Orijinalini görmek için tıklayınız : Başbakan Erdoğan: 17 Aralık dost modern DARBEdir
Ertuğrul ÖZGÜL
01-10-2014, 17:14
http://i.ensonhaber.com/resimler/diger/basbakan-erdogan-17-aralik-dost-moderndir_8959.jpg
Başbakan Erdoğan: 17 Aralık dost moderndir
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Malezya’da Uzakdoğu seyahatine eşlik eden gazete yazarlarına açıklamalarda bulundu.
Başbakan Erdoğan: 17 Aralık dost moderndir
A Haber'in geçtiği bilgilere göre Erdoğan yeniden yargılama tartışmalarına ilişkin, “İçeride günahsız yatan çok kişi var” dedi.
17 ARALIK DOST MODERN
17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonrası gelişmeleriyle ilgili olarak ise “28 Şubat post modern ise günümüzdeki dost moderndir” dedi.
Cihannur
01-11-2014, 02:23
Ağaca balta vurmuşlar, sapı bendendir demiş.
Fihi Ma-Fih
01-11-2014, 04:43
Doğru söylemiş dost bildiklerimizin bunu yapması ağızlarının ve beyinlerinin mutasyona ugraması üzücü.
MEÇHUL ADAM
01-12-2014, 03:09
arkadaşlar, ben sn Başnakanımızın bu demecine katılmıyorum. Öncelikle Başbakanımız partimiz içindeki yolsuzluk yapanları görevinden almalı. Savcılarla, hakimlerle, HSYK'yla, Yargıtay'la polemiğe girdiği sürece sanki bana yolsuzlukları örtbas ediyormuş gibi geliyor.
yanlış anlamayın, ben 3 seçimdir AKPARTİ'ye oy veren gençlik kollarında aktif rol almış birisiyim. Ama bu son olaylardan sonra etrafımdaki pek çok kişi benim gibi düşünüyor.
Evet, Tayyip Bey kendine veya AKP'ye göre haklı ise buyursun er meydanında şöyle desin..
"EY AZİZ MİLLETİM...BÜTÜN BU HUKUK KARMAŞASINDA YAPILAN YOLSUZLUK VE RÜŞVETTEN DOLAYI KİM VEYA KİMLER YARGILANACAKSA BÜTÜN DELİLLER ORTAYA DÖKÜLSÜN, DEĞİL OĞLUM,NE OLURSA OLSUN, BEN DE DAHİL YARGILANAYIM Kİ HAK -ADALET YERİNİ BULSUN!." diyebiliyor mu?Diyemiyor...
Kusuruma bakmayın ama bu milletten çok şeyler gizleniyor.Bugün gizlerler ama yarın bütün bu olanlar ortaya çıkarsa cümle aleme rezil-i rüsvay olup adalet önünde yargılanırlar.
Kısaca ben şunu demek istiyorum.Bu yolsuzluk ve rüşvet olaylarında hem cemaat hem de hükümetimiz masum değildir.Karşılıklı sataşmalar yargıya baskılar boşuna da değildir.
TENCERE DİBİN KARA SENİN Kİ BENDEN KARA" mukabilince herkes birbirini suçlamakta ve netice alınamamaktadır.Bu olumsuz gelişmeler bununla sınırlı kalmayacak ve uluslararası bir kaos oluşacaktır.Bunda en büyük zararı yine bu millet görecektir.Hem sonra bu yerel seçimlere kadar süreceği gibi, seçimlerden sonra da daha da başka bir hal alacaktır.
Ahanda buraya yazıyorum.Eğer bu yolsuzluk ve rüşvet gerçek anlamda ortaya çıkarsa ya cemaat aklanacak ya da hükümet düşürülecek veya hükümet aklanacak veya cemaat rezil olacak.İşte acı gerçekler, buna herkes hazır olsun diyorum..
Elbette ki hükümetin düşürülmesini istemeyiz.Lakin meselenin hakikati ortaya çıktığında kimse bu milletin yüzüne alnının akıyla bakmaya hakkı kalmayacaktır.İnşaallah ne demek istdiğimi anlamışınızdır...
Isikveren
01-12-2014, 07:14
Herşey ortaya çıksın, tabi burası muz cumhuriyeti ya, önüne gelen devletten hesap sorsun
ne güzelde milleti cambaza bak diye oyalıyorlar, hala ısrarlı bir şekilde hırsızlık, rüşvet, yolsuzluk var diyenler var, üstelik birde burada.
Madem bu kadar dolandırıcılık var ne diye halk bankın bilgisaraylarına el konup içindeki gizlilik arz eden belgeler ve bilgiler kayboldu. Madem bilgisarayı aldın ne diye içindekileri yok ediyorsun, ve kimlere veriyorsun
Sen hala başbakan çıksında hesap versin gibi yazı yazıyorsun, adamların zaten istegi bu
seni onunla bununla meşgul edip düzgün düşünemez hale getirmek, kafalarda acabamı, yapmışlarmıdır diye şüpheler sokmak.
Ya keskin bir şekilde kim ne yaptıysa yapsın ben başbakanın yanındayım diyeceksin yada kafandaki oluşan sorulara cevap buluncaya kadar iş işten geçmiş olacak....
MEÇHUL ADAM
01-12-2014, 08:10
Herşey ortaya çıksın, tabi burası muz cumhuriyeti ya, önüne gelen devletten hesap sorsun
ne güzelde milleti cambaza bak diye oyalıyorlar, hala ısrarlı bir şekilde hırsızlık, rüşvet, yolsuzluk var diyenler var, üstelik birde burada.
Madem bu kadar dolandırıcılık var ne diye halk bankın bilgisaraylarına el konup içindeki gizlilik arz eden belgeler ve bilgiler kayboldu. Madem bilgisarayı aldın ne diye içindekileri yok ediyorsun, ve kimlere veriyorsun
Sen hala başbakan çıksında hesap versin gibi yazı yazıyorsun, adamların zaten istegi bu
seni onunla bununla meşgul edip düzgün düşünemez hale getirmek, kafalarda acabamı, yapmışlarmıdır diye şüpheler sokmak.
Ya keskin bir şekilde kim ne yaptıysa yapsın ben başbakanın yanındayım diyeceksin yada kafandaki oluşan sorulara cevap buluncaya kadar iş işten geçmiş olacak....
MUHAFAZAKAR HÜKÜMETİMİZ DENETİMDEN, SORGULANMAKTAN NİÇİN RAHATSIZ OLUR Kİ? HZ. ÖMER DENETİMDEN KAÇARAK MI ADİL DEVLET BAŞKANI OLMUŞTU?.YOKSA MİLLETİNDEN OY KAYBETME KORKUSU MU VARDI ONDA?...
Bizden oy isteyen devlet büyüklerimiz vardır ve madem dindar bir nesil yetiştirildiği iddia edilmektedir; O zaman, sayın büyüklerimizden adalet ve hesap verebilirlik beklemek, vatandaş olarak hakkımız olsa gerektir.Bunu istemek doğal hakkımız değil mi?
BAŞIMIZDAKİLER KİM OLURSA OLSUN, HALKINA HESAP VERMEK ZORUNDADIR.BİZİ DELİLLERİYLE BİRLİKTE AYDINLATACAKLAR Kİ BİZDE ONLARDAN EMİN OLALIM.YOKSA İLELEBED GÖNÜLLERİMİZDE ONLARA KARŞI ŞEK VE ŞÜPHE UYANDIRMAK KAÇINILMAZ OLUR.AKSİ TAKDİRDE ÜZERİLERİNDE DİKTATÖRLÜK İMAJINI KAZANMIŞ OLURLAR.
Hz.Ömer efendimizin hilafeti sırasında meşhur bir olay vardı.Onu sana anlatmadan geçemeyeceğim...
Huzeyfe İbni Yeman anlatıyor:
Bir gün Hz Ömer' in yanına gittiğimde onu üzgün ve düşünceli bir halde gördüm.Ve hemen:
"Ey müminlerin halifesi, seni üzen şey nedir?" diye sordum.
bu soruma Hz Ömer şu cevabı verdi:
"Ben bir kötülük yaptığımda, bana olan korku ve saygı sebebiyle, içi
nizden beni yaptığımdan men eden kimse çıkmaz diye korkuyorum."
Bunun üzerine ben de ona şöyle dedim.
"Allah!a yemin ederim ki;biz senin:Haktan ayrıldığını gördüğümüzde seni bundan men ederiz.Eğer sen böyle bir durumda o şeyden vazgeçmezsen bu kez seni kılıçlarımızla doğrulturuz."
Bundan sonra Hz Ömer biraz rahatladı ve sevincini şöyle dile getirdi:
"Bana, yoldan saptığımda beni düzeltecek arkadaşlar veren Allah'a (cc) hamd olsun."
BAK SANA İSLAMİ OLARAK CEVAP VERMEYE ÇALIŞIYORUM.BİZ İŞİ OLURUNA BIRAKAMAYIZ.BURADA PARTİCİLİK DE YAPMAYACAĞIZ.HAK OLAN SÖZ NE İSE ONU SÖYLEYECEĞİZ.DARILMAK GÜCENMEK YOK, TAMAM MI?
“Ey Peygamber! İnanmış kadınlar (sana gelip) şu hususlarda sana biat ederlerse: Allah’a hiçbir şeyi ortak koşmayacaklar, hırsızlık etmeyecekler, zina etmeyecekler, çocuklarını öldürmeyecekler, elleriyle ayakları arasında bir iftira uydurup getirmeyecekler ve iyi bir işte (maruf) sana karşı gelmeyecekler. (Buna göre söz verirlerse) onların biatlarını al ve onlar için Allah’tan mağfiret dile. Şüphesiz Allah, çok bağışlayan, çok esirgeyendir”. (Mümtehine Suresi-12)
İmamlığı Ve Emirliği Sahih Olanlar
Ravi : Ebu Hüreyre
Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Beni İsrail`i peygamberler (as) idare ediyorlardı. Bir peygamber ölünce onun yerine ikinci bir peygamber geçiyordu. Ancak, benden sonra peygamber yok. Ama ardımdan halifeler gelecek ve çok olacaklar. Orada bulunanlar: "(Onlar hakkında) bize ne emredersiniz?" diye sordular. "Önceki biatınıza sadakat gösterin. Onlara haklarını verin. Onlar üzerindeki haklarınızı (eda etmedikleri taktirde, kendilerinden değil) Allah`tan isteyin. Zira Allah Teala, idareleri altındakilerin hukukunu onlardan soracaktır" buyurdu.
HadisNo : 1712
Konu : Emir Olmanın Kötülüğü
Ravi : Ebu Zerr
Hadis : "Ey Allah`ın Resulü! "dedim, "beni memur ta`yin etmez misin?" Bu sözüm üzerine, elini omuzuma vurdu ve sonra da: "Ey Ebu Zerr, sen zayıfsın, memurluk ise bir emanettir. (Hakkını veremediğin taktirde) kıyamet günü rüsvaylık ve pişmanlıktır. Ancak kim onu hakederek alır ve onun sebebiyle üzerine düşen vazifeleri eksiksiz eda ederse o hariç" buyurdu. (Ebu Davud`un diğer bir rivayetinde şöyle gelmiştir: "Ey Ebu Zerr, ben seni zayıf görüyorum. Ben kendim için istediğimi senin için de isterim. Sakın iki kişi üzerine amir olma, yetim malına da velilik yapma." Yine Ebu Davud`un bir diğer rivayeti [Haraç 5, (2934)] şöyle: "Resulullah (sav) buyurdu ki: "Ariflik haktır, halka ariflik gereklidir, ancak arifler ateştedir.")
HadisNo : 1722
Konu : İmam Ve Emire İtaatin Vacib Oluşu
Ravi : Ömer
Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Size emirlerinizin en hayırlıları kimlerdir, en şerirleri kimlerdir haber vereyim mi? Onların en hayırlıları sizlerin sevgisine mazhar olanlar sizleri sevenlerdir; lehlerinde hayırla dua edersiniz, onlar da size hayır dua ederler. Ümeranızın şerirleri de sizin buğzettiklerinizdir, onlar da size buğzederler, siz onlara lanet edersiniz, onlar da size lanet ederler."
HadisNo : 1728
Konu : İmamların Ve Emirlerin Yardımcıları
Ravi : Aişe
Hadis : Hz. Peygamber (sav) buyurdular ki: "Allah bir emir için hayır diledi mi ona doğru sözlü bir vezir nasib eder. Bu, ona unutunca hatırlatır, hatırladığı zaman da yardım eder. Allah emire hayır dilemezse, kötü bir vezir musallat eder. Bu vezir, ona unuttuğunu hatırlatmaz, hatırlayınca da yardımcı olmaz."
HadisNo : 1731
Konu : İmamların Ve Emirlerin Yardımcıları
Ravi : Kab İbnu Ucre
Hadis : Resulullah (sav) bana şunu söyledi: "Ey Ka`b İbnu Ucre, seni, benden sonra gelecek ümeraya karşı Allah`a sığındırırım. Kim onların kapılarına gider ve onları, yalanlarında tasdik eder, zulümlerinde onlara yardımcı olursa, o benden değildir, ben de ondan değilim; ahirette havz-ı kevserin başında yanıma da gelemez. Kim onların kapısına gitmez, yalanlarında onları tasdik etmez, zulümlerinde yardımcı olmazsa o bendendir, ben de ondanım; o kimse havzın başında yanıma gelecektir. Ey Ka`b İbnu Ucre! Namaz burhandır. Oruç sağlam bir kalkandır. Sadaka hataları söndürür, tıpkı suyun ateşi söndürdüğü gibi. Ey Kab İbnu Ucre! Haramla biten bir ete mutlaka ateş gerekir."
HadisNo : 1733
EVET, BUNLARIN HEPSİ SAHİH HADİSLERDİR.ONA GÖRE HERKES KENDİSİNE ÇEKİDÜZEN VERMELİDİR.BİZLER KİMİ DESTEKLEDİKLERİMİZDEN HESAP SORMAZSAK KİM SORACAK PEKİ?OY VERMENİN (BİAT ETMENİN) VEBALİNİN NE KADAR DA AĞIR OLDUĞUNU VE KIYAMET GÜNÜ BUNUN ALLAH TARAFINDAN SORGU SUALE ÇEKİLECEĞİMİZİ DE UNUTMAYALIM.ZİRA HER KİMİ DESTEKLİYORSAK YAPMIŞ OLDUĞU OLUMLU VE OLUMSUZ İCRAATLARA GÖRE ORTAK OLDUĞUMUZU DA AKLIMIZDAN ÇIKARMAYALIM.BENİM BÜTÜN DEMEK İSTEDİKLERİM BUNLARDAN İBARETTİR.YOKSA KÖRÜKÖRÜNE TAASSUPLUK EDİP DE HAK VE BATILI BİRBİRİNE KARIŞTIRIRSAK BUNUN ALTINDAN KALKAMAYIZ.
EN BÜYÜK CİHAD, ZALİM SULTANIN KARŞISINDA HAK'KI SÖYLEMEKTİR.İŞTE BİZ BUNU SÖYLEMEYE ÇALIŞIYORUZ.ŞİMDİ BİZİ ANLAMIŞSINIZDIR İNŞAALLAH.
Isikveren
01-12-2014, 11:26
Hadi kardeşim sana kolay gelsin, sen bildigin gibi yap, benide bildigim gibi yapmakla alıkoymaya çalışma.
MEÇHUL ADAM
01-12-2014, 13:11
Hadi kardeşim sana kolay gelsin, sen bildigin gibi yap, benide bildigim gibi yapmakla alıkoymaya çalışma.
Sana söyleyecek sözüm kalmadı artık.Çok kere bir çok kimseleri sen ve senin gibilerini hep sigaya çektim, lakin sana ve onlara ne bir ayet ne bir hadis fayda etmedi.Demek ki bir insanın gözü kör, kulağı sağır olup da taassup ehli olunca:
İNSAN OLURSA SAĞIR, SEN ONA İSTEDİĞİN KADAR BAĞIR!.ARTIK O KİMSE DUYMAZ, GÖRMEZ, BİLMEZ
Vesselam...
Isikveren
01-12-2014, 14:31
Sana söyleyecek sözüm kalmadı artık.Çok kere bir çok kimseleri sen ve senin gibilerini hep sigaya çektim, lakin sana ve onlara ne bir ayet ne bir hadis fayda etmedi.Demek ki bir insanın gözü kör, kulağı sağır olup da taassup ehli olunca:
İNSAN OLURSA SAĞIR, SEN ONA İSTEDİĞİN KADAR BAĞIR!.ARTIK O KİMSE DUYMAZ, GÖRMEZ, BİLMEZ
Vesselam...
Hz. Ali'nin fitnecilerle yaptıgı şavaşını bilirsin herhalde ( sıffin savaşı olması lazım )
O savaşta fitnecilerde mızrakların okların uçlarına Kuran Ayetleri takmışlardı
Gerisini bilirsin herhalde
Hz. Ali ilmin kapısıdır, öyle degilmi
Hadi arkadaşın sanada
Vesselam olsun...:gül:
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.