fatih kısaparmak balon baskılı balon Baydemir hükümete meydan okudu.. Diyarbakır çıkışını ilk Öcalan yapmış - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Baydemir hükümete meydan okudu.. Diyarbakır çıkışını ilk Öcalan yapmış

loneliness
09-03-2007, 22:16
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı DTP'li Baydemir, hükümetin, hazırladıkları hiçbir projeye destek vermemekle suçlayarak bakanları ayrımcılık yapmakla suçladı.

Baydemir hükümete meydan okudu

Diyarbakır'a karşı açıkça savaş ilan ediyorlarsa ‘hodri meydan' diyorum. Biz burdayız. Savaştan kaçmayız. Başbakan en sevdiği ve en güvendiği adayını burada Belediye başkanı olarak göstersin. Diyarbakır bir kaledir. Bugüne kadar bir çok kişi düşürmek istedi ama düşmeyecektir” dedi.

Başkan Baydemir, Yenişehir Belde Belediyesi'nin yaptığı yol ve kaldırımlarda incelemelerde bulundu. Yenişehir Belediye Başkanı DTP'li Fırat Anlı, Bağlar Belediye Başkanı Yurdusev Özsökmenler, Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin ve görevden alınan Sur Belediye eski Başkanı Abdullah Demirbaş ile incelemelerini sürdüren Baydemir, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'in Belediyenin çalışmalarını başarısız bulması ile ilgili sözlerinin hatırlatılması üzerine Baydemir, Hükümeti ve Başbakan Erdoğan'ı eleştirdi.

Baydemir, Diyarbakır'ın DTP'li Belediye Başkanları olarak 2 aydan bu yana demokratik nezaket gereği kendileri ile ilgili yapılan eleştirilere ‘seçim atmosferi' olduğu gerekçesiyle yanıt vermediklerini söyledi. Baydemir, şöyle devam etti:

“Bu nedenle başta Sayın Başbakan ve bakanların bizim ile ilgili açıklamalarına yanıt vermedik. Ortaya çıkan tablo demokratik nezaketin aşıldığı bir durumla karşı karşyıya kaldığımızı gösteriyor. 80 yıllık Cumhuriyet hükümetlerinin biriktirdiği sorunlarla karşı karşıya kaldık. Göreve başladığımız ilk gün ‘Diyarbakır'a hizmet için herkes ile işbirliği yapmaya, tokalaşmaya, kapısında beklemeye, kapı kapatılırsa pencereden girmeye, pencere kapatılırsa bacadan girmeye hazırız' dedik. Ama 4.5 yıllık Hükümet döneminde hiçbir projemiz destek görmedi. Kent, DTP’li Belediye kimliği dolayısıyla negatif ayrımcılığa tabi tutuldu. Hükümet 4.5 yıl içerisinde istihdam yaratan hiç bir proje üretmedi.”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır’da daha önce açılışı yapılan ve 275 kişinin çalıştığı 17 fabrikayı kendisinin de katıldığı törenle açtığını söyleyen Başkan Baydemir, kendilerinin kurduğu Diyar A.Ş.'de 330 kişinin çalıştığını ancak Bakanlığın genelgesi ile kapatılması istendiğini söyledi. Diyar A.Ş. dahil 10 projelerinin Başbakan ve bakanların masasında beklediğini söyleyen Osman Baydemir, şunları söyledi:

“Hem negatif ayrımcılık yapacaksınız, hem de ileri- geri konuşucaksınız. Sayın Başbakan ve bakanlar açıkça Diyarbakır'a karşı savaş ilan ediyor. Diyarbakır, savaş ve kavgayı sevmiyor. Birlik ve diyalog için buradayız. Ama ilan edilen bir savaş için ‘hodri meydan' diyoruz. Biz buradayız, kavgadan korkmuyoruz. Kavgadan kaçacak halimiz yoktur. 10 bin yıllık tarihi olan Diyarbakır için ‘şehir değil’ demek kara cehalet örneğidir. Eğer amaçları; siyasetten müdahale ise hiç bir zaman kavgacı olmadık. Ama kavgadan da kaçmayız. Amaç; Diyarbakır halkını cezalandırmak ise biz burdayız, bekliyoruz. Başbakan en sevdiği en güvendiği kişiyi getirsin, burada aday koysun. Hatta yerel seçimlerin tarihini de erkene alsın. Biz buradayız. Ama amaç karalamak ise biz bu maskeyi düşüreceğiz.”

‘DİYARBAKIR BİR KALEDİR AMA DÜŞMEYECEKTİR’

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, 80 yıllık tarihinde yapılmayan hizmetleri 8 yıllık iktidarları döneminde yaptıklarınıda ileri sürerek, “Doğrudur. Diyarbakır bir kaledir. Düşürmek istiyorlarsa buyrun gelsinler. Bu kale düşmeyecektir. Niceleri gelip düşürmek istedi. Ancak, bu kale dimdik ayaktadır” dedi. ‘Dilin kemiği olduğunu' savunan Baydemir, “Başbakan da olsa, bakan da olsa, vali de olsa, belediye başkanı da olsa dilin kemiği vardır. Herkes buna riyaet etsin'' dedi.

DTP'nin TBMM'de grup kurmasının Diyarbakır ve hem de Türkiye için önemli olduğunu söyleyen Başkan Osman Baydemir, “Sayın Başbakan önce şu Ankara'nın su sorununa çare bulsun. Ankara önemli bir kentimizdir. Meclis susuz kalmasın. Ankara hepmizin kentidir. İstiyorlarsa onlara gerekli uzman eleman takviyesi yapmaya hazırız” diye konuştu.

Hürriyet

pRoff
09-03-2007, 22:23
Baydemir'in "DİYARBAKIR BİR KALEDİR AMA DÜŞMEYECEKTİR" sözünün arkadasında ki gerçek ;

22 temmuz sonuçları gösteriyor ki doğuda oy patlaması yapan ak parti yerel seçimlerde de diyarbakır kalemizide bizden alacak en iyisimi ben şimdiden kutuplaşma politikasını başlatayımda kürt halkının tepki oylarını kazanayım >:(

Onlybullet34
09-03-2007, 22:27
Bay-demir kafa ne olcak..

Feyza
09-03-2007, 22:29
Baydemir'in "DİYARBAKIR BİR KALEDİR AMA DÜŞMEYECEKTİR" sözünün arkadasında ki gerçek ;

22 temmuz sonuçları gösteriyor ki doğuda oy patlaması yapan ak parti yerel seçimlerde de diyarbakır kalemizide bizden alacak en iyisimi ben şimdiden kutuplaşma politikasını başlatayımda kürt halkının tepki oylarını kazanayım >:(
doğru tespit + 1

maviinsan
09-04-2007, 12:52
Bu adamı hiç sevmiyorum :-[ :-\ :-[ :-[

mavera,
09-04-2007, 14:19
sen kimsin ki hükümete meydan okuyorsun..ates olsan cümrüm kadar yer yakarsin..
bunlar populist cikislardir sebebi ise ak partinin artik iyiden iyiye doguda en önemli güc olmasidir..bunu farkeden dtp liler Ak parti nin üzerine oynamaya calisiyorlar..
sayin baydemir o kadar güvenme kendini senin aga babalarin 22 temmuzda boyunun ölcüsünü aldi sende alacaksin.
diyarbakirda ne gibi hizmetlerde bulunmussunuz bir anlativerin, bölücülük disinda, ayrimclik disinda neler yapmissiniz anlatin bakalim..
sizde farkindasiniz ak parti gümbür gümbür geliyor orada ve son cirpinislarinizi yapiyorsunuz..
buyrun devam edin yerel secimlerde insallah alacaksiniz boyunuzun ölcüsünü...

loneliness
09-05-2007, 15:07
Baydemir'in tartışma yaratan sözlerinin benzerini, 2 hafta önce terörist Abdullah Öcalan'ın da söylediği ortaya çıktı

İmralı'da çarptırıldığı ömür boyu hapis cezasını çeken PKK'lı terörist Abdullah Öcalan'ın, avukatlarıyla 22 Ağustos günü yaptığı görüşmede, "Diyarbakır, Erdoğan'a yanıt verecek" dediği ortaya çıktı. Öcalan'ın bu tavrından sonra Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı DTP'li Osman Baydemir'in, Başbakan Erdoğan'a 'hodri meydan' demesi dikkat çekti.
İlk yerel seçimde AKP'nin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ni kazanmak istediğini belirten Öcalan'ın, PKK çizgisindeki internet sitelerinde ve Fırat Haber Ajansı'nda yer alan haberlerde şu sözleri söylediği kaydedildi: "AKP'nin düşürmek için bütün gücüyle yöneldiği Diyarbakır konusunda da şimdiden uyarıda bulunuyorum. AKP'nin her yolu mübah görüp Diyarbakır Belediyesi'ni almaya dönük girişimde bulunması, Diyarbakır halkını açlıkla terbiye edip parayla, rüşvetle, rant vb. bu tür gayri ahlaki yöntemler uygulaması durumunda Diyarbakır halkı buna gerekli cevabı verecektir. AKP bu yöntemlerde direnirse Diyarbakır'da tehlikeli bir sürece girilir."

Yine DTP'yi suçladı
Öcalan'ın avukatlarıyla yaptığı görüşmede, DTP'yi de 'halktan kopuk yaşamakla' suçladığı ileri sürüldü. Öcalan, iddiaya göre, "Herkesin gece gündüz demeden çalışması, oturup 'Bu halkın sorunlarını nasıl çözeriz?' diye sabahlara kadar tartışmaları gerekir. Halktan kopuk olmamaları, sürekli halkla iç içe olmaları gerekir. Bunlar ne yapıyorlar? Ben hiç mi anlaşılmıyorum?" dedi.

maviinsan
09-08-2007, 01:01
http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/LiveImages/ECizgi/KALE%20OSMAN/ka1.jpg
http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/LiveImages/ECizgi/KALE%20OSMAN/ka2.jpg
http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/LiveImages/ECizgi/KALE%20OSMAN/ka3.jpg
http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/LiveImages/ECizgi/KALE%20OSMAN/ka4.jpg
http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/LiveImages/ECizgi/KALE%20OSMAN/ka5.jpg
http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/LiveImages/ECizgi/KALE%20OSMAN/ka6.jpg

selahattin_ay
09-08-2007, 01:41

eyvallah allah razi olsun ;)

selahattin_ay
09-08-2007, 01:43
cok guzel olmus ama baydemir e karikatur yapmaya bile bosa zaman diyorum sovman kilikli .... unluler diye tabir edilen kisim bile bu kadar cok goz onunde olmamaya calisiyor...

umutyolcusu
09-08-2007, 04:52
Baydemirin bu konuşması bana 22 temmuz seçimlerinden önce Mumcu ve Ağar ın ani çıkışlarını hatırlattı...onlar halktan gereken cevabı aldılar...sıra Baydemirde...oda en yakın aman da gereken cevabı alacaktır....

EpiVaTeS
09-08-2007, 18:03
Diyarbakırı elinden alacaz die korkuyorlar ama Korku faydasız elinizden alacaz Diyarı vermemek üzere baydangalakta artık dağa çıkar şerefsizlerin yanına....

akp4ever
09-18-2007, 20:15
ben 15 sene diyarbakırda yaşadım...bu dtplilerin diyarbakıra bir çivi bile çaktığı görülmemiştir. hep ayrımcılık hep bölücülük. zaten bundan 2 dönem öncesi hep refah partisi alırdı d.bakırı ancak son yıllarda dtciler ele aldı belediyeyi.son seçimlerde akpnin d.bakır da oylarını 63 binden 190 bine çıkarmış olması ve aynı zmanda dtp nin oylarının 240 binden 200 bine düşmesi hafiften bi yusuf yusf durumu yarattı osman beyde ;D ama korkunun ecele faydası yok..Allah'ın izniyle 2009 'da Diyarbakır'da AKP'ni olacak...