fatih kısaparmak balon baskılı balon Aylık Ortalama Ne Kadar Elektrik Faturası Ödüyorsunuz ? - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Aylık Ortalama Ne Kadar Elektrik Faturası Ödüyorsunuz ?

Beylerbeyi
09-17-2010, 19:43
ufak bişi merak ettim de, sadece yaz aylarını baz alarak ortalama ne kadar elektrik faturası ödediğinizi yazarsanız sevinirim.

sadece EV de kullandığınız elektriğin faturası ortalama ne kadar ?

acaba doğu ile batı arasında ücret farkı var mı ona bakacam :hmm

Hüdaverdi
09-17-2010, 20:53
Bugün geldi 33 lira.
30 ile 40 arası geliyor.

200+ diyen napıyor ? Evini stad usulü ampüllerle mi aydınlatıyor ? Uzay gemisi mi sarj ediyor ? D;

Beylerbeyi
09-17-2010, 20:58
Bugün geldi 33 lira.
30 ile 40 arası geliyor.

200+ diyen napıyor ? Evini stad usulü ampüllerle mi aydınlatıyor ? Uzay gemisi mi sarj ediyor ? D;

33 mü :şaşkın:

klima var mı ?

_Ednâ_
09-17-2010, 21:00
Bugün geldi 33 lira.
30 ile 40 arası geliyor.

çok lüks yaşıyoruzdur belki....

Beylerbeyi
09-17-2010, 21:10
neden açtım bu başlığı ?

çünkü malesef birçok şeyde olduğu gibi burda da haksızlığın olabileceğinden şüphelendiğim için..

hüdaverdi kardeşim 33 tl demiş. biz evde olmasak bile o kadar düşük meblağ gelmiyor bize ?

elektrik özelleştirildi.. mesela buranın elektrik dağıtımını alan şirket atıyorum 120 milyonluk elektrik aldı ve bunu abonelerine dağıtacak. 140 milyonluk satış bekliyor. abonelerine mutlaka 140 milyonluk hesap çıkarmak zorunda. Yani burada kaçak elektrik kullanan abonelerin parasını da dürüst vatandaşlar ödüyor.

biz temmuzda yaklaşık 10 gün yoktuk.. 80 tl geldi.
komşumuz evde sadece 2 kişiler. adam sabah çıkıp gece geliyor. elektriğe geçen ay 180 TL ödediler.
dayımlarda 210 tl ödemiş. ortalama aylık 150 TL elektrik faturası ödeniyor. oysa Batıda bir vatandaş 30-40 TL ile elektriğin üstesinden geliyor.

Hüdaverdi
09-17-2010, 21:11
Çok mu 33 :şaşkın:
Klima yok sadece pc çalışır dolap çalışır tv çalışır o kadar.Işığı saymıyorum bile.

Ama 2 kat ev,üst katta var abimler oturuyor ortak ödüyoruz bunu da hesaplayın.

Feride
09-17-2010, 21:12
41-60 arası: )

Pek değişmez bu ara: D

Mavera
09-17-2010, 21:13
üc ayda bir 400 euro ödüyorum :)

Hüdaverdi
09-17-2010, 21:14
41-60 arası: )

Pek değişmez bu ara: DAha asıl lüks yaşayan burada ;D
Ohh dersten kaç 2 tane pc var zaten çalıştır gelsin paralar birde 40-60 arası diye yazıp gülücük at :w:
Taşlayın ;ı:

Beylerbeyi
09-17-2010, 21:17

yok artık 2 ev mi 33 tl :şaşkın:

Beylerbeyi
09-17-2010, 21:22
üc ayda bir 400 euro ödüyorum :)

olum sen kodamansın ;D

sabit mi orda ücret ?

eğer sabitse gerçekten medeniler. devlet halkına güveniyor ki sabit tutuyor ücreti. türkiyede olsa adam evde bile olmazsa klimaları açıp öyle çıkacak..

400 euro diyorsun da burda dürüst vatandaşlar da o paraya yakın ücret ödüyor. 3 ayda bir 600 tl ye yakın

Feride
09-17-2010, 21:24
Aha asıl lüks yaşayan burada ;D
Ohh dersten kaç 2 tane pc var zaten çalıştır gelsin paralar birde 40-60 arası diye yazıp gülücük at :w:
Taşlayın ;ı:

: )) Cimri değiliz çok şükür: D

Tabi tutumlu olmakta fayda var: D

El Emin
09-17-2010, 21:30
Benim sayemde epey düşük geliyor ama tam fiyat bilmiyorum.:)

Anneler evlatlara kızar oğlum fuzuli lamba yakma diye.Bizde ben evdekilerin peşinden koşup kapatıp nasihat ediyorum..:)
:hihi2::hihi2::hihi2:

Feride
09-17-2010, 21:34
Benim sayemde epey düşük geliyor ama tam fiyat bilmiyorum.:)

Anneler evlatlara kızar oğlum fuzuli lamba yakma diye.Bizde ben evdekilerin peşinden koşup kapatıp nasihat ediyorum..:)
:hihi2::hihi2::hihi2:

Aferin sana ya: )

Cidden bravo. Duyarlılık farklı birşey tabi:Güzel:

Hüdaverdi
09-17-2010, 21:35
yok artık 2 ev mi 33 tl :şaşkın:Heee öyle ;D
Öncede değildi,annemle babam yukarıda aşağıda abimle ben vardım abim evlenince üste çıktı su,elektirik,doğalgaz yarı yarıya paylaşıldı.
33 elektirik geldi, 16 buçuk abim 16 buçuk biz ödücez sanırım (matematiğim kötüdür hesapla la ) benim pc hep çalışır,buz dolabıda zaten hep çalışır,yukardada dolap var,pc,tv çalışır.Gayet iyi sanırım bizim fatura sizin oraya oranla ?
Bizim mahallede kaçak kullanılırdı zamanında iyi önlemler alındı.Kullananları da vatandaş şikayet etti,herkes korkuyor artık ;D

: )) Cimri değiliz çok şükür: D

Tabi tutumlu olmakta fayda var: DPara çok sanırım pc vermenden anlamalıydım bunu ;D Ohh ye kürküm ye ;D

Mavera
09-17-2010, 21:37
ufak bişi merak ettim de, sadece yaz aylarını baz alarak ortalama ne kadar elektrik faturası ödediğinizi yazarsanız sevinirim.

sadece EV de kullandığınız elektriğin faturası ortalama ne kadar ?

acaba doğu ile batı arasında ücret farkı var mı ona bakacam :hmm

yok haci sabit degil.. söyle hesaplaniyor senede bir yillik hesaplama yapiliyor fazlaysa sana ödeme yapiliyor, eksikse sen ödüyorsun sonra yeni yillik yaktigin elektrik üzerinden 4 e bölüyorlar ve bir sene sonraya kadar böyle gidiyorsun yani her sene yeni bir hesaplamayla ödeyecegin ücret belirleniyor..

El Emin
09-17-2010, 21:40
Aferin sana ya: )

Cidden bravo. Duyarlılık farklı birşey tabi:Güzel:

Bence güzel değil psikolojim bozuldu..:)

Nehirin aktığı yönde akacaksın..

Dünyayı ben kurtarmayacağım ya..:hihi2::hihi2::hihi2:

Beylerbeyi
09-17-2010, 21:42
Hüdaverdi; iyi de kim nerden bilecek kimin kaçak kullandığını?

ayrıca birinin kaçak elektrik kullanmasının faturasını neden kaçak kullanmayan dürüst vatandaş ödüyor ?

ve neden bu ülkede hep dürüst insanlar mağdur oluyor?

gel de kaçak kullanma.. tövbe estağfurullah..

Feride
09-17-2010, 21:42
Bence güzel değil psikolojim bozuldu..:)

Nehirin aktığı yönde akacaksın..

Dünyayı ben kurtarmayacağım ya..:hihi2::hihi2::hihi2:

KAtılmıyorum: D

Böyle bir zihniyetle ilerleyemeyiz: D Sen şimdiki yaptığın gibi devam et. Yani itinaya devam: D

Özgür Çağrı
09-17-2010, 21:43
85 90 falan geliyor yani yuh diyorum fatura gelince klima neyim yok bizde elektirik zaten zırt pırt kesiliyor güya elektiriğimiz modernleşti pehh yerin altındaymış lanet olsun böyle modernleşmeye
Sırf şu elektrik yüzünden özelleştirme karşıtı gibi oldum :) Sedaş tam bir vahşet ya !

El Emin
09-17-2010, 21:45
KAtılmıyorum: D

Böyle bir zihniyetle ilerleyemeyiz: D Sen şimdiki yaptığın gibi devam et. Yani itinaya devam: D

:) O işin latifesiydi ama gerçekten zor..:)

Psikolojik olarak sıkıntıya giriyorsun.

Bizim evin reisi benim zaten mübarek. :) Her türlü fatura gelir gider benden sorulur.
Evin Maliye bakanıyım..:)

Hüdaverdi
09-17-2010, 21:47
Aga vergiler düzeyinde ödüyorsa faturasını elbet anlaşılır ;D
Evine dışaıdan kablo geçtiyse,saatiyle oynadıysa,çok elektirik yakan bir aileyse ve az fatura geliyorsa ampül gibi kendisini belli eder ;D

Aga elektrik dağıtım şirketinin müdürü bend eğilim onalra sor yahu ;D
Linç etmek lazım kaçak elektirik kulananları.Herkes kaçağı bıraksa orada da faturalar normal olur.
Hatta annem der ''çok geliyor'', var gerisini sen düşün :güzel:
pc hiç çalışmasa daha az gelecek.Sabaha kadar oturmazsam hiç gelmeyecek hatta devletten ödül bile alırdık ;D

hüma
09-17-2010, 22:36
Çok mu 33 :şaşkın:
Klima yok sadece pc çalışır dolap çalışır tv çalışır o kadar.Işığı saymıyorum bile.

siz hangi memlekette yaşıyorsunuz???
maşAllah elektrik sudan ucuzmuş;1

biz bu ay evde sadece 10 gün geçirik ve 44 tl fatura gelmiş:kızdım:
büyük bir yuhh çektim ama bütün taş bana geliyor neymiş efenim laptopu şarjdan çekmiyormuşum:ayutandım:
klimayı kimse görmüyor;D

Hüdaverdi
09-17-2010, 22:41
İstanbul.Biz pahalı bile diyoruz ;D

hüma
09-17-2010, 22:44
İstanbul.Biz pahalı bile diyoruz ;D
söyleyecek sözüm yok,büyük bir şaşkınlık içindeyim:neki:

Özgür Çağrı
09-17-2010, 22:47
:) O işin latifesiydi ama gerçekten zor..:)

Psikolojik olarak sıkıntıya giriyorsun.

Bizim evin reisi benim zaten mübarek. :) Her türlü fatura gelir gider benden sorulur.
Evin Maliye bakanıyım..:)

Muhammed faturaları ödendimi ;D

El Emin
09-17-2010, 22:51
Muhammed faturaları ödendimi ;D

:) Ödedim bram ödedim..:)

Bakalım gelecek ay fatura nasıl gelecek.

Fatura fazla gelirse evde cümbüş çıkarırım..:)

Bu ne fatura naraları atarım..:)

unnamed
09-17-2010, 23:19
100 liradan aşağı gelse göbek atacam...
ama yok...
azami miktar 120 civarları...
çok koyuyor çok...

Cihan_ŞümuL
09-17-2010, 23:26
ne o ya
kira öder gibi

İntifada
09-17-2010, 23:37
85-90

unnamed
09-17-2010, 23:39
85-90
kardeş internet kafemi ora?
hep sen kullanıyorsundur bu elektriği kesin...

Feride
09-17-2010, 23:44
85-90

kardeş internet kafemi ora?
hep sen kullanıyorsundur bu elektriği kesin...

: )) Hakikaten öyle: D

Heralde bir kaç öğrenci evde kaldıkları için, bu kadar oluyor. Ama fazla gene de..
Biraz daha tutumlu olmaya davet ediyoruz: D

unnamed
09-17-2010, 23:45

Heralde bir kaç öğrenci evde kaldıkları için, bu kadar oluyor. Ama fazla gene de..
müsrif lik var zaten bu kardeşimizde...
ah dinletemedik ki...
diyoruz milli servet diye ama dinleyen yok Feride...

Feride
09-17-2010, 23:47
müsrif lik var zaten bu kardeşimizde...
ah dinletemedik ki...
diyoruz milli servet diye ama dinleyen yok Feride...

: ) Hmm..Anlıyorum..

Yakında anlar inşaAllah: D

unnamed
09-17-2010, 23:48
: ) Hmm..Anlıyorum..

Yakında anlar inşaAllah: D
bi ev geçindirmeye başlasın...
görürüm ondan sonra...
biz 30 lirayı öderken zorlanıyoruz:ağla::ağla:

İntifada
09-17-2010, 23:50
ama yok...
çok koyuyor çok...

unnamed kardeşim...
çok değil 3 mesaj önce bunu sen yazmışsın...
sayılarla ilgili bir problemin olabilir...
ama doktor ben değilim...
lütfen en yakın forumdaşınızdan 85 in 100 den aşağı olduğunu öğreniniz...

yo bu normal ailemle yaşadığımız evinki...
öğrenci evinde değilim şehir dışında pansiyondayım faturalar bana ait değil ondan hiç umrumda değil...

M.Atilla
09-17-2010, 23:52
61-80..Antalya'da yaşamama rağmen bu kadar gelmesi büyük başarı..tabi evimin yeri bu başarının büyük bir parçası...:)yoksa 200+ az bile gelirdi..

unnamed
09-17-2010, 23:54
unnamed kardeşim...
çok değil 3 mesaj önce bunu sen yazmışsın...
sayılarla ilgili bir problemin olabilir...
ama doktor ben değilim...
lütfen en yakın forumdaşınızdan 85 in 100 den aşağı olduğunu öğreniniz...

yo bu normal ailemle yaşadığımız evinki...
öğrenci evinde değilim şehir dışında pansiyondayım faturalar bana ait değil ondan hiç umrumda değil...
akıncı kardeş...
özür dilerim yanlışlıkla alıntı yaptım...:güzel:

İntifada
09-17-2010, 23:55
akıncı kardeş...
özür dilerim yanlışlıkla alıntı yaptım...:güzel:

hmmm....
yok ne demek...
ben seni anladım...

Ruh-i zar
09-18-2010, 00:03
20-40 arası gelir..

Ama bu da hep annemin sayesinde.
Bulaşık makinasını çamaşır makinasını kısacası elektiriği çok yakacak şeyleri,
Gece 11 den sonra çalıştırır..
%30 tasarruf sağlıyomuş..

Gündüzleri ketıl dediğimiz aleti çalıştırmaz gaz daha ucuzmuş.
Mikrodalga zorunlu ve acil olmadıkça kullanılmaz aynı sebepten dolayı..
Evleri erkenden süpürür.
Gereksiz ışık gördümü sinir olur.:)
Televizyonların bilgisayarların yatmadan önce mutlaka fişini çeker..
Stand by konumunda olduğunda açıkmış gibi elektirik harcıyomuş..

Tv de duymuş hepsini uyguluyo..
Tutumlu kadın :)

Evde iki bilgisayar televizyon sürekli açıktır yinede değişmez bu durum..

Ruh-i zar
09-18-2010, 00:06
Bi ev 200+ nasıl yakar ya:şaşkın:

nrsbh
09-18-2010, 00:08
babam ödüyor ama aylık 40 lira civarı geliyor... çok elektrik harcarız genelde ama.. hergün iki pc muhakkak akşama kadar açıktır. o zaman elektirik denildigi kadar pahalı degil

Hüdaverdi
09-18-2010, 00:47
ama yok...
çok koyuyor çok...
Aga jeneratör,akü makü kullan yahu ne o öyle :aşaşkın:

Bizim evde elektiği dengeleyen alet var.Sanırım gerekenden fazla yüksek akımı azaltıyor,az gelmemesini de sağlıyor.Tam bilgim yok,kutu gibi bir cihaz elektrikle çalışıyor ses çıkarmıyor.
Bir ara elektirk çok dengesiz olmaya başladı bir fazla akım geliyordu bir az cihazların anasını ağlatıyordu sigorta düşüyordu.Bunu aldık rahatladık.
Ortaköy,bankalar caddesindeki elektirikçilerden almıştık.

Ruh-i zar
09-18-2010, 00:50
Akıllı sayaçlar var onlardan da alabilirsiniz...

Aslında herkes annemin yaptıklarını yapsa herkese düşük gelir.
Deneyin görün kefilim.
Elektiriğe vermediğiniz parayıda hayrına bi öğrenciye harçlık olarak verebilirsiniz.
Örneğin bana;ı:

İntifada
09-18-2010, 00:53
Aga jeneratör,akü makü kullan yahu ne o öyle :aşaşkın:

Bizim evde elektiği dengeleyen alet var.Sanırım gerekenden fazla yüksek akımı azaltıyor,az gelmemesini de sağlıyor.Tam bilgim yok,kutu gibi bir cihaz elektrikle çalışıyor ses çıkarmıyor.
Bir ara elektirk çok dengesiz olmaya başladı bir fazla akım geliyordu bir az cihazların anasını ağlatıyordu sigorta düşüyordu.Bunu aldık rahatladık.
Ortaköy,bankalar caddesindeki elektirikçilerden almıştık.

http://i31.tinypic.com/2qxwzra.jpg

Eşref
09-18-2010, 01:07
Bugün geldi 33 lira.
30 ile 40 arası geliyor.

Hüdaverdi, ben bu rakama şok oldum. Abimin Antalya'da boş evi var. Yengem başka bir ilde öğretmen olduğu için Antalya'da evlerinde kalamıyorlar. Boş evde sadece A sınıfı no-frost bir buzdolabı çalışıyor. Ve haftada bir kez, bir iki saatliğine evi havalandırmaya gidiyoruz. Bu eve gelen en son elektrik faturası 48 TL'ydi.

Bizde 3 klima var. Malum Antalya. En son 187 TL geldi. Kışında klimayla ısındığımız için yine 150-200 arası geliyor. Ama odun kömür doğalgaz parası ödemiyoruz. Baharda ise 80-120 arası bir fatura geliyor.

Hüdaverdi
09-18-2010, 01:10
Yahu çok pardone yaw elektrik faturası değil su faturasıymış bugün gelen 33 liralık fatura :w:

nrsbh
09-18-2010, 01:22
birde babam bize kızıyor.. burdaki rakamları görse tansiyonu fırlar adamcagızın :w:

Feride
09-18-2010, 01:23
Yahu çok pardone yaw elektrik faturası değil su faturasıymış bugün gelen 33 liralık fatura :w:

: )))))))))))Ya İlahi: DD

Çok matrak yahu: D

Eşref
09-18-2010, 01:30

Güldürdün beni ya :w:. Su faturası için 33 normal.Bize de su 20-25 arası geliyor.

Hüdaverdi
09-18-2010, 01:51
Güldürdün beni ya :w:. Su faturası için 33 normal.Bize de su 20-25 arası geliyor.
Demin sen yakarıyordun şimdide ben yakarayım :w:
Bizim su fazla o zaman :w: Gerçi 2 kat bizimki,sen yinede yakarmaya devam et :w:
Elektirik yakında gelir onu da yazarım ;D
55 gelmesi lazım ;ı:

Özgür Çağrı
09-18-2010, 01:54
birde babam bize kızıyor.. burdaki rakamları görse tansiyonu fırlar adamcagızın :w:

Aynen yav babam iyiki pc bilmiyor ha kalpten giderdi adam ama cami cemaatinda elektirik muhabbeti döndükten sonra eve gelip 2 saat bana müsrifliğin günah olduğunu anlatır. Camideki herkese 50 gelmiş bize 100 yuh yav bide adamlar 7-8 kişi biz 4 kişi napıyoruz :hihi2:

.::ReyyaN::.
09-18-2010, 02:05
Bize de hep 60,70 gelir. Bu ay 80 geldi...
Halama 30 falan geliyor hep. Acaba biz mi çok kullanıyoruz yoksa adaletsizlik mi var ???

Fırat
09-18-2010, 12:49
Bize de hep 60,70 gelir. Bu ay 80 geldi...
Halama 30 falan geliyor hep. Acaba biz mi çok kullanıyoruz yoksa adaletsizlik mi var ???

Bana bir şeyler oluyor tiyatrosunu izle cevabı orda. Halan çözmüş işi..

Hüdaverdi
09-18-2010, 18:40
Bugün geldi fatura,92 lira.Busefer eminim su veya doğal gaz faturası değil elektirik :)

Ak Hilal
09-18-2010, 19:08
Bugün geldi 33 lira.
30 ile 40 arası geliyor.

kusura bakmayın gülücem ama şokta oldugum ıçın guluyorum :w::w: anlamadım siz şimdi 33 lira fazla mı dıyorsunuz ?? o zaman bızim miktarı duysanız tepkınız ne olurdu merak edıyorum :) ama tabı kac kışılık yaşandıgına baglı

Hüdaverdi
09-18-2010, 21:31
kusura bakmayın gülücem ama şokta oldugum ıçın guluyorum :w::w: anlamadım siz şimdi 33 lira fazla mı dıyorsunuz ?? o zaman bızim miktarı duysanız tepkınız ne olurdu merak edıyorum :) ama tabı kac kışılık yaşandıgına baglı

Yok aga su faturasıymış o,ben elektrik sandım.
Elektrik bugün geldi 92 lira.

Beylerbeyi
09-19-2010, 03:46
ula Mehmet Allah iyiliğini versin. ben de diyorum 2 daire nasıl 33 tl elektrik faturası ödüyorlar :)

az daha isyan bayrağı açtıracaktın bana.

d.bakırda kaçak elektrik kullanım oranı %50 imiş. dürüst olan diğer %50 lik kesim aynı zamanda kaçak elektrik kullananların da faturasını ödüyor. ne güzel ülke dimi :)

Hüdaverdi
09-19-2010, 05:36
La Murat ''senin adına üzüldüm ne güzel 33 diye avunmuştun hatta bende isyan bayrağımı çekmiştim ama şimdi 92 gelmiş üzüntünü paylaşıyorum'' demeni beklerdim :w:

Ama 33 lirayı çok bulanlarda vardı,çok lüks yaşıyorsunuz diyen vardı :şaşkın:
Buna isyan et Murat hatta bende edeyim :w:
İyi ki 33 değilmiş kaçak kullanıyorum damgasını yerdim ;D

Feride
09-19-2010, 10:22
ula Mehmet Allah iyiliğini versin. ben de diyorum 2 daire nasıl 33 tl elektrik faturası ödüyorlar :)

az daha isyan bayrağı açtıracaktın bana.

d.bakırda kaçak elektrik kullanım oranı %50 imiş. dürüst olan diğer %50 lik kesim aynı zamanda kaçak elektrik kullananların da faturasını ödüyor. ne güzel ülke dimi :)

: D Ülkemiz çok güzel gerçekten: D

Ak Hilal
09-19-2010, 12:21
Yok aga su faturasıymış o,ben elektrik sandım.
Elektrik bugün geldi 92 lira.

anladım :w: ÖYLEDIYINCE KISA süreli şok geçirmiştım ....

Hakan Özkan
09-19-2010, 15:35
ikiyüzün üzerimde ev sarfiyatı

Erhan KARACA
09-19-2010, 18:06
hakan abi bilgisayarını yanlız kullan o kadar odemezsn (: