fatih kısaparmak balon baskılı balon Çankaya Camii'ne belediyeden mühür - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çankaya Camii'ne belediyeden mühür

Ak_Zeynep
05-07-2008, 20:29
Çankaya Camii'ne belediyeden mühür 7 Mayıs 2008

A.A.

Çankaya Yıldızevler mahallesindeki “Köşk Camii” inşaatının, Ankara 5. İdare Mahkemesi'nin kararı gereği, bugün Çankaya Belediyesi ekiplerince mühürlendiği bildirildi.

Bugün bir gazetedeki “864 Rakımlı Cami” başlıklı habere konu olan, arsası Ankara Büyükşehir Belediyesi'nce Diyanet İşleri Başkanlığı'na tahsis edilen ve “Yıldız Köşk Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği” tarafından sürdürülen cami inşaatı, Çankaya Belediyesi ekiplerince mühürlendi.

Çankaya Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü “Mühürleme Tutanağı”nda, şöyle denildi:
“Yıldızevler mahallesinde imarın 7766 ada 27 sayılı parselindeki inşaat hakkında Ankara 5. İdare Mahkemesi'nin 16.01.2008 tarih E:2007/526 sayılı karar gereği 07.05.2008 tarihli yapı tatil zaptı düzenlenerek söz konusu inşaat 5393 sayılı kanunun ilgili maddeleri, 5216 sayılı kanunun ilgili maddeleri yerine (mal sahiplerince) getirilene kadar mühürlenerek inşaatın devamına izin verilmemekte olup, iş bu tutanak tarafımızdan tanzim ve imza edilmiştir.”

Bu arada “Yapı Tatil Zaptı”nda da, “Ankara 5. İdare Mahkemesi'nin 16.01.2008 tarih E:2007/526 sayılı karar gereği inşaatınızın devamına izin verilememektedir. Mahkeme kararı gereği 5393 sayılı kanunun ilgili maddeleri, 5216 sayılı kanunun ilgili maddeleri gereğinin yerine getirilmesi için, imar mevzuatının gerektirdiği belgelerle birlikte bir ay içinde Çankaya Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'ne başvurmanız gerekmektedir” denildi.

Ak_Zeynep
05-07-2008, 20:43
Erbakan'ın hayali gerçekleşiyor
07 Mayıs 2008 Çarşamba 18:16
Ve Çankaya camii için düğmeye basıldı. Köşk’ün tam karşısında bulunan küçük mescidin yerine cami yapılıyor...
Ve Çankaya camii için düğmeye basıldı. Köşk’ün tam karşısında bulunan küçük mescidin yerinde 1.000 kişilik cami inşaatı başladı...

ARSASINI BELEDİYE VERDİ

Çankaya Köşkü ile arasında sadece bir yol olan baraka mescit yıkılıp sessiz sedasız temel atıldı. Bin kişilik planlanan Köşk Camii’nin altında göze hoş görünmeyen dükkanlar yerine konferans salonu, eğitim merkezi ve tiyatro salonu bulunacak. Yine çevresinde parkların ve dinlenme alanlarının bulunacağı caminin kullanım alanı ise 800 metrekareden oluşuyor. Caminin önünde 2 bin metrekarelik bir de park yer alacak. Plana göre çifte minareli olacak.

Köşk Camii’nin arsasını ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı tahsis etti.

HOCA, GERİ ADIM ATMIŞTI

Erbakan Hoca, Refahyol döneminde Taksim ve Çankaya’ya cami sözü vermiş, büyük tepki alınca vazgeçmişti. Camiyi yaptıran dernek yöneticisi Remzi Toğanaş, 11 yıl sonra tartışmalı projeyi hayata geçirdi. Cami, 2 yıl içinde ibadete açılacak.

Köşk Camii’ni, “Çankaya Yıldız Mahallesi Köşk Camii Yaptırma Yaşatma ve Külliye Çalışmaları Derneği” yaptırıyor. Cami, Anayasa Mahkemesi’ne de 150 metre mesafede bulunuyor. (Akşam)

maviinsan
05-07-2008, 20:53
fetihler simgeleriyle yaşar....

EpiVaTeS
05-07-2008, 20:54
ALLAH bu işte emeği geçenlere zeval vermesin
bide Taksime yaptık mı tamam...

Ak_Zeynep
05-07-2008, 20:57
Az önce kanal d haber de izledim sanki cumhurbaşkanı yaptırmış gibi gösterdi :D :D bu caminin yspıldığı yere çok yakın oturuyorum orada zaten cami vardı sadece çok eskiydi çarpıtma diye buna denir

EpiVaTeS
05-07-2008, 20:58
doğan medyası = çarpıtma (çamur at tutmasada izi kalsın ) değil mi zaten....

Ak_Zeynep
05-07-2008, 21:00
evet ama bu kadar göz göre göre yalan söylenmesine,iftira atılmasına inanamıyorum :-\ neyse Allahtan samanyolu var :D

RDönmezs
05-07-2008, 22:17
ALLAH bu işte emeği geçenlere zeval vermesin
bide Taksime yaptık mı tamam...
Harbi abi Taksimde cami göremiyorum İstiklal'de kilise bol camiler çok küçük ezan duyulmuyor müzikten :(

ATmaCA53
05-08-2008, 13:25
bu camiyi yasaklayan zihniyet ancak bizansın çocukları olabilir...

Müntesip
05-08-2008, 13:32
dün yoldayken izledim bu haberi de.haberi görüntüleyenler öyle bir anlatıyorlar ki sanki cami yaptırmak SUÇ.ardından camiyi yaptıranın ankara belediyesi olmadıgı için tabelayı söktüklerini ballandıra dallandıra anlatıyorlar sonra da cami inşaatının durduruldugunu söyleyerek seyircilerin yüreğine su serpiyorlar sanki.sonunda m.ali birand acıklama yapıyor; bu caminin ABDULLAH GÜL ile ilişkisi yok !!!
bu nasıl bir zihniyet...düşmanlık dindar'a mı yoksa DİN'e mi ??? ona da siz karar verin ...

Yâren
05-08-2008, 13:39
Müslüman mahallesinde salyangoz satılırmı hiç..

Çankaya gibi ideolojik bir kalede tabiki bu duruma müsade etmezler. Son kalede elden giderse, memleket elden gider >:(

Hüdaverdi
05-08-2008, 14:00
cumhuriyet gazetesinin(!) yeni binasını restore eden bel. başkanından başka ne beklenebilir ki ?

ENGİNEER
05-08-2008, 14:03
Eğer oraya sinagog yada kilise yapılmak istense belediye anında izin verir...

Birde İbrahim abinin söylediğine katılıyorum.
Bir camiide Taksim'e lazım.
İğrenç bir mekan.
Kesinlikle maneviyatını kaybetmiş bir yer artık.
Tiksindirici...

Eşref
05-08-2008, 14:05
Az önce kanal d haber de izledim sanki cumhurbaşkanı yaptırmış gibi gösterdi :D :D bu caminin yspıldığı yere çok yakın oturuyorum orada zaten cami vardı sadece çok eskiydi çarpıtma diye buna denir

Ama haberin sonunda Birand, Cumhurbaşkanıyla bu olayın bir ilgisi olmadığını söyledi. Sanırım haberdeki çarpıtmaya dayanamadı.

Hüdaverdi
05-08-2008, 14:08
Taksimde camii var,İstiklal Caddesinin 100 metre kadar ilerisinde Ağa Camii var,birde girişinde küçük bir mescid var sanırım.Camii yapılmasın nede olsa boş kalacak :-*

Gs lisesinin ilerisindeki kiliseye akın edenleri gördükçe şaşırıyorum.
Başörtülüsünden tutun her yaştan insanlar.

ENGİNEER
05-08-2008, 14:10
Taksimde camii var,İstiklal Caddesinin 100 metre kadar ilerisinde Ağa Camii var,birde girişinde küçük bir mescid var sanırım.Camii yapılmasın nede olsa boş kalacak :-*

Gs lisesinin ilerisindeki kiliseye akın edenleri gördükçe şaşırıyorum.
Başörtülüsünden tutun her yaştan insanlar.
Mehmet var dediklerin resmen varken yok edilmiş...

Fuhuş yuvası olmuş orası...

Girdiğim zaman kaçasım geliyor Taksim'Den..Tamamen bitmiş boş hayatlar...

akgenclik56
05-08-2008, 14:12
:(

Hüdaverdi
05-08-2008, 14:14
O konuda haklısın.Bir keserinde orada kıldım namazımı,cemaat denen bir şey yok malesef.Kim bilir 'cemaaat yok' bahanesiyle orayı yıkıp giyim mağazası açmayı bile düşünürler.
komların,kemlerin,kendini manken sananların,ufacık tefecik rapçilerin,pezoların namaz kılması beklenemez zaten.Ama akın ederler ordaki tarihi kiliseye :-*

Bir kilise daha var orada,oranın papazımıdır neyidir hatırlamıyorum herif çok iyi biliyor işini,nasıl insanalrı kendi safına çekeceğini vs.Hem internet üzerinden hemde bir tv kanalında yapıyor bunu.Adresi almıştım kilisenin ama unuttum :)
Sanırım dönercilerin arkasındaki kiliseydi.Gidip gözlemlicktim ne yaptıklarını caydım.

ENGİNEER
05-08-2008, 14:16
Şu İstiklal'de ki kiliseyi diyosan bende girdim oraya...

Bizimkiler camiye uğrayıp ellerini açmayı akıllarınıa getirmiyor ama kiliseye girip her biri mum dikip dilek diliyor (:

Orada ilk defa İncil'i okudum.Gerçekten değiştirilmiş olduğu çok belli bir kitap..Bedava dağıtıyolardı...

Hüdaverdi
05-08-2008, 14:19
La paralı olandan alsaydın incilin,kontör alırdın :D
Yolumuz düşerse unutturmada sömüreli onları :D

Abimle bir arkadaşı küçükken ordaki kiliseye gitmişler meraktan.Bakmışlar insanlar bir suyu alıp içiyorlarmıymış ne.Kutsal suymuş sanırım.Abimle arkadaşı bilmiyor tabi,sıra onlara geliyor.Abim çoğunu içiyor,geri kalanıylada arkadaşı saçlarını düzeltmiş :D
Papazda elinde haçla dışarı kadar küfür ede ede kovalamış :D

İncil bende var evde,satarım beleşe :-X

Eşref
05-08-2008, 14:28

Bizimkiler camiye uğrayıp ellerini açmayı akıllarınıa getirmiyor ama kiliseye girip her biri mum dikip dilek diliyor (:

Orada ilk defa İncil'i okudum.Gerçekten değiştirilmiş olduğu çok belli bir kitap..Bedava dağıtıyolardı...

Zaten Allah tarafından Hz. İsa'ya gönderilen bir kitapta, Hz.İsa'nın nasıl öldürüldüğü yazıyor. Hemde detayına kadar. Olacak iş mi bu? Ama onlar zaten incilin Allah'tan geldiğini düşünmüyorlar. Hz. İsa'Nın sahabeleri tarafından yazıldığını biliyorlar. 4 farklı incil olmasınıda, sahabeler tarafından anlatılan olayların doğruluğuna bir delil olduğunu söylüyorlar.

Aklıma benimde bir kilise olayı geldi. Eniştemin kardeşi geçen sene Romanya'ya gitmişti. Yolda giderken Romen arkadaşına yakınlarda kilise var mı diye sormuş. Arkadaşı şaşırmış tabi. Hayırdır, din mi değiştireceksin? filan. Akrabam da, yok sıkıştım, o yüzden soruyorum demiş. Aklıma geldikçe gülüyorum.

ATmaCA53
05-08-2008, 14:30
ben şunu demek istiyorum artık camilerimiz dolup taşıyor yer bile bulamıyorsun mecburen sıkışıp durumda kalıyoruz, dışarda namaz kılanlar oluyor, o yüzden camiye bu kadar ihtiyaç duyuluyor.

ATmaCA53
05-08-2008, 14:33

incili 10 senede bir değiştiriyorlar, papa bu sene bir kaç bir değişiklik yapmış tabiki arkadaşlarımız bunu televizyonda izlemişlerse,