Orijinalini görmek için tıklayınız : büyük kan kaybı akp için
SAYIN BAŞBAKAN DİYARBAKIRDA YAPTIĞINIZ ADAY SEÇİMLERİNDEN DOLAYI BÜYÜK KAN KAYBI YAŞAYACAKSINIZ BAZI KİŞİLERİDE ELEDİNİZ İÇİN
İntifada
04-14-2011, 20:15
misal...
EpiVaTeS
04-14-2011, 20:16
Aşiret tayfasını diyor herhalde...;D
Birilerini elemekten kastı ne arkadaşın bilemeyeceğim ama bence de AK Parti bu konuda yanlış yaptı. Diyarbakırda sadece 2 aday birçok kişi tarafından tanınıyor. Diğerleri kimdir necidir hiçbir fikrimiz yok. Zaten AK Parti için sıkıntılı bir il'di burası, böyle yaparak hepten yanlış yaptılar.
Diğer yandan bdp de hep tanınan ve bdp yi destekleyenlerin en sevdiği isimlerin adı geçiyor listede.
Üzülerek söylüyorum ama maalesef bu kez de burası partimiz için hüsranla sona erecek.
Terennüm
04-15-2011, 16:17
doğuda niye herşey kanla izah ediliyor?
ibrahim_aksu
04-24-2011, 15:23
tükeyed aklı salim her il ak partinin çalışmalarından faydalandı diyarbakır bunların arasında en çok önemsenen il oldu lakin antalyalılar gibi yanlış yaparlarsa oda onlarınkaybı olur
Valla hakkımızda hayırlısı olsun ama Basbakanımız adayları secerken kimin sevildigine kimin o bolgede ki isim olduguna bakmak yerine kimin kendiyle calısmasını istiyorsa ona gore secımler yapıyor.Onun kendi stratejisidir umudumuz hakkımızda hayırlı olmasıdır.Bızım memleketımızdede ankaradan ilk 2 sira aday gosterıldı.Halk bu konuda elbet sikayetcı bızım vekılımız ıse bızı dınlesın bızı tanısın ıstıyor.Buda secılen vekıllere dusuyuor.Eger hak edıyorlarsa zaten yenıden aday olurlar yoksa yerıne yıne bırılerı gelıyor.Kazanan ilimiz mi Turkıye mı onu dusunmek lazım.Buyuk dusunun diye de bu sloganı kullanıyoruz olsa gerek
Beylerbeyi
04-24-2011, 19:18
partimizin doğuya yaklaşımı beni hayal kırıklığına uğrattı. sanki bu kadar kötü adaylar seçmek için çaba gösterilmiş!! oldu olası doğuda seçime de girilmeseydi. BDP nin adayları çok kaliteli, kabuklarını kırdılar. referanduma evet diyeninden tutun da pkk karşıtı kişilere, bdp ye tepki olarak kurulan kadep in genel başkanını dahi aday gösterdiler. islamcı yazar altan tan yine bdp den aday. sürekli bdp yi eleştiren kişi dahi aday gösterildi. bizde ise biri ağzını açtı mı hemen postalıyoruz.
kürt sorunu yoktur açıklamasının da tam zamanıydı!
ösym başkanı "şifre yok" diyor başbakanımız hemen atlıyor "tatmin oldum" diyor. ertesi gün ösym başkanı çıkıp "pardon şifre var" diyor. böyle rezillik olmaz. partimiz yine tek başına iktidar olacak yalnız bu başarısının altında kaliteli bir yönetimden ziyade kalitesiz bir muhalefetin olması yatıyor. partimizin son 6 aylık siyasetini beğenmiyorum. (libyadan yapılan tahliye operasyonu hariç)
oradaki feodel yapının etkisini düşürmek için belki adayları seçmemiş olabilir, daha demokrat olmak yönünde ileriye dönük çalışmalarınıda belki halkın gözünde iyi etkiler bırakabileceği düşünülmüş olabilir.
nede olsa doğu ve güneydoğuda ak partinin çalışmalarını unutmamamız gerekir, neredeyse elektrik ve su gibi ihtiyaçlar ücretsiz,
hayirlisi olsun diyecegim ama bu secimde doguda büyük hüsrana ugrayacagiz gibi geliyor cünkü basbakanimizin son konusmalarinda acilim konusunda geri adim atilma gibi bir izlenim var ayni sekilde adaylar belirlenirken bölgenin gercekleride pek gözardi edilmemis, hayir asiretler aday gösterilsin demiyorum ama ankaradan gitme bürkratlar yada bakanlarla iyi bir kadro cikaran bdp ye karsi sansimiz zor!..
Mehmet M.K
04-24-2011, 22:52
Beyler Ümitsiz baslanilan her is yüzde 50 kayipla baslamak demektir.
- Farz edin Diyarbakirdan bir gemiye bindiniz istanbula yola cikti.
-Geminin kaptani kim ? ., ikinci kaptani kim? ,yardimcilari kim? , makinisti kim?
diye soruyormusun? gemide ucak gibi anons edilir, yola cikilir, inmek icin ancak gemiden atlaman lazim , arkana bakmadan yüzmen lazim , yüzme bilmiyorsan,
ilk yardim simidi atilarak yardim gelir.
Madem bu gemidesiniz birakinda gereyini sayin K A P T A N iniz düsünsün.
Güvenin ,Allahdan yardim diyleyin , Saygida kusur yapmayin.
ALLAH saglik versin ,Gemiyi gidecegi limana sag salim Götürecektir Allahin izniyle.
Bundan sonra 1 oy verin ,önceden ve sonradan DUA nizi eksik etmeyin.
unutmayin RABBIM herseyin dogrusunu bilen isitendir.
Ümitli olmak ayri birseydir evet ümidimiz var ama önümüzde gecen secimde sanliurfa gibi bir hatada vardir!..
sonucta bölge gergin ve bu gerginlik bdp ye yariyor üstüne birde bölgeye taninmayan, ithal adaylar gönderilince sahsen elimizde sadece ümidimizin kaldigini söyleyebiliriz!
Mehmet M.K
04-24-2011, 23:16
ithal adaylar gönderilince sahsen elimizde sadece ümidimizin kaldigini söyleyebiliriz!
-Sizlerin oradada , okullara bir ögretmen gelir birkac sene sonra gider , ve yerine diyeri gelir , Bu müdürde olabilir, Kaymakamda , Doktorda,Emniyettede gecerlidir.
-Gelen Gidenin kaldigi yerden devam eder ve bir üstünden alir emirlerini,
-Talebeler icin birsey deyismez , okumaya devam ederler 1.2.----10sinif devam eder diplamalarini alirlar. Adam olurlar
- Hatasiz kul olmaz ,önemli olan hatayi düzeltmektir.
-Bu güne kadar Muhalefet cok eksik buldu elestirdi ,cözüm deyince
dilini yuttu
B A S B A K A N I M I Z I N 9 senedir hic hatasini görmedim duymadim.
bize hata gözükenin altinda meyer neler varmis .
ben 9 senede basbakanimizin bir cok hatasini gördüm ayni sekilde partimizinde buda cok dogaldir sonucta 9 yil iktidar olmak kolay degildir..
basbakanimiz bu secime cok önem veriyor, ustalik dönemi olarak görüyor o acidan doguda bölgenin ruhuna uygun, soruna vakif kisiler aday gösterilseydi daha iyi olurdu..
heleki bdp nin diger kürt hareketlerle baris sagladigi bir dönemde, muhafazakar adaylar gösterdirdigi bir dönemde ankaradan bürokratlari oraya yollarsak ben bunu kendi fikirlerim cercevesinde hata görürüm..
Ayni durum urfada basimiza geldi.. ceketini koysa kazanilir denilen urfada agir bir darbe aldigimizi hatirlatirim ;)
Ahmet Yasin
04-24-2011, 23:26
O kadar da karamsar olmayın derim tamam yeni vekiller yeni ve tanınmayan isimler ama kendi alanlarında saygın kişilerdir kendilerini göstermeleri gerekir.
Örneğin Bitliste halkın sevdiği ve değer verilen adaylarımız var ben bu sene vekil sayısı 4 ten 3 e düşmesine rağmen 3 te 3 yapacağını tahmin ediyorum.
manifesto
04-24-2011, 23:26
Olay nedir ne adayı kimi aday gösterecekti AK Parti ben anlamadım.Evladı dershaneye giderken bombalı saldırıda hayatını kaybetmiş yani terörü iliklerine kadar hisseden bir anadan daha iyi bir aday mı olur diyarbakırda?
Mehmet M.K
04-24-2011, 23:36
--ben 9 senede basbakanimizin bir cok hatasini gördüm
*Hatasiz kul olmaz, Müslüman Müslümanin Hatasini örter.
*Madem okadar dikkatli gören gözünüz vardiysa ikaz etseydiniz.
*veya bir parti kurun oy sayinizi görelim belki destek oluz.
*siyasibilimleri okumadan her kez bir Basbakan olsan diye hayal ediyor kolay deyil , Bir aileyi idare edemiyenler ülke idare etmeye kalkiyor . Bu düsünce sadece Türkiyede var.
--soruna vakif kisiler aday gösterilseydi daha iyi olurdu:
* Belki o kisilerde sorun vardi olamazmi ? Hal ve gidiste hata olursa olmaz!
O kadar da karamsar olmayın derim tamam yeni vekiller yeni ve tanınmayan isimler ama kendi alanlarında saygın kişilerdir kendilerini göstermeleri gerekir.
Örneğin Bitliste halkın sevdiği ve değer verilen adaylarımız var ben bu sene vekil sayısı 4 ten 3 e düşmesine rağmen 3 te 3 yapacağını tahmin ediyorum.
aslinda karamsarligimiz birazda ortamin gergin olmasindan, ysk nin sacma kararindan, bdp nin genis tabanli adaylarindan kaynaklaniyor..
evet gösterdigimiz adaylar cok iyi olabilir, alanlarinda uzman olabilir ama bölgede tanirliligi ne kadar onu arastirmak lazim..
ben ufak capli bir arastirma yaptim van da burhan kayatürk aday gösterilmis ama kendisi gecen dönem ankara milletvekili ve ithal aday olarak görülüyor, batman da gecen dönemin basarili vekili mehmet emin ekmen liste disi ama mehmet simsekle sans arayacagiz, mardin de muammer gülerin seveni cok ama polis kökenli olmasi devletin adami diye kullananlar var, musta liste fena degil ama asiretlerin önemi cok büyük, siirtte bu dönem bir mv miz bdp ye kayacak gibi, hakkaride son referandumu göz önüne alirsak bdp cok güclü ve gecen dönem yaptigi hatayi yapmazsa iki aday cikarabilir, bingöl de secim kafa kafaya gidiyor, agrida bu sefer 5 de 0 yapmamiz zor gibi cünkü bdp 1 i kovaliyor, urfa tam bir cadi kazani, asiretler bas kaldirmis üstüne birde faruk celik in ithal aday görülmesi hosnunutsuzluk yaratmis ve amiral il diyarbakir mehdi eker pasif olarak görülüyor listede tek taninan ve sürükleyici isim galip ensarioglu ama onun amcasi salim ensariogluda bagimsiz aday, diger adaylar pek taninmiyor ayrica ortam cok gergin bu gerginlikten bdp nemalanmaya calisiyor..
bitlise gelince orada bdp nin cok etkinligi yok cünkü oradaki kürtler muhafazakar ama yinede bdp 1 i zorlar gibime geliyor ;)
--ben 9 senede basbakanimizin bir cok hatasini gördüm
*Hatasiz kul olmaz, Müslüman Müslümanin Hatasini örter.
*Madem okadar dikkatli gören gözünüz vardiysa ikaz etseydiniz.
*veya bir parti kurun oy sayinizi görelim belki destek oluz.
*siyasibilimleri okumadan her kez bir Basbakan olsan diye hayal ediyor kolay deyil , Bir aileyi idare edemiyenler ülke idare etmeye kalkiyor . Bu düsünce sadece Türkiyede var.
--soruna vakif kisiler aday gösterilseydi daha iyi olurdu:
* Belki o kisilerde sorun vardi olamazmi ? Hal ve gidiste hata olursa olmaz!
sacmalamak parayla degil ya!..
ben ak partinin yanlislarini gördüm diye ona küsüp, siyasete atilmami öneren birisine sen ictigin cayi begenmeyince cay isine, yedigin ekmegi begenmeyince ekmek isine, tuttugun takimi begenmeyince futbol isine, bindigin arabayi begenmeyince araba isinemi giriyorsun diye sormadan edemeyecegim!..
biz basbakanimizi seviyoruz ve kendimizce elestirilerimizi yaziyoruz buda normaldir öyle körü körüne "padisahim cok yasa!" tarzinda taassub siyasetini iki sokak asagidaki milli görüscüler yapiyor!
Bu arada siyaset konusmak icin siyaset okumak gerekir diyorsan onada eyvallah cünkü siyaset mezunuyum :)
Mehmet M.K
04-24-2011, 23:50
sacmalamak parayla degil ya!..
ben ak partinin yanlislarini gördüm
senin gördügün yanlisin Dogrusu ne olabilirdi , mesela bir örnek
Unutma Hayirla baslayan bir is ser le
serla baslayan bir is Hayirla biter
Hic kimse sanmasinki her istedigini yapabilir, Her isin Allahdan izni vardir.
Rabim müsade etmese 1 nefes bile alamayiz.
haci seni bu aksam buraya paraylami yolladilar :)..
biz kendimizce yanlislari zaten yukarida analiz ettik isi edebiyata vurma bizde tevekkülün ne oldugunu biliyoruz ama yok öyle 3 kurusa 5 köfte yani siyaset tecrübe, stretajik düsünme, dogru hamle, dogru zamanlama gibi ögelerden olusur o acidan ak partinin doguda gecen secime oranla oy kaybetmese bile 10 un üzerinde milletvekili kaybedecegini bunlarinda bdp ye gidecegini düsünüyorum..
benim hesabima göre bdp tas catlasin 25 mv cikarirdi ama su ysk nin sacma kararindan sonra bu sayinin 30 larada dayanacagini ve tehdit gibi unsurlarla 30+ yi zorlayacagini düsünüyorum ;)
Ahmet Yasin
04-24-2011, 23:55
aslinda karamsarligimiz birazda ortamin gergin olmasindan, ysk nin sacma kararindan, bdp nin genis tabanli adaylarindan kaynaklaniyor..
evet gösterdigimiz adaylar cok iyi olabilir, alanlarinda uzman olabilir ama bölgede tanirliligi ne kadar onu arastirmak lazim..
ben ufak capli bir arastirma yaptim van da burhan kayatürk aday gösterilmis ama kendisi gecen dönem ankara milletvekili ve ithal aday olarak görülüyor, batman da gecen dönemin basarili vekili mehmet emin ekmen liste disi ama mehmet simsekle sans arayacagiz, mardin de muammer gülerin seveni cok ama polis kökenli olmasi devletin adami diye kullananlar var, musta liste fena degil ama asiretlerin önemi cok büyük, siirtte bu dönem bir mv miz bdp ye kayacak gibi, hakkaride son referandumu göz önüne alirsak bdp cok güclü ve gecen dönem yaptigi hatayi yapmazsa iki aday cikarabilir, bingöl de secim kafa kafaya gidiyor, agrida bu sefer 5 de 0 yapmamiz zor gibi cünkü bdp 1 i kovaliyor, urfa tam bir cadi kazani, asiretler bas kaldirmis üstüne birde faruk celik in ithal aday görülmesi hosnunutsuzluk yaratmis ve amiral il diyarbakir mehdi eker pasif olarak görülüyor listede tek taninan ve sürükleyici isim galip ensarioglu ama onun amcasi salim ensariogluda bagimsiz aday, diger adaylar pek taninmiyor ayrica ortam cok gergin bu gerginlikten bdp nemalanmaya calisiyor..
bitlise gelince orada bdp nin cok etkinligi yok cünkü oradaki kürtler muhafazakar ama yinede bdp 1 i zorlar gibime geliyor ;)
Tamam tanınmıyor deniliyor ama kendisini tanıtmasına imkan vermek lazım geçmişte tanınan kişiler vekil olduda ne oldu.Yıllarca dönem dönem vekil olanlar seçimden seçime veya bayramdan bayrama gider oldu seçim bölgelerine yani burda küçük bir değişim var denebilir. Yeni yüzler belki insanların siyasete olan güvenini artırır.
Bdp ye gelince son kozlarını oynuyorlar diyebilirim nedeni ise halkı artık kandıracak bahaneleri azaldı artık eskisi gibi kendilerine zorla dayak artırıp mazlum rolunude yemiyor.
Lakin ysk kararları olmasaydı daha iyi olurdu.Sivil Cuma hemen kendini belli etmez çünkü halkımız orda bilinçli olarak namaz kıldığını sanmıyorum asıl diyeyim bdp nin oynuna geldiklerinin farkında değillerdir diye düşünüyorum.
Genel anlamda halkın deyimiyle seçmene sırt dönen değil de yeni yüzlerle siyaseti yeni tanımlar getirecek yeni, saygın ve güvenilir başarılı isimler olduğu kanaatindeyim.Zaten doğudaki lllerin birçoğunda nufusun azalmasıyla vekil sayıları düştü.Olabilirki Başbakanımız vekil sayısı artan illere ağırlık vermiş olabilir nede olsa vekil sayısı önemli oy oranı değil..
Urfa'da cemaati küstüdükleri için fakıbabanın yanında oldu cemaatin gönlünü almaları lazım yoksa hezimet kapıda olur.
Okunmanı tavsiye derim (http://www.usak.tv/haber.asp?xid=1225)
Mehmet M.K
04-24-2011, 23:56
Bu arada siyaset konusmak icin siyaset okumak gerekir diyorsan onada eyvallah cünkü siyaset mezunuyum :)
O zaman Tebrik ederim.
seninde aktif calisman icin görevlenmeni dilerim.
cünkü bircok adayin , yüksek okul mezunu oldunu gördüm ama siyasetle alakasi olmiyan mesleklerden adaylar
Elektrikcinin pisirdigi ekmek ancak o kadar olur , Ama elektriksiz firin düsüne miyorum.
kardes yanlis düsünüyorsun.. siyaset yapmak icin siyaset okumaya gerek yok sonucta mecliste sadece siyasi konular konusulmuyor yani saglik bakanin saglikci, ekonomi bakaninin ekonomi, milli egitim bakaninin egitim fakültesi, ulastirma bakaninin mühendislik okumasi daha iyidir..
ayrica mecliste bir cok komisyon var ve mv leri alanlarina göre o komisyonlarda görev aliyor simdi hukuk mezunu olmayan bir adalet bakanini ben neyleyim!..
önemli olan siyaset okumak degil önemli olan alaninda ehil olmakdir evet ben siyaset mezunuyum ve ileride hedefimde siyasete atilmak ama bu isler öyle armut pis, agzima düsle olmuyor emek istiyor, zaman istiyor, tecrübe istiyor, calismak istiyor, özveri istiyor..
Mehmet M.K
04-25-2011, 00:02
haci seni bu aksam buraya paraylami yolladilar
*siyasi bilimler fakultesini okumussunuz ama bir kisin düsüncelerini kabullenemiyor ikna edemediginiz gibi cabuk kiziyorsunuz
Politikaci genis karinli olur Akilli cevabi düsür de verir
-benim hesabima göre bdp tas catlasin 25 mv cikarirdi ama su ysk nin sacma kararindan sonra bu sayinin 30 larada dayanacagini ve tehdit gibi unsurlarla 30+ yi zorlayacagini düsünüyorum ;)
*Malesef hesabiniz tutmiyacak cünkü iptal olsalardi oylar CHP ye giecekti.
*Avrupali sagimlik in.. de bdp kadar tebki gösterseydi AK partinin oyunu artiracakti
Ama merak etmesinler herkez cebinden harcayip ucakla ,Arabala Haki olan oyu vermek icin Türkiye yolunda
Tamam tanınmıyor deniliyor ama kendisini tanıtmasına imkan vermek lazım geçmişte tanınan kişiler vekil olduda ne oldu.Yıllarca dönem dönem vekil olanlar seçimden seçime veya bayramdan bayrama gider oldu seçim bölgelerine yani burda küçük bir değişim var denebilir. Yeni yüzler belki insanların siyasete olan güvenini artırır.
Bdp ye gelince son kozlarını oynuyorlar diyebilirim nedeni ise halkı artık kandıracak bahaneleri azaldı artık eskisi gibi kendilerine zorla dayak artırıp mazlum rolunude yemiyor.
Lakin ysk kararları olmasaydı daha iyi olurdu.Sivil Cuma hemen kendini belli etmez çünkü halkımız orda bilinçli olarak namaz kıldığını sanmıyorum asıl diyeyim bdp nin oynuna geldiklerinin farkında değillerdir diye düşünüyorum.
Genel anlamda halkın deyimiyle seçmene sırt dönen değil de yeni yüzlerle siyaseti yeni tanımlar getirecek yeni, saygın ve güvenilir başarılı isimler olduğu kanaatindeyim.Zaten doğudaki lllerin birçoğunda nufusun azalmasıyla vekil sayıları düştü.Olabilirki Başbakanımız vekil sayısı artan illere ağırlık vermiş olabilir nede olsa vekil sayısı önemli oy oranı değil..
Urfa'da cemaati küstüdükleri için fakıbabanın yanında oldu cemaatin gönlünü almaları lazım yoksa hezimet kapıda olur.
Okunmanı tavsiye derim (http://www.usak.tv/haber.asp?xid=1225)
hacim aslinda biz yanlis yapiyoruz neden dersen bdp nin, tabanla bir kan uyusmazligi var yani bdp marksist bir partiyken taban muhafazakar o halde bizde bölgede hizbullah, cemaat, menzil, naksibendi, ismailaga gibi dini cemaatlerle yakin olup, muhafazakar oylari cekmeliyiz tabiki birde asiret gercegi var ki bence ak partinin bu secimde yaptigi en büyük dogru asiretlerin feodal yapisini kirmak adina cok azami sayida asiret üyesini aday göstermesidir ;)
Mehmet M.K
04-25-2011, 00:04
kardes yanlis düsünüyorsun.. siyaset yapmak icin siyaset okumaya gerek yok sonucta mecliste sadece siyasi konular konusulmuyor yani saglik bakanin saglikci, ekonomi bakaninin ekonomi, milli egitim bakaninin egitim fakültesi, ulastirma bakaninin mühendislik okumasi daha iyidir..
ayrica mecliste bir cok komisyon var ve mv leri alanlarina göre o komisyonlarda görev aliyor simdi hukuk mezunu olmayan bir adalet bakanini ben neyleyim!..
önemli olan siyaset okumak degil önemli olan alaninda ehil olmakdir evet ben siyaset mezunuyum ve ileride hedefimde siyasete atilmak ama bu isler öyle armut pis, agzima düsle olmuyor emek istiyor, zaman istiyor, tecrübe istiyor, calismak istiyor, özveri istiyor..
Bak sonunda Ayni = e yaklastik
Bu düsüncelerine katiliyorum
haci seni bu aksam buraya paraylami yolladilar
*siyasi bilimler fakultesini okumussunuz ama bir kisin düsüncelerini kabullenemiyor ikna edemediginiz gibi cabuk kiziyorsunuz
Politikaci genis karinli olur Akilli cevabi düsür de verir
-benim hesabima göre bdp tas catlasin 25 mv cikarirdi ama su ysk nin sacma kararindan sonra bu sayinin 30 larada dayanacagini ve tehdit gibi unsurlarla 30+ yi zorlayacagini düsünüyorum ;)
*Malesef hesabiniz tutmiyacak cünkü iptal olsalardi oylar CHP ye giecekti.
*Avrupali sagimlik in.. de bdp kadar tebki gösterseydi AK partinin oyunu artiracakti
Ama merak etmesinler herkez cebinden harcayip ucakla ,Arabala Haki olan oyu vermek icin Türkiye yolunda
ben siyaset okudum dedim, siyasetciyim demedim ki siyaset tecrübe ister ve ben daha hic bir siyasi calismada bulunmadim bu sene kismetse olacak..
o acidan sabirsiz, tahammülsüz olmam normal cünkü fikirlerini bana göre sacma ama yinede saygi gösteriyorum..
ayrica bende yurt disinda yasiyorum o acidan gurbetcilerin oy kullanmasini bende isterdim ama bdp konusunda carkeden ysk gurbetciler konusunda tam anlamiyla bir aymazlik örnegi göstermistir!
Ahmet Yasin
04-25-2011, 00:10
hacim aslinda biz yanlis yapiyoruz neden dersen bdp nin, tabanla bir kan uyusmazligi var yani bdp marksist bir partiyken taban muhafazakar o halde bizde bölgede hizbullah, cemaat, menzil, naksibendi, ismailaga gibi dini cemaatlerle yakin olup, muhafazakar oylari cekmeliyiz tabiki birde asiret gercegi var ki bence ak partinin bu secimde yaptigi en büyük dogru asiretlerin feodal yapisini kirmak adina cok azami sayida asiret üyesini aday göstermesidir ;)
Zaten bu saydığın islami cemaatler ve tarikatlar birbirleriyle kavga etmekten başka bişey bilmiyorlarki.
Açıkcası Dini birlik sağlayamıyorlar hala benim cemaatim en iyisi zihniyeti var.
Doğuda en çok nakşibedilerin etkisi var ama onlarda siyasetten uzak fiili olarak destek vermiyorlar ama şiddet yanlısı olmadıkları için verdikleri sağduyu mesajları bdpyi çileden çıkarıyor bunuda cemaate yüklüyorlar.Benim bildiğim imamların çoğu nakşibendi bdp nakşibendilere hiçbirşey yapamaz yapmayı akıllarına getirdiği anda biterler bunun farkındalar o yüzden Hocaefendinin cemaatine işi havale ediyorlar kanaatindeyim.
Nakşibendileri diğer cemaatler gibi görmeyin 12 eylülde kanen evren bile onlara karışmaya cesaret edememiş.Aklınızda bulunsun;ı:
evet naksibendiler siyaseten cok güclüler hatta özal, gül ve erdoganin iyi bir naksi oldugunu okumustum..
tabiki onlarinda degisik kollari var diger cemaatler gibi politik takilmiyor özellikle kabul etmesekde nur cemaati, süleymancilar, kadiriler, yeni asyacilar siyasetle cok iciceler ve renklerini aleni belli ediyorlar buda bazen dezavantaj olustabiliyor..
bu sivil itaatsizlik olayinda samimi degiller adamlar sivil cuma namazi kilacak bdp liler yandan izliyor namazi, namaz bitince yaygara yapiyorlar!
Ahmet Yasin
04-25-2011, 00:19
evet naksibendiler siyaseten cok güclüler hatta özal, gül ve erdoganin iyi bir naksi oldugunu okumustum..
tabiki onlarinda degisik kollari var diger cemaatler gibi politik takilmiyor özellikle kabul etmesekde nur cemaati, süleymancilar, kadiriler, yeni asyacilar siyasetle cok iciceler ve renklerini aleni belli ediyorlar buda bazen dezavantaj olustabiliyor..
bu sivil itaatsizlik olayinda samimi degiller adamlar sivil cuma namazi kilacak bdp liler yandan izliyor namazi, namaz bitince yaygara yapiyorlar!
Sağlık bakanı ve bürokraların bir kısmı nakşi nakşibendi olduğunu duydum.
Gerçekten bir derdin varsa nakşi şeyhlerine git bir telefonla işin tamam ama gerçek bir mağduriyetin varsa daha evine gitmeden işin halolur..
Mehmet M.K
04-25-2011, 00:28
ben siyaset okudum dedim, siyasetciyim demedim ki siyaset tecrübe ister ve ben daha hic bir siyasi calismada bulunmadim
Ha söyle Ayagin yere basarak konusursan dinlenirsin.
sacma buldugun konulara aciklik getirerek ,Karayi AK gösterbilirsen (ikna edebirsen ) Siyasetci olabilirsin.
politika Mücadele ister Kaba kuvvet le olmaz.
aday gosterme taktıgını bende yanlıs buluyorum basbakanımızın
Doguda oldugu gıbı kucuk vılayetlerdede problem oluyor bu tepeden ınme adaylar
Kucuk yerlerde ınsanlar kendını tanıyan ınsanı arıyorlar kım ne derse desın
Sımdı vekıl olmak nedır onemı nedır sorusu aklıma gelıyor burokrat gondererek kucuk ıllerın problemı cozulur mu sanılıyor ? yanı vekıl kıme vekıllık etcek ankaradan memleketıne gelmedıkten sonra yanı bu kararı anlamakta gucluk cekıyorum. partide yıllardır teskılat tozunu yutan ınsanlar bır anda burokratlar karsısında ısmı sılınebılıyor bu bana acıkcası bıraz nankoruluk gıbı gelıyor
tamam haci tamam sen haklisin :)
Mehmet M.K
04-26-2011, 01:06
aday gosterme taktıgını bende yanlıs buluyorum basbakanımızın
**Ya o kadar cok biliyorsaniz ,cözüm gösterin, yok,
**Parti kurun dogrusunu yapin yok ,
** önce Basbakan kadar oku da yanlisini bul,
Doguda oldugu gıbı kucuk vılayetlerdede problem oluyor bu tepeden ınme adaylar
**onlar tepeden inme deyil ,Bayrak yarisindaki gibi sira onlara geldigi icin yarisacaklar
Kucuk yerlerde ınsanlar kendını tanıyan ınsanı arıyorlar kım ne derse desın
**Kendi tanidiginiz insanlar , kücük yerlerde Torpil yapip da KUL hakina girmesinler diye secilmis olamzmi?
** yani ilcende hemiserin Ögretmen haki olmiyan hemiserisi Ögrenciye iyi not verip sinifi gecirtirse Daha sonra baska sehirlerde okumaya gidince de sonuc ortaya cikar.
Ama yabanci ögretmen torpil gecmiyecektir onuda sürdürülür doguya
Birakinda Her kez Aklinin yettigi yetgisinin oldugu kadar düsünsün.
BASBAKANIMIZIN bir esi Dünyada yok cok ülke var deyer veren bir Türk milletinin %30na yaranamadi
Bence sadece doğuda veya doğu illerinde değil bütün ülkede problemler oluşacak.Çünkü parti gün geçtikçe ''Çeketimi koysam alırım'' mantığı ile adaylar seçme eğiliminde ve bu hiç ama hiç adil bir siyaset anlayışı değil.
Mehmet M.K
04-28-2011, 23:23
Bence sadece doğuda veya doğu illerinde değil bütün ülkede problemler oluşacak.Çünkü parti gün geçtikçe ''Çeketimi koysam alırım'' mantığı ile adaylar seçme eğiliminde ve bu hiç ama hiç adil bir siyaset anlayışı değil.
Bence sen AK partide görev alan birine giciksin ,
Ama tümünü ayni yerde Görme ,
sen uyurken o ceketlerin yeri ve zamaninin plani seneler önceden yapilmistir,
Tüm ülke genelinde Baris olacaktir ,kardes sevgisiyle yanip tutusanlar kucaklasacaklar.
Bu bir bayrak yarisidir, görevi biten Bayragi verdigi kisinin yarisini alkislar.
Arkadaşlar BENCE diye başlayan cümlelerle akp oy vermiş ama son zamanlardaki bazı icraatlarını beğenmeyen birine böyle küstahca çamur atacaksanız hemen üyeliğimi sonlandırayım.Bu mudur sizin düşünmek anlayışınız bu mu karşıt bir fikir olunca fikir teatisi yapma anlayışınız ??? Lütfen biraz daha akılcı ve mantıklı konuşun saçmalamanın alemi yok.Araştırın bakın kaç ilde seçim yoklamalarına girenler kaçıncı sırada bunu söylemek kabul etmek çok mu zorunuza gidiyor ?? Böyle körükörüne akp yarar değil sadece zarar verirsiniz benden söylemesi.
medet karesim sana tavsiyem mehmet m.k adli sahsi ciddiye alma cünkü kendisi kafasini topraga gömmüs devekusu gibi sadece kendi penceresinden bakiyor ve buradaki elestirileri, özelestirileri ciddiye almayip, git partini kur diyecek kadar sig görüse sahip bir kardesimiz!..
o acidan fikirlerin bizler icin önemli sonucta hepimiz ak parti icin buradayiz ve yanlislarida bir sekilde dile getirmeliyiz..
Hayır üslubu ile tartışmadan konuşmadan zaten ortaya çıkan şeyden hayır gelmez.Ama tartışırken böyle üslup yoksunu insanlarla aynı parti çatısı altında bulunmak gerçekten bizleri ziyadesiyle üzüyor.Uyarınız için çok teşekkür ederim ciddiye almam artık bazı kişileri...
Mehmet M.K
05-01-2011, 16:12
Hayır üslubu ile tartışmadan konuşmadan zaten ortaya çıkan şeyden hayır gelmez.Ama tartışırken böyle üslup yoksunu insanlarla aynı parti çatısı altında bulunmak gerçekten bizleri ziyadesiyle üzüyor.Uyarınız için çok teşekkür ederim ciddiye almam artık bazı kişileri...
Insanlari ayirmak ,Yaradilani yaradandan dolayi sevmediginizi gösterir
(üslup yoksunu insanlarla)
Ne cok akili Kardesimiz varmis , tartismayi bilmeden karsisindakinin fikrini kabullenemeyen körü körüne inanip
siyasi bilimler okumus dünkü cirak bile olmadan BASBAKAN imizin hatasini bulabiliyorlar ,EE parti kur deyincede yemediler
Ne adamlar geldi gecti ,AP partiye girip partiyi ele gecireceklerini sandilar kapi disina düsüncede gerisini takip nedin
önce
-Karsindakini anlaman icin Dinlemen lazim
-Dinlemen icin karsindakini sözününe saygi lazim
-zaman lazim
üyeliginizi silmeyin sizi kirmak istemedim ,bir kisi icin yorgan yakilmaz
hayat da daha nicelerinle karsilasicaksiniz ikinize cevabim
anlayana Davul zurna derlerdi bizim zamanimizda
gençlik42
05-02-2011, 12:46
Diyarbakırı bilmem konya yeter inş.bütün adaylar meclise girer
Mehmet M.K
05-03-2011, 01:07
-Basbakanimin sectigi tüm adaylarin Hepisi girer ,insallah
-Kapidan geri dönen olmaz ,
-olursada Basbakanimin hatasi deyil
-kisilerin kendi eksikleri olabilir.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.