fatih kısaparmak balon baskılı balon CHP'li belediye başkanı 'evet' şapkasıyla Erdoğanın Mitingine katıldı - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : CHP'li belediye başkanı 'evet' şapkasıyla Erdoğanın Mitingine katıldı

Ertuğrul ÖZGÜL
07-25-2010, 08:36
http://www.habervaktim.com/resim/resim133167_1.jpg?t=75526963
CHP'li belediye başkanından 'evet'
CHP Bingöl Yedisu Belediye Başkanı Mehmet Şerif Memioğlu, Erdoğan'ı 'Evet' yazan şapkasıyla dinledi.

Türkiye 12 Eylül'de yapılacak Anayasa referandumu için geri sayıma başladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Bingöl'de, MHP Lideri Devlet Bahçeli Düzce'de,CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise Malatya'da halka seslendi. Bingöl'deki mitingde ise diğerlerinde farklı bir olay yaşandı. CHP'li belediye başkanı Başbakan'ı “Evet” şapkası ile dinledi

CHP Bingöl Yedisu Belediye Başkanı Mehmet Şerif Memioğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Bingöl'deki miting alanındaydı. CNN TÜRK Haber Koordinatörü Yavuz Oğhan'ın objektifine yakalanan başında "evet" şapkasıyla yansıyan CHP'li Belediye Başkanı, "Seçimler başka ama referandumda oyum 'evet' olacak. Sadece kendim değil, çevremdeki insanların da 'evet' oyu vermesi için çalışacağım" dedi.

http://www.habervaktim.com/resim/resim133167_2.jpg

habervaktim

Ertuğrul ÖZGÜL
07-26-2010, 10:11
CHP'li 'Evet'çi: Yanlış bir şey yapmadım
'Evet ' yazılı şapkayla Erdoğan'ın mitingine katılan CHP'li belediye başkanı, "Yanlış birşey yapmadım" dedi.
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, referandumla ilgili Bingöl mitingine 'evet' yazılı şapkayla katılan ve CHP yönetimince disipline sevk edileceği açıklanan Bingöl'ün CHP'li Yedisu Belediye Başkanı Mehmet Şerif Memioğlu, ''Ben yanlış bir şey yapmadığıma inanıyorum'' dedi.

Erdoğan'ın referandumla ilgili düzenlediği ilk mitinge 'Evet' yazılı şapkayla katılan ve Anayasa referandumunda 'evet' oyu kullanacağını söylediği iddia edilen Memioğlu, partisinin vereceği her karara saygı göstereceğini söyledi.

Başbakan Erdoğan'ı Bingöl'e geldiği için karşılamaya gittiğini ifade eden Memioğlu, ''Ben yanlış bir şey yapmadığıma inanmıyorum. Başbakan ilime gelmiş, ben de Başbakanı karşılamaya gitmişim. Asıl gitmeseydim ayıp olurdu'' diye konuştu.

Anayasa referandumunda 'evet' oyu kullanacağı yönünde ortaya atılan iddialarla ilgili soruları yanıtsız bırakan Memioğlu, önümüzdeki salı günü basın açıklaması yapacağını bildirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Suha Okay, referandumda 'Evet' oyu vereceğini söyleyen Bingöl'ün CHP'li Yedisu Belediye Başkanı Mehmet Şerif Memioğlu'nun, parti disiplinine ve programına aykırı davranması nedeniyle, disipline sevk edileceğini bildirmişti.

Dünya Bülteni / Haber Merkezi

Necip Fazıl
07-26-2010, 12:07
Başbakan'ın Bingöl mitingine katılan 'evet' şapkalı Yedisu Belediye Başkanı Mehmet Memioğlu: Aileden CHP'liyim.
Ama darbe zamanı yaşlı insanları bile öldüresiye dövdüler. 'Hayır' diyemem.

İŞTE EZBER BOZAN BAŞKAN

Başbakan'ın önceki gün gerçekleşen Bingöl mitinginde "evet" şapkası takarak platforma çıkan CHP'li Yedisu Belediye Başkanı Mehmet Şerif Memioğlu (48), bin anda gündemin ilk maddesi oldu. Memioğlu, "sıradışı" çıkışının nedenlerini SABAH'a, "Darbe döneminde yaşlı insanların dereye götürülerek eşek sudan gelinceye kadar dövüldüğüne şahit oldum. Nasıl 'hayır' diyebilirim" diye anlattı. Cumartesi günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan (http://www.samanyoluhaber.com/Tayyip-Erdoğan-haberleri.html)'ın katıldığı12 Eylül (http://www.samanyoluhaber.com/12-Eylül-haberleri.html)referandumu mitingine, "Evet" şapkasıyla gelen CHP'li Yedisu Belediye Başkanı Mehmet Şerif Memioğlu damgasını vurdu. Cumhuriyet Halk Partisi'nde "bölge farklı düşünüyor" yorumlarına neden olan veCHP (http://www.samanyoluhaber.com/CHP-haberleri.html)lideri Kılıçdaroğlu'nun "Gerçekten CHP'li mi, anlayacağız" dediği Memioğlu, kendi ifadesiyle doğduğundan bu yana CHP'li.

'İSTİFAYI DÜŞÜNMÜYORUM'

Tunceli sınırında bulunan Bingöl'ün Yedisu ilçesinde 4 dönemdir partisi CHP'den belediye başkanı seçiliyor. Başbakan'ın miting platformu üzerinde kalabalığa tanıttığı Memioğlu, ailesinin tüm üyelerinin de CHP'li olduğunu söyleyerek, partisinden istifa etmeyi düşünmediğini belirtti. Mehmet Şerif Memioğlu, çok konuşulan çıkışını açıklarken 1982 Anayasası'nın "darbeci" olduğuna vurgu yaptı. Darbeyle hazırlanmış bir anayasanın değişmesi için referandumda evet oyu kullanacağını ifade eden Memioğlu şunları anlattı: "Çünkü bu bir darbe anayasasıdır. Ben başbakanıma söz verdim. Referandumda evet oyu vereceğim. 12 Eylül'de köye gelen askerler, akrabalarımızı, komşuları tutuklayarak cezaevinde götürdüğü. O dönem 65 yaşındaki insanların dereye götürülerek eşek sudan gelinceye kadar dövüldüğüne şahit oldum. Bu olaylardan sonra hazırlanan bir anayasaya nasıl evet diyebilirim. Tabii ki değişirse evet oyu kullanırım. Bu benim kişisel düşüncemdir."

DİSİPLİNE SEVK EDİLECEK

Belediye başkanı olmadan önce CHP'den il genel meclis üyeliği yaptığını belirten Memioğlu, ilçenin yaşadığı sıkıntılara da değinerek sözlerine şöyle devam etti: "Yıllardır ilçemize hizmet gelmiyordu. Yeni yeni hizmetler almaya başladık. Bir bankamız bile yok. Çalışanlar maaşlarını 40 kilometre uzaklıktaki Karlıova ilçesinden çekiyor. Benim gelip başbakanı karşılamam gayet normaldir. Ben halkımın emrinde olan biriyim. Halkımın ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyorum. Farklı bir parti de olsa sonuçta Türkiye (http://www.samanyoluhaber.com/Türkiye-haberleri.html)'nin başbakanıdır. Bugün gelse yine gidip karşılarım." Bu arada Genel BaşkanKemal Kılıçdaroğlu (http://www.samanyoluhaber.com/Kemal-Kılıçdaroğlu-haberleri.html)ile dün Kayseri'de bulunan Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Suha Okay, "Evet'' oyu vereceğini söyleyen Yedisu Belediye Memioğlu'nun, parti disiplinine ve programına aykırı davranması nedeniyle, disipline sevk edileceğini söyledi.

Samanyoluhaber

Ertuğrul ÖZGÜL
07-26-2010, 14:59
http://www.timeturk.com/images/news/260720101317012814200.jpg

AKP Şapkası giyen başkanın akıbeti...
Halk oylamasında “evet” diyeceğini açıklayan CHP’li Yedisu Belediye Başkanı Memioğlu “Türkiye daha demokratik olacak” dedi. CHP Memioğlu’nu disipline verdi

Başbakan Erdoğan’ın önceki gün Bingöl’de düzenlediği halk oylaması mitingine “evet” yazılı şapkayla katılan CHP’li Bingöl Yedisu Belediye Başkanı Mehmet Şerif Memioğlu adeta demokrasi verdi. Memioğlu, “Çok çile çektim. Aç kaldım, susuz kaldım. Çok mahrum kaldım. Anayasa değişiklikleriyle Türkiye daha demokratik bir ülke olacak” dedi.

CHP’LİYİM AMA ‘EVET’ DİYORUM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun hakkında “O belediye başkanı kimse görüşeceğim. Bakalım bizim belediye başkanımız mı halkın belediye başkanı mı, göreceğiz” dediği Memioğlu, 38 yıldır CHP’de siyaset yaptığını belirterek şöyle dedi: “Anayasa değişikliklerine ‘evet’ diyorum. Çünkü çok çile çektim. Aç kaldım, susuz kaldım. Çok mahrum kaldım. Anayasa değişiklikleriyle Türkiye daha demokratik bir ülke olacak. Yeni anayasa değişikliklerinin de önü açılacak. Mahrum kalan Anadolu’da hizmet eşitliğinin daha çok sağlanacağını düşünüyorum. CHP’liyim ve gurur duyuyorum; ama anayasaya ‘evet’ diyorum.”

DÜŞÜNCEM BUDUR DERİM

Alevi olduğunu söyleyen Başkan Memioğlu, şöyle konuştu: “Alevi olduğum için de; biliyorsunuz Aleviler CHP’ye karşı sıcaktır. Ama partimin anayasa referandumu konusundaki duruşu belli. Sayın Genel Başkan da benimle görüşeceğini söylemiş. Görüşürse, bana ‘Başkan niye böyle davrandın’ diye sorarsa, ‘Sayın Başkan, kusura bakmayın ama düşüncem budur. Ben yine CHP’liyim. Benim duruşum budur. Partinin vereceği her karara saygılıyım. Parti beni atsa bile bağımsız olarak kapı kapı dolaşır, CHP’ye oy toplarım’ derim.”

Kılıçdaroğlu’nu da ‘Evet’ şapkasıyla karşılayacağım

Kılıçdaroğlu’nun Bingöl’e gelmesi halinde onu da “evet” şapkasıyla karşılayacağını söyleyen Memioğlu, “Sayın Genel Başkan’a çok saygı duyuyorum. Anayasa değişikliğine ise ‘evet’ diyorum. Sadece anayasa konusunda bireysel hareket ediyorum, diğer tüm konularda partimle çalışırım” dedi. Başbakan Erdoğan ile miting sırasında arasında geçen dialoğu da anlatan Memioğlu, Başbakan’a ‘Ben anayasa evet dedim. Partinize evet demedim’ dedim. Başbakan da ‘Sizin tercihinizdir’ dedi. Bir ‘evet’ benim fikrimi değiştirmez, ben hala CHP’liyim” diye konuştu

timetürk

HaArP
07-26-2010, 16:14
Doğru Söyleyeni Dokuz Köyden Kovarlar ! Kılıçdaroğlu sinirlendi !

Ertuğrul ÖZGÜL
07-26-2010, 16:16
Doğru Söyleyeni Dokuz Köyden Kovarlar ! Kılıçdaroğlu sinirlendi !

10. Köy Biziz ve tam tersi bizde doğru söyleyenler baş tacıdır...

HaArP
07-26-2010, 16:18
10. Köy Biziz ve tam tersi bizde doğru söyleyenler baş tacıdır...

EyvAllah... Lakin 11nci Köye ne zaman geçeceğiz ! En Doğrusu için Allah Kerim... 10ncu Köye ekleyelim ki acizane Lucifere Tapanlar gibi 10'dan 11'e atlamayalım!

Ertuğrul ÖZGÜL
07-26-2010, 16:21
Önce diğer dukuz köyün gönlünü fethetmek lazım sonra 11e gelir sıra....

Hakan Özkan
07-26-2010, 19:39
Birgün herkes bu chp li gibi hakikatleri görecek.

BlueMoon
07-26-2010, 21:56
bunda bile bi oyun olabilir. artık onlardan o kadar çok sindim ki bunu bile kendi çıkarları için provake etmelerinden korkuyorum

Ertuğrul ÖZGÜL
07-27-2010, 10:56
Mesela ne tür bir oyun???

Ertuğrul ÖZGÜL
07-28-2010, 16:52
'Evetçi' CHPli başkana yol göründü
Bingöl Yedisu'nun CHP li belediye başkanı referandumda evet diyeceğini açıkladığı için Disiplin Kurulu'na verildi

CHP Genel Sekreteri Önder Sav’ın, CHP Bingöl Yedisu Belediye Başkanı Mehmet Şerif Memioğlu hakkındaki Merkez Yönetim Kurulu (MYK) kararını Yüksek Disiplin Kurulu Başkanlığına ilettiği bildirildi.

Partiden yapılan yazılı açıklamada, Sav, AK Parti’nin Bingöl mitingine katılan Memioğlu ile ilgili medyada çıkan haberlerin incelendiği, hakkında disiplin soruşturması ve kovuşturması yapılarak cezalandırılması kanaatine varıldığını belirtti.

Önder Sav, açıklamasında şunları kaydetti:

‘‘12 Eylül 2010 Pazar günü yapılacak Anayasa değişikliklerinin halk oyuna sunulmasıyla ilgili AKP tarafından 24 Temmuzda yapılan Bingöl mitingine ‘Evet’ yazılı şapkayla katılarak, miting öncesi Başbakan ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşerek destek sözü verdiği anlaşılmış ve konuyla ilgili basında birçok demeci çıkmıştır.

Bingöl Yedisu Belediye Başkanı Mehmet Şerif Memioğlu’nun eylemi tüzüğün 5/3 maddesinde yazılı ‘Partililer, özel yaşamlarında, görevlerinde, işlerinde ve üyesi bulundukları kuruluşlarda, partinin ilkelerine ve doğrultusuna uygun davranırlar’ hükmü gereği, partide aldığı görev ve sorumluluklarla ve üyelikle bağdaşmayan tutum ve davranışlarda bulunması, parti doğrultusuna ve temel ilkelere aykırı siyasal çalışmalara ve eylemlere katkıda bulunması nedenleriyle CHP Tüzüğünün 70/A-b, d maddelerinde ifade olunan parti suçlarına uygunluk oluşturmuştur.

Yazılı ve sözlü savunma hakkını kullanmak dahil her türlü soruşturma ve gerekmesi halinde kovuşturma ve diğer işlemler Yüksek Disiplin Kurulunca yapılmak üzere, Memioğlu’nun CHP Tüzüğünün 68/B-F, 70/A-b, d maddeleri uyarınca tedbirli (önlemli) olarak CHP’deki görevinden uzaklaştırılması talebiyle kesin çıkarma istemiyle Yüksek Disiplin Kuruluna sevk edilmesine karar verilmiştir."

Bingöl'ün Yedisu ilçesinin CHP'li Belediye Başkanı Memioğlu, Başbakan'ın mitingine 'evet' yazılı şapka ile katılmış, ardından platforma çıkarak Erdoğan ile el kaldırmıştı.

Memioğlu, "Referandumda vereceğim 'evet' kararı beni CHP'li olmaktan çıkarmaz. İhraç etseler de ben CHP'nin neferiyim. 4 dönemdir belediye başkanlığı yapıyorum. Seçim ayrı, referandum ayrı. Ben bu referandumda özgür hakkımı kullanacağım" demişti.

Dünya Bülteni/Haber Merkezi

EpiVaTeS
07-28-2010, 16:56
Ne kadar höşgörüsüz oldukları kendi adamlarına yaptıklarından belli...
cehapede kişisel görüş yoktur...
Cehapede olirgarşik bürokrasi görüşü ve tek adamlık vardır...
ondan dolayıda bir besinlerin oksitlenmiş kalıntısı olacakları yoktur...

Ertuğrul ÖZGÜL
07-28-2010, 16:57
Öyle demek adamlar bizim anlayamayacağımız türden demokratik...;D