Orijinalini görmek için tıklayınız : Bilgisine güvenen üyeler buyrun.. münazara kayıtları
.:Ay_Yıldız:.
06-09-2010, 13:54
Geleneksel Akparti forum bilgi şölenine hoşgeldiniz..
Münazara konusu; Terör silahla mı sona erer,silah kullanmadan mı?
3'erli,4'erli veya katılıma göre daha fazla kişiden oluşan gruplar oluşturuyoruz. Terör silahla sona erer diyen arkadaşlar bir gruba,barışla sona eren arkadaşlar diğer grubun üyesi olacak. bu grup üyeleri kendi düşüncelerini 1 hafta boyunca savunacak, tartışma sonucunda hangi grup üyeleri görüşünde ikna edebildi anketi açılacak ve kazanan grup belirlenmiş olacak..
Bilgime güveniyorum diyenler gelsin, münazara tarihi üyeler belirlendikten sonra açıklanacaktır..
Hangi grupta olmak istediğinizi bu başlık altında belirtin,konuya kaydedelim..
Silahla sona erer diyen grup üyeleri;
Noktaların efendisi
Ertuğrul Özgül
Ezel
Silah kullanmadan sona erer diyen grup üyeleri;
Barışcan
Galevera
Mehmetakif24
Not; Herhangi düşünce grubundan birine kayıt bulunamaz ise konu değiştirilecek,yeni konu önerileriniz alınacaktır..
Bilgime güvenmiyorum ama bilgili olanlardan faydalanmak için ileri günlerde eşlik etmek isterim.
Cok akıllıca düşünülmüş fikir işciliği takdir ediyorum hatice sizi..
Hele bir başlasın görelim mücadeleyi bir dahaki seferlerine eşlik ederiz.
EpiVaTeS
06-09-2010, 14:04
Yaz benide...=)
Kambersiz düğün olmaz...
ak sevda
06-09-2010, 14:05
Silahlı terör grublarının çok olduğu bölgede olduğum için
bir şeyler aktarabilecegime inanıyorum
inşallah ben bulunurum
06-09-2010, 14:10
Hangi grupta olmak istersiniz Ak sevda ve noktaların efendisi.. ?
EpiVaTeS
06-09-2010, 14:17
Farketmez...http://www.akpartiforum.com/images/icons/icon11.gif
Ahmet Yasin
06-09-2010, 14:19
Yazın beni de barış grubuna
06-09-2010, 16:44
Yok mu arttıran.. :)
Barışla sona erer diye birşey olamaz silahsız çözüm olmalıydı bu yanlışı düzeltirmisiniz ?
06-09-2010, 16:54
Barışla sona erer diye birşey olamaz silahsız çözüm olmalıydı bu yanlışı düzeltirmisiniz ?
O kadar büyük bir fark yok arasında. Ama düzeltebilirim. :saygılar:
Ertuğrul ÖZGÜL
06-09-2010, 17:01
Çok güzel bir düşünce olmuş Fikir eden kardeşlerimden Allah razı olsun.... Ama sanırsam ben katılamayacağım Çünkü bence terörle mücadele iki ayaklı olmalı... dağları çıkmayı engellemede ve pismanları indirmede silahsız... Yahudi gazına gelmiş sahıslarıda silahla... o yüzden ben kenarda kalıyorum sanırım...:)
06-09-2010, 17:03
Zaten bu münazara biraz da üyelerimizin alışması için formalite icabı gibi birşey.. Diğer münazara konusuna üyelerimiz anlayınca daha çok katılacaktır. Buyrun Ertuğrul bey,Noktaların Efendisi'de kararsız ama katıldı. Nereye yazayım sizleri :)
Ertuğrul ÖZGÜL
06-09-2010, 17:05
O zaman Noktaların Efendisi kardeşimden ayrı cephede savaşmak olmaz....;1
06-09-2010, 18:55
Ekledim Ertuğrul.. :)
EpiVaTeS
06-09-2010, 19:05
Ertuğrul benden mi...
Güzel güzel...:)
rizzelli
06-09-2010, 19:07
farketmez,boş olan yere ismimi yazın demek, münazara edilecek konuları baştan savma anlamına geliyor bence.
06-09-2010, 19:08
farketmez,boş olan yere ismimi yazın demek, münazara edilecek konuları baştan savma anlamına geliyor bence.
Dediğim gibi,bu uygulamayı deneme aşaması. biraz formalite gibi. üyeleri alıştırma aşaması yani.
Delilin NuR
06-09-2010, 23:13
Bu münazarayı izlemeyi tercih ediyorum ...
Diğerlerine inşAllah katılım sağlarız...
Şimdiden başarılar ... :)
bariscan kardesimle partner olmaktan seref ve onur duyarim..
Erhan KARACA
06-09-2010, 23:29
Güzel konu herkezi ikna ederdim Kanlı veya kansız çözüme ama işte finaller var.. Başarılar dilerim Herkese..
şimdilik ilk münazarayı izlemekle geçirelim günlerimizi,inanıyorum ki güzel ve faydalı bir münazara olacak 2 grupta çetin görünüyor...
herkese başarılar...
redyellow
06-10-2010, 00:09
Meydan muharebesi ne zaman başlıyor? çok bekleyecek miyiz?
:)
Şaka bir yana güzel bir konu seçilmiş.
İlginç görüşler çıkacağından eminim.
kolay gelsin.
mehmetakif24
06-10-2010, 00:10
barışcan ve galaveranın grubuna yazarmısın beni
06-10-2010, 00:11
Galevera ve Mehmetakif24 eklenmiştir. Redyellow buyrun sizde :)
redyellow
06-10-2010, 00:21
Galevera ve Mehmetakif24 eklenmiştir. Redyellow buyrun sizde :)
Yok ben izleme grubundayım:)
Ben keskin bir şekilde illa silahlı çözülür veya illaki silahsız çözülmez diyemiyorum, ortadayım.
İyi bir uygulama yapılırsa silahlı da çözülebelir silahsız da çözülebilir, gönül silahsız çözülmesinden yanadır.
beni seyirciler grubuna yazabilirsiniz:)
06-10-2010, 00:23
İleri ki münazaralarda görmek isteriz sizleri de o halde :)
İntifada
06-10-2010, 00:26
Yok ben izleme grubundayım:)
Ben keskin bir şekilde illa silahlı çözülür veya illaki silahsız çözülmez diyemiyorum, ortadayım.
İyi bir uygulama yapılırsa silahlı da çözülebelir silahsız da çözülebilir, gönül silahsız çözülmesinden yanadır.
beni seyirciler grubuna yazabilirsiniz:)
bende her ikiside değil cephesindenim...
izleyeceğim...
kendi adima empati kurmakta zorlanmadigim icin ve silahlara karsi oldugumdan dolayi severek ve isteyerek bu grupta yer aldim hem grupta iki tane genis ufuklu arkadasimizla ekip olmusken ve karsimizdada saglam kalemler varken münazaradan üst düzeyde faydalanacagimi düsünüyorum..
redyellow
06-10-2010, 00:31
bende her ikiside değil cephesindenim...
izleyeceğim...
Trübünlerde yerimizi alalım hemen.
Arkadaşlarda kabul ederse ilk grupta olmak istiyorum .Münazarayı takip edenlerden ricam inandıkları görüşe değil münazadaki perfomansa göre değerlendirme yapmaları .
kendi adima empati kurmakta zorlanmadigim icin ve silahlara karsi oldugumdan dolayi severek ve isteyerek bu grupta yer aldim hem grupta iki tane genis ufuklu arkadasimizla ekip olmusken ve karsimizdada saglam kalemler varken münazaradan üst düzeyde faydalanacagimi düsünüyorum..
Münazarada savunduğun görüşe inanmana gerek yok önemli olan münazara kendi görüşlerini kabul ettirme becerisini göstermen yoksa ben her iki taraftada olmamam gerekir ;1. v
06-10-2010, 00:38
Ezel eklendi.. İki gruba da bir kişi daha aranıyor.. Yok mu arttıran :)
redyellow
06-10-2010, 00:39
Arkadaşlarda kabul ederse ilk grupta olmak istiyorum .
Münazarada savunduğun görüşe inanmana gerek yok önemli olan münazara kendi görüşlerini kabul ettirme becerisini göstermen yoksa ben her iki taraftada olmamam gerekir ;1.
Bu gerçek mi?
Eğer tüm katılımcılar bu görüşteyse yani inanmadıkları bir görüşü savunacaklarsa o zaman izlememize gerek yok derim ben.
Arkadaşlarda kabul ederse ilk grupta olmak istiyorum .Münazarayı takip edenlerden ricam inandıkları görüşe değil münazadaki perfomansa göre değerlendirme yapmaları .
Münazarada savunduğun görüşe inanmana gerek yok önemli olan münazara kendi görüşlerini kabul ettirme becerisini göstermen yoksa ben her iki taraftada olmamam gerekir ;1. v
hocam bilmem mi.. imam hatip yillarinda az münazara yapmamistik bir keresinde ikarsi durdugum bir konuyu secmistim öyle bir hazirlanmistim ki münazara sonrasinda kendi fikirlerim bile degismisti..
burada ise silahlar konusunda cok müzdarip oldugum icin daha bir istahla anlatabilecegime inaniyorum gerci karsimizda sizin gibi degerli bir kardesimiz varken isimiz zor görünüyor.. ;)
06-10-2010, 00:42
Savunduğun görüşe inanmazsan o görüşü beceriyle savunamazsın zaten.
İntifada
06-10-2010, 00:49
Konusunu böyle içtenlikle savunabilen gruba olacak oyum...
<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/u3133ZzcliM&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/u3133ZzcliM&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>
rizzelli
06-10-2010, 00:50
Savunduğun görüşe inanmazsan o görüşü beceriyle savunamazsın zaten.
biraz öyle olmadı mı:)
06-10-2010, 00:51
biraz öyle olmadı mı:)
Ne gibi?
rizzelli
06-10-2010, 00:55
Yaz benide...=)
Kambersiz düğün olmaz...
Farketmez...http://www.akpartiforum.com/images/icons/icon11.gif
O zaman Noktaların Efendisi kardeşimden ayrı cephede savaşmak olmaz....;1
yeterli gibi :)
arkadaslar ben bir tane anket acmak istiyorum, nasil acacagim konusunda bana yardimci olur musunuz biliyorum konuyla alakasi yok ama bu konu suan aktif diye yaziyorum..
06-10-2010, 00:57
Ben de diyorum,eğer insan zaten savunduğu görüşe inanmayacaksa o görüşü başarı ile savunamayacak ve grubunu ön plana çıkaramayacaktır. Ayrıca altını bir çok kez çizdiğim gibi bu ilk olduğu için biraz formalite icabında bir münazaradır. Eğer beğenmiyorsanız yeni önerilerinizi görelim,katılalım, faydalanalım. Eleştiriden önce o olguyu eleştiriden arındırmaya çalışmak gerektir.
Saygılar.
redyellow
06-10-2010, 00:59
arkadaslar ben bir tane anket acmak istiyorum, nasil acacagim konusunda bana yardimci olur musunuz biliyorum konuyla alakasi yok ama bu konu suan aktif diye yaziyorum..
Hocam ilgili bölümden yeni konu aç tuşuna basınca çıkan sayfada en aşağı tarafta EVET ANKET AÇMAK İSTİYORUM tuşu var onu işaretleyip devam ediyorsun.
EpiVaTeS
06-10-2010, 01:00
Arkadaşlar Münazara'nın güzelliğide odur...
Karşıt görüşü savunmak...
Katılmayan arkadaşlar Gölge etmesin YETER...!!!
:güzel: Şimdi ben yazıcaktım çok yaşa dostum ...
rizzelli
06-10-2010, 01:01
Ben de diyorum,eğer insan zaten savunduğu görüşe inanmayacaksa o görüşü başarı ile savunamayacak ve grubunu ön plana çıkaramayacaktır. Ayrıca altını bir çok kez çizdiğim gibi bu ilk olduğu için biraz formalite icabında bir münazaradır. Eğer beğenmiyorsanız yeni önerilerinizi görelim,katılalım, faydalanalım. Eleştiriden önce o olguyu eleştiriden arındırmaya çalışmak gerektir.
Saygılar.
zorlama gibi oldu.acele etmeyip 1-2 gün bekleseydik konunun tarafları zaten ortaya çıkacaktı.ben de münazara heveslisiyim cidden.severim böyle düzgün tartışmaları.
katılacaktım bu yüzden vazgeçtim.
öneri isteseydiniz ben dahil herkes fikrini sunardı.zaten konu da bir sorun yok.konu gayet güzel.
mehmetakif24
06-10-2010, 01:01
Bu Münazara Antrenman niteliğinde olacağı için konunun fazla önemi yok şimdilik bu konu güzel gibi gözüküyor
06-10-2010, 01:04
zorlama gibi oldu.acele etmeyip 1-2 gün bekleseydik konunun tarafları zaten ortaya çıkacaktı.ben de münazara heveslisiyim cidden.severim böyle düzgün tartışmaları.
katılacaktım bu yüzden vazgeçtim.
öneri isteseydiniz ben dahil herkes fikrini sunardı.zaten konu da bir sorun yok.konu gayet güzel.
Diğer konuya bakarsanız bir çok arkadaş üsteleyerek başlayın devamını biz getiririz dedi.
Sabırsızlığın anlamı yok bir çok kanal nasıl yayına geçmeden önce test yayını adı verdiğimiz deneme yayınlarına başladıysa bu da onun gibi birşey.
İki konuyada göz atarsanız öneri davetini beklediğim yorumları göreceksinizdir.
evet arkadaslar bencede bir baslayalim ilerleyen zamanda daha organize olur..
ayrica benim birde bir bilgi yarismasi fikrim var, önümüzdeki hafta cumartesi aksami bir yarisma yapilabilir bu konuda moderatör olabilirim evet biliyorum bazilari beni rakip olarak görmek istiyor ama moderatörlügümde iyidir, bilen bilir..
söyle ödüllü bir yarisma yapalim diye düsünüyorum, ödüllerde güzel olursa daha bir cekismeli olur.. ;)
redyellow
06-10-2010, 01:05
Uyarı alınmıştır, gölge etmekten hemen çekiliyorum.
06-10-2010, 01:06
evet arkadaslar bencede bir baslayalim ilerleyen zamanda daha organize olur..
ayrica benim birde bir bilgi yarismasi fikrim var, önümüzdeki hafta cumartesi aksami bir yarisma yapilabilir bu konuda moderatör olabilirim evet biliyorum bazilari beni rakip olarak görmek istiyor ama moderatörlügümde iyidir, bilen bilir..
söyle ödüllü bir yarisma yapalim diye düsünüyorum, ödüllerde güzel olursa daha bir cekismeli olur.. ;)
Güzel fikir,şu münazarayı ayarladıktan sonra bir fotoğraf yarışması da güzel gidecektir diye düşünüyorum ben de..
Uyarı alınmıştır, gölge etmekten hemen çekiliyorum.
ama olmadi simdi abi sizde balkon olurdunuz, caylar sirketten abicim ;).. sonucta münazara izleyicileriyle sanal ortamda okuyuculariyla bir bütündür sonucta onlar objektif, disaridan etüd edip kimin hakettigine karar verecekdir..
rizzelli
06-10-2010, 01:11
Diğer konuya bakarsanız bir çok arkadaş üsteleyerek başlayın devamını biz getiririz dedi.
Sabırsızlığın anlamı yok bir çok kanal nasıl yayına geçmeden önce test yayını adı verdiğimiz deneme yayınlarına başladıysa bu da onun gibi birşey.
İki konuyada göz atarsanız öneri davetini beklediğim yorumları göreceksinizdir.
münazara konularını savunacak arkadaşlar,öyle inanarak savunmalılar ki bir hafta sürecek çetin tartışmalarla boğulacaklar.
neyse önemli değil ben daha fazla gölge etmeden takip edeyim sizleri.
bu arada jüri olabilirim.şaka şaka :) kızmayın hemen..kolay gelsin takipteyim
redyellow
06-10-2010, 01:17
ama olmadi simdi abi sizde balkon olurdunuz, caylar sirketten abicim ;).. sonucta münazara izleyicileriyle sanal ortamda okuyuculariyla bir bütündür sonucta onlar objektif, disaridan etüd edip kimin hakettigine karar verecekdir..
balkon olur mu yahu, GÖLGE ETMEYİN demiş arkadaşımız, balkon olunca tam gölge olur:)
Ben hoşlaşmadım bu işten, kişinin inanmadğı bir düşünceyi savunmasından pek zevk alacağımı sanmıyorum.
Ama genede ara sıra bakarım, özellikle de sizi takip edeceğim:)
EpiVaTeS
06-10-2010, 01:19
http://www.akpartiforum.com/images/icons/icon11.gifhttp://www.akpartiforum.com/images/icons/icon11.gifhttp://www.akpartiforum.com/images/icons/icon11.gifhttp://www.akpartiforum.com/images/icons/icon11.gifhttp://www.akpartiforum.com/images/icons/icon11.gif
balkon olur mu yahu, GÖLGE ETMEYİN demiş arkadaşımız, balkon olunca tam gölge olur:)
Ben hoşlaşmadım bu işten, kişinin inanmadğı bir düşünceyi savunmasından pek zevk alacağımı sanmıyorum.
Ama genede ara sıra bakarım, özellikle de sizi takip edeceğim:)
abicim bilirsin seyircisiz futbol maclari, tuzsuz corbaya benzer.. simdi sizler burada varliginizi hissedireceksiniz bizler motive olalim..
bence siz bilgi, birikim ve tecrübenizle jüride olmalisiniz cünkü hakkaniyet noktasinda hic bir süheye maal vermeyecek kadar teveccüh sahibi oldugunuza inaniyorum..
Ahmet Yasin
06-10-2010, 09:18
bariscan kardesimle partner olmaktan seref ve onur duyarim..
Ne demek güzel kardeşim o şeref bize ait:saygılar::gül:
Bana da 2. seçenek uyar. Silahsız olan konu.
Ama zaman ayıracağımı düşünmediğimden , katılmayacağım.
Ama inşallah takip ederiz.
ak sevda
06-10-2010, 09:32
inşallah katılabilirsem silahsız grupta bulunmak isterim
06-10-2010, 12:42
Kendi mesajımı niye düzenleyemiyorum sorması ayıp?
siyah gül 07
06-10-2010, 14:28
Esselamünaleyküm arkadaşlar bende silahlı çöcüm olur diyelerdenim yok yere askerimizin kanını akıtan insanların silahsız kendi istekleriyle dağdan ineceklerine inanmıyorum :(
Evet sanırım 3 kişide yeterli olucak başlayalım bence Konu başlığı açalım ilk söz karşı tarafın olsun ..
06-10-2010, 16:19
O zaman başlığı açıyorum.. Ekleyemediklerim için özür dilerim mesaj düzeltilmiyor. Bir daha ki münazarada özellikle yazıcağım isminizi.
siyah gül 07
06-11-2010, 12:41
Başlık açılmış ancak nasıl bir seçim yapılmış anlamadım neyse sadece istenenlerin tartışabileceği bir sayfa açılmış bizimde düşüncemizi yamamızın etkisi yokmuş
Münazaranız hayırlı olsun arkadaşlar......
EpiVaTeS
06-11-2010, 13:22
Başlık açılmış ancak nasıl bir seçim yapılmış anlamadım neyse sadece istenenlerin tartışabileceği bir sayfa açılmış bizimde düşüncemizi yamamızın etkisi yokmuş
Böyle gönül koymak bizlere hiç bir şey kazandırmaz...
Siyahgül hanfendi...
Eğer ben varım diyorsanız buyurun benim yerime geçebilirsiniz...;;)
siyah gül 07
06-11-2010, 13:28
Böyle gönül koymak bizlere hiç bir şey kazandırmaz...
Siyahgül hanfendi...
Eğer ben varım diyorsanız buyurun benim yerime geçebilirsiniz...;;)
Yok noktaların efendisi kimsenin yerinde gözümüz yok şükür sadece dikkate alınmak isterdim ama sorun değil ben takipte ederim Noktaların efendisi beyfendi..........
EpiVaTeS
06-11-2010, 13:30
Yok noktaların efendisi kimsenin yerinde gözümüz yok şükür sadece dikkate alınmak isterdim ama sorun değil ben takipte ederim Noktaların efendisi beyfendi..........
Siyahgül hanfendü...
Sitemvari sözler ederek ne demek istediğini anlamadım amma...
ben şunu bilir şunu söylerim...
katılmak istersen dört kişilikte olabilir gruplar...
no problema yani...;D
siyah gül 07
06-11-2010, 13:32
Siyahgül hanfendü...
Sitemvari sözler ederek ne demek istediğini anlamadım amma...
ben şunu bilir şunu söylerim...
katılmak istersen dört kişilikte olabilir gruplar...
no problema yani...;D
Sağolun ince düşünceniz için noktaların hakimi beyfendi ancak katılmayı düşünmüyorum ;ı:
EpiVaTeS
06-11-2010, 13:33
Sağolun ince düşünceniz için noktaların hakimi beyfendi ancak katılmayı düşünmüyorum ;ı:
Naçizane inceliğimizi müteessir olduğumuz ufuklardan temin ediyoruz...;D
ne diyom ben ya...;D
katılmassan katılma be...;ı:
siyah gül 07
06-11-2010, 14:04
Naçizane inceliğimizi müteessir olduğumuz ufuklardan temin ediyoruz...;D
ne diyom ben ya...;D
katılmassan katılma be...;ı:
Katılmıcam zaten aynı düşüncedeyiz orada malesef :hmm
Karşıdan izlicem ben sizi ;ı:
Ufkunuz geniş olsun :w:
06-11-2010, 14:47
4lü grup yapacaktım,ama kendi mesajımı düzenleme yetkim ortadan kalkmış nasıl olduysa. :karasız: arkadaşlarda ısrar edince 3'lü açtım. bu hep tekrar edilecek bir uygulama 1 haftada bir. Gerçekten çok özür dilerim hala mesajımı düzenleyemiyorum. Ama düzenleyebilseydim gerçekten ekleyecektim. :(
siyah gül 07
06-11-2010, 14:54
4lü grup yapacaktım,ama kendi mesajımı düzenleme yetkim ortadan kalkmış nasıl olduysa. :karasız: arkadaşlarda ısrar edince 3'lü açtım. bu hep tekrar edilecek bir uygulama 1 haftada bir. Gerçekten çok özür dilerim hala mesajımı düzenleyemiyorum. Ama düzenleyebilseydim gerçekten ekleyecektim. :(
Önemli değil kardeşim sadece konunun içinde olmak istemiştim başka münazaralarda inşALLAH
Size kolay gelsin ;ı:
Mehmet Ufuk
09-13-2010, 01:31
Eğer geç kalmamış isek, ben de silasız grubun da yer almak isterim...:(
keskinmetal
10-20-2010, 00:05
vala başta bilgili olanlar diyince biraz afalladım
ama benim düşüncem şu anki savunmadan cıkıp saldırı pozisyonuna
geçmektir bu işin silah veya silahsızlıkla alakası pek yok
şimdi şöyle izah edeyim karşımızda bir terör var ama siz ona hiç
saldırmıyorsunuz
.................................................. .....................................
ama o size sürekli saldırıyor burda sizin konumunuz ne oluyor savunma
peki niçin savunmadasınız yalnızca saldırı sınır ötesine girip çıkmaklada
olmuyor bence asıl orada 8...9...ay gibi belkide daha kısa askerliğini yapmak üzere orda bulunan mehmeciğin yerine özel ve orda sabit bir gücün olması gerek onların setarejilerini bilen oranın her karışını bilen
gerektiğnde her an saldırı pozisyonunda olan bir güç
bizim yaptığmız ne onların yaptığı ne bunu bir değerlendirmemiz lazım
.................................................. ...........................................
yan demem şu ki av olmaktansa avcı durumuna geçmeliyiz
kovalanan bir av kaçmak zorundadır o kaçacak sen kovalayacaksın
ta ki teslim olana kadar
........................................
şu konuyada dikkatinizi verirseniz ordası ırak değime bir bakarmısınız amarikalılar ve onların güdümünde olan şu anki yönetim ne diyor
pkklıların bulunduğu yer insansız bir bölge
bir devlette insansız bir bölge diye bir yerleşim alanı olurmu
eğer orası insansız bir bölgeyse pkknın yerine türk ordusu girsin ve orada kalsın
o zaman ne olur adı işgal ya kardeşim o pkklıya seslenmiyorsunda
türk ordusu girince niçin horuzlanıyorsun
yani pkk eşittir sahte avrupa çifte setandartlı avrupa
.................................................. ........................
bu için silah ve ya silahsız diye bir konumu olduğunu sanmıyorum
ne yani üçbeş capulcu için ordumuz silahmı bıraksın
tek bir konu var oda kayıtsız şartsız dağdakilerin indirilmesi
gereken neysede yapılması ve savunmadan saldırı pozisyonuna bir an önce geçilmesi gerekiyor diye düşünüyoum
tek çareside orada saldırıya dönük sürekli gücün bir an önce
yerleştirilmesi tabi bölgeyi çok iyi bilen ve uzman kişilerce
öyle üş beş aylık askerle olmaz bu iş
.................................................. ....
buda benim görüşüm tartışmaya açık tabi
hocam o adres iki sokak asagida :)
Acizane Salt bir şekilde Silahlı/Silahsız Çözülür demekte çözüme katkı sunmaz ! Silahlı Bölümü olabilir Silahsız Bölümü olabilir ! Sadece Silahsız yahut Sadece Silahlı çözülür demek acizane mantıklı gelmiyor darlaştırılmış bir kavram olur kanaatindeyim...
hipermuhafazakar
10-20-2010, 12:22
İkisinide kullanmadan çözülemez. Ama öncelikle terörü yaratan ergenekon örgütünü ortadan kaldırmak lazım. O yaşadıkça terör sorunu bitmez. Bunu bunu örgütü çok iyi bilen gizli tanıklarda söylüyor.
keskinmetal
10-20-2010, 21:09
bence pkk denen kanlı örgüt asalanın devamıdır
bunun adreside aptulah öcalandır o kahpe soyunun ermeni asıllı olduğunu bir basında okumuştum düşünsenize asala diye bir örgüt türkiyemin o güzelim kardeşlerinden nasıl destek görürdü yani asalaya türkiyeden kimse destek vermezdi ama o kahpe soyu sanki kürt türk sorunu varmış gibi
göstererek halktan destek buldu
ayrıca yazılarımda anlaşılacağı gibi silahla ve saldırı düzenine geçilerek bu it soylarını sonunu getirebilriz
ne yani güçlü türkiye bir avuc zibidiyle baş edemiyorsa vay halimize
ama bu yalnızca türkiyeye bağlı bir olay değilki
.................................................. .............
a.b.d. ve yandaşları israil bu kahpelere yardım yapmasa
ve bu ülkeler gibi ekonomisi silah satmaya dayalı
ülkeler desteklemese o zaman o ülkelerin eknomisinde neler olur
adamlar kendi halkının yaşaması için her türlü adeletsizliği yapıyorlar
ve kendilerinin yaşaması için birilerinin ölmesi hiçte önemli değil
selam ve saygılar
keskinmetal
10-20-2010, 21:15
ayrıca mavera kardeşimede sormak lazım madem iki sokak
aşağıdaysa bir zahmet bakıversin adresi bilen mutlaka sonucuda
bilir uslup bana biraz alaycı geldi
oysa biz burada bir konu üzerinde görüş belirtiyoruz
ayrıca mavera kardeşimede sormak lazım madem iki sokak
aşağıdaysa bir zahmet bakıversin adresi bilen mutlaka sonucuda
bilir uslup bana biraz alaycı geldi
oysa biz burada bir konu üzerinde görüş belirtiyoruz
alayci degilde ironik diyelim yoksa sizinle dalga gecmeyi aklimdan bile gecirmem güzel kardesim..
sadece bu konuda karsilikli ekipler tartisti ama aylar önce ekiplerin tartisdigi münazara konusu üyelere acikmis gibi yorum yapinca bende ufak bir gönderme yaptim :)
secimanketim.c
01-27-2011, 01:03
www.secimanketim.com ankete katılalım arkadaslar
secimanketim.c
01-27-2011, 01:05
www.secimanketim.com
erhanaras
01-29-2011, 22:39
Silah kullanmadan sona erer diyen grup üyeleri
bende bu gruba üye olmak isterim başlayınca mail ile bilgi verilecek sanırım....
mehmetakif24
01-29-2011, 22:57
:) :) şu konu tamamen temizlenip yeni bir münazara konusu açılsada gelenin eli boş dönmese.
Münazarayı msn üzerinden mi yapacaksınız?
Neyse, ben teröriste karşı silah,bölgedeki halkı da ihya ederek çözüm bulacağına inanıyorum.
Milleti yaşat ki devlet yaşasın. Ama eşkiya'nın başını da ez. Tabi başı ezilecekler dağa çıkmış gafillerden ziyade çiban başları olmalı be bunun içinde iyi bir istihbarat ve "heronları düşürün" demiyecek askerler lazım.
saltinata
10-20-2011, 21:10
bence dagdaki hain ile köydeki halk aynı kefeye konulmamalı uzman askerlik, iha ve komuta kademesinin saglamlıgının üzerinde durulmalı. dogudaki kardeslerimizin yüzde 70 i bizim kadar ülkeyi bayragı ve basbakanı seviyor
tabi en önemlisi çözüm ne savasla ne toprak vermeyle olur çözüm sadece ama sadece islam ile olur
Bence Silahla bi yere kadar ilerleyebiliriz. Fakat dediğim gibi bi yere kadar. Zaten terör ergenekon vb. yapılar dağda değil içimizdeler. Bundan korkmak gerekir. Burda devreye kim giriyor? Tabiki biz akgençlik.Çoğu vatan evladı (geneli zeki) vatana hizmet ettiklerini sanaraktan kandırılıyorlar. Öncelikli hedef zekilerin korunması, siyasi, askeri, eğitim vb. yerlerde yapılacak mason vb. örgütlerin temizlenmesi. Elbette kolay değil ma imkasızda değil hani..
Terör SİLAHLA ve Yargının kararlı CEZA vermesi ile ÇÖZÜLÜR fakat Terörle Mücadele için Polisin tek yetkili olarak görev alması ve Askerin kışlasından çıkmaması ve Askerin bütün telefon ve telsizlerinin kesilmesi ve İZOLE edilmesi şartıyla Türk Polis Özel Hareketçileri ve AKP İktidarı Terörü YOK EDER.
İşin içinde Asker varsa Terör SİTTİN SENE BÜYÜR ama eksilmez
terror dedigin kandirilmis kardeslerimiz bizim asil sebepimiz zionistlerlen ve eski kotu bakanlarimizin yaptiklari kararlan basbakanimiz dogruluktan ayrilmasa boyle devam etse terror diye birsey kalmaz kurt halkini bu oyuna getirenleri cezalandirirsa silah gerekmez
allah bize akil vermis onu kullanalim
gürhan güven
10-24-2012, 16:08
Değerli arkadaşlar teror dediğimiz bu husus konusunda çok düşünülmesi gerekir.Belki amerika el kaideyi sorununu silahla çözebilir fakat biz pkk sorununu silahla çözemeyiz.Bunun nedeni pkk terör örgütünün üyeleri bizim halkımız içinden çıkmaktadır ve bu kürt halkının çok az bir kısmıdır.Yani öncelikle sorunun köküne inilmesi gerekir.Diyelim ki dağlardaki terör örgütü faliyetlerini sona erdirdik peki ya sivil hayat.İşte bu nokta da durup bir düşünmemiz lazım ve herkesin kabul etmesi lazım ki kürt kardeşlerimiz gerçekten geçmişte aşağılandılar,hor görüldüler ve zülme uğradılar.Fakat ak parti iktidarında bu değişti.Bizim yapmamız gereken kürt kardeşlerimi sömüren ve zehirleyen fikirleri yok etmek.Aksi takdirde bu fikirler bulaşır ve türkiyeyi zehirler.Sivil yapılanmalar as,silahlı müdahaler yardımcı görev üstlenmelidir.Teşekkürler.
ARİF DEMİR
01-30-2013, 16:57
benide yazın silahsız sona erer diyorum bilgilerimede güveniyorum
ARİF DEMİR
01-30-2013, 17:00
benide silahsız sona eren gruba yazın ama tarihi mesaj ile yollarsanız sevinirim
benide silahsız sona eren gruba yazın ama tarihi mesaj ile yollarsanız sevinirim
mantiklipic
06-12-2013, 14:13
Katılım hala devam ediyorsa Silah kullanılmadan sona erer grubuna girmek istiyorum.
öncelikle terorun ortaya cıkmasındaki temel sorunlar araştırmalı ve o sorunlar analiz edilmeli ve devletin bunlara yönelik politikalar belirlemeli.Bununla birlikte sosyolojik bir teori vardır.Parca-bütün teorisi diyorlar buna yani bütün parcasını bırakmadığı zaman parca hiç bir şekilde bütünden ayrılamaz.Burdan şunu belirtmek istiyorum.Kurt devleti kurma olayına atıfta bulunarak TURKİYE istemediği müttedce kurtler ayrı bir devlet kuramazlar.Ama TURKİYE isterse o zaman işler değişir.Bu terorun bitmesi ceşitli yollar ile olabilir.Ama ilerleyen yıllarda keşki yapmasaydık ve dememek için konuşarak bu sorun cözülebilir.AMA BU SORUNUN CÖZÜMÜNDE TURK MİLLETİNİN AKILLICA,BİLİNCLİ BİR ŞEKİLDE VE DÜŞÜNMEDEN KESİNLİKLE HAREKET ETMEMELİ, BİRİLERİNİN OYUNUNA GELMEMELİ VE HER ŞEYDEN ÖNCE BU VATAN BİZİM, BU VATANA SAHİP CIKMANIN KOLAY KAZANILMADIĞINI BİLEREK HAREKET ETMELİ...
cihat1258
03-20-2015, 17:45
Ben katılmak isistiyorum.
Yasinsolak71
03-21-2015, 02:09
sonuna kadar silahla mücadele !
cihat1258
05-12-2016, 10:18
Buyrun benide yazin lutfen . Cihat Ugur Istanbul yas 16
Erlerintugrulu
08-19-2017, 21:51
Şeytan ruhlu insanlarla konuşmak işe yaramaz terör, eşkıya,haydut ismi ne olursa olsun fitne ancak kafası silahla ezilip yok edilmeli başka türlü rahat vermez ne yapcaz öldürmek kötü deyip öylece bekleyecezmi ben yokum düşmanla masaya oturmaya
Masa kasa yok artık, asker inlerini patlatıyor, ne masası?
Erlerintugrulu
08-20-2017, 23:15
Hayırdır sana ne oldu sen niye kızdın ben fikrimi söyledim kimseye laf atmadımki yok istemiyorsanız atın forumdan bende üyelik silmeyi arıyordum at forumdan Erdoğanı seviyorum ama anlaşılan sizinle anlaşamayacagım
Cihannur
08-22-2017, 00:02
Alınganlık göstermenize gerek yok Erlerintugrulu. Burası demokratik bir platform ve burada görüşlerinizi özgürce dile getirebilirsiniz.
Bakın mesela ben bu konuda sizden farklı düşünüyorum. Çözüm Süreci'ne başından beri inandım, o süreci hep destekledim ve hâlâ da bu meselenin çözümünün masa başında olacağı kanaatindeyim. Çünkü bu husustaki mesele sadece terör meselesi değildir; terörle birlikte etnik milliyetçilik meselesidir. Hem PKK sorunu hem de Kürt sorunu -ya da diğer bir deyişle Kürt milliyetçiliği sorunumuz- var. Kürt milliyetçileriyle anlaşma ve uzlaşma olmadan PKK'nın bir şekilde bitirilmesi dahi ayrılıkçı terörü nihai olarak bitirmeyecektir; çünkü bugün PKK'yı bitirsek bile Kürt milliyetçiliği sorunu buz gibi karşımızda durmaya devam edecek ve büyük ihtimalle üç beş yıl ya da beş on yıl sonra muhtemelen başka bir isimdeki bir terör örgütüyle yine karşımıza çıkacaktır. Bu yüzden inancım odur ki barış ancak Kürt milliyetçilerinin sisteme dâhil edilmesiyle gelecektir.
ALtindaL
10-22-2017, 19:43
Bu yüzden inancım odur ki barış ancak Kürt milliyetçilerinin sisteme dâhil edilmesiyle gelecektir ... belirtiğiniz teziniz çürümüştür , farklı bir siyasetin devreye girmesi lazım
Cihannur
10-22-2017, 20:56
Bu yüzden inancım odur ki barış ancak Kürt milliyetçilerinin sisteme dâhil edilmesiyle gelecektir ... belirtiğiniz teziniz çürümüştür , farklı bir siyasetin devreye girmesi lazım
Tezim niye çürümüş olsun ki? Bence çözüm yolu bu. Kürt milliyetçilerinin sisteme dâhil edilmesiyle Kürt sorunu çözüme ulaştırılabilir. Kürt milliyetçilerinin teröre kapılanlarını öldürerek bu meseleyi hâlledemeyiz. Niye mi? Çok basit: Çünkü herkes gibi onlar da ürüyorlar. Bugün belki yüzlerce, binlerce Kürt milliyetçisi adayı ve onlarca, yüzlerce de Kürt milliyetçisi terörist adayı doğdu. Kürt milliyetçilerinin üremelerini engelleyemeyeceğimize göre yarınki teröristleri de engelleyemeyiz.
Bana şu sorunun cevabını verin lütfen: Her gün geleceğin Kürt milliyetçisi adayı ve Kürt milliyetçisinin terörizme kayabilecek adayı onlarca, yüzlerce, binlerce Kürt milliyetçisi çocuğu doğuyorken Kürtçü teröristleri öldürmekle bitirebilir miyiz? İsterseniz cevabı ben vereyim: Elbette hayır, bitiremeyiz!
Eğer Kürt milliyetçilerini sistemin içine dâhil edemezsek veya sistemin içine dâhil olmayı onlar istemezlerse, kabul etmezlerse bu meselenin (Kürt milliyetçiliği meselesi) insanî çözümü olarak geriye tek bir yol kalır: Tehcir -güvenli tehcir elbette-.
ALtindaL
10-22-2017, 23:09
1: Kürt milliyetçilerini sisteme dahil edip , bu sorunun çözüleceğine inanmak hukumetimizin yanlış politikalarından bir tanesiydi. Hdp-Bdp-Dtp gibi siyasi partiler kürt milliyetçiliğini son 30 yılda daha da yükseltip durumu bir darboğaza uğrattı.
Selahattin Demirtaş yada Figen Yuksekdağ bunlar kürt milliyetçiliği yapan ve yeri geldi mi terör orgutlerini açıkça destekleyen insanlar değilmiydi? Hukumetimizin zamanında açılım politikasıyla bunları sisteme dahil etmelerine rağmen ne yazik ki terörde bir düşüş yaşanmadı tam tersi daha da yükseldi... Demek ki bu politika iflas etmiştir
2: Techir olayına gelince 21. yy'da yaşıyoruz biraz ütopik bir düşünce , kürt milliyetçiliği yapanları nereye sürelim ? Sonucta gittikleri yerlerde de milliyetçilik yapmayacaklar mı? Mesela İstanbul Gop kürt milliyetçilerinin en yoğun olduğu yerlerden biri? İstanbulun göbeğinde Ok Meydanında polise Molotof atan kürt faşistleri değil mi? Şırnaktaki adamı alıp İstanbula sürsen de o adam yine bildiğini yapar , yani başarılı bir politika olmaz...
Teror Sorununu ;
Sosyolojik-Ekonomik-Güvenlik-İstihbari-Siyasi ve Akılcı politikalarla cozume sunulması lazım. Universitelerin cesitli bolumlerindeki konunun uzmanı olan akademisyenlerden ulasan bir danışma kurulu kurarsın , gerekli politikalar üretilip mgk da gündeme gelir ve uygulamaya kademeli -kademeli işleme geçer... Hukumet politikasıyla değil ''Devlet Politikası'' ile uzun vadeli yapilan bir sunum olur
Cihannur
10-23-2017, 23:39
1: Kürt milliyetçilerini sisteme dahil edip , bu sorunun çözüleceğine inanmak hukumetimizin yanlış politikalarından bir tanesiydi. Hdp-Bdp-Dtp gibi siyasi partiler kürt milliyetçiliğini son 30 yılda daha da yükseltip durumu bir darboğaza uğrattı.
Selahattin Demirtaş yada Figen Yuksekdağ bunlar kürt milliyetçiliği yapan ve yeri geldi mi terör orgutlerini açıkça destekleyen insanlar değilmiydi? Hukumetimizin zamanında açılım politikasıyla bunları sisteme dahil etmelerine rağmen ne yazik ki terörde bir düşüş yaşanmadı tam tersi daha da yükseldi... Demek ki bu politika iflas etmiştir
2: Techir olayına gelince 21. yy'da yaşıyoruz biraz ütopik bir düşünce , kürt milliyetçiliği yapanları nereye sürelim ? Sonucta gittikleri yerlerde de milliyetçilik yapmayacaklar mı? Mesela İstanbul Gop kürt milliyetçilerinin en yoğun olduğu yerlerden biri? İstanbulun göbeğinde Ok Meydanında polise Molotof atan kürt faşistleri değil mi? Şırnaktaki adamı alıp İstanbula sürsen de o adam yine bildiğini yapar , yani başarılı bir politika olmaz...
Teror Sorununu ;
Sosyolojik-Ekonomik-Güvenlik-İstihbari-Siyasi ve Akılcı politikalarla cozume sunulması lazım. Universitelerin cesitli bolumlerindeki konunun uzmanı olan akademisyenlerden ulasan bir danışma kurulu kurarsın , gerekli politikalar üretilip mgk da gündeme gelir ve uygulamaya kademeli -kademeli işleme geçer... Hukumet politikasıyla değil ''Devlet Politikası'' ile uzun vadeli yapilan bir sunum olur
Anladığım kadarıyla siz de bu meselenin terörist öldürmekle çözüme ulaşmayacağı kanaatindesiniz. Sizin önerileriniz benim vurguladığımdan yani Kürt milliyetçilerinin sisteme dâhil edilmesi anlayışından farklı değil ki! Bu meselenin çözümü için politikalar üretilmesini niye öneriyorsunuz? Kürt milliyetçileri sisteme dâhil olsunlar, terörizmden ve bölünmek, ayrılmak gibi niyetlerinden vazgeçsinler de ülkemizde sulh ve sükûn sağlansın diye öneriyorsunuz değil mi?
Tehcirin ülke içine değil ülke dışına yapılması çözüm sağlar. Kürt milliyetçileri herkes gibi ürediğine ve üremeye devam ettiğine göre eğer onlar milletin büyük çoğunluğuyla anlaşmaya varıp kardeş kardeş yaşamaya razı olmazlarsa bu meselenin geriye tek çözüm yolu kalır: Tehcir. Çünkü belirtiğim gibi Kürtçü çocukları devamlı olarak doğmaya devam ettiği için teröristin sonu gelmez. Bu açık bir şey. Dün de Kürtçü terörist adayları doğdu, bugün de doğdu ve yarınlarda da doğacak. Yeni doğumlar olmasa teröristleri öldürerek bitirebilirsin; fakat yeni doğanlar olmaya devam ettiği müddetçe teröristin sonu gelmez ve bu da şu anlama gelir: İlanihaye terörist öldüreceğiz ama terör hiç bitmeyecek ve can yakmaya devam edecek.
O yüzden bu meselenin kanımca sadece iki çözüm yolu var: 1- Kürt milliyetçileriyle ortak bir noktada buluşup anlaşarak onları sistemin içine dâhil edip terörü bitireceksin. 2- Eğer bütün çabalarına rağmen Kürt milliyetçileriyle anlaşmaya varamıyorsan onların terör yanlısı olanlarını ülke dışına tehcir edeceksin ve terörü bitireceksin. Bana göre durum budur. Bu meselenin başka bir çözüm yolu daha bulunduğunu iddia eden varsa söylesin.
ALtindaL
11-13-2017, 20:45
O yüzden bu meselenin kanımca sadece iki çözüm yolu var: 1- Kürt milliyetçileriyle ortak bir noktada buluşup anlaşarak onları sistemin içine dâhil edip terörü bitireceksin. 2- Eğer bütün çabalarına rağmen Kürt milliyetçileriyle anlaşmaya varamıyorsan onların terör yanlısı olanlarını ülke dışına tehcir edeceksin ve terörü bitireceksin. Bana göre durum budur. Bu meselenin başka bir çözüm yolu daha bulunduğunu iddia eden varsa söylesin.
Soylediginiz seye acaba ne kadar inaniyorsunuz? yada ne kadari pratige dokulur? 40 yıldır bizim bu ulkeyi bunun gibi soylemlerle avutan siyasetcilerin tipik bir siyasi onergesidir. Kanada devletinin ulkede yasayan ayrilikci fransizlara uyguladigi calismalari okuyun , latin amerikadaki ayrilikci partilerin nasil ikna yoluyla sisteme dahil edildigini bi arastirin , sizin onermeniz tipik milliyetci cevrelerin iflas etmis bir onermesinden baska bir sey degildir ,
Durum sanki sadece siyasi bi durum mu? işin ekonomik yada sosyolojik durumu yok mu? pkk teror orgutune yada baska bir teror orgutune katılan kisilerin ; aile yapisindan tutun sehirlerindeki atmosfere kadar herseyin titiz bir sekilde incelenmesi gerekmez mi?
Soruyorum simdi size?
40 yildir yakaladıgımız cezaevlerinde bulunan teroristlerle ilgili yada o cevrede yasayanlarla ilgili devletimiz olaya bilimsel bir sekilde yaklasti mi?
universitelerimiz yada dusunce kuluplerimiz ne diye var?
umarim bu konudaki dusunceleriniz zamanla degisir
dostunuz
11-14-2017, 10:30
Vatanın kurtuluşunun yolu önce ırkçılığı, kafatasçılığı, putperestliği ve kavmiyetçiliği bitirip tekrar 1923 ten önce olduğu gibi İslamiyete dönüş ile mümkün olur. Terör nükleer bomba atılsa bile bitirilemez. 1923 te başlayan İslamdan kopma süreci yerini ırkçılığa ve faşistliğe aldı.
Yüzümüzü Anıtkabirden Kâbeye çevirecek lider arıyoruz biz ümmet-i Muhammed.
Cihannur
11-21-2017, 17:09
Soylediginiz seye acaba ne kadar inaniyorsunuz? yada ne kadari pratige dokulur? 40 yıldır bizim bu ulkeyi bunun gibi soylemlerle avutan siyasetcilerin tipik bir siyasi onergesidir. Kanada devletinin ulkede yasayan ayrilikci fransizlara uyguladigi calismalari okuyun , latin amerikadaki ayrilikci partilerin nasil ikna yoluyla sisteme dahil edildigini bi arastirin , sizin onermeniz tipik milliyetci cevrelerin iflas etmis bir onermesinden baska bir sey degildir ,
Durum sanki sadece siyasi bi durum mu? işin ekonomik yada sosyolojik durumu yok mu? pkk teror orgutune yada baska bir teror orgutune katılan kisilerin ; aile yapisindan tutun sehirlerindeki atmosfere kadar herseyin titiz bir sekilde incelenmesi gerekmez mi?
Soruyorum simdi size?
40 yildir yakaladıgımız cezaevlerinde bulunan teroristlerle ilgili yada o cevrede yasayanlarla ilgili devletimiz olaya bilimsel bir sekilde yaklasti mi?
universitelerimiz yada dusunce kuluplerimiz ne diye var?
umarim bu konudaki dusunceleriniz zamanla degisir
Kanada'dan misal veriyorsunuz da Kanada'da Fransızların yoğun olarak yaşadıkları Quebec eyaletinin Kanada'dan ayrılmak için 1980 ve 1995 yıllarında iki defa referanduma gittiğini biliyor musunuz? Katalonya'dan da misal vereyim. Katalanların bu sene içinde İspanya'dan ayrılmak için referandum yaptığını biliyorsunuzdur. Quebeclilerin ve Katalanların ekonomik sıkıntı içinde olmadıkları da herhâlde malûmunuzdur.
Bakın çok net bir şey söylüyorum, diyorum ki bu Kürtçülük meselesi ya Kürt milliyetçilerini sistemin içine dâhil edecek politikalar uygulanarak ya da terör yanlısı ve destekçisi ayrılıkçı Kürt milliyetçileri tehcir edilerek çözüme ulaştırılabilir. Kanımca bu meselenin çözüm yolu ancak bunlardan biridir. Sizin başka bir çözüm yolunuz varsa söyleyin. "Kürtçü teröristleri öldüre öldüre bu meseleyi çözeriz" demezsiniz sanırım. Çünkü bu konudaki daha önceki bir mesajımda da belirttiğim üzere Kürtçüler üremeye devam ediyor ve bu yüzden Kürtçü teröristleri öldürmekle onların bitirilmesi söz konusu olmaz. Bu çok açık. Çünkü yeni doğan Kürtçü çocukları arasından kuvvetle muhtemelen yeni Kürtçü teröristler çıkacak ve bu böyle sürüp gidecektir.
Sabit fikirli bir insan değilim. Eğer bir konuda yanlış düşünüyorsam ve o düşündüğüm şeyin yanlış olduğuna ikna olursam o konudaki o yanlış düşüncemi değiştirmekten imtina etmem.
Vatanın kurtuluşunun yolu önce ırkçılığı, kafatasçılığı, putperestliği ve kavmiyetçiliği bitirip tekrar 1923 ten önce olduğu gibi İslamiyete dönüş ile mümkün olur. Terör nükleer bomba atılsa bile bitirilemez. 1923 te başlayan İslamdan kopma süreci yerini ırkçılığa ve faşistliğe aldı.
Yüzümüzü Anıtkabirden Kâbeye çevirecek lider arıyoruz biz ümmet-i Muhammed.
Yüzümüzü ve ufkumuzu Mustafa Kemal’in dediği gibi bilime dönüp, kalbimize islamı koyduğumuzda başarı gelir. 1923 öncesi yaşamadınız, tarihi de pek iyi bilmiyorsunuz belli ki, Osmanlının son 200 senesi böyle kopuş ayrılışlarla geçti. Panislamizm olmaz. Bizim araplar ile ortak noktamız yok. Yaşadığımız din bile uygulamada çok farklı. İslam dünyasının en medeni topluluğu biziz, evet Orta Doğu ve İslam dünyasında seviye yerlerde kabul etmek lazım ama bu çukurun içinde anlı ak, yüzü pak bir biz varız. Birde tarihine saygı duyulası İran. Geri kalanlarını at çöpe gitsin. Türk bilinci ve benliğini yitirmek bizi de aynı çukura iter.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.