fatih kısaparmak balon baskılı balon Başbakan Erdoğan, Polonya'da - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Başbakan Erdoğan, Polonya'da

Ertuğrul ÖZGÜL
05-14-2009, 07:36
Başbakan Erdoğan, gittiği Varşova'da Türkiye-Polonya Ekonomik Forumu toplantısına katıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'daki temaslarını tamamlayarakgece saatlerinde başkent Varşova'ya geldi.

Bakü temaslarının ardından Polonya'ya hareket eden Başbakan Erdoğan, Polonya'nın başkenti Varşova'daki Okecie Askeri Havalimanı'na TSİ 23.00 sıralarında vardı. Başbakan Erdoğan'ı havalimanında Polonya Dışişleri Bakanlığı Protokol Müdürü Mariusz Kazana ve Türkiye'nin Varşova Büyükelçisi Reşit Uman karşıladı.

Yoğun güvenlik önlemleri altında şehir merkezinde kalacağı Marriott Otel'e geçen Erdoğan, otelde iş adamları tarafından kapıda karşılandı. Erdoğan, daha sonra Türk-Polonya İşadamları Derneği üyeleri ve Türkiye-Polonya Ekonomik Forumu toplantısına katıldı.

Başbakan Erdoğan'a Varşova ziyaretinde Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay eşlik ediyor.

Başbakan Erdoğan, bugün başlayacağı temaslarında resmi karşılama töreninin ardından Polonya Başbakanı Donald Tusk ile görüşecek. Daha sonra heyetler arası görüşme yapılacak ve Türkiye ile Polonya Arasında Ekonomik Ortaklık Komitesi'nin tesisine ilişkin bir deklarasyon imzalanacak.

Erdoğan daha sonra Meçhul Asker Anıtı'na çelenk koyacak ve ardından Senato Başkanı Bogdan Borusewicz ve Meclis Başkanı Bronislaw Komorowski ile bir araya gelecek. Başbakan Erdoğan daha sonra ise Polonya Cumhurbaşkanı Lech Kaczynski tarafından kabul edilecek. Başbakan Erdoğan akşam saatlerinde ise Polonya Başbakanı Tusk'un kendisi ve eşi onuruna vereceği resmi akşam yemeğine katılacak.

Başbakan Erdoğan'ın Polonya ziyareti, Türkiye'den Polonya'ya başbakan düzeyinde yapılan ilk resmi ziyaret olma özelliği açısından önem taşıyor.

Kaynak: İHA

ishakyilmaz
05-14-2009, 15:44
Erdoğan'dan tarihi eleştiri bombardımanı

Başbakan Erdoğan Varşova'dan önemli mesajlar verdi. Sarkozy ve Merkel'e yüklenen Erdoğan, "Maç esnasında penaltının kuralları değişişyor. Böyle olmaz. İnsana gülerler" eleştirisini yaptı. http://www.habervaktim.com/resim/resim71849_2.jpgPolonya Başbakanı Tusk ile ortak bir basın toplantısı düzenlieyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın iki liderin Türkiye ile ilgili açıklamalarına yönelik sert eleştirileri şöyle:

-Bir bakıyorsunuz maç esnasında penaltının kuralları değişişyor. Böyle olmaz. İnsana gülerler. Sayın Sarkozy ile de Sayın Merkel ile de konuştum. Kimse bu makamlarda kalıcı değildir. Sroder'le de konuştum. Ama hiç bir zaman ondan böyle şey görmedim. Hiç bir zaman imtiyaazlı ortaklık dememiştir. Türkiye AB'ye üye olur demiştir. Fasılları yerine getirdiğiniz anda alınması lazım demiştir. Biz bu fasılları yerine getirmeden bizi alın demiyoruz. Biz AB üyesi 27 ülkenin bir çoğundan daha fazla bu müktesebatı yerine getirmiş bir ülkeyiz. Her alanda biz çok iyiyiz. Hepsinde çok daha iyi bir konudayız.

-Tabi seçimler yaklaşıyr, bakıyorsunuz Sayın Sarkozy'ye çok çok farklı konuşuyor. Seçimler var onunla ilgili mesajlar veriyor. Almanya'da seçimler var bakıyorsunuz Sayın Merkel de onunla ilgili mesejlar veriyor. Ama yarın yine yüz yüze bakacağız. Bu tür mesajlar benim halkımın AB sürecini olumsuz görmesine neden olur. Biz böyle olsun istemiyoruz. Biz de kendi ülkemizde öyle değil böyle diye anlatmaya çalışıyoruz. Ama biz Merkel ve Sarkozy'nin avukatlığını yapma durumunda değiliz. Halkımız bunu bilmeli. Sözümüz Türkiye üzerinden siyaset yapanlara yöneliktir.

habervaktim.com