fatih kısaparmak balon baskılı balon Baykal bu habere ne diyecek? - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Baykal bu habere ne diyecek?

Hüdaverdi
08-25-2008, 17:56
Erdoğan'a "önce sana temiz eller lazım" lazım diyen Baykal'ın lideri olduğu CHP'li Orhanlı Belediye Başkanının toplam 300 milyon dolarlık vurgunu ortaya çıktı.

Orhanlı'nın CHP'li Belediye Başkanı Cemil Ekşi, başkanlıktan önce de rahat durmadı. Ekşi'nin müteahhit olarak yaptığı ve trilyonlar kazandığı sitelerin tamamı kaçak çıktı. Böylelikle vurgunun bilançosu 300 milyon doları aştı.

Belediye başkanlığı döneminde usulsüz imar planlarıyla kendisine ve yakınlarına milyonlarca dolarlık rant sağlayan İstanbul'un Orhanlı Belediye Başkanı Cemil Ekşi, müteahhitlik yaparken de rahat durmadı. Hakkında onlarca haber yaptığımız ve İçişleri Bakanlığı'nın görevlendirdiği müfettişler tarafından usulsüzlükleri incelenen Cemil Ekşi'yle ilgili özellikle mağdur vatandaşlardan gelen "ihbarların" ardı arkası kesilmiyor. Ekşi'nin şimdi de vatandaştan kat karşılığı aldığı arazi üzerine yaptığı 220 dairenin tamamının kaçak olduğu ortaya çıktı. Müteahhitlik döneminde kat karşılığı inşaat yapan Ekşi'nin "Ekşioğlu Safioğlu Yaşam Sitesi" ndeki 8 bloktan oluşan konutların tamamı, kaçak çıktı. Binbir zorlukla biriktirdikleri paralarla buradan daire alan tam 220 aile ise neredeyse 10 yıldır parasını ödedikleri evlerine tapu almaya çalışıyor.

RESMİ OLARAK YOKLAR!

Ekim 1995'te vatandaşlardan vekalet alan Cemil Ekşi, ortağı Hasan Dağlı'yla birlikte yanlarına Ramazan Safi adlı müteahhidi de alarak şirket kurdu. İşin ilginç tarafı ise vekaletleri üzerlerine alan Cemil Ekşi ve Hasan Dağlı, kooperatifte resmi olarak görünmedi. Planlar çizildi ve inşaat başladı. 8 blok bittiğinde Tuzla Belediyesi, inşaatın 4 kat imar izinli yere 5 kat yapıldığını ve bloklardaki yapı yoğunluğu nedeniyle kaçak olduğunu tespit etti. 22.11.1996 tarih, 285 cilt, 008 yaprak numaralı yapı tatil tutanağı ile inşaat mühürlendi. Ancak ortaklar inşaata devam etti. Bu kez belediye encümeni 3 bin 500 YTL ceza ve yıkım kararı aldı. İnşaat yine devam etti.

UYARIYI DİNLEYEN OLMADI

Bunun üzerine dönemin Tuzla Belediye Başkanı ve İmardan Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Demirci "İnşaatınızı 20 Mayıs'a dek yıkın. Aksi halde belediyemizce yıkılacak ve savcılığa suç duyurusunda bulunulacak" uyarısını verdi. Ancak inşaat devam etti. Yüzlerce ruhsatsız ve iskansız daire, tapusuz olarak satıldı.

İNŞAATLAR DEVAM ETTİ

Son olarak 2006 yılında belediyeye başvuran tapusuz "evsahipleri", şu cevabı aldı: Binalarınızın kaçak olması nedeniyle verilen yıkım kararı, yapı ruhsatı almanıza engeldir. Cemil Ekşi'nin kaçak inşaatları, Yaşam Sitesi'yle sınırlı kalmadı. Daha sonra yine Tuzla'da, 120 dairelik "Yeni Yaşam Sitesi" Ramazan Safi'yle birlikte kurulan kooperatif tarafından yapıldı. Buna daha sonra 140 dairelik "Mavi Evler Sitesi" de eklendi. Belediye sadece para cezası kesmekle kaldı.

İşte Ekşi'nin icraatları

Ekşi'nin "icraatları", Takvim Gazetesi'nde şu başlıklarla yer almıştı:

23 Mayıs 2008: Hayırlı İşler Cemil Bey: Bağış olarak aldığı okul arazisi 1.5 milyon dolar.

24 Mayıs 2008: Dosyası Kabarık: Su havzalarını imara açarak milyonlarca dolar çıkar sağladı.

28 Mayıs 2008: Eğitim Gönüllüsü: 2 okul arazisinden 2 milyon dolar rant sağladı.

2 Haziran 2008: Başkan fulledi: Formula Petrol'den 5 milyon dolarlık arazi elde etti.

6 Haziran 2008: En değerli vurgun:[/b] Ortağı Hasan Dağlı'ya 42 milyon dolarlık rant sağladı.

19 Haziran 2008: Vurgun ittifakı: Kayınbiraderi Aydın Çelik ve Kızılay Başkanı Halil Biçer'e 10 milyon dolarlık benzin istasyonu!

7 Ağustos 2008: Düpedüz soygun: Yakınlarına 20 benzin istasyonu verdi, 100 milyon doları elde etti.

17 Ağustos 2008: Vurgun parkı: 2 milyon dolarlık kamu arazisini kullandı.

18 Ağustos 2008: Binalar da kaçak: Kamu kaynaklarını kullanarak belediyeyi 3 milyon dolar zarara uğrattı.

DAĞLI'YA BENZİN İSTASYONU KIYAĞI

"Vefalı Başkan" Cemil Ekşi, Orhanlı ve Tepeören'de imar uygulamaları yaparken arkadaşlarını da unutmadı. Ekşi'nin, arazi sahiplerinden birlikte vekalet aldığı Hasan Dağlı'ya değersiz bir bölgeden arazi aldırdığını yazmıştık. Dağlı'nın değersiz arazisi, imar uygulamalarından sonra Formula yeri üzerine "taşındı". Dağlı, bir anda 6 benzin istasyonunun yani 30 milyon dolarlık arazinin sahibi oldu.

SAFİ'YE YOLA CEPHELİ ARAZİ

Cemil Ekşi'den Ramazan Safi'ye bir diğer kıyak ise şöyle: Ramazan Safi'nin 1549 parselde hisseli olarak bulunan 899 metrekarelik arazisi bir anda yola cepheli 3.5 dönümlük karayolları arazisi haline geldi. Eğer karayolları bu arsayı satışa çıkarmaya karar verirse Ramazan Safi'yle masaya oturmak zorunda. Safi'nin ilk bulunduğu yerdeki diğer hissedar olan köylülerin arazileri de bir anda değerlerini yitirdi.

TAKVİM

Gönülden
08-25-2008, 18:33
Baykalın buna vereceği cevap mı.....kusura bakma Cemil şuan elimde koskocaman bir ergenekon davası var...avukatlığı kolay mı sandın sen..bir halt işlemeden önce kılıfınızı niye iyi hazırlamazsınız...bakın bugünlerde cümle aleme rezil olduk.. :)

hipermuhafazakar
08-25-2008, 21:08
Yahu Baykal misyonunu yaparkene attığı çamurların kaynağı KENDİ HAYATI, KENDİ PARTİSİ ! Bunun milletin egemenliğin eengel olabilmek için çırpınırkene kullandığı hamle ambarı kendi hayatları

Beylerbeyi
08-25-2008, 21:14
benim anlamadığım yalancılığı, çetelerin avukatı olması, ülkede çakılı çivili bulunmaması, sözde sahip olduğunu belirttiği "halkçılık" ve "sosyalist" tabirleriyle partinin yakından uzaktan ilgisinin olmaması, farklı görüşlere saygısının olmaması, islam düşmanlığı, ülkeyi yavaşlatmak için çaba göstermeleri vs vs vs...

tüm bunlara rağmen nasıl oluyor da %20 oy alıyorlar hiç anlamıyorum

memleket sevdalısı
08-26-2008, 17:46
benim anlamadığım yalancılığı, çetelerin avukatı olması, ülkede çakılı çivili bulunmaması, sözde sahip olduğunu belirttiği "halkçılık" ve "sosyalist" tabirleriyle partinin yakından uzaktan ilgisinin olmaması, farklı görüşlere saygısının olmaması, islam düşmanlığı, ülkeyi yavaşlatmak için çaba göstermeleri vs vs vs...

tüm bunlara rağmen nasıl oluyor da %20 oy alıyorlar hiç anlamıyorum

arkadaşlar birazda eğri oturup doğru konuşmak gerek başbakanımız ve biz uzun süredir bu CHP nin yaptığı yerleri satarak ayakta kaldık bence bir kez iktidar şansı verelim biraz daha yatırım yapsınlar sonra biz tekrar iktidar olup onların yaptığını satarız olmazmı

Hüdaverdi
08-26-2008, 19:04
Yav bunlar gerçektende komedi :D
deniz baykal ne zamandan beri iktidar olmuş ? ne zamandan beri ülke iin yapılanlar chp nin olmuş ? O zamana ak parti hükümetinin yaptıkları ak aprtinin olmuş olmuyor mu ? Hizmet nedir peki ?

Yazık.

memleket sevdalısı
08-27-2008, 09:53
Yav bunlar gerçektende komedi :D
deniz baykal ne zamandan beri iktidar olmuş ? ne zamandan beri ülke iin yapılanlar chp nin olmuş ? O zamana Ak Parti hükümetinin yaptıkları ak aprtinin olmuş olmuyor mu ? Hizmet nedir peki ?

Yazık.

canım özelleştirdilen bankalar limanlar petkim telekonm vb birçok yer devlet kurulduğunda Mustafa Kemal tarafından yapıldı o da CHP nin genel başkanıydı anlatabildimmi tarihi bilmeyen konuşmasın gerçi siz sadece şeriat tarihiyle amerikan tarihi bilirsiniz ama neyse insan olunda özünüze sahip çıkın genel başkan bile ermeni sizde haklısınız kimlik karmaşası yaşıyorsunuz

Hüdaverdi
08-27-2008, 11:42
canım özelleştirdilen bankalar limanlar petkim telekonm vb birçok yer devlet kurulduğunda Mustafa Kemal tarafından yapıldı o da CHP nin genel başkanıydı anlatabildimmi tarihi bilmeyen konuşmasın gerçi siz sadece şeriat tarihiyle amerikan tarihi bilirsiniz ama neyse insan olunda özünüze sahip çıkın genel başkan bile ermeni sizde haklısınız kimlik karmaşası yaşıyorsunuz
Eeee bu yapılanlar chpnin malı mı olmuş oluyor yoksa halkın mı olmuş oluyor ? chpnin yani Atatürk'ün oluyorsa bunlar chpye geçerek başka partilerin işletmemesi gerekmezmiydi veya manevi kızlarına miras olarak bırakmaz mıydı Atatürk :-X baykal öyle bir konuşuyor ki 'chpnin hepsi,biz yaptık yaptığımızı sattılar' diyor,yani baykal 'ben yaptım sattılar' gibisinden konuşuyor :-X

Sizin gibi 'ben müslümanım' diyip ardından 'kahrolsun şeriat' diyen ne idüğü belirsizleri ciddiye almam,şeriatı öğrende gel,şeriat karşıtı birisi müslüman olamaz.Allah akıl fikir versin senin gibi zihniyete sahip kişilere.

Genel başkan ermeni diyorsun,musanın çocuğu diyen oldu,başka milleten diyen oldu.Bence seni iyi kakalamışlar.Geçmiş olsun.Kulaktan dolma bilgilerle hayatını sürdürüyorsan acımadan vur kendini,senin gibi piyonların hayatta başarı şansı %0,5 ;)
Irkçılık yapıyorsun anlaşın...

1) Mustafa Kemal - Selanik Maciri
2) İsmet İnönü - Romanya maciri
3) Fahri Korutürk - Yugoslavya maciri
4) Süleyman Demirel - Yugoslav maciri
5) Kenan Evren - Yugoslav maciri

gel şimdi yap bakalım ;)

memleket sevdalısı
08-27-2008, 12:00
Eeee bu yapılanlar chpnin malı mı olmuş oluyor yoksa halkın mı olmuş oluyor ? chpnin yani Atatürk'ün oluyorsa bunlar chpye geçerek başka partilerin işletmemesi gerekmezmiydi veya manevi kızlarına miras olarak bırakmaz mıydı Atatürk :-X baykal öyle bir konuşuyor ki 'chpnin hepsi,biz yaptık yaptığımızı sattılar' diyor,yani baykal 'ben yaptım sattılar' gibisinden konuşuyor :-X

Sizin gibi 'ben müslümanım' diyip ardından 'kahrolsun şeriat' diyen ne idüğü belirsizleri ciddiye almam,şeriatı öğrende gel,şeriat karşıtı birisi müslüman olamaz.Allah akıl fikir versin senin gibi zihniyete sahip kişilere.

Genel başkan ermeni diyorsun,musanın çocuğu diyen oldu,başka milleten diyen oldu.Bence seni iyi kakalamışlar.Geçmiş olsun.Kulaktan dolma bilgilerle hayatını sürdürüyorsan acımadan vur kendini,senin gibi piyonların hayatta başarı şansı %0,5 ;)
Irkçılık yapıyorsun anlaşın...

1) Mustafa Kemal - Selanik Maciri
2) İsmet İnönü - Romanya maciri
3) Fahri Korutürk - Yugoslavya maciri
4) Süleyman Demirel - Yugoslav maciri
5) Kenan Evren - Yugoslav maciri

gel şimdi yap bakalım ;)

milliyetçilik falan yaptığım yok bu 1
muhacirler nüfus değişiminde gelmiştir yani onların geldiği yerlerde bir zaman TÜRK tü bu 2
nereden olduğu değil damarlarında ne kanı taşıdığı önemlidir bu 3
ne idüğü belirsiz demişsin sakın dinimi yargılamaya kalkma bu senin haddine düşmez bu 4
milliyetciğim Atatürk milliyetçiliği de NE MUTLU TÜRK OLANA DEĞİL NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE der bu da 5

Hüdaverdi
08-27-2008, 21:11
Maddeler sıralayarak nasıl çeliştiğini gösterdin,çok sağolasın ;) 'nereden olduğu değil damarlarında ne kanı taşıdığı önemlidir' diyorsun,ama başbakanımıza 'ermeni' demekten geri kalmıyorsun.Bu ne büyük çeliş ki ? Milliyetçilik yapmıyorum diyorsun,senin yaptığın milliyetçilikten başka,daha doğrusu 'iftira'dan başka nedir ?
Dinimi yargılama diyorsun,diimin hukukuna küfür etmen senin ne haddine peki ?

Son olarak,ne mutlu Türk'üm diyene değil,ne mutlu insan olabilene ;)

memleket sevdalısı
08-30-2008, 17:13
Maddeler sıralayarak nasıl çeliştiğini gösterdin,çok sağolasın ;) 'nereden olduğu değil damarlarında ne kanı taşıdığı önemlidir' diyorsun,ama başbakanımıza 'ermeni' demekten geri kalmıyorsun.Bu ne büyük çeliş ki ? Milliyetçilik yapmıyorum diyorsun,senin yaptığın milliyetçilikten başka,daha doğrusu 'iftira'dan başka nedir ?

sen bu kafayla devam et başbakanımız maalesef uzun süre Türküm diyememiş Türkiyelim demiştir.bende ermeni olduğunu düşünmekte haklıyım.dininin hukukunda varmı kul hakkı yemek insan ayırmak adam kayırmak rüşvet almak bir de ben ısrarla NE MUTLU TÜRK ÜM DİYENE DİYORUM.

Hüdaverdi
08-30-2008, 21:19

sen bu kafayla devam et başbakanımız maalesef uzun süre Türküm diyememiş Türkiyelim demiştir.bende ermeni olduğunu düşünmekte haklıyım.dininin hukukunda varmı kul hakkı yemek insan ayırmak adam kayırmak rüşvet almak bir de ben ısrarla NE MUTLU TÜRK ÜM DİYENE DİYORUM.
Türkeyelim nedir yeni mi Türedi ? Türküm demeler,Türkçü olmalar,Türtkiyeliyim demeler,şimdide bu sanırım :-X

Senin bu kurduğun cümleyi onlarca defa duydum,hepsi birbirine o kadar benziyor ki sanırım her birinize ezberletmişler bunları.Mışlarla-mişlerle,bilmediğin şeylere kalkışma.

Hala ırkçılık yapmaktasın,o zaman sene bana göre yunansın,düzen bozucu gözüküyorsun bana ;)
İftira atmak,dedikodu yapmak,abuksubuk konuşmak mesela islamda yok,ama sen yapmaktasın.
Dönüp dolaşıp sloganlara geleceksek yazma bence,iftirayada buluşmaktasın,git gide kendini küçük göstermektesin ;)