fatih kısaparmak balon baskılı balon Chp Hala Kuyruk Acısı Çekiyor.. - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Chp Hala Kuyruk Acısı Çekiyor..

Gönülden
08-28-2008, 18:04
CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görevdeki bir yılını değerlendirdiği açıklamasına cevap verdi. CHP'nin, üzerinden bir yıl geçmesine rağmen hala Gül'ün peşini bırakmaması ise 'kuyruk acısı sendromu' olarak nitelendiriliyor.

Okay, "Sayın Gül, vicdanının rahat olduğunu söylüyor. Türkiye'yi uçurumun kenarına getirecek kararlarına altına imza atan bir kişinin, hala vicdanının rahat olduğunu söylemesini kamuoyunun takdirine birakıyoruz" diye konuştu.

TBMM'de yazılı bir açıklama yapan Hakkı Suha Okay, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün bir televiyon kanalının canlı yayınına katılarak görevdeki bir yılını değerlendirdiğini hatırlatarak, bu değerlendirmede, Cumhurbaşkanı Gül'ün hala eski ideolojik yaklaşımını koruduğunun, geçmişte yer aldığı siyasi hareketin kolu gibi rol üstlendiğinin kamuoyunca görüldüğünü savundu. Cumhurbaşkanı Gül'ün Türkiye'de yaşanan ve kendisinin de bir aktör olarak rol aldığı çalkantılardaki sorumluluğunu kabul etmediğini ifade eden Okay, "Özeleştiri noktasına gelmeyen bu anlayış, gelecek dönemde Türkiye'de sosyal barışın korunması ve kutuplaşmaların yaşanmaması noktasında umut vrememiştir, karamsar beklentileri arttırmıştır" dedi.

Hakkı Suha Okal, Abdullah Gül'ün ilk yılında, yasaları Meclis'e iade etme ve atama kararnamelerine ilişkin yaptığı işlemleri, Ahmet Necdet Sezer ile karşılaştırmasına yönelik sözlerinin her türlü dayanaktan yoksun olduğunu öne sürdü. Cumhurbaşkanı Gül'ü, bu tür içerikten uzak, sayısal bir yaklaşıma iten açıklamanın, hedef saptırmak amaçlı olduğunu savunan Okay, "Eğer bir karşılaştırma yapılmak isteniyorsa, her iki cumhurbaşkanını ilk yallarında AKP iktidarına ilişkin yaklaşımlarına bakmak gerekir" dedi.

10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in AK Parti iktidarının ilk yılında Vergi Barışı Yasası'nı, Albayrakları vergi borçlarından kurtaran yasayı, ormanların yok edilmesini öngören Anayasa değişikliğini, tarikat okullarına destek vermeyi amaçlayan yasayı, kodralaşma amaçlı 61 yaşta emeklilik getiren yasayı veto ettiğini söyleyen Hakkı Suha Okay, "Şimdi Sayın Gül'e sormak istiyorum, kendisi o dönemde Cumhurbsaşkanı olsa bu yasaları onaylar mıydı ? Hiç kuşkunuz olmasın, tereddütsüz onaylardı" diye konştu.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün son bir yılda onayladığı yasalardan örnekler veren Okay, Gül'ün onayladığı başörtüsüne ilişkin Anayasa değişikliği ile yurt dışında oy kullanmaya ilişkin yasanın Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildiğini hatırlattı. Başörtüsüyle ilgili Anayasa değişikliğiyle ilgili Anayasa Mahkemesi'nin verdiği kararın, Cumhurbaşkanı Gül'ün devletin nitelikleriyle ne kadar barışık olduğunu gösterdiğini ifade eden Okay, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Parti referansı ile hareket edenlerin hala yaşananlardan ders çıkarmamış olması, geleceğe dönük umutları söndürmektedir. Sayın Ahmet Necdet Sezer, hukukun üstünlüğüne inanan, Cumhuriyetin değerlerini sonuna kadar savunan, ettiği yemine sadık bir cumhurbaşkanıdır. O bakımdan kaçamak sayısal değerlendirmelerle, iki cumhurbaşkanı arasında bağ kurmak, yurttaşların gözünün içine baka baka onları yanıltmak anlamına gelir. Niceliğin ötesinde nitelik önemlidir.

Sayın Gül, vicdanının rahat olduğunu söylüyor. Türkiye'yi uçurumun kenarına getirecek kararlarına altına imza atan bir kişinin hala vicdanını rahat olduğunu söylemesini kamuoyunun takdirine birakıyoruz."

Eşref
08-28-2008, 18:06
Allah bu chplileri başımızdan uzak eylesin.

Hüdaverdi
08-29-2008, 12:33
Amin.

Az laf çok iş deriz,bunlar çok laf hiç iş mantığını sevenlerden.Otura otura kaseleri bozulacak farkında değiller.
Cumhurbaşkanı bunlara yaklaşayım derken bunlar muz cumhuriyeti vatandaşı olmayı tercih ediyorlar.
Söylemeyim söylemeyim diyorum ama dayanamıyorum,hani bunların lideri Abdullah Gül'ü cumhurbaşkanı olarak görmücklerini söylüyordu,cumhurbaşkanımız bu kişiyi çağırınca tıpış tıpış nasıl gidiyor ama ;D
Tıpış tıpış egeye gidip rodosada yüzücek inşaAllah :D

memleket sevdalısı
08-29-2008, 14:55
Amin.

Az laf çok iş deriz,bunlar çok laf hiç iş mantığını sevenlerden.Otura otura kaseleri bozulacak farkında değiller.
Cumhurbaşkanı bunlara yaklaşayım derken bunlar muz cumhuriyeti vatandaşı olmayı tercih ediyorlar.
Söylemeyim söylemeyim diyorum ama dayanamıyorum,hani bunların lideri Abdullah Gül'ü cumhurbaşkanı olarak görmücklerini söylüyordu,cumhurbaşkanımız bu kişiyi çağırınca tıpış tıpış nasıl gidiyor ama ;D
Tıpış tıpış egeye gidip rodosada yüzücek inşaAllah :D

ne kadar ABDullah GÜL onaylanmasada belli bir makamı temsil ediyor BAYKAL da kurumlara ve Türk Halkına olan saygısından dolayı gidiyor resepsiyonlarına katılmıyor onurluca duruyor ama ülkeyi ilgilendiren meselelerde çözüm odaklı biri olduğu için gidiyor yoksa ABDullah Gül'e bayıldığından gittiğini sanmıyorum.

Hüdaverdi
08-29-2008, 14:59
Bayıldığından gittiğini iddia etmiyorum zaten,mecbur kaldığı için gidiyor.İstiyorsa gitmesin,sonucu daha vahim olur,cumhurbaşkanını tanımayan Türkiye Cumhuriyetinide tanımamış olur.Türk halkına saygısı olan Türk halkına,halkın değerlerine hakaret etmez.baykal resepsiyonlara gitmiyorsa ezikliğinden gitmiyordur ;) Partisine saygısı olmayan halka nasıl saygıduysun ? Kaç 126 yaşında iktidar olunacağı iddia ediliyor ;D

memleket sevdalısı
08-30-2008, 10:55
Bayıldığından gittiğini iddia etmiyorum zaten,mecbur kaldığı için gidiyor.İstiyorsa gitmesin,sonucu daha vahim olur,cumhurbaşkanını tanımayan Türkiye Cumhuriyetinide tanımamış olur.Türk halkına saygısı olan Türk halkına,halkın değerlerine hakaret etmez.baykal resepsiyonlara gitmiyorsa ezikliğinden gitmiyordur ;) Partisine saygısı olmayan halka nasıl saygıduysun ? Kaç 126 yaşında iktidar olunacağı iddia ediliyor ;D

partisine saygı duymadığını ne biliyorsun dört dörtlük kalite bir adam ne kadar görüşler farklı olsada bunu kabul etmek zorundayız ama istiyorsa gitmesin gibi bir cümleyi sana yakıştıramadım daha seviyeli olabilirdin Türk halkının hangi değerlerine hakaret etti pardon resepsiyonlara ezikliğinden değil tükürdüğünü yalamamk için gitmiyor dışa karşı güç birliği esas ama memleket meseleleri dışında katılmayıp onurlu bir davranış sergiliyor bence ayrıca eziklik konusunda en başı dik alnı ak lider o bence içeride ve dışarıda gerektiği yerde tavrını koyabiliyor birilerinin uşağı değil yani

Hüdaverdi
08-30-2008, 21:12
Sevgili cumhurbaşkanımız denns baykalcığı cağırdığın tükürüğünü yalaya yalaya cumhurbaşkanımızın huzuruna çıkıyor ;)
bu kişinin tek yaptığı kendi egolarını tatmin etmek,Türkiye cumhuriyetinin en üst makamında bulunan bir insanın düşünceleri 'bana ters' diye hakaret ederek bu insanın karşısına çıkmamak cumhura hakarettir,cumhurbaşkanına hakarettir.
an sezarında görüşü farklı,kemalistin birisi,darbe yanlısı,chp destekçisi,buna rağmen ne Adullah Gül nede Başbakanımız br sorun çıkarmadan bu sezarcığın huzuruna çıktı.
Sizin 'halk' partisi iddia eden partinizin diktatörü dennis baykal bunu yapamıcak kadar zayıf mı ?
Kaldı ki karşımızdaki ana muhalefet partisi,bu parti muhalef olmayı bilmeyen,muhalif olmayı 'herşeye karşı olmak' diye algılayan,doğruya dahi karşı olmak diye bilen bir parti.Muhalif partisi bunu yaptığı sürece kendisini ezmekten ileri gidemez.

http://www.akpartiforum.com/index.php?topic=51505.0

dilek
09-01-2008, 10:24
http://img.mynet.com/ha2/soda.jpg

tartışmaya son nokta!!!! :-X
buyrun.hazımsızlığa iyi gelirrrrr :-X