fatih kısaparmak balon baskılı balon Büyük Deprem durumunda ne yaparsınız ? - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Büyük Deprem durumunda ne yaparsınız ?

Supraliminal
10-24-2011, 15:00
Büyük Deprem durumunda ne yaparsınız ?
Birden fazla seçeneğe oy verebilirsiniz.

Hüdaverdi
10-24-2011, 15:15
Kuşlarıma sarılırım :p
Foruma girip 'deprem oluyor' diye konu açarım :p
Şakası bir yana,depremden pis korkarım,bu yüzden ilk yapacağım şey çevremde belli başlı eşyalar var,mesela fenerli çakmak var,yiyecek veya su şişem var,onları hemen alırım,telefonu vs.Bitmesini beklerim,merdivenler tehlikeli.Çok şiddetliyse oda seçimide önemli,salona geçeriöm çünkü caddeye bakıyor salon.

Supraliminal
10-24-2011, 15:20
Hayat üçgeni yapar ve soğukkanlı bir şekilde hemen yardım kurumlarını arar durumumu belirtirim.

Enkaz altındaTelefonundan twittera girip yardım isteyenlerin olduğunu duydum doğrumu acaba ?

Hüdaverdi
10-24-2011, 15:22
Telefon şirketleri bilmem ne araçlarını deprem yerine götürüp kısa sürede müdahale etmiş yani hatlar hemen açılmış.
Ben duymadım ama olabilir.Eğer olduysa ilk defa faydalı bir işe yaramış demektir bu sitelerin.Genelde zarar zaten.

Enfal
10-24-2011, 17:07
Deprem olduğunu anlamam hep geç oluyor. Anladığımda da panikten başka bir şey yapamam. Balkondan da atlamam ama herhalde olduğum yerde kalır dua ederek sonumu beklerim.

Eşref
10-24-2011, 17:15
Daha önce deprem olduğunda önce cep telefonumu alıp sonra sağlam bir koltuğun kenarında hayat üçgeni oluşturmuştum.

Ukbâ
10-24-2011, 17:25
Sakarya depremini Bileçik'de yaşamıştım iş yerinde kaldığım o gece sarsıntıdan dışarı cıktım beraber yattığımız arkadaşlarımız ise hala uyuyorlardı. Bekledim bir kaç saniye sonrasında arkadaşları uyandırdım karavanaya yatmaya geçtik hiç birimizin daha önce deneyimi olmadığı için pek anlamadık olan bitenden. Kısacası bulunduğum yerden dışarı atardım kendimi.

serdary
10-24-2011, 17:38
Depremin bitmesini beklerim
Deprem sırasında hayat üçgeni yaparım

Hüdaverdi
10-24-2011, 17:57
Herkes öğrenmiş hayat üçgenini.Ben de üç buçuk atardım ;D

serdary
10-24-2011, 18:00
:) Soğukkanlı adamız-azcık- reyiz :)

Samimi olmak gerekirse yaptığım şeyin tam isminin hayat üçgeni olduğunu yeni farkettim ;ı:

Supraliminal
10-24-2011, 18:08
Dışarı çıkmamak gerekir keza ölümlerin bir kısmı diğer binaların enkazı altında kalanlardan oluşuyor.
Çünkü kendi binamızın çökme ihtimali kadar yanımızdaki binalarında çökme ihtimali var.
Hayat üçgeni ve cep telefonumuzu yanımızda barındırmak doğrusu olur.
Deprem dedenin hep dediği , Korunma Kültürümüzü geliştirmeliyiz.
Örnek Vanda adam 3.kattan atlamış ayağı kırılmış ama bina yıkılmamış !
Sakin olmalıyız.

serdary
10-24-2011, 18:10
Aynen abi...

Soğukkanlı olmak, yapacağımız en doğru davranış olur.

Bir de dediğiniz gibi cep telefonudur, sudur en ihtiyaç duyabileceğimiz şeyleri yakınımızda bulundurmak lazım...

İntifada
10-24-2011, 18:17
kütahyada son dönem bir çok deprem yaşadığımı çin yaptığım tek şey yüz üstü yatağa yada yere yatmak oluyor tepkim...

Türkistan
10-24-2011, 20:22
üst kattaysam koşa koşa dışarı çıkarım dedim obje.:karasız:
hatta devamı var eğer paçayı kurtardıysam hemen tv ye geçerim ne olmuş diye haberlere bakarım.???
ankete bak ya ne kadar detaylı:güzel:

EZEL
10-25-2011, 01:32
Şıklar çok fantezi :)) Kelime-i Şehadet sonrası Allah Kerim :))

mErvE.G.
10-25-2011, 02:07
bikaç sarsıntı yaşamıştm büyük olmasada..
uykudayken olursa çok korkarım karanlık olduğu için, ama çok
panik yapmıyorum çnkü kaçınca kurtulacağımı düşünemiyorum,saniyeler süren bişey zaten..biyerde bitmesini bekilyorum..

Hüdaverdi
10-25-2011, 02:09
TV çalışıyor ise haberlere bakarım, hayal mi bu yaşadıklarım yoksa gerçekten sallanıyor muyuz diye.

Hayat üçgeni nedir?Namı diğer bermuda şeytan üçgeni,duvara tepeşirle çizip ışınlanmayı bekliyorsun :p Nete yaz çıkar,başı 2 bacak arasına alıp elleri başı kapatacak şekilde kapatmak böyle birşeydi sanırım :S

Eşref
10-25-2011, 02:17
TV çalışıyor ise haberlere bakarım, hayal mi bu yaşadıklarım yoksa gerçekten sallanıyor muyuz diye.

Hayat üçgeni nedir?

Deprem anında yukarıdan düşecek muhtemel bir beton kütlesi, eşyalar ile zemin arasında üçgen biçimli boşluklar oluşturur. Eğer dayanıklı bir eşyanın hemen yanına yatarsan, o üçgen boşluk arasında kalma ihtimalin olur.

Açıkta durursan, düşen beton parçası zemine yapışır ve kurtulma şansın olmaz.

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRzV1LXmMXuJ6ufx6754k6AE7B0SOcho 4uVMSHSWt46OIyjXFCD

unnamed
10-25-2011, 02:23
belki bir deniz kenarında el ele maziyi konuşacağız....
benim içimde yanar ateş var, sevgilim ne zaman buluşacağız?

İntifada
10-25-2011, 02:26
üniversitede arama kurtarma ekibinde olan ve baya kıdemli olan bir arkadaşım hayat üçgenini önermemişti...
secde pozisyonu alıp kafayı ve dizleri biraz daha birbirine yaklaştırıp elleride kafanın arkadasında ensenin biraz üstünde birleştirmeyi öneriyordu...

Eşref
10-25-2011, 02:29
üniversitede arama kurtarma ekibinde olan ve baya kıdemli olan bir arkadaşım hayat üçgenini önermemişti...
secde pozisyonu alıp kafayı ve dizleri biraz daha birbirine yaklaştırıp elleride kafanın arkadasında ensenin biraz üstünde birleştirmeyi öneriyordu...

Zaten hayat üçgeninde dediğin pozisyonda duruluyor. Benim verdiğim o resimdeki tiplere bakma. Şu daha doğru bir resim;

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQpR_rcA27-j-VS1BBuvzZ8Bmai8zAV55NtptOs3k01D6Dh60L4

Supraliminal
10-25-2011, 02:51
akıncının tanımladığı hayat üçgeni eşref hocamızın 2.resimlediğidir.

Haberlerde bir muhabir canlı canlı depremi çekerken ya Allah bismillah dediğini duyuyoruz çok anlamlı !

Hüdaverdi
10-25-2011, 02:55
Deprem anında yukarıdan düşecek muhtemel bir beton kütlesi, eşyalar ile zemin arasında üçgen biçimli boşluklar oluşturur. Eğer dayanıklı bir eşyanın hemen yanına yatarsan, o üçgen boşluk arasında kalma ihtimalin olur.

Açıkta durursan, düşen beton parçası zemine yapışır ve kurtulma şansın olmaz.

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRzV1LXmMXuJ6ufx6754k6AE7B0SOcho 4uVMSHSWt46OIyjXFCDHacı doğrusunu anlatma yanlışını anlar ;ı:
NuN ailece salonda toplanın,el ele tutuşun üçgen yapın aha budur :p

Ruh-i zar
10-25-2011, 04:02
Ben ilkokulda falandım sanırım.
Şirinleri izlediğim sırada deprem olduğunu farkedip anneme söylemiştim.
Ne duruyosun o zaman çıksana dışarı diye kızmıştı da şirinleri izlicem diye çıkmak istememiştim :w:
Sonra yayını kesmişlerdi baya üzülmüştüm.
İşin ciddiyetini kavrayamamışım sanırım...

Şimdi olsa ne yaparım bilmem ama emin olduğum tek şey var o da çok mantıksız şeyler yapacağım.

Mavera
10-25-2011, 04:20
arkadaslar burada konusuyoruz, ediyoruz ama o esnada panik halinde oldugumuz icin karar vermek cok zor oluyor..
ben 17 agustos depremini sakaryada yasadim ve evde tek basimaydim gerci bizim ev iki katliydi ve ben alt katta kaliyordum ilk isim camdan atlamak oldu ama o geceyi düsündükce hala icime bir ürperti geliyor..
gece 1-2 gibi eve gittim o gece arkadaslarla denize takilmisdik eve giderken bunaltici bir hava ve köpeklerin devamli ugulamasi vardi, bizimkilerde o gün bir akrabanin dügünü nedeniyle baska yerdeydiler ben alt katta tekdim, üst katta babaannem ve amcamlar vardi o 45 saniye anlatilmaz, yasanir o ses, o sallanma ne diyeyim Rabbim tekrarini vermesin..

Mavera
10-25-2011, 04:23
birde chp lilerin ücgeni var ama konuyla alakasi yok :)

Hüdaverdi
10-25-2011, 04:24
Anladım. Evde bir tane çamaşır makinesi var, gerisi sabit değil resimdeki gibi :)
Büyük babam evimizin direği, o zaman ona üçgen yapalım ailecek en iyisi :)

Aranıza alın yağ satalım bal satarım oynayın tam olsun :w:
Ellerinden öperim dedemizin.

Nokta ;D

İntifada
10-25-2011, 04:24

;D;D
o helak sebebi

Supraliminal
10-25-2011, 04:26
Deprem sırasında yanınızda mutlaka barındırın bu üçgen böreği acıktıkça yersiniz.
http://4.bp.blogspot.com/_T6c68LqSrzs/SMTt4hc3KoI/AAAAAAAAArk/_p1tvQVrC08/s400/SDC11548.JPG

Mavera
10-25-2011, 04:31
Objektif kardesim koyma söyle resimler iki saattir gülmekten mesaj yazamiyorum :)

Supraliminal
10-25-2011, 04:34
Ağlatırken güldürenlerdeniz (:.

Mavera
10-25-2011, 04:34
evet kardesim sagolasin espiri cok inceydi..

Supraliminal
10-26-2011, 14:28
güncelleme

Özgür Çağrı
10-26-2011, 19:53
uyurum
vel hasılı son depremde bütün millet dışarı fırlayıp ağlamışken ben sıcak yorgandan çıkmamak uğruna uyumuştum . ebeveynlerim sabah baya kızdılar ama napıyım uyku tatlı yav :)

Tabi büyük depremde ne yaparım
dua ederim heralde

ben 17 ağustosu merkez üssünde yaşadım . o zaman fatiha ihlas kevseri biliyordum hatırladığım kadarıyla hep bu üçlüyü okuyordum.
benim hayat üçgenimde buydu o zaman :)

Feride
10-26-2011, 23:02
Deprem sırasında acayip şekilde korkuyorum. Aradan vakit geçince ben neden o kadar korktum diyrum ama şiddet az bile olsa, depremi hissedersem acayip bir şekilde korku hasıl oluyor.

Allah göstermesin bir daha..

Hasan ERBEK
10-27-2011, 03:29
Balkondan atlarim kat farketmez.Turk oldugumuz belli olsun :)

depare
10-27-2011, 04:27
Ben depremi hepinize 3 gün önce haber veririm hiç bu tür sıkıntılara gerek kalmaz ;D

Eğer siteye Marmara için bir hafta dışarı da yatıcam deprem işareti var diye konu açarsam siz siz olun evde durmayın ;D

Tabi Allahın takdiri olur da haberimiz olmadan yakalanırsak o zaman çatıya doğru çıkarım herhalde zaten en üst kattayız gerisi Allahu alem takdir neyse o olur :)

Aşağı doğru inmeye tırsarım ya birinci kata geldiğim de çökerse tost oluruz :şaşkın:

ak sevda
11-01-2011, 20:11
bir kaç defa hisedildi ama ben hiç hissetmedim
bir defasında tüm tavuklarımızın kümesten bağırark çıkması beni çok düşündürmüştü.
doğrusu bu ilahi ikazı hissetmekten hep mahrum kaldım.