fatih kısaparmak balon baskılı balon Almanya da okumak isteyen arkadaslar. - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Almanya da okumak isteyen arkadaslar.

sabri_unat
02-07-2008, 03:38
Ben Türkiye`de insaat mühendisligini bitirdim ve Almanya Berlin de Doktora yapiyorum. Eger Almanya nin herhangi bir sehrinde okumak isteyen arkadaslar var ise yardimci olabiliriz. Bu konuya mesaj atabilirsiniz.

özlem
02-07-2008, 18:03
Ben Türkiye`de insaat mühendisligini bitirdim ve Almanya Berlin de Doktora yapiyorum. Eger Almanya nin herhangi bir sehrinde okumak isteyen arkadaslar var ise yardimci olabiliriz. Bu konuya mesaj atabilirsiniz.

merhaba sabri bey.bende bu yaz berlın kreuzberge geleceğim...
şuan halkla ilişkiler okuyorum ıkıncı sınıftayım.(açık öğretim).almanca dıl kursuna da gıdıyorum tabıkı...zaten dil bilmeden vızede vermıyorlar artık..
oraya geldiğimde eğitimime devam etme olasılığım nedir veya eğitimime nasıl devam edebilirim...yardımcı olursaız sevinirim.

sabri_unat
02-08-2008, 04:43
Öncelikle egitiminize Almanya da devam edebilmeniz icin merkezi dil sinavi Tesdafi basariyla gecmelisiniz. Bu sinavi gecebilmeniz icin en az bir sene Almanca kursu görmeniz gerekiyor. Bu sinavi gectikten sonra eger Türkiye de bir üniversiteye kayitli iseniz Almanyada egitiminize devam edebilirsiniz.Berlindeki en büyük üniversite adresini veriyorum ( http://www.tu-berlin.de ) bu adresten bölümlerle ilgili bilgi alabilirsiniz. ( ingilizceniz var ise ) . Size basarilar diliyorum. Sorularinizi bu bölüme yazabilirsiniz.

özlem
02-08-2008, 11:52
Öncelikle egitiminize Almanya da devam edebilmeniz icin merkezi dil sinavi Tesdafi basariyla gecmelisiniz. Bu sinavi gecebilmeniz icin en az bir sene Almanca kursu görmeniz gerekiyor. Bu sinavi gectikten sonra eger Türkiye de bir üniversiteye kayitli iseniz Almanyada egitiminize devam edebilirsiniz.Berlindeki en büyük üniversite adresini veriyorum ( http://www.tu-berlin.de ) bu adresten bölümlerle ilgili bilgi alabilirsiniz. ( ingilizceniz var ise ) . Size basarilar diliyorum. Sorularinizi bu bölüme yazabilirsiniz.

Teşekkür ediyorum Sabri bey.

minegül
02-08-2008, 15:34
Merhaba...Benim ailem Almanya'da babam 4 yıllığına göreve gitti. Ben şuan Fatih Üniversitesinde okuyorum. Almanya' ya gidebilmek, oarada okuyabilmek için konsolosluğa başvurduk. Ama öncesinde yaşım 18 olduğu için kabul etmemişler, okulu şart koşmuşlardı. Yerleştim bu seferde aile birleşimi dediler. Oradaki bir akrabamız yeğenim dil öğrenmeye gelecek diye gerekli izni aldı Alman polisinden. Ama ailemin orada olduğunu söylemedik konsolosluğa. Hatta kaydım bile yapıldı Dortmund Üniversitesine. Konsolosluğa başvuralı tam tamına 25 gün oldu bir haber yok hala daha.Bir de orada yabancı dil kursu 17 Ocakta başladı ama ben hala buradayım. Beklemedeyiz.
Size sorum eğer olursa beni bekleyen süreç ne olacak. Konsolosluktaki bayan vize işlemleri için 4- 6 hafta dedi. ve nerdeyse 4 haftayı bitirdik. Sizce ümit var mı?

@r@bul_kendini
02-08-2008, 15:49
senin de işin zor kardeş allah yardımcın olsun inşllh olur

minegül
02-08-2008, 15:55
senin de işin zor kardeş allah yardımcın olsun inşllh olur

Teşekkür ederim ;)

sabri_unat
02-09-2008, 00:56
Merhaba...Benim ailem Almanya'da babam 4 yıllığına göreve gitti. Ben şuan Fatih Üniversitesinde okuyorum. Almanya' ya gidebilmek, oarada okuyabilmek için konsolosluğa başvurduk. Ama öncesinde yaşım 18 olduğu için kabul etmemişler, okulu şart koşmuşlardı. Yerleştim bu seferde aile birleşimi dediler. Oradaki bir akrabamız yeğenim dil öğrenmeye gelecek diye gerekli izni aldı Alman polisinden. Ama ailemin orada olduğunu söylemedik konsolosluğa. Hatta kaydım bile yapıldı Dortmund Üniversitesine. Konsolosluğa başvuralı tam tamına 25 gün oldu bir haber yok hala daha.Bir de orada yabancı dil kursu 17 Ocakta başladı ama ben hala buradayım. Beklemedeyiz.
Size sorum eğer olursa beni bekleyen süreç ne olacak. Konsolosluktaki bayan vize işlemleri için 4- 6 hafta dedi. ve nerdeyse 4 haftayı bitirdik. Sizce ümit var mı?

Öncelikle Almanyada bir dil okuluna kayitli iseniz. Üzerinde Bescheinigung yazan bir belge olmasi gerekir. O belge ile konsolosluga basvuru yaptiysaniz vizeniz büyük bir ihtimal gelir. Babanizin Almanya da görev yaptigini söyleseydiniz daha iyi olurdu ama 2 hafta daha bekleyin. Bunun yani sira Almanyada hic bir hakkiniz ölmez eger dil kursuna gidemediyseniz Almanyaya geldiginizde dil kursu ile konusursunuz size o ödenen miktari geri öder .Almanya da hic bir hakkiniz ölmez eger gelemezseniz sizi dil kursuna yazdiran kisiler paranizi geri alabilir.

minegül
02-09-2008, 01:02
Problem zaten orada başlıyor. Babam Alman polisine başvurdu. İstenen kağıtlar verilmedi. Bİz de böyle yapmak zorunda kaldık. Şuan Dortmund üniversitesinin öğrencisiyim. Gittiğim zaman devam edeceğim büyük ihtimalle.Daha doğrusu yeni başlayacağım. Okulun kendi dil kursuna. Bahsettiğiniz kağıtlar okuldan geldi bize bizde konsolosluğa başvurduğumuzda o kağıtları verdik onlara.

sabri_unat
02-09-2008, 01:08
Problem zaten orada başlıyor. Babam Alman polisine başvurdu. İstenen kağıtlar verilmedi. Bİz de böyle yapmak zorunda kaldık. Şuan Dortmund üniversitesinin öğrencisiyim. Gittiğim zaman devam edeceğim büyük ihtimalle.Daha doğrusu yeni başlayacağım. Okulun kendi dil kursuna. Bahsettiğiniz kağıtlar okuldan geldi bize bizde konsolosluğa başvurduğumuzda o kağıtları verdik onlara.

Bu olaylar icin Alman polisine basvuru yapmaniz gerekmiyor sizi yanlis bilgilendirmisler Üniversitenin gönderdigi belge ile basvuru yapmaliydiniz. Eger o belgeler ile basvuru yapti iseniz vizeniz %90 gelir. Cok zorda kalirsaniz aile birlesimi ile tekrar basvuru yapabilirsiniz. Sanirim babaniz dini görevle geldi. Dini görevle gelen hic kimsenin cocuguna vize icin problem cikarilmiyor.

minegül
02-09-2008, 01:14
Yaşadığım için söylüyorum. Garantörlü belgesi istendi bu da Alman polisinden alındı. Alman polisi işin fazlasıyla içindeydi. Neyseki o yolları aştık. Garantörlük belgesi, okuldan alınan kağıtla birlikte konsolosluğa başvuru yaptık.
Diğer konuya gelince ben vize için bayağı uğraştım. Ewet babam din görevlisi olarak gitti. Kardeşimi götürdü. Sorunun 18 yaşında olmamdı.Zorluk çıkardıkları nokta buydu. Üniversiteye yerleşmeden önce babam dilekçe bile yazmıştı. Türk örf ve adetlerine göre kız çocuğu ailesinin yanında kalmalıdır evlenene kadar diye. Başta kabul edildi. Daha sonra reddedildi. Okula yerleştikten sonra da diğer başvuruda(Alman polisine) bu sefer aile birleşimi denildi. işte böyle.

sabri_unat
02-09-2008, 01:18
Yaşadığım için söylüyorum. Garantörlü belgesi istendi bu da Alman polisinden alındı. Alman polisi işin fazlasıyla içindeydi. Neyseki o yolları aştık. Garantörlük belgesi, okuldan alınan kağıtla birlikte konsolosluğa başvuru yaptık.
Diğer konuya gelince ben vize için bayağı uğraştım. Ewet babam din görevlisi olarak gitti. Kardeşimi götürdü. Sorunun 18 yaşında olmamdı.Zorluk çıkardıkları nokta buydu. Üniversiteye yerleşmeden önce babam dilekçe bile yazmıştı. Türk örf ve adetlerine göre kız çocuğu ailesinin yanında kalmalıdır evlenene kadar diye. Başta kabul edildi. Daha sonra reddedildi. Okula yerleştikten sonra da diğer başvuruda(Alman polisine) bu sefer aile birleşimi denildi. işte böyle.

Pasaportunuz lacivertmi yoksa yesil mi?

minegül
02-09-2008, 01:25
Yeşil. Turist olarak gitseydim bir sorun yoktu. Ama...

sabri_unat
02-09-2008, 01:38
Almanya ya turist olarak giris cikis yapabilirsiniz 3 ay kalma süreniz var ve geldiginizde islemlerinizi bir tercümanla beraber kendiniz yapabilirsiniz. Eger ona da müsade etmezler ise 3 ay süre ile giris cikis yaparak okuyabilirsiniz. Eger bu yöntemde size uygun degil ise babaniz Almaya da bir esnaf veya türk isadami bulabilir size garantör olur ve rahatlikla gelebilirsiniz. Size basarilar diliyorum.

minegül
02-09-2008, 01:43
Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. Zaten en başta bahsettiğim akrabamız Almanya'da işadamı. Onun sayesinde oldu bu işlemler. Başta yani okul olmadan önce onu da düşündük. 3 ayda bir giriş çıkış yapmak ama sonra dedilerki 3 Ay orda olduktan sonra 6 ay Türkiye'de olmak şart. Anlayacağınız birazda nasibimizde varmış. Bu iş şanssızlıklarla aşladı. Ama inşallah sou güzel olur.

sabri_unat
02-09-2008, 01:49
Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. Zaten en başta bahsettiğim akrabamız Almanya'da işadamı. Onun sayesinde oldu bu işlemler. Başta yani okul olmadan önce onu da düşündük. 3 ayda bir giriş çıkış yapmak ama sonra dedilerki 3 Ay orda olduktan sonra 6 ay Türkiye'de olmak şart. Anlayacağınız birazda nasibimizde varmış. Bu iş şanssızlıklarla aşladı. Ama inşallah sou güzel olur.

Insallah Rabbim yar ve yardimciniz olsun ama bu kadar ugrasipta gelememektede bir hayir aramak gerekiyor. Bir abiniz olarak size aramizda kalsim bir sey söyliyecegim. Türkiye de yetismis özellikle mütasip bir ailenin cocugu Almanya da cok zorluk cekiyor. Gezmek icin buralari gelip görün cok güzel ama yasanacak yerler degil ülkemizin yeri baska. Allah a emanet olun.

minegül
02-09-2008, 01:54
Allah razı olsun teşekkür ederim. Benim amacım okumaktı.Allaha şükür onu elde ettim. Ama ayrılık çok kötü. Şuan ailemin yanında olmak benim için en güzel şey. Fakat bu bekleme olumsuz neticelenirse zaten diyecek birşey yok. Her zaman hakkımda hayırlşısı için dua ettim ve hala daha ediyorum. Zorlanacağımı biliyorum. Ama inanın onlarsız daha çok zorlanıyorum. Sonuçta yalnızım ve İstanbul' dayım.

sabri_unat
02-09-2008, 01:59
Allah razı olsun teşekkür ederim. Benim amacım okumaktı.Allaha şükür onu elde ettim. Ama ayrılık çok kötü. Şuan ailemin yanında olmak benim için en güzel şey. Fakat bu bekleme olumsuz neticelenirse zaten diyecek birşey yok. Her zaman hakkımda hayırlşısı için dua ettim ve hala daha ediyorum. Zorlanacağımı biliyorum. Ama inanın onlarsız daha çok zorlanıyorum. Sonuçta yalnızım ve İstanbul' dayım.

Haklisiniz. Yasiniz kac?

minegül
02-09-2008, 02:01
18

sabri_unat
02-09-2008, 02:03
18

Dogru cok haklisiniz. Umarim hersey gönlünüzce olur.Sizin duanizda kabul olur bütün gurbetteki kardeslerinize ve bize dua edin.

minegül
02-09-2008, 02:04
Her zaman ne demek. Allah Tüm kardeşlerimizin yar ve yardımcısı olsun. :D :D :D :D :D

özlem
02-09-2008, 14:45

eğitim amaçlı olarak bir arkadaşımda başvuru yaptı..onun 8 haftada çıktı vizesi...sanırım bıraz daha beklemelısınız..
bende aile birleşimi ile gıdeceğim.bende vize bekleyenlerdenim.

minegül
02-09-2008, 15:20
Hadi yaa 8 hafta demek. Buna üzüldüm. Ama dediğim gibi her zaman hayırlısı. İnşallah vizeniz en kısa zamanda çıkar. Rabbim hepimzin yardımcısı olsun.

minegül
10-27-2008, 22:46
Çok şükür şu başlık altında yazdığım herşeyi geride bıraktım. Ve 7 ay oldu ben Almanya' dayım:D Eğer soru sormak istediğiniz bir şey olursa, Almanya' ya gelmek için geçtiğim taşlı yolları size asfalt hale getirebilmek için Sabri abi' den sonra bende yardımcı olabilirm:)

ishakyilmaz
11-07-2008, 17:14
ya bravo ak kardeşlerime.paylaşımınız birbirinize olan desteğiniz,sevgi ve saygınız çok güzel.

Tutkun
11-30-2008, 06:19
Selam arkadaslar,

benim almanyada okumak isteyen bir yegenim var. kendisi su an liseyi bitirmek üzere ve ögretmen olmak istiyor. almanyada okumasini istiyoruz ama islemleri bilmiyoruz.
Forumda okul yani üniversite hakkinda bilgiler edinebildik.
Sorularim sunlar olacaktir:
Almanyada okumak icin kac yasinda olmak gerekiyor?
Almanyada annesi ve babasi olmayan kisiler nerede ve nasil basvuruda bulunmasi gerekir? Basvurusu kabul edilirmi?
Almanyadan hangi kayitlari getirmek gerekiyor basvuru icin?

cevaplayabilen biri varsa simdiden cok tesekkür ederim.

saygilarimla
F. Tutkun

minegül
12-16-2008, 20:45
-->Almanyada okumak icin kac yasinda olmak gerekiyor?
Almanya' da okumak için yaş önemli değil. Önemli olan TR' de Öss' ye girip 4 yıllık bir fakülteye yerleşmiş olmak.

-->Almanyada annesi ve babasi olmayan kisiler nerede ve nasil basvuruda bulunmasi gerekir? Basvurusu kabul edilirmi?
Almanya' da annesi ve babası olmayan kişiler, Almanya' dan bulacakları bir garantör sayesinde buraya gelebiliyorlar. Garantör buraya öğrenci olarak gelmek için şart.

-->Almanyadan hangi kayitlari getirmek gerekiyor basvuru icin?

Öncelikle Almanya' da Üniversite' nin dil kursuna kayıt yaptırılıyor. Oradan alına belgeyle ve Alman Polisinden alınmış olan garantörlük belgesiyle(size ulaşacak tabi bu belgeler) İstanbul' daki veya Ankara' daki Alman Başkonsolosluğuna; Konsolosluğun sitesinde yer alan bazı belgeleri tamamlayarak randevu alıyorsunuz ve elinizdeki belgelerle oraya müracaat ediyorsunuz.

Ayrıca isterseniz direk üniversiteye' da balvurabilirsiniz. Bu başvuru neticesinde kabul alırsanız dil kursunu bitirdikten sonra Üniversiteye yerleşmeniz daha kolay olabilir.

Eğer aklınıza takılan soru olursa, tekrar cevaplayabilirm. İnşallah yardımcı olabilmişimdir. Ama altını çizerek söylemeliyimki, Almanya' daki üniveriste sistemi çok farklı. Burada Üniversiteler başlı başına bir devletler diyebilirim. Bu nedenle istenilenler değişebiliyor üniversiteden üniversiteye.

(Bu verdiğim cevaplar benim yaptığım işlemlere göre verilmiştir)

minegül
09-05-2009, 02:32
www.deutschstudent.de

Arkadaşlar Almanya da okumak isteyenler için kapsamlı bir bilgi birikimi var bu sitede. A' dan Z' ye herşeyi buradan öğrenebilirsiniz.

Eğer yine de aklınıza takılan bir şey olur ise, her zaman yardımcı olabilirim elimden geldiğince :)

onrtzm
02-28-2014, 14:09
arkadaslar bende münihteyim lmu da master yapiyorum, münihte okumak isteyen arkadaslarin sorulari varsa yardimci olabilirim