fatih kısaparmak balon baskılı balon Basbakan’ın önündeki resimler - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Basbakan’ın önündeki resimler

Asi_isyankar
07-13-2010, 14:25
BDP, çatışmalarda öldürülen PKK’lıların cenazelerine işkence yapıldığına yönelik görüntü ve fotoğrafları Başbakanlık ve Genelkurmay’a gönderdi.

Çatışmalarda öldürülen PKK’lıların cenazelerine işkence yapıldığı iddiasına ilişkin görüntü ile fotoğraflar, bir CD ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’a gönderildi.
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş imzalı bir yazıyla 7 temmuzda gönderilen CD’de, Gümüşhane’nin Kelkit İlçesi’nde iki hafta önce öldürülen PKK’lı Özgür Dağhan, 2005’te Batman Beşiri’de yakalandıktan sonra öldürüldüğü iddia edilen Abbas Emani ile 2005’te bir çatışmada öldürülen ve tanınmaz hale gelen bir PKK’lıya ait görüntü ve fotoğraflar yer aldı. Yazıda şunlar kaydedildi: “Ekte gönderilen CD’de çatışmalarda yaşamını yitiren PKK’lıların işkence edilmiş cesetlerine ait fotoğraflar mevcuttur. Bu vakaların sıkça yaşandığını bizler de iyi biliyoruz, bölge halkı da yakın tanığıdır. Bu insanlık suçuna dair, ailelerden ve halktan özür dilemeyi, sorumlular hakkında yasal işlem yapmayı düşünüyor musunuz?”
[B]

Babadan şok iddia

Gönderilen görüntülerde yer alan PKK’lı Dağhan’ın babası Mehmet Dağhan, Taraf’a şu iddiada bulundu: “Oğlum öldürüldükten sonra teşhis için Trabzon’a gittim. Savcılıkta, bana 10-12 fotoğraf gösterdiler. Fotoğraflarda yüzünde kan vardı. Saçı taranmıştı hatta hafifçe gülümsüyordu. Oğlum olduğunu söyledim. Cesedi teşhis için Adli Tıp’taki morga gittim. Oğlumun cenazesini çıkardılar. Kafatası paramparçaydı, yanmıştı. Vücudu simsiyahtı. ‘Teşhis edemiyorum’ dedim. Otopsi yapan savcı ile görüştüm. Oğlumun yaşlarında genç bir savcıydı. Bana çok iyi davrandı. Çok saygılıydı. Fotoğraflar gösterdi. O fotoğraflarda vücudunda herhangi bir tahribat yoktu. Şahadete ulaşmıştı ama vücudu sağlamdı. Çatışmada vurulması doğal. Ancak daha sonra benzinle mi kimyasal mı, asitle mi yakmışlardı bilmiyorum. İnsan bir hayvana bile bunu yapamaz.”

AİHM’e kadar gideceğim

Oğluna ait fotoğraflar ile otopsi raporunun tüm ısrarlarına rağmen kendisine verilmediğini söyleyen baba Dağhan, dava açacağını, gerektiğinde konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) kadar götüreceğini belirtti. Dağhan, savcılıkta bulunan fotoğrafların ortaya çıkmasıyla iddiasının kanıtlanacağını kaydetti. Yaşanılanlar üzerine eşinin ölüm orucuna başladığını, aradan bir hafta geçmesine rağmen sadece dün zorla bir kaç damla çay içtiğini ifade eden Dağhan, şöyle devam etti: “Biz yaşadık, başka anne, babalar yaşamasın. Artık ne gerilla ne de asker ailesi bu acıyı yaşasın. Bu ateşe son verilsin.” Baba Dağhan, görüntülerin Başbakan ile Genelkurmay’a gönderilmesinden haberinin olmadığını dile getirerek, “İnşallah iyi olur” diye konuştu. Bu arada Meclis İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Üyesi AKP’li Akın Birdal, iddialara ilişkin komisyonun acilen toplanmasını istedi.
Sağ yakalanıp öldürüldü iddiası

Gönderilen görüntülerde yer alan PKK’lı Abbas Emani’nin sağ yakaladıktan sonra infaz edildiği iddiası, ilk kez Gündem gazetesi tarafından dört yıl önce yayımlandı. İsmine yer verilmeyen ancak üst düzey bir asker tarafından gazeteye gönderildiği belirtilen resimlerde PKK’lı Emani’nin sağ yakalanırken ve yakılmış haldeki fotoğrafı yer alıyor.

- BURHAN EKİNCİ - Istanbul - 13.07.2010 - Taraf

Terennüm
07-13-2010, 14:31
işkencenin her türlüsüne karşıyım..
pkklı terörislerin sonlarının bu olması sebebiyle manidar buluyorum..ayrıca olaya tek taraflı yaklaşarak ajitasyon yapmanızı ise anlıyamıyorum..bu ülkenin birliğine kasteedecsiniz ve insan haklarına başvuracaksınız?
insanmsısn ki haklarına baş vuracaksın?
bu ülkede öldürülen kendi kardeşlerine ne verdin ölüm ve zülümden başka?

Hüdaverdi
07-13-2010, 14:34
Hadi ordan yalancı itler sizi.Leşten hastalık kapmasın diye asker dokunmaz bile onlara.Kaldı ki yatıp kalkıp dua etsinler tabi inançları varsa oğullarının leşlerinin verildiğine.Domuza kuşa kurda böceğe yem olması için araziye bırakmadıklarına.Pamuğu tıp göm leşini daha ne konuşuyor bunlar ? Başka şey bulamadılar bahanelere başvuruyorlar.

Asi_isyankar
07-13-2010, 14:43
Anlaşıldı......................

Terennüm
07-13-2010, 14:46
Anlaşıldı......................

bizleri anlaman güzelde biz seni anlayamadık ne demek istedin..
bu cesetlerin kahraman ve şehit gibi kabul edilmesinimi istiyorsun?

Fırat
07-13-2010, 14:49
Acı bir ölüm bekler bazen zalimi bazen mazlumu..
Dünden bu güne ne acılar gömdük insanlarımızla. Kerbela olayından sonra hep müslümanın müslümanı öldürmesi tuhaf gelmiştir bana kanımı dondurmuştur.. Hatamız varsa bu işte Allahım sen bizi affet..

El Emin
07-13-2010, 15:01
Her türlü yanlış ve ırkçı davranışa karşıyım karşı olacağım inşaALLAH...
Fakat bir söz var hani:"Dinime küfreden müslüman olsa."
Pkk'nın diri yada ölü olarak yakalamış olduğu askerlere yaptığı pek mi farklı?DAHA KÖTÜSÜNÜ BİLE YAPTILAR YAPIYORLAR...
Fakat birinin hatasının başka birinin hatasına meşru göstermediği inancına sahip olduğumdan ötürü karşı çıkıyorum....

Birileride artık olaya ırkçı bakmayı bıraksın objektif baksın olacaksa tüm mazlumların arkasında olsun.Ki orada ki ne kadar mazlum orası da tartışılır ya...

Ertuğrul ÖZGÜL
07-13-2010, 15:07
Demek cesetlere işkence yapılmış..... komik olmayın ve kendinizle Bizim askerimizi karıştırmayın TV'de görüyoruz yaralı yakalanan askerin yarasının üzerine erimiş naylon döküp dipçiği yaranın içine sokmasını.... inanın bunlar en basitir yapabilirler çünkü onların dininde bizimki gibi bırakın insanın dirisini ölüsüne bile saygı dumayı öğütleyen bir şey yok....

unnamed
07-13-2010, 15:56
bunların cesetlerini gömsen, toprak bile kabul etmez...
İslam'dan ne kadar da uzaklaşmışız....
Zamanında sırtsırta İslamı yükseltmeye çalışan insanlar, şimdi vatanına kurşun sıkmaya başlıyorlar...
bu leşlere işkence edecek asker tanımıyorum, bizim askerimiz vicdansız değil....
Lakin adamın cehpede yanında ki arkadaşı ölüyor, bunun hıncını elbet ki alacak....

TYH
07-13-2010, 16:44
Sağ yakalanıp öldürüldü iddiası
Bıktım ulan artık şu liboşların aracılığı ile gelen iddialardan !!!

Hüdaverdi
07-13-2010, 17:30
Evet bu liboşlaran bende bıktım,ilk başta cici gözüktülersede artık gerçek yüzlerini ortaya dökmeye başladılar.Sağduyu ortamı yerine,ortamı dahada germek amaçları olduğunu düşünüyorum.

Özgür Çağrı
07-13-2010, 17:38
Hadi ordan yalancı itler sizi.Leşten hastalık kapmasın diye asker dokunmaz bile onlara.Kaldı ki yatıp kalkıp dua etsinler tabi inançları varsa oğullarının leşlerinin verildiğine.Domuza kuşa kurda böceğe yem olması için araziye bırakmadıklarına.Pamuğu tıp göm leşini daha ne konuşuyor bunlar ? Başka şey bulamadılar bahanelere başvuruyorlar.

Vaeyyyyyyyyyyy naziler gibisin ya bu ne faşizm ihtiyacı ;ı:

Hüdaverdi
07-13-2010, 18:13
Teröre karşı yaşaşın faşizm :)

TYH
07-13-2010, 18:53
Vaeyyyyyyyyyyy naziler gibisin ya bu ne faşizm ihtiyacı ;ı:
yahu ne kadar fırsatçı insansın sen,seni daha nasıl atmadılar bu siteden anlamıyorum.2 lafından biri Türk olan biz olsak faşist oluruz,senin her lafından biri kürt tamam ona da birşey diyemeyiz ama sen değilmiydin apo itini öven facebook sayfasından Türk askerine karşı hazırlanmış videoları burada yayınlayan??Yazıklar olsun her kesimi kucaklamak liberallik,demokratlık değildir bunu bi anlayamadınız gitti..

El Emin
07-13-2010, 18:55
yahu ne kadar fırsatçı insansın sen,seni daha nasıl atmadılar bu siteden anlamıyorum.2 lafından biri Türk olan biz olsak faşist oluruz,senin her lafından biri kürt tamam ona da birşey diyemeyiz ama sen değilmiydin apo itini öven facebook sayfasından Türk askerine karşı hazırlanmış videoları burada yayınlayan??Yazıklar olsun her kesimi kucaklamak liberallik,demokratlık değildir bunu bi anlayamadınız gitti..

Bre sözlerine dikkat et...Yeri gelirse savunacağımız yeri de biliriz eleştireceğimiz yeri de...
Sen kimin forumdan kovulacağına kafanı yorma kendine bak ömründe pek uzuna benzemiyor..

İntifada
07-13-2010, 18:57
Gönderilen görüntülerde yer alan PKK’lı Dağhan’ın babası Mehmet Dağhan, Taraf’a şu iddiada bulundu: “Oğlum öldürüldükten sonra teşhis için Trabzon’a gittim. Savcılıkta, bana 10-12 fotoğraf gösterdiler. Fotoğraflarda yüzünde kan vardı. Saçı taranmıştı hatta hafifçe gülümsüyordu. Oğlum olduğunu söyledim. Cesedi teşhis için Adli Tıp’taki morga gittim. Oğlumun cenazesini çıkardılar. Kafatası paramparçaydı, yanmıştı. Vücudu simsiyahtı. ‘Teşhis edemiyorum’ dedim. Otopsi yapan savcı ile görüştüm. Oğlumun yaşlarında genç bir savcıydı. Bana çok iyi davrandı. Çok saygılıydı. Fotoğraflar gösterdi. O fotoğraflarda vücudunda herhangi bir tahribat yoktu. Şahadete ulaşmıştı ama vücudu sağlamdı. Çatışmada vurulması doğal. Ancak daha sonra benzinle mi kimyasal mı, asitle mi yakmışlardı bilmiyorum. İnsan bir hayvana bile bunu yapamaz.”

Leşe şehit diyen bir adamın söylediklerine inanacak değilim...

TYH
07-13-2010, 19:10
Bre sözlerine dikkat et...Yeri gelirse savunacağımız yeri de biliriz eleştireceğimiz yeri de...
Sen kimin forumdan kovulacağına kafanı yorma kendine bak ömründe pek uzuna benzemiyor..

3 senelik bi muhalif olarak,şimdiye kadar forumda kalmışım da şimdi mi atılcam,sanki yanlış birşey çıktı ağzımdan.Atılacakmışım peh çok korktum bunu söylemenden :)Sen dert etme koç,edebini takınan adama kimse birşey yapamaz eğer adamsa.

El Emin
07-13-2010, 19:17
3 senelik bi muhalif olarak,şimdiye kadar forumda kalmışım da şimdi mi atılcam,sanki yanlış birşey çıktı ağzımdan.Atılacakmışım peh çok korktum bunu söylemenden :)Sen dert etme koç,edebini takınan adama kimse birşey yapamaz eğer adamsa.

Bilmem orasını burasını haddini bil sınırını aşma diyorum sonra demedi deme haberin ola...
Koç falan gibi kelimeleri de kullanıp fazla gevşeme adam gibi konuş...
Bu güne kadar banlanmamış olmanda banlanmayacağını göstermez...

TYH
07-13-2010, 19:19
Bilmem orasını burasını haddini bil sınırını aşma diyorum sonra demedi deme haberin ola...
Koç falan gibi kelimeleri de kullanıp fazla gevşeme adam gibi konuş...
Bu güne kadar banlanmamış olmanda banlanmayacağını göstermez...
tamam...
sen...
haklısın kardeş...:)

Fırat
07-13-2010, 19:26
Her iki tarafıda bilirim insan iki tarafın eline düşmesin.. Devletin zulmünüde onların zulmünüde bilirim. Kardeş kavgasında taraf değilim olayları gören şahid bir insan olarak söylüyorum.. İki tarafta ellerine düşeni ezer geçerler..

Terennüm
07-16-2010, 13:20
bak asi kardeşim başbakan cevabını veriyor..izle..

BuRaK ReiS
07-16-2010, 13:38
Teröristler bile çatışmadan kaçarken kendi adamlarını vuruyorlar.Yüzlerini vuruyorlarsa o bölgedendir tanınmasın anlaşılmasın diye müstehcen yere vuruyorlarsa sünnetsiz olmadığı anlaşılmasın diye sadece kürtleri bırakırlar o da yaralı olarak bunar vicdansız dağa çıkmayanaları kendileri vurup işkence eder o kdar masum kadına neler yaptıklarını bşz iyi biliyoruz dostum sen bunu neden açtın o pisliklerin cesetlerini şanlı ölü veya şehit olduğunu göstermek için mi?:@:@:@

Beylerbeyi
07-16-2010, 15:14
kendi adamlarına bile zerre kadar merhamet göstermeyen ve en ufak bir hatasında en yakınında bulunan arkadaşını dahi gözünü kırpmadan öldüren pkk liler, Türkiye kamuoyununda zulme maruz kaldıklarını ispat edebilmek için neden kendi cenazelerine işkence yapmasınlar ki?

asker aptal mı ki, pkk liyi öldürecek ve ölüyü teslim edecek olmasına rağmen gidip pkkli ölülere işkence yapacak ? bunun pkk tarafından kullanılacağını bilmiyor mu? doğrusu askeriyenin böyle birşey yapacağına pek ihtimal vermiyorum.

Beylerbeyi
07-16-2010, 15:14
kendi adamlarına bile zerre kadar merhamet göstermeyen ve en ufak bir hatasında en yakınında bulunan arkadaşını dahi gözünü kırpmadan öldüren pkk liler, Türkiye kamuoyununda zulme maruz kaldıklarını ispat edebilmek için neden kendi cenazelerine işkence yapmasınlar ki?

asker aptal mı ki, pkk liyi öldürecek ve ölüyü teslim edecek olmasına rağmen gidip pkkli ölülere işkence yapacak ? bunun pkk tarafından kullanılacağını bilmiyor mu? doğrusu askeriyenin böyle birşey yapacağına pek ihtimal vermiyorum.

Özgür Çağrı
07-16-2010, 17:07
THY bak senin zihniyetindekilere seyit rıza ne diyor :)

‘Ben sizin hilelerinizle oyunlarınızla baş edemedim, bu bana dert oldu
Ben de size boyun eğmedim, bu da size dert olsun...’ Seyyit Rıza