fatih kısaparmak balon baskılı balon Biz Gençlerin Gece Hayatı Olmalı ! - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Biz Gençlerin Gece Hayatı Olmalı !

Beritan
12-16-2008, 03:31
islam'ın genç davetçisi!
Senin mutlaka gece hayatin olmalıdır. Peygamberani deyişle, bir süt sağımı kadar da olsa gece uyanık olup,ALLAH -u Tealanın huzurunda bulunmalısın. Diğer insanlardan farklı olarak, uykunu bölüp huzura varmalısın.

Bil ki, gecesi olmayanın gündüzü yoktur. Gece sabaha kadar yatağa boylu boyuna uzanan birisinin gündüze vereceği bir şeyi yoktur. Gece senin feyizle dolduğun, gündüz ise bu feyzi başkalarına aktardığın vakittir. Dol ki, boşaltacağın bir şeyin olsun.

Ne güzeldir gece! Yıldızların parlayıp kendisini gösterdiği, nurların tecelli ettiği zamandır ve mekandır gece. Görmüyor musun? Bin aydan daha hayırlı olan vakit, gündüz değil gecedir. Resulullah (sav)ın şu yalan dünyadaki en yüce ve mutlu anı olan Mirac, gece vuku bulmadı mı?

Evet, gece gönül adamlarının akşama kadar bekleyip durduğu vakittir. Gece samimiyettir, gece sıpsıcaktır. Gecenin, yani yalnızlığın riyası yoktur. Herkes uyurken kalk, bir abdest al soğuk suyla, Rabbinin huzuruna var, boynunu bük… Ona bir şeyler mırıldan, isteklerini sırala…gecenin nasıl iletken olduğunu göreceksin. Radyo dalgaları bile gece daha iyi çeker.
Bütün bunlar olup biterken, gecenin bunca avantajları varken, senin geceyi bastan sona uykuyla geçirmen ne büyük gaflet, ne büyük kayıptır. . . alıntı

Feride
12-16-2008, 18:42
gece hayatının anlatıldığı bu yazı, insanın içini aydınlatıyor bana göre. çok güzel gerçekten. + beğeni

Beritan
12-16-2008, 23:58
gece hayatının anlatıldığı bu yazı, insanın içini aydınlatıyor bana göre. çok güzel gerçekten. + beğeni
teşekkürler;1

AY IŞIĞI
12-17-2008, 12:59
Çok güzeldi canım gönül gözümüzü açtığın için emeğine sağlık (+)

ishakyilmaz
12-17-2008, 13:05
Gece hayatı denildiği zaman aklımıza gelmesi gereken bu husus olması gerekirken,malesef mutluluğu çok kuytu yerlerde aramakta insanoğlu...

Beritan
12-23-2008, 18:31
Gece hayatı denildiği zaman aklımıza gelmesi gereken bu husus olması gerekirken,malesef mutluluğu çok kuytu yerlerde aramakta insanoğlu...
" milli Ahlakın olmadığı yerde ,Millette medeniyette olmaz.."
yorumlarınız için teşekkürler:güzel:

Feride
12-23-2008, 18:59
Yaşıyorum diye hep gündüzleri kendine alan olarak belirleyen , yaşıyorum diye ayakta ve ayık iken kendine anlam bicen ,hatta yaşıyorum diye gündüzleri hizmet edenlerin hakiki manada geçe avı ,gece pususu türü yani gece gezinti ve seyehati yoksa rızaya dair amellerimiz zifiri karanlıktır demek lütfen geçe ile gündüzlerimizi aydınlatalım inşaALLAH , hoş paylaşım için teşekkürler efendim

abi bu ne güzel bir ifade tarzıdır. her zaman ki gibi yine kalemini konuşturmuşsun. yazı güzel senin yorumun da bir okadar güzel..

Beritan
12-23-2008, 20:25
kim iyi var abi..:ağla: bana heç iyi varsın deyen olmadı :ayutandım:

Feride
12-23-2008, 21:55
kim iyi var abi..:ağla: bana heç iyi varsın deyen olmadı :ayutandım:

:) seni de kastetmiştir muhakkak. yalçın abi ayırım yapmaz.:):gül:

Beritan
12-23-2008, 22:00
:) seni de kastetmiştir muhakkak. yalçın abi ayırım yapmaz.:):gül:
kastetmiştirlerle yol almıyacağız değilmi feride;ı:

HaMZaYüReKLi
12-23-2008, 22:08
Geceleri zahid, gündüzleri mücahit olmak dileğiyle...

Beritan
12-23-2008, 22:23
Geceleri zahid, gündüzleri mücahit olmak dileğiyle...
Hak ile meşgul olmazsan ..Batıl seni şgal eder anlayışıyla ilerlemek dileği ile:güzel:

Neşe
12-23-2008, 22:47
çok güzeldi teşekkürler

Beritan
12-23-2008, 22:49
çok güzeldi teşekkürler
çok teşekkürler neşe hanım.....:merhaba:

Feride
12-23-2008, 23:09
kastetmiştirlerle yol almıyacağız değilmi feride;ı:

haklısın:)

Gökmen
12-23-2008, 23:29
Evet, gece gönül adamlarının akşama kadar bekleyip durduğu vakittir. Gece samimiyettir, gece sıpsıcaktır. Gecenin, yani yalnızlığın riyası yoktur. Herkes uyurken kalk, bir abdest al soğuk suyla, Rabbinin huzuruna var, boynunu bük… Ona bir şeyler mırıldan, isteklerini sırala…gecenin nasıl iletken olduğunu göreceksin. Radyo dalgaları bile gece daha iyi çeker.
Bütün bunlar olup biterken, gecenin bunca avantajları varken, senin geceyi bastan sona uykuyla geçirmen ne büyük gaflet, ne büyük kayıptır. . . alıntı

Ne yazıkki ben bu gafletten birtürlü kurtulamıyorum ve gecenin bir vakti kalkıpta iki rekat bile teheccüt namazı kılamıyorum. Kendimi bir türlü alıştıramıyorum kısacası uykuya çok zaafım var ve ne yapacağımı bilmiyorum, umutsuz bir vakka gibiyim :utangaç::(

Beritan
01-07-2009, 19:46

Ne yazıkki ben bu gafletten birtürlü kurtulamıyorum ve gecenin bir vakti kalkıpta iki rekat bile teheccüt namazı kılamıyorum. Kendimi bir türlü alıştıramıyorum kısacası uykuya çok zaafım var ve ne yapacağımı bilmiyorum, umutsuz bir vakka gibiyim :utangaç::(

allah yardım etsin..