fatih kısaparmak balon baskılı balon BAŞBAKANIM AF MI DEDİNİZ??? - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : BAŞBAKANIM AF MI DEDİNİZ???

Kevsere
12-13-2007, 18:11
TERÖR İLE SICAK GELİŞMELERE BİZZAT HAKİM OLAN BAŞBAKANIMIZ AF KONUSUNDAKİ SÖZLERİNDE EMİNİMKİ HAKLIDIR...

ANCAK SAYIN BAŞBAKANIM BİZİM ŞEHİTLERİMİZİN DAHA KIRKI BİLE ÇIKMADI YAPMAYIN LÜTFEN :-[

BU MESELE 40 GÜN SONRA BİTECEKTİDE AF MI EDECEKTİK..O ZAMAN 40 GÜN SONRA TEKRAR BAŞA DÖNECEĞİZ DEMEKTİR........ :-[

BUNU HALKIN VİCDANI KABUL ETMEZ AMA, SİZ EMİNİM , YİNE BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ BİR SİYASİ TAKTİK İLE BİZİM DE VİCDANLARIMIZI RAHATSIZ ETMEDEN AF KANATLARINIZLA HER ANANIN EVLADINI KURTARACAKSINIZDIR.

Necip Fazil
12-13-2007, 18:13
Az önce bir yazı okuyuo foruma eklemiştim, " Eve dönmesinler, ovaya da inmesinler, dağda kalsınlar! " isimli, biz bu insanları ne yapalım acaba, illa öldürmemiz mi lazım, en iyi kürd ölü kürd müdür?

VesseLam

Kevsere
12-13-2007, 18:20
DEVLETİN BEKASI VE BÜTÜNLÜĞÜ İÇİN ANA BABA BİR KARDEŞ KANI BİLE DÖKÜLMÜŞTÜR.OSMANLI HAKİMİYETİNİ BİR NOKTADA BUNA BAĞLI OLARAK SÜRDÜRMÜTÜR.İKİ PADİŞAH OĞLU KAVGAYA TUTUŞUP DEVLETİ PARÇALAYACAKLARI ANLAŞILIRSA BİRİ YİNE DEVLETE FEDA EDİLİR.

SİZİN YAZDIĞINIZDA ELBETTE DOĞRU AMA ŞEHİTLEMİZİN HENÜZ 40 BİLE ÇIKMADAN AF KELİMESİNİ BAŞBAKANIMIZ AĞZINDAN DUYMAK BİRAZ AĞIR GELDİ BANA :-\

sadeceali
12-13-2007, 18:23
Az önce bir yazı okuyuo foruma eklemiştim, " Eve dönmesinler, ovaya da inmesinler, dağda kalsınlar! " isimli, biz bu insanları ne yapalım acaba, illa öldürmemiz mi lazım, en iyi kürd ölü kürd müdür?

VesseLam

bu kadar ağır konuşmak sakınalıdeğilmi biraz..hele de böyle bi forumda...

Necip Fazil
12-13-2007, 18:25
Katili tutup affetmeyecekler ya muhterem, eli kana bulaşmamış olanlar söz konusu. Siz doğuda neden insanlar evlatlarını köylerden kaçırıyor biliyormusunuz? Zorla evleri basılıp, evlatları dağa çıkarılan insanlardan haberiniz var mı?

Herşey dışarıdan gördüğümüz gibi değil malesef.

VesseLam

Necip Fazil
12-13-2007, 18:27
Ağrınıza giden nedir muhterem? Ne demişizde helede böyle bir forumda ağır kaçmış?

VesseLam

sadeceali
12-13-2007, 18:29
Katili tutup affetmeyecekler ya muhterem, eli kana bulaşmamış olanlar söz konusu. Siz doğuda neden insanlar evlatlarını köylerden kaçırıyor biliyormusunuz? Zorla evleri basılıp, evlatları dağa çıkarılan insanlardan haberiniz var mı?

Herşey dışarıdan gördüğümüz gibi değil malesef.

VesseLam

ben en iyi kürt ölü kürt lafı için demiştim.....

Necip Fazil
12-13-2007, 18:30
O zaman yazdıklarımı iyi okuyun, öylemi demişim bakalım, sözü nasıl anladığınız oldukça önemli. Vede ara sıra diğer yazılarıda okumanızı tavsiye ederim, alakasız cevaplar yazmaktan sakınmış olurusunuz.

VesseLam

Kevsere
12-13-2007, 18:31
STV DE TEK TÜRKİYE DİYE BİR DİZİ VAR...BİLMEM TAKİP EDİYOR MUSUN ARKADAŞIM...TERÖR HAKİMİYETİNE HAYIR DEMEYE ÇALIŞAN..EVLATLARI KAÇIRILAN...VE TERÖRÜN İÇİNDE İKEN NAMAZA DURDU DİYE BOYNUNDAN VURULAN...KÖYÜN TÜM İLAÇLARI NI PKK YA SATAN BİR KÖY DOKTORU...VS..TÜM GERÇEK HLLERİ İLE TERÖR KONUSU İŞLENİYOR...HABERİMİZ VAR KARDEŞLER...

MERAK ETME DOSTUM, ŞEHİTLİK RÜTBESİNİ ALLAH VERİYOR İNSANA DEVLET DEĞİL...KAÇIRILMIŞ VE İSTEMEYEREK OPERASYONDA ÖLDÜRÜLENLERDE ŞEHİTTİR......

Necip Fazil
12-13-2007, 18:38
O zaman bol bol şehit verelim, nasıl olsa nufusumuz 70 milyonun üzerinde, epeyde genç var elimizde, kırdıralım birbirine !

Can bukadar ucuz mu muhterem? Analar kolay mı evlat sahibi oluyor, o yaşa kadar büyütüp besliyor ... Sanırım bunu ciğeri yanmayan anlamaz ... El verip kurtarmak varken, neden kardeş kanı dökülsün ? Neden evlatlarımız PKK nın elinde kalsın, neden PKK ya muhtac olsunlar ?

Biraz sakin kafa ile düşünmek lazım, en güzel kararlar sakin kafa ile verilir.

VesseLam

parabol
12-13-2007, 18:41
basbakanın lafı banada pek hos gelmedı...ne afı kımı affedıyoruz...zaten her fırsatta kendısının acıgını arıyorlar her lafını carpıtıyorlar bıraz dıkkatlı konusması gerekır...benım hıc hosuma gıtmedı.....

Kevsere
12-13-2007, 18:45
SAKİN KAFA HALİMİDİR BU?? DAHA DAĞLICADA Kİ 15 ŞEHİDİMİZİN TOPRAĞA DÜŞTÜĞÜ 40 GÜN OLDU OLMADI..HANGİ SAKİN KAFA ....OPERASYONLARIN GÖBEĞİNDEYİZ....HANGİ SAKİN KAFA HALİ BU NECİP FAZIL NİCKLİ ARKADAŞ!!!

Necip Fazil
12-13-2007, 18:48
Peki muhterem, sizin fikriniz size, benim fikrim banadır, ben sadece ne düşündüğümü yazdım, tavsiyemide geri alıyorum, siz istediğiniz kafa ile düşünebilirsiniz.

Allah selamet versin.

VesseLam

Kevsere
12-13-2007, 18:53
Eyvallah Kardeş

Necip Fazil
12-13-2007, 18:57
Af kime onu bir irdelemek lazım, tabi af çıkacak ise. Başbakan diyor ki, "eli kana bulaşmamış, kandırılarak veyahutta zorla dağa çıkarılan ve pişman olup geri dönmek isteyen " bu insanlar ile şihit aileleri arasında nasıl bir bağ var ben anlam veremiyorum.Hangi ana masum insanların öldürülmesini ister? Evet katilse, vatanına sövüyor ise, dinine sövüyor ise katli vaciptir. Bunu ilk isteyenlerde biz oluruz. Benim anlatmak istediğim zorla oralara götürülmüş gariban insanlar, köyün garip çobanı, fakir fukara, okul, yol, aş bilmemiş insanların evlatları ... Bize düşman değil, dost lazım. Kürd'den dost olmaz diyenler, kendileri kaybederler.

VesseLam

Mcht_Ln
12-13-2007, 19:13
Başbakan çok doğru söyledi.Ama ters tarafa çekerler bunuda herşeyde olduğu gibi.Doğru anlamak isteyen doğru, yanlış anlamak isteyende yanlış anlar..

MaU_95
12-13-2007, 23:30
AF?
Güney doğu ve doğudaki kardeşlerimiz;
çocukları zorla dağa kaçırılırken, sıcak yuvalarında geniş geniş oturan bizleri umarım AFfederler;
karda, kışta kilometrelerce yol yürüyüp ve/veya buz gibi, köhne okullarda balık istif ders yapmak zorunda kalan çocuklar umarım bizleri AFfederler;
onlar eğitim, iş, teknolojiden batı kadar yararlanamazken her tür nimetlerin batıdaki bizlerin önüne serilmesinden dolayı umarım bizleri AFfederler;
oralara tayini çıkan öğretmenler, doktorlar, askerler, memurların çoğu kahrolduğu için umarım bizleri AFfederler;
oturduğu sıcak yerlerden vatan, millet konuşmaları yapıp; olumlu adım atmayan bizleri umarım AFfederler;
şiveleri ile, görünüşleri ile, saflıkları ile dalga geçtiğimiz için umarım bizleri AFfederler;
Kürt diye batı da onlara iş vermeyen, kendi memleketlerinde gördükleri eziyet yetmezmiş gibi, burda da onlara sırf Kürt olduğu için eziyet eden bizleri inşallah AFfederler!

Ben bunları yapmadım?
Hepimiz suçluyuz.

Geçmişin hatası?
Bugün biz varız.

Düzeltmek için elimizden geleni yapacağız.

Konu vatansa gerisi teferruattır.

Yâren
12-13-2007, 23:35
ekmek yediği ülkeye ihanet eden affımıza sığınamaz. 99 ve 2000 de af çıkarıldı ve sonuç ortada.

Duygu'Seli~
12-14-2007, 01:45
Sayın başbakanımız AF kelimesini kullanırken kimi yada kimleri kastetmiştir öncelikle onu bilmek ve anlamak lazım diye düşünüyorum...ve anlamak içinde yaptığı yorumları ve konuşmasını iyice dinlemek gerekir..Bu gün sayın başbakanın yaptığı siyaset şekli ılımlı ve demokratik bir siyaset şeklidir..Bir denge politikasıdır.. dağa kaçırılan yada giden terör örgütlerine silah yerine demokrasiyi seçerek silah olarak fikirlerini kullanmalarını önermiştir..bu güne kadar gelmiş geçmiş bütün hükümetler demokrasi hariç her yolu zaten denemişler ve muvaffak olamamışlardır..başbakanımız bunu demokrasiyle çözmeye çalışarak en doğru kararı vermiştir diye düşünüyorum..ayrıca kullandığı af kelimesi eli kanlı terör örgütleri için değil zorla dağa çıkarılan yada kendi isteğiylede çıkmış olan,hatasını anlayıp pişman olan kişiler için geçerlidir..bunu anlamak isteyen herkes anlar bence..Bu gün teslim olan teröristleri örnek vermeme gerek var mı bilmiyorum...demek oluyor ki sayın başbakanımızın izlediği yol sonuç veriyor,işe yarıyor ki silahlarını bırakıp teslim oluyorlar..
Neden terör doğuda??..orda eğitimsizlik var..Sn. Erdoğan eğitimle bu sorun çözülür diyerek yola çıkmadı mı??Ordaki insanlarımızın çoğu aç,çoğu parasız,çoğu bilinçsiz..dağdan bir tane hain iniyor para veriyor karnını doyuruyor,kendi dilini(kürtçe) kullanarak aklını çeliyor..sonra dağa çıkartıp vatanına ihanet etmesine sebep oluyor..Başbakanımız bunun farkındaki önce eğitim,önce güven diyerek onlara şans tanıyacağını dile getiriyor..ve bence en güzelini yapıyor..Teslim olmayanlara neler olduğu zaten ortada değil mi??ölüyorlar yada tutuklanıyorlar..tutuklananlar af mı ediliyor ki bu kadar öfkeleniyorsunuz anlayamıyorum..
Lütfen yargılamadan öfkelenmeden önce anlayalım..ve bırakalım işi ehli olan yapsın..Elbette fikrimizi söyleriz,yorumumuzu yaparız...ama bunu yaparken önce elimiz vicdanımızda düşünerek karşıdakinide anlayarak yapmalıyız..Ben Sn. başbakanımıza güveniyorum..gereğini yapmadığı yada yanlış yaptığı vakit,bu halk zaten onu o makamda oturtmaz..tıpkı diğerleri gibi indiriverir alaşağı.. O nedenle önce güven önce sabır önce anlayış diyorum.... ;)

''ŞEREFLE BİTİRLMESİ GEREKEN EN AĞIR GÖREV HAYATTIR!!''

sadeceali
12-16-2007, 19:17
Sayın başbakanımız AF kelimesini kullanırken kimi yada kimleri kastetmiştir öncelikle onu bilmek ve anlamak lazım diye düşünüyorum...ve anlamak içinde yaptığı yorumları ve konuşmasını iyice dinlemek gerekir..Bu gün sayın başbakanın yaptığı siyaset şekli ılımlı ve demokratik bir siyaset şeklidir..Bir denge politikasıdır.. dağa kaçırılan yada giden terör örgütlerine silah yerine demokrasiyi seçerek silah olarak fikirlerini kullanmalarını önermiştir..bu güne kadar gelmiş geçmiş bütün hükümetler demokrasi hariç her yolu zaten denemişler ve muvaffak olamamışlardır..başbakanımız bunu demokrasiyle çözmeye çalışarak en doğru kararı vermiştir diye düşünüyorum..ayrıca kullandığı af kelimesi eli kanlı terör örgütleri için değil zorla dağa çıkarılan yada kendi isteğiylede çıkmış olan,hatasını anlayıp pişman olan kişiler için geçerlidir..bunu anlamak isteyen herkes anlar bence..Bu gün teslim olan teröristleri örnek vermeme gerek var mı bilmiyorum...demek oluyor ki sayın başbakanımızın izlediği yol sonuç veriyor,işe yarıyor ki silahlarını bırakıp teslim oluyorlar..
Neden terör doğuda??..orda eğitimsizlik var..Sn. Erdoğan eğitimle bu sorun çözülür diyerek yola çıkmadı mı??Ordaki insanlarımızın çoğu aç,çoğu parasız,çoğu bilinçsiz..dağdan bir tane hain iniyor para veriyor karnını doyuruyor,kendi dilini(kürtçe) kullanarak aklını çeliyor..sonra dağa çıkartıp vatanına ihanet etmesine sebep oluyor..Başbakanımız bunun farkındaki önce eğitim,önce güven diyerek onlara şans tanıyacağını dile getiriyor..ve bence en güzelini yapıyor..Teslim olmayanlara neler olduğu zaten ortada değil mi??ölüyorlar yada tutuklanıyorlar..tutuklananlar af mı ediliyor ki bu kadar öfkeleniyorsunuz anlayamıyorum..
Lütfen yargılamadan öfkelenmeden önce anlayalım..ve bırakalım işi ehli olan yapsın..Elbette fikrimizi söyleriz,yorumumuzu yaparız...ama bunu yaparken önce elimiz vicdanımızda düşünerek karşıdakinide anlayarak yapmalıyız..Ben Sn. başbakanımıza güveniyorum..gereğini yapmadığı yada yanlış yaptığı vakit,bu halk zaten onu o makamda oturtmaz..tıpkı diğerleri gibi indiriverir alaşağı.. O nedenle önce güven önce sabır önce anlayış diyorum.... ;)

''ŞEREFLE BİTİRLMESİ GEREKEN EN AĞIR GÖREV HAYATTIR!!''

evet bu politika benimde kafama yattı... daha önceki hükümetler bunu denememişti... en azından benim hatırladıklarım denmemiş.... duygununda dediği gibi teslim olanlarda ortada, bu politikanın verdiği sonuçta ortada... dolayısıyla akp nin durumu ve yeride ortada.... bu böyle gider.. bu hükümet böyle daha çok genel seçim devirir...

ne de olsa:

%48 nireee , %20 nire.... anladınız siz... :)

sumeyra_tonkal
12-16-2007, 19:21
BAŞBAKANIMIZ DEMİŞSE VARDIR BİR BİLDİĞİ GÖNÜLLER SERİN OLA

romakudüs
12-16-2007, 23:59
başbakanımız en doğru taktiği uyguluyor aslında askere kurşun sıkmakış teröristleri af çok iyi bu oradaki aileler için büyük fırsat evlatlarını dağdan indirmenin tam vakti

Kevsere
12-18-2007, 01:13
Bir Venedik elçisinin, Yavuz Sultan Selim Han'ın huzuruna kabulünden sonra, 'Kılıcı öyle parlıyordu ki yüzünü göremedim' demesi,padişaha arz edilince cihan padişahı ;

'Paşalarım,Osmanlı'nın kılıcı parladığı sürece düşmanların başı daima önde olur.Ama Allah korusun,bir kılıç kınına girer de paslanmaya başlarsa,o zaman bu kafalar yavaş yavaş dikleşir ve bir gün bize yukarıdan bakmaya başlar' der....

Mu-Alim
12-28-2007, 03:17
AF?
Güney doğu ve doğudaki kardeşlerimiz;
çocukları zorla dağa kaçırılırken, sıcak yuvalarında geniş geniş oturan bizleri umarım AFfederler;
karda, kışta kilometrelerce yol yürüyüp ve/veya buz gibi, köhne okullarda balık istif ders yapmak zorunda kalan çocuklar umarım bizleri AFfederler;
onlar eğitim, iş, teknolojiden batı kadar yararlanamazken her tür nimetlerin batıdaki bizlerin önüne serilmesinden dolayı umarım bizleri AFfederler;
oralara tayini çıkan öğretmenler, doktorlar, askerler, memurların çoğu kahrolduğu için umarım bizleri AFfederler;
oturduğu sıcak yerlerden vatan, millet konuşmaları yapıp; olumlu adım atmayan bizleri umarım AFfederler;
şiveleri ile, görünüşleri ile, saflıkları ile dalga geçtiğimiz için umarım bizleri AFfederler;
Kürt diye batı da onlara iş vermeyen, kendi memleketlerinde gördükleri eziyet yetmezmiş gibi, burda da onlara sırf Kürt olduğu için eziyet eden bizleri inşallah AFfederler!

Ben bunları yapmadım?
Hepimiz suçluyuz.

Geçmişin hatası?
Bugün biz varız.

Düzeltmek için elimizden geleni yapacağız.

Konu vatansa gerisi teferruattır.

Bu cümlelerin üzerine söyleyecek ne söz kalır ki!

Başta Necip Fazıl üstadıma,sonda da yukarıdaki alıntının sahibine katılmamam mümkün değil...

Affetmek,henüz suç işlememişin suç işlemesini engellemektir,kimse de gocunmaz bundan,gocunmasın bundan!

parabol
12-29-2007, 18:56
affetmek...kımlerı affetmek...abılerımı katledenlerı mı...cocukları babasız bırakanları mı..savasarak bıle degıl bunları haınce pusu kurarak yapanları mı....vatanımı bolmeye calısanları mı...

ben affetmıyorum..affedenıde affetmıyorum....

gece
12-29-2007, 21:59
DEVLETİN BEKASI VE BÜTÜNLÜĞÜ İÇİN ANA BABA BİR KARDEŞ KANI BİLE DÖKÜLMÜŞTÜR.OSMANLI HAKİMİYETİNİ BİR NOKTADA BUNA BAĞLI OLARAK SÜRDÜRMÜTÜR.İKİ PADİŞAH OĞLU KAVGAYA TUTUŞUP DEVLETİ PARÇALAYACAKLARI ANLAŞILIRSA BİRİ YİNE DEVLETE FEDA EDİLİR.

SİZİN YAZDIĞINIZDA ELBETTE DOĞRU AMA ŞEHİTLEMİZİN HENÜZ 40 BİLE ÇIKMADAN AF KELİMESİNİ BAŞBAKANIMIZ AĞZINDAN DUYMAK BİRAZ AĞIR GELDİ BANA :-\

Konuyla doğrudan ilşkili değil ancak; başta yazdığınız vakalara bir şerh düşmek isterim. Devletin bekası için veya herhangi başka bir sebep için "hanüz masum olan bir insan"ın katledilmesi onaylanacak bir davranış değildir. Bunu, atalarımız yapmış olsa da... Osmanlı hakimiyeti buna bağlı olarak da sürmemiştir. (Tabi isyan etme durumu vuku buldu ise katl kaçınılmaz)

Mu-Alim
12-30-2007, 02:57
affetmek...kımlerı affetmek...abılerımı katledenlerı mı...cocukları babasız bırakanları mı..savasarak bıle degıl bunları haınce pusu kurarak yapanları mı....vatanımı bolmeye calısanları mı...

Hayır dostum; abilerini katledenleri değil,henüz abilerini katletmeyenleri,dağda kaldıkları müddetçe abilerini katletmesi ihtimali bulunanları.Zaten dikkatini çekerim mesajından alıntı yaptığım arkadaş da bundan bahsediyor.Yani suç işleyenleri değil, dağda oldukça suç işlemesi muhtemel olanları.

Bilmem buna katılır mısın?

Necip Fazil
12-30-2007, 03:04

Saydıklarınızı biz de, Hükümetimiz de affetmiyor zaten, içiniz ferah olsun.

VesseLam

sadeceali
12-30-2007, 10:47

evvet onları ne hükümetimiz ne vatandaşımız ne de allah affetmez zaten... ama o örgütün içinde olupta daha eli kana bulanmamış olanlar için bu durum....

Kevsere
12-31-2007, 03:29
HEPŞEYİ SİLMK ARTIK EN İYİSİ........NE SİZ BENİ GÖRDÜNÜZ NEDE BEN SİZİ >:(

minegül
01-04-2008, 19:56
arkadaşlar burada her dediğinizde haklısınız ama burada sayın başbakanımız tabiki de şehitlerimizi ve ailelerinin düşünmüştür bu konu hakkında görüş açıklarken. bu bilineceği gibi asıl pkk yandaşlarını affetmek için değil zorla pkk ya bağlananan, kandırılan erkek- kadın bütün vatandaşlarımızı geri kazanmak için söylenmiş bir af yasasıdır bence bu böyle bilinmelidir.
aynı zamanda sayılarını azaltmak ve kendini, ailesini, benliğini kaybetmiş insanları yeniden kazanmak için açılan bir savaştır bence. zorla kardeşe kardeşi öldürtmeye zorlanan insanlar kimbilir nekadar fazladır ??? ??? ??? ???

ismet
01-05-2008, 16:10
Bakın arkadaşlar bu tartışma uzar gider... ve aramızda ayrılık oluşur. Siz başbakanımız Af çıkaracak dendiğinde ne demek isteğini iyice anlamamız gerekli tabi ki şehitlerimize üzülüyoruz ve kanları yerde kalmayacak fakat bundan bütün kürtler sorumlu değil Kürtler de şehit verdi bu vatan için unutmammak gerekli. Kandırılanlarında suçu yok çatışmaya girmemiş türk askerini öldürmemişlerin ne suçu var ?? Onları dağdan inidirmek için her yol denenecektir. Pkk yı susturmanın yolu sadece silahla çözülecek birşey değil... Pkkyı içten dağırmak içindeki masum kandırılmıiları içlerinden çıkarmak gerekli bunun için de başbakanımız böyle bir açıklama yapmıştır. Masumlar pkk içindeki kandırılmışlar çıkarsa geri kanlanlar zaten öldürülmeyi hak ediyor... Unutmayalım ki ülkemizde sadece Türkler yok Kürtler Lazlar Çerkezler Gürcüler ve daha birsürü insan var herkesi düşünerek hareket etmemiz gerekli... Pkk ise Türkiyede Irakta ve İranda yaşayan Kürtleri kandırıyor içine alıyor asıl suçlu kandırılanlar değil kandıranlardır... Kim bu vatanı bölmeye çalışmışsa öldürülmelidir ancak yanına kandırılarak alınanlar pkk nın rehinleri sayılır onları kurtarmak da devletimizin görevidir...

TÜRK EVLADI
01-19-2008, 00:11
[i][b]Eğer hiçbir şehidimizin hayatını kaybetmesinde parmağı yoksa o zaman eyvallah gelsin dönsün ülkesine!
Neticede her insan hata yapar!

Ancak eğer suçluysa o zaman öldürülsün yada cezası verilsin...
Umrumda olmaz!

mülayim
01-19-2008, 22:03

Konuyla doğrudan ilşkili değil ancak; başta yazdığınız vakalara bir şerh düşmek isterim. Devletin bekası için veya herhangi başka bir sebep için "hanüz masum olan bir insan"ın katledilmesi onaylanacak bir davranış değildir. Bunu, atalarımız yapmış olsa da... Osmanlı hakimiyeti buna bağlı olarak da sürmemiştir. (Tabi isyan etme durumu vuku buldu ise katl kaçınılmaz)

olaylara yaşandığı dönemleri göz önüne alarak yaklaşmak objektifliğin ve doğru ve sağlıklı bilgi edinmenin temel şartıdır.devlet-i ali osmaniyye-i islamiyye de yaşanan trajik olaylar tarihimizden ders almamıç açısından şüphesiz ki, çok önemlidir.tarihini hakkıyla inceleyen, araştıran toplumlar geleceklerine daha kolay yön verirler.onun için bizim de o olayları iyice inceleyip doğru işler yapmamız gereklidir.

mülayim
01-19-2008, 22:23
makyavelizmi devlet ve siyaset felsefesi olarak kabul eden devletlerde bireyin devlet için feda edilmesi öngörülür.bu felsefeyi benimseyenler şu anda avrupa ülkeleri ile abd ve diğer bazı ecnebi devletlerdir.ülkemizde de kısmen bu fikir benimsenmiştir ki, bunu dikkatli bir gözlemci şehit cenazelerinde atılan nutuklardan; bağrı yanık annelerin, babaların, bacıların yaktığı ağıtlardan, ateşli söylevlerinden dolayı kendilerine yaklaşılamayan sözde aydınlarımızdan anlayabilir.

lakin bize siyaset ve devlet felsefesi olarak en uygun olanı kanımca ki, siz de takdir edersiniz ki, dinimizin öngördüğü devlet ve siyaset felsefesidir ki, makyavelizmin tam tersi fikir beyan eder.o felsefeye göre devlet bireylerin taşkilatından oluştuğundan ne birey devlet için ne de devlet birey için feda edilir.ikisi de değerli ve korunmaya müstahaktır.bu yüksek manadan dolayıdır ki, şeyh edebali hazretleri aynı zamanda damadı olan osmanlının ilk padişahı osman beye '' ey oğul insanı yaşat ki, devlet yaşasın'' mealinde öğütler vermiştir.

işte bize yakışan da budur.aramızdaki farkları zenginlik olarak görürsen sizi temin ederim ki hiçkimse bize en ufak bir zarar dahi veremez.affeden olamak lazım gelir.lakin yaptıklarından dolayı herhangi bir pimanlık duymayan elebaşların affı, onları takdir etme anlamına gelir ki, bunu ne allah ne peygamber ne de insan vicdanı kabul eder.