fatih kısaparmak balon baskılı balon Bu sözler kime ait, tahmin edemezsiniz! - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu sözler kime ait, tahmin edemezsiniz!

İntifada
03-02-2011, 01:33
Hürriyet, vefatının ardından da kin kustuğu Erbakan'ı Başbakanlık'tan indiren sürecin amiral gemisiydi. Hürriyet, o dönem Refahyol Hükümeti ve Erbakan karşıtı onlarca manşet attı. Bunlardan 90'ı 'bir general'e dayandırılıyordu. Biri ise Fethullah Gülen Hocaefendi'ye…

Refahyol Hükümeti'nin Başbakanı iken 28 Şubat 1997'de askerin muhtırasıyla sarsılan ve 18 Haziran 1997'da henüz 1 yılını bile doldurmadan istifa etmek zorunda kalan Erbakan'ın vefatı, gözleri bir kez daha "o sürece" çevirdi. 14 yıl sonra o günlere dönüldüğünde en çok dikkati çeken ise Hürriyet gazetesinin, 150 gün içinde tam 90 kez manşete taşıdığı başlıklar oldu. Hürriyet'in mesaisi, RP ile DYP'nin 28 Haziran 1996'da hükümet olmasıyla başladı.

http://habervaktim.com/gommefoto/65498822389.jpg

300 MİLYARLIK YAĞMA
Ancak gazete "asıl işlevini" 1 Ocak-1 Haziran 1997 arasındaki 5 ay içinde yerine getirdi. 28 Şubat'a giden süreci sürekli manşetlerle destekleyen Hürriyet, o gün de Demirel'in Erbakan'a yazdığı mektubu manşetine taşıyarak çıktı. Sonrasında ise askerlerin Refahyol'a sert çıkışları hep manşette yer buldu. Ancak haberler hiçbir zaman "isme" dayandırılmadı, hep "Bir general" kaynak gösterildi. Hürriyet'in "amiral gemisi" olduğu süreç, banka operasyonlarıyla ülkenin 300 milyon dolarının yağmalanması ve vatandaşın fakirleşmesiyle de tarihe not düşüldü. Takvim

VE 90 + 1

http://habervaktim.com/gommefoto/43115914240.jpg

1997'de yine Hürriyet'in Erbakan karşıtı bir manşeti de “Beceremediniz artık bırakın” şeklinde idi. Manşetteki bu sözlerin sahibi ise şaşırtıcı bir isim: Fethullah Gülen Hocaefendi. Gülen, Erbakan Hükümetine açık açık “Beceremediniz artık bırakın” diyordu. Hürriyet, Gülen'in bu çağrısını şöyle aktarıyordu: “Fethullahçıların lideri Fethullah Gülen, önceki gün Kanal D'de yaptığı ilginç açıklamalarda geçmişten örnekler vererek Refahyol'a emaneti iade edip çekilme çağrısında bulundu.”

ERBAKAN, GÜLEN'İN TUTUKLANMASINI REDDETTİ
Erbakan'ı 28 Şubat sürecinde en çok da Fethullah Gülen Hocaefendi'nin bu tavrı yaralamıştı. Ancak, Gazeteci Fehmi Çalmuk'un, dün internet sitelerinde yer alan açıklamalarına göre, Erbakan, 28 Şubat kararlarının dayatıldığı 28 Şubat 1997 tarihli MGK toplantısında askerlerin “Fethullah Gülen'in tutuklanması” talebini reddetmişti.

Habervaktim

Mavera
03-02-2011, 01:36
bu konu sanki daha önce tartisilmisti..

İntifada
03-02-2011, 01:38
bilmem habervaktimde yeni gördüm...

unnamed
03-02-2011, 01:46
yanar dönerler...

HaArP
03-02-2011, 01:50
Refahyol'a emaneti iade edip çekilme çağrısında bulundu.”

Doğru Okumak gerekir...!!!

EpiVaTeS
03-02-2011, 02:03
sonrada niye kızıyon nurculara diyolar...
gelde kızma...
gelde ifrit olma...
bugün yaptıklarıda çok ayıp...
Hocanın hatrına başka güne yap azına ettiminin spor ödülü gecesini...
çok gerekli ya...

Mavera
03-02-2011, 02:07
ibrahim abi kusura bakma ama o söyledigin bence cok absürd..sonucta hocanin vasiyetide var kesinlikle calismaalr durmayacak diye..
yani herseye ragmen hayat devam ediyor ki samanyolu tv gün boyu canli yayinlarla cenazeyi yayinladi..
ödül töreni ne bir dügün nede bir sölen aylar önceden tarihi belirtilmis bir organizedir ki bu gün o tür organizelerden belkide yüzlercesi degisik il ve ilcelerde yapildi..

EpiVaTeS
03-02-2011, 02:10
ibrahim abi kusura bakma ama o söyledigin bence cok absürd..sonucta hocanin vasiyetide var kesinlikle calismaalr durmayacak diye..
yani herseye ragmen hayat devam ediyor ki samanyolu tv gün boyu canli yayinlarla cenazeyi yayinladi..
ödül töreni ne bir dügün nede bir sölen aylar önceden tarihi belirtilmis bir organizedir ki bu gün o tür organizelerden belkide yüzlercesi degisik il ve ilcelerde yapildi..

Niye Absürd olsun Ahmet...
Başbakan Brüksel ziyaretinide iptal etmeyebilirdi...
Ama etti sonra yaparım dedi...
Döndü yurda...
Onlarda yapabilirdi...
Ama yapmadı...
Tıpkı 28 Şubatta ardında durmadıkları gibi şimdi de yapmadılar...
Sevmediler Hocayı...
Sevemediler...

Mavera
03-02-2011, 02:16
abi sapla, samani ayirt etmelisin.. ödül töreni, cenazeyle ayni saatte degildir cenaze öglen, ödül töreni aksam olmustur..
kaldiki basbakanimizda cenazeden sonra islerine devam etmistir yani brükseli iptal etti ama devlet islerine devam etti..
bu havadan nem kapmaktan baska birsey degil yani ödül töreni ve cenaze merasimi arasinda nasil bir iliski kurabildin hala daha anlamaya calisyiorum..
yok bir kutlama olur, bir senlik olur, bir parti olur anlarim ama her yil yapilan, halkin oylariyla secilen sporculara verilen sade bir ödül törenini neden cenazeyle iliskilendirme geregi duydun ki..
bugün 100 lerce program oldu hepsi iptal mi edilseydi, sonucta hayat devam ediyor ve dogum gibi ölümde bu hayatin bir gerceklerinden..
yok elestireceksen yukaridaki basligi, manseti elestir ama bu ödül töreni bana cok kel alaka geldi..

HaArP
03-02-2011, 02:18
Rahman ve Rahim Olan Allah'ın Adıyla

KARDEŞLERİNİZİN ARASINI DÜZELTİN “ (HUCURAT:10)

*Merhum Erbakan Mücahiddir ve Şeytanilerin Bir Numaralı Düşmanı ve Onları en çok korkutan Beyin Takımı bir Liderdir !!!

*Fethullah Gülen Hocaefendide İslam'ı Batıda Tebliğ ve Temsil görevi yapan büyük bir İslam Mütefekkiridir !!!

Fitneye mahal vermeyin kardeşlerim !

EpiVaTeS
03-02-2011, 02:22
Ödül işin tuzu biberidir Ahmet...

Ben manşeti esasında eleştirdim ama sen ödüle takıldın...

unnamed
03-02-2011, 02:23
her seferinde aynı yaygara...
mavi marmara olayındada aynısı olmuştu..
vurdum duymazlık bu sadece...
stv herhalde yayınlayacak..
işin ucunda reyting var...isterse yayınlamasın...hangi tv yayınlamadı ki?

Mavera
03-02-2011, 02:24
abi cünkü ödül konusu cok alakasiz kacmis yani o biraz havadan nem kapmak gibi birsey olmus..
yani kendi adima ödül törenini yanlis bulmuyorum sonucta seninde, benimde bugün degisik planlarimiz oldu evet cenazeye katildik ama hayatin akisi geregi güldük, sevindik, oyun oynadik, gezdik..
hayat böyle birsey abicim..

Mavera
03-02-2011, 02:27
her seferinde aynı yaygara...
mavi marmara olayındada aynısı olmuştu..
vurdum duymazlık bu sadece...
stv herhalde yayınlayacak..
işin ucunda reyting var...isterse yayınlamasın...hangi tv yayınlamadı ki?

haci stv nin ne reytingi varki kaygisi olsun.. tabiki haber kanaliysa erbakan gibi bir siyasinin cenazesini yayinlamak zorunda ama en kücük ayrintiyi kacirmadi..
kaldiki ben bütün kanallarin yayinlarini izliyorum cok tarafli yayin yapanlar var bazilari trilyon davasini dile getirirken, bazilari 28 subat yalakaligi yapiyor..

İntifada
03-02-2011, 02:32
2 gündür ülke tvden başka kanal izlemiyorum tavsiye ederim...
konu amacından sapmasın...
geride bıraktık 28 şubatı...
bu tür şeyleri unutmamak gerek...
mesela 28 şubattan 6 ay sonra fethullah gülenin süleyman demirelere verdiği ulusal uzlaşma ödülü
28 şubatta çok yanlışlar yapıldı çok...

unnamed
03-02-2011, 02:42
iyi geceler....

Ukbâ
03-02-2011, 12:40
yanar dönerler...

Ebubekir elimde olmayan kontrol edemediğim sevgi kayması var size ve bir kaç arkadaşa yönelik. Bu tür sözler bu güzel ortamda birbirimize olan sevginin tükenmesine vesile oluyor. Doğru bildiklerimizi savunurken eğer birilerin gönlüne hançer saplıyorsan onu kaybetmen an meselesidir. Eleştirelim ama bunu yaparken dikkat edelim.

Hürriyet gazetesini ne zamandan beri müslüman cevre baz alıyor 28 şubat süreçinde psikolojik baskılar ile hoca efendiye atılan iftiralar yüzünden ülkesinden ayrılmak zorunda kalmadımı , iftira atarken müslümanları birbirine düşürmek için seçme başlıklar kullanan zihniyeti hala tanıyamadık ise vay halimize.

Özgür Çağrı
03-02-2011, 15:38
Kendisi pişman olmuştur takdir Allah'ındır. Tabi o günler ve o günlerdeki tutumlar tarih boyunca unutulmayacaktır ..