Orijinalini görmek için tıklayınız : Bilinen batıl inançlardan en saçmaları sizce hangileridir ?
RDönmezs
06-14-2008, 21:57
http://img166.imageshack.us/img166/691/mavicizrz7.gif
Bilinen batıl inançlardan en saçmaları sizce hangileridir ?
1. 13 rakamının uğursuzluk getirdiği
2. Şubat ayında düğün yapan evlenenlerin ömrünün kısalması
3. Kara kedi görüldüğünde uçan bir güvercin görene kadar saçın tutulması
4. Biri ayağımızın üstünden geçtiğinde ailede kavga veya boşanma gerçekleşeceği
5. Kapı eşiğinde oturulursa insanın bekar kalacağı
6. Yatakta ekmek kırıntısı olursa kabus görüleceği
7. Gece sakız çiğnenirse ölülerin kemiği çiğnenmiş olur
8. Merdiven altından geçmenin uğursuzluk getirdiği
9. Gece tırnak kesilirse ömür kısalır
10. Tabak iyi sıyrılmazsa nişanlının çirkin olacağı
11. Büyücülük ve falcılık
12. İki bayram arası nikah kıyılamayacağı
13. Terlik ters bırakılırsa evden ölü birinin çıkması
14. Hamileyken saç kesmenin çocuğun ömrünü kısalttığı
15. Gece sabunlu su üzerinden atlamanın uğursuzluk getirdiği
16. `Bu maili 10 kişiye yollarsan tüm dileklerin gerçek olur` gibi gönderilen yazılar ve mailler
17. Ağustos ayının birinci günüde tarlaya girilmemesi
18. Eğer hamile kadın bir şey aşerir ve yemezse vücudunda onun lekesinin çıkacağına inanılır
19. Diğer(Belirtiniz)
20. İgilenmiyorum/Fikrim Yok
http://img166.imageshack.us/img166/691/mavicizrz7.gif
BaDe_EsNa
06-14-2008, 22:02
13 rakamının uğursuzluk getirdiği
Kara kedi görüldüğünde uçan bir güvercin görene kadar saçın tutulması
Bu maili 10 kişiye yollarsan tüm dileklerin gerçek olur` gibi gönderilen yazılar ve mailler
Gece sakız çiğnenirse ölülerin kemiği çiğnenmiş olur
ya ben şubat ayı evlenenlerinin ömrünün kısa olmasını ilk defa duyuyorum Allah'ım ablam ölecek :'( :'( :D
RDönmezs
06-14-2008, 22:03
1,4,12,16 şıkları diyorum :D
Hüdaverdi
06-15-2008, 05:00
Hepsi saçma,özellikle telli baba,nazar boncuğu (nazar vardır ama boncukla olacak şeyler değildir),ağaca kurdale bağlama, 'bilmem neyin içinden geçince günahlarından arınıyorsun' saçmalığı vs. vs.
bence hepsi çok saçma :D :D
6. Yatakta ekmek kırıntısı olursa kabus görüleceği
bu batil inanc degil aslinda
ekmek kirintisi gercekten cok onemli bir husus arkadaslar
yere baskasinin doktugu ufak bir ekmek kirintisina bassaniz bile basiniza gelebilecekleri yazmasam iyi olur ;D
EpiVaTeS
06-15-2008, 15:19
iki bayram arasında düğün...
hep iki bayram arasında oluyor düğünler zaten...
13 ün uğursuzluğuyla ilgili birşey paylaşmak istiyorum sizinle. 13 ün uğursuzluğu hristiyan adetlerinden biridir özellikle 13. cuma hristiyanlara göre uğrsuzdur. çünkü 13. cumada hz. İsa nın öldürüldüğüne inanınlar. hatta bazı otel numaralarında uçak koltuklarında 13 yoktur. bu adet ne yazıkki müslüman yoplum olan bizlerinde bilinç altına empoze edilmişitir. 13 rakamı müslümanlar için uğrsuz bir rakam değil aksine çok değerli bir rakamdır. çünkü 1453 ün 571 in toplamı 13 eder cumada zaten bilindiği üzere müminlerin bayramıdır. ben bunu dinlediğim zaman inanılmaz bir şekilde 13 ü çok sevmeye ona sempati duymaya başladım. 13 seviyorum :-*
Ak-Cengâver
06-15-2008, 20:26
Bana bunların hepsi saçma geliyor, adı üzerinde "Batıl inanç" :)
13 ün uğursuzluğuyla ilgili birşey paylaşmak istiyorum sizinle. 13 ün uğursuzluğu hristiyan adetlerinden biridir özellikle 13. cuma hristiyanlara göre uğrsuzdur. çünkü 13. cumada hz. İsa nın öldürüldüğüne inanınlar. hatta bazı otel numaralarında uçak koltuklarında 13 yoktur. bu adet ne yazıkki müslüman yoplum olan bizlerinde bilinç altına empoze edilmişitir. 13 rakamı müslümanlar için uğrsuz bir rakam değil aksine çok değerli bir rakamdır. çünkü 1453 ün 571 in toplamı 13 eder cumada zaten bilindiği üzere müminlerin bayramıdır. ben bunu dinlediğim zaman inanılmaz bir şekilde 13 ü çok sevmeye ona sempati duymaya başladım. 13 seviyorum :-*
Hatırlatmalar için +
kara kedi görüldüğünde uçan güvercin görene kadar saçın tutulması :D :D bu çok saçma yaa inanan var mı ki :o :D ;D
ENGİNEER
06-15-2008, 20:35
Ben şu ''Cin demeyin 3 harfli deyin yoksa yanımıza gelir'' saçmalığına gıcık kapıyorum...Yani bu kadar saçmalık olamaz :)
Ben şu ''Cin demeyin 3 harfli deyin yoksa yanımıza gelir'' saçmalığına gıcık kapıyorum...Yani bu kadar saçmalık olamaz :)
ben bunu dini bilgisi çok olan bir ablamızdan duymuştum ama şimdi kafam karıştı :-\ neyse araştıralım bakalı :-*
2. Şubat ayında düğün yapan evlenenlerin ömrünün kısalmas
3. Kara kedi görüldüğünde uçan bir güvercin görene kadar saçın tutulması
7. Gece sakız çiğnenirse ölülerin kemiği çiğnenmiş olur
10. Tabak iyi sıyrılmazsa nişanlının çirkin olacağı
16. `Bu maili 10 kişiye yollarsan tüm dileklerin gerçek olur` gibi gönderilen yazılar ve mailler...
Ben bunları seçtim ama 6. şıkkı doğru olarak biliyorum :-\ :-\
ENGİNEER
06-15-2008, 20:39
ben bunu dini bilgisi çok olan bir ablamızdan duymuştum ama şimdi kafam karıştı :-\ neyse araştıralım bakalı :-*
Arkadaşım düşünsene bi neden cin deyince geliyor..Yada sadece Türkçeye özgü birşey mi..Yani ingilizce Cin deyince gelmez mi?
Yani biraz sallanmış bir inanç bu...Zaten cinlerde insanlara istedikleri gibi bulaşamazlar diye biliyorum...
Ruh-i zar
06-15-2008, 20:41
bi ara cin konusuna acayip düşmüştüm nasıl yaşıyolar ne nasıldır falan :)çok ilginç şeylerde öğrendim:)
ama gerçekten cin deyince gelmezler....
ENGİNEER
06-15-2008, 20:42
bi ara cin konusuna acayip düşmüştüm nasıl yaşıyolar ne nasıldır falan :)çok ilginç şeylerde öğrendim:)
Bizde çocukken birbirimize hikayeler anlatır sonrada korkudan kucaklaşırdık ...Ne hikayeler vardı ama.. :)
Ruh-i zar
06-15-2008, 20:45
Bizde çocukken birbirimize hikayeler anlatır sonrada korkudan kucaklaşırdık ...Ne hikayeler vardı ama.. :)
bende çok severdim dinlemeyi korkmazdım ama hep yanımda korkan biri olur anlattırmazlardı >:(
biz kamplarda anlatırdık cin hikayeleri gece. anlatan hep ben olurdum korkan ise onlar hocam bana kızardı korkutma kızları diye sonra uyuyamıyorlar diye ben ise mışıl mışıl uyurdum ??? ah ah kamplarımı özledim neyseki yarın gidiyorum.
biz kamplarda anlatırdık cin hikayeleri gece. anlatan hep ben olurdum korkan ise onlar hocam bana kızardı korkutma kızları diye sonra uyuyamıyorlar diye ben ise mışıl mışıl uyurdum ??? ah ah kamplarımı özledim neyseki yarın gidiyorum.
Aaaa senin de mi yarın... ??? İnşAllah bizde öyle anlatan felan olmaz kırarım kafalarını :-\ :D
Aaaa senin de mi yarın... ??? İnşAllah bizde öyle anlatan felan olmaz kırarım kafalarını :-\ :D
hiç belli olmaz :D
hiç belli olmaz :D
Neyse artık çok fazla korkmuyorum,birçok şey okudum bu konuda ama konuşmayı da sevmiyorum ::) eskiden çok korkardım :-[ :D
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.