Orijinalini görmek için tıklayınız : Bahçeli, partinin imamını niye kovdu?
loneliness
01-01-2008, 18:34
Alpaslan Türkeş'in yakın dostu olan Demirdelen, yaka paça MHP Genel Merkezi'nden atıldı..
Adı: Mehmet Demirdelen.
Emekli Müftü.
Alpaslan Türkeş’in yakın dostu ve MHP eğitimcisi.
Merhum Türkeş döneminde görevle defalarca Avrupa’ya ve ABD’ye gönderilmiş.
Kısacası ülkücü camiada İslami ilimlerde bilge bir kişilik.
Mehmet Bey MHP’nin yeni Genel Merkez binasının bitiminde partiye müracaat ederek, Genel Merkez’de bulunan mescide ücret almaksızın imamlık yapmak istediğini bildirir.
İstek kabul edilir ve Demirdelen Hoca göreve başlar.
Başlangıçta 30 kişi ile başlanan namazlar zaman içinde özellikle Cuma günleri binleri aşar ve cemaat katlara taşar.
Mehmet Demirdelen Hoca, tamı tamına 7 sene Genel Merkezin mescidinde imamlık yapar ve vaazlar verir.
Demirdelen Hoca bir gün Genel Başkan Bahçeli’den randevu ister ve şunu söyler:
-Efendim beni bağışlayınız. Sizinle olan uzun dönemli tanışıklığımıza binaen cesaret alarak söylüyorum. Gençler Devlet Bey bir kez olsun Cuma namazına niye gelmiyor diye fısıldaşıyorlar. Cuma Namazlarını teşrif etseniz.
Bahçeli’den cevap:
- İnşallah, inşallah.
Aradan bir süre daha geçer.
Mehmet Demirdelen Hoca bir gün namazın ehemmiyeti ve Cuma namazının önemi üzerinde vaaz verirken şunları söyler:
- Cuma namazlarını mazeretsiz üç kere üst üste kılmayanların eli bile sıkılmamalıdır.
Bu vaazın iki gün sonrasında Mehmet Hoca, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin koruma ve özel kalem görevlilerince yaka paça alınıp, karga tulumba Genel Başkanlık katına çıkarılır.
Bahçeli ilk kez alışılmışın dışında masasında değil, odasının kapısındadır.
Koruma ordusu ile getirilen 70 yaşındaki Demirdelen Hoca’ya elini uzatır.
Mehmet Hoca da uzatılan eli sıkar.
O ana kadar susan Bahçeli işte o anda gürler:
- Neden sıktın elimi?
Mehmet Demirdelen:
- Uzattınız sıktım efendim.
Devlet Bahçeli:
- Hani benim elim sıkılmazdı?
Mehmet Demirdelen:
- Ben öyle bir şey demedim.
Devlet Bahçeli:
- Vaazında söyledin ya?
Mehmet Demirdelen:
- Vaazda ben Allah’ın(cc) emirlerini söyledim. Söylemese miydim?
Bahçeli korumalara ve özel kalem görevlilerine döner:
- Derhal kovun bunu. Sakın ha bir daha Genel Merkeze de sokmayın. Teşkilatlar da yasak buna.
70 yaşındaki Mehmet Hoca’nın gözleri nemlenir ve son söz olarak şunları söyler:
- Ben o sözü sizi kastederek söylemedim. Ben Cenab-ı Hakkın emrini dillendirdim. Sizin hatırınıza da Alahu Tealanın emrini değiştiremezdim.
Evet aynen böyle.
Bütün bunları dün konuştuğum Mehmet Hoca’dan bire bir dinledim.
Demirdelen Hoca’nın bana söylediği son söz de şuydu:
“Ben 7 yıl orada imamlık yaptım. Sayın Bahçeli bir kez olsun Cuma namazını teşrif etmedi. Şüphesiz hiç kimse inanç ve amel noktasında Sayın Bahçeli’yi sorgulayacak durumda değil. Hutbede emin olun Sayın Bahçeli’yi kast etmedim. Belli ki Sayın Bahçeli eksikliği ya da ezikliğinden dolayı vaazımı kendine göre yorumladı. Üzüldüğüm şey, beni bu güzel hizmetten ve Ortadoğu Gazetesindeki köşemden de uzaklaştırmasıdır. Ben o hizmetleri para karşılığında değil, Allah(cc) rızası için yapıyordum. 7 yıl bir kuruş da almış değilim”
Evet olay aynen budur sevgili okurlar.
Devlet Bey’in kişisel amel durumu şüphesiz hiç kimseyi ilgilendirmez. Cuma namazını kılar, kılmaz, onun tercihidir. Ancak Mehmet Demirdelen Hoca’ya olan tutumu ise asla onaylanamaz.
İşte MHP, muhafazakar Erzurum, Elazığ, Şanlıurfa, Malatya, Erzincan, Kayseri,Yozgat gibi çeşitli illerde niye yok olma noktasına geldi diyenleri bu yaşananları değerlendirmeye davet ediyoruz... İşte biz bunun için Bahçeli ile artık olmaz diyoruz... Bu Bahçeli’nin lider olduğu MHP’ye hangi muhafazakâr ilin ülkücüsü oy verir.
Yeniçağ Gazetesi/Sabahattin Önkibar
İşbara Kağan
01-01-2008, 18:53
Tebrik ediyorum sayın Sebahattin Önkibar'ı . Çok önemli tespitlerde bulunmuş . MHP'nin başına , Kuvva-i Milliye örgütlenmesinin içerisinde yer alan , ADD ve Yeniçağ gazetesi destekli , Sol görüşlü biri gelmeli . Böylece MHP daha da çok muhafazakarlaşır . Sanırım Sebahattin Önkibar , birilerinin değirmenine su taşımayı Ülkücü Hareket'e hizmet sanıyor . Sayın Devlet Bahçeli gitsin de , senin şakşakçılığını yapıp , değirmenlerine su taşıdığın sözde Atatürkçüler mi gelsin partiye ?
loneliness
01-01-2008, 18:58
Alpaslan Türkeş'in yakın dostu olan Demirdelen, yaka paça MHP Genel Merkezi'nden atıldı..
[u]
-Efendim beni bağışlayınız. Sizinle olan uzun dönemli tanışıklığımıza binaen cesaret alarak söylüyorum. Gençler Devlet Bey bir kez olsun Cuma namazına niye gelmiyor diye fısıldaşıyorlar. Cuma Namazlarını teşrif etseniz.
Bahçeli’den cevap:
- İnşallah, inşallah.
Aradan bir süre daha geçer.
Mehmet Demirdelen Hoca bir gün namazın ehemmiyeti ve Cuma namazının önemi üzerinde vaaz verirken şunları söyler:
- Cuma namazlarını mazeretsiz üç kere üst üste kılmayanların eli bile sıkılmamalıdır.
Bu vaazın iki gün sonrasında Mehmet Hoca, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin koruma ve özel kalem görevlilerince yaka paça alınıp, karga tulumba Genel Başkanlık katına çıkarılır.
Bahçeli ilk kez alışılmışın dışında masasında değil, odasının kapısındadır.
Koruma ordusu ile getirilen 70 yaşındaki Demirdelen Hoca’ya elini uzatır.
Mehmet Hoca da uzatılan eli sıkar.
O ana kadar susan Bahçeli işte o anda gürler:
- Neden sıktın elimi?
Mehmet Demirdelen:
- Uzattınız sıktım efendim.
Devlet Bahçeli:
- Hani benim elim sıkılmazdı?
Mehmet Demirdelen:
- Ben öyle bir şey demedim.
Devlet Bahçeli:
- Vaazında söyledin ya?
Mehmet Demirdelen:
- Vaazda ben Allah’ın(cc) emirlerini söyledim. Söylemese miydim?
Bahçeli korumalara ve özel kalem görevlilerine döner:
- Derhal kovun bunu. Sakın ha bir daha Genel Merkeze de sokmayın. Teşkilatlar da yasak buna.
70 yaşındaki Mehmet Hoca’nın gözleri nemlenir ve son söz olarak şunları söyler:
- Ben o sözü sizi kastederek söylemedim. Ben Cenab-ı Hakkın emrini dillendirdim. Sizin hatırınıza da Alahu Tealanın emrini değiştiremezdim.
Evet aynen böyle.
Bütün bunları dün konuştuğum Mehmet Hoca’dan bire bir dinledim.
Demirdelen Hoca’nın bana söylediği son söz de şuydu:
“Ben 7 yıl orada imamlık yaptım. Sayın Bahçeli bir kez olsun Cuma namazını teşrif etmedi. Şüphesiz hiç kimse inanç ve amel noktasında Sayın Bahçeli’yi sorgulayacak durumda değil. Hutbede emin olun Sayın Bahçeli’yi kast etmedim. Belli ki Sayın Bahçeli eksikliği ya da ezikliğinden dolayı vaazımı kendine göre yorumladı. Üzüldüğüm şey, beni bu güzel hizmetten ve Ortadoğu Gazetesindeki köşemden de uzaklaştırmasıdır. Ben o hizmetleri para karşılığında değil, Allah(cc) rızası için yapıyordum. 7 yıl bir kuruş da almış değilim”
[b]Yeniçağ Gazetesi/Sabahattin Önkibar
Bu yazarın anlattıklarına inanıyorum çünkü tablo ortada.. Din iman nedir bilmeyen bir parti, onun lideri ve gençliği var ortada..Ve bu şahsiyetlerin partiyi ne hale getirdikleri.. Bunların ülkücülükle hiç bir şekilde alakalarının olmadığı ortada >:( >:( >:(
aksavaşçı
01-01-2008, 19:03
Tebrik ediyorum sayın Sebahattin Önkibar'ı . Çok önemli tespitlerde bulunmuş . MHP'nin başına , Kuvva-i Milliye örgütlenmesinin içerisinde yer alan , ADD ve Yeniçağ gazetesi destekli , Sol görüşlü biri gelmeli . Böylece MHP daha da çok muhafazakarlaşır . Sanırım Sebahattin Önkibar , birilerinin değirmenine su taşımayı Ülkücü Hareket'e hizmet sanıyor . Sayın Devlet Bahçeli gitsin de , senin şakşakçılığını yapıp , değirmenlerine su taşıdığın sözde Atatürkçüler mi gelsin partiye ?
Sebahattin Önkibar haksızmı şimdi.adam çok haklı
bahcelinin basinda oldugu mhp nin, chp den hic ama hic farki yoktur!..
aksavaşçı
01-01-2008, 19:05
bahçelinin kendisinin ve ailesinin içten chp li olduğunu unutmayalım
ak_mavish
01-01-2008, 19:17
bahçeli hakkında çok değişik iddialar var zaten..bilmiyorum bu adamı hiç sevvmiyorum >:(
Bu yazarın anlattıklarına inanıyorum çünkü tablo ortada.. Din iman nedir bilmeyen bir parti, onun lideri ve gençliği var ortada..Ve bu şahsiyetlerin partiyi ne hale getirdikleri.. Bunların ülkücülükle hiç bir şekilde alakalarının olmadığı ortada >:( >:( >:(
Çok güzel yazmışsınız sanki düşüncelerimi okumuşsunuz. Bence gerçek ülkücü AK Partidir arkadaşlar ben bunu herkesede söylemek istiyorum çünkü doğru sonuçta. Bunların ülkücülükle alakaları yok zaten Tayyip Erdoğan gibi bir lider yüzyılda zor gelir değerini bilmek lazım sonuçta.
Ben bi şey merak ediyorum şimdi zaten Ertuğrul Günay da eski ülkücüymüş solcu olmadan önce bilmiyorum öyle duymuştum sonuçta olmayabilir ama öyle bence. Bi de Mümtazer Türköne hoca var o da çok değerli bir insan bence hem de eski ülkücüymüş. O zaman bence bütün ülkücüler AKPartili olması lazım bence tabi, herkesin düşüncesine saygılıyım. Zaten rahmetli Türkeş Tayyip Erdoğan'ı çok severmiş ama ufak tefek anlaşamamışlar yoksa MHP Refah partisine katılacakmış.
Bunları anlatmamız lazım ark.lar herkese yere seçimlerde büütün ülkücüler AK Partiye oy verir zaman bence. Sizler ne düşünürsünüz, bence çok çalışmamız çok.
kardes bilmiyorum yukaridaki yazinin kaynagi nedir..ama türkesin, erdogani sevdigi noktasina takildim..zamaninda refah partisiyle, mhp secim koalisyonu kuracagi zaman istanbul il baskani receb tayyib erdogan böyle bir girisimin refah partisine zarar verecegini, doguda refah partisinin oylarinin düsecegine dair bir raporu erbakan hocaya sunmus..
velhasil kelam iki hatta üc parti secime beraber girmis ve istenilen basari yakalanamamis hatta refah partisi doguda eski oyunu bile alamamis, ic bölgelerde idare etmisler..
Türkesle, erdoganin muhabbetini bilmiyorum ama erdoganin mhp tarzinda bir partiye sayin türkes bile basta olsa katilmayacagini anlamak cokta zor olmasa gerek..
o erdogan ki zamaninda turgut özalin anapini bile elinin tersiyle itip refah partisinde kalmistir..
Duygu'Seli~
01-01-2008, 19:37
Adreste söylendiği kadar doğrumudur bilmem ama laf Bahçeliden açılmışken yayınlamak istedim..yine doğrumudur bilmem ama,Türkeş'in bu adamdan uzak durun diye hem ailesine hemde parti teşkilatına sürekli uyarılarda bulunduğu söyleniyor.. :-\ görüntüdeki iddialarda ilginç geldi..Tamamıylada okuyamadım çok uzun.. Gerçi böyle birşey hakkaten varsa da şaşırmam.. :-X ;D
http://www.youtube.com/watch?v=JKcPPOZKVw8&feature=related
aksavaşçı
01-01-2008, 19:39
Adreste söylendiği kadar doğrumudur bilmem ama laf Bahçeliden açılmışken yayınlamak istedim..yine doğrumudur bilmem ama,Türkeş'in bu adamdan uzak durun diye hem ailesine hemde parti teşkilatına sürekli uyarılarda bulunduğu söyleniyor.. :-\ görüntüdeki iddialarda ilginç geldi..Gerçi böyle birşey hakkaten varsa da şaşırmam.. :-X ;D
var var olmazmı geçtiğimiz sene vakit gazetesinde yayınlanmıştı.türkeş,bahçeli hakkında hiç de olumlu şeyler söylememiş.''ondan uzak durun'' dediği doğrudur.
Adreste söylendiği kadar doğrumudur bilmem ama laf Bahçeliden açılmışken yayınlamak istedim..yine doğrumudur bilmem ama,Türkeş'in bu adamdan uzak durun diye hem ailesine hemde parti teşkilatına sürekli uyarılarda bulunduğu söyleniyor.. :-\ görüntüdeki iddialarda ilginç geldi..Gerçi böyle birşey hakkaten varsa da şaşırmam.. :-X ;D
acik konusayim bahcelinin ermeni olmasi beni zerre kadar ilgilendirmez ve siyasete bu gibi özel konularin bulastirilmasinin siyaseti cirkinlestirdigini düsünüyorum..
bakiniz ayni iddalar basbakanimiz ve cumhurbaskanimiz hakkinda da atildi acikcasi beni bir kisinin soyu, sopundan cok icraatleri, yaptiklari ilgilndirir..
ben sayin bahceliyi siyaseten elestiririm ama böyle siyaset disi unsurlarla karalama kesinlikle etik degildir!..
aksavaşçı
01-01-2008, 19:42
acik konusayim bahcelinin ermeni olmasi beni zerre kadar ilgilendirmez ve siyasete bu gibi özel konularin bulastirilmasinin siyaseti cirkinlestirdigini düsünüyorum..
bakiniz ayni iddalar basbakanimiz ve cumhurbaskanimiz hakkinda da atildi acikcasi beni bir kisinin soyu, sopundan cok icraatleri, yaptiklari ilgilndirir..
ben sayin bahceliyi siyaseten elestiririm ama böyle siyaset disi unsurlarla karalama kesinlikle etik degildir!..
tamam da herifin icraati yok ki.
Duygu'Seli~
01-01-2008, 19:42
İyide ben karalama amaçlı bir kelam etmemişim ki burda.. :-\ fikirde belirtmemişim.. :-\
bende sana demedim ki..bu tür iddalari ortaya atanlara dedim yoksa sen sadece videoyu koymussun..eger bu tür iddalara prim verirsek sayin gül ve erdogan hakkinda ortaya atilan asilsiz iddalarada prim vermis oluruz..
Duygu'Seli~
01-01-2008, 19:46
bende sana demedim ki..bu tür iddalari ortaya atanlara dedim yoksa sen sadece videoyu koymussun..eger bu tür iddalara prim verirsek sayin gül ve erdogan hakkinda ortaya atilan asilsiz iddalarada prim vermis oluruz..
:-[ anladım..
tamam iste onu elestirelim..basbakan yardimcisiyken neler yaptigini, türki cumhuriyetlere kac kere gittigini, aponun idamindaki rolünü, kuran kurslarinin 15 yasindan ufaklara kapatilmasini, deprem vergilerinin nereye gittigini, ülkenin yasadigi en büyük ekonomik krizdeki etkisini, bakanlarinin yolsuzluga karismasini tartisalim ama onun soyu, sopunu tartismak bana göre etik degildir..
aksavaşçı
01-01-2008, 19:49
bahçeli bu partinin başında oldukça,battıkça batarlar.
aksavaşçı
01-01-2008, 19:52
arkadaşlar işte o mektup
youtube de gezerken buldum
http://www.youtube.com/watch?v=-cOlwfevKlY&feature=related
bahçeli bu partinin başında oldukça,battıkça batarlar.
mhp batmamistir, mhp kabuk degistirmistir..
bakiniz rahmetli türkes bastayken hic bir zaman su andaki basarilar yakalanamamistir..mhp 99 secimlerinde büyük basari göstermistir bu secimlerde de her ne kadar basarisiz gösterilsede yüzde 14 mhp icin bana göre basaridir..
Mhp Türk-Islam sentezinden siyrilarak sentezin islam kismini dislamis, Türklügüde fasizme kayan bir cizgiye kaydirmistir..
İşbara Kağan
01-01-2008, 19:54
tamam iste onu elestirelim..basbakan yardimcisiyken neler yaptigini, türki cumhuriyetlere kac kere gittigini, aponun idamindaki rolünü, kuran kurslarinin 15 yasindan ufaklara kapatilmasini, deprem vergilerinin nereye gittigini, ülkenin yasadigi en büyük ekonomik krizdeki etkisini, bakanlarinin yolsuzluga karismasini tartisalim ama onun soyu, sopunu tartismak bana göre etik degildir..
Değerli mavera ,
Bana bu bahsettiğiniz konular hakkında bilgi verebilir misiniz ? Mesela ben bu Apo'nun idam hadisesini çok merak ediyorum . Kur'an Kursları meselesine de değinirseniz çok sevinirim .
Adreste söylendiği kadar doğrumudur bilmem ama laf Bahçeliden açılmışken yayınlamak istedim..yine doğrumudur bilmem ama,Türkeş'in bu adamdan uzak durun diye hem ailesine hemde parti teşkilatına sürekli uyarılarda bulunduğu söyleniyor.. :-\ görüntüdeki iddialarda ilginç geldi..Tamamıylada okuyamadım çok uzun.. Gerçi böyle birşey hakkaten varsa da şaşırmam.. :-X ;D
Bacım ben de mavera arkadaş gibi düşünüyorum. Bence siyasette böyle şeyler olmamalı, sadece ortaya konulan siyaset eleştiri noktası olmalı. Zaten sizde sadece iddiaları söylemişsiniz, yani kötü bir şey değil.
Yalnız ben bir şey söylemek istiyorum, acabane derece doğru bilemiyorum. Şimdi biz Bahçeli'nin Cuma namazı ile ilgili bir konusunu tartışıyoruz. Bu nedenle muhafazakar oyların ve ülkücülerin oylarının AK Parti'ye gelmesini savunuyoruz. Ama şimdi sizin avatarınıza baktım. O sizseniz başınızı örtmemişsiniz. Tabii bize düşmez söylemek ama sonuçta Allah'ın emri yani. Siz isterseniz örtersiniz, isterseniz örtmezsiniz; ama bence AK parti'yi yanlış tanıtabilir böyle forumlarda AK Partii bacılarımızın başının açık olması. Yani nasıl desem bilmiyorum, şimdi muhafazakarlık konusunda Devlet Bahçeli'yi eleştirirken bizim de bu konularda dikkatli olmamız lazım.
Bir de arkadaşlar bir şey daha var aklımda. Nimet Çubukçu hanımefendi de başını rtmüyor. sonuçta kendi tercihi, Allah'a o hesap verecek. Ama AK parti'yi temsil eden bir insanın bence kapalı olması lazım. Böyle yapmamız lazım, AK Parti muhafazakar olmalı, MHP'lilere benzememek lazım. Bence tabii, yoksa mutlaka böyle olmalıdır demiyorum yani.
Tabiki kardesim vereyim..
aponun abd tarafindan paketlenip ülkemize getirildigini bilmeyen daha sonra apo hakkinda idam karari cikartildi ama zamanin anasol-m hükümeti idami kaldiran kararnameyi meclise sunarak idam yasasini kaldirmistir ve bu yasadan apoda yararlnmistir..
evet mhp milletvekilleri genel kurulda ret oyu kullanmistir ama o karar sayin bahceli ve onun bakanlarinin bulundugu imzayla meclise sunulmustur yani bakanlar kurulu karari olarak sen mecliste hayir kullansan ne yazar!...
ak parti o zamanlar yeni kurulmustu ve idamin kalkmasi yönünde oy kullandi bu muhabbetler secim döneminde sikca yasandi sayin bahceli hatta ip atarak akli sira artistlik yapti..
kuran kurslari konusuna gelince..yaz aylarinda düzenlenen kuran kurslarina 15 yasin altinda ki cocuklarin gidemeyecegine dair kararname anasol-m hükümeti zamaninda cikartilip, uygulamaya konulmustur..
yok yanlisim varsa önünde google var kardes buyur arastir yok bulamadim diyorsan biz zahmet eder bulur, ekleriz ;)
aksavaşçı
01-01-2008, 20:00
öcalanı ipten kurtaran kararın altında bahçelinin de imzası var.
Bacım ben de mavera arkadaş gibi düşünüyorum. Bence siyasette böyle şeyler olmamalı, sadece ortaya konulan siyaset eleştiri noktası olmalı. Zaten sizde sadece iddiaları söylemişsiniz, yani kötü bir şey değil.
Yalnız ben bir şey söylemek istiyorum, acabane derece doğru bilemiyorum. Şimdi biz Bahçeli'nin Cuma namazı ile ilgili bir konusunu tartışıyoruz. Bu nedenle muhafazakar oyların ve ülkücülerin oylarının AK Parti'ye gelmesini savunuyoruz. Ama şimdi sizin avatarınıza baktım. O sizseniz başınızı örtmemişsiniz. Tabii bize düşmez söylemek ama sonuçta Allah'ın emri yani. Siz isterseniz örtersiniz, isterseniz örtmezsiniz; ama bence AK parti'yi yanlış tanıtabilir böyle forumlarda AK Partii bacılarımızın başının açık olması. Yani nasıl desem bilmiyorum, şimdi muhafazakarlık konusunda Devlet Bahçeli'yi eleştirirken bizim de bu konularda dikkatli olmamız lazım.
Bir de arkadaşlar bir şey daha var aklımda. Nimet Çubukçu hanımefendi de başını rtmüyor. sonuçta kendi tercihi, Allah'a o hesap verecek. Ama AK parti'yi temsil eden bir insanın bence kapalı olması lazım. Böyle yapmamız lazım, AK Parti muhafazakar olmalı, MHP'lilere benzememek lazım. Bence tabii, yoksa mutlaka böyle olmalıdır demiyorum yani.
kardes yazdiklarinca ciddi misin? biz belli bir kesime zorla bas actirmaya calisiyor diye sezeniste bulurnek ayni hareketi yapmamiz ne kadar dogal olur..
basörtüsü islamin bir emridir bu konuda kimsenin bir itirazi yok ama islam dinini sadece basörtüsüne endeksleyip, basini örtmeyenler müslüman degilmis gibi bir izlenim vermek cok ama cok yanlis..
kaldiki biz her kesimin partiyiz basi örtülüde bu partide kendini buluyor, basi acikta..nasil örtünmek bir kisinin en dogal hakki ve kimse karisamaz ise basi acik olmakta bir bireyin hakkidir ve buna kimse karismamali..
ak partinin muhafazakarligini, tutuculukla, baskicilikla veya zorla birseyleri dikta etmeyle karistirmayalim!
aksavaşçı
01-01-2008, 20:11
bunları dedikten sonra birde laikliği savunmazsın umarım
Duygu'Seli~
01-01-2008, 20:25
??? Ne demektir bu şimdi kardeşim..?Ak Partili bir insan böyle düşünmez bir kere..Öncelikle partimiz Allah'ın izniyle yeni yasayı çıkartırsa örtülü öğretmenlik yapacağım inş.Burada görünüşümüzden çok fikirlerimizle ön planda olmalıyız diye düşünüyorum..Resmimi diler koyarım dilersemde kaldırırım..kimseyi alakadar etmez..diler kapanırım dilersemde açık kalırım Allah ile benim aramda..konuyla hiç bir alakası olmadığını düşünüyorum..bir insanın imanını başının açıkllığı yada kapalılığıyla ölçemezsiniz..Benim fikrime,düşüncelerime ve yaşayış şeklime laf söyleyen birisi Gerçek bir Ak Partili değildir bence..değildir çünkü başbakanımız bile böyle kırıcı söylemlerde bulunmamıştır..Nimet Çubukçu'yuda aynı şekilde eleştiremezsiniz..başının açıklığı değil yaptığı güzel işler ilgilendiriyor bu milleti..Madem Ak Partilisiniz o halde sizde Ak Partinin politikasına uyup insanları görünüşüne göre ayırt etmeyin..edecekseniz de Ak Partiliyim demeyin..
Yahu biz laiklik adı altında başörtüsüne hakaret eden,engelleyenlere kızıp özgürlüğü kısıtladıklarını söylüyoruz,kendi partimizdede açık olanları dışlayanlar varmış..dilerim siz sadece bir istisnasınız.. :-\
altında başörtüsüne hakaret eden,engelleyenlere kızıp özgürlüğü kısıtladıklarını söylüyoruz,kendi partimizdede açık olanları dışlayanlar varmış..dilerim siz sadece bir istisnasınız.. :-\ [/color][/b]
kesinlikle istisnadir..bu arkadasin mantigiyla bakarsak basi acik olanlarda ak partiye oy vermesin!...insallah arkadasi yanlis anlamisizdir..
sekilcilik bize hic birsey kazandirmaz..bizler insanlarin basindakine degil, beynindekine bakin derken icimizden böyle aykiri görüslerin cikmasi birilerinin ekmegine yag sürmekten baska bir ise yaramaz!
kardes yazdiklarinca ciddi misin? biz belli bir kesime zorla bas actirmaya calisiyor diye sezeniste bulurnek ayni hareketi yapmamiz ne kadar dogal olur..
Ben kimsenin zorla başını örtelim demiyorum ki, AK Partililerin başlarını örtmesinin daha uygun olacağını söylüyorum. Aksi durumun AK Parti için uygun bir imaj vermeyeceğini düşünüyorum. Yoksa isteyen başını açsın, buna kimin ne itirazı olacak.
nasil örtünmek bir kisinin en dogal hakki ve kimse karisamaz ise basi acik olmakta bir bireyin hakkidir ve buna kimse karismamali..
ak partinin muhafazakarligini, tutuculukla, baskicilikla veya zorla birseyleri dikta etmeyle karistirmayalim!
Bunun tutuculukla ne alakası var? İslamın emirleri ne zamandan beri tutuculuk oluyor? Hele ki baskı ya da dikta gibi bir şeyden söz etmedim ben. Tutarlı olalım diyorum. Eğer başkalarının Cuma namazı nedeniyle muhafazakar olmadığını iddia ediyorsak, AK Parti'nin buna uygun görüntü vermesi gerekir diyorum.
Eğer Bahçeli'nin Cuma namazı gündeme gelirse, o zaman Nimet Hanım'ın başını örtip örtmemesi de gündeme gelir. Bence AK Parti'yi temsil eden kişiler İslam dininin gereklerini yerine getiren insanlar olmalı.
Kimse karışamaz, bieyin hakkı demişsiniz. O zaman Cuma namazı konusuna kimse karışamaz. Onu niye söylüyoruz ve eleştiriyoruz? Burada tutarsızlık yok mu? Bahçeli MHP'yi temsil ediyorsa, Nimet hanım da AK Parti'yi temsil etmiyor mu? Nimet Hanım'ınkine kimse karışamaz da Bahçeli'ninkine mi karışır?
Tutarlı olalım. AK Parti'yi temsil eden kişiler İslam dininin, Allah'ın emirlerine uygun yaşayan kişiler olmalı. Bunun baskı ile, zorlama ile alakası yok. İsteyen Allah'ın emirlerine uygun yaşamaz, ama onlar AK Parti'yi temsil etmemeli bence.
bunları dedikten sonra birde laikliği savunmazsın umarım
Bunun lakiklikle çelişen bir tarafı yok. Ben kimseye zorla başörtüsü taktırılmalı demiyorum. Açıklamalarım yukarıda.
Aksi halde Bahçeli'yi de eleştiremeyiz.
İşbara Kağan
01-01-2008, 20:38
aponun abd tarafindan paketlenip ülkemize getirildigini bilmeyen daha sonra apo hakkinda idam karari cikartildi ama zamanin anasol-m hükümeti idami kaldiran kararnameyi meclise sunarak idam yasasini kaldirmistir ve bu yasadan apoda yararlnmistir..
evet mhp milletvekilleri genel kurulda ret oyu kullanmistir ama o karar sayin bahceli ve onun bakanlarinin bulundugu imzayla meclise sunulmustur yani bakanlar kurulu karari olarak sen mecliste hayir kullansan ne yazar!...
ak parti o zamanlar yeni kurulmustu ve idamin kalkmasi yönünde oy kullandi bu muhabbetler secim döneminde sikca yasandi sayin bahceli hatta ip atarak akli sira artistlik yapti..
kuran kurslari konusuna gelince..yaz aylarinda düzenlenen kuran kurslarina 15 yasin altinda ki cocuklarin gidemeyecegine dair kararname anasol-m hükümeti zamaninda cikartilip, uygulamaya konulmustur..
yok yanlisim varsa önünde google var kardes buyur arastir yok bulamadim diyorsan biz zahmet eder bulur, ekleriz ;)
Değerli mavera ,
İdam cezası 12 Ocak 2000 tarihinde üç lider tarafından imzalanan karar metni ile kaldırıldıysa , 2 Ağustos 2002 tarihinde TBMM'nin 21. Dönem 4. Yasama Yılı 125. birleşiminde kaldırılan şey neydi peki ? Kaldı ki benim bildiğim yasa değişiklikleri liderler zirvesinde değil , TBMM Genel Kurulu'nda yapılır . Yanılıyor muyum yoksa ?
Hem sayın Başbakanımız idam cezasının kaldırılması konusunda bayağı bir istekliymiş .
Recep Tayyip Erdoğan (Ağustos 2000)
"Ölüm cezasının kaldırılmasından yana olduğumuzu söylemiştik. Ancak anayasal güvence altına alınması şartıyla demiştik. Bugün de aynı noktadayız."
Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/2002/08/0...set/siy05.html
[i][color=navy]Kur'an Kursu meselesine gelince de , bu hadise 57.Hükümet döneminde değil , 54.Hükümet döneminde olmuştur . Sayın Necmettin Erbakan ve sayın Tansu Çiller döneminde yani .
Esenlikler dilerim .
Benim yazdiklarimi iyi okuyun sayin bahceliye dini vecibelerini yapmamasiyla ilgili hic bir ithamim olmadi, olmazda!..
Türkiye de sadece basörtülüler yasamiyor, ak partide sadece basörtülülerin partisi degil kaldiki islam dini sadece basörtmek degildir..
bir kez daha altini ciziyorum basörtüsü islamin bir emridir ama kisileri basi acik, basi örtülü diye kategoriye sokmak birilerinin ekmegine yag sürmez..
basi acik diye birini partimizden dislamak siyasi parti etigine aykiridir kaldiki bu konuda bizden daha duyarli fazilet partisi bile basi acik iki bayani yönetime almistir ve sayin oya akgönenc hala daha bu görevi yapmaktadir..
bir insani basi acik, basi kapali diye degerlendirmek bence sekilciliktir..partimiz merkez bir partidir ve merkez bir parti her kesimi temsil etmelidir basörtüsü takmayan insanlarda bu ülkenin bireyleridir ve insanlarda temsil edilmelidirler..
bakiniz siz sapla, samani karistiriyorsunuz..sayin bahcelinin namaz kilmasi özelde kendisini genelde partisini baglar cünkü o partinin lideridir ve liderler her zaman ön plandadir..
nasil sayin erdogan ön plandaysa, nasil sayin erdoganin her hareketinden bir anlam cikarilmaya calisiliyorsa ayni sey bahceli icinde gecerlidir..bu yukaridaki yazi ülkücü kökenli bir gazete yazilmistir ve elestiri mahiyeti tasimaktadir..
basörtülüsü takmayanlar ak partide yer almasin diyorsak onlarin oylarinida ihtiyacimiz yok diyorsunuz demektir bence bu tutuculuktur hatta dik alasidir zorla olmasada, sekilcilik yaparak insanlari zorlamaya yönlendiriyor ve bizlerin elestirdigi kesimler gibi hareket ederek ak partinin özgürlükcü ruhuna aykiri hareket ediyorsunuz...
[color=navy]Değerli mavera ,
İdam cezası 12 Ocak 2000 tarihinde üç lider tarafından imzalanan karar metni ile kaldırıldıysa , 2 Ağustos 2002 tarihinde TBMM'nin 21. Dönem 4. Yasama Yılı 125. birleşiminde kaldırılan şey neydi peki ? Kaldı ki benim bildiğim yasa değişiklikleri liderler zirvesinde değil , TBMM Genel Kurulu'nda yapılır . Yanılıyor muyum yoksa ?
Hem sayın Başbakanımız idam cezasının kaldırılması konusunda bayağı bir istekliymiş .
Recep Tayyip Erdoğan (Ağustos 2000)
"Ölüm cezasının kaldırılmasından yana olduğumuzu söylemiştik. Ancak anayasal güvence altına alınması şartıyla demiştik. Bugün de aynı noktadayız."
Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/2002/08/0...set/siy05.html
[i]Kur'an Kursu meselesine gelince de , bu hadise 57.Hükümet döneminde değil , 54.Hükümet döneminde olmuştur . Sayın Necmettin Erbakan ve sayın Tansu Çiller döneminde yani .
Esenlikler dilerim .
kardes ben sana google de bilgilen dedim ama bilgilenmemissin sana bir sans daha veriyorum...;)...idam cezasi bakanlar kurulu onayi olmadan asla genel kurula gelmez, bakanlar kuruluna gelen kararin altinda bahcelinin imzasi vardi secim zamani star gazetesinde yayinlandi bu imza arastirirsan bulabilirsin ;)
ayrica kuran kurslarinda 15 yasindan kücüklere kuran ögretilmesinin yasaklanmasi anasol-m hükümeti zamaninda cikmistir..buyrunuz yasanin anasol-m hükümeti tarafindan cikartilmasinin hemen ardindan ana muhalefet partisi fazilet partisinin tepkileri ;)
Kazan: Kur'an Kursu Yasası MHP'nin utancı
İstanbul - Adalet eski Bakanı Şevket Kazan, 12 yaşından küçük çocuklara Kur'an eğitimini yasaklayan Kur'an Kursları Yasası'na destek veren MHP'nin milletle alay ettiğini söyledi. İç Anadolu Bölge Radyosu Gençlik FM'e konuşan Kazan, MHP'nin hükümette yer almasından ümide kapılan milletin sukut-u hayal yaşadığını belirterek, MHP'nin elde ettiği iktidar imkanını elden kaçırmamak için kendi şahsiyetini inkar etmeyi göze alacak hale geldiğini bildirdi. MHP'nin, milli ve manevi konulardaki sloganlarına, seçim beyannamelerinde vaadlerine tamamen ters hareket ettiğini kaydeden Kazan, "Kur'an Kursları Yasası, MHP için bir utançtır. Önce başörtüsüyle başladılar. Sonra sekiz yıllık kesintisiz eğitimi 5+3'e çevireceğiz derken aynı şekilde devam etmesini hükümet programına koydular. Şimdi de Kur'an kursu yasağı getirdiler. Hala da Meclis'te 'Bu hükümet başörtüsü meselesini hallettiği gibi Kur'an kursu meselesini de halledecek' deyip duruyorlar. Adeta milletle alay ediyorlar" şeklinde konuştu. Yeni yasa ile birlikte çocukların 12 yaşından öne Kur'an kurlarına, 15 yaşından önce de hafızlık kurslarına gidemeyeeğini belirten Kutan, "Bu, meydanlara çıkıp, 'Tanrı Dağı kadar müslüman', 'Kanımız aksa da zafer İslam'ın' diyen MHP için tarihi bir utançtır ve gerçek mana din istismarıdır" dedi.
yenisafak
Benim yazdiklarimi iyi okuyun sayin bahceliye dini vecibelerini yapmamasiyla ilgili hic bir ithamim olmadi, olmazda!..
bakiniz siz sapla, samani karistiriyorsunuz..sayin bahcelinin namaz kilmasi özelde kendisini genelde partisini baglar cünkü o partinin lideridir ve liderler her zaman ön plandadir..
nasil sayin erdogan ön plandaysa, nasil sayin erdoganin her hareketinden bir anlam cikarilmaya calisiliyorsa ayni sey bahceli icinde gecerlidir..
Yazdıklarınız tutarsızlıklarla dolu. Önce dini vecibelerle ilgili Bahçeli'ye bir eleştiriniz olmadığını söylüyorsunuz. Daha sonra da namaz kılıp kılmamasının partisini de bağlayacağını söylüyorsunuz. Yani sonuç olarak muhafazakar olmadığı yönünde bir sonuca ulaşıp, AK Parti'nin bu konuda esas adres olduğuna geliyor konu. Bu bal gibi de eleştiridir.
Ayrıca şunu da sormak isterim: Allah'ın emirlerine nasıl "şekilcilik" diyebiliyorsunuz?
Bu kesinlikle şekilcilik değildir, ama diyelim ki şekilcilik olsun. Bu durumda şunu mu söylemek istiyorsunuz: Şekilcilik sadece partilerin liderleri için geçerli olmalıdır. Tayyip Erdoğan için, Bahçeli için olsun; başkası için olmasın. Tayyip Erdoğan bir ölümlü değil mi? Takdir-i ilahi tecelli ettiğinde ne olacak? Partinin yeni liderinin seçiminde sizin tabirinizle şekilcilik geçerli olacak. Örneğin Nimet Hanım aday olamayacak. Ya da İslam'ın emirlerini yerine etirmeyen birisi aday olamaz. Bu da sizin yaklaşımınızla şekilcilik olmuyor mu?
Bu yaklaşımın iç tutarlılığı yok. O zaman Bahçeli'nin de Cuma namazı konusunu eleştirme hakkımız olmaz.
AK Parti'yi, hele ki bakan düzeyinde temsil eden insanlar örnek insanlar olmalı. Dinimizin gereklerine uygun yaşayan insanlar olmalı. Eğer buna karşı çıkıyorsanız, o zaman din konusunda hiçbir şeyi siyaset alanında gündeme getirmeyin. Laikçilerin söylediği gibi yapın yani. O zaman tutarlı olursunuz ancak.
birincisi yazilanlari iyi okumanizi tavsiye ediyorum..basörtüsüne sekilcilik demiyorum insanlari basörtülü, basörtüsüz diye ayiranlara ben sekilci diyorum..
basörtüsünün Allahin emri olmadigini kim diyor ki!..biz diyoruz ki sizler muhafazakarlasmayi sadece basörtüsüyle kisitlaslandirmissiniz..
siz türkiye gerceklerini bilmeden yorum yapiyorsunuz önümüzde merve kavakci örnegi dururken nimet cubukcu basini kapatsin gibi cok absürd bir öneriyle geliyorsunuz..kusura bakmayin ama islam dinini sadece basörtüsüne indirgemek basörtüsü siyasidir diyenlerin ekmegine yag sürmektir..
partimizin politikasi ve cizgisi bellidir ve o basi acik olan kiside bunlari göze alarak partimize gelmistir o kisiye sen partimize uymazsin senin basin acin demek sadece belli bir kesime hitap etmek demektir..
bir kisinin basinin acik olmasi onun örnek olmayacagi yada onun dini vecibelerini tam anlamiyla yapmayacagi anlamina gelmez..
ben burada devlet bahceliyi elestirmedim ben elestirenlerin hangi cerceveden elestirdini dile getirdim..onun cuma namazi kilmamasindan rahatsiz olan kim kendisi gibi ülkücü olan kesim neden rahatsiz oluyor cünkü tabanina yanlis bir mesaj verdigi icin...
ama basi aciklarin partimizde olmasindan rahatsiz olup, partimizden bu nedenle soguyanlarin sayisi cok ama cok az olsa gerekki ben bu gibi söylemi ilk defa sizden duyuyorum..
bakiniz sadece basörtülülere acik bir parti olmamiz türkiye partisi olmadigimiz anlamina gelir kabul edelim ki türkiyedeki bayanlarin hepsinin basi örtülü degil o halde o insanlara senin basin acik senin burada isin yok demek ne kadar dogru..
türkiye siyasetinde basörtülü olarak siyaset yapilamadigi ortadadir o halde ne yapalim madem basörtülüleri alamiyoruz, basi aciklarda olmasin mi diyelim o zaman belli kesimleri harekete gecirip ikinci bir 28 subat daha yasamazmiyiz..
neden bazi seylerin böyle kolay degisemeyecegini, herseyin bir yeri zamani oldugunu düsünemiyoruz hic ama hic anlam veremiyorum!
buyrunuz bakin bakalim apo nun idaminin ertelemesinden kimlerin imzasi var...
http://www.stargazete.com/resimler/politika/05072007/p08.jpg
İşbara Kağan
01-01-2008, 21:23
Değerli mavera , tekrar soruyorum :
http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/t...e1=1&page2=145
Vermiş olduğum bu linkte , 2 Ağustos 2002 tarihli Genel Kurul tutanaklarına ait 145 sayfalık bir döküman yer alıyor . Siyasi partilerin idam konusundaki tavrını , bu resmi tutanaklara göz atarak öğrenebilirsiniz .
Tekrar Kur'an Kursu meselesine dönelim :
Tekrar ediyorum , sizin bu söylediğiniz hadise , 1997 yılında yani 54. Hükümet döneminde olmuştur . 57. Hükümet döneminde ise , 15 yaş altındaki öğrencilerin İlköğretim 5. sınıftan itibaren yaz/kış tatil dönemlerinde Kur'an kurslarına katılabilmeleri sağlanmıştır .
Size , TBMM'nin internet sitesinde yer alan resmi nitelik taşıyan bir makale sunayım . TBMM'nin internet sitesinde yer alan makaleler , önce denetimden geçirilir , sonra da site de yayınlanır .
http://www.tbmm.info/modules.php?name=article&lang=tr&uid=mustafagazalci&file=index_detay&idMArticle=517&PHPSESSID=632cf9a4903d776ba8eec175ea528858
Eğit-Der’in en önemli uğraşlarından biri laik eğitim ve 8 yıllık kesintisiz eğitimdir.
Dernek önce 8 yıllık zorunlu ilköğretimin yasalaşması için imza kampanyaları açtı, çeşitli etkinlikler düzenledi. 1997 tarihinde yasa çıktıktan sonra da kesintisizliğinin bölünmemesi için savaşım verdi.
Mesut Yılmaz, Bülent Ecevit ortak hükümetlerinin kesintisizliği bölen ilköğretimin 5. sınıfından sonra Kuran kurslarına gitmesini sağlayan genelgeleri Danıştay’a dava açarak durdurdu. Bu konuda kamuoyuna aydınlatıcı açıklamalar yaptı.
18 Nisan 1999 Genel Seçimlerinden sonra yine Bülent Ecevit başkanlığında kurulan 57. DSP, MHP, ANAP ortak hükümeti Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş Yasası’nda 22 Temmuz 1999’da yapılan değişiklikle 5. sınıfı bitiren ilköğretim çocuklarının yaz aylarında açılacak Kuran kurslarına gitmesini sağladı. Değişikliğe TBMM’de bulunan hiçbir siyasal parti karşı çıkmadı. Konu Anayasa Mahkemesi’ne götürülmedi. O zamanki Cumhurbaşkanı Sayın Süleyman Demirel de değişikliği onaylamakta sakınca görmedi.
[i][color=navy]
Esenlikler dilerim .
birincisi verdigin link calismiyor..ikincisi bakiniz yukarida abdullah öcalanin idaminin ertelenmesine dair bir belge sundum, belgede sayin bahcelinin imzasi var ;)...
birde 54. hükümet refah partisi hükümetidir ve o hükümet zamaninda kuran kursuyla alakali hic bir yasa gecmemistir eger gecmis ise kanitlayiniz..
o bahsettiginiz hükümet 55. hükümet yani anasol d hükümeti ve orada gecirilen 8 yillik egitimdir bakiniz kendi kendinizi ele vermissiniz mhp hükümeti zamaninda bir kisi ancak ilkögretimi bitirdigi zaman kuran kurslarina gidiyordu yani daha önce yas ve zaman sinirlamasi yoktu isteyen istedigi zaman cocugunu yaz kuran kursuna gönderebiliyordu ancak mhp nin bulundugu hükümet 5. sinifi bitirme sarti getirdi 5. sinifa kadar kuran kursuna gitmesi yasaklandi acaba bir cocuk 5. siniftan sonrami yada önce mi daha iyi kuran-i kerim ögrenebilir?
İşbara Kağan
01-01-2008, 21:58
Hangi link çalışmıyor ?
Bu arada , ''ancak mhp nin bulundugu hükümet 5. sinifi bitirme sarti getirdi 5. sinifa kadar kuran kursuna gitmesi yasaklandi acaba bir cocuk 5. siniftan sonrami yada önce mi daha iyi kuran-i kerim ögrenebilir?'' diye sormuşsun . Az önce farklı bir şey söylüyordunuz , şimdi ise farklı bir şey söylüyorsunuz . Bir çocuğun 5. sınıftan önce mi , 5. sınıftan sonra mı Kur'an Kursuna gitmesi gerektiği tartışmaya açıktır . Kaldı ki ben 5. sınıftan sonra gitmesi taraftarıyım . Fakat siz az önce sanki MHP çocukların Kur'an-ı Kerim Kurslarına gitmesine temelli karşıymış gibi bir hava verdiniz .
Bakınız tekrar alıntı yapıyorum .
18 Nisan 1999 Genel Seçimlerinden sonra yine Bülent Ecevit başkanlığında kurulan 57. DSP, MHP, ANAP ortak hükümeti Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş Yasası’nda 22 Temmuz 1999’da yapılan değişiklikle 5. sınıfı bitiren ilköğretim çocuklarının yaz aylarında açılacak Kuran kurslarına gitmesini sağladı.
[i][color=navy]Yasak bunun neresinde ? Vermiş olduğum makaleyi lütfen okuyunuz .
verdiginiz ilk link acilmiyor..
bakiniz yine ayni seyi tekrarliyorsunuz, kendini itiraf ediyorsunuz mhp den önce bir ögrenci 5. siniftan öncede kuran kursuna gidebiliyordu ancak o zamanin hükümeti kuran kursuna gitmek icin 5. sinifi bitirme sarti getirdi..
acaba bana söyler misiniz yaz kuran kurslarina gidenlerin yas ortalamasi kactir? neden bir yas sinirlamasi getirme geregi duyuldu?, neden en verimli cagda kuran ögrenilmesine yasak getirildi..
bakiniz yasak diyorum cünkü o hükümetten önce bu serbestti ama sizinde yayinladiginiz makaledeki gibi yasaklandi..
bu arada idamla ilgili koydugum belgeyle yorum gelmedi hala daha ;)
İşbara Kağan
01-01-2008, 22:10
Sayın Mavera,
Kafanızın oldukça karışık olduğu kendi aranızdaki tartışmalardan da belli. Bir yandan başka partilerin yöneticilerine dini vecibeler konusunda eleştiriler getiriyorsunuz, diğer yandan Nimet Çubukçu ve başörtüsü konusunda yalpalıyorsunuz. Özgürlüklerden bahsediyorsunuz, her kesimi kucaklamaktan bahsediyorsunuz; ama dini konularda tamamen kişilerin özeline giren konuları siyaset alanına çekmekte hiçbir sakınca görmüyorsunuz.
Neyse, bu sizin sorununuz, biz idam konusuna dönelim:
İdam cezasi bakanlar kurulu onayi olmadan asla genel kurula gelmez, bakanlar kuruluna gelen kararin altinda bahcelinin imzasi vardi secim zamani star gazetesinde yayinlandi bu imza arastirirsan bulabilirsin
[i][color=navy]demişsiniz .
Bu konuda bilgileriniz yanlış. İdam cezasının kaldırılması yasa değişikliği gerektirir ve yasama organı olan TBMM'nin yetki alanındadır; icra organı olan hükümetlerin değil. Kuvvetler ayrılığı ilkesi size bir şeyler ifade ediyor mu? Hani yasama-yürütme-yargı...
Kafa karışıklığınız hükümetlerin genel olarak hemen her konuda mecliste de çoğunluğu sağlamasından kaynaklanıyor. İdam konusunda ise 57. hükümet açısından bu durum geçerli olmamıştır. Yasa değişikliği nasıl yapılır?
Mecliste yasa tasarısı gündeme gelir. Bu Adalet Komisyonu'na gider, buradan da genel kurula gelir ve oylanır. Bu prosedürün Bakanlar Kurulu ile ilgisi yoktur. 57. Hükümeti oluşturan 3 partiden MHP söz konusu yasa değişikliklerine karşı çıkmıştır ve MHP'li milletvekilleri de bu yönde hareket etmiştir. meclisteki diğer bütün partiler o yasa değişiklik paketini desteklediği için MHP mecliste azınlıkta kalmıştır. Bunun hükümet ile bir ilişkisi yoktur. Konunun detayları için şu adresini verdiğim meclis tutanaklarına bakabilirsiniz.
Diğer bir kafa karışıklığınız da sürekli olarak gündeme getirilen 3'lü imza konusuna. O belgenin daha net okunabileceği büyük versiyonu şu:
http://i195.photobucket.com/albums/z266/i_upload/karar_metni.png
Bu Bakanlar Kurulu kararı değildir. Görüldüğü üzere sadece parti liderlerinin imzasını taşıyan partiler araı bir protokoldür. Ayrıca idam cezasının kaldırılması ile de uzaktan yakından alakası yoktur.
1) Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, daha önceki hükümetler döneminde altına imza atılan uluslararası yükümlülükleri gereği, Türk yargısı tarafından verilen idam hükmünün infaz edilmesinden önce Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne yapılan başvurunun sonucunu bekleme taahhüdü vardır. Ancak, karar metninde de belirtildiği üzere, AİHM'nin kararları Türkiye Cumhuriyeti açısından bağlayıcı nitelik taşımamaktadır.
Metinde belirtilen nokta, uluslararası yükümlülüklerden kaynaklanan süreç tamamlanıncaya kadar idam dosyasının Başbakanlık'ta bekletileceğidir. Süreç sonunda idam dosyasının meclise gönderileceği belirtilmektedir. Meclis tarafından onanırsa, Abdullah Öcalan'ın infazı gerçekleşecektir.
Devlet Bahçeli'nin altında imzasının olduğu belge budur. Bu belgenin idam cezasının kaldırılması şeklinde yorumlanması mümkün değildir. Ortada somut bir gerçek vardır. Yoruma, kişisel değerlendirmeye açık bir durum söz konusu değildir.
Aksi yöndeki ifadelerin yalan ve iftira olduğu son derece açıktır.
2) İdam cezasının kaldırılması yasa değişikliği gerektirir ve yasama organı olan TBMM'nin yetki alanındadır. Liderler zirvesi ile idamın kaldırıldığını, altında da bir parti liderinin imzasının olduğunu söylemek iftira olmanın yanı sıra somut bir cehalet ve düşük zeka seviyesi göstergesidir.
Her şey bir yana akıllara şu soru gelir: Eğer 12 Ocak 2000 tarihindeki bu açıklama ile idam cezası kaldırıldıysa, 2 Ağustos 2002 tarihinde TBMM'nin 21. Dönem 4. Yasama Yılı 125. birleşiminde kaldırılan şey nedir?
İdam cezasının kaldırılmasını da içeren ve kamuoyunda "AB'ye uyum paketi" olarak bilinen yasa değişikliklerinin yapıldığı söz konusu meclis oturumunun tutanakları şu adreste mevcuttur:
http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/t...E1=1&PAGE2=145
İşbara Kağan
01-01-2008, 22:14
Kur'an Kursu meselesine tekrar dönelim :
o bahsettiginiz hükümet 55. hükümet yani anasol d hükümeti ve orada gecirilen 8 yillik egitimdir bakiniz kendi kendinizi ele vermissiniz mhp hükümeti zamaninda bir kisi ancak ilkögretimi bitirdigi zaman kuran kurslarina gidiyordu yani daha önce yas ve zaman sinirlamasi yoktu isteyen istedigi zaman cocugunu yaz kuran kursuna gönderebiliyordu ancak mhp nin bulundugu hükümet 5. sinifi bitirme sarti getirdi 5. sinifa kadar kuran kursuna gitmesi yasaklandi acaba bir cocuk 5. siniftan sonrami yada önce mi daha iyi kuran-i kerim ögrenebilir?
Daha önce de yazdım, ama gerçekleri görmemekte direniyorsunuz. Aslında siz de 8 yıllık kesintisiz eğitim düzenlemesinin 57. Hükümet döneminde değil, 28 Şubat sürecinde yapıldığını çok iyi biliyorsunuz.
Tekrarlıyorum: Bu düzenleme 1997 yılında Erbakan'ın başbakanlığındaki 54. Hükümet döneminde olmuştur. 8 yıllık kesintisiz eğitim olarak bilinen uygulama ile Kuran kurslarına ancak 15 yaş üzerinde katılınabileceği düzenlenmiştir. Aynı hükümette Abdullah Gül de bulunmaktadır.
57. Hükümet döneminde olan ise tek maddelik bir yasa ile bu alandaki hukuki boşluğun doldurulmasıdır. Buna göre 15 yaş altındaki öğrencilerin ilköğretim 5. sınıftan itibaren yaz ve kış tatil dönemlerinde Kur'an kurslarına katılabilmesi düzenlenmiştir.
Yani önceden 8. sınıf sonunda (15 yaşında) kuran kurslarına katılım mümkünken, bu düzenleme ile 5. sınıf (yani 12 yaş) sonrası bu mümkün olmuştur. Yani iddia edilenin aksine yaş sınırı ağağı çekilmiş, 28 Şubat düzenlemesi yumuşatılmıştır.
18 Nisan 1999 Genel Seçimlerinden sonra yine Bülent Ecevit başkanlığında kurulan 57. DSP, MHP, ANAP ortak hükümeti Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş Yasası’nda 22 Temmuz 1999’da yapılan değişiklikle 5. sınıfı bitiren ilköğretim çocuklarının yaz aylarında açılacak Kuran kurslarına gitmesini sağladı.
İşbara Kağan
01-01-2008, 22:15
Var mı sorusu olan ?
bakiniz ayni seyleri tekrarliyorsunuz..
benim elestirim parti politikalarinadir kisisel degildir ben sayin bahceliyi irkindan, soyundan yada dini vecibelerinden dolayi degil icraatlerinden dolayi elestiriyorum..
bastan beri bu konudaki mesajlarimi okursaniz gayet tutarli oldugumu göreceksiniz ;)..herkes bir birey olarak özgürdür ve herkes görüsünü özgürce ifade edebilir diger arkadaslarin görüsleri kendini baglar ben kendi görüslerim cercevesinde yorumlarda bulunuyorum..
bakiniz bu idam konusu secim önceside malzeme olmus ayni belgeler secim önceside sunulmustu sayin bahceli bu suclamalara ip atarak biz asamadik, siz asin diyerek cevap vermisti bakiniz ne cevabi vermis biz asamadik yani asamadigini kabullenerek..
bir yasa önerisi hükümetin onayi olmadan asla meclise gelmez, o meclise geldiyse sayin bahcelinin oluru vardir hem olur verip, hemde mecliste ret oyu kullanmak ikili oynamaktan baska birsey degildir..
bu arada o büyük metin icin tesekkürler o metinde yazilanlar ve altindaki sayin bahcelinin imzasi olan kagit sizinde dediginiz gibi bir protokol bir taahhüttür ve bu taahhütün gec olmasi o yazinin icerigini öldürmez!..
sonucta mhp hükümetteydi o kadar istekliydide neden hükümeti bozup sineyi millete dönmedi?
loneliness
01-01-2008, 22:26
Var mı sorusu olan ?
İp fırlatmasını iyi becerebilen Bahçeli neden o imzayı attığı kalemi fırlatamadı... >:( >:( >:( >:(
Kur'an Kursu meselesine tekrar dönelim :
o bahsettiginiz hükümet 55. hükümet yani anasol d hükümeti ve orada gecirilen 8 yillik egitimdirbakiniz kendi kendinizi ele vermissiniz mhp hükümeti zamaninda bir kisi ancak ilkögretimi bitirdigi zaman kuran kurslarina gidiyordu yani daha önce yas ve zaman sinirlamasi yoktu isteyen istedigi zaman cocugunu yaz kuran kursuna gönderebiliyordu ancak mhp nin bulundugu hükümet 5. sinifi bitirme sarti getirdi 5. sinifa kadar kuran kursuna gitmesi yasaklandi acaba bir cocuk 5. siniftan sonrami yada önce mi daha iyi kuran-i kerim ögrenebilir?
Daha önce de yazdım, ama gerçekleri görmemekte direniyorsunuz. Aslında siz de 8 yıllık kesintisiz eğitim düzenlemesinin 57. Hükümet döneminde değil, 28 Şubat sürecinde yapıldığını çok iyi biliyorsunuz.
Tekrarlıyorum: Bu düzenleme 1997 yılında Erbakan'ın başbakanlığındaki 54. Hükümet döneminde olmuştur. 8 yıllık kesintisiz eğitim olarak bilinen uygulama ile Kuran kurslarına ancak 15 yaş üzerinde katılınabileceği düzenlenmiştir. Aynı hükümette Abdullah Gül de bulunmaktadır.
57. Hükümet döneminde olan ise tek maddelik bir yasa ile bu alandaki hukuki boşluğun doldurulmasıdır. Buna göre 15 yaş altındaki öğrencilerin ilköğretim 5. sınıftan itibaren yaz ve kış tatil dönemlerinde Kur'an kurslarına katılabilmesi düzenlenmiştir.
Yani önceden 8. sınıf sonunda (15 yaşında) kuran kurslarına katılım mümkünken, bu düzenleme ile 5. sınıf (yani 12 yaş) sonrası bu mümkün olmuştur. Yani iddia edilenin aksine yaş sınırı ağağı çekilmiş, 28 Şubat düzenlemesi yumuşatılmıştır.
buyrun söylediklerinizi kanitlayin ;)..erbakanin baskanliginda 54. hükümet degil ondan sonraki sürecte kurulan 55. hükümet 8 yillik kesintisiz egitimi cikarmistir..
54. hükümetin bu yasayi cikardigini kanitlar misiniz ama yukaridaki yasayi mhp nin cikardigini meclis tutanaklarinda bulabiliriz istersen ekleyebilirim..buyrunuz mhp nin yasagindan sonra sayin mustafa karaalioglu nun köse yazisini sizlerle paylasiyorum bu yazi bu yasanin yasalasmasindan bir gün sonra kaleme alinmistir ;)
Türkiye Büyük Millet Meclisi dünkü oturumunda, toplumsal hayatımızı doğrudan etkileyecek, yüzlerce yıllık din eğitimi olgusunu kökünden sarsacak bir karar aldı. Halen yasal boşluk nedeniyle her tarafa çekilebilecek durumda olan Kur'an eğitimi dün kabul edilen tek maddelik yasayla boşluktan kurtuldu ama, bu ülkede Kur'an eğitimi de fiilen bitti. 28 Şubat sürecinde dine ve inanca yönelik bütün uygulamalarda olduğu gibi dün kabul edilen yasa ile de ülke gerçekleri, Türkiye nüfusunun eğilimleri ve ihtiyaçları ile bilimsellik gözardı edilmiştir. Hükümeti oluşturan solcu parti DSP, milliyetçi parti MHP ve giderek bir kimlikle tarif etmenin imkansız hale geldiği ANAP birlikte verdikleri oylarla "halka karşı"lığın en bariz örneklerinden birisini ortaya koydular.
Sekiz yıl eğitimle, çocuklarımızın ancak 15 yaşından sonra eğitimlerine izin verilerek normal Kur'an kursu eğitimi tarihe karışmıştı. Şimdi de bu ülke insanlarının ortak kimliği olan müslümanlığın en güzel ve vazgeçilemez geleneklerinden birisi olan yaz kursları ve hafızlık tarihe karışmaktadır. Bütün araştırmalar yaz Kur'an kurslarına katılanların yüzde 78'inin 12 yaşın altındaki çocuklar olduğunu ortaya koymasına rağmen Meclis; beşinci sınıftan sonra kursa gidişe imkan tanıyan bir yasal düzenlemeyle gerçek Kur'an kursu kitlesine Kur'an eğitimini yasaklamıştır. Artık, hiçbir çocuk 5. sınıfı bitirene kadar Kur'an kursuna gidemeyecektir. Bale, müzik, resim, spor, yabancı dil gibi bir çocuğun bedensel ve ruhsal yönden geliştirecek eğitim ünitelerinden herhangi birisi için yaş sınırı bulunmazken Türkiye Cumhuriyeti sadece ve sadece Kur'an eğitimi için çocuklarını 12. yaşına kadar beklemeye zorlamaktadır.
Bunda akıl, iz'an, bilimden iz var mıdır? Hal böyleyken, Meclis'in aldığı kararın Kur'an eğitimine imkan tanıdığını söylemek mümkün müdür? Meclis bu kararı nasıl aldı? Dün, Meclis kürsüsünden çaresiz çırpınışlar içerisinde demagojiden demagojiye koşturan MHP sözcüleri acaba nasıl bir cenderenin içine girdiklerinin farkında mıdırlar? MHP'lileri, ANAP'lılar köşeye sıkıştıkça "memleketi 28 Şubat'a siz getirdiniz" diyerek Fazilet Partililere yüklendikçe aynı uğursuz Şubat'ın bataklığına gömülüyorlardı. Kapalı grup toplantılarında "olamaz, bu yasaya evet diyemeyiz" diyerek grup yöneticilerinden medet bekleyen iyi niyetli MHP'li milletvekillerinin "geçecek, bu yasa beş puanımıza mal olsa da geçecek" cevabı karşısında ne tür duygular içerisinde olduklarını tahmin etmek güç değil.
Kardes bak sorularin aslinda bütün cevaplari nazli ilicak hanimin o zaman yazdigi soruda var ;)
MHP, Kur'an kursu ve gerçekler
Geçtiğimiz hafta, yaz Kuran kurslarıyla ilgili bir düzenleme yapıldı. Aslında, müspet bir adım atılmak istenirken, tam tersine, daha olumsuz bir sonuca ulaşıldı.
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Kur'an kursları yönetmeliğinin, 8 - 9 - 15 ve 16'ncı maddeleri, geçtiğimiz yıl, Danıştay tarafından iptal edilmişti. Bu iptal dolayısıyla, hukuki bir boşluk doğmuştu. Ama, anne ve babalar, alıştıkları gibi -Anayasa'nın 24'üncü maddesinden doğan bir hak olarak- yaşı ufak çocuklarını Kuran öğrenmeleri amacıyla, camilere göndermeğe devam ediyordu. Çünkü bir yasak mevcut değildi.
İptal edilen maddeler
Yönetmeliğin iptal edilen 15 ve 16'ncı maddeleri, ilk öğretimin 5'inci sınıfını tamamlayanların, Kur'an kurslarına gidebileceğini hükme bağlamıştı.
8'inci madde, hafta sonunda ve yaz aylarındaki Kur'an kurslarıyla ilgiliydi; bu madde, 5'inci sınıfı tamamlayan öğrencilerin, Kuran-ı Kerim'i ve mealini öğrenebilmek, dini bilgilerini geliştirebilmek amacıyla, tatil aylarında veyahut hafta sonlarında kurslara gidebileceklerini belirtiyordu.
9'uncu madde ise camilerdeki Kur'an öğretimini düzenlemekteydi. "Camilerdeki Kur'an eğitimine katılanlarda yaş sınırı aranmaz" deniliyordu.
Danıştay söz konusu maddeleri iptal etmişti, ama doğan boşluk din eğitiminin lehine çalışıyordu. Hem camilerdeki eğitimde yaş sınırı aranmıyordu, hem de Kur'an kursuna devamda ilköğretimi bitirme (8 yıl tamamlama) mecburiyeti bulunmuyordu.
Oysa, hükûmet "boşluğu dolduralım, yaz Kur'an kurslarına yasal dayanak sağlayalım" derken, yasaklayıcı bir zihniyeti egemen kılmıştır. Artık küçük çocuklar camilerde dinini öğrenemeyecek. Ancak 8 yıl kesintisiz eğitimi tamamlayanlar Kur'an kursuna gidebilecek.
Yaz Kur'an kurslarındaki yaş ise, 12 olarak belirlendi. (5'inci sınıfı bitirme şartı getirildi)
MHP'nin durumu
Bence MHP'li milletvekilleri oyuna geldi. Onlar, hiç değilse, bir nebze iyiye doğru gidiliyor diye düşündüler.
Eğer Anasol-M Hükûmeti tasarısı, sonunda bir önerge ile değiştirilmeseydi, belki bu ölçüde olumsuzluktan söz etmeyebilirdik. Çünkü hükûmet tasarısında (yaz ayları hariç) Kur'an kursları için yaş sınırlaması bulunmuyordu. Ama, son anda verilen önerge, Kur'an kurslarına devam için ilköğretimi bitirme şartını getirdi.
Koalisyon ortaklarının hazırladığı önerge, İLK ÖĞRETİMİ TAMAMLAYANLAR İÇİN Kur'an kursu açılacağını belirtiyordu. MHP, Anap ve DSP oylarıyla kabul edilen bu önerge yüzünden, Kur'an kursu yasağı Danıştay'ın yorumu ile sınırlı kalmadı; kanuni bir dayanak kazandı.
FP'ye öfke
MHP'lilerin Kurultay adlı gazetesi, FP'lilere ateş püskürüyor. Yasakları RP'nin getirdiği, kendilerinin düzeltmeye çalıştığı iddia ediliyor.
Bu doğru değil.
Evet, 28 Şubat'a biraz da RP'nin hataları yüzünden gelindi ama, Refahyol Hükûmeti 8 yıl kesintisiz eğitim de dahil olmak üzere, dindarı rahatsız edecek hiçbir menfi düzenleme yapmadı.
28 Şubat tarihli Milli Güvenlik Kurulu kararlarının altında Başbakan Erbakan'ın imzası var. Fakat bu imza, kararların tatbik edilmesi değil, öncelikle hükûmete bildirilmesi anlamını taşıyor. Daha sonra Erbakan, bakanlıklara bir tâmim göndererek, bu kararların mümkün olanlarının uygulanmasını istemiştir. Mesela, Kur'an kurslarında Diyanet denetimi sıkılaştırılmıştır. Mesela kılık kıyafet kanununa uymayan bazı sarıklı ve cüppeli kişiler gözaltına alınmıştır.
Göstermelik birkaç tedbirle yetinilmiş, bir anlamda ipe un serilmiştir.
Hiçbir yasal düzenlemeye gidilmemiştir.
Anasol-D Hükûmeti
İmam Hatip okullarının orta kısmını kapatan, bu okulların mezunlarının sınav puanını eksi değerlendirmeye tâbi tutarak İlahiyat Fakültesi dışındaki fakültelere girmesini yasaklayan, Anasol-D Hükûmeti'dir.
Bir yandan orta kısımları kapatıldığı, bir yandan da, üniversiteye giriş imkânları daraltıldığı için, İmam Hatipler'in kökü kurutulmuştur.
Temel eğitim ve din
Eğer, Milli Eğitim Bakanlığı'nın denetiminde olmasına rağmen, bu okulların -tevhid-i tedrisat kanunun amacına aykırı bir şekilde- Türkiye'de iki farklı tür insanın yetişmesine yol açtığı iddia ediliyorsa, din eğitimini -isteğe bağlı olarak- temel eğitimin içine taşımak mümkündü.
Nitekim MHP'li İsmail Köse'nin, geçtiğimiz dönem Meclis'e vermiş olduğu, bu istikamette bir önergesi vardı.
Anap'ın da aynı düşünceyi paylaştığını, Mesut Yılmaz'ın açıklamalarından biliyoruz. İmam Hatipler'in orta kısmı kapatılacağı zaman, Yılmaz, Kur'an-ı Kerim ve meali derslerinin Arapça ile birlikte, beşinci sınıftan sonra okutulmasını savunmuştu, böylece, İmam Hatipler'in orta kısımlarının kapatılmasından bir zarar görülmeyeceğini belirtmişti.
Fazilet Partisi ve DYP de, Kur'an'ın, isteğe bağlı olarak, temel eğitimin içine alınmasını elbette destekliyorlar.
Ama Meclis, laiklik ruhuna uygun böyle bir düzenlemenin yerine 28 Şubat yasakçılığını tercih etti.
MHP ve Anap milletvekilleri, yüzlerini, DSP yerine DYP ve FP'ye çevirselerdi, dünyanın hiç- bir yerinde eşine rastlanmayan bu şekildeki bir uygulamaya, imza atmak zorunda kalmazlardı.
Konjonktür
"Konjonktür" müsait değil diye mazeret beyan edenlere soruyoruz: "Öyleyse '4 yıldızlı irade' deyince neden öfke belirtileri gösteriyorsunuz?"
Kur'an kursları müzakereleri sırasında baştan sona, "Bu dönemde ancak bu kadar yapılır" şeklinde bir acz ifade edilmiştir.
Erbakan, 28 Şubat'ı aşmak için, koşup Meclis'e geldiğinde, muhalefeti yanında değil, aksine karşısında buldu.
Oysa bugün Anap ve MHP, yüzlerini FP ve DYP'den yana çevirseler, 4 yıldızlı irade yerine, milletin iradesi ile buluşabileceklerdir. Bu yüzden RP'yi öne sürerek mazeret üreteceklerine, bir an önce 28 Şubat taşeronluğundan kurtulmaya çalışsınlar.
Nazli Ilicak
ak_kuzen_
01-01-2008, 22:38
İnadına TAYYİP ERDOĞAN tamam mı? APO'yu çıkartsa bile hapisten liderim ne yapıyorsa haklıdır.
Boşuna burada AKP'li kardeşlerimin kafasını bulandırmaya çalışma,diğer seçimlere sen de gör bak % 60'la geliyoruz. MHP ise baraj diplerinde sürünecek. Bizi istemiyorsunuz ama siz gelirseniz yine kriz çıkartırsınız bir kere ABD ile aranız iyi değil sizin.
İşbara Kağan
01-01-2008, 22:39
Değerli mavera ,
Kopyala yapıştır ile olmuyor bu işler . Gerek idam konusunda , gerek Kur'an Kursları konusunda belgeye dayalı bilgilendirmelerde bulundum . Fakat siz bana argüman olarak , gidip bir köşe yazarının kişisel yorumlarını sunuyorsunuz . Kişilerin yazdıkları sadece kendilerini bağlar . Gün gelir , çıkartıp fırlatırlar adamın yüzüne . Sabahtan beri bir sürü şey yazdım . Var mı bunlara verecek cevabı olan ?
İp fırlatmasını iyi becerebilen Bahçeli neden o imzayı attığı kalemi fırlatamadı...
Sanırım siz yazdıklarımı okumadınız . Yazdıklarımı okuyun da , ondan sonra yorum yapın . Slogan atmakla olmuyor bu işler .
Bir MHP'li olarak son zamanlarda AKP'ye karşı bir sempati duyuyorum . Söküp almayın onu benden .
arkadaslar forumda bir grup akli sira ak partili kisvesi altinda birbirlerine laf atarak, akillari bulandirarak bizleri birbirine düsürmeye calisiyor..
bu konudaki bazi arkadaslar birbirleriyle baglantilidir, ayni anda ayni sekilde üye olan bu arkadaslar ak partiliyiz kisvesi altinda akli sira bizler arasina nifak tohumu ekmek istiyor..
isim vermiyorum onlar kendilerini cok iyi biliyor..iki arkadas siteden banlandi bu arkadaslarada sira gelecek ;)
İdam cezasının kaldırılması bir yasama eylemidir.Fakat yasama eyleminin olabilmesi için
1. Bir milletvekilinin belirli sayıda imza toplayarak teklif sunması (yasa teklifi)
2. Hükümetin, bakanlar kurulunun teklif sunması (yasa tasarısı)
gerekir, anladığım kadarıyla yukarıdaki imzalı belge de bir yasa tasarısı ya da ona yönelik bir ön anlaşma...
Kaldı ki kabul edelim ki yasama örgütünün marifeti idamın kaldırılması/geciktirilmesi;yasama örgütünün büyük çoğunluğunu genelde iktidar partilerinin milletvekileri oluşturmaz mı :) İmzaya bakacak olursak MHP bir direnç göstermemiş belli ki..
Kaldırılıp kaldırılmaması ayrı bir tartışma konusu ama MHP (ya da Bahçeli) ikili oynuyor belli ki..
Değerli mavera ,
Kopyala yapıştır ile olmuyor bu işler . Gerek idam konusunda , gerek Kur'an Kursları konusunda belgeye dayalı bilgilendirmelerde bulundum . Fakat siz bana argüman olarak , gidip bir köşe yazarının kişisel yorumlarını sunuyorsunuz . Kişilerin yazdıkları sadece kendilerini bağlar . Gün gelir , çıkartıp fırlatırlar adamın yüzüne . Sabahtan beri bir sürü şey yazdım . Var mı bunlara verecek cevabı olan ?
İp fırlatmasını iyi becerebilen Bahçeli neden o imzayı attığı kalemi fırlatamadı...
Sanırım siz yazdıklarımı okumadınız . Yazdıklarımı okuyun da , ondan sonra yorum yapın . Slogan atmakla olmuyor bu işler .
Bir MHP'li olarak son zamanlarda AKP'ye karşı bir sempati duyuyorum . Söküp almayın onu benden .
bana hangi konuda belge sundunuzda ben göremedim..idam konusunda belge istiyorum, su 54. hümetin cikardigi yasa konusunda belge istiyorum, o imzanin ne amacli atildigi konusunda belge istiyorum..
bana kopyala yapistir diyorsunuz ama siz cok farkli birsey yapmiyorsunuz ki kaldiki benim kopyala yapistirdiklarim günün sicakligiyla yazilmis ve mecliste olmus birsey üzerine yapilmis yorumlardir..
İdam cezasının kaldırılması bir yasama eylemidir.Fakat yasama eyleminin olabilmesi için
1. Bir milletvekilinin belirli sayıda imza toplayarak teklif sunması (yasa teklifi)
gerekir, anladığım kadarıyla yukarıdaki imzalı belge de bir yasa tasarısı ya da ona yönelik bir ön anlaşma...
Kaldı ki kabul edelim ki yasama örgütünün marifeti idamın kaldırılması/geciktirilmesi;yasama örgütünün büyük çoğunluğunu genelde iktidar partilerinin milletvekileri oluşturmaz mı :) İmzaya bakacak olursak MHP bir direnç göstermemiş belli ki..
Kaldırılıp kaldırılmaması ayrı bir tartışma konusu ama MHP (ya da Bahçeli) ikili oynuyor belli ki..
bende onu dedim madem mhp idam yanlisi degildi neden iktidari bozmadi neden ortaklarimiz bize böyle birsey diretti diyerek sineyi millete dönmemistir??
İnadına TAYYİP ERDOĞAN tamam mı? APO'yu çıkartsa bile hapisten liderim ne yapıyorsa haklıdır.
Boşuna burada AKP'li kardeşlerimin kafasını bulandırmaya çalışma,diğer seçimlere sen de gör bak % 60'la geliyoruz. MHP ise baraj diplerinde sürünecek. Bizi istemiyorsunuz ama siz gelirseniz yine kriz çıkartırsınız bir kere ABD ile aranız iyi değil sizin.
bu tamamen pravakatörce yazilmis akli sira ak partiye gönderme yapilmis bir yazidir..akli sira ak partiye abd ci, mhp yede abd düsmani diyerek bu arkadas zihinleri bulandirmaya calisiyro..
ayni sekilde bu arkadasin grubundan olan akömür isimli arkadasimizda nimet cubukcu konusunda akli sira akpartili gibi yaparak bizi birbirimize düsürmeye calismistir..
lütfen bu gibi noktalara dikkat edelim ;)
loneliness
01-01-2008, 22:51
Bazıları bunu anlamak istemiyorlar sanırım. Bahçelinin yaptığı aklı sıra milleti kandırmak bakın ben imzaladım ama aslında destek olmuyorum. İİ de o yasanın meclisden geçeceği o dönemde belli iken neden Bahçeli kararı imzaladı... Engel olamaz mı idi onu açıklasın...
Arkadaşlar çok hoş bir tartışma olmuş ( oluyor )... Kimse kimseyi kırmıyor... MAŞALLAH
İşbara Kağan
01-01-2008, 22:54
Bak değerli mavera kardeşim ,
Evet seçimler öncesi Devlet Bey, biz asamadık, buyrun siz asın dedi. Ben farklı bir şey mi söylüyorum? Aslında Öcalan asıldı ve öldü, sizin haberiniz yok mu diyorum? Siz yazdıklarımı okumuyor musunuz? Söylediğim şey gayet açık:
MHP idam cezasının kaldırılmasına karşıydı ve bu yönde hareket etti. Mecliste yeterli sayısı olmadığı için MHP dışında kalan 4 partinin (AKP de dahil) istediği oldu.
bir yasa önerisi hükümetin onayi olmadan asla meclise gelmez, o meclise geldiyse sayin bahcelinin oluru vardir hem olur verip, hemde mecliste ret oyu kullanmak ikili oynamaktan baska birsey degildir..
Sizi biraz ciddiyete ve daha önce yazılanları dikkate almaya davet ediyorum. Aksi takdirde burada yaptığımız şey mantıklı insanların düzeyli bir tartışması olmaktan çıkar, kör dövüşüne döner.
Size kuvvetler ayrılığı ilkesinden bahsediyorum, yasama yetkisinin mecliste olduğunu anlatıyorum. Ama siz sanki bunları hiç okumamış gibi hala hükümet onayından bahsediyorsunuz. Sizin Türkiye Cumhuriyeti'nin anayasasından, parlamenter rejimin işleyişinden hiç haberiniz yok mu?
İdam cezası yasa değişikliği ile kaldırılır, bunu tekrar söyletmeyin bana rica ediyorum. Yasa değişikliğini de hükümetler yapmaz, meclis yapar.
3'lü imza metni, yani protokol konusunda o kadar açıklama yaptım, sanki onlar hiç yazılmamış gibi yine imzadan bahsediyorsunuz.O metinin neresinde idam cezasının kaldırıldığı yazıyor? Okumuyor musunuz, yoksa okuduğunuzu mu anlamıyorsunuz? O metin ile ilgili uzun uzadıya açıklama yaptım önceki iletimde. Sizi ciddiyete davet ediyorum. Eğer tartışmaya devam edeceksek, oradaki açıklamamın hangi bölümlerinin hatalı olduğunu ortaya koyunuz. Eğer orada hata yoksa, ortada tartışılacak bir şey de yok demektir.
Papağan gibi aynı lafları tekrarlamak ciddi ve makul insanların tartışma tarzı olamaz. Ben de sizin ciddi ve makul bir insan olduğunuzu düşünmek istiyorum. Lütfen beni haksız çıkartmayın.
bakiniz yine ayni seyleri tekrarliyrosunuz..sayin bahceli neden zamaninda hükümetteyken biz asmak istiyorduk ama asttirtmadilar diye meydana cikmadi..
peki o yapilan protokolün geregi yapildimi yoksa o sadece kagittami kaldi? neden öyle bir protokole gerek duyuldu bu arada ben hala daha sizden bir önceki mesajimda saydigim belgeleri beklemekteyim...
ak_kuzen_
01-01-2008, 22:58
Ne diyorsun kardeş yaa ? İlla beni MHP ci mi yapacan? Ben bazı kişileri ayıklamaya uğraşırken sen beni ayıklamaya uğraşıyorsun. Bu yaptığın çok ayıp çok !
Sen de AK bir gençsin unutma,HAKK davası davamız. Kendimi sana savunmayacağım,sen nasıl istiyorsan öyle gör beni ! Yazık sana genç yazık ! Bula bula beni buldun,MHP'yi ve Bahçeli'yi sevmediğimi scorpio arkadaşa özel mesajla belirttim illa attığım mesajı mı buraya koymam gerekiyor,seni inandırmam için.
Herhalde yönetici falansın o yüzden ona güvenerek bana böyle iftira atıyorsun ! LİDERİM TAYYİP ERDOĞAN , YÖNÜM AKP.
Sana gelince işbara,
MHP ve BAHÇELİ hakkında düşüncelerim tamamen bitiksiniz gözümde ben liderimden gayrısını bilmem.
Bazıları bunu anlamak istemiyorlar sanırım. Bahçelinin yaptığı aklı sıra milleti kandırmak bakın ben imzaladım ama aslında destek olmuyorum. İİ de o yasanın meclisden geçeceği o dönemde belli iken neden Bahçeli kararı imzaladı... Engel olamaz mı idi onu açıklasın...
Diyelim ki öyle şartlar var ki MHP imzalamak zorunda kaldı..
Ama adama sormazlar mı, sen idam isteyip AKP'ye urgan atıyorsun ya bu imza nedir? Madem bu kadar büyük bir hayatiyeti var idamın pekala imza atmayabilirdin, hükümetten çekilebilirdin..Urganlarla komik duruma düşmeyi göze alacak kadar önemliyse bu mesele, değil mi?
İşbara Kağan
01-01-2008, 23:00
[i]Sayın Mavera,
Kafanızın oldukça karışık olduğu kendi aranızdaki tartışmalardan da belli. Bir yandan başka partilerin yöneticilerine dini vecibeler konusunda eleştiriler getiriyorsunuz, diğer yandan Nimet Çubukçu ve başörtüsü konusunda yalpalıyorsunuz. Özgürlüklerden bahsediyorsunuz, her kesimi kucaklamaktan bahsediyorsunuz; ama dini konularda tamamen kişilerin özeline giren konuları siyaset alanına çekmekte hiçbir sakınca görmüyorsunuz.
Neyse, bu sizin sorununuz, biz idam konusuna dönelim:
İdam cezasi bakanlar kurulu onayi olmadan asla genel kurula gelmez, bakanlar kuruluna gelen kararin altinda bahcelinin imzasi vardi secim zamani star gazetesinde yayinlandi bu imza arastirirsan bulabilirsin
[color=navy]demişsiniz .
Bu konuda bilgileriniz yanlış. İdam cezasının kaldırılması yasa değişikliği gerektirir ve yasama organı olan TBMM'nin yetki alanındadır; icra organı olan hükümetlerin değil. Kuvvetler ayrılığı ilkesi size bir şeyler ifade ediyor mu? Hani yasama-yürütme-yargı...
Kafa karışıklığınız hükümetlerin genel olarak hemen her konuda mecliste de çoğunluğu sağlamasından kaynaklanıyor. İdam konusunda ise 57. hükümet açısından bu durum geçerli olmamıştır. Yasa değişikliği nasıl yapılır?
Mecliste yasa tasarısı gündeme gelir. Bu Adalet Komisyonu'na gider, buradan da genel kurula gelir ve oylanır. Bu prosedürün Bakanlar Kurulu ile ilgisi yoktur. 57. Hükümeti oluşturan 3 partiden MHP söz konusu yasa değişikliklerine karşı çıkmıştır ve MHP'li milletvekilleri de bu yönde hareket etmiştir. meclisteki diğer bütün partiler o yasa değişiklik paketini desteklediği için MHP mecliste azınlıkta kalmıştır. Bunun hükümet ile bir ilişkisi yoktur. Konunun detayları için şu adresini verdiğim meclis tutanaklarına bakabilirsiniz.
Diğer bir kafa karışıklığınız da sürekli olarak gündeme getirilen 3'lü imza konusuna. O belgenin daha net okunabileceği büyük versiyonu şu:
http://i195.photobucket.com/albums/z266/i_upload/karar_metni.png
Bu Bakanlar Kurulu kararı değildir. Görüldüğü üzere sadece parti liderlerinin imzasını taşıyan partiler araı bir protokoldür. Ayrıca idam cezasının kaldırılması ile de uzaktan yakından alakası yoktur.
1) Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, daha önceki hükümetler döneminde altına imza atılan uluslararası yükümlülükleri gereği, Türk yargısı tarafından verilen idam hükmünün infaz edilmesinden önce Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne yapılan başvurunun sonucunu bekleme taahhüdü vardır. Ancak, karar metninde de belirtildiği üzere, AİHM'nin kararları Türkiye Cumhuriyeti açısından bağlayıcı nitelik taşımamaktadır.
Metinde belirtilen nokta, uluslararası yükümlülüklerden kaynaklanan süreç tamamlanıncaya kadar idam dosyasının Başbakanlık'ta bekletileceğidir. Süreç sonunda idam dosyasının meclise gönderileceği belirtilmektedir. Meclis tarafından onanırsa, Abdullah Öcalan'ın infazı gerçekleşecektir.
Devlet Bahçeli'nin altında imzasının olduğu belge budur. Bu belgenin idam cezasının kaldırılması şeklinde yorumlanması mümkün değildir. Ortada somut bir gerçek vardır. Yoruma, kişisel değerlendirmeye açık bir durum söz konusu değildir.
Aksi yöndeki ifadelerin yalan ve iftira olduğu son derece açıktır.
2) İdam cezasının kaldırılması yasa değişikliği gerektirir ve yasama organı olan TBMM'nin yetki alanındadır. Liderler zirvesi ile idamın kaldırıldığını, altında da bir parti liderinin imzasının olduğunu söylemek iftira olmanın yanı sıra somut bir cehalet ve düşük zeka seviyesi göstergesidir.
Her şey bir yana akıllara şu soru gelir: Eğer 12 Ocak 2000 tarihindeki bu açıklama ile idam cezası kaldırıldıysa, 2 Ağustos 2002 tarihinde TBMM'nin 21. Dönem 4. Yasama Yılı 125. birleşiminde kaldırılan şey nedir?
İdam cezasının kaldırılmasını da içeren ve kamuoyunda "AB'ye uyum paketi" olarak bilinen yasa değişikliklerinin yapıldığı söz konusu meclis oturumunun tutanakları şu adreste mevcuttur:
http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/t...E1=1&PAGE2=145
Alın size belge . Daha ne istiyorsunuz ?
kardes belge dedigin senin yazilarindan olusuyor..;)..
bakiniz arkadasta ne güzel dile getirmis neden sayin bahceli sineyi millete dönmedi..bu konuda ne kadar belge diye yazi sunarsan sun kardes bahceli bu konuda samimi olmadigini ikili oynayarak göstermistir..
sen hem imza at hemde genel kurulda karsi oy kullan sonrada secim meydaninda biz asamadik diye urgan at...
MHP idam cezasının kaldırılmasına karşıydı ve bu yönde hareket etti. Mecliste yeterli sayısı olmadığı için MHP dışında kalan 4 partinin (AKP de dahil) istediği oldu.
Ne güzel, her parti istediği politikayı izleyebilir.
Ama ortada yukardaki gibi bir belge varken nasıl MHP'ye tutarsız değil diyeceğiz..İdamın kaldırılmasını istemeyen bir parti,
1.Lideriyle o çok istediği idamın geciktirilmesine imza atmaz
2.İmza attıysa bile bu konuyu bir daha gündeme getirmez (hele urgan atarak) ki oy kaybetmesin ;)
Ne diyorsun kardeş yaa ? İlla beni MHP ci mi yapacan? Ben bazı kişileri ayıklamaya uğraşırken sen beni ayıklamaya uğraşıyorsun. Bu yaptığın çok ayıp çok !
Sen de AK bir gençsin unutma,HAKK davası davamız. Kendimi sana savunmayacağım,sen nasıl istiyorsan öyle gör beni ! Yazık sana genç yazık ! Bula bula beni buldun,MHP'yi ve Bahçeli'yi sevmediğimi scorpio arkadaşa özel mesajla belirttim illa attığım mesajı mı buraya koymam gerekiyor,seni inandırmam için.
Herhalde yönetici falansın o yüzden ona güvenerek bana böyle iftira atıyorsun ! LİDERİM TAYYİP ERDOĞAN , YÖNÜM AKP.
Sana gelince işbara,
MHP ve BAHÇELİ hakkında düşüncelerim tamamen bitiksiniz gözümde ben liderimden gayrısını bilmem.
kardes hic ama hic inandirici degilsin..mesajlarin seni cok cabuk ele veriyor..birincisi akp degil ak parti ikincisi ben iftira atmiyorum mesajlarindan yola cikiyorum ücüncüsü nasil oluyorda hepiniz ayni anda üye oldunuz ve ayni konularda bitiverdiniz, birbirinize satastiniz..
biz burada nicelerini gördük kardes o yüzden artik insan sarrafi olduk diyebiliriz insallah yaniliyoruz diyelim ama yanilmadigimizi sende iyi biliyorsun, mesajlarinla bizi yanilt kardes ;)
Sana gelince işbara,
Birader gönderdiğin hiçbir mesaj samimi değil. Hepsi yapmacık. Konu hakkında doğru dürüst bir bilgin ve birikimin yoksa, konuya iştirak edemiyorsan; oku ve birşeyler öğrenmeye çalış. Bak benim yeteri kadar bilgim yok, o yüzden sadece takip ediyorum. Araya nifak tohumları sokma. İkide bir de ben AK Partiyi savunuyorum, çürükleri ayırıyorum diye naralar atma. Bir de burada birinin birisine iftira atıldığı tespit edilirse, o kişi yönetici dahi olsa gereği yapılır. Merak etme sen...
ak_kuzen_
01-01-2008, 23:16
Sana gelince işbara,
kardes hic ama hic inandirici degilsin..mesajlarin seni cok cabuk ele veriyor..birincisi akp degil ak parti ikincisi ben iftira atmiyorum mesajlarindan yola cikiyorum ücüncüsü nasil oluyorda hepiniz ayni anda üye oldunuz ve ayni konularda bitiverdiniz, birbirinize satastiniz..
biz burada nicelerini gördük kardes o yüzden artik insan sarrafi olduk diyebiliriz insallah yaniliyoruz diyelim ama yanilmadigimizi sende iyi biliyorsun, mesajlarinla bizi yanilt kardes ;)
Ya hu kardeşim o adamlar kimse onlardan bana ne ? Ben bugün de ESKİ CHP'liyim diyen birine yazdım !
Bence yanılıyorsun sen,araştır beni sana ismimi soy ismimi ve hangi teşkilatta olduğumu yazıyorum şimdi ;
MEHMET SOYKUK - KAYSERİ / MELİKGAZİ (GESİ) teşkilatındayım.
Yok ille beni istemeyeceksen, forumun senin olsun. Yineliyorum,seni inandırmaya ihtiyacım yok,herkes benim kasabam da ne olduğumu biliyor.Doğru ya sanal ekran,bilemezsiniz. O zaman sen CHP'lisin burada gelmiş AKP li rolleri kesiyorsun,vs. mi demem lazım sana ? Ben şüphelendiklerimin üzerine gittim,dün ve bugün. Yanlış birşey yapmışsam özür diledim orada da. İlle beni çıldırtacak mısınız siz? Kaç yıllık siyasetçiyim,bu kadarını görmedim. YAZIK !
Ak partili olduğunu iddaa eden arkadaşlar herhalde AK partili diğer insanlar kendilerinin öyle olmasını istiyor diye Ak partili olmamıştır, o halde aynı arkadaşlar buradaki bir arkadaşla uyuşmayarak(ki bu doğaldır) hemen MHP'li olmaz..AK partili olmakla bu forumdakiler ya da Ak parti kazanmıyor ki, siz kazanıyorsunuz, dolayısıyla herkes özgür seçiminde.. ;)
İşbara Kağan
01-01-2008, 23:25
Ne güzel, her parti istediği politikayı izleyebilir.
Ama ortada yukardaki gibi bir belge varken nasıl MHP'ye tutarsız değil diyeceğiz..İdamın kaldırılmasını istemeyen bir parti,
1.Lideriyle o çok istediği idamın geciktirilmesine imza atmaz
2.İmza attıysa bile bu konuyu bir daha gündeme getirmez (hele urgan atarak) ki oy kaybetmesin ;)
Diyelim ki öyle şartlar var ki MHP imzalamak zorunda kaldı..
Ama adama sormazlar mı, sen idam isteyip AKP'ye urgan atıyorsun ya bu imza nedir? Madem bu kadar büyük bir hayatiyeti var idamın pekala imza atmayabilirdin, hükümetten çekilebilirdin..Urganlarla komik duruma düşmeyi göze alacak kadar önemliyse bu mesele, değil mi?
Değerli kardeşim, siz şaka mı yapıyorsunuz?
O bahsedilen protokolü gayet net okunabilecek şekilde buraya ekledim. Altına da ne anlama geldiğini açıkladım. Hala bunun yasa tasarısı ya da buna yönelik ön imza olduğunu söylüyorsunuz. Aslında bunlar o kadar ipe sapa gelmez laflar ki, ama yine de cevap vereyim:
Öncelikle o protokolün tarihine bakınız. Sonra da idam cezasını da kaldıran yasa değişikliklerinin tarihine bakınız. Bu ne menem bir yasa tasarısıdır ki yıllar sonra yasalaşmış. Bu söylenilen şeyin yalan olduğu gayet açık.
O metinde idam cezasının kaldırılması üzerinde mi uzlaşılmış? Okumuyor musunuz, yoksa anlamıyor musunuz? Gerçekten altında 3 imza bulunan o metni okudunuz mu? Eğer okuduysanız çok net bir şey soruyorum: O metinde nasıl bir yasal düzenleme üzerinde uzlaşılmış? Bakın bu çok net bir soru...
İdam cezasının kaldırılmasını da içeren AB uyum paketinin hazırlanmasına MHP en ufak bir katkıda bulunmamıştır. Bu yasa teklifinin o protokolle en ufak bir ilgisi yoktur. MHP hükümetten çekilebilirdi demişsiniz. O yasal düzenleme paketi meclise geldiğinde zaten erken seçm kararı alınmıştı. Hala hükümetten çekilmekten bahsediyorsunuz. Anlamıyor musunuz, yoksa anlamayan adam taklidi mi yapıyorsunuz? O tarihte Devlet ey'in önerdiği tarihte erken seçim kararı zaten çoktan alınmıştı.
peki o yapilan protokolün geregi yapildimi yoksa o sadece kagittami kaldi? neden öyle bir protokole gerek duyuldu bu arada ben hala daha sizden bir önceki mesajimda saydigim belgeleri beklemekteyim...
İdamı kaldıran düzenleme meclise geldiğinde DSP ve ANAP protokole aykırı davranmış oldu. Çünkü protokolde idam hükmünün meclis genel kuruluna yollanacağı yer alıyordu. Bu tarihte seçim kararı zaten alınmıştı. MHP de takip eden süreçte bu yasama sürecine hep muhalefet etti. Tekrar ediyorum meclisteki 4 partiden AB uyum paketine karşı çıkan tek parti MHP idi. AKP de dahil diğer bütün partiler bu sürece destek verdi.
Sürekli olarak belgeden bahsediyorsunuz. Belge nedir? Meclis'te gerçekleşen bir süreç için meclis tutanaklarından ala belge olur mu? Bakın meclis tutanakları diyorum, anlıyor musunuz? Ben meclis tutanaklarının adresini vermedim mi? O tutanaklarda benim söylediklerimin aksi yönünde bir şey var mı? Şaka mı yapıyorsunuz, kamera şakası mı bu? Kamera nerede?
loneliness
01-01-2008, 23:26
Türkiye Büyük Millet Meclisi
Genel Kurul Tutanağı
21. Dönem 4. Yasama Yılı
125. Birleşim 02/Ağustos/2002 Cuma
MEHMET ALİ ŞAHİN (İstanbul) - Sayın Başkan, değerli arkadaşlarım; hepinize saygılar sunuyorum.
Sayın İsmail Köse'nin bu kürsüde söylemiş olduğu, benim çok beğendiğim bir sözü vardır "düzgün oturup, doğru konuşalım" demişlerdir.
İSMAİL KÖSE (Erzurum) - Evet, doğru, hakkımızı da koruruz.
MEHMET ALİ ŞAHİN (Devamla) - Evet, düzgün oturup doğru konuşalım. Biraz önce Sayın Aydın buraya çıkıp "Apo'yu hangi şartlarla teslim ettiniz" sorusunu yönelttiler. Sayın Aydın, çok geç kaldınız, üçbuçuk yıl önce, hükümeti kurarken soracaktınız bunu, liderler zirvelerinde, hükümette, Bakanlar Kurulunda soracaktınız bunu; şimdi sormanızın hiçbir anlamı kalmamıştır. (AK Parti sıralarından alkışlar)
İSMAİL KÖSE (Erzurum) - O zaman söyledik, söyledik o zaman.
KORAY AYDIN (Ankara) - O zaman da söyledik.
MEHMET ALİ ŞAHİN (Devamla) - Bakın "biz, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin vermiş olduğu tedbir kararı sebebiyle, liderler zirvesinde almış olduğumuz bir karar ve protokol sonucu Abdullah Öcalan'ın dosyasını bekletmek zorunda kaldık" dediniz. (MHP sıralarından "hayır, hayır" sesleri) Öyle söylediniz.
Peki, Abdullah Öcalan kadar tehlikeli olan, karakollarımızı basıp 33 erimizi şehit eden, onun sağ kolu Şemdin Sakık'ın dosyası 1 yıldır Adalet Komisyonunda bekliyor; hangi üyeniz, Sayın Başkan, bunu, bir an önce gündeme alın, Genel Kurula indirelim dediniz; Adalet Komisyonundaki hangi üyeniz böyle bir talepte bulundu? (AK Parti sıralarından alkışlar)
İSMAİL KÖSE (Erzurum) - Siz söyleseydiniz, siz de teklif edebilirdiniz.
MEHMET ALİ ŞAHİN (Devamla) - Onunla ilgili tedbir kararı yok.
Bakın, Sayın Köse, düzgün oturup doğru konuşalım. Şimdi, buraya çıkıyorsunuz, seçim kararı alındı diye bir deriden ikinci bir çarık çıkarmak istiyorsunuz. Siz, bu deriyi 1999 öncesi çarık olarak kullandınız; başka çarık çıkmaz. Bakın, başka çarık çıkaramazsınız; bitti... Bitti... (AK Parti sıralarından alkışlar)
Sayın Mehmet Gül biraz önce çıktı ve dedi ki "Siz, Apo'yu affetmek istiyorsunuz" (MHP sıralarından "Yalan mı?.. Yalan mı?.." sesleri)
Değerli arkadaşlar, eğer, şu anayasa değişikliğiyle ilgili teklifimize - 53 imzamız hazır- destek verseydiniz, geçen akşam teklif Adalet Komisyonunda görüşülürken, bu maddeyi ayrıca görüşelim, anayasa değişikliği şeklinde getirelime destek verseydiniz, oradaki 5 üyenizle, bakın, bu maddenin paketin dışına çıkarılmasıyla ilgili verilmiş olan önergeyi orada destekleyerek, paketin dışına çıkarılmasını sağlamış olsaydınız, bunu, çok daha doğru şekilde yapsaydık olmaz mıydı?
KORAY AYDIN (Ankara) - Burada... Burada...
ALİ GEBEŞ (Konya) - O zaman, Anayasayı nereye koyacağız?! (MHP sıralarından gürültüler)
MEHMET ALİ ŞAHİN (Devamla) - Değerli MHP'li arkadaşlarım, bakın, sizinle münakaşa etmek, kavga etmek için konuşmuyorum, "düzgün oturup doğru konuşalım" dedim, sabırlı olun.
Şimdi, siz, mevcut statü aynen devam etsin istiyorsunuz, bu konudaki mevcut yasalar aynen devam etsin istiyorsunuz; ama, bir taraftan da şu Ulusal Programı ilan ediyorsunuz ve diyorsunuz ki: "Onsekiz yıldır biz idamı infaz etmedik, bundan sonra da infaz etmeyeceğiz."
Sayın Devlet Bahçeli -ben, kendisini çok ciddî bir devlet adamı olarak bilirim ve inanıyorum ki, arkadaşlarımız da benim bu düşünceme katılırlar- 25 Haziran 2002 tarihinde Hürriyet Gazetesinden Ertuğrul Özkök'le bir mülakat yaptı. (MHP sıralarından "kiminle yaptı?" sesleri) Sayın Bahçeli'yle, Başbakan Yardımcımızla... Burada söylediklerinden birkaç cümle okumak istiyorum: "Bizim, ölüm cezalarının uygulanmayacağı yolunda bir moratoryumumuz var, moratoryum ilan ettik. Buna sadığız -Sayın Bahçeli söylüyor- idam cezasının kaldırılmasını orta vadeli bir karar olarak ilan ettik, buna sadığız."
MUSTAFA ZORLU (Isparta) - Çarpıtma! Çarpıtma!
NESRİN ÜNAL (Antalya) - Nerede yazıyor?
MEHMET ALİ ŞAHİN (Devamla) - Bakınız, Sayın Özkök soruyor, diyor ki: "Sayın Bahçeli, bazı milletvekilleri, biraz da seçim ortamının etkisiyle, 'getirin şu dosyayı Mecliste oylayalım derlerse' ne olacak?" Sayın Bahçeli aynen şöyle diyor: "İdam cezaları uygulanmayacak diyen o moratoryumu kim imzaladı, altında bizim imzamız yok mu; elbette imzamıza sadık kalacağız." (AK Parti ve DYP sıralarından alkışlar) Bu, ciddî bir devlet adamının çok samimî ifadeleridir. Beni asıl hayrete düşüren, Sayın Bahçeli böyle söylerken MHP sözcülerinin buraya çıkıp "biz idam edecektik; ama, bizim dışımızdaki gökkuşağı koalisyonu buna mani oldu" diye bir ifade kullanmasıdır.
MEHMET ERGÜN DAĞCIOĞLU (Tokat) - Grup disiplini işliyor onlarda!
MEHMET ALİ ŞAHİN (Devamla) - Bakın, değerli arkadaşlarım, şu andaki mevcut durum devam ederse asıl o zaman teröristlerin ve teröristbaşının salıverilmesi riski var. 1995'te erteleme yasası çıktı, teröristler çıktı; 1999'da, eğer, 14 üncü madde kapsamında olanlar dışarıda kalmasaydı, Meclis onu da alabilirdi isterse...
MEHMET TELEK (Afyon) - 74 affına "evet" diyenler de var burada!
MEHMET BEKÂROĞLU (Rize) - Aftan çıkmış kaç kişi var bu Mecliste?!
MEHMET ALİ ŞAHİN (Devamla) - Bakın, erteleme yasaları, şartla salıverme yasaları her zaman çıkabilir; şu anda bu risk var ve bakın, hiçbir değişiklik yapılmasa, erteleme yasası, şartla salıverme yasası çıkarılmasa dahi, Terörle Mücadele Kanununun 17 nci maddesine göre, teröristbaşı başta olmak üzere, idama hüküm giymiş tüm teröristlerin, 17 nci maddeye göre -şu anda üçbuçuk yıldır cezaevindedir- otuzüçbuçuk yıl sonra çıkma ihtimali var; bütün bunların önünü keselim diyoruz. Bunların önünün kesilmesinin yolu, idam cezalarının ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çevrilmesi, bunlar için şartla salıvermeden, ertelemeden ve aftan yararlanamayacağı şeklinde bir düzenleme yapılmasıdır...
SALİH KAPUSUZ (Kayseri)- Anayasaya koymak lazım.
MEHMET ALİ ŞAHİN (Devamla)- ... ve bunu, Anayasaya koymaktır. Niye, Anayasaya koymaktır; çünkü, yasayı değiştirmek çok kolaydır.
ALİ GEBEŞ (Konya)- Anayasada yazılı.
MEHMET ALİ ŞAHİN (Devamla)- Yasayı değiştirmek kolay olduğu için, anayasal güvenceye kavuşturulmalıdır. Biz, baştan beri bunu söylüyoruz ve keşke, bu idamla ilgili, idamın kaldırılması ve müebbet ağır hapis cezasıyla ilgili düzenlemeyi biz, anayasal güvenceli olarak yapmış olsaydık, ben inanıyorum ki, MHP'li arkadaşlarımız da buna destek vereceklerdi.
O bakımdan, bu önergemizin kabulü istikametinde, biz, Grup olarak oy kullanacağız. Değerli milletvekili arkadaşlarımızın da bu hususu düşünmelerini, düşünerek oy kullanmalarını istirham ediyorum.
Bu önemli konuların hiçbir zaman siyasete malzeme yapılmamasını, istismar konusu yapılmamasını, bir kez daha, bir arkadaşınız olarak hatırlatıyor, hepinize saygılar sunuyorum efendim. (AK Parti sıralarından alkışlar)
http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/tutanak_g_sd.birlesim_baslangic?P4=8070&P5=B&page1=17&page2=17
İşbara Kağan
01-01-2008, 23:30
M.ALİ ŞAHİN
Bugün, bu teklifin geneli üzerinde yapılan konuşmalarda da ifade edildiği gibi, Avrupa Birliğine girme hedefi, siyasî partileri de aşmış; devletimizin, ülkemizin bir ulusal projesi haline gelmiştir. Nasıl ki, 15 üye ülke ve aday ülkeler, birtakım kriterleri kabul ederek girmişler ve aday olmuşlarsa, Türkiye de, eğer, Avrupa Birliğine girmek istiyorsa, bu kriterleri ülkesine taşımak durumundadır.
Birçok kriter içerisinden bir tanesi de ölüm cezasının kaldırılmasıdır. Ölüm cezasının kaldırılmasını Parti olarak, Grup olarak biz de istiyoruz.
http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/tutanak...GE1=57&PAGE2=57
Neyse siz alkışlaya durun .
ak_kuzen_
01-01-2008, 23:32
İşbara ;
Hayır , öyle dememiştir. Neden çarpıtıyorsun herşeyi ?
loneliness kardeşin yolladıklarını okudun mu ?
Sana gelince işbara,
Ya hu kardeşim o adamlar kimse onlardan bana ne ? Ben bugün de ESKİ CHP'liyim diyen birine yazdım !
Bence yanılıyorsun sen,araştır beni sana ismimi soy ismimi ve hangi teşkilatta olduğumu yazıyorum şimdi ;
Yok ille beni istemeyeceksen, forumun senin olsun. Yineliyorum,seni inandırmaya ihtiyacım yok,herkes benim kasabam da ne olduğumu biliyor.Doğru ya sanal ekran,bilemezsiniz. O zaman sen CHP'lisin burada gelmiş AKP li rolleri kesiyorsun,vs. mi demem lazım sana ? Ben şüphelendiklerimin üzerine gittim,dün ve bugün. Yanlış birşey yapmışsam özür diledim orada da. İlle beni çıldırtacak mısınız siz? Kaç yıllık siyasetçiyim,bu kadarını görmedim. YAZIK !
bir kez daha diyorum akp degil ak parti..gerci senin icin akp olabilir ;)
kardes bana gövde gösterisi yapmaya kalkisma..birbirimizi kandirmayalim o chp liyim diyenlerde yapmacikti ve o iki arkadas banlandi..
ben senide samimi bulmuyorum ak partili olmadigindan eminim yazdiklarin herseyi ortaya koyuyor..ayni anda üye olan arakdaslar birbirlerine satasiyorlar, akli sira akpartiliyiz diyorlar ve icimize nifak tohumlari ekmeye calisiyorlar..
iftirami degil mi zaman herseyi gösterecek ;)...cünkü biz burada kimleri gördük burada tiyatro yok ya oldugunuz gibi görünün yada göründügünüz gibi olun...
loneliness
01-01-2008, 23:46
MEHMET ALİ ŞAHİN (Devamla) - Evet, düzgün oturup doğru konuşalım. Biraz önce Sayın Aydın buraya çıkıp "Apo'yu hangi şartlarla teslim ettiniz" sorusunu yönelttiler. Sayın Aydın, çok geç kaldınız, üçbuçuk yıl önce, hükümeti kurarken soracaktınız bunu, liderler zirvelerinde, hükümette, Bakanlar Kurulunda soracaktınız bunu; şimdi sormanızın hiçbir anlamı kalmamıştır. (AK Parti sıralarından alkışlar)
İSMAİL KÖSE (Erzurum) - O zaman söyledik, söyledik o zaman.
KORAY AYDIN (Ankara) - O zaman da söyledik.
MEHMET ALİ ŞAHİN (Devamla) - Bakın "biz, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin vermiş olduğu tedbir kararı sebebiyle, liderler zirvesinde almış olduğumuz bir karar ve protokol sonucu Abdullah Öcalan'ın dosyasını bekletmek zorunda kaldık" dediniz. (MHP sıralarından "hayır, hayır" sesleri) Öyle söylediniz.
Peki, Abdullah Öcalan kadar tehlikeli olan, karakollarımızı basıp 33 erimizi şehit eden, onun sağ kolu Şemdin Sakık'ın dosyası 1 yıldır Adalet Komisyonunda bekliyor; hangi üyeniz, Sayın Başkan, bunu, bir an önce gündeme alın, Genel Kurula indirelim dediniz; Adalet Komisyonundaki hangi üyeniz böyle bir talepte bulundu? (AK Parti sıralarından alkışlar)
Şimdi, siz, mevcut statü aynen devam etsin istiyorsunuz, bu konudaki mevcut yasalar aynen devam etsin istiyorsunuz; ama, bir taraftan da şu Ulusal Programı ilan ediyorsunuz ve diyorsunuz ki: "Onsekiz yıldır biz idamı infaz etmedik, bundan sonra da infaz etmeyeceğiz."
Sayın Devlet Bahçeli -ben, kendisini çok ciddî bir devlet adamı olarak bilirim ve inanıyorum ki, arkadaşlarımız da benim bu düşünceme katılırlar- 25 Haziran 2002 tarihinde Hürriyet Gazetesinden Ertuğrul Özkök'le bir mülakat yaptı. (MHP sıralarından "kiminle yaptı?" sesleri) Sayın Bahçeli'yle, Başbakan Yardımcımızla... Burada söylediklerinden birkaç cümle okumak istiyorum: "Bizim, ölüm cezalarının uygulanmayacağı yolunda bir moratoryumumuz var, moratoryum ilan ettik. Buna sadığız -Sayın Bahçeli söylüyor- idam cezasının kaldırılmasını orta vadeli bir karar olarak ilan ettik, buna sadığız."
Evet madem o kadar istekliydi idam konusunda mhp liler neden o güne kadar meclise bunu getirmediler.. İkincisi Bahçeli o bahsettiği moratoryumda ne oluyor acaba ;) ;) ;)
İşbara Kağan
01-01-2008, 23:47
Bakınız Ağustos 2002’de TBMM’de , AB’ye uyum yasaları adı altında 14 yasada değişiklik yapmayı öngören bir yasa değişikliği teklifi görüşülmüş. Yasanın 1.Maddesinde idamın kaldırılması var. 1 Ağustos 2002 tarihinde MHP , teklifin maddelerine geçilmesi için yapılan oylama da bile '' red '' oyu kullanarak zaten idamın kaldırılmasına ve AB uyum yasalarına en başından beri karşı çıkmış . Ama 437 Milletvekilinin katıldığı oylamada , 323 kabul , 2 çekimser , 117 red (MHP) oyu verilerek yasa teklifinin maddelerine geçilmiş . Dikkat ediniz sadece MHP ret oyu veriyor . Bu arada AKP ' li vekiller de '' kabul '' oyu veriyorlar ...
http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/t...E1=54&PAGE2=54
ERDOĞAN : İDAM KALKSIN
AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, idam cezasının tamamen kaldırılması gerektiğini belirterek ''Bunun için hükümete destek vermeye hazırız'' dedi.
Partisinin Silivri İlçe Başkanlığı'nın açılışına katılan Erdoğan, ilçeye gelişinde kalabalık bir partili grubu tarafından karşılandı.
Erdoğan, açılışta yaptığı kısa konuşmada, Avrupa Birliği'ne (AB) giden yoldaki bütün engellerin kaldırılması gerektiğini söyledi.
''AB'ye evet'' diyenlerin başında geldiklerini kaydeden Erdoğan, ''Türkiye, artık AB'nin kenar mahallesi olmaktan kurtarılmalı. İdam cezası tamamen kalkmalı. Bunun için hükümete destek vermeye hazırız. Kürtçe eğitime hayır, ama ana dilde yayına evet'' diye konuştu.
Erdoğan, MHP'nin hükümetten çekilmesi durumunda DSP-ANAP koalisyonunu destekleyeceklerini ifade ederek, ''Yeter ki, Kasım ayında seçime gidelim'' dedi.
Açılışa, AK Parti İstanbul İl Başkanı Alaattin Büyükkaya'nın yanı sıra çok sayıda partili katıldı.
http://webarsiv.hurriyet.com.tr/2002/06/10/137553.asp
Aslında sorulacak tek bir soru var .
Anayasayı değiştirebilecek ve idam cezasını geri getirebilecek güce sahipsin .
Sen neden asmıyorsun ?
[i][color=navy] Bu ne menem bir yasa tasarısıdır ki yıllar sonra yasalaşmış. Bu söylenilen şeyin yalan olduğu gayet açık.
Yasalar genelde yasa tasarılarından sonra yasalaşır :)
O metinde idam cezasının kaldırılması üzerinde mi uzlaşılmış? Okumuyor musunuz, yoksa anlamıyor musunuz? Gerçekten altında 3 imza bulunan o metni okudunuz mu? Eğer okuduysanız çok net bir şey soruyorum: O metinde nasıl bir yasal düzenleme üzerinde uzlaşılmış? Bakın bu çok net bir soru...
Başına bakın "karar metni" demek ki böyle bir karar alınmış.
Sonuna bakın "Devlet Bahçeli imzası" demek ki Devlet bahçeli kabul etmiş. İmza namustur hukukta ;) Yani yalan demek mümkün değil.
Karar AİHM nin Türk mahkemelerinin idam kararını reddemesini konu almakta karara ters düşmemek adına geciktirici ihtiyadi tedbir uygulamasının yapılacağından bahsetmektedir."hukuka saygı" vb yumuşatıcı ifadeler de kararın konusunu değiştirmez.
Sağına bakın soluna bakın aşağıdan yukarıya, yukarıdan aşağıya, her türlü okuyun bu kadar Bahçeli'nin tutarsızlığını gösterir.Bahçeli idam konusunda urgan atacak kadar gözü dönmüş haldeyken nasıl geciktirmelere prim verecektir.
Mesele idamın kaldırılması ya da kaldırılmaması değil, Türkiye'deki siyasetin kirliliğidir.Bazıları milletin hafızasının balık hafızası olduğunu sanıyor.
ak_kuzen_
01-01-2008, 23:53
Sana gelince işbara,
kardes bana gövde gösterisi yapmaya kalkisma..birbirimizi kandirmayalim o chp liyim diyenlerde yapmacikti ve o iki arkadas banlandi..
ben senide samimi bulmuyorum ak partili olmadigindan eminim yazdiklarin herseyi ortaya koyuyor..ayni anda üye olan arakdaslar birbirlerine satasiyorlar, akli sira akpartiliyiz diyorlar ve icimize nifak tohumlari ekmeye calisiyorlar..
iftirami degil mi zaman herseyi gösterecek ;)...cünkü biz burada kimleri gördük burada tiyatro yok ya oldugunuz gibi görünün yada göründügünüz gibi olun...
Benim gövde gösterisi filan yaptığım yok,yalan söyleme ! Burada tiyatro oynayan varsa o da sensin ! Bazı arkadaşlar da bilmiyormuşum narası atmışlar bana,yıllarca siyaset yapmış biriyim. mavera senin gibisini görmedim,siten senin olsun kardeşim.
Bildiklerimle beraber sır oluyorum,AK Partim'den de senin gibi laga luga yapanlar yüzünden vazgeçmem ! Sen burada laga lugalarına devam edebilirsin ! Herkes benim gibi olmaz,haberin ola ! Şovenist misin nesin buraya karşıma geçmiş AK Partiliyim de sen değilsin diye şov yapmaya kalkışıyorsun ! Sana son sözüm herkesi kendin gibi bilme ! Şovenist zihniyetini varsın kim şikayet ederse etsin,ben seninle tartışıp partime zarar verme niyetlisi değilim ! Ama umarım görevini layık eden biri alır ! Sen burada olursan herkesi kaçıracaından eminim !
Var sen yap hesabını,hadi diğer AK kardeşler ;
ALLAHA EMANET OLUN ! Gidiyorum !
Duygu'Seli~
01-02-2008, 00:01
Daha dün şu yazıyı yazdın arkadaşım:
Alıntı:ak_kuzen
Yahu kardeşler ;
Yine yanılgıya düşmeyelim,Başbakanım bunların eli sıkılmaz demedi mi ? Fanatik akpliyim ama mhp'ye de birazcık ta olsa sempatim var. Belki Bahçeli inadına yaptı. Olamaz mı sizce ?
''Ayrıca benim GÜL'ümü seçtirmeselerdi gözümden tamamen düşerlerdi,siz ne diyorsunuz kardeşler ? TÜRKEŞ değil eski başkanı kim olursa olsun tamamen sempatim giderdi. İNADINA AKP İNADINA TAYYİP, İNADINA GÜL. Ama doğrularla hareket etmeye çalışıyorum orası başkadır.Bahçeli'nin de hoşuma gitmeyen şeyleri olmadı değil ama bu değildir bence. Çünkü benim başbakanımda sıktı elini demek ki ben olsam bende sıkabilirim.Başbakan'ım yanılmaz. GÜL'de seçildi, oh olsun CHP zihniyetine,MHP bu konu da doğrusunu yaptı.''
Dün Mhp doğru yaptı diyorsun bu günde bitiksiniz diyorsun ne iş..? :-\ Dün doğrularla hareket edelim suçlamayalım Bahçeliyi dedin,bu günde kalkmış Apoyuda çıkarsa haklıdır başbakanım diyorsun.. Kendinle,sözlerin ve hareketlerinle tamamen bir çelişki içindesin..
Bu arada kusura bakılmasın deminden beri izliyorum abilerim ne güzel belgeler sunuyorlar,konuşmayacağım dedim araya girmiyeyim dedim ama dayanamadım.. :-[
Sana gelince işbara,
Benim gövde gösterisi filan yaptığım yok,yalan söyleme ! Burada tiyatro oynayan varsa o da sensin ! Bazı arkadaşlar da bilmiyormuşum narası atmışlar bana,yıllarca siyaset yapmış biriyim. mavera senin gibisini görmedim,siten senin olsun kardeşim.
Bildiklerimle beraber sır oluyorum,AK Partim'den de senin gibi laga luga yapanlar yüzünden vazgeçmem ! Sen burada laga lugalarına devam edebilirsin ! Herkes benim gibi olmaz,haberin ola ! Şovenist misin nesin buraya karşıma geçmiş AK Partiliyim de sen değilsin diye şov yapmaya kalkışıyorsun ! Sana son sözüm herkesi kendin gibi bilme ! Şovenist zihniyetini varsın kim şikayet ederse etsin,ben seninle tartışıp partime zarar verme niyetlisi değilim ! Ama umarım görevini layık eden biri alır ! Sen burada olursan herkesi kaçıracaından eminim !
güle güle 8)..yoklugunu inan hic ama hic aramayacagiz kardes...bu arada ak parti yazmayi ögrenmissin var sende gelisme..
İşbara Kağan
01-02-2008, 00:04
Vallahi ben yazmaktan yoruldum , siz anlamamaktan yorulmadınız . Gerçi yazdıklarımı okuma zahmetinde bulunsaydınız anlardınız . Bir kere sizin MHP'yi idam konusunda eleştirebilmeniz için , idam cezasının kaldırılmasına karşı olmanız gerekir . Fakat belgelerle de gördük ki , karşı değilmişsiniz . Karşı olmak bir tarafa , idam cezasının kaldırılması için elinizden geleni yapmışsınız . Hal böyleyken MHP'yi idam konusunda eleştirmenize , inanın bir anlam veremiyorum . Demek yine saplantılarınız aklınızın ve mantığınızın önüne geçti . Diyecek bir şey bulamıyorum . Çünkü Allah sizi de böyle yaratmış . Bizim de bunu sorgulamak haddimize değildir .
Nice AK günlere ...
Esenlikler dilerim .
Aslında sorulacak tek bir soru var .
Anayasayı değiştirebilecek ve idam cezasını geri getirebilecek güce sahipsin .
Sen neden asmıyorsun ?
Şimdi tam Bahçeli gibi konuştunuz :)
Ak partinin "illa da asalım" diye bir düşüncesi olduğunu size kim söyledi ?
Bu tek soruya tek soruyla karşılık verilir: madem bunda hayır görülüyor, Bahçeli orda, meclis burda, 70 milletvekili orda..
Az milletvekili var diye üzülmesin yani, böyle bir çıkış yaparsa sonra ki dönem 400 milletvekili kapatır, yine asar:)
Mhp sunsun yasa teklifini kabul etmezse AK parti suçludur, elini tutan mı var, en az 70 oy var ki "asalımmm!" diyecek ;)
Ama o yetmiş oy bakalım bir sonra ki dönem kaça inecek ;)
Böyle gereksiz işlerle uğraşmıyor partimiz...
MHP sen neden asmıyorsun ?..
Vallahi ben yazmaktan yoruldum , siz anlamamaktan yorulmadınız . Gerçi yazdıklarımı okuma zahmetinde bulunsaydınız anlardınız . Bir kere sizin MHP'yi idam konusunda eleştirebilmeniz için , idam cezasının kaldırılmasına karşı olmanız gerekir . Fakat belgelerle de gördük ki , karşı değilmişsiniz . Karşı olmak bir tarafa , idam cezasının kaldırılması için elinizden geleni yapmışsınız . Hal böyleyken MHP'yi idam konusunda eleştirmenize , inanın bir anlam veremiyorum . Demek yine saplantılarınız aklınızın ve mantığınızın önüne geçti . Diyecek bir şey bulamıyorum . Çünkü Allah sizi de böyle yaratmış . Bizim de bunu sorgulamak haddimize değildir .
Nice AK günlere ...
Esenlikler dilerim .
bak iste sen hala daha olayi anlamiyorsun..biz idama karsi degiliz biz apoyu zamaninda astiramayip ak partiye ihaleyi yikmaya calisan mhp ye gereken cevabi veriyoruz..
yoksa biz idam cezasina karsi olsaydik o zaman evet oyu kullanmazdik ama eger mhp bu kadar ciddi olsaydi o yasayi apo dan muaf tutabilirdi..
biz meydanlarda bize urgan atanlara cevap veriyoruz, o yüzden senin yazdiklarin hep bosta kaliyor kardes cünkü sen belge diye buraya sundugun internet sayfalariyla ancak kendi düsünce yapisina sahip ülkü ocagina takilan gencligi kandirabilirsin ;)..
Sana gelince işbara,
Giderken arkanda bıraktığın mektubun bile samimi olmadığını , 5 yaşında çocuğa okutsan anlar. Ben 6 ayı aşkın süredir bu forumdayım ve mavera' nın kimseyi forumdan kaçırdığını görmedim. Yanı sorun sen de. Aklın sıra duygu sömürmeye çalışıyosun ama onda bile başarılı olamıyosun. Kimseyi inandıramıyorsun. Ne yapalım sana güle güle. Yalnız foruma biraz takılsaydın birşeyler öğrenebilirdin. Senin için üzüldüm açıkçası.
İşbara Kağan
01-02-2008, 00:27
Nice AK günlere ...
Esenlikler dilerim .
bak iste sen hala daha olayi anlamiyorsun..biz idama karsi degiliz biz apoyu zamaninda astiramayip ak partiye ihaleyi yikmaya calisan mhp ye gereken cevabi veriyoruz..
yoksa biz idam cezasina karsi olsaydik o zaman evet oyu kullanmazdik ama eger mhp bu kadar ciddi olsaydi o yasayi apo dan muaf tutabilirdi..
biz meydanlarda bize urgan atanlara cevap veriyoruz, o yüzden senin yazdiklarin hep bosta kaliyor kardes cünkü sen belge diye buraya sundugun internet sayfalariyla ancak kendi düsünce yapisina sahip ülkü ocagina takilan gencligi kandirabilirsin ;)..
Bu konuyu gündeme getiren MHP değildir. Hatırlanırsa, seçim öncesi Erdoğan ve Gül meydan meydan dolaşıp kendilerine acındırmakla meşguldü. Küçük Emrah filmlerinin bu 2007 versiyonları gösterimdeyken, film aralarında da Milliyetçi Hareket'e Öcalan konusunda iftiralar atılmaktaydı.
Devlet Bahçeli'nin Erzurum mitinginde yaptığı açıklama ve "ip atma" meselesi bu iftiralara yanıttır. "Evet, biz asamadık. Sen ise 4.5 senedir iktidardasın. Buyur gel, sen as" demiştir Devlet Bey. "İpiniz yoksa, alın size ip" diye yardım da teklif etmiştir. Yani, bu konu özellikle Bahçeli tarafından gündeme getirilmiş değildir.
Koskoca meclis tutanağını , internet sayfası olarak adlandırmışsınız . Onun için siz söylediklerimi yine anlamamışsınızdır . Ama dedik ya Allah'ın takdiri diye .
Bu konuyu gündeme getiren MHP değildir. Hatırlanırsa, seçim öncesi Erdoğan ve Gül meydan meydan dolaşıp kendilerine acındırmakla meşguldü. Küçük Emrah filmlerinin bu 2007 versiyonları gösterimdeyken, film aralarında da Milliyetçi Hareket'e Öcalan konusunda iftiralar atılmaktaydı.
Devlet Bahçeli'nin Erzurum mitinginde yaptığı açıklama ve "ip atma" meselesi bu iftiralara yanıttır. "Evet, biz asamadık. Sen ise 4.5 senedir iktidardasın. Buyur gel, sen as" demiştir Devlet Bey. "İpiniz yoksa, alın size ip" diye yardım da teklif etmiştir. Yani, bu konu özellikle Bahçeli tarafından gündeme getirilmiş değildir.
Muhtemelen siz söylediklerimi yine anlamamışsınızdır . Ama dedik ya Allah'ın takdiri diye .
Şu "Allah'ın takdiri"ne bakın ki AK partili bir genç olarak sizden Devlet Bahçeli'ye olan engin saygınızın 10'da birini Abdullah Gül Ve Tayyip Erdoğan'a karşı göremiyoruz.Allah'ın takdiri..
Parti liderlerimiz ne diye acındırıyordu kendini acaba ?.. Ekonomi büyüdü, enflasyon tabana vurdu, askeri bir muhtıraya karşı durduk, alt yapıda üst yapı da MHP'nin hayal edemeyeceği revizyonlar yaptık, dış ilişkilerde ülkemizin haklı davalarını her platformda savunduk... vs vs diye mi?..
Acınacak bir durumumuz olmadı ki hiç ;)
Ha işte bazıları bunları konuşamadığı için ip atar, cumhuriyet elden gidiyor der, şehit cenazelerini istisar eder, chp- mhp aslında aynı babanın oğludur der. Ama en fazla bu kadar başarılı olur ...
Bizim boş laflara ve beyaz yalanlara karnımız tok da, forumu kirletmesen ???
İşbara Kağan
01-02-2008, 01:23
Ama tebrik ediyorum sizi . Çok organize çalışıyorsunuz .
ak_mavish
01-02-2008, 01:24
yazık sana ya..
Ama tebrik ediyorum sizi . Çok organize çalışıyorsunuz .
Eyvallah, partimizin izinden ;) Ama keşke Türk gibi mertçe girseydiniz foruma..Farklı düşündükleri için banlanmadı kimse şimdiye kadar..
İşbara Kağan
01-02-2008, 01:29
Beni banlamışlardı . Suçum da , forumda MHP'yi savunmaktı . Banlama yazısı bile şöyle geldi :
''Bu forumda MHP'yi savunmak yasaktır.''
Yavuz_ErTürk
01-02-2008, 01:31
Beni banlamışlardı . Suçum da , forumda MHP'yi savunmaktı . Banlama yazısı bile şöyle geldi :
ben yaklaşık yarım saattir buradayım. senin hiç bir fikrini görmedim. sadece resim eklemeye çalışırken gördüm.
loneliness
01-02-2008, 01:32
Ne olursa olsun bunu dile getirebilirdiniz..
Bu şekilde bir saçma olaylara gerek yok du diğer başlıkları karıştırmanız çok yanlış yakışmıyor...
Ülkücülüğün kötü tanınmasına sebeb oluyor
bu kadar hosgörü yeter sanirim..birileri hosgörümüzü fazlasiyla istismar etmeye basladi..fikir paylasimi yapmakla, pravaktörlük yapmak arasindaki farki iyi ayirt edelim..
konu tarafimca kilitlenmistir..
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.