fatih kısaparmak balon baskılı balon Baştan Aşağı Özgürlükçü AKP Anayasası! - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Baştan Aşağı Özgürlükçü AKP Anayasası!

hydrodynamic
10-04-2008, 23:29
Baştan Aşağı Özgürlükçü AKP Anayasası!

--------------------------------------------------------------------------------

YENİ Anayasa hazırlıyorlar.

"Özgürlükçü" olacakmış.

*

"Halkı kin ve düşmanlığa açıkça tahrik etmek" suçunu işlediği gerekçesiyle "hapis yatan" kişi, "mevcut Anayasa"ya göre, Başbakan olabiliyor mu?

Olabiliyor.

Seçim sırasında hapiste bulunan kişi, milletvekili seçilip Meclis'e girebiliyor mu?

Girebiliyor.

Atatürk ilkeleri üzerine "yemin" eden milletvekili, "Atatürk ilkelerini Anayasa'dan çıkarmak lazım" diyebiliyor mu?

Diyebiliyor.

"Kardeşlerime terörist diyemem" diyen milletvekili var mı?

Var.

"PKK'ya karşı acil ateşkes" isteyen milletvekili var mı?

Var.

"Ermenilere karşı korkunç katliam yaptık, inkár edilmesin, Türkiye bunu kabul etmeli" diyen milletvekili var mı?

Var.

"Türk ordusu silah bıraksın" diyen milletvekili, Türk ordusunun ihtiyaçlarının görüşüleceği Meclis Savunma Komisyonu'na üye olabiliyor mu?

Olabiliyor.

"Mevcut Anayasa"nın hükümlerine aykırı olduğu için, Anayasa Mahkemesi tarafından 3 defa kapatılan zihniyetin partisi, "mevcut Anayasa"ya göre, iktidara gelebiliyor mu?

Gelebiliyor.

"Bölücülük" suçlamasıyla, yine Anayasa Mahkemesi tarafından, yine 3 defa kapatılan bir başka zihniyetin partisi, Meclis'e girebiliyor mu?

Girebiliyor.

Yolsuzluk iddiasıyla yargılanması gereken milletvekilleri, ellerini kollarını sallaya sallaya dolaşıp Meclis'te oturabiliyor mu?

Oturabiliyor.

Yargılanması gereken milletvekilleri, yargılanmamakla kalmayıp, kendileri için "af yasası" çıkartabiliyor mu?

Çıkartabiliyor.

Özgeçmişinde, "Fazilet Partisi kongresinde genel başkan adayı oldu... Fazilet Partisi'nin kapatılmasıyla birlikte..." diye cümleler bulunan milletvekili, "mevcut Anayasa"ya göre, Cumhurbaşkanı olabiliyor mu?

Olabiliyor.

*

Var mı dünyanın herhangi bir ülkesinde böyle bir özgürlük?

Yok.

*

İyi de güzel kardeşim... Daha nasıl "özgürlükçü" olabilir ki bir Anayasa?

YILMAZ ÖZDİL

Üç mevsim
10-05-2008, 00:14
Hahahahaha hiç güleceğim yoktu be.. O Yılmaz abine söyle; o ikili cümlelerin 1.kısımları hiç olmamalıydı. Özgürlükçü anayasa öyle olacak. Yani:

--"Halkı kin ve düşmanlığa açıkça tahrik etmek" Tam bir muamma, bu belirsizlik için Başbakan olabilecek yapıdaki ülke değerleri hapis yatmayacak.

---"Seçim sırasında hapiste bulunan kişi, milletvekili seçilip Meclis'e girebiliyor mu?"
Bir yanlışı birkaç doğruyla karıştırıp, doğruymuş gibi göstermek bu olsa gerek.

---Atatürk ilkeleri üzerine "yemin" eden milletvekili, "Atatürk ilkelerini Anayasa'dan çıkarmak lazım" diyebiliyor mu?
Atatürk ilkeleri Tanrı buyruğu değildir, görecelidir, tartışmaya açık olabilirler. Özgürlükçü Anayasa bunu gerektirir.

---"Kardeşlerime terörist diyemem" diyen milletvekili var mı?
Özgürlükçü Anayasa o "kardeşler"i dağdan indirip, varsa cezalarını verir ve topluma kazandırır.

Gerisine daha sonra devam edebiliriz.

Konuyu Köşe Yazızı bölümüne açman gerekiyordu..

hydrodynamic
10-05-2008, 00:19
unutmak, rte de bir zamanlar apoya sayın diye hitap etti ardından mahkemece sadaka parasıyla yırtması.Ak Parti kolları artık her yere ulaşmış durumda cumhurbaşkanı eski dışişleri bakanı.Meclis başkanı eski ak parti milletvekili.Sizinde dediginiz gibi aydınlık günler yakındır.Kurtulma Günü Dahada Yakın....

akgençlk
10-05-2008, 20:39
Alışmışsınız askeri rejimle oluşturulmuş, halka zorla onaylatılmış cuntacı, dayatma anayasalara, tabi özgürlükçü, sivil anayasalar işinize gelmeyecektir. Şu at gözlüğü yok muuu.. İnsan bir türlü olan biteni göremiyor işte...

Mu-Alim
10-05-2008, 20:57
Yılmaz Özdil'in niyetinin kötü olduğu aşikar. Özgürlüklere gelince, evet çok güzel hepsi. Ben Sivil Anayasa'nın hemen her başlığını okudum ve hepsine kefilim. ( Ama AK Parti'ye değilim. )

Ama beni daha çok şaşırtan avatarında Deniz Gezmiş gibi bir değeri taşıyan bir insanın Sivil Anayasa karşıtı olması, Cuntacıların Anayasasını savunması...

Yılmaz Özdil her ne kadar dünyada böyle bir anayasa yok dese de sen yine de araştır üstad bir İsveç, Norveç, İsviçre, Fransa, Danimarka vb. ülkelerin anayasalarını...Şu saydığın her bir madde ziyadesiyle mevcut o ülkelerde...

Bu yüzden dünyanın en demokrat ülkeleri bu ülkelerdir.

ak kurt
10-05-2008, 21:39
yahu nasıl özgürlükçü anayasa hazırlanacak başbakan o gazeteyi al bu gazeteyi alma diyor nasıl bir şey bu bana bir anlatırsanız sevinirim

Mu-Alim
10-06-2008, 01:45
E işte asıl özgürlük orada ya!

Bugüne kadar herkes eşitti ama birileri daha eşitti...Ama bundan sonra özgürlük başbakan da dahil herkes için olacak...(:

Başbakan da bildiğini okuyacak ve paylaşacak...

Ben O almayın dedi diye gidip o gazeteyi almayacak değilim; ama bırak o da söylesin düşündüğünü; içini dışını bilelim...

ak kurt
10-06-2008, 10:22
tamam mualim kardeş dediğini anlıyorum da bunları söyleyen kişi başbakan ve avrupaya girmek isteyen bir kişi olunca şüphe uyandırıyor yani celişiyor

Mu-Alim
10-06-2008, 13:10
Ya üstad bir "Avrupa'ya girmek"tir gidiyoruz. Yemişim Avrupa'sını! Bırak, kim ne derse desin, biz kendimize bakalım...

Avrupa'daki başbakanlar çok daha "demokratlar" hem...

İtalya'da Başbakanlık yapmış olan AC Milan'ın sahibi ve kulüp başkanı Silvio Berlusconi de "Milan'dan başka takım tutmayın." diyor...(: Ama demokrasiye aykırı davranmış olmuyor. Çünkü demokraside kişinin statüsü değildir önemli olan; herkesin her koşulda "eşit ölçüde eşit" olmasıdır aslolan.

Avrupa'da bir başbakan bir futbol kulübünün başkanlığını yapıyor. Şimdi düşünsene Tayyip Erdoğan Fenerbahçe'nin başkanı olsaydı benim gibi ve daha milyonlarcası gibi Galatsaraylılar, Beşiktaşlılar vs. ne derlerdi başbakana? (:

ak kurt
10-06-2008, 13:34
mu alim kardeş senin düşüncelerini önemsiyorum ve değer veriyorum yş ve mesleğin nedir

Mu-Alim
10-06-2008, 18:58
mu alim kardeş senin düşüncelerini önemsiyorum ve değer veriyorum yş ve mesleğin nedir

Eyvallah üstad...İstediğin bilgileri özel mesaj olarak ilettim sana...(: