara göre yönetemeyiz.
ben hayatımda domuz eti yemedim...
ama eğer birileri yiyorsa bunu öyle yada böyle bulacaktır...
ya şu anki gibi rahat bulacaktır, ya da kara borsadan bulacaktır...
yemek istiyorsa bırakın yesin, siz yemeyecekseniz siz yemeyin....
nüfus kağıdından İslam ibaresinin kalkması eğer bir insan zaten müğslümansa orada İslam yazmasının bir anlamı yoktur..
yani nüfus kağıdımda İslam yazıyor diye ben müslüman olmam, yazmıyor diyede gayri müslim olmam...
kimi insanlar Allah'ı inkar ettiği halde nüfüs cüzdanında İslam yazmasının İslamiyete ne katkısı var...
veya bir insan ''Elhamdülillah müslümanım'' diyorsa ne gerek vardır bir kağıt parçası üzerinde İslam yazmasının...
Müslümanlık kağıt üzerinde olmaz...
kalpde, gönülde ve yaşantıda olur....
eşcinsellere dernek kurma izni çıkması kardeşim bizimde burada bir derneğimiz var
Tüm DÜnya Hafızlar Derneği..Eğer ben burada hafız kardelerimi bir çatı altında toplayabiliyorsam, bırakalım onlarda bir çatı altında toplansınlar...
istersen toplandıkları çatıyı yakalım hepsi ölsünler...
ya anlatamadığım nokta bu ülke şeriat ülkesi değil arkadaşlar...
şerri hjükümlerle değil, demokrasi ve cumhuriyetle yönetiliyor...
sen onlara dernek kurma izni vermesen zaten onlar öyle yada böyle yine bir çatı altında toplanacaklar...
en azından dernek olmalarına izin verirsek faaliyetleri Devlet kontrolü altında olur...
onlar dernek kurdu diye sizin gidip üye olmanıza gerek yok...
Kur-an Kursu'nun yıkılması ruhsatı olmayan bir Kur-an Kursu yıkıldı diye Ak Parti İslam düşmanı oldu değil mi?
peki bir tane Kur-an Kursu yıklıdı, yerine kaç tane Kur-an Kursu açıldı?
kaç tane Cami açıldı...
sanırım aynı zamanda Anadolu Gençlik Derneği'ne de üyesinizdir...
peki Ak Parti iktidarı süresince yaptığınız faaliyetlere kaç kere devlet engel oldu?
istersen bir da Milli Gençlikken devletin yaptığınız faaliyetlere nasıl engel olduğunu araştır....
yada devlet tarafından kaç kere yurtlarınıza baskın yapılığını araştır...
kiliselerin açılması İyi ki Akdamar kilisesi AB'den gelen fonlarla tamir edildi ve halkın ziyaretine açıldı..
biz yine hristiyan olduk değil mi o kiliseyi restore ettik diye?
unutmayalım ki arkadaşlar Peygamber efendimiz dahi başka dinlerin ibadethanelerine zarar vermemiştir arkadaşlar...
senin kardeşim dediğin o Iraklılar varya o saldırıyı sonuna kadar hakkettiydi...
senin Irraktaki Camilşerin içinde Saddam resmi olduğundan ve cemaatin secde yaparken Sadddam'a doğru secde yaptığından haberin var mı?
veya 90 yılında o müslüman dediğin kardeşlerimizin hiçbir suçu günahı yokken Kuveytteki müslüman kardeşlerimizi vurduğundan....
veya 80 yılından beri 40.000 tane suçsuz günahsız vatandaşımızı öldüren PKK nın Irak topraklarında yetiştiğinden?
sence hak etmemişmiydi Irak o saldırıyı?
Cok gereksiz ve münasebetsiz bir tartısma..
Yok Saadet oy oranı yükseliyormus ta yok Ak parti kaybediyormus falan filan..
Basörtüsünün sebebi Erbakanmıs,yok şuymuş yok buymuş..
97 de yapılanlarla simdi yapılanlar arasında hiçbir fark yok..
D-8 ler yüzünden üzeri cizilen Refah ile orta dogu projesinde aktif rol oynayan Ak parti arasında ne fark var?
Saadet partili milli görüşcü sevgili dostlara sesleniyorum..
Gün bugün ise oylarınızı heba etmeyin ve Ak partiye oy verin..
Kazanan gene hepimiz olacağız..
Selametle..
çoğunluğun yanında yer almadığımız zaman oylaımız heba mı olmuş oluyor..ben bunu anlayamadım yahu.. ::)
ben çoğunluğa değil,hakka hizmet etttiğimizi düşündüğümden dolayı oy veriyorum..
Ak parti sadece cogunluk mu zannediyorsun?
97 de kıramadıgımız kalıpları kırmadık mı?
Biz bu ülkeye hizmet ediyoruz..Bu ülkeye bu millete bu topraklara hizmet etmek,hakka hizmet etmektir zatenn
Her söylemde dinden Allahtan,İsalamdan Kurandan Hz Peygamberden bahsedersen Müslüman düşmanı olan herkese söz veririsin..
Biz işimize bakalım yeter..
murselyavuz
07-11-2007, 18:04
o kadar yazının içinden sadece o cümleyi alman...
helal olsun...
benim ne kadar müslüman olduğumu Allah bilir...
ama hala ben o cümlenin arkasındayım....
unutmayalım ki...
bir çok kavim helak olmuştur...
helak olanların içinde hiç suçu günahı olmayan insanlarda vardır...(Lut Kavmi)
dediğim gibi bakış açısı farkı...
neredeydin sen sene 90 da Irak hiç suçu günahı olmayan günahsız Kuveytli MÜSLÜMAN çocukları öldürürken...
İran'la savaşırken de Irak Müslümandı değil mi?
ve ya camilerinde Saddam Portreleri varken de Irak Müslüman bir ülke değil mi...
Saddam resmen kendini orada putlaştırmışdı...
bu nasıl müslümanlık....
Halk biliyo ve görüyo istediğiniz kadar arka çıkmaya çalışın.gerçi arka çıkacak şeyler az ama kendi kalıbınıza uydurmayı becermişsiniz maşaallah.size cevabı 23 Temmuz verecek biiznillah.Elhamdülillah Türkiyemdeki insanlar yapılanlar karşısında bu kadar bakar kör olamıyolar.biz
işte böle keyifli bi milletiz dimi betül:)
Fahrenheit
07-11-2007, 18:15
http://www.akpartiforum.com/index.php?topic=853.88
SP ciler bu topicteki soruma cevap verin sonra devam edin
istanbul
07-11-2007, 19:51
ben bunları 10 dakika önce KON TV'de kendi kulaklarımla dinledim arkadaşlar...
sizce bu söylemler doğru mu?
ya kardeşim büyük büyük laflar ediyorsun ama önüne bile bakamıyorsun dikkat et de denize düşme
murselyavuz
07-11-2007, 22:24
pardon hangi laflarım büyükmüş tam olarak anlayamıdım....
korkma denize düşsem bile yüzmem var kenara kadar yüzerim...
en azından senin yaptığın gibi yılana sarılmam!
murselyavuz
07-11-2007, 22:25
Rabbime denize düşmekden değil denize düşünce yılana sarılmakdan sığınırım!
CenneT-GüLü
07-12-2007, 14:50
Çok şükür sizin o masalcı Erbakanınız gibi olmadı. Allah'ım bu ülkeyi bir sol iktidardan ve Saadetten korusun. Diğerlerindenden tabi....
Allah böyle zihniyetlerde olan insanlarin yardimcisi olsun....hakki savunmak, onun yolunda yürümeyi istemek masalciliksa, buyrun masalci olalim...
Çok ilginç.. Peygamberlere de hep masalcı denirdi.. Dehşet içerisindeyim..
CenneT-GüLü
07-12-2007, 18:21
Yok artık!
Erbakanla Hz. Muhammed'i bir tutmak hangi mantığa sığar...
Ama sizin hocanıza vahiy bile geliyordur...
bukadar olur yani bukadar olur !!! insan bukadarmi kin kusar kardesim yaa....
kimse kimseyi Hz. Muhammed (sav) ile bir tutmuyor...kendinize gelin...öyle birsey yazilmamis...anlamadan konusmayin lütfen...
yine geldin yine polemik yaratıyorsun offf >:(
murselyavuz
07-12-2007, 18:47
ya arkadaşlar tam ortam yumuşadı derken yine olanlar oluyor...
yeter artık lütfen...
bakın bu tarz mesajlar bazı arkadaşlarımızı gerçekten aramızdan uzaklaştırıyor ve bir gün Ak Parti'ye oy vereceklerse bile vermemelerine neden oluyor....
biz bu kadar radikal olmamalıyız arkadaşlar....
bakın bu tarz mesajlardan dolayı görüşlerine gerçeketen değer verdiğim bir arkadaşımızı Abdurrahman(diriliş) kardeşimizi aramızdan ayrılmak zorunda bırakdık...
sizce hoş mu?
onun gitmesine bende çok üzüldüm ama bence diğerleri gitmeliydi...
CenneT-GüLü
07-12-2007, 18:59
ben hicbiryerde hakaret iceren bir yazi yazdigimi hatirlamiyorum...bundan kacinmaya calistim...yanliz hocama karsi edilen sözlere karsi herzaman konustum...evet...eger birilerini kirdiysam, veya üzdüysem, lütfen hakkini helal etsin...
murselyavuz
07-12-2007, 19:01
benden yana helal olsun kardeş
biz böyle olmasını istemezdik ama
sonuç olarak her yerin bir kuralı var değil mi?
siz de hakkınızı helal edin...
CenneT-GüLü
07-12-2007, 19:05
benden yana helal olsun kardeş
biz böyle olmasını istemezdik ama
sonuç olarak her yerin bir kuralı var değil mi?
siz de hakkınızı helal edin...
tesekkür ederim...benden yanada helal olsun...inanin bende böyle olmasini istemedim...ama savunmak durumunda kaldim herzaman...cünki yapilan sözlere karsi susamazdim...
tavırlarınızda bir değişiklik görmediğim sürece kimseye hakkımı helal etmem ;)
CenneT-GüLü
07-12-2007, 19:20
tavırlarınızda bir değişiklik görmediğim sürece kimseye hakkımı helal etmem ;)
ben tavirlarimda bir yanlislik oldugunu düsünmüyorum, eger öyle bir izlenim verdiysem dedim, hakkinizi helal edin, kim olursa olsun, mümin kardesini hak altinda birakmazdi...ama bu sizin düsünceniz saygi duyarim...
büyüklük bende kalsin kardesim, ben helalligimi isteyimde ( ki varsa, orasini Allah bilir) ben hakkimi helal ediyorum...
birbirmiz üzerinde hak sahibi oldugumuzu düşünmüyorum ben zaten helal etmeye gerek yok ...
CenneT-GüLü
07-12-2007, 19:27
birbirmiz üzerinde hak sahibi oldugumuzu düşünmüyorum ben zaten helal etmeye gerek yok ...
hakkin önemini bilseydiniz eminim böyle düsünmezdiniz...ama neyse...zaten üyeligimin silinmesini talep ettim...merak etmeyin...selametle...
unutmayin, hangi görüste olunursa olunsun, mümin müminin kardesidir...selametle...
hakkın önemini senden iyi bildiğimi düşünüyorum tamam mı???
dinsiz de bari bide tam olsun :o
hakkımıda helal etmiyorum, ortalığı karıştırdınız gidin bakalım >:(
CenneT-GüLü
07-12-2007, 19:35
hakkın önemini senden iyi bildiğimi düşünüyorum tamam mı???
dinsiz de bari bide tam olsun :o
hakkımıda helal etmiyorum, ortalığı karıştırdınız gidin bakalım >:(
haddinizi bilin >:( >:(
laf etmedik diye tepemize cikmayin...helallik istedik kötü birseymi ettik...helligin nekadar önemli oldugunu bilseydin, böyle sacma seyler yüzünden hakkini helal etmemezlik yapmazdin dedim...dinsizde demedim lafi evirip cevirim durma.... >:(
gider ayak kimseyle tartismak istemem....hakkini helal etmessen etme...sanki sadece sen varsin burada ben genel olarak yazdim....Allah Allah...
CenneT-GüLü
07-12-2007, 19:44
tartışma yok!!!
tartisma yok anladik kardesim...ben hellalik istedim birsey demedim...lütfen bunuda benim üzerime yikmayin...
Saadet AKP ne farkeder ?
sonuçta AKP nin en önemli isimleri Saadet ten gelmedi mi???
CenneT-GüLü
07-12-2007, 21:03
sonuçta AKP nin en önemli isimleri Saadet ten gelmedi mi???
evet bizde bunu anlatmaya calistik ama yanlis anlasilmalara neden oldu...neyse...selametle...
nasıl yani
siz bunu neden anlatmak istiyorsunuz?
övünülecek birle mi?
CenneT-GüLü
07-12-2007, 22:12
nasıl yani
övünülecek birle mi?
saadete laf atanlara anlatmaya calistik, sizin liderinizde birzamanlar saadetliydi diye...övünülecek birsey demedim...degilde zaten...ama sonucta kimse geldigi yeri unutmamali demek istedim...Recep Tayyip erdoganda bir zamanlar o yollarda yürüyordu...bunu unutmamak gerekir...
tartışma yok!!!
tartisma yok anladik kardesim...ben hellalik istedim birsey demedim...lütfen bunuda benim üzerime yikmayin...
uyarı tüm üyeleredir...
nasıl yani
övünülecek birle mi?
saadete laf atanlara anlatmaya calistik, sizin liderinizde birzamanlar saadetliydi diye...övünülecek birsey demedim...degilde zaten...ama sonucta kimse geldigi yeri unutmamali demek istedim...Recep Tayyip erdoganda bir zamanlar o yollarda yürüyordu...bunu unutmamak gerekir...
Bi<im partimizin yöneticilieri saadet partisinden gelmedi..
Yalan yanlıs konusmayın..
Basarısızlıkta kacar basarıyıda ne cok sahiplenirsiniz böle siz..
Sehrazat
07-13-2007, 02:02
nasıl yani
övünülecek birle mi?
nasil böyle diyebiliyorsunuz acaba......
görünen köy kilavuz istemez....
birincisi sayin erdogan, ikinci abdullah gül, ücüncüsü bülent arinc ve daha nice milletvekili.
arkadas oraya saadet partisi yazmis ama tabiki demek istedigi milli görüsten geldikleri tabiki.....
ve bu kisiler zamaninda yillarca o partiler icin calistilar bunu görmemezlikten gelemessiniz, yani o kadar cok calisdilarki belki siz bugün ak parti icin bile bu kadar calismamissinizdir, cünki ak parti acilali 5yil oldu onlar ise yllarini verdiler...
bu anket doğru desem bir türlü, yanlış desem bir türlü.. 22 temmuzda görürüz erbakanı..
şimdiye kadar yazılan bütün mesajları üşenmeyip okudum. bu konu altında yazılan mesajlara bakınca bir kez daha şunu hatırladım. gerçekten hepimiz çok doluyuz, bu zaten türk milletine has bir özellik ancak çok çabuk gaza geliyoruz. biraz daha ihtiyatlı olmalıyız; bu millete varsa varsa birbirine tutunmaktan, kenetlenmekten fayda var. yüzeysel bilgilerle birşeyleri savunmaya kalkarsak tezimizi çürüttüklerinde malesef + değil - yönde ilerlemiş oluruz. o yüzden etraflıca bilmiyosak fazla konuşmanın bir faydası olmayacaktır. ne demişler bilirsen söyle ibret alsınlar bilmezsen dinle adam sansınlar. bu arada siyasetle pek yakından alakadar değilim fakat sp nin yaptığı siyaset sanırım bu ülkeye bazı zararlar verdi; daha politik hareket etmeleri gerektiğini düşünüyorum. ak parti ye gelince, onlar da bazı sözler vererek bu yola çıktılar umuyorum ki verdikleri sözleri yerine getirebilmek kendilerine nasip olur. böylelikle hepimiz kazanmış oluruz türk milleti olarak.
ayrıca bundan önce yazılan bazı mesajlarla ilgili olarak görüş belirtmek istiyorum. malesef artık osmanlı döneminde değiliz ve laik bir sistemimiz var, yani ülkemiz din kurallarına göre yönetilmiyor. hal böyle olunca zina, içki gibi dinimizin yasaklarının devlet tarafından kabul edilmesi pek mümkün gibi görünmüyor. ancak bu ülkede demokrasi ve özgürlük varsa kılık kıfayette de özgürlük olmalı. bu konuda bizim gösterdiğimiz anlayışı inşallah en kısa zamanda devletimiz de gösterir ne diyelim ... bazı güçler ülkemizi parçalamak için türlü türlü oyunlar oynuyorlar ve malesef türk olduğundan şüphe duymadığımız kan kardeşlerimizi kandırmaya çalışıyorlar. zamanında sağ sol diye bizleri birbirimize düşürme başarısını yakaladılar. malesef bu gibi olaylar bizim için hep geriye gitmek demek. İŞTE ASIL İRTİCA BUDUR, ASIL GERİLEMEK, GERİYE GİTMEK BUDUR!
son olarak Allah hepimize kalp açıklığı versin, türk milletinin yardımcısı olsun, amin ...
Fahrenheit
07-14-2007, 13:18
şimdiye kadar yazılan bütün mesajları üşenmeyip okudum. bu konu altında yazılan mesajlara bakınca bir kez daha şunu hatırladım. gerçekten hepimiz çok doluyuz, bu zaten türk milletine has bir özellik ancak çok çabuk gaza geliyoruz. biraz daha ihtiyatlı olmalıyız; bu millete varsa varsa birbirine tutunmaktan, kenetlenmekten fayda var. yüzeysel bilgilerle birşeyleri savunmaya kalkarsak tezimizi çürüttüklerinde malesef + değil - yönde ilerlemiş oluruz. o yüzden etraflıca bilmiyosak fazla konuşmanın bir faydası olmayacaktır. ne demişler bilirsen söyle ibret alsınlar bilmezsen dinle adam sansınlar. bu arada siyasetle pek yakından alakadar değilim fakat sp nin yaptığı siyaset sanırım bu ülkeye bazı zararlar verdi; daha politik hareket etmeleri gerektiğini düşünüyorum. ak parti ye gelince, onlar da bazı sözler vererek bu yola çıktılar umuyorum ki verdikleri sözleri yerine getirebilmek kendilerine nasip olur. böylelikle hepimiz kazanmış oluruz türk milleti olarak.
ayrıca bundan önce yazılan bazı mesajlarla ilgili olarak görüş belirtmek istiyorum. malesef artık osmanlı döneminde değiliz ve laik bir sistemimiz var, yani ülkemiz din kurallarına göre yönetilmiyor. hal böyle olunca zina, içki gibi dinimizin yasaklarının devlet tarafından kabul edilmesi pek mümkün gibi görünmüyor. ancak bu ülkede demokrasi ve özgürlük varsa kılık kıfayette de özgürlük olmalı. bu konuda bizim gösterdiğimiz anlayışı inşallah en kısa zamanda devletimiz de gösterir ne diyelim ... bazı güçler ülkemizi parçalamak için türlü türlü oyunlar oynuyorlar ve malesef türk olduğundan şüphe duymadığımız kan kardeşlerimizi kandırmaya çalışıyorlar. zamanında sağ sol diye bizleri birbirimize düşürme başarısını yakaladılar. malesef bu gibi olaylar bizim için hep geriye gitmek demek. İŞTE ASIL İRTİCA BUDUR, ASIL GERİLEMEK, GERİYE GİTMEK BUDUR!
son olarak Allah hepimize kalp açıklığı versin, türk milletinin yardımcısı olsun, amin ...
haklısın arkadaş .
ayy siz ne kadar zekisiniz >:(
ya açıkcası tokatta Mhp yükselişte etrafı bir qözlemlediniz zaman zaten anlıyorsunuz...mHP TOKATTAN Milletvekili çıkarırımı bilemem ama chpden daha cok iyi durumda olduqu kesin...!
nasıl yani
övünülecek birle mi?
nasil böyle diyebiliyorsunuz acaba......
görünen köy kilavuz istemez....
birincisi sayin erdogan, ikinci abdullah gül, ücüncüsü bülent arinc ve daha nice milletvekili.
arkadas oraya saadet partisi yazmis ama tabiki demek istedigi milli görüsten geldikleri tabiki.....
ve bu kisiler zamaninda yillarca o partiler icin calistilar bunu görmemezlikten gelemessiniz, yani o kadar cok calisdilarki belki siz bugün ak parti icin bile bu kadar calismamissinizdir, cünki ak parti acilali 5yil oldu onlar ise yllarini verdiler...
Onlar Erbakan için hizmet etmiş olabilir ama saadetten gelmediler..
Bak msp desen refah desen fazilet desen anlayacagım seni ama saadetten gelmediler.
Görünen köy kılavuz istemez haklısın..
Mnp+msp+refah+fazilet=/ saadet
pessimisticidea
07-16-2007, 12:11
hala bu konularda tartışma yapılıyormu yahu
jandarma
07-16-2007, 13:59
“AKP kan kaybediyor, Erbakan’a cevap veremiyor”
Araştırmada, “Bir önceki araştırmamızdan bu yana AKP’nin oy kaybettiğini görmekteyiz. Bu durumun en büyük etkeni Necmettin Erbakan’ın yaptığı konuşmalardır. AKP kurmaylarının Necmettin Erbakan’ın ithamlarına cevap vermemesi seçmeni ikileme düşürmüştür. Seçmen ‘Susmak kabullenmektir’ sözünden hareketle Necmettin Erbakan’ın haklı olduğunu düşünmektedir. Bu durum AKP’deki Millî Görüş oylarının Saadet Partisi’ne kaymasını sağlamaktadır.” denildi. Erbakan’ın vereceği konferansların ve miting konuşmalarının da etkisiyle seçim yaklaştıkça Saadet’in oylarının daha da artacağı vurgulanan araştırmada, 4 partinin meclise girmesi durumunda AKP’nin 276’yı bulamayacağı ve tek başına iktidar olamayacağı kaydedildi.[/color][/font][/size]
Dirilis namindaki zat, bu haberi buraya eklemedeki maksadin, insanlari tahrik edip Erbakan'a küfür etmelerini saglamak oldugunu biliyoruz.
Ama yaniliyorsun bizim genclerin terbiyesi sizin seviyenizde degil, ben sizin M:G. forumunda nasil AK Parti ile alay edip Tayyib Erdogan'a nasil küfürler yagdirdiginizi cok okudum.
Siz kendinizi avutun %13 falan rüyada bile göremessiniz gecen dönemdeki %2ye ulasirsaniz basari sayip bayram edin.
Erbakan cevap vermeye degmeyecek kadar aciz birisi, aciz olamsa Cennet Cehennem tahsis etmezdi, bu nedenle Tayyib bey onu muhatap almiyor, tabi birde almis oldugu terbiye ve saygi var.
akgenç ömer
07-16-2007, 16:00
bu ülke ne erbakanın nede başbakanımız tayyip erdoğanın hakkını ödeyebilir.... ama şunu bilmek gerekitrki refah ARTIK AK PARTİDEDİR... kimse erbakanın bu görevi üslenebileceğini ve onun yanındaki pısırık recai kuta nında bir lider olacağına inanmıyor.... akli olarak sp baraja yaklaşamaz bile... bunu garanti ederimm... bu secim sonucu ak parti tek başına yeniden kesin.... ve en az 400 millet vekili temennisiyle :D
Hocamin sözlerini iyi dinleyiniz lütfen ya, asil erdogan kendini okutmus büyütmüs yetistirims bir insana hocasina bunu nasil yapiyor onu düsüsünün siz bir kere yaa, vicdaninizi elinize koyunuz insallah saadet basa gelir insallsah Allahim ya...
başbakanımız hocanıza hiçbişe yapmadı!onun agır hakaretlerine iftiralarına karşı her zmn saygısından sustu.ilk kez dün konuştu yinede kötü bi söz çıkmadı agzından saygıyı haketmeyen sizlere karşı!! Rabbim peygamber sabrı vermiş o insanın dediklerine bile katlanabiliyo.. AYrıca hayal gücüne hayran kaldım saadet ve iktidar ;D ;D
Hocamin sözlerini iyi dinleyiniz lütfen ya, asil erdogan kendini okutmus büyütmüs yetistirims bir insana hocasina bunu nasil yapiyor onu düsüsünün siz bir kere yaa, vicdaninizi elinize koyunuz insallah saadet basa gelir insallsah Allahim ya...
ya Erdogan ne yapıyor ki?? bide inşAllah saaddet başa gelir demişsin...
inşAllah la maaşAllah la olmuyo bu işler, icraat lazım canım icraat ;)
SAADET PARTİSİ YÜZDE 3 Ü GÖRSÜN ÖPSÜN BAŞINA KOYSUN...AK PARTİ İLE SAADETİN DÜŞÜNCELERİNİN ALAKASI YOK
aslını ınkar edenlerin gelecegide olmaz ... yeter lı mı
mücahide
07-16-2007, 18:53
erbakan hoca onu söyledi ama nedenini düşünen varmı acaba
biliyosunuzki zina ve domuz haram ayette yazıyorki zina yapmak münafıklıktır e buna katkı sağlayandan bundan farklı değildir bu olaydan sonra hocamın söylediği laf tır
sana tek bişey söylüyorum http://www.akicraatlar.net/turkce/ buyur..
tam tersi olmasın kardeşim........TAYYİP FATİHİN TORUNU unutmayalımm....Önce İSTANBULU DÜZENE SOKTU SONRA TÜRKİYEYİ MEMLEKETİMİZİ KURTARDI HORTUMCULARDAN(HORTUMLARI KESTİ)YANKESİCİLERDEN ÜLKEMİZ İÇİN ÇALIŞAN TEK LİDER OLARAK TAYYİP ERDOĞANI GÖRÜYORUMMMMM.....
DURMAK YOK YOLA DEVAM
BİZ İNSANLAR OLARAK NANKÖR OLMADIĞIMIZI BELİRTİYORUZ ...
TAYYİP YOLUN AÇIK OLSUNNNNN.....ALLAH SENİ BÜTÜN KÖTÜLÜKLERDEN KORUSUNNN...YAR VE YARDIMCIN OLSUN
SANA YANLIŞ YAPIYORSUN DİYENLER UTANSIN...YOLUN AÇIK OLSUN BAŞBAKANIM
ya Erdogan ne yapıyor ki?? bide inşAllah saaddet başa gelir demişsin...
inşAllah la maaşAllah la olmuyo bu işler, icraat lazım canım icraat ;)
evet akp nın ve sp nın ıcraatları ve yaptıkları :
akp fabrıkaları kapatıyor sp acıyor
akp ne varsa ozellestırmeye devam edıyor sp hepsını gerı alıyor
akp memura % 3 olmaz ımf kızıyor %2,5 zam sp %300 dahada fazlası
akp ımf tarafından yonetılıyr sp bır bardak cay ıcırıp bır daha ulkeye gelmemesı sartıyla yolluyor
akp rantıyecılere faızcılere yatırım yapıyor sp mılletın parasını mıllete verıyor
akp 6 dolar mılyarderını nasıl oluyorsa 26 dolar mılyarderıne cıkarıyor ve bu tum turkıyedekı ınsanlarımıszın parasına esdeger oluyor adalete bakarmısın ve daha neler neler .........bırınız cıkıp bana su fabrıkayı kurdu ıssızlere su cozümu sundu zulm altındakı dın kardeslerı ıcın sunları yaptı desın lutfen deyın
BUNDAN 4 YIL ÖNCEYİ HATIRLAMAMIZ LAZIM GÜNDE Mİ DESEM SAAT BAŞIMI DESEM ZAM ALIYORDUK..YAŞAM FELSEFESİ YOKTU İNSANLARDA ....İNSANLAR NASIL KARNIMIZI DOYURURUZ DİYE DÜŞÜNÜYORLARDI AMA ŞİMDİ YAŞAM NORMAL İNSANLAR HUZUR VE REFAH İÇİNDELER İŞALLAH BÖYLE DAİM OLUR...
ÖBÜRLERİDE FAZLA AĞLAMASINLAR ZATEN BİLİNEN KÖY KILAVUZ İSTEMEZ ..
tam tersi olmasın kardeşim........TAYYİP FATİHİN TORUNU unutmayalımm....Önce İSTANBULU DÜZENE SOKTU SONRA TÜRKİYEYİ MEMLEKETİMİZİ KURTARDI HORTUMCULARDAN(HORTUMLARI KESTİ)YANKESİCİLERDEN ÜLKEMİZ İÇİN ÇALIŞAN TEK LİDER OLARAK TAYYİP ERDOĞANI GÖRÜYORUMMMMM.....
DURMAK YOK YOLA DEVAM
TAYYİP YOLUN AÇIK OLSUNNNNN.....ALLAH SENİ BÜTÜN KÖTÜLÜKLERDEN KORUSUNNN...YAR VE YARDIMCIN OLSUN
amin canım bu güzel dualar için Allah razı olsun...Rabbim başımızdan eksik etmesin
DURMAK YOK YOLA DEVAM
Fatıhı ın torunlugu fatıhın emanetlerını satmakla onların bıze bıraktıgı vatanı ayaklar altında ezdırmekle olmuyor bunu neden kabul etmıyorsunuz sızler bızlerı sıyonızme usak halıne getırdınız bu yuce mılletı yahudının onunde ezılerek buzulerek hırıstıyan kulubune gırmek ıcın utnac vesılesı kıldınız bırakın onlar yalvarsın bıze bız kımız ya kımın neslıyız bız bu ınsanları ulkemızde kovacagız dıye yuzbınlerce sehıd verdık ama suan tayyıp bey sagolsun gelın bızı ısgal edın dıye kapılarında surunduruyor el ınsaf artık Allah korusun bakalım bu tutumunuzu sıyonıstler ulkemızı ısgal ettıgındede surdurebılcekmısınız
akp ımf tarafından yonetılıyr sp bır bardak cay ıcırıp bır daha ulkeye gelmemesı sartıyla yolluyor
akp rantıyecılere faızcılere yatırım yapıyor sp mılletın parasını mıllete verıyor
akp 6 dolar mılyarderını nasıl oluyorsa 26 dolar mılyarderıne cıkarıyor ve bu tum turkıyedekı ınsanlarımıszın parasına esdeger oluyor adalete bakarmısın ve daha neler neler .........bırınız cıkıp bana su fabrıkayı kurdu ıssızlere su cozümu sundu zulm altındakı dın kardeslerı ıcın sunları yaptı desın lutfen deyın
[/quote]
BEN BU KONUYU ANLAMADIM ...YAAA BU ARDAŞLAR NE SAÇMALIYOR..
BİRKERE **AK PARTİ** VARKEN .SP.. HİÇ OLMADIKİ NEZAMAN YAPTI BUNLARI..MECLİSE GİRMEYEN BİRİ BUNLARI NASIL YAPABİLİR :D :D ..BU YAZILARINDAN ÇOK EĞLENİYORUM GÜLMEKTEN KENDİMİ TUTAMIYORUM...
BARİ SÖYLEYECEKSENİZ İNANDIRICI BİRŞEY SÖYLEYİNDE OKUYALIM..BU TÜR YAZILAR ATMAK İSTİYORSANIZ ..EĞLENCE.. BÖLÜMÜMÜZ VAR ORAYA ATINDA HEPİMİZ EĞLENELİM...
BİRKERE **AK PARTİ** VARKEN .SP.. HİÇ OLMADIKİ NEZAMAN YAPTI BUNLARI..MECLİSE GİRMEYEN BİRİ BUNLARI NASIL YAPABİLİR :D :D ..BU YAZILARINDAN ÇOK EĞLENİYORUM GÜLMEKTEN KENDİMİ TUTAMIYORUM...
BARİ SÖYLEYECEKSENİZ İNANDIRICI BİRŞEY SÖYLEYİNDE OKUYALIM..BU TÜR YAZILAR ATMAK İSTİYORSANIZ ..EĞLENCE.. BÖLÜMÜMÜZ VAR ORAYA ATINDA HEPİMİZ EĞLENELİM...
[/quote]
;D ;D ;D ya arkadaşlar hayaller bölümü falan mı açsak ki.bunlar pek bi hayalperest çıktı ;D
;D ;D ;D ya arkadaşlar hayaller bölümü falan mı açsak ki.bunlar pek bi hayalperest çıktı ;D
[/quote]
herkese gunaydın valla sıyasetten pek anlıyorsunuz sız o donemde dogmamıstınız herhalde buyuklerınıze sorun kör olmayın etrafınızda neler olup bıttıgıne ıyı bakın daha bu ulkeye kım hızmet etmıs kım etmemıs haberınız yok sıze gecmısı ogretmıyorlar mı hep boyle bulut ustundemı gezıyorsunuz
mücahide
07-16-2007, 20:27
hayal dünyası olabilir sizin için ama bunlar gerçek görün bunları artık
Akp'e bence bu seçimde cok kan kaybedecek qibime qeliyor...!nedenleri ise
- Erdoganın Sayın öcalan demesi
-çOqu devlet kuruMunu özelleştirmesi
-asKerLik yan qeLip yatma yeri deildir demesi...
-Din Ve LaikLik araçtır amaç deildir demesi
-LaikLiK Ve Din bir arada olmaz ya Laik olacaksın ya Dindar deMesi Akpye bu seçimde kan kaybettirecek qibime qeLiyor...!
tayyib de bunu anladı....trenle,vapurla adam taşıyor kazlıçeşmeye...:-) taşıma su ile değirmen dönmez tayyib bey....satacak bir ülke fabrikasıda kalmadı bakalım bir daha başa gelirsen ne yapacaksın??
hayırdır burda haddini bilmeyenler toplanmış körler sağırlar birbirini mi ağırlar acep ;D ;D
dilevinim gunun belli bi saatinde toplaşıp geliyolaaarr akılları sıra ortalığı karıştırıp gidecekler ama bilmiyolarki bi laf vardırya vız gelirr...... ;)
yazık ya bizim gibi bağrına basan başka kimse yok dışarda kalmışlar yavrucağızlar,içeri alıvermiş merhametli başkanlar ;D ;D
hay ellerine sağlık betül ne güzel bir değerlendirme kendi çaplarında laf salatası yapıp duruyolar çoğu kişi soğudu o yüzden bunlardan farkında değiller hala, onlarıda cehennemlik ilan ediyolar bir zaman lar aynı safta bulundukları insanları bile
komikler ;D
artık yeter bitirin şu kavgayı bu nedir aman allahım bütün forum bi konu altında toplanmış yazık tek kelimeyle yazık hem akgençliği kınıyorum hemde milli görüş gençliğini hala kavga ediyorsunuz!
İnterferon
07-17-2007, 01:46
Hay ağzına sağlık Azizim
Böyle yazılar insanın hayal dünyasını geliştiriyo Akplilerin Erbakana cevap vermemesinin nedeni ise ona olan saygılarındandır..
Hocanız erbakan cennet cehennem bileti kesmeye başlamış bu insana cevap versen ne olur vermesen neolur kardeşim boşver bak oraya yere para düşmüş at cebine :D
ARKADAŞLAR SAADET PARTİLİLERDE TOPLUMUN NABZINI AŞAĞI YUKARI TAHMİN EDER Kİ ŞU ANDA AK PARTİNİN % 35-45 ARASI POTANSİYELİ VAR. MAALESEF CHP NİN % 20-25 OLACAĞINA GÖRE BÜTÜN MESELE MHP NİN BRAJI GEÇİP GEÇEMEYECEĞİ Kİ İNŞLLAH GEÇEMEYECEK. YANİ BU HESAPLAR İÇİNDE SAADET P., DEMOKRAT P., VS... YOK BİLE. BUNLAR SADECE ACABA 3-5 KİŞİYİ ETKİLER Mİ ? DİYEREK ORTAYA ATILMIŞ SÖZLER.
murselyavuz
07-19-2007, 05:27
arkadaşlar bu konu başlığının vazifesini gördüğünü düşündüğüm
ve daha fazla spekülasyona olanak vermemek için konu başlığını kilitliyorum
Saygılar!!!
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.