fatih kısaparmak balon baskılı balon CHP kararını verdi! - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : CHP kararını verdi!

cartman
06-28-2011, 17:03
CHP kararını verdi!
CHP, TBMM'ye girecek ama yemin etmeyecek...
28 Haziran 2011 Salı, 11:56:34

CHP Grup Toplantısı sona erdi ve parti Meclis'te yemin konusunda kararını verdi. Alınan bilgilere göre, CHP'li vekiller Meclis'e girecek ama yemin etmeyecekler. Kararı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu birazdan açıklayacak.

TBMM'deki yemin töreni öncesinde bütün gözlerin çevrili olduğu kritik CHP MYK toplantısı sona ermiş ve toplantı sonrasında açıklama yapan grup başkan vekilleri, "Grubumuza sorup öyle karar vereceğiz" demişti.

Bu karara AK Parti'den ilk tepkiler gelmeye başladı!
Eski Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin, "Öfkeyle kalkan zararla oturur. Karar kendi takdirleri, tek Meclis var başka yerde görev yapamayız!" dedi.

TOPRAK: "KARARIMIZ BELLİ"
Grup toplantısı sonrası açıklama yapan CHP'li Erdoğan Toprak, partisinin yemin edip etmeme yönündeki kararının belli olduğunu söyledi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sena Kaleli ise MYK sonrası yaptığı açıklamada 'Milletin iradesine saygı duyacağız' diye konuşmuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu açıklama yapıyor:

"Partimiz 2002 yılında nasıl demokrasinin, millet iradesinin savunucu olarak, Recep Tayyip Erdoğan'ın hakkında kesin yargı kararı olduğu halde milletvekili olacak yasal düzenlemeleri katkı sağladıysa bugünde arkadaşlarımızın yemin etmelerini ve yasama görevine katılmalarını istiyoruz.

Altını çiziyorum, CHP olarak biz milletvekili seçilmiş arkadaşlarımıza ek bir ayrıcalık ve dokunulmazlık istemiyoruz. Yargılanmasınlar da demiyoruz. Mahkum olmamış, seçilme engeli olmayan ve analarının ak sütü gibi oylarla seçilmiş bütün arkadaşlarımızın yemin etme hakkının gasp edilmesine karşı çıkıyoruz.

Hiçbir kimsenin masumiyet karinesi dışında düşünülmemesini ve adil yargılama hakkının gasp edilmemesini istiyoruz.

Hiçbir AKP'liye 'başka aday bulamadınız mı' diye sormadan destek veren partinin lideri olarak soruyorum, milli iradeye destek vermeyecek misiniz? CHP haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı çıkmaktadır.

Halkın seçtiği vekillerin yemin etmemesini engelleyen anti demokratik uygulamaların parçası olmayacağız. Bu anlayışla yeminleri engellenen arkadaşlarımıza yemin etmelerinin yolu açılmadıkça biz CHP milletvekilleri olarak yemin etmeyeceğiz.

Hüdaverdi
06-28-2011, 17:14
Hani varya mübarek günde 'gelin bana sövün' demiyorlarmı delleniyorum arkadaş.
Genelevdeki bir karının duruşu bile daha sağlam,daha ahlaklı duruştur eminim.Çünkü yaptığı işi inkar etmez,yaptığı işi iyi yapabilmek için rol yapsa bile rolünü iyi oynar.
Ama bu chp böyle değil.Kendi kendilerini inkar ediyorlar,sıçtıkça sıvıyorlar,sıvadıkça ağızlarına yüzlerine bulaştırıyorlar.
Hala 'yok başkan böyle yapmış,üyeler nasıl olurda bu kararı veririmiş,1-2 kişi de kimmiş'' demiyorlar mı.Ak parti kapatma davasında 1 açık verildiği için kapanmamıştı sanırım,o 1 üye kapatılsın deseydi ve kapansaydı acaba chp '1 farkla parti mi kapatılırmış' diyebilir miydi ?
Veya AYM sine götürdüğü kararlar ? 1 farkla düşürülen davalar için neden ağızlarını bıçak açmayıp ''saygı duyuyoruz'' diyorlar ? İşlerine gelince saygı,işlerine gelmeyince '1-2 kişi' oluveriyorlar.
Bunlar bu yüzden ahlaksız.
Bu yüzden ahlaklarını genelev çalışanıyla kıyaslıyorum.Hoş kıyas sonucunda chp daha ahlaksız çıkıyor her defasında ;D
Etmezlerse etmesinler ne güzel ;D
Etselerde bir şeye yaramıyor zaten.

http://i1106.hizliresim.com/2011/6/28/6524.jpg (http://goo.gl/mc9cY)

_Ednâ_
06-28-2011, 17:21
chp tarihinde yaptıkları milyon gereksiz saçmalıklardan en saçması...
bunları seçen zihniyetlerde, bunların zihniyetide çürük...yemin ettinizde neyinizi gördükki etmeseniz neyinizi görcez...

İntifada
06-28-2011, 17:24
Chp amacının muhalefet yada demokrasi değil ergenekon sanıklarının rahatı olduğunu gösterdi...

ak sevda
06-28-2011, 17:25
bunu önceden tahmin etmeyen yoktu sanırım
bdp ile olan işbirlikleri ortaya çıktıktan sonra

Hüdavendigâr
06-28-2011, 17:34
antidemokratik rüzgar nerden esiyorsa mutlaka orada vazgeçilmez aktör chp vardır,bdp ile elele verip gelen talimatlar doğrultusunda bu dönem meclisi şekilden şekile sokacaklardır.merak ediyorum %25 görüyormu bunları ?

İntifada
06-28-2011, 17:41
Ulan bu chpliler mal !
Adam diyor sorunun çözüleceğine dair başbakan çıksın açıklama yapsın bir şeyler yapsın...
Ulan hukuki bir olaya başbakan nasıl müdahale etsin bu demokratik bir söylemmi...

Hüdaverdi
06-28-2011, 17:43
Halkı,ak partinin yargıyı kontrol ettiğine inandırmaya çalışıyorlar.
Çıkar sağlamaya çalışıyorlar,başbakan çıkıp şunların ağzını doldursa keşke ama geride duruyor.
Yakında doldurur fazla dayanamaz.

_Ednâ_
06-28-2011, 17:46
Ulan bu chpliler mal !
Adam diyor sorunun çözüleceğine dair başbakan çıksın açıklama yapsın bir şeyler yapsın...
Ulan hukuki bir olaya başbakan nasıl müdahale etsin bu demokratik bir söylemmi...

:)
güzel bi noktaya parmak bastın gerçekten kılıçdaroğlunun konuşmalarında yaptığı en büyük dengesizlik, geçen başbakanla birlikte katıldıkları programdaki konuşmasındada aynısını yaptı. hükümet niye araştırmıyo diyo ya :)

İntifada
06-28-2011, 17:49
Bu noktada ağır isimlerimize görev düşüyor...
Şamil tayyar mehmet metiner burhan kuzu bekir bozdağ gibi isimler kamuoyuna durumu çok iyi açıklamalı
Chp ve yandaşları kanal kanal dolaşıyor bizimkilerde boş durmamalı

rengâhenk
06-28-2011, 18:02
Garip bir yaklasim tarzi dogrusu Chp'ninki. Aslinda beklenmedik birsey de degil nitekim bundan oncesinde yaptiklarini sergiliyorlar yine. Onlarinki cozum arayisi degil yokusa surme derdi bana kalirsa.

Halk neden secer? Temsil edilmek icin. Vekil; temsilci, yetki sahibi demek degil midir? Bu durumda yapmasi gereken kendisini secen halkin isteklerini sunmak adina temsilcilerin meclisine girmek degil midir? Oysa Chp tam aksini yapiyor.. Halkinin isteklerini meclise girerek dile getirecegine, dile getirmekten kacarak, guya protesto ederek dillendiriyor yahut da dillendirebilecegini zannediyor. Soyledigim gibi garip bir yaklasim tarzi. Ya da herkesin sorun cozumune bakis acisi farkli oluyormus demekki.

Kendimi bildim bileli sorunlari uzerine giderek cozebilecegime inandirmistir cevremdekiler beni. KAcarak ise sorunu halletmek yerine sorunu cikmaza surmek yolunda ilenlenilir.

Chp'den meclise kusmemesini isterdim dogrusu ama karar aciklandi artik.. Hayirlisi olsun. Rabbim Basbakanimiza ve Vekillerimize yardim etsin, kendilerine sorun cikaran meclisdaslarina karsi :)

Son olarak da Fehmi Koru'nun yazisini okumanizi tavsiye ediyorum, ben cok begendim. Meclise kusmek, meclisi boykot etmek uzerine ince anlamlar yuklu.

http://zaman.com/yazar.do?yazarno=1187 (http://zaman.com/yazar.do?yazarno=1187)

İntifada
06-28-2011, 18:11
E hani chp yemin etmeyecekti :)
Etti bu bunak :)

rengâhenk
06-28-2011, 18:14
:) Hem de ederken su ifadeleri kullandi:

'and icme milletvekilinin bu sifatla gorev yapabilmesinin onemli kosuludur'

İntifada
06-28-2011, 18:19
Kopardı beni ya :)
Istiklal marşını okutmayı ve cumhurbaşkanını anons etmeyi unuttu :)
Papyona bak tipe bak :)
Bide 60 dönemindeki meclis şerefli ve demokratik bir meclismiş onu öğrendik :)
Sorsan kendisi içinde şerefli ve demokrat der :)

rengâhenk
06-28-2011, 18:20
'kimbilir belki de yalan yere yemin etmenin gunahini bildikleri icin yemin etmiyor Chp'li vekiller. olamaz mi yani? :)'

cartman
06-28-2011, 18:22
'kimbilir belki de yalan yere yemin etmenin gunahini bildikleri icin yemin etmiyor Chp'li vekiller. olamaz mi yani? :)'

guzel neden olmasın :w:

İntifada
06-28-2011, 18:24
Bu yemini etmemek en iyisi aslında ya köprüyü geçene kadar deyip avutuyoruz kendimizi...

Hüdavendigâr
06-28-2011, 19:00
Atatürk'e saygı duruşu sırasında chp sıralarının önünde fotoğraf almaya çalışan gazeteci canına susamış herhalde ;D

Hüdaverdi
06-28-2011, 20:19
http://i1106.hizliresim.com/2011/6/28/9355.jpg (http://goo.gl/mc9cY)

;ı: