fatih kısaparmak balon baskılı balon Bacılarıma... - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bacılarıma...

AkSa- 34
10-02-2007, 18:11
Ölüme vurgun yüregimde bir sevda başörtüsü
Kırık kalplerde nur olur başörtüsü
Bacımın, annemin namusu başörtüsü
Sana uzanan eller kurusun, kurusun başörtüsü.

YÜREGiNDE Allah KORKUSU, BAŞINDA BAŞ ÖRTÜSÜ
KÜFRE İNADINA AYAKTA BENİM BACIM ANLINDA GÖK YÜZÜ
NURUNA KURBAN OLSUN BİNLERCE MÜCAHİDİNİZ
SİZ İSTEYİN BİZ UĞRUNUZA CAN VERİRİZ

SİZ AÇMAYIN BAŞINIZI
BİZ SİZE SİPER OLALIM
KAHIR DOLU ÖMRÜNÜZE
BİR NEFES OLALIM...

.seVdAm.
10-02-2007, 19:18
çok güsel di teşekkürler

smile
10-02-2007, 19:29
YÜREGiNDE Allah KORKUSU, BAŞINDA BAŞ ÖRTÜSÜ
SİZ AÇMAYIN BAŞINIZI
...

paylaşım için tşk. ederim..

Ravza_Ruveyda
10-02-2007, 21:28
Bu ne kadar güzel bir şiir Allah c.c. razı olsun .

serkan yücel
10-02-2007, 21:30
güzel bir paylaşım için teşekkürler .

POLAT
10-02-2007, 21:30
çok güzel olmuş emeğine sağlık Allah razı olsun

ahmike
10-02-2007, 21:39
saool

ak sevda
08-07-2010, 17:28
SİZ AÇMAYIN BAŞINIZI
BİZ SİZE SİPER OLALIM
KAHIR DOLU ÖMRÜNÜZE
BİR NEFES OLALIM...

Allah razı olsun. çok güzel paylaşım

Fırat
08-07-2010, 17:32
Bıyık yasaklansa bacılarımız erkek milleti içinde bıyık şiirleri yazar mıydı diye düşünmekten kendimi alamıyorum bazen.. Başörtüsü mücadelesi verilsin ama şiirler yazmak saçma geliyor bana..

ALmi´
08-07-2010, 18:06
Herkes duygularını farklı şekillerde dile getirir.O şekilde kendini tatmin eder ya da bir nebzede olsa rahatlar. Kardeşimiz de zamanında bu konudaki duygularını bu şekilde dile getirmiş. Bunda yanlış bir şey yok.

Keşke benim de bu şekilde bir meziyetim olsaydı da o şekilde içimi döküp rahatlayabilseydim.

Neyse..yazı gerçekten güzel..Allah hakkımızı koymayacaktır inşallah..

.:Ay_Yıldız:.
08-07-2010, 18:12
Bıyık yasaklansa bacılarımız erkek milleti içinde bıyık şiirleri yazar mıydı diye düşünmekten kendimi alamıyorum bazen.. Başörtüsü mücadelesi verilsin ama şiirler yazmak saçma geliyor bana..

Başörtüsü&Bıyık

Mantığa davet ediyorum.

El Emin
08-07-2010, 18:14
Başörtüsü&Bıyık

Mantığa davet ediyorum.

:w::w::w::w:

08-07-2010, 18:17
:w::w::w::w:

İkisinin de baş harfi "b" diye belki. Bu da iyimser yaklaşımı :karasız:

El Emin
08-07-2010, 18:19
İkisinin de baş harfi "b" diye belki. Bu da iyimser yaklaşımı :karasız:

Olabilir neden olmasın...:)

Ay ve Araba misal...Nasıl ama...:w:

İntifada
08-07-2010, 18:27
oldu olacak beyazıt meydanında keman eşliğinde okuyalım bu şiiri...

Fırat
08-07-2010, 18:30
Başörtüsü&Bıyık

Mantığa davet ediyorum.Mantığınızın biraz olgunlaşmasını bekleyin öyle gelin cevap verin bana..

El Emin
08-07-2010, 18:31
oldu olacak beyazıt meydanında keman eşliğinde okuyalım bu şiiri...

Her yiğidin yoğurt yiyişi ayrıdır yavuz..:)
Sen yazı yazarsın derdini anlatırsın.Biri rap yapar derdini anlatır.
Velhasıl herkes duygularını farkı şekillerde dile getirir.
Şekillerden çok ben bence içi önemlidir.
Eğer derdimiz ortak ise probleme gerek yok diye düşünüyorum.

Zira bizler alanları boşalttık boşaltalı hep kirli eller kullandı.
Küf tutmuş edebiyatımızın tekrar şahlanması yolunda bu tür şiirler bence ayrıca takdire şayan.

Hıfz-ı lisan
08-07-2010, 18:33
Başörtüsü farzdır.Bıyık isteyen koyar onun için başörtüsü herzaman önemlidir . tabi şiir konusunda fikirler başka olabilir.herkese herşey güzel gelmeyebilir (:

08-07-2010, 18:34
Mantığınızın biraz olgunlaşmasını bekleyin öyle gelin cevap verin bana..

Kutsal başörtüsü ile bıyık davasının bir tutulması benim olgunlaşmamış mantığıma göre saçmalıktır.

Fırat
08-07-2010, 18:36
Kutsal başörtüsü ile bıyık davasının bir tutulması benim olgunlaşmamış mantığıma göre saçmalıktır.
Benim de mantığıma ters başörtüsüne şiir yazmak. Kaldı ki şiirin kendisi bile yasak islamda..

ALmi´
08-07-2010, 18:40
Biri kalkmış gayet iyi niyeti ile bir şeyler yazmış çizmiş , birileri de bunu küçük görüyor , gerek yoktu böyle bir şeye deniliyor.

Hani Allah'tan şiiri yazan kardeşimiz bugün burada değil ,çok önceden yazılmış bir yazı.

İnsanları kolayca incitmek , kalbini kırmak marifet olmuş birilerince.
Beğenmediysen yapmazsın yorumunu , olur biter. Bu çok zor olmamalı.

İntifada
08-07-2010, 18:43
Yahu arkadaşlar adamlar üzerinde ''inna fetahna leke fethan mübina'' ayetinin yazılı olduğu üniversite kapısında başörtülü bacılarımızı jopluyorlar...

Allah aşkına sizin şiirlerinizlemi zulme son verecekler?

Fırat
08-07-2010, 18:43
Biri kalkmış gayet iyi niyeti ile bir şeyler yazmış çizmiş , birileri de bunu küçük görüyor , gerek yoktu böyle bir şeye deniliyor.

Hani Allah'tan şiiri yazan kardeşimiz bugün burada değil ,çok önceden yazılmış bir yazı.

İnsanları kolayca incitmek , kalbini kırmak marifet olmuş birilerince.
Beğenmediysen yapmazsın yorumunu , olur biter. Bu çok zor olmamalı.
İsim vermeden bana laf atacağına adımı da yaz tam söyle söyleceğini geveleme lafını.. Adı üstünde yorum yazmak değil mi istediğim eleşitiriyi istediğim konuya yazarım.. Kimsenin kalbi, kırılması umurmda değil..

El Emin
08-07-2010, 18:52
Yahu arkadaşlar adamlar üzerinde ''inna fetahna leke fethan mübina'' ayetinin yazılı olduğu üniversite kapısında başörtülü bacılarımızı jopluyorlar...

Allah aşkına sizin şiirlerinizlemi zulme son verecekler?

Yavuz şiir yazması fiili müdahalede bulunmasına engel değil zira herkesin mevkisi ayrıdır herkes farklı şekilde birşeyler yapar.Senin dediğin şekilde bakarsak milli şairimiz mehmet akif ersoy'un gözümüzde zerre değeri olmamalı çünkü oda derdini şiirle dile getirmiş veya bir Necip fazıl üstadı tamamen eleştirmemiz lazım.Kimsenin mevkisine hakaret etmeyelim kişiler mevkisi olduğu alanda iyi olmaya çalışsın ve bizlerde köstek yerine destek olup alkışlayalım.

Zira benim bildiğim sen ömer hocayı seviyorsun ömer hocada ezgi yapıp derdini dile getiriyor yaptığı ezgiler sorunu çözdümü hayır.O zaman eleştir ömer hocayı.

Bir diğer olay ise her yönden ve her gruptan sesimizi çıkarabilmek sesimizin gür çıkmasına katkısı olacaktır ki sivilin sesinin yükselmesi ise bizim galiba istediğimiz bir durum.

İntifada
08-07-2010, 18:54
Yavuz şiir yazması fiili müdahalede bulunmasına engel değil zira herkesin mevkisi ayrıdır herkes farklı şekilde birşeyler yapar.Senin dediğin şekilde bakarsak milli şairimiz mehmet akif ersoy'un gözümüzde zerre değeri olmamalı çünkü oda derdini şiirle dile getirmiş veya bir Necip fazıl üstadı tamamen eleştirmemiz lazım.Kimsenin mevkisine hakaret etmeyelim kişiler mevkisi olduğu alanda iyi olmaya çalışsın ve bizlerde köstek yerine destek olup alkışlayalım.

Zira benim bildiğim sen ömer hocayı seviyorsun ömer hocada ezgi yapıp derdini dile getiriyor yaptığı ezgiler sorunu çözdümü hayır.O zaman eleştir ömer hocayı.

Bir diğer olay ise her yönden ve her gruptan sesimizi çıkarabilmek sesimizin gür çıkmasına katkısı olacaktır ki sivilin sesinin yükselmesi ise bizim galiba istediğimiz bir durum.

necip fazıl bizzat dernekler kurup gençleri eğitmiştir yazdığı şiirleri bizzat islami gençliğin yaşayış stillerini yönlendirecek şekilde yazmıştır...gençler dava erleri yetiştirmiştir
Hapislere düşmüştür...

Ömer Karaoğlu en son mavi marmarayla filistine giden aktivistlerin arasındadır..

El Emin
08-07-2010, 19:03
necip fazıl bizzat dernekler kurup gençleri eğitmiştir yazdığı şiirleri bizzat islami gençliğin yaşayış stillerini yönlendirecek şekilde yazmıştır...gençler dava erleri yetiştirmiştir
Hapislere düşmüştür...

Ömer Karaoğlu en son mavi marmarayla filistine giden aktivistlerin arasındadır..

Eee kendi tezini kendin çürüttün teşekkür ederim...:)

Zira dediğim gibi kişilerin dertlerini farklı şekillerde dile getirmesi fiili olarak müdahale etmesine engel değil.Sen bu şiiri yazan kişinin fiili olarak çalışmadığını biliyor musun.

Bu arada bak N.F.K'da ömer hocada fiili çalışıp şiir veya ezgi alanlarını boş bırakmamışlar veya fiili olarak çalışmaları işi yazıya dökmelerine engel teşkil etmemiş.Veya bir yanlış değil.Eğer kişilerin dertlerini dile getiriş şekillerini eleştiriyorsan o zaman sana adaletli ol derim "bu ne perhiz bu ne lahana turşusu" sözünü dedirtecek hareketlerde bulunma kendinle çelişmiş olursun sözlerinde abesle iştigal kalır.

ALmi´
08-07-2010, 22:23
Yukarıda yazılan şiiri tek bir kişi eleştirmedi. Dolayısıyla benim kasteddiğim kişi de tek bir kişi olamaz. Ama söylediklerimi kim üstüne almak isterse alır. Bu da benim umrumda değil.

EpiVaTeS
08-07-2010, 22:38
Kapışmayın be...

Fırat
08-07-2010, 22:51
Yukarıda yazılan şiiri tek bir kişi eleştirmedi. Dolayısıyla benim kasteddiğim kişi de tek bir kişi olamaz. Ama söylediklerimi kim üstüne almak isterse alır. Bu da benim umrumda değil.
İkimizde biliyoruz ki eleştirin bal gibi bana. Ay yıldıza yazdığım yorum pek hoşunuza gitmemiş anlaşılan onun üstüne yorum yazdınız konuya. Direk beni hedef aldınız isim vermeden. Kim hangi ölçüde cevap verirse aynı ölçüde alır cevabını.. Sizinle muhatap bile olmak istemiyorum. Yorumlarınızda beni ima ederek yorum yazmayın bir daha.

ALmi´
08-07-2010, 23:49
Özelde verdim cevabımı. Forumun huzurunu bozmaya gerek yok.

Delilin NuR
08-07-2010, 23:54
Kapışmayın be...
Bencede ...
Bu forum ne zaman kavgasız bir gün geçirirse , o zaman kemal kılıçdaroğlunun başbakan olma şansı o kadar artar...:)

Fırat
08-08-2010, 00:07
Özelde verdim cevabımı. Forumun huzurunu bozmaya gerek yok.
Madem özelden verdiniz cevbını forumun gerilmesini istemiyorsunuz madem neden buraya yazdınız anlamakta zorul çekiyorum. Uzatmak istemiyorum ama ben yazdıkca cevaplamak ve acı söz işitmek için can atıyorsunuz adeta...

ALmi´
08-08-2010, 00:10
Buraya artık bir şey yazılmazsa , ben de yazmam.

Hem özelden hallediyoruz değil mi sorunu ?

Ya da bu gece Nun yok mu ? gelsin de silsin mesajları. Alışık değilim ben forumda bu şekilde atışıp , forumu germeye.
ama sayenizde bunu da öğreniyoruz.

Fırat
08-08-2010, 00:15
Eğer gerilmesini istemiyorsan susarsın ben öyle yapıyorum ama özelde yetmedi size anlaşılan..

08-08-2010, 02:05
Benim de mantığıma ters başörtüsüne şiir yazmak. Kaldı ki şiirin kendisi bile yasak islamda..

Şiir mi yasak? Ben böyle bir ayet bilmiyorum şahsen,aydınlatırsanız sevinirim.

Şiiri tasvip etmemek ayrı,böyle büyük bir davayı bıyıkla indirgemek ayrı! Kişi iç döküntüsünü bir müziklede yapabilir,bir şiirlede. Şiir davaya zarar vermez,indirgemeler,dalga geçmeler verir!

El Emin
08-08-2010, 10:26
Bencede ...
Bu forum ne zaman kavgasız bir gün geçirirse , o zaman kemal kılıçdaroğlunun başbakan olma şansı o kadar artar...:)

Hocam ne kapışması ya hu:) Canımız sıkılıyor ALLAH razı olsun ironi malzemesinde de yeterince bolluk var bizde takılıyoruz kendimize..:)

ak sevda
08-09-2010, 16:13

21:5 - Onlar: "Hayır, bunlar karışık rüyalardır; yok, onu kendisi uydurdu, yok o bir şairdir. Böyle değilse önceki peygamberler gibi, o da bize bir mucize getirsin" dediler.http://meal.ihya.org/rsm/blank.gif26:224 - Şairler(e gelince), onlara da sapıklar uyar.http://meal.ihya.org/rsm/blank.gif37:36 - Ve: "Biz, hiçbir mecnun (deli) şair için ilâhlarımızı bırakır mıyız?" diyorlardı.http://meal.ihya.org/rsm/blank.gif52:30 - Yoksa onlar (senin için): "Bir şâirdir, zamanın felaketlerine çarpılmasını gözetliyoruz." mu diyorlar?http://meal.ihya.org/rsm/blank.gif69:41 - O bir şair sözü değildir, siz çok az inanıyorsunuz.
bunlar şairlerle ilgili ayetler.

.

Hıfz-ı lisan
08-09-2010, 17:53
ay yıldız sormuştu şiir yasak mı diye.Fırat'a cevap olmuş yanlışlık oldu sanırım :)

08-09-2010, 20:47
21:5 - Onlar: "Hayır, bunlar karışık rüyalardır; yok, onu kendisi uydurdu, yok o bir şairdir. Böyle değilse önceki peygamberler gibi, o da bize bir mucize getirsin" dediler.http://meal.ihya.org/rsm/blank.gif26:224 - Şairler(e gelince), onlara da sapıklar uyar.http://meal.ihya.org/rsm/blank.gif37:36 - Ve: "Biz, hiçbir mecnun (deli) şair için ilâhlarımızı bırakır mıyız?" diyorlardı.http://meal.ihya.org/rsm/blank.gif52:30 - Yoksa onlar (senin için): "Bir şâirdir, zamanın felaketlerine çarpılmasını gözetliyoruz." mu diyorlar?http://meal.ihya.org/rsm/blank.gif69:41 - O bir şair sözü değildir, siz çok az inanıyorsunuz.
bunlar şairlerle ilgili ayetler.

.

Bakın,ayeti asla inkar etmem. Şiir nedir,kafiye örgülü ya da serbest yazılan bir yazı çeşidi. Ele aldığı konu ne kadar çeşitlidir. Şimdi bu konuyu açan arkadaşımız, "zamanın felaketlerine çarpılan" bir arkadaşımız mıdır? Zamanın felaketlerine çarpılan kişiler başörtüyü yasaklayanlardır! Bu yazı gayet saf duygularla yazılan bir şiir. sözcüklerine de baktığımızda dinimize asla art gelmeyen,birlik duygularını ve kutsal başörtüsü davalarını anlatan bir şiir. Bu şiire karşı çıkanlar eminim Necip Fazılın mehmet akif ersoyun dini şiirlerini göğsünü gere gere okuyan kimselerdir. Tefsirci değilim, ama bu alanda uzman kişilerce bu sözcükler topluluğunun dinimize aykırı olmadığını pek ala görmeyeceklerinden eminim.

Çeviriye bakmak da lazım. Arapça kaç kelimeli bir dil, Türkçe kaç kelimeli bir dil. Burda kasıt edilen şey illa ki şiir mi? Yani art niyetle yazılan bir düz yazıda günah sayılmaz mı:?

08-10-2010, 14:40
Yorumumun üzerine birşey daha eklemek istiyorum. Yunus Emre Allah aşkı üzerine şiir yazan biriydi. Yunus Emre diyorum. Sizce sehli mümteni şairi yunus emre o ayetlerin muhattabı mıdır?

ak sevda
08-11-2010, 18:05
ayetleri eklediğimde bir sorun oldu açıklamasını eklemediğim için ilk önce özür dilerim.

695 Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
Şiir, Hiciv, Şarkı, Oyun İle İlgili Hadisler (http://www.mumsema.com/hadisler-bolumu/11346-siir-hiciv-sarki-oyun-ile-ilgili-hadisler.html) "Şiir söz gibidir, güzeli güzel, çirkini de çirkindir"
İbn Ömer radıyallahu anh Taberânî

696 Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"Şüphesiz, şiirde hikmet vardır"
Ubeyy radıyallahu anh Buhârî

697 Bir bedevi, Peygamber sallallahu aleyhi ve selleme geldi ve yanında konuştu Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
"Şüphesiz, bazı konuşmalarda büyü gücü vardır, bazı şiirlerde de faydalı anlamlar mevcuttur"
İbn Abbas radıyallahu anh Ebû Dâvud
699 Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem, şair Hassan için, mescidde özel bir kürsü yerleştirdi Üzerine çıkıp oturur ve Peygamber sallallahu aleyhi ve sellemi savunacak şiirler söylerdi Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem de şöyle derdi:
"Allah, Hassanı, Allah Resûlünü savunduğu sürece, melekle destekler"
Aişe radıyallahu anha Buhârî

700 Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem, Kurayza günü Hassana şöyle dedi:
"Müşrikleri sözle taşla, şüphesiz Cebrail seninledir!"
Berâ radıyallahu anh Buhârî

İntifada
08-11-2010, 20:25
yahu şu mumsemadan alıntı yaparken biraz dikkatli olun...
aralarda resim kodları var onları silin...

El Emin
08-11-2010, 21:41
Konuya açıklık getirdiğiniz için teşekkür ederim.

08-12-2010, 00:29
Tam da yorumladığım gibi aksevda ablamın açıklamaları. Teşekkür ediyorum..

ak sevda
08-14-2010, 15:18
Tam da yorumladığım gibi aksevda ablamın açıklamaları. Teşekkür ediyorum..

Rica ederim.
daha açıklamalı rivayetler var ama sorunu çözmeyi bilmediğimden ekleyemedim.
bir ayetin 100 lerce tefsiri yapılabilir birde o ayetlerin iniş sebebleride çok önemli

tbdmr
07-06-2017, 23:17
Ey örtüm!
madem ki
rabbim senin
adını
AYET
koydu başımın
üstünde yerin var.

tbdmr
07-10-2017, 13:51
PROFİL RESMİ NASIL EKLENİR BİLEN VARMI