fatih kısaparmak balon baskılı balon Başkan: Başarılı Olmaya Mecburuz - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Başkan: Başarılı Olmaya Mecburuz

Üç mevsim
07-07-2008, 01:46
Şener: Büyük Riskler Aldık

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener'den özel açıklamalar
http://www.resim-yukle.gen.tr/images/vo45mgzqrnx936sjfs1.jpg

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener lig hazırlıklarına başlayan Trabzonspor'un üç cümle ile ruhaletisini tahlil etti. Şener, “Artık herkesin sorumluluğu büyük. Herkes sorumluluğunu biliyor. Bu sorumlululuğu taşımak bunun bilincinde olmak lazım" derken, kendisinin, yönetiminin, futbolcuların ve teknik heyetin yeni sezonda kellelerinin koltukta olacağını söyledi ve “Başarılı olmaya mecburuz” dedi. İşte Şener'in açıklamaları;

TARAFTARDAN RAZIYIM AMA
“Bu aşamadan sonra hiç bir mazeretimiz olamaz. Benim de teknik heyetinde futbolcuların da kellesi koltukta. Futbolcu formasının sorumluluğunu bilecek, teknik heyet hamuru yoğuracak, biz yönetim olarak da külübün yükünü hafifleteceğiz yani kellemiz koltukta. Kellesi koltukta olmayan tek kurum taraftarlardır. Onlar görevlerini yaptı. Ama kombine konusunda hala bir eksiklik var. Beklediğimiz sıçrama olmalı. Taraftardan razıyım ilk idmandaki ilgisi beni fazlasıyla sevindirdi.”

İŞİ BİLENLERLE YOLA ÇIKTIM
"Göreve gelirken yönetimime işi bilen isimleri almaya çalıştım. Mevcut yönetimde Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu ve Genel Sayman Mahmut Aksu futbolu bilen adamlar. Bu işi uzun yıllardır yapıyorlar. Bir transfer yapacağım zaman ilk onlara soruyorum ondan sonra hocayla görüşüyoruz. Ersun hocaya şu futbolcu nasıl diye sorduğumda o hemen laptopunu açıyor ve araştırıyor. Bu bize komik geliyor ancak Ersun hoca doğru olanı yapıyordur. Biz eskiden bir futbolcu alırken gider ailesi ile konuşur ve alırdık. Şimdi ise menajerlik sistemi geldi ve bir futbolcuyu almak için 3 - 4 menajer ile temas kuruyoruz. Bizim zamanımızda bu böyle değildi.”

BÜYÜK RİSKLER ALDIK
"Yönetim olarak transfer yaparken ekonomik olarak büyük riskler aldık. Bir risk aldım ve onu atlattım. Çünkü transfer yapıp risk alırsan millet kombine alır. Futbol böyle bir şey zaten. Kombine bilet patlamasını ve rakamları görünce 4 milyon Euro'ya yakın bir kar elde ediyoruz. Ben bunu hiç hesaba koymamıştım, ama neredeyse Gökhan Ünal'ın parasını buradan çıkarttık. İstanbul'da bir gece yaptık, oradan da yaklaşık 5 - 6 milyon dolara yakın bir para girdi kulübün kasasına. Bu sonucu gördüm onun için de mutluyum. Herkes, [b]'Bu duruma nasıl geldiniz diyor?' Aslında çok fazla bir şey yapmadık. Sadece mevcut Trabzonspor'un dinamiklerini harekete geçirdik ve Trabzonspor'un gelirlerini çok sıkı bir takibe aldık. En ufak bir kiracı ile bile konuşuyorum. Bu konuda sevimsiz olduğumu da biliyorum. Ama bunu kendim için değil Trabzonspor için yapıyorum."

GELECEK SEZON AZ TRANSFER
"Trabzonspor'un bir takım reklam girdileri, sponsorluk gelirleri vardı. Bende bir takım girişimlerle bulunarak hem bu senenin, hem de gelecek senenin gelirlerini peşin aldım. Bunlar çok ciddi rakamları oluşturuyor. Bizim yaptığımız transferler iki yıllık transferler. Biz gelecek sezon en fazla iki veya üç oyuncuyu kadroya katmayı düşünüyoruz. Digitürk temliklerini kaldırdık ve buradan da oldukça yüksek bir miktar alacağız. Bizden önceki yönetimin Dijitürk'e koyduğu temlikler bitti. 9 milyon Digitürk'ten, kombineden 5 milyon, sponsorluk gelirlerinden 5 milyon ve 8 milyon 700 bin Euro da Gökdeniz'in satışından gelen geliri ortaya koyarsak toplam 27 milyon Euro ediyor. Bunları hesapladığınızda borcumuz kalmıyor.

ÜYELER NİYE KOMBİNE ALMIYOR
“Kombine biletler coşkulu gidiyor ama 19.500 üyemiz var ve kombine satışı 8 binlerde. Bu üyelerden 4 binini seçim için yapılmış üye sayarsak geri kalanları niye kombine almıyor. Üyeler sakın kombinelerin ekonomik tarafından bahsetmesin, çünkü kale arkası 100 YTL, Maraton 300 YTL. Aslında Trabzon küçük bir yer ve ekonomisi de küçük. Trabzonspor, Trabzon'un ilk 10 ekonomisi içerisinde yer alıyor. Ama bu 9 diğer büyük ekonomi, Trabzonspor'a yardım yapmıyor. Onlardan yardımda istemiyoruz, reklam versinler, özel VIP kombinelerden alsınlar.”

MİNNET, RİCA İLE GİDİYORUZ
Benim yaşamdan hiçbir beklentim yok, hepsinin ayağına basarım. Buraya gelecekler ve benden randevu alacaklar ve görüşeceğiz. Sadri bey, bize bir şey yapamaz demesinler, yaparım. Trabzon halkının desteği ile yaparım. Gelsinler burada VIP'ten yer alıp maç seyretsinler. Barcelona 120 bin kombine satıyor, senenin başında. Ama biz Barcelona ile yarışmıyoruz, Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş ile yarışıyoruz. Ama Fenerbahçe'nin kombine rakamı 24 binde şu anda, Galatasaray en son kombine satışından 20 Milyon YTL kazanmıştı. Biz ise minnet ricalarla gidiyoruz. Gariban taraftarıma bir şey demiyorum, ama üyelerin ben demeden kombine alması gerekiyor" dedi.

Takımın neler yapacağını merak ediyorum
“Yeni sezon öncesu kurduğumuz takıma bakarak heyecan yaşıyorum. Çok heyecanlıyım ve takımın neler yapacağını merak ediyorum. Hocamız da çok heyecanlı ve oda merak ediyor. Benim çok aceleci bir yapım var. Ama bunun çok faydasını gördüm. Ankara'da Gökhan Ünal'ı transfer ederken, hemen imzayı attım ki, kimse beni caydırmasın diye. İyi ki de imzalamışım.”

“İyi bir kadro kurduk ve iyi transferler yaptık. Baya ciddi bir kadromuz var. Elimizde kalan futbolculara kulüp bulmakta güçlük çekiyoruz, bu bizi üzüyor. Bu futbolcularımızın kalbini kırmadan gönderirsek mutlu olacağız. Ayrıca bizim için Almanya kampı çok önemli. İhsan Alioğlu başkanlığında güzel bir kamp geçireceğimizi düşünüyoruz" dedi.

Ersen'in transferi Temel Fıkrası olmalı
"Trabzonspor'un 16 tane FİFA'lık dosyası var. Göreve başladığımız gün 16 tane dava bulduk kucağımızda. Bunlardan en ağırı Lange davasıydı. Eğer bunu kaybedersek, 2 milyon Euro zarar edebiliriz. 10 yıllık bir dava ve hala sürüyor. Aslında komik davalarda var. Mesela Ersen Martin'i verdik parasını alamıyoruz. Temel fıkralarına mutlaka bu yazılmalı. Adam bizden gitti, çek alacağı varmış, bizi de mahkemeye verdi, oradan da parasını aldı. Bunu doktora tezi olarak izah edersiniz. Ben bir futbolcu sattım adam oradan parasını aldı, ben alamadım bunu araştırın. Onun dışında Misse Misse davasını kazandık, Musampa ve Zafer davaları ise devam ediyor" şeklinde konuştu.

http://www.resim-yukle.gen.tr/images/e5461rxcd28lxbqrfs9j.jpeg