fatih kısaparmak balon baskılı balon Başbakan’ın dilini... ( BEKİR COŞKUN ) - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Başbakan’ın dilini... ( BEKİR COŞKUN )

CeVHeR
01-16-2008, 03:00
İYİ ki Başbakan dilini tutamıyor.

Tutsa, birçok niyetini bilemezdik.

Ama o bir anda açıklayıveriyor.

İşte; bizler türbanın "siyasi simge" olduğunu yazıp-çizdikçe yalanlayan Başbakan kendisi açıkladı:

"Türban siyasi simgeyse suç mu?.."

Ve ekledi:

"Bunu anayasaya koyacağız..."

Yani biz bu kadar güzel anlatamazdık.

Diline sağlık.

*

Başbakan söylediğine göre, herhalde artık anlamış olmanız gerekiyor:

Bir; türban siyasi simge...

İki; türban anayasaya girecek...

Böylece laik cumhuriyet karşıtlığının simgesi türban anayasada güvence altına alınacak ki, bu Türkiye’nin ne hale geldiğini gösteriyor. Ve bu ülkenin laik yapısının nasıl paldır-küldür çöktüğünü ve nasıl başımıza yıkıldığını...

*

Duydunuz; "Türban siyasi simgeyse suç mu?" diyor, Başbakan’ın saygıdeğer dili.

Suçtur...

Anayasamızın "değiştirilemez" maddeleri arasındaki "laiklik" tanımına göre, Anayasa Mahkemesi’nin verdiği kararlara göre, Siyasi Partiler Yasası’na göre ve en son gidilen Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararına göre kamuda türban olmaz.

Hukuku yok saymak ise suçtur.

Bu yüzden partiler kapatılmadı mı?

*

Ayrıca suç bir yana...

Günah da...

Genç kızların başlarındaki örtünün bir siyasi partiye simge yapılması, inancın siyasi çıkar için kullanılması, dinin günlük dünya işlerinde menfaatlere malzeme yapılması dine-imana sığar mı?

Ya da İtalyan kravat takanların, saf genç kızları tesettüre sokarak siyasi rant sağlamaları dürüstlük müdür?

Ama ne yapacaksınız?

Başbakan "türbanı siyasi simge olarak kullanmanın suç olmadığını ve bunu anayasaya koyacaklarını" söylüyor.

Bize inanmadınız...

İyi ki Başbakan’ın dili durmuyor.

Fransız Andre' nin kocası, Pako' nun babası Bekir COŞKUN / HÜRRİYET

CeVHeR
01-16-2008, 03:05
Evet arkadaşlar, Bekir Coşkun' dan sıcak sıcak. Daha gazetede yayınlanmadı.
Bir adam!!! sırf muhalefet olmak için, konuları ve Başbakanın ağzından çıkan lafları ancak bu kadar çarpıtabilir.
Bir de merak ettiğim birşey var, diyelim ki türban bir siyasi simge. Hangi partinin simgesi. Türban tartışmaları AK Parti' den önce de vardı. Demek oluyor ki AK Parti' nin simgesi değil. O zaman neden türban üstünden AK Parti' ye muhalefet oluyorlar, ben anlamadım. Gerçi ben bu muhalif kanadın yaptığı hiç birşeyden hiç birşey anlamıyorum da, neyse...

CeVHeR
01-16-2008, 03:07
Bir de köşe yazarı olmak bu kadar kolay mı? Toplasan 200 kelime çıkmaz bu yazıdan. İki kelimeyi yanyana getiremezler. Bütün gün uğraşıp, ancak bu kadar uzun bir yazı yazabilirler ama iki lafları memleketi karıştırır. Sahi kim bunları bu kadar sözü geçilir hale getirdi???

ümitli_bekleyis
01-16-2008, 03:08
Günah da...

Genç kızların başlarındaki örtünün bir siyasi partiye simge yapılması, inancın siyasi çıkar için kullanılması, dinin günlük dünya işlerinde menfaatlere malzeme yapılması dine-imana sığar mı?

Ya da İtalyan kravat takanların, saf genç kızları tesettüre sokarak siyasi rant sağlamaları dürüstlük müdür?

Fetva vermeye de başlamışız.:D

Böylece laik cumhuriyet karşıtlığının simgesi türban anayasada güvence altına alınacak ki, bu Türkiye’nin ne hale geldiğini gösteriyor. Ve bu ülkenin laik yapısının nasıl paldır-küldür çöktüğünü ve nasıl başımıza yıkıldığını...

Hala usanmadılar "laiklik " savunmalarından .

Haklı tabi ...(!)

-"Bir yerden türban kokusu alıyorum" .." Hani benim laikliğim nerede ? Çabuk gelsin " :)

Teşekkürler Nusret.

CeVHeR
01-16-2008, 04:03
Günah da...

Fetva vermeye de başlamışız.:D

Hala usanmadılar "laiklik " savunmalarından .

Haklı tabi ...(!)

-"Bir yerden türban kokusu alıyorum" .." Hani benim laikliğim nerede ? Çabuk gelsin " :)

Teşekkürler Nusret.

Rica ederim Eda kardeşim...

zeynep_akcin
01-16-2008, 04:52
zavallı fındık beyinli bekirrr....
çok güldüm bu yazıya ya....ülkenin hali ne hale gelmişmiş....uydurmuş uydurmuş kanunlaştırmışlar ondan sonra kalkıp bu uyduruklarına uymayan kesinlikle yanlış diyorlar...yok yaa....

TÜRK EVLADI
01-16-2008, 11:26
[i][b]Adam Türkiye'nin lideri olarak görülen gazetenin hemen 3. sayfasında bu kadar kısa ve saçma yazıları yazıyor ya onu anlamıyorum...