fatih kısaparmak balon baskılı balon Can Dündar fena yakalandı - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Can Dündar fena yakalandı


Hüdaverdi
01-25-2012, 02:23
http://www.habervaktim.com/resim/resim221774_1.jpg?t=


Milliyet Yazarı Can Dündar'ın aynı konuda iki farklı duruş sergilemesi hayli dikkat çekti…


Başbakan Erdoğan'ın sağlık durumunun halkın bilgisine sunulması gerektiği düşüncesi üzerine keskin hükümler biçen Can Dündar'ın, 2002'de dönemin Başbakanı Ecevit'in hastalığı konusunda bildiklerini yazmamayı uygun gördüğü ortaya çıktı.

BU ERDOĞAN YAZISI

Dündar, Başbakan Erdoğan'ın hastalığı konusunda önceki gün kaleme aldığı yazı ile şöyle bir duruş sergiledi:

“Hasta mahremiyeti”, bugün insanlığın temel haklarından biri olarak kabul ediliyor.
Kimsenin bunu ihlal etmeye hakkı yok.

Ama öte yandan bir siyasetçiyseniz, hele de ülkenin kaderine tek başına hükmeden bir başbakansanız, ne yazık ki o beden sizin olmaktan çıkıyor; sağlık durumunuz, pazardaki adamın cebini, iç ve dış politikanın seyrini, ülkenin geleceğini etkiliyor.
O yüzden de herkesin ilgi alanına giriyor.
Bu durumla baş etmenin en iyi yolu şeffaflık politikasıydı. Başbakan'ın samimiyetle ortaya çıkıp sağlık durumunu açıkça kamuoyuyla paylaşmasıydı.
Öyle yapmadı.

Bu konuda sonuna kadar, ısrarla sustu.
Tam bir ketumiyet politikası uygulayarak yakın çevresini, basın danışmanlarını da susturdu.”

BU DA ECEVİT YAZISI

Aynı Can Dündar, 8 Haziran 2002 tarihli yazısının başlığı ise “Niye yazmadık?” şeklinde. Dündar, dönemin Başbakanı Bülent Ecevit'in hastalığı hakkında neden yazı yazmadıklarını anlatıyor:
“Önceki günkü Hürriyet'te Serdar Turgut, özeleştiri içeren bir yazıda bunu soruyordu:
"Olan biteni bildiğimiz halde niye yazmamış, gerektiği kadar itirazımızı yükseltmemiştik?"
Bu zor soruya benim basit bir cevabım var:

"Çünkü insanız!"

Bize okulda ve meslek içinde öğretilen gazetecilik kuralları, kamunun haber alma hakkını her şeyin üstünde tutmamızı tembihlese de o "her şey"in içine, habere konu olanların mahremiyetini ve zaaflarını sokamayacak kadar insanız.
"Konu", başbakan bile olsa...
Ecevit'in sağlığı, kamu görevlileri ve doktorlar gibi biz gazetecileri de ciddi etik sorularla baş başa bıraktı.
Bizim görevimiz, duygu, düşünce ve inançlarımızdan külliyen azade olup "her ne olursa ve her ne pahasına olursa olsun" haberi, "bilme hakkı"na sahip olan "kamu"ya iletmek midir?
Yoksa her haberci, her gün, önüne gelen her haberde, mesleğiyle kişiliğinin o kavgalı değirmeninde yeniden öğütülerek mi pişecektir?
2 sene sonra meslekte çeyrek asrını kutlayacak bir gazeteci sıfatıyla yazacağım, ustalarımız yadırgamaz umarım:

Ben, elim kalem tuttuğundan beri, her daim, meslek ilkelerinden önce, kalbimin sesini dinledim.
Ve o ses bana "İnsanların zaaflarıyla oynama" diyordu.
Bu sayede haberi vermenin, itirazımı dillendirmenin daha insani yollarını keşfettim.
Hiç de pişman değilim.”


BİR AÇIKLAMA GETİR CAN

Star'dan Ergun Babahan, Milliyet'ten Can Dündar'ın Başbakan Erdoğan'ın sağlık durumu ile ilgili yazdığı bu yazı üzerine Dündar'ın ortaya çıkan çelişkisine dikkat çekti.

Erdoğan'ın sağlık durumunun halkın bilgisine sunulması gerektiği düşüncesi üzerine keskin hükümler biçen Dündar'ın, zamanında Ecevit'in hastalığı konusunda bildiklerini yazmamayı uygun gördüğünü hatırlattı ve sordu: "Yani benim kafam karıştı. Yarın başbakanın sağlık durumuyla ilgili bir konu önüme gelirse nasıl davranılması gerekiyor, 2002'deki yazı doğrultusunda mı, 2012'deki yazı doğrultusunda mı? Bir açıklama getirirse sevinirim."



habervaktim

onurcan
01-25-2012, 02:28
buna ikiyüzlü medyamı diyorlar...

Hüdaverdi
01-25-2012, 02:36
Bunu takip etmem,1 kitabını okudum askerdeyken o zaman görmüştüm çift yüzünü (la askerde de baya kitap okumuşum ha sivilde okumuyorum :w: ).Şiirsel sesiyle milleti kazıklamaya çalışıyor tabi yersen ;D Yiyen var ama afiyet olsun onlarada.

Garibüzzaman
01-25-2012, 12:54
Uzun bir zaman dilimi geçmiş. Aradaki görüş farklılığını ikiyüzlülük gibi pespaye bir değerlendirmede bulunmak mantıksızdır. Bu kadar zaman diliminde bir insanın görüş ve mülahazalarının değişmemesi muhaldir. Aynı zamanda o dönemdeki konjektöre göre bir değerlendirme de bulunduğunu düşünüyorum. Zira Bülent Ecevit'in ayağı takılsa IMKB'nin bundan nasıl etkilendiği gözler önündeydi.

Bir takım düşüncelerini bir süzgeçten geçirirseniz harika bir can dündar görürsünüz karşınızda. Entellektüel,edebi kalitesi ve uslübu ile istifade edilmesi gereken bir isimdir.