fatih kısaparmak balon baskılı balon Dersimliler dediğimiz Şu Tunceli Alevileri var ya - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dersimliler dediğimiz Şu Tunceli Alevileri var ya

Gören Göz
12-14-2009, 21:52
Bir soru sormuştum ama kimsden cevap gelmedi. "Aranızdan kaç tanesi alevileri bu kadar savunma derdine düşmüşken kızını, kardeşini, oğlunu alevi biriyle evlendirir?" Bırakın Alevileri dersim olaylarını savununlara ithafen yazıyorum ve yazmaya devam edeceğim. Alevilerin saçlarının birileri tarafından kaşındığı şu günlerde "Dersim olaylarını adeta akpak ettik ya hani." Hani herşey bitipte Ah Dersimlim vah Dersimlim demeye başladık ya hani...
Bakın aslında Dersimliler nasıl birileri... Videoyu myhakkak izleyin lütfen...
http://www.odatv.com/n.php?n=fethullah-gulenden-odatvye-aciklama-var-0912091200
http://www.odatv.com/images/2009_12/2009_12_09/fethullah-gulenden-odatvye-aciklama-var-0912091200_v.jpg (http://www.odatv.com/n.php?n=fethullah-gulenden-odatvye-aciklama-var-0912091200)

tolga_09
12-14-2009, 21:57
Biz olayın insanlık suçu boyutuna varan kısmındayız.İnsanların kadın-çocuk demeden öldürülmesine devlet şiddetine maruz bıakılmalarına tepkiliyiz

Gören Göz
12-14-2009, 22:03
Peki o insanlık suçuna maruz kalanlar!!! köprüleri niye yıkıyordu zannediyorsunuz? Çünkü devletin giremediği bölgede derebeyilik yapmak daha kolaydı, çünkü devletin elinin olmadığı yerde astığı astık kestiği kestikti... Bu mu insanlık suçu? Ayrıca nedense benim abim öldürenlere hiç insanlık suçu işliyorsunuz diyen yok? Genç bir kızı canlı canlı yakanlara hiç insanlık suçu işliyorsunuz diyen yok?
Eğer cana kıyanı katletmek insanlık suçu ise Recm en büyük insanlık suçu olacak öyle mi sana göre?
Peygamberimiz döneminde fitne fesat çıkaranları taşlatarak öldürtmesi insanlık suçumuydu yoksa fitneyi bertaraf etmek mi?

tolga_09
12-14-2009, 22:13
Peki o insanlık suçuna maruz kalanlar!!! köprüleri niye yıkıyordu zannediyorsunuz? Çünkü devletin giremediği bölgede derebeyilik yapmak daha kolaydı, çünkü devletin elinin olmadığı yerde astığı astık kestiği kestikti... Bu mu insanlık suçu? Ayrıca nedense benim abim öldürenlere hiç insanlık suçu işliyorsunuz diyen yok? Genç bir kızı canlı canlı yakanlara hiç insanlık suçu işliyorsunuz diyen yok?
Eğer cana kıyanı katletmek insanlık suçu ise Recm en büyük insanlık suçu olacak öyle mi sana göre?
Peygamberimiz döneminde fitne fesat çıkaranları taşlatarak öldürtmesi insanlık suçumuydu yoksa fitneyi bertaraf etmek mi?

Biz dün diyarbakırda havan mermisiyle öldürülen küçük CEYLAN içinde,bugün devletin otobüsünde atılan molotof kokteylden kaynaklanan yanıklardan dolayı ölen SERAP içinde aynı acıyı yaşıyoruz.Önce insan diyoruz.Biz dersimde devletin askerine kurşun sıkanları savunmuyoruz,kurşun sıkanları değilde mağaralara sığınan kdınları çocukları zehirleyenlere lanet okuyoruz.Biz devletin askerine kurşun sıkanı lanetliyoruz,biz mehmetin anneside ağlamasın mehmetçiğğin anneside ağlamasın diyoruz.Bu ülkenin çocukları birbirine artık kurşun sıkmasın diyoruz.

Gören Göz
12-14-2009, 22:21
Mehmetçiğin annesiyle, o mehmetçiğe kurşun sıkanları aynı kefeye koyanları Rabbıma havale ediyorum.
Ve bir şehit anası olan Annemin duası ile lanetliyorum;
"Allahım vatanı için canını hsapsızca verenlerle, üç kuruşluk hesaplarla dağa çıkanları aynı kefeye koyanlara evlat acısı ver de ne olduğunu öğrensinler"

Ayrıca Ceylan bebeğin ölümü havan mermisi ile değil patlaamamış bir bomba atar mermisi olduğunu hatırlatırım. ve maalesef bunun sebebi de yine o bölgenin huzura ermesini istemeyenlerdir. O Bölge huzura ererse feodalite biter ve kendi hükümranlıkları sona erer diye o bölgedeki iş makinelerini yakanlardan sorsun rabbım.

tolga_09
12-14-2009, 22:36
Mehmetçiğin annesi ile mehmetin annesi birdir bizim için,anaların suçu yoktur terörde.O anaların çocuklarının dağa çıkmasına neden olan devlet hatalıdır.1935 yılında başlayan ve ardı arkası kesilmeyen kürt raporlarıda göstermiştir ki tek hatalı devlettir ve kürt halkının hiç suçu yoktur.
Elbette devletin her hatasında dağa çıkılır mı diyebilisin,bunuda hoş karşılamak mümkün değil.Biz önce insan diyoruz.Chp nin raporlarında bile geçiyor bu ifade mehmet ile mehmetçik savaşıyor diye,devlet bunca yıl o bölge insanını hor görmüş,üvey evlat muamelesi yapmıştır.Devlet eşitlik ilkesini ihlal etmiştir,devletin ırkı olmaz,devletin dini olmaz ama devletimiz ne yazık ki sünnidir ve kendisini türk saymıştır.
Biz ölen teröristler kahramandır demiyoruz aslada demedik,bunu demek ihanettir,şehitlerimize saygısızlıktır.Biz kandırıldığı için hala dağda olan gençlerde bizm çocuklarımızdır diyoruz,hata yapan gençlerimizdir diyoruz,kandırılmış gençlerimizdir diyoruz.
Yıllarca OHAL adı altında o insanlara devletin resmi politikası olarak bir nevi işkence reva görülmüştür.Evinde ailesi ile oturup,çocuklarıyla oynayan babalar kolluk kuvvetleri tarafından mahkeme kararı olmaksızın alınmış ve o babalar çocuklarına hala dönmemiştir.
Kürt kökenli insanlar evlerinden barklarından çıkarılmıçıkarılamayanlarında köyleri yakılmıştır.Kürt kelimesi bir aşağılama unsuru olarak görülmüştür.Kürtçe konuşması yasaklanmıştır,bir devlet vatandaşının konuştuğu bir dili,kültürel zenginliğini yasaklamıştır.Bunları görmezden gelemeyiz.Devlet masum diyemeyiz.
Ben denizli doğumlu anada babadan türk kökenli bir vatandaşım.Kürt asıllı insanlara yapılan eziyeti görmezden gelmeyi başaramıyorum bu benim suçum olabilir ama insana değer veriyorum,insanı seviyorum.türk,kürt,laz,alevi,sünni ayrımı yapmadım yapamam.
Şehitlerimiz için döktüğümüz gözyaşlarında ne kadar haklı olduğumuzu düşünüyorsak,kürt asıllı vatandaşlarımızın yaşadığı ayrımcılığada aynı oranda karşı durmalıyız.

Gören Göz
12-14-2009, 23:01
Bak genç arkadaş. ben yıllarca o ezilen halk diye söylediğin insanların içinde eğitimci olarak görev yaptım. Gördüğüm tek gerçek ise Feodal sistemle gücü elinde tutmaya çalışanların halkı ezdiğidir. Caminin parasını, okulun parasını dahi iç eden ağaları gördüm, okumak isteyen çocuklara; "Okuyupta ne olacan, avukat mı olacan hakim mi olacan" diye aşağılayan ve ezen ağaları gördüm. üç torununu üç kuruşa dağa satan dedleri gördüm. Dağdakine beşbin markı seve seve veripte kendi çocuğunu kışta ayazda yalın ayak okula gönderenleri gördüm. Biz kilometrelerce yoldan onlara destek olmak için gitmişken okulumuzun yakıldığını, lojmanlarımızın kurşunlandığını gördüm. Ben devlettim, ben halktım, ben öğretmendim, ben anaydım, ben babaydım, ama bize karşı duranlar hep aynıydı, güçlerini kaybetmek istemeye feodal ağalardı.
Mehmetçik, terör köye girmesin diye gece gündüz köyün etrafındaki dağda kar ve yağmur altında yatarken onlara su götüren üç beş şerefsizin askerin suyuna işediklerini gördüm...
Sen ne gördün be çocuk...
Ağalardan ve terörden başka ezen varmıydı bilen varsa söylesin?

tolga_09
12-14-2009, 23:07
Ergenekon iddianamesini okursan kolluk kuvvetlerinin yaptıklarını azda olsa görmüş okumuş olursun,cem erseverin "cem ersever ve jitem gerçeği" ni okursan devletin personelinin devlet adına yaptığı faşizan eylemleri birada olsa öğrenmiş olursun.

Gören Göz
12-14-2009, 23:12
Satır aralarını dikkatli oku ak tolga!!! feodalite diyorum, ağalar diyorum, feodaliteden kendilerine pay çıkaranlar diyorum ve birde onların oyunlarına gelip Rabbımın verdiği aklı ziyan edenler diyorum.
Üç beş ağa yüzünden, üç beş puşt zulası yüzünden vatanına ihanet edeni Allah iflah etmez çocuk....
Allah verdiği aklın ve iradenin hesabını sorar....

Ahmet Yasin
12-14-2009, 23:13
Bak genç arkadaş. ben yıllarca o ezilen halk diye söylediğin insanların içinde eğitimci olarak görev yaptım. Gördüğüm tek gerçek ise Feodal sistemle gücü elinde tutmaya çalışanların halkı ezdiğidir. Caminin parasını, okulun parasını dahi iç eden ağaları gördüm, okumak isteyen çocuklara; "Okuyupta ne olacan, avukat mı olacan hakim mi olacan" diye aşağılayan ve ezen ağaları gördüm. üç torununu üç kuruşa dağa satan dedleri gördüm. Dağdakine beşbin markı seve seve veripte kendi çocuğunu kışta ayazda yalın ayak okula gönderenleri gördüm. Biz kilometrelerce yoldan onlara destek olmak için gitmişken okulumuzun yakıldığını, lojmanlarımızın kurşunlandığını gördüm. Ben devlettim, ben halktım, ben öğretmendim, ben anaydım, ben babaydım, ama bize karşı duranlar hep aynıydı, güçlerini kaybetmek istemeye feodal ağalardı.
Mehmetçik, terör köye girmesin diye gece gündüz köyün etrafındaki dağda kar ve yağmur altında yatarken onlara su götüren üç beş şerefsizin askerin suyuna işediklerini gördüm...
Sen ne gördün be çocuk...
Ağalardan ve terörden başka ezen varmıydı bilen varsa söylesin?

var be be güzel kardeşim yazdıklarından anladığım kadarıyla bir şehit yakınısın o yüzden sözlerimi özenle seciyorum

bu ağaları ve terörü besleyen kim bu kesinlikle halk deil terör bu bölgede 80 li yıllardan sonra yayıldı ya ondan önce devlet neredeydi oralarda devlet diye bişey yoktu çünkü devlet o toprakları üç beş kuruşa ağalara terketti. siz sadece görmek istediğiniz yeri gördünüz üç beş şerefsizin yaptığını halka mal etmek hiç de hoş deil

hiç bir kürt ne devlete ne askere nede polisle sorunu yoktur sorun sistemledir sistemle sorunu oldugunu anlamayan veya anlamak istemeyen cahillerde senin gördüğün yaşadığın olayların mimarıdır sadece

cuvaldızı başkasına batırmadan önce iğneyi kendimize batırmalıyız diye düşünmenizi tavsiye ederim siz kendinizce haklı bende kendimce haklıyımdır.

siz haklılığınızı anlatmaya kalksanız sayfalar yetmez bende cevab vermek için keza öyle ama önyargılardan uzak olmak lazım şehir yakınları orda masum evlatlarını kaybettiler mekanları cennet olsun ama unutmamak lazım bölge halkı orda herseylerini kaybettiler bugün batı illerine bakın ne kadar ne hoş olaylar cıkarsa arkadasında mutlaka bölge halkı vardır ama nedenini hiç düsündünüzmü. 15 gün süre verilip ondan sonra nereye giderseniz gidin deyip bırakın yatak döşeklerini değerli eşyalarını bile almaya vakitleri yoktu o insanların bunlar benim başıma geldi

Gören Göz
12-14-2009, 23:13
Bu arada tarihi Ergenekon iddianamesinden öğrenme çocuk, tarihi inanlardan öğren, tarihi yaşayarak öğren.. Bir tarih yazılırken tarih tarih diye sağa sola düşme.

Ahmet Yasin
12-14-2009, 23:15
[QUOTE=Gören Göz;694963]. Gördüğüm tek gerçek ise Feodal sistemle gücü elinde tutmaya çalışanların halkı ezdiğidir. Caminin parasını, okulun parasını dahi iç eden ağaları gördüm, okumak isteyen çocuklara; "Okuyupta ne olacan, avukat mı olacan hakim mi olacan" diye aşağılayan ve ezen ağaları gördüm.QUOTE]

ağalar böyle yaparken devlet neredeydi. ben de bunu size soruyorum

Gören Göz
12-14-2009, 23:20
E Barış çocuk avaz avaz neyi bağırıyorum ben... Ağalar ve onlarla kol kola girmiş üç beş kansızın yüzünden vatana ihanet edilmez diyorum BARIŞŞŞŞ... bu vatan ne o ağaların ne de kanını bayrağını üç beş kuruşa satanların. Vatan bizim Barışşşş...
Şimdi niye canım acıyor biliyormusun, ağam, abim şehadet şerbeti içti diye değil, takdir-i İlahi... acım artık sokak aralarında aşık eneke oynadığım insanlarla BİZLER-ONLAR-BUNLAR şeklinde ayrışma noktasına gelmiş olmamızdan.
Ben dağ başında "Berfin" ler yetiştirirken puşt zulası lojmanımı mı yaktıysa suç "Berfin" in demedim ki. Üç beş kanı bozuk ağalarla birleşip Uzun Ehmo'yu sıkışturdıysa suç vatanın değil....
Vatanına ihanet eden iflah olmazzzz

tolga_09
12-14-2009, 23:20
[quote=Gören Göz;694963]. Gördüğüm tek gerçek ise Feodal sistemle gücü elinde tutmaya çalışanların halkı ezdiğidir. Caminin parasını, okulun parasını dahi iç eden ağaları gördüm, okumak isteyen çocuklara; "Okuyupta ne olacan, avukat mı olacan hakim mi olacan" diye aşağılayan ve ezen ağaları gördüm.QUOTE]

ağalar böyle yaparken devlet neredeydi. ben de bunu size soruyorum

Bende onu anlatmaya çalışıyorum dediğin gibi,Devlet kendi varlığını inkar eder haldeydi doğu ve güneyoğuda.Kürt olduğu için herkesi trör örgütü sempatizanı sanıyordu bir nevi devle paranoya içindeydi.Biz devletin kolluk kuvvetleri arama yapmasın,teröistin peşine düşmesin demiyoruz.nsanca muamele diyoruz,demokrasi çerçevesinde hareket diyoruz.Bu söylemleri kandırılıp dağa çıkarılan gençlerimiz için söylemiyoruz.Tarihi yazılalardan okumanın hata olduğnu da sanmıyoru.Herşeyi yaşayarak öğrenmek mümkün değildir...

Gören Göz
12-14-2009, 23:21
Devlet benim Barış, devlet sensin Barış çocuk... ama sahiplendiğin kadardır devlet, sahiplendiğin kadar vatan sana aittir.

Gören Göz
12-14-2009, 23:23
Son söz; Vatana sahip olduğun kadar bu vatan senindir, Devlete sahip çıkabildiğin kadar devlet sensin.
Emek vermediğin hiçbirşey senin değildir.

Ahmet Yasin
12-14-2009, 23:27
E Barış çocuk avaz avaz neyi bağırıyorum ben... Ağalar ve onlarla kol kola girmiş üç beş kansızın yüzünden vatana ihanet edilmez diyorum BARIŞŞŞŞ... bu vatan ne o ağaların ne de kanını bayrağını üç beş kuruşa satanların. Vatan bizim Barışşşş...
Şimdi niye canım acıyor biliyormusun, ağam, abim şehadet şerbeti içti diye değil, takdir-i İlahi... acım artık sokak aralarında aşık eneke oynadığım insanlarla BİZLER-ONLAR-BUNLAR şeklinde ayrışma noktasına gelmiş olmamızdan.
Ben dağ başında "Berfin" ler yetiştirirken puşt zulası lojmanımı mı yaktıysa suç "Berfin" in demedim ki. Üç beş kanı bozuk ağalarla birleşip Uzun Ehmo'yu sıkışturdıysa suç vatanın değil....
Vatanına ihanet eden iflah olmazzzz

güzel kardeşim sakin olmanızı tavsiye derim

asıl vatan hainleri vatana ihanet edenler tesadüf odur ki ben vatanımı herkesten herseyden çok seviyorum diyenlerdir.

sadece bir tek söz söylemek istiyorum ergenekon davasını ne kadar yakından takip ediyorsunuz bilmiyorum veya ne kadar inandırıcı hep bunu söylerim ergenekonun o yıllarda sadece adı yoktu

sizin serefsiz dediğiniz insanlar askerin önünda yalakalık yapıp yere paspas olmadıkları kalırdı ya arkasında sizin gödükleriniz duyduklarınız yaparlardı. güzel kardeşim bu yapanların kısa adı ister gönüllü de ister geçiçi köy korucuları son iki yılsa medyada korcuların yaptığı katliamları anlatmama gerek yok PEKİ DEVLET NE YAPIYOR HİÇBİR ŞEY.

Ahmet Yasin
12-14-2009, 23:30
Devlet benim Barış, devlet sensin Barış çocuk... ama sahiplendiğin kadardır devlet, sahiplendiğin kadar vatan sana aittir.

Sen Devlet olabilirsin ama ben HALK ım ne zaman Devlet beni halkından biri olarak gördü o zaman bende vatandan biri olurum

depare
12-14-2009, 23:33
Yani Aleviler diye yahut dinsizler diye toplu katliam yapıp çoluk çocuk demeden kundakta ki bebeğe kadar katletmek doğrumu olacak..?
Kundakta ki bebek ne anlar Dinden Alevilikten..?
Evlere Ahırlara kapatıp cayır,cayır yakmak mı olacak cezası..?
Çocukları öldüren canidir,İnsanı canlı canlı yakan kalleştir..!

Hapşuu!
12-14-2009, 23:52
DERSİM katliamı denen olayın asıl içyüzü DERSİM lilerin KURTULUŞ SAVAŞI na katılmayıp dağlarda OSMANLI ya isyan etmiş olmalarıdır.

bu VATAN HAİNİ dersim liler İNGİLİZLER kışkırtmış falan filan...KURTULUŞ savaşı nı kaybetsek MİLLETİMİZE neler yapacaklardı düşünemiyorum...ÖLEN ÇOLUK ÇOCUĞA hak veriyor değilim.OSMANLI olsa yapmazdı.37-38 yılı devlet ricali OSMANLI kadar DİNİ bütün değilmiş demekki...
dersimlileri kınıyor ve ONLARA ACIYANLARDAN da nefret ediyorum.bugün pkk ya destek hep bu bölgeden ve ermeni unsurlardan gelir.FETHULLAH hoca dogru demiş...
şimdi dersimliler bu katliamın öcünü içlerinde saklıyolar.SAVAŞ çıksın görelim.gerçi arabaları yakmaya başladılar bile...

tolga_09
12-15-2009, 00:28
dersimlileri kınıyor ve ONLARA ACIYANLARDAN da nefret ediyorum.bugün pkk ya destek hep bu bölgeden ve ermeni unsurlardan gelir

Maalesef hayret ve şaşkınlıkla okuduğum cümleler bunlar.Tamamen faşist cümleler.Düşüncene saygı duyuyorum ama burda hakaret unsuru bile var.Yakışmadı."Yaradılanı yaradandan ötürü seviyoruz" dan ne anladığını merak ediyorum.

Gören Göz
12-15-2009, 21:01
Hocaefendinin Dersim konusundaki Videosunu izlediniz mi? İzlediyseniz konuyla ilgili anketi değerlendirmenizi rica edebilirmiyim?
İşte Video:
ve bu konuya bağlı anket...

fatih güneş
03-16-2010, 19:26
orda tunceli civarında yaşarlar diyo tunceliler böyledir demiyoki.üstelik daha önce seyyid rızanın evinde ermenice incil falan bulunduğu iddia edilmişti fakat mustafa armağan seyid rızanın evinde kuranı kerim ve hadis kitaplarının çıktığını söyledi.üstelik adı üstünde dersim isyanının başı seyit rıza.yani seyit peygamber soyu.eğer müslüman değilse neden seyit ünvanını kullansın.

menes
03-16-2010, 19:45
Dersim'de yapılanlar kesinlikle doğru görülemez.Çünkü orada bir insanlık dramı yaşanmıştır.Alevi değilim,Tuncelili filan da değilim.Sadece bir insan olarak söylüyorum bunları.
O dönemdeki görevlilerin anlattıkları açıktır.Zehirli gazlarla kadın çocuk demeden öldürmek hiçbir insan evladının kabulleneceği şeyler değildir.
Rakamlarla ifade edersek Genlkurmay rakamlarına göre ölü ve diri yakalana kişi sayısı 7954'tür.Ele geçirilen silah sayısı da 1019'dur.Arada bir orantısızlık vardır.
(Daha detaylı bilgiler için NTV Tarih'in Aralık 2009 sayısına bakınız)
Hepimiz bu ülkenin insanıyız.Hepimiz ülkemizi seviyoruz.Ama duygularımız gözümüzü kör etmememli.Yanlışa yanlış demesini bilmeliyiz.

Gören Göz
03-16-2010, 20:14
O dönemdeki görevlilerin anlattıkları açıktır.Zehirli gazlarla kadın çocuk demeden öldürmek hiçbir insan evladının kabulleneceği şeyler değildir.

Demek görevlilerin verdikleri rakamlar öyle mi? Sahi kim bu görevliler? Hani katledenler mi? O kadar kişiyi katledip birde çıkıp saymışlar mı? Vah vah vah... Zehirli gazla hemde.. vah vah vah... Ya siz hangi mantığa sığdırıyorsunuz? Galiba halepçe ile karıştırdınız... Sakın Hitlerle felan karıştırmış olmayasınız!!!
Bence siz şu kronolojiyi(http://www.akpartiforum.com/iste-dersim-olaylari-kronolojisi-t125323.html?t=125323) okurken hangi dönemde bu GAZLI katliamı yapabilecek gücümüzün olup olmadığını düşünün en azından. İki gün sonra Çanakkale şehitlerini anacağız. Bakın vatan evlatları toprağa birer birer düşerken başaklar gibi birileri GAZA gelip devlet kurma hayallerinde idiler...
Sakın bu gaz o ara gazı olmasın!!!!!

menes
03-16-2010, 20:33
Genelkurmay rakamları bunlar.Ayrıca gaz kullanıldığını söyleyen İhsan Sabri Çağlayangil'dir.Hatta ses kayıdı da vardır.İnternetten bulup dinleyin.

Tanıklara bakalım ne diyorlar.Harekatta görev alan Albay Hulusi Yahyagil:
''1938'de bizi Dersim isyanını önlemeye ve bastırmaya memur etmişlerdi.İsyan dedikleri şey de bazı dağ köyleri o yıl vergi vermemişti.Bize verilen emir ise tek kelime idi:'İmha'.Vergi vermedikleri için yok etmek.Bu düşünceyi,bu uygulamayı kim yapabilir?Zorbalar insanlık suçunu işleyenler.Elbette vergi işin bir yönü;gerçek neden Dersim'i Türk'leştirmekti.Ben kıta komutanıydım,bize verilen emir 'Canlı hiçbir şey bırakmayın' şeklindeydi.''

Bunların üstüne artık yapılanları nasıl savunabiliriz?

Bir Çanakkaleli olarak Çanakkale şehit düşen tüm Mehmetçik'leri rahmetle ve saygı ile anıyorum.Ama Dersimlere olanlara da yanlıştır diyorum.

Gören Göz
03-23-2010, 18:20
Arkadaşlarım, lütfen abartılardan uzak duralım. Dersim olaylarının başlangıcı Hamidiye Alayları dönemine rastlar. O dönem bazı aşiretler Hamidiye Alaylarına destek vermiş bazıları ise karşı durmuştur. nihayetinde aşiretler arasında bir kavgadır başlar.
Yıllar geçer ama kavga bitmez. Olay başka boyutlara taşınır. Kurtuluş savaşı döneminde Dersimliler daha önceden kalma bir hesapla askere destek vermedikleri gibi ermenileri destekleri bilinir.
Yıllar sıkıntılı geçer ama yara kapanmaz(o dönem detayları geçiyorum ama çok önemli olaylar var)
1937 de İsmet İnönü'nün doğu illeri gezisi sonucunda bir rapor hazırlandı. O raporda dikkat çeken noktalar kürt göçleri, Van, Karaköse(Ağrı) Tunceli-Erzincan ve Diyarbakır-Siirt bölgelerine dikkat çekilmiştir.
Halk yoksuldur yoksul olmasına ama en çok eşkiyalardan şikayet etmektedir. Nitekim Erzincan ovasında yerleşik ahali yaz aylarında çalışmaya gelen Tunceli havalisinin güz döneminde geri dönerken dağlarda saklanıp, eşkıya ile birlikte çalışmaya geldikleri köyleri ve harmanı talan etmekle dert yanarlar. Bu dönemde Dersim bölgesinde de açlık ve sefalet almış başını gitmektedir.
Tüm bunlar üzerine hazırlanan rapor meclise sunulur. çok çetin tartışmalardan sonra bir ıslahat programı hazırlanır. Bu ıslahat programına Hatay da dahil edilir.
İlk uygulama Trabzon ve Rize ahalisinden çalışkanlığı ile bilinen laz kökenli vatandaşların kürt nüfusun yoğunlaştığı yerlere yerleştirilmesi,(Van, Karaköse, Siirt gibi bölgelere) ayrıca yine Hatayın Türkleştirilmesi çerçevesinde de Trabzonun çaykara ahalisinin Hataya yerleştirilmesi vardır. Doğu illerinde daha önce tespit edilen bazı ahalinin ise(Hamidiye alayları döneminden husumetli aşiretlerin bir kısmı) İç anadoluda bazı bölgelere dağıtılması dikkat çeker. Cihanbeyli, Kulu, haymana gibi bölgeler. Bu türkleştirme ıslahatı yapılır yapılmaz hemen bu bölge şartlarının iyileştirilmesi yapılacaktır.
Bu rapor üzere ıslahatlara başlanır ama Tuncelideki aşiret ağaları buna karşı çıkarlar direnirler. Olaylar patlak verir irili ufaklı.
En son olay ise bu ıslahatlar çerçevesinde yapılan Singeç köprüsünün açılışı için Atatürk'ün Dersim bölgesine gelme planı ile başladı. Dersimliler hem köprüyü hemde o köprüyü korumakla görevli karakolu basarlar. köprüyü yıkarlar ve karakoldaki askerleri katlederler. Durum bu halde iken isyanı bastırmak için büyük bir kuvvet gönderilir. yaklaşık 6 ay sürer olaylar. kanlı çarpışmalar olur ve sonuçta isyan kanlı bir şekilde bastırılır.Yakılan köyler olmuştur evet ama asla gaz kullanılmamıştır. Atıfta bulunduğunuz şahsiyetlerin yazılarını detaylı olarak bir kez daha inceledim. sadece o yazıları değil. kaynakları bir kez daha taradım. Kesinlikle gaz kullanılmamıştır. Olaylar belki münferit değildir ama ben fikrimi açık ve net söylüyorum:
Arkadaşlar eğer şimdi sizler o zamanki eşkıyayı ve devlete isyan edenleri savunuyor ve mazlum yerine koyuyorsanız şimdi neden PKK yı lanetliyorsunuz. Sahi ne farkları var?

Ahmet Yasin
03-24-2010, 08:57
[QUOTE=Gören Göz;722546]İlk uygulama Trabzon ve Rize ahalisinden çalışkanlığı ile bilinen laz kökenli vatandaşların kürt nüfusun yoğunlaştığı yerlere yerleştirilmesi,(Van, Karaköse, Siirt gibi bölgelere) ayrıca yine Hatayın Türkleştirilmesi çerçevesinde de Trabzonun çaykara ahalisinin Hataya yerleştirilmesi vardır. Doğu illerinde daha önce tespit edilen bazı ahalinin ise(Hamidiye alayları döneminden husumetli aşiretlerin bir kısmı) İç anadoluda bazı bölgelere dağıtılması dikkat çeker. Cihanbeyli, Kulu, haymana gibi bölgeler. Bu türkleştirme ıslahatı yapılır yapılmaz hemen bu bölge şartlarının iyileştirilmesi yapılacaktır.
Bu rapor üzere ıslahatlara başlanır ama Tuncelideki aşiret ağaları buna karşı çıkarlar direnirler. [QUOTE]

Size bu konuda katılıyorum kürtlerin yoğun yaşadığı illere türkler gtirilip türkleştiliyor yani kürtleri asimile ediliyor.Bunu kabul etmeyenlerde günümüz adıyla terörist ilan ediliyor ve katlediliyor.

Gören Göz
03-26-2010, 17:35
Size bu konuda katılıyorum kürtlerin yoğun yaşadığı illere türkler gtirilip türkleştiliyor yani kürtleri asimile ediliyor.Bunu kabul etmeyenlerde günümüz adıyla terörist ilan ediliyor ve katlediliyor.

Hiç alakası olmayan bir konuda yeterli bilgiye sahip olmadan faşizanca bir yaklaşım görüyorum...

Ahmet Yasin
03-26-2010, 17:56
Siz ne derseniz deyin sizin gerçek ortadır osmanlının soz zamanlarında ve cumhuriyetin ilk yıllarında özellikle dersim ve doğu anadolu türkleştirme politikaları yoğun bir şekilde vardı.Kabul edersiniz veya etmezsiniz tarihteki sürgünler bunu gösteriyor. Bunun en güzel örnekleri lübnandaki kürtler, subaylara verilen dersimli küçük cocuklar, Şeyh saidin ailesi ve yakın tarihte 80 darbesinden sonra diyarbakırdaki kürt aileleri batı illerine sürgüne gönderilip yerlerine balkan ülkelerinden gelen vatandaşları yerleştirmeleri gibi sayısız örnek verebilirim bugün bile ellerinden alınan topraklarını hala geri almış değiller...

Siz hala gerçeklerden kaçmaya devam edin faşistlikle suçlamaya da

Gerçekleri yazmak faşistlik ise evet ben faşistim...

Gören Göz
03-26-2010, 18:11
Lübnan da bulunan kürtlere sahip çıkmaya kalkarsan başka bucaklara sahip çıkarsın haberin ola.. Onlar Adana bölgesinde Ermenilerden başkası değildi. Bir kısmı Mardin yezidileri oldukları da iddia edilir. Ki kürt diye bahsettiklerin aslında kürt değil ancak kürtleşmiş ermenilerdir.
Ayrıca birilerini bir yerlere yerleştirme düşüncesi ne kadar faşizanca ise senin düşüncende o kadar faşizanca.
Madem öyle neden sadece kendi pencerenden bakıyorsun. Topraklarından alınıp başka bölgelerde muhacir edilen lazları neden görmüyorsun.
Gelelim balkan göçmenlerine. Onlar Türkiyenin her yerine yerleştirildi. En çok Bursaya yerleştirildi ama Bursalılar kalkıpta bizi asimile ediyorlar demedi, Ankaralılar da böyle birşet söylemedi Eskişeirliler de... Sahi Diyarbakırı bu ülkenin topraklarından saymıyormusun yoksa?
Gelelim Osmanlı meselesine... Emin olmalısın ki Hamidiye Alayları döneminde Şeyh Said ve aşiretine Hamidiye Alayları adına saldıran bir başka Kürt Aşireti idi... Hemde Bingöl'den...
Ama bugün dahi o bölgede yaşayan insanların vebali Şeyh Said ve aşireti üzerinedir...

Ukbâ
03-26-2010, 18:32
Gören göz tam da ittihatçı zihniyete sahipsiniz. Kürtlere karşı yapılan asimilasyon politikalarını herkes kabul etmiş siz kabul etmiyorsunuz. Belki iyi niyetler cercevesinde tek ırka dayalı ulus kurma emelleri vardı birilerinin ama homojen yapıya sahip bir çok kültürü kendi bünyesinde barındıran topluma bu model uygun olmadı . Kurtuluş savaşı öncesi ile sonrası arasındaki yaptırımlar alenen iki halkı birbirine düşürmüştür. O günlerdeki yalnış adımların ceremesini şimdi biz nesiller çekiyor.O gün ekilen kinleri iyi kullanan örgütler bugün iknası zor kürt halkını karşımıza dikmiştir. Devlete olan aidiyet bağları kopan bir milleti devlet ve halk ile barıştırmak aradaki catışmadan beslenen bütün zümrelerin oyununu bozacaktır. Bu yöndeki bütün adımlarıda gerektiği ölçüde iktidarımızda atıyor.

menes
03-26-2010, 21:48
Öncelikle tanıkların söylediği ortadadır.Dersim'de yapılanlar bir kıyımdır.İsyan edenler haricinde gidip oradaki köylülere de saldırı düzenlerseniz bu yanlıştır.Savunulacak hiçbir yanı da yoktur.Uçaklarla bombalarsanız bu yanlıştır.Şüphesiz bu harekette 'Türkleştirme' düşüncesi hakimdi.Zaten yapılanlar bunu göstergesidir.
Benim karşı çıktığım karşı çıktığım konu bellidir.Bir işi kimin yaptığı önemli değildir.Yapan kişi o işin yanlışlığını ya da doğruluğunu etkilemez.Hiçbir şekilde masum sivilleri öldürmek haklı gösterilemez.Bakıyorum burada masum sivilleri öldürme var mı?Evet var.O zaman ben bunlara doğru iş gözüyle bakamam.
Eşkiyalık yapıyorlar diye harekat düzenleyip, yanına bir sürü insanı öldürmek 'yan hasar' olarak görülemez.Bu harekatta yapılanlar hiçbir şekilde savunulamaz.

Ahmet Yasin
03-26-2010, 22:19
Lübnan da bulunan kürtlere sahip çıkmaya kalkarsan başka bucaklara sahip çıkarsın haberin ola.. Onlar Adana bölgesinde Ermenilerden başkası değildi. Bir kısmı Mardin yezidileri oldukları da iddia edilir. Ki kürt diye bahsettiklerin aslında kürt değil ancak kürtleşmiş ermenilerdir.
Ayrıca birilerini bir yerlere yerleştirme düşüncesi ne kadar faşizanca ise senin düşüncende o kadar faşizanca.
Madem öyle neden sadece kendi pencerenden bakıyorsun. Topraklarından alınıp başka bölgelerde muhacir edilen lazları neden görmüyorsun.
Gelelim balkan göçmenlerine. Onlar Türkiyenin her yerine yerleştirildi. En çok Bursaya yerleştirildi ama Bursalılar kalkıpta bizi asimile ediyorlar demedi, Ankaralılar da böyle birşet söylemedi Eskişeirliler de... Sahi Diyarbakırı bu ülkenin topraklarından saymıyormusun yoksa?
Gelelim Osmanlı meselesine... Emin olmalısın ki Hamidiye Alayları döneminde Şeyh Said ve aşiretine Hamidiye Alayları adına saldıran bir başka Kürt Aşireti idi... Hemde Bingöl'den...
Ama bugün dahi o bölgede yaşayan insanların vebali Şeyh Said ve aşireti üzerinedir...
Düşüncelerine saygım sonsuz ben Kürt olduğum için kürtlerden örnek verdim Sürgüne gönderilmiş türk laz arap süryani ermeni insanlarda var ben sadece büyüklerimden duyduklarımı bildiklerimi anlatıyorum.

Yazdıklarımı iyi okumadığınızdan beni anlamadınız eğer siz kürt diye onları sürgüne yollarsanız onların topraklarını başka birilerine verirseniz bu asimile ve imha inkardır.söz ettiğiniz bursa ve eskişehirde devlet o yörenin insanlarının topraklarını onlara vermemiştir hazine arazilerini onlra vermiştir o da beni ilgilendirmez.yazdıklarımı iyi ve anlayarak okumanızı tavsiye ederim.

Şeyh saidi okullardaki tarih kitablarından bildiğiniz belli Şeyh said bir kürt devleti kurmak için değil laik devleti kabul etmediği için isyan etmiştir.

Bu arada türkiyedeki hiç bir kürtün ne devletle ne askerle nede türklerle bir sorunu yoktur asıl sorunları sistemledir.Zaten sistemin hataları yüzünden mesele bu kadar büyümemişmidir.

Biliyorsunuz ama eksik biliyorsunuz görmek duymak istediklerini biliyorsunuz.

Üç mevsim
03-26-2010, 23:25
Şu Odatv'nin çöplüğüne sofra kurmuşsunuz ya bravo size.

Gören Göz
03-29-2010, 16:48
Gören göz tam da ittihatçı zihniyete sahipsiniz.

Malum zihniyetler ne kadar çabuk sirayet etmiş size... Ötekileştirmek... Sen şucusun, sen bucusun misali...
Benim düşünce iklimimi nitelemek veya sınıflandırmak haddinize değil ki ben Rahman olanın bizim için biçtiği sıfat yetiyor bana başka bir sıfata ihtiyacım yok. İktidar tutkusu iyi birşey değildir. İnsanı kör eder... Yunusleyin yürümek gerek....

Gören Göz
03-29-2010, 16:51
Öncelikle tanıkların söylediği ortadadır.Dersim'de yapılanlar bir kıyımdır.İsyan edenler haricinde gidip oradaki köylülere de saldırı düzenlerseniz bu yanlıştır.Savunulacak hiçbir yanı da yoktur.Uçaklarla bombalarsanız bu yanlıştır.Şüphesiz bu harekette 'Türkleştirme' düşüncesi hakimdi.Zaten yapılanlar bunu göstergesidir.
Benim karşı çıktığım karşı çıktığım konu bellidir.Bir işi kimin yaptığı önemli değildir.Yapan kişi o işin yanlışlığını ya da doğruluğunu etkilemez.Hiçbir şekilde masum sivilleri öldürmek haklı gösterilemez.Bakıyorum burada masum sivilleri öldürme var mı?Evet var.O zaman ben bunlara doğru iş gözüyle bakamam.
Eşkiyalık yapıyorlar diye harekat düzenleyip, yanına bir sürü insanı öldürmek 'yan hasar' olarak görülemez.Bu harekatta yapılanlar hiçbir şekilde savunulamaz.

Eyvallah... İşte buna eleştiri derim, ister ben kabul edeyim ister etmeyim... aslolan ise eleştirinin ne kadar hassas ve ölçülü olduğudur. size haksızsınız demek kendimi inkar etmek olur... Çünkü siz eşkiyayı değil masumiyeti savunuyorsunuz.

Ukbâ
03-29-2010, 16:53
Bu tavırları bu topraklara taşıyan zihniyet ile yıllardır savaş veriyoruz bazen üstümüze üstümüze gelinen aşamada onlardan kalan kalıntılar ile mukabele etmekten geri duramıyoruz aslında bu halimiz zaaf ama yinede hakmıdır diyede düşünmüyor değilim. Sadece bana zarar verseniz yaftalamak ile zaman harcamam ama bu milletin mana ülvi bütün köklerini harap etti bu zihniyet. İslamın hal dili ile halleniyoruz umarım her uzvumuzu sarar bu durum yoksa gözler görmez oluyor.

Gören Göz
03-29-2010, 16:59
Yazdıklarımı iyi okumadığınızdan beni anlamadınız eğer siz kürt diye onları sürgüne yollarsanız onların topraklarını başka birilerine verirseniz bu asimile ve imha inkardır.söz ettiğiniz bursa ve eskişehirde devlet o yörenin insanlarının topraklarını onlara vermemiştir hazine arazilerini onlra vermiştir o da beni ilgilendirmez.yazdıklarımı iyi ve anlayarak okumanızı tavsiye ederim.

Şeyh saidi okullardaki tarih kitablarından bildiğiniz belli Şeyh said bir kürt devleti kurmak için değil laik devleti kabul etmediği için isyan etmiştir.

Yazdıklarını oldukça iyi okumaya, daha da ötesi anlamaya çalıştığımdan emin olun. Emin olmalısınız ki ben o bölgenin çocuğu olduğum için gerek tarihsel kaynaklar gerek aktarılanları biriktirerek ifade ediyorum. Doğu illerindeki toprak meslesinde henüz dahi çözülememiş Feodalite ve toprak reformu önümüzde duruyor çözebilene boynum kıldan incedir. Evvelden de sorun buydu aslında. Feodal ağaların hükmü geçiyordu ve sorunlar onların hesaplarından çıkıyordu, bugünde öyle. Değilse koyun koyuna yaşadığım kardaşlarımla hiçbir sorun yaşanmadı asırlarca ve şimdi.

Şeyh Said isyanı noktasında da biraz daha tarihi ve tarihe tanıklık edenleri ve hatta olayların geçtiği bölgeleri iyi incelemeni tavsiye ederim haddim olmayarak. Aslında yine feodalite ve toprak reformunun yapılamaması karşımıza çıkıyor.. İnsanda iktidar hırsı her türlü hatayı yaptırtıyor...

Gören Göz
03-29-2010, 17:04
Bu tavırları bu topraklara taşıyan zihniyet ile yıllardır savaş veriyoruz bazen üstümüze üstümüze gelinen aşamada onlardan kalan kalıntılar ile mukabele etmekten geri duramıyoruz aslında bu halimiz zaaf ama yinede hakmıdır diyede düşünmüyor değilim. Sadece bana zarar verseniz yaftalamak ile zaman harcamam ama bu milletin mana ülvi bütün köklerini harap etti bu zihniyet. İslamın hal dili ile halleniyoruz umarım her uzvumuzu sarar bu durum yoksa gözler görmez oluyor.

Size söyleyeceğimizi söylemiştim...
Eleştirdiklerinizi eleştiriken, onlar gibi pusatlanırsanız kendinizi inkar etmiş olursunuz...

Ahmet Yasin
03-29-2010, 17:05
Yazdıklarını oldukça iyi okumaya, daha da ötesi anlamaya çalıştığımdan emin olun. Emin olmalısınız ki ben o bölgenin çocuğu olduğum için gerek tarihsel kaynaklar gerek aktarılanları biriktirerek ifade ediyorum. Doğu illerindeki toprak meslesinde henüz dahi çözülememiş Feodalite ve toprak reformu önümüzde duruyor çözebilene boynum kıldan incedir. Evvelden de sorun buydu aslında. Feodal ağaların hükmü geçiyordu ve sorunlar onların hesaplarından çıkıyordu, bugünde öyle. Değilse koyun koyuna yaşadığım kardaşlarımla hiçbir sorun yaşanmadı asırlarca ve şimdi....

Herkesin ağzında Feodal ağalar almış başını gidiyor peki sormazlarmı hiç bu feodal ağaları kimler yarattı diye Malumunuz olan sistem ordaki yönetyimleri bu ağalarla yürütmüyormuydu.?

Şeyh Said isyanı noktasında da biraz daha tarihi ve tarihe tanıklık edenleri ve hatta olayların geçtiği bölgeleri iyi incelemeni tavsiye ederim haddim olmayarak. Aslında yine feodalite ve toprak reformunun yapılamaması karşımıza çıkıyor.. İnsanda iktidar hırsı her türlü hatayı yaptırtıyor...

Evet bu konuda size katılıyorum Dersim Seyh said isyanları ve zilan gibi onlarca katliamı iktidar hırsıyle bürünmüş zihniyetler yapmadı mı?

Ya bendensin ya düşmanım mantığı...

Ukbâ
03-29-2010, 17:08
Yazdıklarını oldukça iyi okumaya, daha da ötesi anlamaya çalıştığımdan emin olun. Emin olmalısınız ki ben o bölgenin çocuğu olduğum için gerek tarihsel kaynaklar gerek aktarılanları biriktirerek ifade ediyorum. Doğu illerindeki toprak meslesinde henüz dahi çözülememiş Feodalite ve toprak reformu önümüzde duruyor çözebilene boynum kıldan incedir. Evvelden de sorun buydu aslında. Feodal ağaların hükmü geçiyordu ve sorunlar onların hesaplarından çıkıyordu, bugünde öyle. Değilse koyun koyuna yaşadığım kardaşlarımla hiçbir sorun yaşanmadı asırlarca ve şimdi.

Kardeş bende sizi takip ediyorum ama zihnim ve yıllardır takip ettiğim yayınlar ile karşılaştırdığımda söylediğiniz hiç bir şey beni tatmin etmiyor. Daha çok bu düşüncelerin bir çok sorunu çözülmez hale de taşıdığına inanıyorum. O bölgenin sorunlarını sadece feodal düzeye taşımak ekonomik boyuta indirgemek , geçmişteki asimilayson politikaları ile yıpranmış olan kültürün sorunlarını çözmez. Söylediğiniz şeylerin etkisi olabilir ama sorun bunların değişimi ile sağlanmaz yada değiştirmek içinde silahın güçünü kullanmak o bölgeyi ohal bölgesi haline döndiürmek sadece pkk nın işine yaradığınıda söylemek isterim ki geçmişteki her adımlar bu şekilde atılmıştır. Hatta ohal ağırlığı ile bu fikri öne alan kişilerin duygu düşüncelerine yakın müdahaleler yapılmıştır. Artık yıllardır bu sorun yoktur veya sorun şu vs gibi şeylerdir diyenlerin biraz sesini kesip iktidarın ortaya koyduğu iradeyi takip etmelerini öneririm. 25 yıldır bu işi sonlandıramayan siyaset asker ittifakı , demokratik açılım ile rahata erecektir.

Gören Göz
03-29-2010, 17:10
Herkesin ağzında Feodal ağalar almış başını gidiyor peki sormazlarmı hiç bu feodal ağaları kimler yarattı diye Malumunuz olan sistem ordaki yönetyimleri bu ağalarla yürütmüyormuydu.?

Evet bu konuda size katılıyorum Dersim Seyh said isyanları ve zilan gibi onlarca katliamı iktidar hırsıyle bürünmüş zihniyetler yapmadı mı?

Ya bendensin ya düşmanım mantığı...

Şu son söylediğin var ya işte bunu çözemiyoruz da o yüzden galiba bütün sorun...

Kimse kimseden yana olmak zorunda değil. Rahman olan herkese bu iradeyi niye verdiyse. Evet haklısın Feodalite iktidar hırsıdır. Benim derdimse bu hırs hala devam ediyor ki Feodalite devam ediyor. Bir babayiğit çıksa da toprak reformu ve Feodalite açılı yapsa diyorum..
Dersim, Şeyh Said(Detaylar konusunda ciddi manada bilgim olmayan konularda konuşmam) isyanlarında onlarca masumu ateşe süren de, masum, eşkiya ayırtetmeden katleden aynı kefededir...

Gören Göz
03-29-2010, 17:19
Kardeş bende sizi takip ediyorum ama zihnim ve yıllardır takip ettiğim yayınlar ile karşılaştırdığımda söylediğiniz hiç bir şey beni tatmin etmiyor. Daha çok bu düşüncelerin bir çok sorunu çözülmez hale de taşıdığına inanıyorum. O bölgenin sorunlarını sadece feodal düzeye taşımak ekonomik boyuta indirgemek , geçmişteki asimilayson politikaları ile yıpranmış olan kültürün sorunlarını çözmez. Söylediğiniz şeylerin etkisi olabilir ama sorun bunların değişimi ile sağlanmaz yada değiştirmek içinde silahın güçünü kullanmak o bölgeyi ohal bölgesi haline döndiürmek sadece pkk nın işine yaradığınıda söylemek isterim ki geçmişteki her adımlar bu şekilde atılmıştır. Hatta ohal ağırlığı ile bu fikri öne alan kişilerin duygu düşüncelerine yakın müdahaleler yapılmıştır. Artık yıllardır bu sorun yoktur veya sorun şu vs gibi şeylerdir diyenlerin biraz sesini kesip iktidarın ortaya koyduğu iradeyi takip etmelerini öneririm. 25 yıldır bu işi sonlandıramayan siyaset asker ittifakı , demokratik açılım ile rahata erecektir.

İşte bu durum kişisel düşünce tatmini olmamalı diyorum. Evet yıllardır bir bataklık duruken bataklığın ürettiği sinekler yokedilmeye çalışılıyor. Üçbeş kişinin iki dudağı arasına terkedilmiş, kendisi ve ailesinden ziyade başkaları için çalışan insanlar nasıl huzur bulabilir ki? Huzur bulamayan da huzur vermez...
Hani şu bahsettiğimiz ve dert yandığımız sistem insanları baskı altında tutmak için sizce neyi kullanıyor asırlardır. Feodalite sadece bir ekonomik örgü değildir. Sistem Baskısının radikal adıdır Feodalite. Kendi toprağını işlemeyen biri ne kadar sabreder ki? Alnının terini birilerine bırakmak kime huzur verir ki.
Kısacası, Feodalite sadece ekonomik bir tıkanma değil, özgürlüklerin doğrudan halkın elinden alınmasıdır.

Ukbâ
03-29-2010, 17:29
İşte bu durum kişisel düşünce tatmini olmamalı diyorum. Evet yıllardır bir bataklık duruken bataklığın ürettiği sinekler yokedilmeye çalışılıyor. Üçbeş kişinin iki dudağı arasına terkedilmiş, kendisi ve ailesinden ziyade başkaları için çalışan insanlar nasıl huzur bulabilir ki? Huzur bulamayan da huzur vermez...
Hani şu bahsettiğimiz ve dert yandığımız sistem insanları baskı altında tutmak için sizce neyi kullanıyor asırlardır. Feodalite sadece bir ekonomik örgü değildir. Sistem Baskısının radikal adıdır Feodalite. Kendi toprağını işlemeyen biri ne kadar sabreder ki? Alnının terini birilerine bırakmak kime huzur verir ki.
Kısacası, Feodalite sadece ekonomik bir tıkanma değil, özgürlüklerin doğrudan halkın elinden alınmasıdır.

Feodal yapının etkin olması devletin acizliğidir. Güçlü devlet batıda ki en ufak örgütlenme adına istihbarat geliştiriyor ve müdahalesinde geçikmiyorsa neden doğuda bu sistem işlemedi cünkü bu devletin kendi içinde bir düşmana ihtiyacı vardı , devleti eline geçiren zihniyet kendi yapısını kendi otoritesini koruma adına böyle bir döngüye muhtactı sonuçta devlet bir dönemler bu yapı ile besleniyordu.

Gören Göz
03-29-2010, 17:34
Feodal yapının etkin olması devletin acizliğidir. Güçlü devlet batıda ki en ufak örgütlenme adına istihbarat geliştiriyor ve müdahalesinde geçikmiyorsa neden doğuda bu sistem işlemedi cünkü bu devletin kendi içinde bir düşmana ihtiyacı vardı , devleti eline geçiren zihniyet kendi yapısını kendi otoritesini koruma adına böyle bir döngüye muhtactı sonuçta devlet bir dönemler bu yapı ile besleniyordu.

Eyvallah bu dediklerin tamamiyle doğrudur. Devlet veya devletler varlıklarını ve halkın bağlılığını pekiştirmek adına benzer politikalar yürütürler. Bu ülkemizde de sıkça karşımıza çıkmıştır.
Benim avazım çıktığı kadar haykırmak istediğim ise şu:
Ya açılım felan diyoruz da neden hiç suya sabuna dokunmadan asıl bataklığın etrafından dolanıp duruyoruz hala... Hala neden bir babayiğit asıl bu sorunu görmek istemiyor. Hiçbir siyasi kaygı insanların ve sabilerin geleceğinden daha önemli değildir. Rabbım hesap sorar sonra...
Kim kimi kandırıyor????