Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu yazıyı lütfen bayanlar okusun !
http://www.moralhaber.net/resimler/haberler/56139.jpg
"Bu yazıyı lütfen bayanlar okusun!" diye boşuna demiyor Gülay Atasoy... Çünkü bir çok kadın bir Vakko eşarp takmakla Gazze'ye nasıl ihanet ettiğini bilmiyor.
http://www.moralhaber.net/resimler/yazarlar/96.jpg
Bu yazıyı lütfen bayanlar okusun !
Gülay ATASOY
Gazze’de soğuk bir gün..
Gökten yağmur yerine bomba yağıyor.
Yürekleri buz tutmuş İsrail askerleri, ateş toplarının binlercesini birden salıyor
Onlar ateş toplarını bıraktıkça yerdekilerin yürekleri alev alev yanıyor.
Feryatlar arşa yükseliyor.
Kopan kollar,bacaklar, eller, kulaklar ve parçalanan beyinler.
Bir tarafta bir anne beş çocuğunun cenazesini önüne almış canhıraş feryadı yürekleri deliyor.
Diğer tarafta bir annenin cansız bedeninin etrafında dört küçük çocuk…
Karanlık, soğuk ve bombalardan nasibini alan yıkık dökük kulübede tek başlarına
Çocuklar, aç, çocuklar susuz, çocuklar soğuktan donmak üzere…
Tek yapabildikleri şey ağlamak, ağlamak, ağlamak.
Vahşetin bu denlisi…
Tüyler ürpertiyor.
Haberi seyreden genç hanım hemen çocuklarına bakıyor.
Sıcacık yuvalarında akşam yemeklerini yiyorlar.
Lokmalar boğazına tıkanıyor.Hıçkırmamak için kendini zor tutuyor.
Gözyaşları yanaklarından aşağıya Gazze’ye düşen bombalar gibi düşüyor.
Sıcak yuvalarında çocukları “C o c a C o l a “larını yudumlarken kendisi de “V a k k o” eşarbının ucuyla gözyaşlarını siliyor.
Evet şöyle bir düşünün kaç anne var?Bu vahşete gözyaşı döküp sonra da başındaki “V a k k o” eşarbıyla gözyaşlarını silen?
Kaç sofrada yürekler sızlarken eller “C o l a” bardağına uzanan?
“Kim bilir belki de Filistinli annenin başına isabet eden bomba o anneye gözyaşı döken hanımın başındaki “V a k k o” eşarpla alınmıştı?
Soframızdaki “C o l a”lara verilen paralar o çocukların annelerini ellerinden alan bomba parasının bir parçasıydı.
Öyleyse onlara gözyaşı dökmek ne mana ifade eder?
Sokaklara çıkıp “kahrolsun İsrail” demek için başımıza “V a k k o” eşarbımızı örtüp, susadığımızda tepemize buz gibi “C o l a”yı dikiyoruz.
“Aman canım benim başımdaki bir eşarpla mı her şey bitiyor?
Ya da bir bardak “C o l a” ile mi Filistini kurtaracağım?
Düşünsenize Dünyada bir milyar Müslüman var.
Her Müslüman bir şişe “C o l a”dan ve bir “V a k k o” eşarptan ne çıkar derse bir günde içilen “C o l a”lar ve “V a k k o” eşarplarla neler yapılmaz?
Bu bir tarafa biliyorsunuz Nemrud Hz.İbrahim’i ateşe attığında sanırım bir karınca belki kuş da olabilir. Ağzıyla su taşıdığında ona soruyorlar “ bu suyla mı ateşi söndüreceksin?” Cevap çok harika:
Hiç olmazsa sadakatımı belli ederim.
Evet hanımlar lütfen başınıza eşarp alırken düşünün!
Başıma örttüğüm eşarbın parasıyla Filistin’li kardeşlerimin başının koparılmasına ne kadar katkıda bulunuyorum?
Buna verdiğim para acaba tekrar dönüp benim Filistin’li kardeşlerime bomba olarak döndüğünde ben bunun hesabını ruz-i mahşerde nasıl verebilirim?
AY IŞIĞI
01-17-2009, 11:10
Tebrik ederim çok güzel yazı gayette açıklayacı yazmış hanımefendi. Kendi adıma konuşuyorum bugüne kadar markalı hiç başörtü kullanmadım bunları duyduktan sonrada kullanmayı asla düşünmem başörtülü kardeşlerimin bu konuya hassasiyetle yaklaşıp dikkat edeceklerine eminim ama öncelikle bu yazının herkes tarafından okunması gerekir ki bilsinler sizede paylaşımınızdan ötürü teşekkürü bir borç bilirim..
Ne yani şimdi bu yazıyı sadece 1 bayan kardeşimiz mi okumuş ne acı ???
Beylerbeyi
01-17-2009, 14:58
başlıkta sadece bayanlar okusun dediği için ben resme bakmakla yetindim yazıyı okumadım :D
MelekTube
01-17-2009, 15:03
eşarpta marka lüksüm yoktur.ama ciddi anlamda böyle lüksü olan bayanlar var.özellikle markalrı en görünen tarafa getirenler de yok değil.her neyse herkesin kendi nefsi terbiyesi...
güzel bir konuya değinilmiş.umarım her dinkardeşimiz bu boykot çağrısında duyarlı olur..
her zaman bilgimiz olan markaları almamakta ısrar ediyoruz.ailecek karar aldık.en temizi made in turkey ;)
Allah yar ve yardımcımız olsun..
esselam..
ever bu tarz tepkiler küçük ama küçümsenmicek tepkiler...gerçekten trajikomik ..filistine destek için mitinge gelen (bay- bayan) duyarlı insanlarımızda yahudi markalarını görmek...
http://img443.imageshack.us/img443/521/boykot3ku1.jpg
Gölge kardeşim iyide erkeklerin okumasıda faydalı, neden diye sordun biliyorum söyleyeyim, eşlerine ve kız arkadaşlarına eşarp alan erkekler var bunlarda okusa iyi olur diye düşünüyorum...
Benimde allaha şükür marka takılmak gibi bir alışkanlığım yok.Genelde eşarpta türkish malı kullanıyorum
Gölge kardeşim iyide erkeklerin okumasıda faydalı, neden diye sordun biliyorum söyleyeyim, eşlerine ve kız arkadaşlarına eşarp alan erkekler var bunlarda okusa iyi olur diye düşünüyorum...
Güzel bir düşünce ama bu yazıyı öncelikle bayanların okuması gerekli tabi erkeklerde okuyabilir kız kardeşlerine eşlerini akrabalarını ve çevresindeki tanıdıkları hanım kardeşlerimizi uyarabillirler bir elin nesi var iki elin sesi var misali haklısın kardeşim birlikten kuvvet doğar :gül:
aşk-ı ilahi
01-17-2009, 20:15
marka takıntısı olmak ...değilde..markaya dikkat ederim..ama 92 yılından beri vakkoyu bilirim ve asla almadım..
ama yazarada bi anlam veremedim ..nedir bu takıntısı..sadece bayanlarmış...pehh..
bayan nasıl biri bilmiyorum..tesettürlü değilmi bilmiyorum..
umarım kendinden örnek vermiyordur..
turk mallarının markası yok mu?:)bence de önemli olan aldığın markaya dikkat etmek..
marka takıntısı olmak ...değilde..markaya dikkat ederim..ama 92 yılından beri vakkoyu bilirim ve asla almadım..
ama yazarada bi anlam veremedim ..nedir bu takıntısı..sadece bayanlarmış...pehh..
bayan nasıl biri bilmiyorum..tesettürlü değilmi bilmiyorum..
umarım kendinden örnek vermiyordur..
Ne kadar saçma bir yorum .....:hmm
aşk-ı ilahi
01-17-2009, 20:26
ee..tabiki bende gidip yabancı almıyorum..ama ilerde onlarda israil ürünüydü dense hiç şaşırmam..insiyatifi tamamen kaptırmıışız elin yahudisine..
turk mallarının markası yok mu?:)bence de önemli olan aldığın amrkaya dikkat etmek..
Bence de ben bile erkek olduğum halde bir sürü Türk markası eşarp üreten firma biliyorum ne yani illaki vakko yazısı görününce eşarp böyle cennet bahçesi gibi parlayınca başın göğe mi eriyor tesettürün amacı dikkat çekmemek değil midir ???
aşk-ı ilahi
01-17-2009, 20:28
Ne kadar saçma bir yorum .....:hmm
bu sizin saçma yorumlamanız..:kızdım:
bence konunun başlığı zaten çok saçmaydı..sadece bayanlarmış..
bu sizin saçma yorumlamanız..:kızdım:
bence konunun başlığı zaten çok saçmaydı..sadece bayanlarmış..
Neden başlığı üzerine alınıyorsun ki onu anlayamadım ben vakko eşarp takan bayanlar tabi ki öncelikle ve özellikle bayanlar eleştirilecek ben burda ki rahatsızlığınızı anlayamadım :neki:
http://tbn1.google.com/images?q=tbn:qI2FKPXaGMXBuM:http://www.moralhaber.net/resimler/haberler/24306.jpg
Yazıyı yazan ablamızda budur tesettürlü olan :saygılar:
aşk-ı ilahi
01-17-2009, 20:37
hıhı..vakkodan sponsorluk aldım asla eleştiremezsiniz..vakkoyu eleştirmeniz kanıma dokunuyor..
yahu ne diyosunuz...allah kahretsin onlarıda mallarınıda..
bende biliyorum türk başörtü markalarını tabiki..
benim eleştirim..sadece vakko vurgusunaydı.ve sanki sadece bayanlar sorumluymuş gibi....bu tarz markaların giyim olarak her ürünleri var ve erkekler ..maaşaalah bayanlardan aşağı kalmıyorlar...bu kadar uzatmanızında bi manası yoktu..
hıhı..vakkodan sponsorluk aldım asla eleştiremezsiniz..vakkoyu eleştirmeniz kanıma dokunuyor..
yahu ne diyosunuz...allah kahretsin onlarıda mallarınıda..
bende biliyorum türk başörtü markalarını tabiki..
benim eleştirim..sadece vakko vurgusunaydı.ve sanki sadece bayanlar sorumluymuş gibi....bu tarz markaların giyim olarak her ürünleri var ve erkekler ..maaşaalah bayanlardan aşağı kalmıyorlar...bu kadar uzatmanızında bi manası yoktu..
Bence senin burda konuyu uzatmanın ve eleştirmenin bir manası yoktur konumuz burda bayanlar tabi ki erkeklerde kullanmasınlar vakko'nun hiçbir ürününü ben sadece bu yazıyı eleştirmenizi anlayamadım tüm bayanları savunucususunuz galiba kullanırsın veya kullanmazsın ama yazıyı eleştirmenin bir mantığı yoktur dikkat edersen yazıya senden başka muhalefet eden yok herşeye muhalefet olduğunuz gibi bu yazıya da muhalefet oldunuz tebrik ediyorum .....
Güzel olanı severim,marka takıntım yoktur.Ayrıca yazı da çok güzel ve etkileyiciydi,bilmeyenlere yol gösterici olması dileğiyle...
Arkadaşlar farkındamısınız şu anda israil ve yandaşlarının ürün reklamlarını yapıyoruz adeta ve bu ürünler yüzünden bazan bir birimize düşüyoruz ve ne yazıkki İSRAİL ve YANDAŞLARI,nın istediğide bu sanırım her şekilde reklam ve iç çatışma...:ağla:
israil ürünleri bu 2 markadan ibaret değil...
sadece bayanlar cola içmiyordur eminim...bu kadara güzel yazan biri keşke sadece bayanları hedefe alıp yazmasaydı daha kapsamlı yazsa idi daha bi beğenirdim...bu arada asla vakko takmadım....takmamda....colada hayatta içmadim içmamda...yani bu yazıyı okumamın bana hiç bir faydası olmadı...keşke daha genel yazsa idide bende faydalansa idim;)
israil ürünleri bu 2 markadan ibaret değil...
sadece bayanlar cola içmiyordur eminim...bu kadara güzel yazan biri keşke sadece bayanları hedefe alıp yazmasaydı daha kapsamlı yazsa idi daha bi beğenirdim...bu arada asla vakko takmadım....takmamda....colada hayatta içmadim içmamda...yani bu yazıyı okumamın bana hiç bir faydası olmadı...keşke daha genel yazsa idide bende faydalansa idim;)
Farkındaysan burda en çok kullanılan iki üründen bahsediliyor yazar bayan olduğu için sadece kendi hemcinslerine seslenmiştir aşk-ı ilahi gitti şimdi de sen mi geldin vakko takarsın ya da takmazsın bu senin kendi vicdanı sorunundur ama dosdoğru yazılan bu yazıya da eleştirme fırsatı vermem kimseye ben bu konuyu başka forumalara da ekledim aşk-ı ilahi ve ümmü_seleme haricinden muhalefet göremedim bu yazıya çünkü yazıların hepsi doğru ve hayatımızda olan şeyler .....
Bunlarda konuyu alıntı yaptığım haber sitesinde ki yorumlar bakın bakalım aşk-ı ilahi ve ümmü_seleme gibi konuya başka muhalefet olanlar var mı ???
ismail demir
17-01-2009, 17:24:57
birkere yazıyı sadece bayanlar okusun demeniz yanlış çünkü bayanlara parayı veren genellikle erkekler.bu yazıyı erkeklerde okusun.
ikincisi bu klişe boykotları bırakalım.eğer boykotta samimi isek evinize giren domatesin tohumu,parfüm.kolonyanın daha bir sürü malzemin hammaddesi oradan geliyor.onlarıda kullanmayın.üçüncüsü vakıflarımız oraya yardım ediyor diye mallarını almayın dedikleri şirketlerin türk temsilcilerinin zekatlarını alırken hiç boykot akıllarına gelmiyor.gelin daha gerçekçi ol
hüzün
17-01-2009, 06:40:02
dostlar, sadece bu ürünleri almamak yeter mı?birinden kaçıyorum yanlışlıkla ötekine tutuluyorsunuz, bunun dışında;
israile destek veren ve topraklarımız içinde yaşayan menfaatperestlere ne diyeceğiz? onların karşı haykırabiliyormuyuz?
utanıyorum, ben nasıl bir Osmanlı torunuyum?????????
hatice
16-01-2009, 19:28:22
maalesef ne yazı ki benim almamamla ne degişir dıyenler çok oluyor unutmayalım ki bir kişinin yaptıgı bir şey bin kişinin yapması gıbıdır hayatta hiç kolanın hiç bir çeşidini içmiyorum içmedim çok şükür ki ailemiz bu bilinci küçüklükten beri vermiş onların mallarını boykot edıyorum etmeye devam edecegiz inş
ercan
16-01-2009, 18:03:48
Dünyada milyonlarca müslüman kardeşimiz bu vahşete duyarsız kalmaları beni ve ailemi oldukca etkiliyor .bizler sıradan insanların yapacagı şeylerde var illaki ABD veİSRAİL patentli ürünlerden uzak durarak bu savunmaya katkıda buluna biliriz.ALLAH filistinli kardeşlerimize yardım etsin.
seval
16-01-2009, 17:01:29
yorum yazmak çok zor şu an infaz tahtasında gibiyim
ya şaka gibisiniz...bişey yazsada muhalefet diyesiniz diye tetikte bekliyorsunuz böyle olmayın üzülüyorum:)
bu benim düşüncem....buna karşı çıkamazsın farkındaysa konuyu koyana bişey demdim....zaten herkes ben olamaz...
ya şaka gibisiniz...bişey yazsada muhalefet diyesiniz diye tetikte bekliyorsunuz böyle olmayın üzülüyorum:)
bu benim düşüncem....buna karşı çıkamazsın farkındaysa konuyu koyana bişey demdim....zaten herkes ben olamaz...
Konuyu fazla uzatıpta amacından saptırmak istemiyorum yazıyı yazan ablamızdan da Allah razı olsun siz zaten hep en güzelini düşünüyorsunuz tamamdır siz haklısınız konuyu daha fazla uzatıpta mahvetmeliyim yeteri kadar mahvettiniz zaten destek yerine köstek oldunuz bunun farkındayız :hmm
Konuyu fazla uzatıpta amacından saptırmak istemiyorum yazıyı yazan ablamızdan da Allah razı olsun siz zaten hep en güzelini düşünüyorsunuz tamamdır siz haklısınız konuyu daha fazla uzatıpta mahvetmeliyim yeteri kadar mahvettiniz zaten destek yerine köstek oldunuz bunun farkındayız :hmm
hayretsiniz...bi mesaj yazdım...offfffffff offf....bana karşı olan bu yargılarınızdan sıkıldım...böyle olaylara bile muhalefet olaylarını katıyorsunuz....yoruldum....lütfen beni yanlış anlamyı benim mesajlarımda art niyet aramaları kesin...gerçekten sıkıldım...konuyu bence sataşarak siz mahvediyorsunuz farkındasınız ama farkına varmak istemiyorsunuz...
hayretsiniz...bi mesaj yazdım...offfffffff offf....bana karşı olan bu yargılarınızdan sıkıldım...böyle olaylara bile muhalefet olaylarını katıyorsunuz....yoruldum....lütfen beni yanlış anlamyı benim mesajlarımda art niyet aramaları kesin...gerçekten sıkıldım...konuyu bence sataşarak siz mahvediyorsunuz farkındasınız ama farkına varmak istemiyorsunuz...
Tamamdır sen haklısın konuyu daha fazla mahvetme istersen Allah rızası için ....
Tamamdır sen haklısın konuyu daha fazla mahvetme istersen Allah rızası için ....
ahamda 2'ci ahmet ermiş...sizi alkışlıyorum..bana cevap vermeyin(kendinizi bilmeden sataşmayın) konu kapansın:)
ahamda 2'ci ahmet ermiş...sizi alkışlıyorum..bana cevap vermeyin(kendinizi bilmeden sataşmayın) konu kapansın:)
Kimsin sen ya nesin neden cevap vermeyecekmişim senin saçma sapan yorumlarına beni başkaları ile örneklendiripte damarıma basma benim benim senin alkışına değil hiçbirşeyine ihtiyacım yok mümkünse bir daha benim eklediğim konulara abuk sabuk şeyler yazma :@
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.