fatih kısaparmak balon baskılı balon Bahçeli'nin dedesi idam mı edildi? - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bahçeli'nin dedesi idam mı edildi?


loneliness
08-25-2007, 16:55
Cumhurbaşkanı Sezer'e verdiği desteği Gül'den esirgeyen MHP lideri Bahçeli'nin dedeleri Ahmet ve Mehmet efendilerin 1856'da idam edildikleri ileri sürüldü.

Bahçeli'nin dedesi idam mı edildi?

Fatih Akkaya'nın haberi

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin atadan devletçi olduğu belirlendi. Kanuni Sultan Süleyman’ın Osmanlı Arşivi’ndeki 1530 tarihli Tapu Defteri’nden edinilen bilgilere göre, Osmaniyeli olan Bahçeli’nin dedeleri Ahmet ve Mehmet efendiler 1856 yılında idam edildiler.

“Ayan” mertebesinde ve Fettahlı Beylerinden olan Bahçeli’nin dedeleri, vergi toplamada ve güvenliği sağlamada devlete yardımcı olmakla görevlilerdi. Ancak, Adana-Maraş kervan yolunda güvenliği sağlayamamaktan idam edildiler. Bahçeli’nin dedelerinin mezarları sonraki yıllarda türbeye çevrildi.

Kanuni Sultan Süleyman’ın Osmanlı Arşivi’ndeki 1530 tarihli Tapu Defteri’ni çözümleyen Tarihçi-Yazar Cezmi Yurtsever, Çukurovalı aşiretler ve ailelerin kökenlerini aydınlattı. Elde ettiği bilgileri Çukurova Türkmenleri adlı kitabında toplayan Yurtsever’in edindiği bilgilere göre, Osmaniyeli olan MHP lideri Devlet Bahçeli’nin dedeleri 1856 yılında idam edildiler. “Ayan”
mertebesinde ve Fettahlı Beylerinden olan Bahçeli’nin dedeleri Ahmet ve Mehmet efendiler, vergi toplamada ve güvenliği sağlamada devlete yardımcı olmakla görevlilerdi. Ancak Adana-Maraş kervan yolunda güvenliği sağlayamamaktan idam edildiler. Bahçeli’nin dedelerinin mezarları sonraki yıllarda türbeye çevrildi. Yanyana bulunan Mehmet ve Ahmet efendilerin mezarları bugün Osmaniye’nin ilçesi olan Bahçe ilçesinde türbe.

http://image.haber7.com/haber/74521.jpg


OSMANLI’NIN BAL İHTİYACINI ÇUKUROVA KARŞILIYORMUŞ

Tarihçi Yurtsever, Osmanlı Arşivinde bulunan 998 No’lu ve 1530 yılına ait Tapu-Tahrir Defteri’nin bir kopyasını alarak çözümlemeler yaptığını, defterin Kanuni Sultan Süleyman döneminde Çukurova yöresinde yaşayan oba, oymak ve aşiretlerin isimleri,yerleşim alanları ve verecekleri vergiler hakkında bilgiler içerdiğini söyledi. Yurtsever “Defter kayıtlarının ayrıntılarında ‘resmi kovan’ adı altında arı kovanlarının da sayısı veriliyordu. Bu bilgiler ışığında Padişahın ve saray çevresinin bal ihtiyacının Çukurova’dan karşılandığını öğrendim” dedi.

Defterde isimleri yazılı aşiretler ve ailelerin isim envanterini çıkararak, yaklaşık 30 yıldan beri Çukurova ve onu çevreleyen Torosdağlarında yaşayan 100’ü aşkın aşiret ve binlerce ailenin 500 yıllık kökenleri hakkında bilgilere ulaştığını kaydeden Yurtsever, KANUNİ, BAL MERAKI DOLAYISIYLA AŞİRETLERİN KÖKEN DEFTERİNİ TUTMUŞ Yurtsever, elde ettiği bu bilgileri topladığı Çukurova Türkmenleri adlı kitabında, 19. yüzyılda batılı ülkelerin Osmanlı’ya bağlı Çukurova’da Türkmenler, Kürtler ve Araplar üzerindeki etnik ayrışım ve parçalanmaya sürükleyen emperyalist amaçlı çalışmalarını sorgulama imkanı da bulduğunu ifade ederek “Çukurova kitabı ile elde ettiğim bilgileri kamuoyu ile paylaşmaktan dolayı mutluyum. Kanuni Sultan Süleyman’ın Çukurova balına olan merakı dolayısıyla aşiret ve aile köken defteri tutturmasından dolayı kendisine teşekkür ederim” diye konuştu.

ARAŞTIRMADAN ÇIKAN İLGİNÇ SONUÇLAR
Tarihçi Yurtsever’in araştırmalarından çıkan diğer bazı ilginç sonuçlar ise
şöyle:
-Kozan yöresinde yaşayan bazı aşiretlerin Ortaasya’dan Türkmen olarak çıktıkları, 1600-1900 yılları arasında Kürt olarak isim aldıkları, milli mücadele’de ise Türklük bilinciyle kuvayı milliyenin ön safında yer aldıkları.

-Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak’ın atalarının Kuzey Kafkasya’dan “Bulgar” adıyla Karaisalı yöresine gelen kadim Türklerden oldukları.
-Adana veTarsus’ta yaşayan Fellah adı verilen toplulukların içinde Afganistan coğrafyasından gelen Hun Türklerine bağlı ailelerin bulunduğu -Bizans’ın hizmetine giren Peçenek Türklerinin Ceyhan nehri kıyısındaki Haruniye ovasına yerleşerek isimlerini 16. yüzyıla kadar korudukları -Selçuklu devletini kuran Kınık aşiretinin Malazgirt savaşından sonra önemli bir kısmının Çukurova’ya gelerek Osmaniye’ye yerleştikleri ve şehir kurdukları…

http://image.haber7.com/haber/74520.jpg


Belgehaber.com