fatih kısaparmak balon baskılı balon Bu bir ikinci baskıdır: Aykırı Atatürk yazısı - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu bir ikinci baskıdır: Aykırı Atatürk yazısı

erenon
12-04-2007, 17:52
MEKTEBE gittim...

Bir Atatürk propagandasıyla karşılaştım ki sormayın.

Kupkuru ve "insani açı"yı epey ihmal eden bir propagandaydı bu.

Mahrem alana döndüm.

Bambaşka bir Atatürk dinledim:

Resmi alanda "ak" denilen ne varsa hepsine "kara" deniliyordu.

"Mahrem alandaki Atatürk" ile "Mektepteki Atatürk" arasındaki farklar ne kadar da muazzamdı!

Şaştım kaldım.

Dengeyi tutturmak için o minik omuzlarım yorucu mu yorucu bir telaşın altında ezildikçe ezildi.

Bir tarafta...

İnsaniliği zerre kadar hesaba katılmamış, "kuru bir bilgisayar tıkırtısı"yla anlatılan resmi bir Atatürk.

Diğer tarafta...

Bin türlü tezvirata bulanmış yaman bir öcü masalı.

Eyvah!

Beni saran yine vicdansız bir ikilemin acımasız kollarıydı.

* * *

Sonra "mektep" ve "mahrem alan"daki bu yaman çelişki, politik alana da sirayet ediverdi.

Bir taraf...

Eline geçirdiği korkutucu bir "Atatürk sopası" ile diğer tarafı korkutuyor ve adam etmeye çalışıyordu.

Diğer taraf ise...

Karanlıkta ve kısık sesle "kötülük çiçeği" şiirini okuyor ve "bitmeyen kin" şarkısını fısıldayıp duruyordu.

Bir taraf...

"Ankara'nın taşına bak" diyerek karşı tarafa meydan okuyor ve Gazi Paşa'nın uyanıp herkesi tedip ve terbiye etmesi için yalvarıp yakarıyordu.

Diğer taraf ise...

Koruma Kanunu'ndan filan ürktüğü için, "Atatürk yaşasaydı bizden olurdu" türünden zevzekliklerle olayı sulandırmaya çalışıyordu.

Ne yapacaktım?

Atatürk'ü sopa gibi kullananlardan korkarak "sahte Atatürkçü" mü olacaktım?

Ya da...

Ben de işi zevzekliğe vurarak sulandıracak mıydım?

İkisini de yapmadım.

Yapamadım.

Çareyi kimseye çaktırmadan uzun bir süre Atatürk defterini kapatmakta buldum.

* * *

Derken bir gün günler sonra...

Yağmurlu bir havada, elimde Falih Rıfkı'nın "Çankaya"sı, yüreğimde tarifsiz ve tarafsız bir boşluk duygusu, attım kendimi Pera Palas Oteli'ne...

İkilemleri, şamataları, zevzeklikleri, korkutmaları, cıvıtmaları geride bırakıp, kendi özgür irademle başladım okumaya...

Okudukça tanıdım, tanıdıkça sevdim.

"Tek adam" olduğu günlerde Beyoğlu'nda bütün korumaları atlatıp, çok eskiden, yani beş parasız genç bir zabitken, gittiği izbe birahaneyi aramasını, bulamayınca acayip kederlenmesini sevdim.

Memleketin en umutsuz günlerinde, başta İsmet Paşa olmak üzere en namlı vatanseverlerin "bir şey çıkmaz" diye hafiften yan çizdiği en karamsar günlerde, umudu dipdiri tutma ısrarını sevdim.

Yenilgiden yenilgiye koşan bir milletin, tam da yenilgiyi bir kader sanmaya başladığı dönemde bütün ezberi bozmasını sevdim.

Fotoğraf çektirme zaafını, sevdiği şarkıları, geç yatıp geç kalkmasını, Çankaya'da canının sıkılmasını, bazı geceler "uçarı bir gülümseme" ile tebdili kıyafet kaçıp felekten bir gece çalmasını falan...

Hepsini ama hepsini sevdim.

AHMET HAKAN

CeVHeR
12-05-2007, 01:19
Memleketin en umutsuz günlerinde, başta İsmet Paşa olmak üzere en namlı vatanseverlerin "bir şey çıkmaz" diye hafiften yan çizdiği en karamsar günlerde, umudu dipdiri tutma ısrarını sevdim.

İsmet İnönü' yüde en namlı vatanseverlerden ilan ettin ya helal sana AHC...
Ne olduğun belli değil AHC...
Bir karar ver artık AHC...
Tavsiyemiz aslına dönmendir AHC...

MaU_95
12-05-2007, 09:36
Çok yersiz bir yazı, çok yersiz bir mesaj.

erenon
12-05-2007, 14:12
:

rahatsızmı oldunuz atatürk adından :)

Necip Fazil
12-05-2007, 14:17
Ahmet Hakan görmeyeli epey alemci olmuş. Ne diyelim yarasın Aslanım !

VesseLam

loneliness
12-05-2007, 14:23
Ahmet Hakan yavaş yavaş adım adım ilerliyor çok değil çok yakında asıl kemalist ahmet hakan ortaya çıkar.. ;D ;D ;D ;D

erenon
12-05-2007, 14:23

vatansever yada vatan haini olmak bunun kriteri nedir banada anlatırmısınız;ismet inönün yaptıklarını beğenmeye biliriz çok büyük siyasi ve iktisadi hataları olmuştur yaptıkları sayesinde bir ülkenin iktisadi çökmüş;2. dünya savaşına girmeden savaş koşullarını en ağır biçimde yaşamışız;sonra bu ülkenin başbakanını darağcına çıkaracak askeri darbeye yeşil ışık yakmıştır evet bunların hepsinden dolayı nefretimizi kazanabilir ama vatanseverliğinden şüphe etme hakkını vermez oda bu vatanı seviyordu ve bu vatanın kurtuluşunu kendi fikirlerinin ekseninde ;dünya görüşünde olacağına inanmıştı;oda bu ülkenin "EN NAMLI VATANSEVERLERİNDENDİR"

malesef bu forumda bazen öyle yorumlar görüyorum ki ;ak parti gençliğinde bulunması gereken; çok yönlü ,olaylara çok geniş ve farklı açıdan bakan bir düşünce tarzının bulunmadığını görüyorum burada bu arkadaşları biraz daha kabuklarından çıkarak geniş düşünmeye davet ediyorum.

MaU_95
12-05-2007, 15:40
:

Hayır sizin beklentinizin bu olduğunu biliyorum!!!!
Sizin bu tarz gizli provoke içerikli mesajlarınız beni rahatsız ediyor.

erenon
12-05-2007, 15:43
:

:D :D :D :D :D :D :D :D

elinizde sizinde baykal gibi niyet ölçer aletleriniz mi var:) merak etmeyin siz bu sitenin yönetimi gerekli gördüğü yerde gerekli uyarıyı yapar siz hiçç üzülmeyin :D

MaU_95
12-05-2007, 16:01
:

:D :D :D :D :D :D :D :D

elinizde sizinde baykal gibi niyet ölçer aletleriniz mi var:) merak etmeyin siz bu sitenin yönetimi gerekli gördüğü yerde gerekli uyarıyı yapar siz hiçç üzülmeyin :D

Baykal'a laf atıp iyi niyet puanlarınızı boşuna arttırmaya çalışmayın bence, politik oyunlar bunlar.
Bir başlıkta bir cemaat hakkında atıp tutarken başka bir başlıkta onlar sayesinde süper güç olacağımızı yazdınız.
Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu?

Siz üstünüze alınmayın. Ülkemin içini oyan o kadar çok insan varki bu tür olaylar benim tüylerimi hep diken diken etmiştir. En büyük tehlike gizli saklı olarak büyüyendir.

Ben bu tür provakatörlük, fiş için bilgi toplamak gibi görünen(belki farkında değilsiniz!!!!!) her tür yazıyı uyaracağım.

erenon
12-05-2007, 16:17
bak işte ön yargılı olmamayı öğrettiyorum ;evet o okulların dünyada oynadığı misyona bayılıyorum; türk kültürünün yayılmasında etkileri çok yüksek.... ama liderini sevmiyorum dedim(zorla değil ya) sizde beni provakatif yaptınız; demekki önce karşıdakini düzgünce saldırmadan, provakatif ,demeden dinlemeyi anlamayı öğreneceksin; karşı tarafın tedirgin olduğu konu nedir? niçin böyle düşünyor diyeceksin ?soyunacaksın ideolojilerinden,dinleyeceksin ; onu anlamaya çalışacaksın; sonra hükmünü vereceksin; öyle ucuz laflarla kimseye provakatif;kışkırtıcı, ajan demiyceksin... BİLMİYORLAR BİLSELERDİ YAPMAZLARDI, bu sözü söyleni umarım hatırladın....ben soyundum ideolojilerimden ve baktım gördüm ,ki o kişiyi hiç sevmesemde....bu okullar türkiyenin geleceği için gerekli büyük kültürel ve iktisadi getirileri var.

yukarıda ki yazıyıda iyi okumadığı belli orada atatürkü putlaştıranlara da çok ince dokundurmalar var sen bunu atlayıp başka noktolara takılıyorsun.... tam anlamıyla ideolojinin esiri olmuşsun bir taraf çok iyi bir taraf çok kötü diyerek kutuplaştırmışsın dünyayı...

senin okumadığın; kadar çok şeyi okudum ak parti hakkında;bu partinin felsefesini ,politikalarını özümsemeye çalıştım ve gördüm ki ,insan haklarına,düşünceye saygılı öyleki bülent arınç gibi muhafazakar birisi... ölüm orucuna yatanlara elini uzattı bu eylemi bitirdi ;bu kadar geniş özgürlükleri hazmetmiş bir parti ;ideolojilerinden soyunmuş,insana uzanmış bir parti kimseyi peşinen yaftalamayan bir parti sizin de böyle olmanızı dilerim.

MaU_95
12-05-2007, 16:36
Görünen bir köy için klavuza ihtiyacı olmaz insanın.

Ön yargılı yazılarınızı açıp tekrar tekrar okuyun. Sonra gelip ön yargı hakkında yorum yapabilirsiniz. Ben size saldırmadım sizin saldırılarınızı da yine aynı yazılarınızda belirtmiştim.
Sizi dinledim ve anlıyorum, bu konuda hiçbir kaygınız olmasın.

Ben yazıya hiç değinmedim farkındaysanız, yazıyı okudum ve gerçekten de çok gereksiz, zorlama bir yazı olmuş.

Benim neyi okuduğumu, neyi okumadığımı bilemezsiniz. (Ön yargı).

Ak partiyi özümsemiş bir insanın, nazik konular hakkında ortamı bulandıracak sözler etmemesini beklerdim. Bunun yanında "rahatsızmı oldunuz atatürk adından :)" gibi buram buram provokatörlük ve ön yargı kokan yazıları da yazmamasını beklerdim.
"rahatsızmı oldunuz atatürk adından :)" demek yerine "Yazıda Atatürk hakkında farklı bir yazı olduğunu düşündüğüm için yolladım! deseniz iyi niyetinize inanacağım ama Atatürk'ten rahatsız olmuş olmam sizi daha fazla ilgilendirdiğinden konuyu oraya çektiniz.

Ve lütfen dikkat ediniz. Özel isimler büyük harfle yazılmalıdır.

erenon
12-05-2007, 16:53
Görünen bir köy için klavuza ihtiyacı olmaz insanın.

Ön yargılı yazılarınızı açıp tekrar tekrar okuyun. Sonra gelip ön yargı hakkında yorum yapabilirsiniz. Ben size saldırmadım sizin saldırılarınızı da yine aynı yazılarınızda belirtmiştim.
Sizi dinledim ve anlıyorum, bu konuda hiçbir kaygınız olmasın.

Ben yazıya hiç değinmedim farkındaysanız, yazıyı okudum ve gerçekten de çok gereksiz, zorlama bir yazı olmuş.

Benim neyi okuduğumu, neyi okumadığımı bilemezsiniz. (Ön yargı).

Ak partiyi özümsemiş bir insanın, nazik konular hakkında ortamı bulandıracak sözler etmemesini beklerdim. Bunun yanında "rahatsızmı oldunuz atatürk adından :)" gibi buram buram provokatörlük ve ön yargı kokan yazıları da yazmamasını beklerdim.
"rahatsızmı oldunuz atatürk adından :)" demek yerine "Yazıda Atatürk hakkında farklı bir yazı olduğunu düşündüğüm için yolladım! deseniz iyi niyetinize inanacağım ama Atatürk'ten rahatsız olmuş olmam sizi daha fazla ilgilendirdiğinden konuyu oraya çektiniz.

Ve lütfen dikkat ediniz. Özel isimler büyük harfle yazılmalıdır.

pardon bilimsel bir makale hazırlamıyoruz o yüzden büyük küçük ayrımına dikkat edemedim;sizde yazının gereksiz bir yazı yorumun gereksiz bir yorum olduğunu yazmadan önce niçin hangi amaçla oraya koyulduğunu anlasaydınız ondan sonra bu tarz bir yoruma girseydiniz daha güzel olurdu

ve her yolladığım yazının altınada,o yazıyı, birilerinin düşüncesinde aklamak için, yazı yazma gereğini duymayacağım burada sizden öncede çok kişi bu yazıyı okudu ve böylesine bir yoruma gitmedi...ama bir defa sizin sevdiğiniz birisini eleştirdik ya ;artık düşüncelerinizde azılı iflah olamaz bir provakatör olduk dimi? o kurumların sevdiğimiz yönlerinide yazsak olmaazzz biz namlı bir provakatörüz dimi

size sevdiğiniz eleştirilmez gördüğünüz her kişi hakkında,aykırı haber yapan,eleştirenlere karşı provakatif ,ajan,işbirlikçi,tabirleriyle saldırmada başarılar dilerim ...yolunuz açık olsun

CeVHeR
12-06-2007, 01:33

vatansever yada vatan haini olmak bunun kriteri nedir banada anlatırmısınız;ismet inönün yaptıklarını beğenmeye biliriz çok büyük siyasi ve iktisadi hataları olmuştur yaptıkları sayesinde bir ülkenin iktisadi çökmüş;2. dünya savaşına girmeden savaş koşullarını en ağır biçimde yaşamışız;sonra bu ülkenin başbakanını darağcına çıkaracak askeri darbeye yeşil ışık yakmıştır evet bunların hepsinden dolayı nefretimizi kazanabilir ama vatanseverliğinden şüphe etme hakkını vermez oda bu vatanı seviyordu ve bu vatanın kurtuluşunu kendi fikirlerinin ekseninde ;dünya görüşünde olacağına inanmıştı;oda bu ülkenin "EN NAMLI VATANSEVERLERİNDENDİR"

malesef bu forumda bazen öyle yorumlar görüyorum ki ;ak parti gençliğinde bulunması gereken; çok yönlü ,olaylara çok geniş ve farklı açıdan bakan bir düşünce tarzının bulunmadığını görüyorum burada bu arkadaşları biraz daha kabuklarından çıkarak geniş düşünmeye davet ediyorum.

Sen İsmet İnönü' yü vatansever olarak görebilirsin, ben görmüyorum. Bu yüzden beni yargılayamazsın.Bu memleketin başına ne geldiyse onlar yüzünden geldi. CHP kökeninden gelen hiçkimseyi vatansever olarak görmüyorum ve bu yüzden beni kimse yargılayamaz ayrıca İsmet İnönü' yü vatansever olarak görmemek kabuğuna çekilmiş dar görüşlülükse ben öyleyim. Daha dün bütçe görüşmelerinde Sayın Başbakanımız gayet açık izah etti durumu: ''Ne zaman bu memlekete faydanız oldu ki;''

CeVHeR
12-06-2007, 03:07

Sen İsmet İnönü' yü vatansever olarak görebilirsin, ben görmüyorum. Bu yüzden beni yargılayamazsın.Bu memleketin başına ne geldiyse onlar yüzünden geldi. CHP kökeninden gelen hiçkimseyi vatansever olarak görmüyorum ve bu yüzden beni kimse yargılayamaz ayrıca İsmet İnönü' yü vatansever olarak görmemek kabuğuna çekilmiş dar görüşlülükse ben öyleyim. Daha dün bütçe görüşmelerinde Sayın Başbakanımız gayet açık izah etti durumu: ''Ne zaman bu memlekete faydanız oldu ki;''

Okuyup okumadığını bilmiyorum. Eğer okumadıysan okumanı tavsiye ederim...

http://www.akpartiforum.com/index.php?topic=24238.0

erenon
12-06-2007, 03:31
ismet inönün politikalarını onaylıyorum demedim;eleştirdiğimiz bir çok yönü var,mendereslere karşı yapılan darbenin sivil mimarlarında,bunları af edemeyiz ; ama kendisi büyük bir komutan ve milli mücadelenin içinde savaşmış batı cephesinde kumandanlık yapmış;yunanlılara karşı sayısız askeri harekati düzenlemiş bir komutandır o yüzden vatanseverdir .

CeVHeR
12-06-2007, 03:48
Vatanında yaşayan millet müslüman olduğu halde, o milletin dinine düşmanlık eden, onlara baskı uygulayan ve uygulatan biri vatansever olamaz, olsa bile sevdiği vatan bu vatan değildir.

CeVHeR
12-06-2007, 03:51
Vatanında yaşayan millet müslüman olduğu halde, o milletin dinine düşmanlık eden, onlara baskı uygulayan ve uygulatan biri vatansever olamaz, olsa bile sevdiği vatan bu vatan değildir.

Tabii ki bu benim görüşüm...