Orijinalini görmek için tıklayınız : Başörtülerini açsalar bile nizamiyeden içeri alınmasınlar
Ahmet Yasin
02-01-2010, 14:29
KEMAL GÜMÜŞ'ÜN HABERİ...
Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, ısrarla darbe planlarındaki korkunç senaryoları ve cuntacıların camilere yönelik saldırı planlarını “Allah Allah diyen ordu Cami bombalar mı” diye reddederken, bir bir ortaya çıkan belge ve görüntüler, adeta Başbuğ'u yalanlar nitelikte... Vakit'in ele geçirdiği belgeye göre, Hava Kuvvetleri eski Komutanı Emekli Org. İbrahim Fırtına, görevdeyken dindar insanları rencide edici akla ziyan talimatlar vermiş.
İbrahim Fırtına imzasıyla hazırlanan “Yıkıcı-Bölücü Faaliyetlere Karşı Koyma” Planında yer alan emirlere göre başörtülü vatandaşlar, askerî hastanelere ve askerî tesislere sokulmayacak, yakını örtülü olan personel derhal istihbarat birimlerine bildirilecek.
FIRTINA'YA GÖRE SAKAL VE TESETTÜR ÇAĞDIŞI
Orgeneral İbrahim Fırtına'nın sözde Yıkıcı-Bölücü Faaliyetlere Karşı Koyma adı altında hazırladığı kişiye özel ve gizli ibareli belgede; dinî sembol, başörtüsü ve sakal çağdışı olarak belirtilerek, birinci derecede mücadele edilmesi gereken unsurlar olarak yer alıyor. Bu unsurları taşıyan askerî personelin hiçbir askerî kuruma alınmaması için gerekenlerin ivedî bir şekilde yapılmasını isteyen Fırtına, şu talimatları hazırlamış; “Anayasal düzene karşı siyasi veya dini bir akımın sembolü haline gelmiş çağdışı bir kılık, kıyafet (Başörtüsü ve Manto) ve sakala sahip kişilerin T.S.K'ne ait birlik karargah, kurum, sosyal tesis ve lojman gibi yerlere sokulmaması yolundaki uygulamalar ile diğer emir ve yönergelerde belirtilmiştir. Askeri Konutlardan istifade eden personel ve aileleriyle, ziyaret maksadıyla gelen sivil personelden giyim tarzı çağdaş olmayan, inkılap kanunlarına aykırı, siyasi veya dini bir akım veya ideolojiyi belirleyen kılık ve kıyafette olanlar ile tutum ve davranışları ile Atatürk ilke ve inkılaplarına aykırı davrandığı ve irticai görüşleri benimsediği, bu gibi faaliyetlerde bulunduğu tespit edilenler konutlar bölgesine alınmayacaktır.”
http://habervaktim.com/gommefoto/curut.jpg
MERHAMET EDİLMEYECEK
Başörtüsü tahammülsüzlüğünde sınır tanımadığı anlaşılan Fırtına, başörtülü asker yakınlarına olan hazımsızlığını, verdiği emirlerde adeta kusuyor. Tespit edilen başörtülü asker yakınlarının daha sonra başlarını açsalar bile onlara merhamet edilmeyeceğini emreden Fırtına, verdiği emirlerde, “Askerî tesis nizamiyelerine (Askeri Lojman, Askeri Gazino, Askeri Hastane, Orduevi, Özel Eğitim Merkezi gibi askerî sosyal tesislerde) çağdaş olamayan kılık kıyafet (Başörtüsü ve Manto) ile ziyaret amacıyla geldikleri tespit edilen kişiler, kıyafetlerini uygun hale getirseler bile nizamiyelerden içeri alınmayacaktır” diyor.
BAŞÖRTÜLÜ ASKER YAKINI, KESİNLİKLE ASKERÎ HASTANEYE GİREMEZ
Başörtülü asker yakınlarının özellikle askerî hastanelerden yararlandırılmaması için titiz davranılmasını isteyen Fırtına, “Çağdaş olmayan kılık kıyafet (Başörtüsü ve Manto) giyinen personel aileleri kesinlikle askerî hastanelerden faydalandırılmayacaktır. Bu tür personelin kimlikleri tespit edilerek bilgi ve belgeler oluşturulduktan sonra, İstihbarat Başkanlığı'na yazı ile bildirilecektir” şeklinde emir vermiş.
ASKERÎ LOJMANDA OTURMAYAN PERSONEL MERCEK ALTINA ALINMIŞ
Başörtüsü ile sakalı çağdışı olarak algılayıp mücadele için akıl almaz emirler yağdıran Fırtına'nın çalışmaları bununla da bitmiyor. Askerî lojmanlarda kalmayan personelin dahi tek tek araştırılmasını isteyen Fırtına, çocukları İmam Hatip Liselerine veya dindar insanlara ait okul veya dershaneye giden askerî personelin de derhal tespit edilmesinin ve bunların raporlar halinde askerî istihbarat birimlerine ulaştırılarak gerekli soruşturmanın başlatılmasını istiyor. İşte din düşmanlarını aratmayacak o diğer emirler şöyle: “Lojman puanı lojmana girmeye yeterli olup da lojmana giremeyen personelin, lojmanlardan yararlanmama nedenleri araştırılacak, bu personelden yıkıcı-bölücü faaliyetlere karıştığı tespit edilenler hakkında gerekli işlemler yapılacaktır.”
İMAM HATİP LİSELERİ, DERSHANE VE YURTLAR DA MERCEK ALTINDA
Talimatın devamında şu ilginç satırlar yer alıyor: “Kontrol altında bulundurulan personel haricinde; personelden ailesi çağdaş olmayan kılık kıyafet giyinen, çocuklarını İmam Hatip liseleri ile irticai nitelikte faaliyet yürüten okul, dershane ve yurtlara gönderenlerin tespiti halinde, konuya ciddiyetle yaklaşılarak ‘Adamsendeci' bir yapı içerisinde ‘Benden bulmasın da kimden bulursa bulsun' mantığı ile hareket etmeyecek, gerekli bilgi, belgeler oluşturularak işlem yapılması sağlanacak.”
VAKİT
ŞekerPortakalı
02-01-2010, 14:34
Belge yok sadece Vakitin klasik iftira ve yalan haberlerinden bir tanesi.
Ahmet Yasin
02-01-2010, 14:36
belge mi istiyorsun askerlik yapan her türk evladı belgedir
bunları ben yaşadım yok illa belge diyorsan git askerlik yap kendi gözünle görürsün
Belge yok sadece Vakitin klasik iftira ve yalan haberlerinden bir tanesi.
Daha önceki yalan haberler nelerdi ? Vakit in geri adım atıp özür dilediği ki sadece biri diyoruz ?
ŞekerPortakalı
02-01-2010, 14:44
Ben askerliğimi yaptım ve hemde kurmay albay koruması olarak.Ben sızın ıcınızdekıler gıbı vicdan-i redcilerden ıolmam. Ya da sizin gibi hem askerlık yapıp sonra bu ulkenıon ordusuna hakaret etmem. Hıc bır belge sunmadan bu ve bunun benzerı haberlerı bu kagıtparcası cok yapıyor.
Ben askerliğimi yaptım ve hemde kurmay albay koruması olarak.Ben sızın ıcınızdekıler gıbı vicdan-i redcilerden ıolmam. Ya da sizin gibi hem askerlık yapıp sonra bu ulkenıon ordusuna hakaret etmem. Hıc bır belge sunmadan bu ve bunun benzerı haberlerı bu kagıtparcası cok yapıyor.
Evet ispatlayın o halde bırakın lakırtıyı da..
Ben daha öneki yalan haberleri istiyorum bir iki tane çok değil.. İddia ediyorsanız kanıtlayın !
ŞekerPortakalı
02-01-2010, 14:52
Ortaya bir şeyleri evvela atanlar sizlersiniz. Madem bir komutan böyle dedi ıspatlaması gerken önceliklşe bu ıddıayı atanın kendısıdır.
Ortaya bir şeyleri evvela atanlar sizlersiniz. Madem bir komutan böyle dedi ıspatlaması gerken önceliklşe bu ıddıayı atanın kendısıdır.
Evet işde budur..
Kimin iftiracı olduğunu ifşa etmiş oldunuz..
Vakit'i suçlayan bir tane bile yalan haberini bulamadı. Çünkü yok, bulamazda..
Ama ben sana; kartelin yalan dolanını sereyim istersen ki gerek yok..
Konuşdukca küçülüyosun kardeş başka kapıya..
ŞekerPortakalı
02-01-2010, 15:05
Yoo hayır once sızın vakıt denen ahlak(!)lı gazetenızın bu ıddfıayı ıspatlaması gerekır. Cunkı ılk once ıddıa makamı vakıt denen sozde ahlak tımsalı kagıt parcasıdır. Ayrıca
Bu gün Vakit gazetesinde yayınlanan 'CHP'li belediyede işçi kıyımı' haberi için görüşüne başvurduğumuz Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Sorumlu Yazı İşleri Müdürümüz Güven Güngör'e şu açıklamalarda bulundu.
Bu gün Vakit gazetesinde yayınlanan 'CHP'li belediyede işçi kıyımı' haberi için görüşüne başvurduğumuz Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Sorumlu Yazı İşleri Müdürümüz N. Güven Güngör'e şu açıklamalarda bulundu.
Encümen üyesi maksatlı haber yaptırıyor
"Bu gün Vakit gazetesinde yer alan CHP'li belediyede işçi kıyımı haberi, tamamen yalan bir haberdir. Bu tip haberler maksatlı olarak çıkarılmaktadır. Bu tip yalan yanlış haber yapılmasını sağlayan kişi de AKP Yenimahalle Belediye Meclis üyesi Durali Keleş'tir." dedi. Hebere konu olan 900 işçinin Yenimahalle Belediyesinden çıkartılmadığını, Yenimahalle Belediyesinin iş yaptırdığı bazı şirketlerden çıkartılan 3-5 kişinin tamamen şirketlerin kendi insiyatifinde işten çıkartıldıklarını belirtmiştir.
Fethullahçı Gladyo sahte belge ve yalan haber üretmeye devam ediyor. Vakit gazetesi "Patlamanın krokisi Ergenekoncu'da" başlıklı haberiyle, yalalarına bir yenisini daha ekledi. Zihni Çakır isimli şahsın kitabından atfen yayımlanan söz konusu haberde, 2 Ekim'de İzmir'deki patlamaya ilişkin krokilerin, Ergenekon tertibiyle tutuklanan Ulusal Kanal İzmir Temsilcisi Hayati Özcan'ın ev ve iş yerinde yapılan aramalarda bulunduğu iddia edildi. İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Hasan Basri Özbey, Vakit gazetesinde yer alan iddiaların kesinlikle doğruyu yansıtmadığını belirterek, "İşçi Partisi'ne yapılan saldırılar cezasız kalmamıştır, Vakit gazetesi ve Zihni Çakır hakkında da savcılığa suç duyurunda bulunup tazminat davası açacağız" dedi.
ŞekerPortakalı
02-01-2010, 15:06
Vakit Gazetesi’nin “İmam hatipli kızın başörtüsünü zorla çıkardılar” haberi asılsız çıktı.
Başbakan’ın başlattığı inceleme gerçeği gözler önüne serdi
Vakit Gazetesi’nin “Rizeli İHL öğrencisinin başını hileyle açtılar” diyerek duyurduğu ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın öğrenci kızın babasını arayıp üzüntülerini aktardığı “Elif Azder olayında” şok bir gelişme yaşandı. Erdoğan’ın devreye girmesi üzerine olayı inceleyen Başbakanlık İnsan Hakları, olayın doğru olmadığını ortaya çıkardı.
EMSALSİZ SKANDAL!
Rize’de Kasım 2007’de düzenlenen “Meme Kanseri” konulu bir kompozisyonda Elif Azder adlı imam hatip lisesi öğrencisi yarışmada dereceye girdi. Ödül töreni sırasında, okul müdürü tarafından “İçeride erkek yok. Başını açabilirsin” denilerek Azder’in başının “hileyle açtırıldığı” iddiaları gündeme geldi. Vakit başta olmak muhafazakâr gazeteler de olayı, “Emsalsiz skandal” diye yansıtmıştı.
HAK İHLALİ YAPILMAMIŞ
Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı’nın talimatıyla Rize Valiliği inceleme yaptı. Kurul, incelemenin sonucunda “Öğrencinin başını hileyle değil, kendi isteğiyle açtığı tespit edilmiştir? Aldatmaca yok ve insan hakları ihlali yok” denildi. Rapora, Azder’in daha önce başı açık şekilde çekilmiş fotoğrafının fotokopisi de eklenerek şöyle denildi: “Azder’in aynı yıl Cumhuriyet Bayramı’nda halka açık alanda başı açık olarak şiir okuduğu da belgelenmiştir. Dolayısıyla Azder’in gerektiğinde başını açma yönünde kendi iradesini kullandığı sabittir.”
Vakit’in haberinde ‘kandırılmış kızdı’
Vakit’in “Elif Azder haberi” şöyleydi: “Azder, katıldığı yarışmada birinci oldu. Ödül töreninde başı zorla açtırılan Azder, yaşadığı kabusu gazetemize anlattı. Azder, görevlilerin kendilerine başörtülerini çıkartmaları için baskı yaptıklarını söyledi. Salonda erkek olmayacağı söylendiği için başörtülerini çıkarttıklarını belirten Azder, içeri erkeklerin alındığını ve fotoğraflarının çekildiğini ifade etti. Azder, gazetelerdeki haberleri görünce yıkıldığını söyledi.
Evet kaynakları da lalalım lütfen (:
Bozacının şahidi şıracı işine dönmesin değil mi :)
ishakyilmaz
02-01-2010, 15:18
http://www.habervaktim.com/resim/resim106021_1.jpg?t=19399312 (http://www.habervaktim.com/haber/106021/bu_da_mi_yalan_pasa.html)
Kusura bakmayın sayın Başbuğ ama,kurumunuzun marifetli!işleri bu kadar aleni ortadayken,''Allah Allah diyen bir ordu darbe yapar mı''? ifadesini kulanmanız çelişkilerin en büyüğü olsa gerek!Yıllar yıllı TSK nın inançlı mensuplarına kan kusturdular 'Allah Allah'dedikleri için.Bu yetmiyormuş gibi sivil ailelerinede hayatı zindan ettiler!Bunlar ortadayken bu ifadeleri kulanmanız büyük çelişki.Ha belki sizin görüş ve düşünceleriniz bu yönde buyurduğunuz gibidir,lakin buna bizleri inandırmanız için somut adımlar atmalısınız...
EpiVaTeS
02-01-2010, 15:18
Kedi Ciğer Şeker Balyoz...hep farklı isimler...
ama nedense kokusu aynı kişi...
beşinci mesajı yazmadan anlıyorum senin kim olduğunu...
Leyal boşuna nefes tüketme birazdan küfür salvoları başlayacak...
Ve hakettiği yeri boylayacak...
daha önce 33 kez boyladığı gibi...
ŞekerPortakalı
02-01-2010, 15:25
Sizin vakitci sozde islamcılar o tuvalet kagıdı gıbı gazetelerinde ıstedıklerı gıbı yazıp cızerler ve burada yayınlanır ama aynı uslupda muhalefetten bırı konusursa atılır oylemı bu sızın ıokı yuzlulugunuzdır
ishakyilmaz
02-01-2010, 15:25
Ayrıca konuda şakşakçılık görevi üstlenen muhalif üyeyenin gözlerinin üstündeki perdeleri kaldırıp resmi belgeleri okumasını tavsiye ediyorum!Ona göre inzanlı yorumlar yapsın!!!
ŞekerPortakalı
02-01-2010, 15:28
Biz de perde yok ama sizin gözleriniz de halaeskiden kalma kara çarşaf var ve aydınlık çagdaş Atatürk ilke ve devrimlerinin ışıgını o kara çarşaf yuzun den foremıyorsunuz.
O çarşafa kurban ol sen ya..!..Densiz..!
İntifada
02-01-2010, 15:34
Kedi Ciğer Şeker Balyoz...hep farklı isimler...
ama nedense kokusu aynı kişi...
beşinci mesajı yazmadan anlıyorum senin kim olduğunu...
Leyal boşuna nefes tüketme birazdan küfür salvoları başlayacak...
Ve hakettiği yeri boylayacak...
daha önce 33 kez boyladığı gibi...
Abi ben ilk mesajda anlıyorum artık pek haşır neşirim bu arkadaşla
Hergün girer önce vakite hükümete fln saldırır
Sonra şahsa hakaret eder
Bütün söylediği sözler çürür ziyadesiyle cevap alır
Sonra kutsal değerlerimize küfür eder ve atılır;D;D
ŞekerPortakalı
02-01-2010, 15:34
Asıl sizler Büyük Önder MustafaKemale ve onun devrimlerine kurban olun. Hala daha kadınlarımızın alnıunda kara leke gıbı duran kara carsafı bu sekılde savunman gunumuz turkıywesını ılerı degıl gerı goturur yuzyıllar oncesıne hemde
ŞekerPortakalı
02-01-2010, 15:35
Sizin Vakitçi denılen sozde ıslamcı ahlak tımsallerı agzına ne gelırse konusması sıızn hukumetın uızın agzına ne gelırse soylemesı normal degıl mı bır de sıkısınca ıslam ahklakından namustan sereften soz ederler .
Asıl sizler Büyük Önder MustafaKemale ve onun devrimlerine kurban olun. Hala daha kadınlarımızın alnıunda kara leke gıbı duran kara carsafı bu sekılde savunman gunumuz turkıywesını ılerı degıl gerı goturur yuzyıllar oncesıne hemde
Var git atanın yanına , saçmalayıp durma.
" Cahilin yanında kitab gibi sessiz ol.."
EyvAllah üstadım. Susduk !
EpiVaTeS
02-01-2010, 15:37
Bu adam türkçeyi bir türlü öğrenemeyecek...
İnsanların giysileri geri veya ileri götürmez...
insanları akılları geri götürür...
sendeki akılla biz ileri gitmek bi kenara dursun ancak geri geri gideriz...
Evet sizin düşüncelerinizin nasıl bir yapıda olduğu bu cümlelerinizden aşikarane bir şekilde anlaşılıyor..
Zira; gene ve her zamanki gibi ilericilik, gericilik mevzularını kıyafete indirgemeyi büyük bir gayretle başarıyorsunuz..! Acaba siz ve sizin zihniyetinizin bu dar kalıptan çıktığını görebilecekmiyiz..
EpiVaTeS
02-01-2010, 15:45
Bak Anıt tepeye bak Atamın ıstırahatgahı hala daha tum hasmet ve heybetı ıle orada duruyor ve bızler bu ordunun mehmetcıklerı Atamızın yanındayız ve gece gunduz nobet tutuyopruz ya sızler yok olup gıden osmanlının arta kalmıs şahısları sızler new yapıyorsnuz. HAK GELDI BATIL ZAİ OLDU
Bir deprem oluverir ne şan kalır ne şöhret darma duman oluverir anıttepe...
ALLAH sana akıl fikir versin...
vermiştir muhakkak ama işine gelmiyor kullanmak...
Bir deprem oluverir ne şan kalır ne şöhret darma duman oluverir anıttepe...
ALLAH sana akıl fikir versin...
vermiştir muhakkak ama işine gelmiyor kullanmak...
: )))
Yahu adam ceddini (Osmanlıyı) yok sayıyor..Buna ne denir ki..!
İntifada
02-01-2010, 15:53
Adam dedesini tanımıyor.Ceddini tanımayana çok güzel bir söz vardır amma sizlerden utanır söyleyemem..
ishakyilmaz
02-01-2010, 15:57
Erdoğan'ın anlatımı da mı yalan?
Ordu içindeki bazı subayların yanlış hareketlerine yönelik eleştirilere, Genelkurmay Başkanı ve onun gibi düşünen belli kesim hep itiraz edip, TSK'ya haksızlık edildiğini söylüyorlar. Acaba gerçekten TSK'ya haksızlık mı ediliyor? Yoksa aslında çok daha sert eleştiriler hakkediliyor da, sırf TSK zarar görmesin diye, olayların büyük kısmı görmezden mi geliniyor? İşte, Başbakan'ın ağzından bu sorunun cevabı.. http://www.habervaktim.com/resim/resim106029_2.jpgDEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN (http://habervaktim.com/yazar/21353/basbakanin_anlatimi_da_mi_yalan_.html)
ŞekerPortakalı
02-01-2010, 15:59
O deprem olduğunda sadece Anıt tepe değil osmanlının padişahlarının mezarları da yok olup gider bunu sakın unutma. Ne evliya mezarı kalır ne şeyh ne şıh.
O deprem olduğunda sadece Anıt tepe değil osmanlının padişahlarının mezarları da yok olup gider bunu sakın unutma. Ne evliya mezarı kalır ne şeyh ne şıh.
Artık orasını Allah bilir..!
Zaten mezarlara bel bağlayan biz değiliz, anıtla övünen sizin gibilere cevabımızdır bu..!
Cidden mi. :ağla:
İntifada
02-01-2010, 16:02
Gün gelir ahiret olur o zaman o mezarı yıkılır dediklerin çıkar karşına.
Derler ki dünya hayatında bizlerle uğraştınız şimdi geldi hesap vakti sizmi kardasınız bizmi diye sorarlar?
Hesabını veremeyeceğin kelamlarda bulunma!!!
ŞekerPortakalı
02-01-2010, 16:04
Sadece mezxarlara degıl, Hz. Muhamede aıl oldugu ıddıa edılen sakal ve bır cok seyı her yıl yuzlerce ınsan gelıp opup alnına koyuyor bu secde degıl mıdır bu o sahsa aıt elbıselerı putlastırmak degılmıdır
Ahmet Yasin
02-01-2010, 16:07
bunun atılma zamanı gelmedimi ne kadar böyle insan diye geçinenleri dinleyecegiz
Kel alaka :D
Senin aklın ermez bunlara, önce dinini öğren , tabii bir dinin varsa..
Sonra bu ince konuları gel beraber konuşalım olur mu ? (:
Bu arada Allah ( c.c) koruyor ki bu günlere de geldi..
Merak etme kıyamete kadar da koruyacakdır..
Sen kendini koru, koruyabilirsen ne mutlu.. Atanın faydası olmaz bak söyleyeyim :)))
Leyal mezarlardan kutsal emanetlere geldik..Dur daha bakalım neler çıkacak: D
Leyal mezarlardan kutsal emanetlere geldik..Dur daha bakalım neler çıkacak: D
Sorma ya :D Dilinin altında çok şey var ama ömrü yeter mi bilmem Ferde :D
ŞekerPortakalı
02-01-2010, 16:15
Yüce Tanrı Atatürkü de koruduğu için Atatürk Tanrının vesilesi ile o cebındekı saat sayesınde şehıd olmaktan kurtuldu. Bunu sakın unutmayın.Tanrı eger Atatürkü korumasa ıdı su anda bu ulkede bu kadar rahat yasamazdık yasayamazdık.Somurge ulkesı olur cıkardık. Tıpık islamcı lafları senın aklın ermez bunlara. Kendınızın yaptıgı yanlısları gostermek suc mu once kendınıze bakın. Bızlerı putperestlıkle suclayan sızler kutsal dedıgınız tamam degerlı olabılır sonucta tarıhı eserdır ama kutsal demenız garıp kutsalık sadece tanrıya hasdır ama sızler bu ssekılde kıyafetlerı bıle kutsamanız ona alın surmenız putlastırmak degıl mıdır.
İntifada
02-01-2010, 16:20
Yüce Tanrı Atatürkü de koruduğu için Atatürk Tanrının vesilesi ile o cebındekı saat sayesınde şehıd olmaktan kurtuldu. Bunu sakın unutmayın.Tanrı eger Atatürkü korumasa ıdı su anda bu ulkede bu kadar rahat yasamazdık yasayamazdık.Somurge ulkesı olur cıkardık. Tıpık islamcı lafları senın aklın ermez bunlara. Kendınızın yaptıgı yanlısları gostermek suc mu once kendınıze bakın. Bızlerı putperestlıkle suclayan sızler kutsal dedıgınız tamam degerlı olabılır sonucta tarıhı eserdır ama kutsal demenız garıp kutsalık sadece tanrıya hasdır ama sızler bu ssekılde kıyafetlerı bıle kutsamanız ona alın surmenız putlastırmak degıl mıdır.
Saçama sapan yorumlara devam.Biz buna eceli gelmemiş diyoruz.senin mantığından yola çıkarsak Adolf Hitler yanında büyük bir bomba patlamasına rağman ölmemiş.Allah(C.C) hitleridemi seviyor?
Zaten sana ülkenin kuruluşuyla ilgili bir laf söyleyen oldumu güzel halkı ülkeyi kurduk ama dinle ne alıp veremdiğinz var?
Frenk Mukallitliği yüzünden dinimize vurulan darbe azmı tosunum?
Bu halkın imanı din sevgisi olmasaydı o savaşların hiç birini kazanamazdık unutma!!
ŞekerPortakalı
02-01-2010, 16:25
Bu ülke sevapla kebabla değil Gazinin üstün zeka ve başarısı ile kuruldu. İş size geldi mi? Allah koruyor ama olay Atatürk oldu mu eceli gelmemiş öyle mi? çifte standardın bu kadarı. Atatürkü adolf hitler ile aynı seviyede göstermen senin acizliğin ve zavallılığın ayrıca. O halk Büyük Öndere güvendi osmanlıya değil.Analar Osmanlıya değil Atatürke olan baglılıkları ile sırtlarına cocukalrını baglayıp cepheye mermı tasıdılar.
EpiVaTeS
02-01-2010, 16:38
Buna laf anlatmayın...
Boşuna çenenizi yoruyorsunuz...
Ak_Urfalı
02-01-2010, 18:04
Buda Kagıt Parşasıdır Derler..Degilmi :(
Vayf beee kumpanyayı kaçırmışım...
Tam dişime göre biri düşmüş ama...
Neyse bidahaki provakötere nasipse... :)
İntifada
02-01-2010, 18:21
Buda Kagıt Parşasıdır Derler..Degilmi :(
Vayf beee kumpanyayı kaçırmışım...
Tam dişime göre biri düşmüş ama...
Neyse bidahaki provakötere nasipse... :)
Yav ahmedo yabancı değil ya bizim turşucu :w::w:
Bizim ebabillerimiz var şekerli portakal merak etme sen anıtı düşün (:
Kutsallık sadece Allah'a hasmış;
"Ben şüphesiz senin Rabbinim. Hemen ayakkabılarını çıkar, çünkü sen kutsal bir vadi olan Tuvâ'dasın" (Taha suresi / 12)
Cehaletini en üst merci ortaya çıkartıyor (:
fatih güneş
02-01-2010, 20:54
arkadaşlar hala tsk yı yıpratmayın diyoruz.bunu en çokda akpartililer diyor ha.ben bunu anlayamıyorum.annesinin başı açık fotoğrafı olmadan askeri sınava öğrenci almayan askeriye,namaz kılanı atan askeriye ve şu son skandal Allah aşkına neyi savunuyoruz bu ordunun yapısı tamamen değiştirlimelidir.başbakanımızın dediği gibi hemde hazmettire hazmettire değiştirilmelidir.elbette ortalık ayağa kalkacak yine cumhuriyet mitingi adı altındaki darbe propagandaları yapılacak ama sonunda olması gereken budur.
.:Ay_Yıldız:.
02-01-2010, 21:40
Tsk'yı biz yıpratmıyoruz,yaptıklarıyla kendilerini yıpratıyorlar.
fatih güneş
02-01-2010, 21:52
sen saçmalamaya devam et akpartililer Allah tan başka kimseden korkmaz askeriye kimmiş anti demokratik bir yapıdanmı korkacağız.liderimiz demiyormu biz bu yola beyaz çarşaflarla beraber çıktık bu yolda idamıda göze aldık biz herşeyide.askeriyenin darbesindenmi korkacağız.bice adnan mendereslerimiz gitti ama anlamadınız biz asmakla tükenmeyiz çünkü biz bu vatanın gerçek sahipleriyiz
İntifada
02-01-2010, 21:55
Bende baykala bir papates tarlası hediye edeceğim tarlanın üzerinede kozmik patates tarlası diye bir levha açacağım
Sonra bu tarlada bir havuz olacak bir dalacaksın rodostan çıkacaksın paletinide ben hediye edeceğim
Sonra Onur Öymene dersim katliamını anlatan bir eser
Önder Savada Nokia kullanma klavuzu hediye edeceğim
Sonrasını sıralarsam sonu gelmeyecek :)
Tsk nın bu uygulamaları yıllardır bilinir sen yeni duyup şaşırdıysan pes diyorum.Git ulusalcı abilerin anlatsın sana
İntifada
02-01-2010, 22:10
Adnan mender de erdogan gıbı fasıst ıdı tabıkıde erdogan adnan menderesı kendısıne ornek alacak fasıst fasıstı koruyor. Adnan menderesın başkan oldugu donemlerde happıshanelerde yaptıgıu ıskencelerı bılmeyen yok sımdı de benzerını tayyıp yapıyopr ozalı desteklersınız cunkı ozalda tayyıp gıbı abd den ıcazet alıyordu
Adnan Menderesmi faşistti?Bu lafı söyleyen adamı toprak almaz ya Türkiyen gelmiş geçmiş en özgürlükçü adamlarından dı
fatih güneş
02-01-2010, 22:15
adnan menderes olmasaydı sen bu ülkede atatürk diye bir söz bile duymazdın mustafa kemalin mezarını senelerce anıtkabire taşımayıp işkence eden paralardan mustafa kemal fotoğraflarını çıkaran ismet inönüyü savunuyorsunuz utanmadan hemde
.:Ay_Yıldız:.
02-01-2010, 22:19
Atatürk'ün resmini paralardan ve devlet dairelerinden kaldıran İsmet İnönücüler sizi.
Bunların ne olduğuda belli değil,embesil toplulukları.
Bu millet tek parti gibi diktatör sistemden sonra Adnan Menderese % 57 oyunu vererek sizin zihniyetinize "OSMANLI TOKADI" atmıştır. Her seçimde atmaya devam etmektedir.
redyellow
02-02-2010, 02:10
"Başörtülerini açsalar bile nizamiyeden içeri alınmasınlar"
Bunu söyleyenin insanlığından şüphe ederim. Bunu söyleyebilen, emreden asla ve asla insan olamaz.
Tuğrul Paşa
02-05-2010, 14:31
Bu kemalist zorbalar da gram akıl olsa başörtüsü sorunu kalmazdı.
Bir düşünün bakalım..
Başörtüsü sorunu çözülseydi, herkes üniversiteye gidebilseydi, devlet dairesinde çalışabilseydi işte o zaman Tuncay Özkan ve tayfası Cumhuriyet panayırlarında meydanlara dökülüp "iran olacağız, çarşafa sokacaklar bizi, cumhuriyet yıkılıyor, laiklik gidiyor" palayraları atarak 70 yaşında bir teyzenin hiç utanmadan sıkılmadan başını falan açıp sov yapabilecek miydi???
İnsanları başörtüsü ve sözde irtica ile korkutarak "işte kesecekler bizi, çarşafa sokacaklar, iran olacağız" şeklinde saçma sapan palavralarla oy topladılar, hala da devam ediyorlar!
Bu sorunun çözümüne neden toplu iğne başı kadar destek vermiyorlar zannediyorsunuz?
En büyük malzemeleri ortadan kalkarsa halkı hangi palavrayla korkutup oy avcılığı yapacaklar?
Yasağın temelinde ise askerin türbana bakış açısı yatıyor. Daha önce kamuoyuna da yansıyan ve “kamu kurum ve kuruluşları'ndaki kıyafet düzenlemesi” başlığıyla Genelkurmay'ın yayınladığı bir kitapçıkta türban için şu ifadeler yer alıyor:
“Türban, bir Kur'an hükmü ve ifadesi değildir. Bugün analarımız, ninelerimiz ve kadınlarımız başörtüsünü dini bir gerekçeden ziyade, bir giyim ve yaşam tarzı olarak kullanmakta ve takmaktadır. Türk gelenek ve göreneklerinde türban, peçe ve çarşaf yoktur. Türban, belirli dini inanışın simgesi olarak, toplum yaşamımıza bilinçli olarak sokulmuştur."
Aynı kitapçıkta, kamusal alanda türban yasağının devletin temel düzeninin ve halka hizmette eşitliğin kısmen de olsa din kurallarına dayandırılmayacağı esasından hareketle uygulandığına dikkat çekiliyor.
Kitapçıkta "Kıyafet düzenlemesinin bir amacı da, belirli bir dini düşünce ve inanışa göre; kılık-kıyafet, düşüncesi ve ibadeti aynı olan tek tip insan yetişmesine mani olmaktır.” deniliyor.
Kaynak: Alıntı, CNN TÜRK
Ben, kendi payıma böyle bir kitapcığın yayınlanmasını bile çok sakıncalı buluyorum...
Bu insanların temel hak ve özgürlüklerine müdahale etmektir. Hiç bir askeri yetkilinin sivillerin ve görev saatleri dışında personelin kılık kıyafetine karışmaya hakkı yoktur.
Elbette, bir lokantanın bile kıyafet kuralları olabilir. O kuralları beğenmeyenler ya da uymak istemeyenler oraya gitmez. Ancak, bir lokanta ya da gece kulübü bir ticarethanedir. Oysa, kamu kurum ve kuruluşları, adı üstünde halka açık yerlerdir. Kamu devlet demek değildir, kamu halk demektir...
Ne yazık ki bizde devlet yerine kullanılıyor. Ama devlet de halkın hizmetindedir ve halkın temel haklarını kısıtlayamaz. İnsan haklarıyla vardır. Bu haklara hepimiz sahip çıkmalıyız.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.