fatih kısaparmak balon baskılı balon Dev anketin en skandal sorusu hangisiydi? - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dev anketin en skandal sorusu hangisiydi?

AkSa- 34
12-16-2007, 00:45
"Yüzyılın anketi"

"Dev Araştırma"

"Yılın gazetecilik olayı"

Günlerce Televizyon reklamlarında, gazete manşetlerinde böyle duyuruldu.

Milliyet'in yayınladığı "Din-Laiklik ve Türban" konulu araştırmadan bahsediyoruz.

Peki bu "Dev anketin!" en komik bölümü hangisiydi? Herkesin gözünden kaçtı.

Biz söyleyelim; "Dindar Kadınların İbadet Alışkanlıkları"yla ilgili bölümdü. Orada şöyle bir soru var: "Hangi sıklıkla Cuma namazı kılarsınız?"

Cevaplar çok daha komik: Çünkü bu araştırmanın sonuçlarına göre; Başörtülülerin yüzde 65'i, Türbanlıların yüzde 71.1'i, Çarşaf ve peçelilerin ise yüzde 73'ü Cuma namazlarını kaçırmıyor!

En temel bilgidir. İlkokulda öğretilir; "Cuma namazı evde kılınmaz. Camide kılınmak zorundadır."

Bu sonuca göre; her Cuma, camilerimizin, başörtülü, türbanlı, peçeli, çarşaflı kadınlarla dolması gerekiyor. Peki içinizde hiç böyle bir Cuma namazına denk gelen oldu mu?

Allah kabul etsin biz 40 yıldır kılıyoruz hiç denk gelmedik!

Gelemezsiniz Çünkü; "Cuma namazı kadınlara değil sadece erkeklere farzdır"

Ama sözde bu "Dev araştırmayı!" yapanlar bu en basit temel bilgiden bile yoksun.

Bu çok bilimsel(!) araştırmayı yapanlar hayatlarında bir kez olsun "Cuma namazına" gitmiş olsalardı burada çok komik bir tuhaflığın olduğunu fark ederlerdi. Tarhan Bey'in yeni araştırmalarını bekliyoruz. Şevki kırılmasın.

Ama biraz daha ciddiyet lütfen.

not:sizce bu paylaşımın yeri mizah bölümünde olması nasıl olurdu?

aşk-ı ilahi
12-16-2007, 03:11
garip...dersem abes olabilr....artık her şeyi bekliyorum bu kartel den....sağol aksa....+1

Ak_aracak
12-16-2007, 04:18
Ben hiç şaşırmadım.EE onların eline böyle bir fırsat geldiya kaçırırlarmı.Değil haber sanki fıkra okuyoruz.Bu anketlerin yayınlanmasıda apayrı bir konu

Sukût-u_Hayal
12-16-2007, 10:42
hadi bunlar dinden birhaberler cuma namazı sırasın da hiç mi bir caminin yanından geçmediler ya.. ???

araştırma adı altın da saçmalamaktan öteye gidememişler.... >:(

CeVHeR
12-16-2007, 15:23
Bu olayın ortaya çıkmasından birkaç gün sonra Milliyet bir düzeltme yazısı yayınladı. Düzeltme yazısına göre o soru kadın için değil, soru sorulan kadının eşi içindi. Tabii ki Milliyet bu düzeltme yazısıyla kıvırtamadı olayı. Çünkü, ankette bu sorunun sorulduğu bölüm ''Dindar Kadınların İbadet Alışkanlıkları'' bölümüydü ve yapılan açıklama veya düzeltme çok mantıksız oldu...

Beritan
12-16-2007, 17:14
insan yalan söylerde bu kadarınada pes valla....hiçmi araştırmadı yada hiçmi bi din bilgisi yokmuş arkadaşın >:(....yani abi sen doğru göylüyon...bu mizah bölümüne daha iyi gider ;)

ZAksu
12-16-2007, 21:51
Mizah bölümüne de gayet yakışırdı hakikaten bu yazı

Beritan
12-16-2007, 21:53
Mizah bölümüne de gayet yakışırdı hakikaten bu yazı

benim burda takıldığım bi konu daha var ama....acaba o %ler erkekler için bile geçerlimi...yani erkeklerin %60 cuma namızına gidiyomu